brak logo

Atlas Ward Polska Sp. z o.o.

Wrocław

Opinie o Atlas Ward Polska Sp. z o.o.

monter 2012-08-05 23:19:24
zaproponowano mi współpracę , czy ktos może rzetelnie odpowiedzieć jak Atlas płaci , bo po tym forum mam zle przeczucia , do tego słyszałem ze 3-4 lata temu miał straszne kłopoty ,
jolka 2012-08-07 12:47:30
monterku , pogadaj z ekipa z obornik co montowali lodowisko w poznaniu to się może czegoś dowiesz
monter 2012-08-21 20:42:16
zaproponowano mi montaż blachy za 5 zł/m2 ale muszę założyć siatki , na jedną robote nie kupie a firma z piły zakłada za 3 zł/m2 no i zostało mi na montaż 2 zł , he he he ,
rrr 2012-11-09 13:39:31
Czy ktoś wie od kogo biorą konstrukcje stalowe, jakich maja producentów?
123 2012-11-12 08:54:22
Tak wiemy
rrr 2012-11-12 11:35:03
a jest szansa, aby dostać nazwę tych firm? może ktoś napisać na tym forum?
2
nick 2012-11-13 07:15:25
Bardziej proponował bym spytać w jakich krajach są te wytwórnie. Może być ciekawie.
rrr 2012-11-13 08:16:03
to w jakich krajach produkują konstr. stal. ?
Lolo 2012-11-13 20:43:27
A to jest taki wazne ? Produkuja tam gdzie ktos jeszcze chce im wyprodukowac i nie wisza mu kasy ! :) Byly Chiny (ale goscie potrafili przeciac blachownice zeby weszla do kontenera), Czechy, Slowacja, Moldawia, Ukraina, Chiny oczywiscie i Polska cala kiedys w tzw. wytworni w Strzelacach !:) P.S. Fajny ten artykul o tym \"Dobrym Wujku Atlasie\" - kto pisal i kto tam jeszcze robi ???:)
1
Lola_la 2012-11-14 19:06:56
Lolo tez jetem ciekawa kto to pisal? To najwiekszy problem tego portalu a dokladniej jego wiarygodnosci. Nikt nie musi sie tu podpisac. Kazdy moze wytrzec sobie tu buzke. A moze dred, rrr, 123, mimi, rys, anonim itp. to poprostu byli pracownicy?
Lolo do Lola_la 2012-11-14 19:54:54
Prawde powiedziawszy to zeby dodac tu opinie o PRACODAWCY bo takie jest zalozenie tego portalu wypadaloby byc bylym lub aktualnym pracownikiem firmy nieprawdaz ?;) Ja jestem \"bylym\" i z rozbawieniem czasem tu zagladam bo w \"takiej\" firmie rzeczywiscie nigdy nie pracowalem, a czytajac te komentarze widze ze niewiele sie zmienilo ;)) Tych co juz nie pracuja jest zreszta nad wyraz duzo i to tez o czyms swiadczy.
Do Lolo 2012-11-15 21:15:26
Lolo czytaj ze zrozumieniem tekstu. Właśnie o tym pisała Lola_la. Gdybyś się podpisał a nie chował za głupkowatym nickiem czy \"byłym\" miałbyś niepowtarzalną okazję przeczytać kilka opinii o sobie :-) To forum obrazuje idelanie polskie piekiełko! Ale cóż jacy forowicze takie teksty :-( Obiektywizm opinii wątpliwy bo jak polski-wyrzucony z pracy pracownik może napisać rzetelną i obiektywną opinię o pracodawcy? Dla mnie - na chwilę socjologicznie ciekawe, na dłuższą metę nudne i żenujące.
kolo 2013-03-23 12:43:17
Tak to jest w ekonomii, gdy koszty są wyższe od dochodu to nie ma takiej siły w naturze by się nie przewróciło. Tylko kto by się nad tym w Atlasie zastanawiał, jak nikt by nawet nie pomyślał o możliwościach działania ekonomii a dopiero co podjąć konkretne kroki w celu ratowania firmy. Bo kto ? Idiota(usunięte przez administratora)który skończył szkołę mechaniczną samochodową i wie jak się na TIRach jeździ? Czy kolejny Idiota (usunięte przez administratora)który nigdy nie jest winny (usunięte przez administratora)roboty? A sorry oni gaszą pożary :-)
3
? 2013-03-29 22:40:24
Koło muszę się z Tobą zgodzić faktycznie ta firma to perpetuum mobile…
A dlatego gdyż:
• Po pierwsze wytwarza więcej energii, niż sama zużywa.
Potwierdzeniem tej tezy jest to forum, gdzie ilość negatywnej energii przerasta najśmielsze oczekiwania……
• Po drugie praca wykonywana przez firmę jest większa od pobieranej energii…
Zakładam, że „aktywnych” uczestników tego forum można podzielić na:
1. Byłych pracowników – których postępowanie w pewien sposób jest wytłumaczalne, gdyż każdy człowiek ma „jakąś naturę”.
Człowiekowi „skrzywdzonemu” w początkowym stadium bliżej jest do natury zwierzęcej, gdyż w pewnym amoku, a zarazem dynamizmie pozbawiony jest poniekąd świadomości, ulegając tym samym różnym determinantom…
Ważne, aby to stadium nie trwało za długo, a tym samym, aby człowiek powrócił do natury ludzkiej i zaczął działać w sposób rozumny…
2. A także obecnych pracowników, których postępowanie trudno w logiczny sposób wytłumaczyć, gdyż, rozumna istota umie obronić się jak dzieje jej się krzywda…
I tu cała zagadka czy wpisy na tym forum można nazwać „działaniem w samoobronie?”, uważam, że zdecydowanie nie, a wręcz rodzajem zamachu na swoje życie, gdyż tylko „głupiec” kruszy lód po którym codziennie stąpa.
Stąd też radze przemyśleć lepiej wybranie innego „akwenu”, a nie krusznie swego. Tylko, żeby nie okazało się, że wszędzie jest dobrze gdzie nas nie ma, bo wtedy pozostaje jedynie praca nad samym sobą.
Również zgadzam się Lucek z Twoją wypowiedzią(usunięte przez administratora) i tu znów się należy zastanowić na faktem czy rzeczywiście(usunięte przez administratora) podpadł tylu osobą czy może są to góra 3 osoby, które prześcigają się w wypowiedziach na jego temat…Nie ważne która odpowiedź jest prawdziwa, (chodź w przypadku, gdyby każdy nick oznaczał inną osobę to również (usunięte przez administratora) można by było nazwać perpetuum mobile…), istotne jest to, że każda odzwierciedla postać tchórzliwego zachowania, bojącego się przekazać swoje myśli, emocje twarzą w twarz….
chcem pracowac w W 2013-08-30 15:43:12
jakie znowu kartkówki? teściki z geometrii wykreślnej?
pracownik 2013-12-27 18:02:39
A ja pracuję w Atlasie od kilku lat - i nie narzekam. Jak dla mnie jest super - trafiłem tu zaraz po studiach i mam stabilną pracę (i całkiem dobrze płatną).
Coś mi się wydaje, że w większości wylewają tu swoje żale osoby zwolnione. Przykra sprawa, ale zasada panuje tam jedna - komu się nie chce pracować, kto się nie angażuje - ten odchodzi. Więc miejcie przede wszystkim żal do siebie.
Pozdrawiam kolegów i koleżanki
5
medi 2014-01-17 17:21:18
Witam wszystkich, proszę o informację, dostałem propozycję współpracy z Atlasem jako wykonawca konstrukcji. chciałbym na wstepie zauważyć że nie jesteśmy "najtansi" na rynku. Jeżeli ma lub miał styczność jako wytwurnia lub montażysta proszę o opinie. Podstawa czy płacą jakie mają zwyczaje aby nie zapłacić itp.
pracownik 2014-01-17 22:39:23
Kolego. Na końcu zadałeś pytanie, na które sam sobie odpowiedziałeś! Podstawa czy płacą, jakie mają zwyczaje aby nie zapłacić itp.?!
jolka 2014-01-24 10:33:48
przeważnie płatności są dzielone na raty 20.000 , ale zdarzaja się tez normalne płatności( w terminie) , co do cen to :
montaż konstrukcji 50 zł/kg
(usunięte przez administratora)
El Presidente 2014-01-31 07:56:56
Montaż konstrukcji 50zł/kg???? Za tyle to byłbym milionerem
Chyba kolego spadłeś ostatnio z huśtawki
Cena 50gr/kg
2
Dostawca 2014-02-18 13:42:00
Witam, nie wiem skąd tyle negatywnych opinii o Atlasie. Współpracuję z nimi od 6 lat - bywało różnie, ale jedno mogę powiedzieć - nigdy mnie nie (usunięte przez administratora). Jest to dla mnie najbardziej przewidywalny klient - zarówno pod kątem zamawianego asortymentu jak również pod kątem finansowym. Co do atmosfery wewnątrz firmy to ciężko mi się wypowiadać - na pewno "szefostwo" jest bardzo wymagające; rotacja w zespole na przestrzeni lat też jest na wysokim poziomie. Ale na tym polega biznes w obecnych czasach - kto nie jest wydajny, ten wypada.
6
jolka 2014-06-09 23:06:12
czy to o tobie krążą legendy że montujesz stal za 50 groszy , na dwie zmiany, nocą tak aby zredukować koszty wynajmu baraku ? takich atlasowi potrzeba , tanich i delikatnie mówiąc niewymagających , a ZUSy ?????? na pewno opłaciłeś, na szczęście kierownictwo sprawdza tylko badania lekarskie i szkolenia, jak nawet zdarzy się wypadek to i tak oni nie odpowiadają
MARTA Ś. 2014-11-01 01:54:08
To co tutaj czytam to w niektórych przypadkach jest porażające. Firma w której pracowałam jest naprawdę jedną z nielicznych w takim stopniu dbającą o pracowników, procedury oraz przepisy prawne. Szefowie wymagający ale potrafiący wynagrodzić lojalnych, mądrych i pracowitych ludzi(usunięte przez administratora)Dziękuję za miłą atmosferę.
Dostawca 2014-11-26 12:15:05
Nie "Jolku" - pudło, nie zajmuję się montażem konstrukcji. Pracuję w firmie, która płaci Zusy, płace na czas, dobry socjal. Nie wiem, czemu tak trudno uwierzyć w to, co napisałem. Ale "hejterzy" wszędzie się znajdą.
1
worek 2014-11-26 14:21:49
czyli nie polecasz? chciałem złożyć tam cv , mam pare lat w biurze projektowym teraz chciałbym isć na budowę.
1
Kris 2015-07-15 13:25:35
Dziadowska firma zero kontaktu motto firmy sprzedać wziąć pieniądze i mieć klienta w przysłowiowych czterech literach.
2
Gumiś 2015-11-19 16:05:00
Atlas Ward Polska Sp. z o.o. jest firmą mającą mocno rozbudowane ISO jeżeli chodzi o papierologię, jeżeli chodzi o płatności to są na poziomie krajów bloku wschodniego. Najbezpieczniej żądać zapłaty przed rozpoczęciem robót. Pozdrawiam i radzę omijać tę firmę z daleka.
1
htc 2016-01-22 13:27:43
ostatnio atlas podniósł ceny o 60% , zaproponowano mi montaż blachy po 8 zł tyle ze 250 m2 na daszku + obróbki i koryto
2
kaludynka 2016-02-05 10:17:32
jeszce nie było firmy montażowej zatrudniającej legalnie aby współpracowała z atlasem na dłuższa metę, ceny tak zdołowane że nie starcza na sprzęt i ZUS no i jeszcze to słynne OWU (ogólne warunki umowy) czyli 100 paragrafów jak zniszczyć niepokornego wykonawcę,
anonimowo 2016-07-02 19:05:22
Po rozmowie kwalifikacyjnej obraz firmy i ludzi tam pracujących w mojej ocenie jest słaby. Osobiście potrafiłem dojechać na czas stojąc w godzinnym korku, rekruterzy kazali czekać na siebie 15 minut w sali pełnej papierków po cukierkach i brudnych szklanek, może taki mają standard? Jedna z przewidzianych osób nie uczestniczyła w rozmowie. Prawie każde moje pytanie o pracę kończyło się odpowiedzią - "nie udzielam takich informacji". Pierwsze wrażenie 2 pkt na 10 i biuro w arkadach nawet tego nie nadrobi.
6
3wefrt 2016-07-02 19:15:25
@Maciek teraz tylko jedna oferta jest dla specjalsity do spraw zakupow we Wrocławiu napsiali ze oferuja stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę
Zostaw swoją opinię o Atlas Ward Polska Sp. z o.o. - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Atlas Ward Polska Sp. z o.o.