logo SuperDrob

SuperDrob

Karczew

Opinie o SuperDrob

xyz 2014-10-20 09:53:19
Witam!
Może ktoś napisze jak mają na wędzarni,
kasa,ile godzin i.t.p.?
1
info 2014-10-21 12:21:04
pozór- nie piszesz gdzie mieszkasz,ale wędzarnia to domena Łodzi a kasa i godziny są do d,,y
2
gośc 2014-11-11 18:41:55
Witam ,może mi ktoś odpisać jak u was ze zmianami? Czy są to trzy zmiany po 8godz.od 6-14,14-22,22-6 i jak w weekendy tzn. czy po tygodniu pracy są 2 dni wolne (sobota i niedziela) chodzi mi o produkcje tam gdzie pracują kobiety i ile można zarobić tak na początek po przyjęciu tak w przybliżeniu bo pewnie w zależności od działu są różne stawki, czy chociaż 1400zł się zarobi czy raczej nie?
4
xd 2014-11-23 20:11:06
super drób to najgorsza firma wielki bałagan .robią z ludzmico chcą a szczególnie na jednym dziale to się głowie nie mieśći
12
cześć wszystkim 2014-12-08 18:50:27
jeśli chodzi o SUPERDROB to ta firma to totalna porażka , pracuje na kontrakcie w Niemczech i we Francji traktowanie człowieka w tych krajach to tolerancja i przede wszystkim poszanowanie wszystkich wartości , ciesze sie że w życiu mi sie tak ułożyło że pozytywnym myśleniem staram sobie radzić w życiu . Jeśli chodzi o prace w SUPERDROB tak jak pisałem w pierwszym zdaniu , to nie życzę nikomu tam pracować , PERSONEL od samego początku razem z dyrektorami i zastępcami dobra mina do zlej gry hehehe , ale to trwa tylko pare dni hehehehe, później totalny koszmar hehehee nie wiem ze człowiek w imie czego może tak nisko upaść brak GODNOŚCI to wypalone życie bez SKRUPUŁÓW , w tym przypadku personel kadrowy to jak pieniądz o wartości 1 grosza heheheheh , żal mi wszystkich tych co nie widza zycia poza murami SUPERDROB i tyrają na taką hołotę BEZTALENCIA KADROWEGO , Jeśli chodzi o obcokrajowców to oni dostaja najbardziej po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tyraja za 2 tyś na miecha po 16 godzin przez 6 dni w tygodniu na UMOWĘ O DZIEŁO lub ZLECENIE totalny wyzysk . Ja w tej firmie znalazłem sie z nudów po przyjeździe wstrzymałem zasiłek koło 12 tyś i po 8 latach pracy za GRANICĄ chciałem porównać pracę w POLSCE i wiecie co wolał bym sprzątać ulicę za granicą niż pracować na takich LUDZI-BEZTALENCIA jakich nie mało w tym SUPERDRÓB-KADRY-I-DYREKTORZY , Ja wytrzymałem tam 2 tygodnie zarobiłem 340 zł bo odpisali sobie za badania 120zł i ciuchy coś koło 150zl , na koniec zaznaczam swoj udział w podsumowaniu i podkreślam MINUS dla poprawienia tego forum dla przyszłych pracownikow tej firmy jakim jest SUPERDROB .
9
obcy 2014-12-16 20:38:14
krew mnie zalewa jak czytam te bzdury-krytykować to wielu próbuje,ale anonimowo i oczywiście po utracie pracy.Najłatwiej wytykać-a jak przyszłoby co do czego to uszy by po sobie kulił i puszką piwa próbował kupić lepsze zarobki zgadzając się na dużo więcej niż tutaj krytykuje.Uczciwie należy powiedzieć zakład na okolicę jako jedyny w swoim rodzaju....Nigdy nie podejmuj oceny całokształtu jego działalności na podstawie krótkiego w nim pobytu.Trzeba oddać mu trochę lat-najlepiej tych młodych.Dziś młody czy starszy wzajemnie się nie szanują,każdy grabi do własnej kieszeni a im bliżej są tego możliwości tym lepiej.Zbliżają się święta więc piszcie opinie nie oszczerstwa.POZDRO..
1
jankikru89 2014-12-18 17:12:07
Obcy co Ty piszesz ??!!!Czytam i Cie nie kumam! No zbliżają się święta i co i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ze tak powiem XD Bałagan !!!!! Nie dostałem bonu bo byłem chory przez ten czas co była pseudo lista podpisywana! Powiedzieli , ze juz jest za późno , bo zrobili juz rozliczenie , księgowanie itp. co mnie to interesuje ???!!! Mam się prosić i latać o cos co mi się należy. Zalll . Cały rok [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] opłacane są składki , dostaja socjal. I tak kasa do nich wraca bo tomjestnich sklep :p Wszystko w temacie :p Pozdrawiam
1
RUDA30- 2014-12-19 01:24:31
w tym pieknym zakladzie na cudnym dziale jest mistrz/mistrzyni ktora/y nie posiada wlasnego zdania lecz kieruje sie opinia brygadzisty/brygadzistki heh smieszne i zalosne zarazem...powinni rolami sie zamienic bo komus tu brakuje jaj albo rozumu buahaha a za jakis czas zniszcza sie nawzajem :))))
6
Kurak 2014-12-22 16:01:26
BRAWO i SZACUN dla Malwiny za super trafną opinię na temat tej upadającej firemki! :-) Dopóki będą nią rządzić Dyrektorzy co to niedawno jeszcze kurczaki wieszali na ubojni /nie ubliżając Pracownikom tego działu/ - dopóty firma ta będzie chyliła się ku upadkowi i w niedalekiej przyszłości to nastąpi. Taka jest niestety prawda. Żal Właściciela jak się widzi jak niszczą to co On budował 20 lat. Zakłamana banda głąbów, którzy jedyne co potrafią to pod innymi dołki kopać, oczerniać, drzeć mordy bo inaczej tego nazwać się nie da, żeby tylko ich było widać i słychać. Dziwię się, że Właściciel tego nie widzi, a jeśli to pozwala sobie na taką kadrę - błaznów, bo rozumem to oni nie grzeszą. Kto bliżej koryta to tylko patrzy jak tu coś ukręcić na boku, okraść, póki ma swoje 5 min. Każdy z wyższej kadry wybudował albo buduje dom - bez kredytu - o czym to świadczy? A kto zadba o interesy firmy czy Pracowników, traktowanych gorzej niż psy? Jeśli ktoś ma dylemat czy zacząć współpracę z tą firmą - odradzam! Szkoda czasu i zdrowia bo na pieniądze godziwe liczyć tam nie można. Do Wawy niedaleko a tam przynajmniej pracują ludzie na poziomie a nie zacofani i przestarzali "komuniści" - złodzieje.
6
wujek sknerus 2014-12-23 17:34:11
Wiadomość dla Kuraka: miejsce dla kuraka jest w kurniku lub na taśmie w SuperDrob zawieszony głową w dół,a nie wypisywanie bzdur na forum.
1
RUDA30- 2014-12-24 17:32:00
drogi wujku sknerusie...to nie bzdury ale szczera prawda ajak kogos prawda w oczy kole to jego problem!!!!
4
Mi 2014-12-28 16:44:28
1400Zł podstawy ale da się zarobić i więcej jak ktoś chce:)zmiany są od 6-14 i 14-22. nie jest tam tak źle wszędzie trzeba pracować można się przyzwyczaić.bynajmniej są wypłacalni i jest normalna umowa.
2
Były pracownik 2015-01-07 14:01:27
Jesli chodzi o płace to pierwsze miesiące to niestety minimalna krajowa. Potem jakies grosze dorzucają w postaci premii, na którą i tak czyhają by ją zabrać za byle co. Jesli chodzi o godziny pracy to ile byś nie robił to zawsze mało. Praca od poniedziałku do soboty a najlepiej jak bysi niedziele robił. Za nadgodziny i prace w niedziele dają ci inną umowe - umowa zlecenie lub dzieło i płaci ci inna firma, co oczywiście nie jest zgodne z prawem. Zrobili taki myk ponieważ tam non stop ludzie zasuwają nadgodziny i weekendy nieraz po 16 godzin. Przy takiej pracy to w ciągu 2 miesięcy wykorzystują przysługjące limity nadgodzin (według KODEKSU PRACY liczba nadgodzin nie może przekroczyc 150 godzin w roku kalendarzowym). Wszyscy ze wszystkimi mają układy,bo inaczej powinna zając się tym Państwowa Inspekcja Pracy i Urząd Skarbowy. Ogolnie zapierdziel i ręce opadają, praca bardzo ciężka. Praca w tej firmie to najgorsze moje doświadczenie życiowe.
11
pan g 2015-03-08 08:37:09
premii sie nie zabiera. premii sie nie przyznaje
ja 2015-03-21 17:35:32
powiedźcie mi ile dni w tygodniu się pracuje - z tego co rozumiem jest 1 i 2 zmiana (chociaż tyle dobrze że nie 4-brygadówka) ale sobota i niedziela jest wolna czy jak w końcu ?
3
pracownik 2015-05-17 18:39:45
Panie g!!Zechciałby pan sprecyzować/podać przykłady/za co można przyznać taką premię w zakładzie z tak rozbudowaną kadrą zarządzającą,że ciągle się słyszy o braku możliwości uzyskania minimalnej podwyżki dla pracownika.
1
Sympatyk superdrob 2015-06-09 11:43:36
Cóż myślę że niewiele można powiedzieć po 2 tygodniach pracy, ale muszę przyznać że najwyższy stołki zajmują totalne zera, ludzie nie mają ani odpowiedniego wykształcenia ani predyspozycji do bycia na swoich stanowiskach, liczą się głównie rodzinne koneksje.
7
pracownik 2015-08-11 17:34:44
Dalej jest to samo co wcześniej napisane. Nic sie nie zmieniło :/ szkoda tylko firmy byle sie co niektory mogl nabrać póki moze....
1
Były pracownik 2015-10-01 22:37:59
Nie polecam nikomu pracy w tej firmie.Oszukuja od pierwszego dnia pracy,nie wypłacają pieniędzy za nadgodziny ,a pracować każa.W biurze Paniusie czekają tylko kiedy otworzą bufet aby się za darmoche najeść i czekają 15 i 1min po 15 już są za budynkiem w drodze do domu.Lenie próżniacy i nieroby.Ciepła posadka i jedzonko.Nie za free nazywają ich :RUMUNAMI: Gratulacje dla Prezesa za dobór nierobów w Kadrze Kierowniczej!!!(dac im więcej samochodów służbowych na zakupy po mieście!!!!)
5
git 2015-11-26 13:18:10
Nie polecam pracy tam, zimo, syf, kadra kierownicza w 90% prymitywna, kasy trzeba pilnować bo zdarzają się "pomyłki" w księgowości dużo obcokrajowców (sprytniejszych od Polaczków) mniej się narobią, na szczescie juz tam nie musze pracowac
3
nick 2015-11-29 01:17:44
O jakim darmowym jedzeniu mówicie o tym co każdy się zatruwa?
3
RUDA30- 2015-12-01 01:38:05
jedzonko jest git..juz3 miesiac jemy kurczaki pieczone..te ze zwrotow bo cos bylo z nimi nie tak,,,baaardzo smaczne i lekkko sra sie po nich
4
RUDA30- 2015-12-01 01:41:26
na super dzile jest brygadzista/brygadzistka pelniaca role pajaca,ktora jak zagra paru blaznom tak jej skacza heheh zeenada ps osoba ta jest przekupna jak dziecko..dasz pare cukierkow lub fajki zz zagranicy i od razu masz robote:zrobic a sie nie narobic :p
4
Paleciak 2016-01-18 16:28:30
Witam:)
Ogolnie systme pracy dwu zmianowy 6-14 14-22
Jedynie myjka centralna pracuje na nockach za co maja wieksza stawke pewnie i jeszcze ubojnia gdzie zawieszaja zywe kurczaki na tasme musze zaczac gdzies o 2 w nocy(tam niezle smierdzi) ale kasa dobra podobno..
Te godziny pracy sa bardzo elastyczne i ogolnie kierownicy pozwalaja zaczynac prace wczesniej np od 5 czy 4 rano..
jest sporo dzialow na kazdym inny rodzaj pracy.. ale przewaznie praca z nozem i ciecie jakiego miesiwa..
Sa tez wozkowi na produkcji co lataja z paleciakami na ktorych maja palete 800kg:) sa tez wozki elektryczne wiec ogolnie ujdzie...
Na magazynie robia zamowienia jest wieksza stawka.. Pozniej jest tez ekspedycja,mroznia,tunel tez niezle placa..
Zaczynasz od 1300zl na 3 miechy a pozniej w zaleznosci jak sie starasz i na jakim dziale to dostajesz podwyzke..
Ja pracuje 2 lata i z dwiema sobotami po 10h biore ok 2500zl netto wiec spoko.
mozesz pracowac wiecej niz 8h,sa nadgodziny placone calkiem niezle..
Ale wiadomo jak ktos chce miec placone za stanie i dlubanie w nosie to zawsze bedzie narzekal..
jest ogolnie niezly pierdzielnik,brak wyznaczonych szlakow komunikacyjnych itp mozna by tam wiele zmienic..
Zarcie darmowe ale bardzo slabej jakosci..
Premie biora czasami..
Wszystko sie rozchodzi o obcokrajowcow,ukraina,moldawia,nepal jakby ich nie bylo to by bardziej polakow szanowali a tak to jest jak jest..
2
RUDA30- 2016-01-23 17:27:11
mam pytanko na jakim dziale bierzesz 2.500 netto za 8 godz i 2 sob na miesiac?
RUDA30- 2016-02-10 00:42:58
MACIE JAKIS NOWYCH MECHANIKÓW? BRYGADZISTKI ZPEWNEGO DZIALU BARDZO CHETNIE POPATRZA IM W OCZKA I POUŚMIECHAJA SIE :p
ROBOTA TO GŁUPOTA.LOOK IN TO MECHANIK EYES..TO JEST ŻYCIE :) :p
1
RUDA30- 2016-02-10 00:45:44
to ide z toba :) co 2 głowy to nie 1 pozdro :P
Edith 2016-02-25 10:14:01
Witam a czy jest tutaj ktoś na forum kto orientuje się ile zarabia KIEROWCA w firmie? Szukam pracy na ciężarowe i czy może jakies opinie się znajdą?
Edith 2016-02-25 10:14:28
Witam a czy jest tutaj ktoś na forum kto orientuje się ile zarabia KIEROWCA w firmie? Szukam pracy na ciężarowe i czy może jakies opinie się znajdą?
Marian - Karczew 2016-02-25 11:38:34
Praca w SuperDrob jest okazją do rozwoju. Spotkałem tu wielu doświadczonych ludzi. Firma zatrudnia 2000 osób - Karczew, Łódź i wkrótce Koluszki.

Pensje są zależne od zaangażowania.
Poza tym otrzymujemy wiele dodatków pozapłacowych - np. stołówka dla pracowników, karta MultiSPort, bony żywnościowe oraz wejściówki rodzinne np. ZOO w Warszawie.

Polecam tę firmę, widać tu wielką dynamikę!
Poza tym, warto pamiętać, że płacą podatki w Polsce i są największym pracodawcą w Powiecie Otwockim...
nikt 2016-02-28 13:27:48
Praca nie jest tragiczna,da się wytrzymać.Dużo Ukraińców.Poważny minus to pensja 1400 brutto.
jk 2016-03-05 13:39:56
wg kodeksu pracy norma to norma godzin w tygodniu w okresie rozliczeniowym 48 godzin, co znaczy, ze zgodnie z prawem mozesz wypracowac tyle ile jest tygodni w roku x 8 godzin, jesli rok ma 46 tygodni to limit wynosi 368 godzin
kurczakcurry23 2016-03-11 09:43:55
Pracuję od niedawna, jest spoko. Darmowe obiady, które wcale nie są takie złe jak mówią ludzie. Karta multisport, ludzie w dziale mili i życzliwi. Ciągle jakieś inicjatywy - wycieczki, konkursy, warsztaty i szkolenia dla pracowników. Wypłaty na czas, szefowie wymagający, ale doceniają starania i pozwalają się rozwijać, co dla młodych ludzi powinno być priorytetem ;). Jest dużo pracy, ale przynajmniej nie zajmuje się parzeniem kawy dla dyrektorów tylko mogę zdobywać doświadczenie. Dobrze trafiłem, nie można narzekać :)
Mildred 2016-05-17 18:17:56
Pracowałem dość długo i wydawało mi się że było słabo ale Od kiedy zmieniłem pracę okazało się że pomimo słabych zarobków Atmosfera była bardzo fajna może jeszcze wrócę do do tej pracy ale na innym stanowisku jak się uda. Pozdrawiam wszystkich drobiarzy.
Mildred 2016-05-17 18:18:37
Pracowałem dość długo i wydawało mi się że było słabo ale Od kiedy zmieniłem pracę okazało się że pomimo słabych zarobków Atmosfera była bardzo fajna może jeszcze wrócę do do tej pracy ale na innym stanowisku jak się uda. Pozdrawiam wszystkich drobiarzy.
1
pytająca 2016-06-02 19:50:33
Orientuje się ktoś, czy firma oferuje dojazd do pracy z Warszawy?
Edith 2016-06-03 10:35:42
Czy ktoś wie jakie zarobki oferują dla kierowcy ce? I czy nie potrzebują kierowców?
Pjerun 2016-06-15 15:19:40
Czy są dojazdy z Warszawy? Raczej nic takiego nie ma, jeśli chcesz dojechać na 6 rano to nie będzie autobusu, na 8 da radę dojechać autobusem (firma minibus)
bonio 2016-08-18 15:07:21
Kancelaria Prawna AnLex specjalizuje się w prowadzeniu postępowań odszkodowawczych dla osób po wypadkach komunikacyjnych, wypadkach przy pracy, wypadkach przy pracy w rolnictwie i innych zdarzeniach.

Wykonujemy czynności za klientów na nasz koszt:
- ustalamy odpowiedzialność (kontakt z sądem, prokuraturę, policją)
- gromadzimy dokumentację medyczną oraz inne dokumenty (ZUS, KRUS, pracodawca)
- ustalamy wysokość roszczeń
- prowadzimy sprawy na etapie sądowym


Zajmujemy się sprawami wypadków ze skutkiem śmiertelnym zaistniałych po 10.08.1997 r. nawet jeśli rodzina otrzymała już odszkodowanie.

Nie pobieramy opłat wstępnych.

Wynagrodzenie uzależnione od rezultatu.

Zadzwoń i skonsultuj swoją sprawę lub wyślij sms o treści WYPADEK a oddzwonimy.

Kancelaria Prawna AnLex
tel. 721 401 000
bok@kancelariaanlex.pl
jk 2016-08-23 22:00:30
Witam
Czytam powyższe komentarze i widzę że jest tu sporo osób pracujących ww firmie mam pytanie co praw da nie dotyczące pracy a jakości sprzedawanych produktów .Szukam opinii
Na innych stronach i nie bardzo mogę znaleźć kupiłam ostatnio kilka razy mieso tej firmy czy mogę prosić o poinnie czy jest w miarę zdrowe czy nie bo chciałabym podać je dzieciom nie chodzi o daty ważności ale o jakość mięsa czy może ktoś wie skąd pochodzi nie mogę nic na ten temat znaleźć a certyfikatów na opakowaniu sporo była bym wdzięczna za odpowiedź
gość 2016-08-30 19:40:19
poszukują specjalisty ds. produkcji , co to za stanowisko
ranyjulek 2016-09-23 15:00:25
Nie jest zle jak na miejscowość pod Warszawą, dojazd troche slaby. Placa lepiej niz w okolicznych firmach, fajne sa darmowe obiady bo nie trzeba po robocie robic sobie jedzenia na nastepny dzien. Ja mam multisport i korzystam, czasami cos rozdaja, sa talony na swieta do wykorzystania w sklepach firmowych..... wiekszosc ludzi mila choc zdazaja sie gbury jak wszedzie. Na produkcji duzo obcokrajowcow. umowa o prace od samego poczatku, najpierw na okres probny - duzy plus w moim przypadku bo wszedzie mlodym wciskaja smieciowki - idziesz na urlop i ci placa normalnie bez zwlekania i wymyslow
2
maruda 2016-09-26 22:26:50
Bardzo miła atmosfera panuje we firmie. Oczywiście trzeba swoje robić, zawsze znajdzie się jednak ktoś życzliwy by Ci pomóc. Zatrudnienie jest stabilne, bo na umowie o pracę. To zdecydowanie rzadkość w dzisiejszych czasach, a przecież jest to gwarant zadowolenia pracownika, a za tym idzie sukces firmy. Praca tez jest samodzielna i odpowiedzialna. Jednym słowem POLECAM dla niezdecydowanych.
3
Ania 2016-09-30 15:54:15
Jeśli chodzi o mięso czy jest świeże i dobrej jakości, to myślę, że przez to, że sklep firmowy jest tuż przy zakładzie to świeższego w okolicy się nie znajdzie
dominis 2016-10-05 14:19:52
Mam pytanko, jak jest z karmieniem kurczaków, czy są one faszerowane tą chemią i hormonami wzrostu? Czy ktoś się orientuje?
Karczew_job 2016-10-20 14:43:21
Firma organizuje międzynarodowy turniej integracyjny. Słyszeliście?
(usunięte przez administratora) Bedą Ukraińcy, Nepalczycy, Mołdawianie i Polacy... robią nawet Strefę 4 kuchni ;-)
dociekliwy 2016-10-28 18:02:42
W wywiadzie pani prezes d/s handlu z 27.10.16r. twierdzi że superdrob jest spółką polską ??? Przed głównym wejściem wisi flaga szwajcarska , na stronie internetowej informują że właściciel mieszka w Szwajcarii . Czy pani prezes kłamie ??? czy marketing i promocja rzekomo polskiej marki nie wymaga wyjaśnienia ???
Karczew_LOVE 2016-11-14 12:29:49
Założyciel Superdrob, Polak - Henryk Lipka oraz jego syn César Lipka mają obywatelstwo polskie i szwajcarskie. Nie ma jakiegoś „tajemniczego” zagranicznego inwestora… Stąd może wynikać to zamieszanie.

Warto pamiętać, że to na początku lat 90’ Henryk Lipka zainwestował w zakład w Karczewie, mimo, że główną działalność prowadził w Szwajcarii. Chciał w ten sposób wspomóc słabiej rozwinięty gospodarczo powiat otwocki, dając pracę ludziom. Trzeba pamiętać, że w Karczewie pracuje 1500 osób. Co by się stało z tymi ludźmi, gdyby zakład został zlikwidowany?

Co więcej, SuperDrob wszystkie podatki płaci w Polsce, zasilając znacząco budżet Karczewa i całego regionu. Ostatnia inwestycja w Stoczku (wylęgarnia drobiu – koszt 40 mln zł) mieście się rodzinnej miejscowości założyciela SuperDrob.
4
Klimiuk 2016-11-24 03:29:04
(usunięte przez administratora)Najgorszy mistrz jakiego znam. pracuje w karczewie na magazynie i nazywam sie dariusz Gałan.
prawdopodobnie jest gejem i lubi obmacywac młodocianych chlopcow
super 2016-11-26 18:24:11
super obiatki
1
Zostaw swoją opinię o SuperDrob - Karczew
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SuperDrob