logo PGS Software S.A.

PGS Software S.A.

Rzeszów

Opinie o PGS Software S.A.

Frontowiec 2016-12-22 15:24
Niestety nie polecam, potrzebują ludzi z umiejętnościami Seniora za wynagrodzenie Juniora. Po miesiącu praktyk nauczyłem się na poziomie dobrym AngularJS v1, testów jednostkowych, Webpacka. Sam przyszedłem z bardzo dobrą wiedzą SASS, HTML/CSS, Responsive Web Design, jQuery. Javascript znałem na poziomie dostatecznym. Jako jeden z niewielu znałem Flexa, nawet wielu pracowników nie orientowało się o co w nim chodzi.... Do tego bardzo dobre umiejętności graficzne (widziałem co tam inni graficy za pensje projektują i się za głowę łapałem...). Byłem na 2 roku studiów dziennych na informatyce - polibuda (więc z choinki się nie urwałem). Niestety nie pozwolili mi nawet zostać miesiąc dłużej, nie wspominając już o żadnych pieniądzach. Powód - nie umiem Angular 2 i React + nie jestem bardzo dobry w angielskim (podczas gdy 60% pracowników w tej firmie mówi bardzo dostatecznie po angielsku, słyszałem na własne uszy podczas wielu daily). Fajna firma, żeby się czegoś nauczyć, ale jeżeli chodzi o szacunek do osoby starającej się to bardzo słabo... Ja tu nie mówię o tym żeby zarabiać 10tys zł za ledwo co znajomość podstaw, ale o tym że nie mówią konkretnie czego danej osobie brakuje w danej technologii i nie dają szansy osobie która ma duży potencjał i w ciągu miesiąca nauczyła się bardzo dużo (nie wspomne o tym że dają szanse osobom słabszym.. chyba tylko po to żeby klepali projekty wewnętrzne aż się ich też pozbędą). To jest IT, a nie praca w McDonaldzie. Początki są trudne, ale na firme obracającą milionami, danie szansy i konkretnych wymagań oraz śmiesznej pensji 1500zł/msc chyba nie jest wyzwaniem... Podczas gdy ma się z niej już jakiś zysk i jest to kwestia czasu kiedy będzie wam dawać przychody 10x większe od jej pensji. Najśmieszniejsze jest to że w wymaganiach na front-end developera piszą jedno, a jak idziesz do nich to oczekują wiedzy jak doświadczony programista z 5 letnim doświadczeniem, mgr inż informatyki za 1500 na rękę... Ludzie ogarnijcie się, bo ja nie jestem pewnie jedyny. Po 2 dniach od odejścia z praktyk dostałem prace zdalną za dużo większe pieniądze niż te o których tutaj piszę. Nie musiałem znać 3 trudnych frameworków JS żeby zarobić podstawową pensje i mieć możliwość rozwoju. Z jednej strony żałuje że nie udało mi się związać z tą firmą bo mógłbym się wiele nauczyć, ale z drugiej strony trzeba szukać ludzi którzy docenią pracownika, a nie pod przykrywką korporacyjnych uśmieszków będą z Ciebie robili jelenia za 1500, a na boku brali za Twoją robotę 10x tyle... Pozdro!
14
Romek 2016-12-22 15:35
Na początku praktyk mydlą oczy że mają wielkie zapotrzebowanie i wezmą każdego kto będzie ogarniał. Po miesiącu argumentem na wywalenie osoby ogarniającej jest "nie mamy teraz odpowiednich projektów, żebyś mógł zostać".... Ręcę opadają, to po co bierzecie na praktyki i robicie nadzieje?.... Polecam iść tam, zdobyć wiedzę od nich, a potem wywiać gdzieś do krk/wawki. Gdzieś gdzie chociaż za taką samą męczarnie dostaniecie coś $$$. No chyba że będziecie mieli farta i znajdziecie się w odpowiednim czasie u nich, to może coś ruszy do przodu...
8
betti 2017-01-09 20:32
Byłam testerką w PGS. Na szczęście nie za długo. Projekty nudne. Mobilne technologie (akurat to mnie kręci) na bardzo mizernym poziomie. Dużo szumu. Dużo megalomanii ale za marny grosz. Nie polecam.
4
Fonik 2017-01-10 21:43
Cały zespół mobilny im się rozleciał. Na koniec usłyszałem ze jestem pazerny.
7
L.P. 2017-01-31 01:00
Jeśli kogoś kręci męczenie sie z klientem to polecam. Dużo calli itp. Sprzęt taki sobie. Jak utylizacja na papierku się zgadza to nie czepiaja sie. Można fejabukować do woli. Dobre na początek bo ładnie w papierkach wygląda. Poza tym słabo. Szczególnie poźegnanie jest duźym rozczarowaniem i pokazuje brak klasy xo poniektorych.
4
zilies 2017-01-31 19:28
z 12k brutto dla seniora Java z 14 letni doświadczeniem jest osiągalne ???
2
Świerszczyk 2017-02-10 16:10
hueheuhuehue..... no nie tu ;)

Java 2017-02-13 23:08
czy aby kolega dobrze poinformowany?
8
Skwarek 2017-02-14 19:17
A ja polecam gorąco. Blisko 5 lat, jasne kryteria, wynagrodzenie to obgadania, normalni liderzy i szef. Kultura rozwoju, poczucie wpływu na sytuacje. W Rzeszowie trudno o lepsze miejsce. Tak trzymać.
10
Weteran? 2017-02-14 19:31
Jak zobaczylem opinie frustratów tj Frontowiec to padłem. Nie byłeś dobry najwyraźniej to odpadłes ot co. Ja mam tu juz 7 lat non stop nowe projekty i inne zadania. Świetni ludzie tu pracują, fantastyczni Nie zamierzam zmieniac chociaż ofert duzo z szefem o tym rozmawiam otwarcie i latka i skile dokładam. Pozdrawiam i powodzenia życzę.
11
Łukasz 2017-02-15 20:31
Czytając opinie Romka myśle ze ten człowiek nigdy tu nie pracował. Też zaczynałem od praktyk,
pracowałem 3 lata z wszelkimi przywilejami rozmawiania o wynagrodzeniu - zawsze z szacunkiem i
merytorycznie. Wyjechałem do UK i jak wrócę (a wrócę ) do Rzeszowa to na bank bede aplikował do PGS. Pozdrowienia dla chłopaków.
11
MarcinS 2017-02-15 21:34
Serdecznie polecam!

Pracowałem w PGS kilka lat. Ciekawa robota, dużo się nauczyłem, fajni ludzie, a z lokalnym szefem zawsze można było się dogadać co do wynagrodzenia.

Klienci jak klienci-raz kapryśni raz normalni, ale zawsze byli.

Bardzo się cieszę, że przepracowałam tam kilka lat i gdyby nie przeprowadzka z rodziną pracowałbym tam do dziś.
10
Mikka 2017-02-16 19:20
Prawie roczek a mi podoba coraz bardziej. Ciekawie, bez nacisków, presji, brak wariatów. :) Zmiany na plus; widac ze dba sie o ludzi i dobór. Kantyna robi robotę. Ogólnie polecam na luzaku.
10
Michał 2017-02-16 23:35
Nie potrafisz przyjąć konstruktywnej krytyki, popartej faktami? Masz chyba jakiś problem ze sobą. Najlepiej kogoś nazwać frustratem tylko dlatego że nie ma takiego stażu jak Ty. "Frontowiec" wyraźnie napisał jak jego sytuacja wyglądała w tej firmie. Opisał to bardzo dokładnie, z nieba raczej mu to nie spadło... Pracuje jako programista i wymagania na junior front-end developera to napewno nie bardzo dobra znajomość 3 różnych (trudnych) frameworków (angular 1,2, react). Może pochwal się tym jak Ty się tam dostałeś? Czy byłeś już wyjadaczem z 7 letnim doświadczeniem na starcie? Pozdrawiam
4
Weteran? 2017-02-17 21:02
Konstruktywna Krytyka?
1. Czy jesli nie zaproponuje sie komus pracy to nalezy podnosic larum?
2. Od kiedy firma ma obowiazek zatrudnienia kazdego kto uznaje ze powinien zostac przyjety? w szczegolnosci po praktykach?
3. Od kiedy subiektywna ocena wlasnych umiejetnosci uznaje sie za obiektywną?
4. Skad przeswiadczenie ze ktos komus jest cokolwiek winien i ze komus cos sie należy?
5. Insynuacje 10x sa miejscu? Watpie by ktokolwiek placil za jego prace.
6. Korporacja ? - to juz nadużycie

Sadze ze powinien sie cieszyc ze wiele, jak sam powiedzial, sie nauczył i isc dalej.
Generalnie od nauki sa studia, ksiazki, internet itp
W mojej opinii bylo to zupelnie niekompetentne, mnostwo insynuacji i tez nie popartych rzeczywistoscia.
Wiem jak prowadzone sa praktyki, naprawde sa na wysokim poziomie, a nalepsi zaopiekowani i maja wielkie szanse na rozwój.
Dowodów na to jest conajmniej kilkadziesiąt! Tu naprawde ludzie robią karierę, przyjezdzaja z Wawy i Krakowa i innych miejsc..
Ja dostałem sie przez regularną rekrutacje po doswiadczeniach z dwoch firm, pracuje w PGS do dzis. PGS byl krokiem milowym na przód.

A i jeszcze nie mam problemu z sobą - ale dziekuje za troskę :)
11
Ciało 2017-02-17 21:16
I harówy ruszyły kampanię. Ile tu wpisów nagle się pojawiło :)
Jestem jednym z frustratów i potwierdzam ich opinię. Jest słabo. Zmieniłem pracę i może bez fajerwerków ale wyciągam przyzwoity pieniądz.
4
Rafał 2017-02-18 11:25
Przyzwoita firma pod kazdym względem po co szukać dziury na sile.
11
Michal 2017-02-23 23:15
Ludzkie traktowanie a atmosfera ze świecą szukać lepszej. Projekty fajne i z biegiem czasu coraz lepsze, przynajmniej tak czuję w JAVA. Zwięźle i na temat, polecam co tu wiele mówić.
9
Rebus 2017-02-24 13:11
Sympatyczni ludzie przynajmniej ci z organizowanych spotkań. Drzwi otwarte - Tak trzymac!
8
HH.cx.32.h 2017-02-24 23:00
Ludzkie traktowanie do momentu pożegnania. Wtedy nagle można się dowiedzieć wiele o sobie. Ludzie są ok. Ale pokażcie mi teraz szanującą się firmę IT, która nie dba o pracownika? Projekty - takie sobie. Atmosfera trochę spięta i szczególnie dla mniej doświadczonych może wydawać isię nadufana. Bożyszcza chodzą z lewa i z prawa o przeświadczeniu swojej nieomylnosci. Strach się o coś zapytać żeby Cię nie wyśmali. Dla mnie zbyt zadufane towarzystwo wzajemnej adoracji. Pracowałem wcześniej w o wiele normalniejszej firmie ale wyciągnęły mnie panie z HR i dałem się skusić. Po ponad dwóch latach mogę tylko stwierdzić, że żałuję i cieszę jednocześnie, że już koniec :)
6
Rysio 2017-02-24 23:58
Zaskakujesz, ja przy pożegnaniu naprawdę się wzruszylem. Pełna klasa, nadal milo wspominam swoje dni tam
7
Melon 2017-02-27 16:00
Na mieście dobre opinie, jeszcze nie spotkałem ich pracownika co by narzekał (conajmniej kilkunastu) Mówią ze .net ostatnio zatrudniają. Zaryzykuje.
10
SĘP 2017-02-27 22:03
Muszą zatrudniać bo połowa firmy uciekła im do G2A :D
4
Melon 2017-02-28 12:36
g2a to napewno po za moim zainteresowaniem, wszyscy juz mówią ze 'specyficzni', klimaty spod ciemnej gwiazdy, net az huczy. Wujek dobra rada? ;)
8
Stefan 2017-03-07 17:58
polecam, wszystko jak należy. Nie znam miejsca gdzie można nauczyć sie wiecej.
5
Mobitel 2017-03-08 17:42
Dobra firma dla ludzi z doświadczeniem powyżej 3-5 lat no i dla technicznych wymiataczy. Przeważnie Ciekawe projekty tylko zagraniczne.
5
ławeczka 2017-03-09 12:09
@Mobitel - oj tak. Bardzo ciekawe projekty. O ile są. Dla pechowców czeka słynna ławeczka - stąd taka rotacja.
1
Mobitel 2017-03-10 22:36
Pitolenie w tym czasie robi sie certy Tj. Aws, oracle czy inne R&D. Ławeczka ogarnij sie to świetny czas... ja polecam.
5
Nick 2017-03-13 10:43
Taaak?. Posiedź sobie przez rok bez zajęcia to zobaczysz jak morale "skaczą". Jakieś małe zmiany czasem na produkcję trzeba wrzucić i tyle.
3
4jav 2017-03-18 11:56
Potwierdzam. Ostatnio trafiam do fajnych projektow. Chyba jest klucz w umiejętnościach i dosw, warto wytrzymać. Atmosfera świetna, projekty różne, lider ciągnie za uszy ;) fajny PM i techlead.
4
QAper 2017-03-19 09:24
Dobre miejsce dla tych co chcą sie rozwijać. Sa tu zapaleńcy, aktywisci jest sie od kogo uczyć i 'normalni'. Tech. I organizacyjnie poziom światowy. Dbałosc o atmosferę pracy. Duzo wizyt obcokrajowcow klientiw. Polecal
5
NY 2017-03-22 11:19
Ja jestem zadowolony. Doświadczenia w Androidzie komercyjnego nie miałem a dostałem na start prawie 60 zł/h na B2B :D Widocznie taka potrzeba była. Natomiast atmosfera raczej jest bufioniasta.
6
JamCi 2017-05-08 16:43
Nuda. Projekty dwu-trzy osobowe dla turków zlokalizowanych w Niemczech itp.
2
Wkurzony 2017-05-16 16:51
Ładne panie męczą przez linkedin. I tyle dobrego. Zmarnowali też mój czas. Wyciągają, zapraszają po czym na samej rozmowie nagle ja "stałem" się petentem. Zawracają gitarę. Skoro podałem informację o żądanym wynagrodzeniu i zaprosili to nie powinno to podlegać negocjacjom. To nie ja szukam pracy tylko oni pracownika.
2
Miron 2017-05-17 23:19
Oj coś czuje że Ci nie poszło, wrzuc luz ;) Może oczekiwania rozminęły się tym jak wypadles, to sie zdarza. Ja zaczynam prace < 2 miesiecy i jak najbardziej rozmowa na wielki PLUS, pelna profeska, WOW, polecam. Praca czas pokaze
5
zetor 2017-07-07 00:21
Rekrutacja fajna, troche sie przystresowałem, ale naprawde emocje wyciszyły sie w koncu, przyjemnie. Fajni ludzie i z HR i techniczni, szalenie dobrzy ale jednoczesnie bez zadartego nosa, wszystko po ludzku. Moge byc nie obiektywny bo prace dostałem ;)
6
Czarek 2017-07-24 21:53
Jestem zadowolony, pracuje przeszło 2 lata i gorąco polecam. No tak dostaje premie za polecenia a zaproszeni czasem pakiet relokacyjny. Fajna atmosfera, bufonów brak, rozwój i parcie ku nowosciom
5
Agata 2017-07-26 08:41
@Czarek piszesz, że w PGS Software S.A. można liczyć na rozwój. Mógłbyś powiedzieć o tym coś więcej? Czy pracodawca zapewnia dodatkowe kursy , czy też szkolenia podnoszące kwalifikacje? Na co w tej kwestii mogą liczyć osoby dołączające do firmy?
AyD^^_ 2017-07-26 21:36
@Czarek. Bufonów brak? :D Ciekawe. Mam kompletnie inne doświadczenia w tej kwestii. Otoczka fajna ale niestety HR'y ściemniają. Do PGS aplikowałem (i dostałem się) na stanowisko w technologii X.
Po przyjściu do firmy miałem miłe spotkanie podczas którego delikatnie "wymuszono" na mnie przejście na technologię "Y".
I wcale nie jest to tegoroczna nowinka - raczej gniot, którym ktoś musi się zająć.
Niestety złapałem się na świetny marketing i PR - teraz żałuję.
2
Czarek 2017-07-26 22:12
propagowane standardy technologiczne (radar techniczny), lightning talks, worshop'y, podnoszenie w ramach upskills frontend i inne w drodze, clouds - certyfikacja AWS rusza Azure, sa osoby organizujace BigData/spark itp., wyjazdy na konf. tematyczne, 1o1 - fajne, jest budzet na wyjscia zespolowe i pewnie inne o ktorych nie wiem.
5
Czarek 2017-07-26 22:19
jak dla mnie temat rozmowy z TL - ogarnie. Nie bedziesz musiał w necie odreagowywac. naprawde dla mnie z lepszych firm z mozliwosciaim a troche juz ich widzialem w zyciu
5
Mamut 2017-08-03 07:15
Prawie 3 latka i nie rezygnuje bo trudno się przyczepić
5
4rtafirma 2017-08-12 19:30
Pracuje w .net tu już 3y i muszę przyznać ze jest cool. Kto chce zaznać normalności, satysfakcji i dobrego klimatu polecam.
5
maniak 2017-08-18 20:14
Programuje obecnie w dotNet przyjście tu było z perspektywy czasu dobrym zwrotem w mojej karierze. Wady a kto jest bez wad ;) nie, no trudno się doszukać poważnie polecam
5
Froncik 2017-08-29 19:55
Bardzo sympatyczna praca fajni ludzie, jest z kim pogadać i dogadać, bez korporacyjnych dewiacji ale jednocześnie stabilnie i z rozwojem. Tak trzymać.
5
Alara 2017-09-02 12:30
Ostatnio mocne nastawienie by robić certyfikat za certyfikatem. Szkolenia jakieś są, w większości dla wybranych i po cichu. Tak się nie powinno robić... Od ludzi wymaga się żeby umieli wszystko co jest na rynku... Coraz gorzej zaczyna być. Ostatnio morale w firmie spadły i to bardzo. Szkoda, że nikt tego nie zauważa.
3
D79KRK 2017-09-04 20:26
Obeserwowlem pgs przez kilka lat i z mojego doswiadczenia w Rzeszowie ale i nie tylko, zaznalem tez Krakowa moge powiedziec ze bardzo profesjonalne podejscei do robienia projektów, zespolow jak i mozliwosci rozwoju trudne do uzyskania w innych softwarehouseach. pracuje tu juz ponad 2lata cenie sobie wlasnie ten ped do stawania sie coraz lepszym w wybranej specjalizzacji, stabilnie i tresciwie
6
Regal 2017-09-15 20:15
To niespotykane miejsce gdzie profesjonalizm, jakość , wyniki i atmosfera pracy idą w parze. Pomocni ludzie. Ponad 5 lat i stałe coś nowego, cloudy to ostatnio konik ale pojawiają się tez inne tematy. Szkoda ze tylko pojedyncze wakaty poda IT
3
aldi 2017-09-21 09:52
i zarobki dobre senior spokojnie 12- 13k brutto/ m-sc
1
Dedede 2017-10-10 17:16
A taki test komentarza
Zostaw swoją opinię o PGS Software S.A. - Rzeszów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PGS Software S.A.