brak logo

Rigall Distribution

Warszawa

Opinie o Rigall Distribution

aneta 2009-01-21 12:12:08
firma jest bardzo fajna, praca również,pracowałam w rigallu w
oddziale olsztyńskim przez 2 i pół roku, miałam nowego yarisa do
dyspozycji, telefon, własne biurko, wypłatę wprzedziale 4-7
tysięcy netto miesięcznie. Ale są plany do wyrobienia, wynagrodzenie
składa się z podstawy, prowizji i premii. Generalnie wyglada to tak,
że w poniedziałki umawiasz spotkania telefonicznie na cały tydzień a
potem reszta dni na spotkaniach w terenie. Poznajesz wielu
wpaniałych ludzi, masz dużo znajomości, stajesz się zaradna i
potrafisz wszystko załatwić. Czasem jest ciężko ale to w każdej
robocie. Po tej robocie wszędzie sobie poradzisz.
pracowita 2009-02-05 11:22:50
anonim - 2009-01-21 17:16:44

Ja też pracowałem w Rigallu, tylko w Gdyni i wcale nie tak kolorowo było jak Ciebie koleżanko- krótko po podpisaniu umowy na stałe zmniejszyli prowizje ze sprzedaży w zależności od progu, ale w sumie wyszlo na to, że najlepsi sprzedawcy zarabiali połowę tego co przedtem, więc o 7 tyś netto nie ma mowy, najlepsi zarabiali ok 4 tyś netto, poza tym straszna presja na pracownika, niemiła atmosfera, duża rotacja pracowników- każdego miesiąca pojawiało się kilka nowych osób w teamie i kilka rezygnowało- dlaczego? sami pomyślcie;

Hmy... ja tez pracuje w Gdyni i to całkiem długo, trafiły sie mi dwie zmiany prowizji - ale jak sie chce pracować to da się zarobić i to całkiem dobrze. To nie jest praca dla leniwych obiboków i marudnych dzieciaków. Rotują Ci co nie dają rady i wmiękają. Pracujesz tyle ile chcesz - jednego dnia 4 h innego 10h, wszystko zalezy od Ciebie jak sobie ułożysz pracę. Atomosfera super - ludzie w moim wieku, presja? OK, ale gdzie jej nie ma - masz zrobić swoje i już.
anonim 2009-02-17 11:30:15
A w jakim wieku są tam pracownicy ???? Na jakim poziomie są zarobki i jakie dają auto do pracy
anonim 2009-03-16 23:56:11
Witam
Co do firmy, to pracowalam tam ponad 2 lata - Katowice - nie polecam szczerze mowiac, straszne parcie na plany sprzedazowe, prowizje bardzo marne - jak sie przyjmowalam to zarobki ok 4 tys, teraz ledwno 2 tys.za wszystko obcinaja premie i musisz czasami zostawac po godzinach albo przychodzic w sobote... i juz nie mowiac nawet o podstawie- smiech na sali- 956 bruttto. Jak ktos jest zdesperowany to prosze bardzo jak ktos natomiast cce uczciwie zarobic to odradzam.
anonim 2009-05-04 22:30:53
WITAM WSZYSTKICH PRACOWALEM TAM JAKIS CZAS NIE BYLO TRAGICZNIE ZAROBKI MIALEM W GRANICACH 4-8 TYS NA MIESIAC PRACA CALY DZIEN OD RANA DO WIECZORA UŻERANIA SIE Z KLIENTAMI OK DALI TELEFON Z LIMITEM 75 ZL NA MIESIAC WSZYSTKO POWYŻEJ DOPŁACALEM Z WŁASNEJ KIESZENI CZYLI OK 300 ZL NA MIESIAC PALIWÓWKA 800 ZL NIE WYSTARCZALA NIESTETY I OK 400 ZŁ DOPŁACAŁEM DO PALIWA NIEWSPOMNE O AMORTYZACJI SWOJEGO SAMOCHODU COS SIE ZEPSUJE NAPRAWIASZ ZA SWOJE NA TA CHWILE WSZYSTKO OBCIELI O OK 40 % TW TERAZ NAJLEPSCI PH ZARABIAJA OK 5000 ZL NA RACZKE MINUS TELEFONY PALIWKO I AMORTYZACJA TO ZOSTANIE OK 3000 TYS ZA CALY MIESIAC ROBOTY I SLODKIEGO PIERDZENIA TM O PLANIE W KONTACH KARTACH WLASNYCH DUZA WIEKSZOSC ZARABIA TERAZ OK 2-4 TYS ZL ODRADZAM TA FIRME CHYBA ZE KTOS LUBI BYC [usunięte przez admina]OSZUKUIWANYM NA KAŻDYM KROKU
anonim 2009-07-24 12:18:21
aneta - 2009-01-21 12:12:08

firma jest bardzo fajna, praca również,pracowałam w rigallu w
oddziale olsztyńskim przez 2 i pół roku, miałam nowego yarisa do
dyspozycji, telefon, własne biurko, wypłatę wprzedziale 4-7
tysięcy netto miesięcznie. Ale są plany do wyrobienia, wynagrodzenie
składa się z podstawy, prowizji i premii. Generalnie wyglada to tak,
że w poniedziałki umawiasz spotkania telefonicznie na cały tydzień a
potem reszta dni na spotkaniach w terenie. Poznajesz wielu
wpaniałych ludzi, masz dużo znajomości, stajesz się zaradna i
potrafisz wszystko załatwić. Czasem jest ciężko ale to w każdej
robocie. Po tej robocie wszędzie sobie poradzisz.

Rigall - naprawdę fajna szkoła życia dla młodych ludzi, polecam
Sj2342 2009-07-24 12:25:36
Bardzo duża firma sprzedażowa (z prezentacji Zarządu wiem, że zatrudniaja około 1000 ludzi na umowę o pracę i ponad drugie tyle na umowę zlecenie) Gigant jeżeli chodzi o karty kredytowe Citi, jak się
jest dobrym to szanse na rozwój / awans są naprawdę duże - praktycznie w każdym banku w Polsce i innych instytuacjach finansowych znajdziecie ludzi z Rigall, mocno powiązani z Citibankiem
(Bankiem Handlowym) tak naprawdę zarządzają nimi właśnie ludzie z Citi, przepracowałem tam ponad dwa lata i zarobiłem naprawdę mnóstwo
kasy - na jednym z spotkań sprzedażowych wyciągneli mnie do innej firmy za jeszczwe większe pieniądze. Złego słowa o Rigall nie powiem. Pozdrowienia dla oddziału w Bydgoszczy & Marcina
nowa 2009-11-09 07:49:28
a czy macie jakies opinie o rigall w pruszkowie,czy warto tam pracowac?
sam sie zwolnilem 2009-11-17 23:59:35
Moze i tak bylo, a teraz to bankrut, pracowników traktuje jak smieci, nie ma mozliwosci zarobku, na paliwo ci nie starcza, pieniadze gorsze niz w spozywczaku, a czasem to dolozysz, nie dajcie sie nabrac
były pracownik 2009-11-19 15:14:10
a teraz jest ponad 800 osób na L4,i kto tam pracuje?Naiwniacy co dostali auto,ryczałt za paliwo zmniejszyli do 600zł,jak dostaniesz na reke 900 to ok.Firma pod względem płacowym zeszła na psy.
rigallowiec 2009-11-19 15:19:07
Nie polecam Pruszkowa i wogóle tej firmy,kierownik nie liczy się z ludzmi,dla nich liczą się tylko cyferki,nie zarobisz wiele,a zszarpiesz sobie zdrowie
abece 2009-11-20 16:17:09
Możecie powiedzieć coś o szkoleniu wstępnym do rigall'a?
były pracownik 2009-11-21 17:13:35
szkolenie trwa 5 dni roboczych,kończy się testami(które i tak zdasz są pisemne)na gwałt potrzebują teraz ludzi ,bo my starzy nie godziliśmy się pracować poniżej tysiąca,dlatego nas już nie ma.Jeżeli szkolenie masz w miejscu zamieszkania to ok,jak poza to firma płaci za kwaterę a żywisz się sam/a.Aha i zabiesz ze sobą długopis i zeszyt bo takich rzeczy nie dostaniesz :) Gdzie masz być przyjęty/a do pracy????
abece 2009-11-22 10:05:54
na szkolenie jadę do Bydgoszczy, a pracować będę w niezbyt dużym mieście w wielkopolsce.
były pracownik 2009-11-22 13:20:15
super trafiłeś/aś jeżeli twoją kierowniczką będzie kobieta-to jest to super babka,prawdziwa szefowa,prawdziwy człowiek
abece 2009-11-22 15:40:07
babka- Kinga...
Też wydaje mi się ok.
były pracownik 2009-11-24 10:46:27
to powodzenia:-)
anonimka 2009-12-04 20:26:05
holender mam dość tej roboty!
anty, nawet bardzo 2009-12-21 13:17:46
nie warto i jeszcze raz nie warto. nieziemskie wymagania w porownaniu z placa. do tego wieczny nacisk szefostwa. potrafia posunac sie do wszystkiego. kto ma wybor niech ucieka z tej firmy jak najszybciej. p.s. nowy system prowizyjny jest wpros cudowny. teraz 90 % ludzi bedzie dostawalo tylko podstawe. powodzenia
;xkws 2010-01-22 13:21:36
Kurde!
Wszędzie w sprzedaży dają wycisk!!!
Trzeba się postarać! Dobrych klientów znaleźć i wtedy jest ok!
nowy 2010-02-11 17:41:50
Czesc. Niech ktos napisze jak jest w Riglu, oddzial Ponan. Bede wdzieczny.
Marta 2010-02-23 18:16:34
a czy wie ktos cos konkretnego o oddziale w olsztynie?? dzwonili do mnie dzisiaj i jutro mam rozmowe
władziu 2010-03-02 23:44:38
rigall=nieporozumienie tak powinna nazywać się ta firma, czysto amerykański wyzysk,
nie naiwny 2010-04-04 22:45:36
Na Slasku Nie wyplaca sie pieniedzy za prace w tej smiesznej firmy. Moze Pan dostawal wyplate od jakiegos biedaka ktory rozdawal ulotki przed Bankiem. [usunięte przez administrtora]
2010-08-02 19:13:10
hej,ja w sprawie pracy w pruszkowie :) czy ktos z was orientuje sie gdzie dokladnie zatrzymuje sie ten autobus pracowniczy w centrum warszawy?
bydgoszcz 2010-09-16 21:53:26
a jak nie narzekać na taka beznadziejna firmę oszuści nikt wiecej prawda ze nikt wiecej nie pracuje niz 4 do 5 miesiecy i odchodza jak dostana jaka kolwiek inna propozycje zwalniaja grupowo i nie daja okresu wypowiedznia nie stosują sie do kodeksu pracy
anonim 2011-02-23 13:44:25
RIGALL...Smutna,ale prawdziwa historia.Zatrudniają młodych ludzi do pracy masowo.w FIRMIE BAŁAGAN!!!Przede wszystkim są doradcy,którzy uczciwie sprzedają,są również tacy doradcy,którzy klientowi wmawiają,że KARTA KREDYTOWA to KARTA puktowa rabatowa BP,bez żadnych opłat ani nie są klienci informowani o tym,że na karcie są pieniądze banku oraz,że za karty są opłaty.Dla menagera liczy się tylko WYNIK!!!A doradca jest maszynką do sprzedaży jak najwięcej ilości kart kredytowych.W tej firmie nie ma żadnych ZASAD MORALNYCH ani ETYCZNYCH.Nikomu mądremu nie polecam w tej firmie pracować.DORADCA stoi JAK "PIES" na stendzie.ZAROBKI MARNE,A PREMII OBIECANEJ NIE WIDAĆ-KŁAMSTWO ORAZ FAŁSZ!!!Naiwni młodzi ludzie wierzą w obiecane DUŻE ZAROBKI!!!NIE TYLKO RYWALIZACJA JEST MIĘDZY MIASTAMI O WYNIK,ALE RÓWNIEŻ NIEZDROWA SYTUACJA JEST MIĘDZY DORADCAMI,BO ZE SOBĄ RYWALIZUJĄ ORAZ WALCZĄ O KLIENTA.!!!!!A TYM SAMYM CITI HANDLOWY DZIĘKI RIGALLOWI JEST NARAŻANY NA ZŁĄ REPUTACJĘ,ponieważ nie ma kompetentych doradców,tylko zatrudniana jest masowa młodzież,którzy świadomie okłamują klienta dla wyniku!!!Uczciwi ludzie długo tam NIE PRACUJĄ!!!
arex 2011-03-12 01:37:35
a wiecie jak wygląda sytuacja w Gdyni?
A9 2011-07-02 12:48:20
powiedzcie mi, czy ktoś wie jak wygląda praca w rigallu na słuchawkach w Katowicach? można tam zarobić, czy też oszukują na każdym kroku?
anonim 2011-07-26 23:30:21
podbijam pytanie o katowice i prace na słuchawkach. ktos cos odpowie?
Pracownik 2011-08-19 13:29:44
Firma jest naprawdę spoko. Warto spróbować. Naprawdę można dobrze zarobić będąc dobrym sprzedawcą.

Około 10 000 nawet złotych brutto.

POLECAM
anonim 2011-08-24 09:45:47
Ja też pracuję w Rigallu, i powiem wam że nie jest tak źle, oczywiste jest to że bywaja ciężkie chwilie po których ma się dosć... ale powiedzcie w jakiej firmie tak nie ma??? Wszędzie!!! Ale są tez takie dla których cieszę się bardzo że tu pracuję ... Jest plan do wyrobienia jak wszędzie i jak go wyrobisz to zarobisz:) proste!! Polecam firmę!!
smiech 2014-03-13 20:44:04
Rigall ah ten Rigall... połowa ludzi na l4 ucieka, pracownicy mają prokuratorów na głowie - bo przeciez liczy sie wynik bo pani menager cie zabije jak nie zrobisz wiec leca juz takie oszustwa ze czaszka mala. ludzie nie wiedza co podpisuja ' tutaj pan podpisze to wszystko bedzie za darmo ' ' to taka ankieta' itp itd temat rzeka kiedys im sie ostro do dupy zabiora, kserowanie drapanie dowodow, podrabianie podpisow. zyc nie umierac i wiecznie nad glowa wrzeszczacy menager, mobing to malo, takze dla szukajacych wrazen polecam jak najbardziej. :)
pikachu 2015-01-31 00:29:23
serio? bo to jest bardzo duza kwota, nie spodziewalem sie.
reks 2016-05-15 12:12:20
takie szukanie na siłę jak dla mnie :) umowy są, jest dobrze
Zostaw swoją opinię o Rigall Distribution - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rigall Distribution