brak logo

Intenso Sp. z o.o.

Wrocław

Opinie o Intenso Sp. z o.o.

Krycha 2012-11-06 22:00:31
Ogólnie Intenso nie jest złe , pensje na poziomie 3000 brutto . Projekty np w WBK ale jak trafisz do zespołu Kingi i Ani to nie polecam , [usunięte przez moderatora]
nina 2013-10-04 15:30:15
Zdecydowanie można liczyć na umowy o pracę:) Sama taką mam od dawna.
Rzeczywiście w BZ bywa różnie, ale takie jest życie ludzi, którzy godzą się pracować w leasingu, nie oszukujmy się. Wybierając z dwóch firm w banku to intenso to raj na ziemi w porównywaniu z artsoftem, ale to już inna baja.
Co do Kingi i Ani - czysta prawda, jeśli można lepiej omijać, ale że czasy jakie są takie są to taka praca lepsza niż żadna. A co do kasy - jak masz dobrego kierownika to zarobisz całkiem fajną kaskę, może nie od razu, ale nie oszukujmy się nigdzie teraz dobrze nie płacą.
maksym 2014-02-28 12:51:16
Moja pierwsza wizyta w biurze dała wrażenie, że będzie fajna atmosfera. I naprawdę tak jest. Ciekawi ludzie, nie ma korporacyjności, w rozmowie z szefostwem nie trzeba się spinać czy ubierać w garnitur i lakierki, nikt nie marudzi, bo nie ma po co. Jest co robić, ale nie ma gonienia, po prostu każdy wie co ma robić i to robi-ludzie są tu naprawdę ogarnięci.
Firma obsługuje głównie dużych klientów, więc projekty są poważne, ale i terminy realne, a nie wyssane z palca. Nie ma problemu, żeby zrobić przerwę na kawę i chwilę pogadać. Jak trzeba coś prywatnego załatwić to nie ma problemu, bo godziny pracy są ruchome. Jak masz nieproduktywny dzień, idziesz do domu szybciej, wyśpisz się, a odrobisz jutro.
Umowy są o pracę (chyba, że ktoś wolałby inaczej to myślę, że nie byłoby problemu:). Jest też outsourcing, ale o nim nie wiem co i jak, bo po prostu się z tymi ludźmi nie widzę.
Ktoś tutaj w opiniach pisał o kasie rzędu 3000 brutto - pisał to w 2012 i nie wiem jak było wtedy. Teraz jest naprawdę ok. Pewnie w korpo zarobisz więcej, ale sorry, jak chcesz do korpo, to idź do korpo, za kilka miesięcy, jak będziesz kłębkiem nerwów, chętnie złożysz CV do InTENSO, gdzie pracuje się po prostu po ludzku. Ja polecam.
abc 2014-03-25 22:46:05
prawda jest tak że porostu szukają ludzi do roboty. Zapomnij o szkoleniach czy tez rozwoju zawodowy. Jest to firemka która wypożycza swoich pracowników do innych podmiotów gospodarczych. Kiedy dany podmiot dziękuje to najczęściej intenso się roztaje z pracownikiem. Bywa też że mają problem z dotrzymaniem okresu wypowiedzenia umowy. Nawet do kart multisport trzeba dopłacać i panienki które tam obsługują pracowników zawsze mają swoją interpretację praw pracowniczych!!
5
Nowy 2014-06-23 14:50:42
Firma idealna na 2 miesiące na tzw. przeczekanie. Zupełnie niepoważni...
3
PodsumowaniaCzas 2014-09-12 09:09:48
Firma ma ciekawą strukturę...jest intenso i 3-4 firmy matki córki i kochanki (jakiś inlabs, insource, incośtam). Pewnie na tą chwile jest jeszcze coś nowszego ale czego sie nie robi jeśli tnie się koszty na wszystkim. Z jednej strony jest to zrozumiałe z drugiej niszczy budowany wizerunek firmy 'profesjonalnej'. Podejście do pracownika żadne, firma od siebie nie daje nic prócz szkolenia bhp(aż sam sie uśmiechnąłem). Mam nadzieję, że kiedyś się obudzą i będą firma szanującą etykę pracy. Jak dla mnie to powinni sie nazywać InPrzekręt.

Życzę wam jednak powodzenia i więcej zaangażowania bo przez to stracicie wszystkich specjalistów.

Rada: We Wrocławiu są naprawdę fajne firmy w których nie trzeba robić na dwóch pracodawców. Dlatego drogi czytelniku poczytaj, poznaj rynek a w wolnej chwili szkol się w IT przez najbliższe 20 lat praca będzie. I nie zapominaj ceń się bo takie płotki tylko czekają by Cię zjeść
2
SolidnyPracownikZambicjami 2014-10-20 12:31:16
Firma rekrutuje w zasadzie tylko studentów/absolwentów, a dlaczego? Dlatego, żeby proponować niskie stawki (a sobie biorą niezłe prowizje). Podczas rozmowy zapewniają o licznych szkoleniach podnoszących kwalifikacje, których w rzeczywistości nie ma. Co więcej utrudniają udział w szkoleniach. Pracując w BZWBK, bank (sam od siebie) organizował szkolenie, które było w innej lokalizacji. Aby wyjechać na delegacje w intenso trzeba było podpisywać wnioski o urlopy bezpłatne, które były niszczone po przyjeździe. Cwane bo w przypadku nieszczęsnego wypadku Intenso nie pokrywa kosztów leczenia. A czy zgodne z kodeksem prac? Nie sądzę. A tych co się wychylali (czyt. nie godzili z polityką firmy) pomijali w zaproszeniach na spotkania organizacyjne pracowników. Miejsce pracy dobre jako początek kariery, ewentualnie przystanek w szukaniu pracy. Na dłuższą metę kompletna strata czasu.
1
Gringo 2014-10-24 19:50:13
Firma stawia przede wszystkim na ludzi z doświadczeniem, którym chcę się pracować, mają pomysły i chęć ich realizacji. Atmosfera jest super, żadnych zagrywek korporacyjnych, żadnego wzajemnego oceniania, jałowych zebrań i dziwnych zachowań. OK fakt pracodawca mógłby się bardziej postarać aby organizować jakieś integracyjne wypady na piwko itd. Jest luźno ale nie ma op... się, po prostu każdy wie co ma robić i to robi. Oczywiście są firmy gdzie dają lepsza kasę i zawsze takie będą. Niech każdy sobie skalkuluje co mu bardziej odpowiada. Co do zarzutów o wiele firm......InCośtam...to wiele osób jest na własnych działalnościach bo tak chcieli ale umowę o pracę jest tu też czyś normalnym
pytanko 2014-11-16 00:20:58
na jaką płace może liczyć młodszy programista Java (z dyplomem inż) w netto. Czy jakieś 2700 netto ?
klarens 2015-02-19 21:46:41
jakoś mi to wszystko nie straszne i tak wiadomo , że jeżeli mam tu przyjśćdo pracy to muszę znać się na rzeczy. Nie wierzę też w opowiastki niektórych ludzi jakie to niestworzone pytania potrafią zadawać na rozmowach kwalifikacyjnych. Pytania są normalne tylko ludzie często niedouczeni. Także przygotować się i na rozmowę!
jysk 2015-10-16 14:58:20
nie polecam nie ma umowy o prace tylko zlecenia pracuje już tam 5 miesięcy i nie mam umowy o pracę tylko zlecenie i 9 zł na godzine tak jest w kutnie w pini polska
inga 2016-02-04 13:43:06
Kutno? Chyba piszecie o nie tej firmie. To jest firma z Wro i na pewno w Kutnie nie ma oddziału.
Sama firma w porządku i kasa niezła. Tylko trzeba się przykładać jak zresztą wszędzie.
Nigdy Więcej 2016-08-18 12:39:09
Stanowczo nie polecam. Niskie zarobki, słabe benefity i jedyne co otrzymacie od firmy, to pobieranie prowizji z waszej pensji. Intenso to zwykły pośrednik, szkoda mu oddawać swoje zarobki.
1
Zarobki 2016-08-24 10:20:57
Jak konkurencja daje 10k to tu moze dostaniesz 3-4k brutto ;)
Integer 2016-08-31 12:20:30
Dlaczego uwazasz, ze dbaja o pracownikow? Nie ma benefitow (chyba ze odpowiednio za nie dopacisz, a o tak nie wiele ciekawego w ofercie), pensja niska, brak szkolen, brak czegokolwiek wiec na premie nie licz. Generalnie pracownik ich nie interesuje. Posrednicza miedzy zatrudnieniem ciebie w jakiejs innej firmie i dalej ich nie interesujesz. Jezeli nie jest to twoja pierwsza praca to omijaj szerokim łukiem. Jezeli pierwsze zatrudnienie to ewentualnie wpiszesz sobie dzieki nim cos do CV.
1
olek 2016-09-01 15:36:33
rdf a możesz napisać w jaki konkretnie sposób dbają?
Zostaw swoją opinię o Intenso Sp. z o.o. - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Intenso Sp. z o.o.