brak logo

Kamis Przyprawy S.A

Wólka Kosowska

Opinie o Kamis Przyprawy S.A

KTOSIK 2015-03-16 17:46:48
Z tego co wiem to nie ma już handlowców w Gastronomii wszyscy polecieli na bruk, podobno teraz szykują się na detal. Ktoś coś wie?
mikuś 2015-03-19 11:33:27
zarobki nie są złe . automatyk 3800 na ręke . operator 2750 na rękę .
przydupas 2015-07-06 10:47:06
Panowie, Panie...
Plany w tej firmie to jakiś absurd! Wyzysk w biały dzień, jeżeli ktoś przychodzi do tej firmy z myślą, że zrealizuję plan w tej firmie i weźmie kupę pieniędzy tak jak to obiecują na rozmowach kwalifikacyjnych, jest w wielkim błędzie! Do tego dochodzą nadgodziny za które firma płaci 100 zł, latanie z dodatkowymi lokalizacjami co założeniem firmy jest ok 25 stendów na miesiąc. I tak w każdym miesiącu, aż do ze rzygania się. Nie mówię o tym , że jeżeli aplikujecie na południe Polski to liczcie się z tym , że traficie na kierownika , który jest czystym ewenementem :) hahah pozdro dla Pana S. :) ojjj da wam popalić. :) mobbing w porównaniu do tego co przeżyjecie współpracując z Panem S. to jest nic:) jazda dopiero zaczyna się po podpisaniu umowy (wystarczy zasięgnąć opini na sklepach :) kierwoniczki wytłumaczą dalej o co chodzi :)... reasumując...
jeżeli interesuje Cię praca pełna wyzwań za jedyne 2200pln na rękę i auto do pełnej dyspozycji, chociaż słyszałem ostatnio, że nawet to się ma ukrucić, to polecam prace dla firmy mcc :)
PS.
rotacja w tej firmie lepsza niż, na stojakach z przyprawami Kamisaaaaa :)
1
kierowniczka jaskółka 2015-07-06 10:53:33
na Częstochowie kolejny PH zrezygnował z pracy. odkąd jestem kierowniczką na sklepie (ok.7 lat) jest to chyba 6 albo 7 PH , który podziękował za współpracę w tej firmie, teraz dziewczyna odeszła po 3 tygodniach pracy. gdzie tkwi problem????
ola 2015-07-13 09:18:08
nie polecam (jezeli chodzi o PH), wyzysk za drobne.
2
ja 2015-07-22 19:31:09
Potwierdzam, wyzysk a potem do widzenia, jak jesteś niepotrzebny.
1
wolny jak ptak 2015-07-24 18:41:56
Najważniejsze, że największa kanalia czyli Dyzma już nie pracuje :) Wywalili go dyscyplinarnie :) Drugi terrorysta też zwolniony!! Hurrraaa :) kilkanaście lat wyzysku :(
1
TUf 2015-07-26 15:43:54
zawsze moe byc gozej
1
mila 2015-08-11 21:22:22
Witam wszystkich!
Potrzebuję informacji od osób zatrudnionych w tej firmie poprzez Agencję Pracy, ale nie tylko,każda opinia będzie dla mnie ważna.
Aplikowałam na pracownika produkcji i odezwali się do mnie wczoraj i w czwartek tj. 13.08. mam jechać na spotkanie.
W związku z tym prosiłabym o jak najszybszą odpowiedź czy warto w ogóle jechać na tą rozmowę i przede wszystkim jaka atmosfera, warunki, termin wypłaty i kwestia jak to jest z tymi zmianami. Czy to jest np. 5 dni Izm., 5 dni IIzm. itd.
Z GÓRY DZIĘKUJĘ.
PH 2015-08-24 14:09:54
Terrorystów się pozbyli jeszcze powinni się wziąć za tyłki co niektórych RKS-ów. Po przez zasiedzenie poje*** się co nie, którym w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Czekajmy końca
JOJO 2015-08-31 23:30:15
BUCHACHA !!!!!
pik 2015-10-06 21:45:20
w zyciu tam nie idz
Rob 2015-10-07 16:36:42
Oddział w Kielcach to jeszcze jest?
mccormick 2015-10-18 08:08:06
Fajnie jest pisać: syf, nie warto, nie idź tam. Tylko jak ktoś nie ma pracy to nie sądzę że w czym kolwiek mu to pomoże. W każdej firmie handlowej na stanowisku PH jest ciśnienie, firmy te zazwyczaj różnią się kolorem skody, gps bądź jego brakiem ( kamis akurat je ma )i podstawowym wynagrodzeniem. Ja aplikowałem na stanowisko PH, zadzwoniła Pani, pogadaliśmy, powiedziała że ktoś się odezwie. Następnego dnia zadzwonił Pan kierownik, umówił się na spotkanie. W poniedziałem ma być odpowiedz o ewentualnym zatrudnieniu. Nie patrzcie na opinie wystawiane najczęściej przez byłych, zwolnionych pracowników. Patrzcie na siłe i potencjał marki KAMIS.
1
ph ślask 2015-11-23 10:13:34
Ogólnie teraz dobra podstawa, ale plany wysokie ale do zrobienia i cele tez. Kierownik ok. Jak ktoś lubi wyzwania to sie duzo nauczy. Smiesza mnie niektóre opinie byłych ph, któym sie pracować nie chciało.
2
ph warszawa 2015-11-24 16:18:11
Ale jak tu plany realizować jak druga lub trzecia łapa ma taniej niż przez naszych dystrybutorów?
Maciej Tarczyn 2015-11-30 16:50:36
Czy ci panowie sa prywatnie kolegami od lat ?
Myślałem ze pan Jarek to prace dostał z rekrutacji i wyszedł zwycięsko z dużej rywalizacji .
Zuza 2015-12-04 22:32:09
Starałam się o pracę w Mccormik/Kamis na przedstawiciela, miałam dwie rozmowy i nic z tego. Kurde, myślałam, żę sie dostanę. Pytali mnie o doświadczenie, merch, pracę ze sklepami. Robię to już 5 lat i znaleźli podobno lepszego. Poczekamy zobaczymy, ja mam super kontakty. Co tam, może się uda kiedy indziej. Może ktoś wie, czy można tam próbować jeszcze raz, czy to nie ma sensu? Słyszałam, że płacą ok, auto można używać.
batman 2015-12-04 22:36:56
Jest ogłoszenie na KAMa do Kamisa, ktoś wie ile płacą? Nie napisali czy tylko do Warszawy. Czy mają tam KAMów z innych miast? Ja jestem ze Skierniewic, dajcie znać. Nie chcę marnować czasu, jak nie ma sensu.
ex Kamis 2015-12-04 22:41:46
Cześć, wróciłem z Irlandii i szukam roboty. Kiedyś pracowałem w Kamisie, ale 8 lat temu. Warto wrócić? Mojego szefa już tam nie ma, a nowego nie znam. Widzę, że w sklepach działają. Jak można się teraz dostać? Czy Pani Agnieszka ciągle tam jest? Wiecie o kogo chodzi.
trendy 2015-12-04 22:47:32
Wiem o kogo chodzi. Agnieszki już nie ma od dawna, co podpadłeś jej? Nie tylko ty, he, he. Nie wiem czy przyjmują, trzeba wysłać na maila, znajdziesz adres na stronie, ale duuuużo się zmieniło, premie mniejsze, nie takie jak dawniej i ciągle zmieniają cele, teraz trzeba szukać nowych sklepów, skąd, k? ale przynajmniej dają szkolenia, kiedyś nie było
ex Kamis 2015-12-04 22:50:54
Dzięki za info, da radę zrobić premię? Ile teraz jest? Nie widzę już aut z logo Kamis, nie ma? Czym teraz jeździ handlowiec?
trendy 2015-12-04 22:56:03
Ciągle fabiunia, nic się nie zmienia, niektórzy mają kombi, ale ja nie. Premia raz jest, raz tylko część, różnie. Logo wszystkim zdjęli, nie chcą reklamy czy co? Za Kamińskiego wszystko oklejone, teraz nic. ALe dla mnie to lepiej, nie widać, że firmówka, mogę jeździć "swoim". A, premie 30% mają być od grudnia.
nina 2015-12-05 11:47:06
mysle ze warto podbno jest nowy kierownik od ktorego mozna sie duzo nauczyc.
PH 2015-12-06 15:04:37
Robią porządki, jest nawet rekrutacja wewnętrzna z PH na RKS, zobaczymy co z tego wyjdzie. Niektórzy się obawiają i dobrze.
Ciekawy 2015-12-06 18:42:39
Na jaki region szukają RKS?
ph 2015-12-06 22:51:59
na południe Polski szukają RKS-a, bo Pan S. zakończył karierę w MCCORMICK`u. Czekać tylko jak nowym RKS-em zostanie jakiś PH z detalu, który liże dupę po same jaja! pozdrowienia dla kolegi o imieniu Mariusz. Mariusz jesteśmy z Tobą! Pewnie już zacierasz ręce na myśl o tym, że się uda!
1
ph slask 2015-12-07 21:30:22
hahahahahaha powaznie szukaja RKS za pana S?i kolega Mariusz startuje? przeciez to najwiekszy sciemniacz w historii kamisa.......
ph wawa 2015-12-07 21:51:42
A ja myślałem , że wszystkich ściemniaczy , nieudaczników i przekrętasów już się pozbyli , a jednak jeszcze są .......
ph łódź 2015-12-09 15:53:44
Mariusz Ś. na kierownika! buahahaha ciekawe czy Małgorzata D. też startuje hahahaha!!!!!! Agnieszka w pierwszej kolejności powinna ich się pozbyć... masakra :/
franczesek 2016-01-08 17:33:37
SZufar na kierownika ma predyspozycje.Pytacie jakie;a no jak każdy kier lubi spać,może robić szkolenia z BHP,zakładania bobin i po godznach szkolić zwierzęta w cyrku np;koń kuleje!!!Au ha ha ha
Historia 2016-01-14 10:02:16
Witam. Moja przygoda z Kamis zaczęła się kilka lat temu. Wtedy jeszcze było ok. To co się dzieje teraz to jakaś masakra. Człowiek się boi przyjść do pracy. Zwolnienia, zwolnienia, presja itp. Wymagania dla PH są masakryczne wysokie. Firma nie wie chyba co dalej robić. Non stop podwyżki planów, zero stabilności, zmiany tras wymagania kosmiczne wyssane z palca. Ciężko się tu pracuje. Ludzie odchodzą a ci co są to szukają innego zajęcia. Jeśli chcesz nie mieć spokoju,pracować po kilkanaście godzin, odbierać telefony o 20, albo ustawiać stojaki po godzinach bo kierownik musi miec zapięty plan ilościowy za około 2 tys zł to idz do Kamis. Ja rezygnuje poddaje się ta firma to kolos na glinianych nogach zarządzany przez nieudaczników z wizjami którzy otaczają się tylko swoimi kolesiami z własnego świata, rodzinami. Praca w Kamis jest niepewna. Na rozmowie obecuja ci złote góry, niskie plany , wsparcie w rezultacie dostajesz tylko opiernicz i czystą podstawę bo system wynagradzania jest tak skomplikowany że mało kto wyciąga maxa. Nie proponuje tej firmy jako pracodawcy. Ja się stąd zawijam... tak jak moi koledzy
kolo 2016-01-14 15:25:12
Może i wielka,piękna na zdjęciu a prowadzona przez kolesiów ,którzy na papier swoje plany i wizje przelewają, ale nie stanie żaden matoł przy maszynie tylko się mądrzy więcej taktów ,za wolno,a czemu nie pakują szybciej,do kibla dziewczyny przy niektórych śmiesznych operatorkach wyjść nie mogą bo palcem grozi bo kier mu w bani namieszał a to zwykły chłop co myśli że pozjadał wszystkie rozumy.Najgorzej jak dopuścić chłopa do koryta to kończy jak Lepper.
kolega pechowiec 2016-01-14 16:47:21
Stary , dzisiaj wszędzie tak jest , co ty nie masz kolegów w innych firmach? zapytaj , jak chcesz mieć luz i spokój to zostań w domu..... ale pewnie stara ci nie pozwoli .
hetman 2016-01-20 11:21:10
Witam wszystkich czy do kamisa można dostać się myślę o produkcji jako operator normalnie przez firmę czy tylko tymczasowo przez te śmieszne agancje można sobie przez jakiś czas popracować.Dzięki za wszelkie odpowiedzi.Pozdrawiam forumowiczów.
kolo 2016-01-21 12:01:40
NIE wiem @6565 o co ci chodzi z tymi kontaktami wyskoczyłeś z tym ni z gruszki ni z pietruszki twoje wypracowanie nie związane z tematem,a co warto próbować bo też nie wiem.
figo 2016-01-26 15:37:12
Jakimś tam liderem jest tylko ,że prymat ma lepsze wyniki kamis się obawia i trzęsie porami na słowo PRYMAT ,a podjąć prace u nich to można,ale przez agencje właśnie na produkcji zero szacunku dla takich agencyjnych pracowników kolega pracował,a coś się zapytać jak to ma być bo nie robił na takich maszynach to cwaniak jeden z drugim łaske ci robi,że coś pomoże(bo zapomniał wół jak cielakiem był,a teraz wielki operator jak z koziej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] trąba)AU ha,ha,śmieszne co niektóre te chłopoki.
Operatorek 2016-01-28 16:08:52
Operatorzy którzy tam pracują, nie robią łaski żeby pomóc. Aczkolwiek ciekaw jestem czy jak bys ty tam pracował ponad 5 lat, i by przyszedł nowy pracownik który nic nie umie a zarabia wiecej niz ty, i jeszcze musisz go szkolic, to czy robił byś to z usmiechem na twarzy?

figo 2016-01-28 20:46:20
Słuchaj@operatorek to nie chodzi o to,że on nie umie bo wiem,że są tacy ludzie,którzy pracowali w różnych firmach i na różnych maszynach,a np.w spożywce nie.Powinno być jakieś szkolenie jak w normalnych firmach i wtedy klient nowo przyjęty sam się określa czy na danym stanowisku da radę czy nie,albo kierowniczek powinien go wprowadzić,pokazać to działa na takiej zasadzie to na takiej jak ktoś robił przy obsłudze maszyn to wie,że czasem drobna rzecz o której się nie wie,albo ktoś nie pokazał jak to usunąć wstrzymuje produkcje,a ty stoisz jak głupi i nie wiesz co z tym fantem zrobić.A co do zarobków to nie wierze,że człowiek zatrudniony przez agencje bo tylko tacy nowi tam są zatrudnini zarabiają więcej od operatora,który parę lat wstecz został przyjęty,ale on przeszedł szkolenie na maszynach,które będzie obsługiwał bo nikt nie jest alfą ani omegą. Zero socjalu potrzebna produkcja potrzebny plan do wykonania to ciach tel. do agencji daj pani paru nowych na miesiąc dwa lub trzy,a potem wypad to co oni mają się starać jak tylko obiecują,że jak się pan sprawdzi to podpiszą umowę bezpośrednio przez KAMIS,a nie z miesiąca na miesiąc irytujące dziadostwo jeżęli chodzi o pracę przez agencje.Pozdrawiam i zlikwidować pracę przez jakieś śmieszne agencje pracy tymczasowej przyjąć pracowników normalnych,którzy chcą mieć stałą pewną pracę.
kiler 2016-01-29 15:05:43
Witam@operatorek figo ma trochę racji ciebie też kiedyś ktoś szkolił,pokazywał co i z czym to ty też nie bądż taka fujara do grobu sobie tych tajemnic obsługi głupiej maszyny nie zabierzesz jakby nikt nikomu nic nie pokazywał i nie tłumaczył zasad działania i usuwania usterek to nie było by żadnych fachowców no chyba,że kilku samouków.W szkole nauczyciel jakby się uparł,że ci nie pokaże liter to byś do dziś czytać i pisać nie umiał-rozumiesz zasade działania tego świata bo jaśniej jużsię chyba nie da.
kiler 2016-02-04 14:02:48
CZeść @in nie no masz rację,że szkolenie wchodzi w zakres,ale w kamisie to tych przez agencje to szkolą nie z obsługi maszyn,ale z BHP i jak składać kartony Au,ha,hihi to dopiero poważne szkolenie.A forma docenienia umiejętności pracownika tzn.,że co,że go przeszkolą czy co.Trzymaj się ciepło.
big 2016-02-06 23:24:14
@poradzę czytam twoje posty i jak nie piękna firma to znowu cieszyć się,żeszkolenie powiedz co bierzesz to się poczujemy podobnie jak ty.
Piotruś 2016-02-10 17:38:53
Ale teraz wam Prymat po gaciach jedzie. Kto by pomyślał, że ta mała kilka lat temu firemka połknęła was w sprzedaży.
1
karol 2016-02-19 18:08:16
cześć@granda mówisz,że kamis ma lepszą jakość,ale czego towaru czy opakowania,a zatrudniają w kamisie bo nie słyszałem chyba,że pracowników agencyjnych na krótki okres.
Zol 2016-05-20 20:28:19
KAMIS NIE JEST NAWET POLSKĄ FIRMĄ! Także kapitał leci do kieszeni prezesa i na konta Włoskie.
Łatwo można namierzyć słodkie komentarze kolesi podstawionych przez Kamisa. Można was chłopaki łatwo wyłowić.
Prawda na europejskim rynku pracy jest taka, że przedsiębiorcy doskonale orientują się w sytuacji i gdzie szukać niewolników za miskę ryżu. Cenią się i nie przemęczają Brytyjczycy, Włosi, Niemcy i Francuzi, nawet Hiszpanie (mimo kryzysu), ale Polaczek zawsze będzie tyrał za grosze. A najbardziej obrzydliwe jest to, że kiedy ktoś się buntuje i jest szansa poprawić warunki pracy, to jeden Polak drugiemu do gardła skacze i wali do gleby, żeby tylko przypodobać się kierownikowi, który i tak ma takiego pracownika gdzieś. Dobrym acz smutnym przykładem jest to co dzieje się teraz w polskim oddziale Amazon. Samosąd i lincz wewnętrzny na współpracownikach, którzy się buntowali zaprzepaścił szansę wszystkich na godną i spokojną pracę.
Zachód się bogaci, Arabowie się bogacą, Chińczycy już nie wiedzą co z kasą robić, tylko Polacy w samym środku Europy klepią biedę i niech któryś spróbuje się wychylić i buntować! No!
4
Terminator2 2016-09-20 21:36:04
Poszukuję dużej ilości musztard Kamis w super cenie-ktoś coś wie moze -gdzie najlepiej kupić?
Cioteczka 2016-10-11 22:26:21
A co to??? szukają Plant Directora??? Nie ma go czy go posunęli za coś?? Jak to wygląda??
3erf 2016-10-11 22:46:40
@Nujak też mi się wydaje że tak by było najprościej bo zawsze można się najwięcej rzeczy dowiedzieć jednak jak najwięcej tak zawsze jest u kogoś bezpośredno..w sumie czasem to nie ma innej możliwości
cola 2016-11-22 20:08:14
Cześć wszystkim, czy w kamisie bedzie lepiej niż w Coca-coli?
Pozdrawiam
Majeranek 2016-11-22 21:37:51
To pytanie jest na poziomie - co lepsze Cola czy Pepsi?
Zostaw swoją opinię o Kamis Przyprawy S.A - Wólka Kosowska
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kamis Przyprawy S.A