brak logo

DSA Financial Group

Warszawa

Opinie o DSA Financial Group

jak poprzednio 2009-11-20 14:54:53
Zgodzę się z poprzednikiem, praca specyficzna, ale nie różni się niczym od innych tego typu firm, które opieraja się na podobnych zasadach. Przejrzysta droga kariery, premie, wycieczki i duże zarobki w przypadku intensywnej pracy.
o DSA 2009-11-24 12:43:21
Słowa kojarzące się z DSA (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca): profesjonalna/rozwojowa
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako ... .dobre
Atmosfera i ludzie tam pracujący są ... .ok.
Najbardziej podobało mi się w DSA : zarobki, system motywacji pracowników
Najbardziej nie podobało mi się w DSA : Jak dla mnie wszystko było ok.
olek 2009-12-11 15:43:23
Akwizycja, akwizycja i jeszce razakwizycja
ja 2009-12-21 11:59:31
właśnie ostatnio doznałem/łam takiej przyjemności w tej firmie ta rekrutacja to śmieszna sprawa, kierownicy jacyś nie rozgarnięci, grzeją swoje stołeczki przy biureczkach, a pracownikom proponują dostarczenie zaś. o niekaralności jeśli trafiłeś bezpośrednio a nie przez biuro to szkolenie gratis(a normalnie ok.1000) umowę zlecenie na miesiąc bez podstawy, a po miesiącu może umowa o pracę z podst. hihihhihihihi 1200pln-to śmieszne chodzisz bo nie dadzą samochodu o komórce zapomnij wszystko sam radzą zawsze zaczynać od znajomych a potem szukaj wiatru w poluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu życzę wszystkim dobrze zastanówcie się zanim podejmiecie decyzję (błędną i stracicie swój cenny czas)
Paula 2010-01-25 17:13:21
Witam.Dzieki wam wiem co sie tam dzieje i nie dolącze do tej grupy
anonim 2010-03-04 20:17:47
Bardzo male zarobki , auta nie dostaniesz bo juz wiekszosc zostalo sprzedane albo sa zajezdzone przez bylych pracownikow( takich jak ja) . plan niemozliwy do zrobienia. auto jak nawet sie dostanie to za paliwo trzeba placic ze swoich . Praca dobra dla kogos kto jest sam i zaczyna przygode z praca . Fajna sprawa jest taka ze pierwszy miesiac sa szkolenia w dodatku platne . Szkolenia sa z technik sprzedazy i ogolnie wciskania kitu a szkolenia z wciskania kitu przydadza sie zawsze.Fajna sprawa wpisac sobie to pozniej w CV jako mily dodatek .Wiec jesli potrzebujesz kasy i nie chche ci sie pracowac to idz do dsa na miesiac posiedz na szkoleniach wypij 4 kawki poznaj pare laseczek bo naprawde dziewczyny tam sa ZDrowe :)Zgarnij kase za miesiac ukradnij troche sprzetow biurowych i szukaj lepszej roboty ;) Pozdrawiam
były pracownik 2010-03-09 20:36:10


Ta firma to zwykłą ściema podstawa 1400 brutto mnustwo szkoleń choń
one są tak naprawde najciekawsze z tej całej smiesznej pracy praca
polega na wciskaniu ludziom na siłe kart kredytowych np na stacjach
bp pracownicy wmawiaja ludziom ze to karty na punkty klient niewie
ze podpisuje wniosek o karte kredytową wszystko jest pieknie i
ładnie tyle tylko ze pracodawcy niewykonują planów sprzedazowych i
cały czas zarabają niecałego tysiaka pracowałem tam 3 dni po
szkoleniu i to tak naprawde zwykła akwizycjia tyle tylko ,ze na
stacjiach bp lub w punktach plusa poprostu koszmar i dramat naprawde
niepolecam najbardzej zdesperowanym ludziom tej pracy
1
były pracownik 2 2010-11-02 21:40:46
Ja też miałam tę nieprzyjemność pracować w DSA. Na szczęście niedługo. Otóż, po kolei.
Zaczyna się od szkoleń, moje szkolenia prowadziła Agnieszka R.,osoba sympatyczna ale nieco "pustakowata" i ślepo wierząca w to, że bank, który reprezentuje jest najlepszy (hahahaha, nic bardziej mylnego)
Po szkoleniach stwierdziłam, że aby móc piąć się wyżej trzeba dać sobie wyprać mózg, trzeba nie myśleć samodzielnie tylko uwierzyć w puste frazesy i powtarzać je na okrągło.
Co do pracy menadżerowie też inteligencją nie grzeszą, za to miło się na nich patrzy (wszyscy zadbani, fajnie ubrani, lans itp., pytanie czy tu o wygląd chodzi), nie umiejący często odpowiedziec na proste pytania.
Sama praca- krótko: wciskanie ludziom kitu.
Progi, od których otrzymywane są prowizje ustalone w taki sposób aby jedynie starzy wyjadacze mający tam znajomości mogli wyrobić normę. Reszta- ok 900 zł na rękę miesięcznie.
Podsumowując: nie polecam, ba, nawet odradzam pracę w tej firmie. Te moje 3 miesiące uważam za czas stracony i bardzo żałuję, że tam pracowałam.
pozdrawiam
molly1230 2012-10-04 22:39:02
Witam,
pracuję w DSA od pół roku. Jak na razie,pracując 5godzin dziennie wyrabiałam znacznie ponad plan, więc i premia była w miarę ok, patrząc na ilość przepracowanych godzin...
Podchodzą do pracownika OK, jeśli ma jakieś problemy, to starają się mu pomóc...ja taką pomoc otrzymałam...
Jeśli widzą, że jesteś sumienny i robisz swoje, to nie ma z nimi ŻADNEGO problemu, a wręcz przeciwnie...
Nie mogę złego słowa na nich powiedzieć, choć, jak w każdej firmie, znajdą się minusy...ale to zależy od ludzi, z którymi pracujesz...
MO 2013-07-16 17:23:17
Firma krzak. (usunięte przez administratora) Nie polecam.
MO 2014-02-11 01:09:39
DSA partner Banku Handlowego- Citi
aaa 2014-08-19 19:19:14
Witam, mam dwa pytania czy w firmie DSA jest podstawa godzinowa czy tylko i wyłącznie prowizja i czy baze klientow trzeba tworzyc samemu ?
1
aaa 2014-08-19 19:20:32
Czy jest podstawa godzinowa czy tylko prowizja?
Czy samemu trzeba tworzyc baze klientow?
byly prac 2014-11-03 19:54:27
Ja osobiscie mogę duzo powiedziec o tej firmie,o standach na ktorych traktowalo się pracowników, jak tania sile roboczą, o braku profesjonalizmu o mobbingu, o Pani dyrektor, ktora nie zna się kompletnie na niczym , a swoj autorytet potrafi wzbudzac jedynie poprzez zastraszanie, a sama nie potrafilaby sprzedać nawet cheesburgera w Mc Donald, czesto nie wiedziala nawet jakie produkty mamy w swojej ofercie. Zastraszanie, knucie za plecami i zwalnianie pracownikow pod wplywem impulsu, calodzienne przesiadywanie przed komputerem na pudelku i straszenie pakowaniem w pudełko. Ale tu głowne skrzypce gra jeden z managerów, ktory tak naprawdę rządził w tej firmie, zawsze uważał sie za dyrektora, stosował przedziwne praktyki sprzedaży, tj. tzw. nabijanie ludzi w butelkę, oby tylko byl wynik, a jesli ktos byl dla niego niewygodny, nie zgadzał sie na nieetyczna sprzedaż, lub za dużo widział,zaraz wymyslał barwna historię o nierzetelnosci danego pracownika, a ten błyskawicznie zostawał zwalniany. Dno. Mysle,ze wiekszosc bylych pracownikow dsa ma takie samo zdanie. oby jak najdalej od tej firmy!
kkk 2014-11-03 20:13:52
Wit, mialam watpliwa przyjemnosc pracy w tej firmie. Jak ktos umie i chce, to da rade wyrobic plany i cos tam zarobic. Niestety pseudomanager to kompletne dno. Namawia a nawet wymaga lamania procedur bankowych, co niestety moze sie skonczyc nawet pozbawieniem wolnosci do lat 8. A tak boi sie o swoja ciepla posadke, ze jest w stanie zwolnic najlepszych doradcow, najlepszych trenerow i kazdego, kto uswiadomi innych o odpowiedzialnosci karnej za takie praktyki. Ale doradczynie, ktore by mu wskoczyly do lozka, maja nawet 5 platnych urlopow dwutygodniowych w roku. Dyrektorka to postac rownie zenujaca. Nie zna produktu, ktorym pracuje, a raptem byl to az jeden produkt, jakim jest karta
kredytowa...za to swietnie wychodzil jej czarny PR, mobbingowanie pracownikow, mieszanie ich z blotem. Szkoda firmy, bo gdy byla prowadzona przez normalnych i rzetelnych ludzi, dzialala sprawnie i dobrze zarabiala, a doradcy mieli komfort pracy. Teraz to titanic, ktory trafil na gore lodowa i idzie na dno...
adeo 2014-11-17 19:42:16
Dno to nie firma tylko banda i.......… w szkoda czasu w nowej firmie na dzień dobry dostałem narzędzia pracy bo pracuje dla nich kom samochód i prowizja że takich pieniędzy nie zobaczę gdzie indziej
Luiz 2015-02-18 02:39:03
DSA oferuje usługi wsparcia, doradztwa przy oszczędzaniu i inwestowaniu. Piszą z nutką pewności, że ich propozycje minimalizują ryzyko, jednak nie wiadomo na podstawie czego wyciągane są takie wnioski, bo podejrzewam, że gro klientów inwestuje w miejsca daleko ryzykowne. Np. rynki wschodnie i co wówczas?
władek 2015-11-24 14:32:49
A ja powiem coś od siebie. Firma płaci na czas, pozwala na indywidualny czas pracy. To od Ciebie zależy ile pracujesz, jeśli masz wyniki to możesz pracować nawet i dwa dni nikt nie będzie stał nad Tobą z zegarkiem w ręku. Bardzo dobry system szkoleń - nie tylko dla nowych pracowników, ale także dla tych bardziej doświadczonych, aby cały czas mogli poszerzać wiedzę. Wysokie prowizje. Dla mnie atmosfera w pracy jest super. Nie wiem skąd wzięły się niektóre nieprzychylne opinie, ale najprawdopodobniej jest to robota konkurencji.
sajmoon 2015-11-25 10:49:21
Jak czytam powyższe komentarze to nóż w kieszeni mi się otwiera. Łamanie procedur bankowych, namawianie do łamania prawa itd.??? I to w DSA? Nie wierzę. Pracuję tutaj już 5 lat i nigdy nikt mnie do takich praktyk nie namawiał. Szkoda, że w dzisiejszych czasach konkurencja może wypisywać co chce bez większych konsekwencji. Ja jestem bardzo wyczulony na etykę sprzedaży i uczciwą praktykę. Dlatego współpracuje z DSA bo wiem, że w tej firmie dba się o te aspekty i jest to bardzo uczciwa spółka. Ale niestety na rynku warszawskim jest tak duża konkurencja na rynku finansowym, że konkurencja próbuje zniechęcić potencjlnych agentów do nawiązania współpracy z DSA. Inaczej tego nie potrafię wytłumaczyć.
mont 2015-11-27 10:38:37
DSA to najbardziej uczciwa firma, w której pracowałem. Wiele się dzięki nim nauczyłem, gdyż firma nieustannie inwestuje w szkolenia. I to dobre szkolenia, które prowadzone są przez najlepszych specjalistów i ich wynajęcie kosztuje naprawdę sporo. Niestety największe głosy zadowolenia płyną zawsze od tych, którzy się nie sprawdzili, którzy chcieli siedzieć za biurkiem i czekać na klienta. Jak widać ich strategia się nie sprawdziła tylko szkoda, że tak oczerniają dobrą firmę. Ja jestem bardzo zadowolony z zarobków, atmosfery pracy oraz programu motywacyjnego. Jednak przyznam szczerze, że pracuję dużo, czesto trochę kosztem wolnego czasu. Ale jak się chce coś osiągnąć to czasem trzeba coś poświęcić
1
kuba 2015-12-01 10:56:06
Ciekawe rzeczy tutaj są opisywane powyżej. Konkurencja naprawdę bardzo się stara, żeby znikształcić dobrą opinię o firmie DSA. Szkoda, że w dzisiejszych czasach konkurenci uciekają do takich metod. Ja mam zupełnie inne zdanie. Dla mnie DSA to świetna firma. Pracuję już 2,5 roku i jestem bardzo zadowolony. Oczywiście nie każdy się sprawdzi bo to dość trudna praca, jednak jak już ktoś przeszkoli się odpowienio i będzie pracował rzetelnie to z pewnością odczuje to w swoim portfelu. Poza tym firma bardzo pomaga w rozwoju osobistym. Często są organizowane szkolenia, spotkania i ćwiczenia sprzedażowe. To bardzo pomaga osiągnąć porządne rezulataty. Dla mnie dużym plusem jest również to, że pracuje się tutaj w miłej i koleżeńskiej atmosferze.
Kucharski 2015-12-16 14:52:32
No niestety w tym co pisze @gringo jest dużo prawdy. Dzisiaj firmy zamiast konkurować ze sobą w sposób uczciwy i godny, na zasadzie lepszej oferty lub obsługi lub lepszej jakości produktu to uciekają do nieuczciwych metod. Internet jest dobrym medium do takiej złej gry. Można tu napisać wszystko i nakłamać do woli. Dlatego radzę podchodzić do opinii w internecie z dystansem. Konkurencja niestety korzysta z takich metod. Widzę to chociażby w tym wątku. Ja pracowałem w DSA kilka lat io wiem, że to dobra i uczciwa firma. Każdemu z czystym sumieniem mogę polecić to miejsce pracy. Dla mnie zarobki i atmosfera było dobre. Fakt była to moja dodakowa praca ale wiem jak było i niektóre powyższe komentarze są dla mnie zadziwiające a nawet fałszywe.
karolina 2016-01-04 14:54:42
Ja pracę w DSA bardzo sobie chwalę. Oczwywiście mówię tutaj o DSA FG bo tu pracuję. Są jeszcze inne firmy o nazwie DSA np DSA Sp zoo lub DSA Polska, o których to słyszałam wiele złych opinii. jeżeli chodzi o DSA FG to jest to bardzo uczciwa i rzetelna firma, która dba o swoich pracowników.
wojtas 2016-03-11 11:41:28
Zarobki w DSA Investment są bardzo przyzwoite. Tak jak zauważyłeś firma się mocno rozwija. Jednak w kwestii zarobków najwięcej zależy od Ciebie i Twojego zaanagażowania czyli jesteś pracowity i uczysz się - zarabiasz dużo. Nie ma tutaj żadnych układów i grup wzajemnego uwielbienia. To mi się właśnie w tej pracy podoba.
rico 2016-03-16 11:41:38
Bardzo dobre zarobki. To jest ogromny plus tej pracy. Myślę, że dobra premia w tym zawodzie to podstawa. DSA to na szczęście zapewnia. Poza tym pracuje się tutaj całkiem sympatycznie ze względu na dobrą atmosferę.
trader 2016-03-16 13:24:18
@rico bardzo dobre zarobki czyli ile można tam wyciągnąć np na miesiąc???
rico 2016-03-29 15:15:56
Jako początkująca osoba możesz zarobić między 2500-3000 zł do ręki. Jak sie przyłożysz to spokojnie zamkniesz się w 5000 zł. Mam doświadczonych kolegów, którzy potrafią w tej pracy zarobić nawet 12.000 zł.
nikodem 2016-03-31 10:36:18
To niezłe zarobki. 5000 zł to moje marzenie. Do takich zarobków chciałbym dojść w przeciągu 2 lat. Myślisz że w DSA to realne?
1
miłosz 2016-04-01 14:04:39
To moja praca dodatkowa. Chciałem zmienić coś w życiu i podjąć dodatkową pracę o elastycznych godzinach. Pracuję średnio 3-4h dziennie. Bardzo mi to odpowiada bo udaje mi się w ten sposób wypracowac dodatkowy dochód. Może nie tak duży jak pisze @trader ale mi to odpowiada i odkładam kasę na swój cel. Podoba mi się ta firma bo wiele mnie tutaj nauczyli. Może z czasem rzucę etat i podejmę się pracy w DSA w pełnym wymiarze. To jednak jak będę miał już odpowiednią grupę klientów.
PAblo 2016-06-24 18:32:47
Witam,
piszecie, że jest podstawa, czy w DSA Investment otrzymujecie podstawę czy tylko prowizje? Bo widzę, że opinie są różne i niektórzy piszą tak a inni inaczej, czy to zależy od oddziału? Czy są to ogólne zasady?
#niepolecam 2016-08-04 11:07:09
w odpowiedzi na wasze pytanie.. mialem okazję tam 'być" (bo praca bym tego nie nazwal)... podstawy nie ma zadnej, no chyba ze podpiszesz 3 umowy to dopiero dostajesz 900 zlotych. Jak podpiszesz nastepne 3 to wtedy masz podstawe niby 1700 zlotych, ale odjać zus to wyjdzie jakieś niecale 1500. to akurat w innym oddziale, bo w lubelskim. bylem na 'szkoleniach' (chociaz szkoleniami bym tego tez nie nazwal). kilka razy pod rzad to samo, straszenie zusem i opowiesci o systeme emerytalnym w Polsce i jeszcze o tym jak to zajebiscie jest na wycieczkach pracowniczych, bo sie tam ktos topil w basenie i trzeba go bylo ratowac. załosne po prostu... firma niby taka bogata, chwala sie wszytkim a pracownikom ktorzy dopiero zaczynaja placa tyle co NIC albo w ogole nic. były tam osoby które pracuja juz po kilka miesiecy , nie podpisaly tych 6 umow i nie zarobily nic, a byly takie co pracuja tez kilka miesiecy i zarobily tylko ok 2000 . podzielic sobie 2000 na 5 miesiecy i co wychpdzi? 400 zl na miesiac, czyli g*wno. mowią zeby sie nie sugerowac opiniami w internecie o nic, tylko czytac Forbesy i gazety latajace w biznes klasie w samolotach ale prawda jest taka ze z tych gazet sie mozna sowiedziec tylko o ich wynikach czyli tej firmy calej a nie o tym jak ma tam poczatkujacy pracownik. poza tym, tak jak juz tu sporo osob pisalo nie daja zadnego sprzetu, trzeba dzwonic ze swojego telefonu i nikt za to kasy nie zwraca.. poza tym nawet w swoim ogloszeniu z ktorego tam trafilem na rozmowe i potem na te zalosne szkolenia to oszukuja, bo napisali, ze jest STAŁA podstawa + prowizje, a to nieprawda bo system placenia wyglada w rzeczywistosci tak jak napisalem wczesniej. a ludzie? czesc miła, cześc niemiła, jak wszedzie. Są ludzie naprawde mili i uprzejmi a sa tez zarozumiale malolaty ktore tam zostaja managerami a nawet dyrektorami jak ten z Warszawy na przyklad. trzeba stawiac na mlodych ale bez przesady bo jak ktos po 6 miesiacach pracy zostaje dyrektorem to nie ma zbyt duzego doswiadczenia. mialem podpisac z nimi umowe ale w pore zrezygnowalem. poza tym tam ciagle sie smieja z pracy na etacie, no ale czemu nikt nie bierze pod uwage ze sa etaty na ktorych mozna tez sie rozwijac i dobrze zarabiac, np. etat sedziego czy oficera wojskowego... no ale oni nie biora tego pod uwage tylko po prostu gardza wszystkimi etatami a tymczasem ktos przez pol roku nie zarobi tam nic... jak poszedlem na pierwsze spotkanie to bylo duzo osob, ale potem zrezygnowali... pewnie poszli po rozum do glowy, ja troche za pozno i stracilem czas, a mialem osoby w swojej grupie (np taka jedna dziewczyne) co byly strasznie podniecone ta cala firma, ta jedna to tak strasznie chciala tam pracowac a z tego co wiem to potem zrezygnowaly tez. trudno, moze sie do tego nie nadaje, moze jestem za glupi na to zeby zarobic tyle ile ten dyrektor managerowie i szanowna pani liderka sprzadazy ale w takie cos wole nie wchodzic... mogli od razu napisac w ogloszeniu wszystko a nie potem ktos sie dopiero dowiaduje na ktoryms spotkaniu z nimi ze to nie jest tak kolorowo i zeby zarobic podstawe to musisz blagac na kolanach swoich znajomych zeby podpisali umowe z toba... inna kwestia, jak wyglada ich biuro. biurem tez bym tego nie nazwal, dwa pokoiki male i jedna duza sala, gdzie sa same krzesla tylko kilka stolikow i kilka scianek do przesuwania i do robienia sobie "stanowisk pracy' na spotkania.. zalosne po prostu ! i w tym Lublinie chca zbudowac jeszcze wiekszy oddział , no nie chce byc niemily czy cos ale zycze powodzenia z takimi warunkami, bo na takich warunkach to raczej tylko glupi chcialby pracowac albo ktos kto ma na tyle zyczliwych rodzine i znajomych ze podpisza z nim umowe i jeszcze poszukaja chetnych wsród swoich . NIE POLECAM !!!
2
#niepolecam 2016-08-08 10:03:06
atmosfera? calkiem niezla na pozor, ale nie pozwalaja narzekac i obgadywac innych ludzi. No sorry, ja dzieckiem nie jestem i wiem jak to wyglada, niby jest zakaz ale i tak jak przychodzi co do czego to kazdy kazdemu d*pe obrabia rowno. takie życie... przede wszystkim ta ekipa ktora jest jest bardzo zgrana i hermetyczna, niezbyt chetnie odnosza sie do nowych osob. maja po prostu swoja 'ekipe' mowia do siebie zdrobnieniami imion i nazwisk i tak tak jest, sobie nawzajem liza d*py a niektorzy nawet na dzien dobry nie odpowiedza nowym osobom tylko sie gapia na nich jak sroki w gnat
NIE POLECAM !!!
Piotr 2016-08-09 14:35:12
Ciekawe rzeczy tutaj zostały napisane. Ja pracuję w Warszawie i jestem bardzo zadowolony. Niestety zdarzają się osoby takie jak #niepolecam, którym po prostu nie wyszło. To nie jest praca dla każdego i trzeba to jasno powiedzieć. Niektórzy chcieliby bez żadnego doświadczenia otrzymać od razu służbową limuzynę. Nie zauważyłem, żeby ktoś śmiał się z etatów. Poza tym nie wiem jakiego biura się spodziewałeś - może pięterko w Mariocie byłoby ok? Wiele właśnie osób ma takie podejście. Nie mają doświadczenia a chcieliby od razu swoje biurko, fotel z masażem i osobny gabinet. I sekretarkę do podawania kawy. Jak zapewne widziałeś wiele osób w tej pracy sobie poradziło i nie widzą dla siebie innego miejsca. Zbudowały sobie bazę klientów i co miesiąc cieszą się coraz większymi zarobkami. Niestety tutaj trzeba mieć trochę inną mentalność niż pracując na etacie. I jeżeli ktoś nie lubi pracy z ludźmi to niestety nie da rady w DSA. Zawsze jednak można było napisać to inaczej, że po prostu nie jest to praca dla każdego zamiast naginać fakty i pisać o hermetycznym gronie oraz zbyt małym biurze.
#niepolecam 2016-08-10 11:03:38
watpie czy to cos da. Chyba ze ktos lubi spoufalac sie z mlodymi bo ten dyrektorek z warszawki to gowniarz
maciek 2016-08-10 12:32:11
Młody czy stary to jakie to ma znaczenie. Ktoś miał wyniki i mu się udało dojść do pewnego stanowiska. Jakie znaczenie ma w tym wiek. Nie rozumiem takiego podejścia. Zaprzyjaźnić nie warto, miłym być nie warto, biuro - nic nie warte itd itp. Szczerze - z takim podejściem to człowiek nawet kartofli nie sprzeda...
Jak widać rotacji faktycznie nie ma. Szkoda, że internet stał się takim miejscem do anonimowego wylewania frustracji.
nickodem 2016-08-10 12:43:35
Ta firma to
1
aga_995 2016-08-10 15:28:24
potwierdzam w całości , też tam byłam bo pracowałam to za dużo powiedziane ..!
#niepolecam 2016-08-10 17:54:54
dobrze ze ktos wreszcie sie zgodził ze mna, bo tak każdy zachwala i zachwala a rzeczywistosc w tej firmie jest zupelnie inna ! i wcale nie jestem z konkurencji, czy ktos od razu musi byc z konkurencji zeby krytykowac? kazdy ma swoje zdanie no ja np. uwazam ze ta firma nie jest do konca uczciwa skoro nie mowia ile i jak sie tam zarabia naprawde na wstepie tylko czlowiek jest wprowadzany w blad juz w ogloszeniu ! po co pisac ze jest STALA podstawa i prowizja skoro jej nie ma ? o to glownie chodzi juz nawet nie o to jak to wszystko wyglada. no i w ogole czy na pewno to wszystko tak rozowo wyglada jezeli chodzi o ich produkty??? czy naprawde jest az taki zysk??? a gdzie jest haczyk?? ciekawy jestem co mowia klientom jak zadaje jakies niewygodne pytanie.. na szczecie to moj problem bo nie podpisywalem zadnej umowy z nimi... no bo jak inaczej przyciagnac ludzi jak ktos czyta ze nie wmagaja doswiadczenia ani skonczonych studiow a daja wynagrodzenia od 1700 zl do 3500 i szybko mozna awansowac to sie nie dziwie ze ludzie mlodzi chca tam pracowac . a jeszcze jak jakis manager czy dyrektor naopowiada ile tam sie da zarobic to czesc osob albo zostaje i sie jara ale i tak potem wypala albo od razu uciekaja stamtad no ja za pozno ucieklem i teraz zaluje straconego czasu chociaz i tak dobrze ze umowy nie podpisalem bo pewnie by byl problem ... i jak to wyglada??? "bylem biedny... ale teraz jestm bogaty, bo pracuje w dsa!!! jezdze sobie super furą i na super wycieczki bo pracuje w dsa!! tak to mozna tylko w dsa!!!" LUDZIE CZY WASZYM ZDANIEM TO JEST UCZCIWE OSZUKIWANIE W OGLOSZENIU?? CZEMU TO MA SLUZYC???
miro 2016-08-18 09:30:57
Dziwi mnie podejście osoby @niepolecam. Rozumiem, że można mieć swoje zdanie. Rozumiem, że można nie odnaleźć się w tej pracy. Ale po co ciągle rozpaczać i rozpisywać się nad tematem jako to firma DSA jest niedobra. W ogłoszeniu były podane widełki zarobków. W firmie są plany sprzedażowe. Żeby otrzymać wynagrodzenie trzeba zrealizować pewien plan. W firmach sprzedażowych to całkiem normalne. Czy jak widzisz w telewizji reklamę samochodu, że np. nowy VW Golf już od 13000 zł to lecisz i kupujesz? I w salonie też masz pretensje że nie chcą sprzedać za 13 tylko za 52 tys bo od 13 tys można kupić w ofercie kredytu 4x0%. Też wtedy napiszesz że kłamią w ogłoszeniach? Nie udało Ci się to trudno. Szukaj innego zajęcia. Na pewno w czymś się odnajdziesz. Ale pamiętaj, że w DSA pracują ludzie którym się udało i lubią tą pracę. Szkoda, że zniechęcasz innych, którzy mogą coś tutaj osiągnąć. A na swoje doświadczenie w DSA powinieneś patrzeć inaczej. Zrobiłeś krok do przodu idąc tam do pracy. Mogłeś to olać ale teraz wiesz jaki typ pracy nie jest dla Ciebie. Ale traktuj to subiektywnie bo dla innych będzie zupełnie odwrotnie.
nikodem 2016-08-23 15:21:29
Niestety nie powstała jeszcze firma, która miałaby tylko zadowolonych pracowników. Zawsze jest ktoś zadowolony. Bardziej podejrzana jest dla mnie sytuacja kiedy nie ma żadnych negatywnych komentarzy tylko same pozytywy :) - to jest dopiero niemożliwe :). Ja jestem pracownikiem DSA i ze swojej strony nie dam złego słowa o tej firmie powiedzieć. Jeżeli ktoś chce spróbować swoich sił to szczerze polecam.
polecam 2016-08-24 09:43:48
DSA to świetna firma. Ja się tu odnalazłem. Cieszę się, że mogę zarabiać w końcu przyzwoite pieniądze. Nie jest to łatwa praca, ale mi przypadła do gustu. Wiem, że pomagam swoim klientom. Dzięki produktom, które oferuję mogą oni już dziś zadbać o swoją przyszłą emeryturę. Ponadto chcę pochwalić atmosferę, która panuje w biurze i system motywacyjny, który jest dobrze zrobiony. Dla najlepszych pracowników firma przewidziała bonusy. Są również konkursy, gdzie można wygrać wyjazd zagraniczny. Mi jeszcze się to nie udało, ale już niewiele mi brakuje.
polecam 2016-08-24 12:25:27
Konkurs polega na tym, że masz do realizacji plan sprzedażowy określony w konkursie. Jak go zrealizujesz to otrzymujesz nagrodę. Przyznam szczerze, że mnie to bardzo motywuje.
ania 2016-09-08 14:36:10
Jak zaczynałam pracę w DSA to byłam zupełnie zielona. Nie miałam żadnego doświadczenia. Wszystkiego nauczono mnie w firmie. Bałam się, że sobie nie poradzę. Jednak dzięki licznym szkoleniom i wsparciu przełożonych zaczęłam tutaj przyzwoicie zarabiać. Biorąc po uwagę powyższe myślę, że warto z nimi współpracować i każdemu polecam.
Lenart 2016-09-19 10:19:16
Wypłaty zawsze są na czas. Pracuję od 5 lat i nigdy się nie zdarzyło, żeby była jakakolwiek obsuwa w wypłacie.
Lenart 2016-09-19 13:13:20
Nie słyszałem o rekrutacji ale wyślij swoje CV na firmowego maila. Kilku moich kolegów w ten właśnie sposób dostało się do firmy.
icom 2016-09-22 12:09:00
Premia naliczana jest w zależności od wyników sprzedażowych. Złóż CV i przejdź proces rekrutacji to wtedy wszystkiego się dowiesz. Często w firmie trafiają się ludzie, którzy są na indywidualnych warunkach płacowych więc trudno jednoznacznie określić stawki.
justa 2016-09-26 14:59:15
Wypłata jest jak najbardziej terminowa. W moim przypadku nigdy nie zdarzyło się, żeby był nawet 1 dzień spóźnienia.
biały 2016-09-27 11:43:10
Pewnie masz rację. Niemniej myślę, że każda firma jest zainteresowana nowymi ludźmi, którzy są zmotywowani do pracy. Dlatego moim zdaniem jeżeli jest się zainteresowanym pracą w jakiejś konkretnej firmie to zawsze warto wysłać CV mimo tego, że nie ma rekrutacji.
wiktor 2016-09-28 14:06:29
Zrób tak jak napisał ktoś w poście o nicku @biały. Zawsze warto próbować i wysyłać CV niezależnie od tego czy jest rekrutacja czy nie
kontro 2016-09-28 15:24:00
Wiecie jednak jakich średnich zarobków może się spodziewać przedstawiciel handlowy ds. sprzedaży prasy? Dobrze, że jest zapewnione wynagrodzenie oparte o system premiowy, a jak są jeszcze narzędzia pracy, to jeszcze lepiej się opłaca wykonywać ich obowiązki.
Zostaw swoją opinię o DSA Financial Group - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DSA Financial Group