Energetyczne Centrum

Warszawa

Opinie o Energetyczne Centrum

hanka-d 2011-06-08 14:48:23
Ja pracowałam przez kilka miesięcy u nich i jestem calkiem zadowolona. NIkt mnie nie oszukiwał, tylko nie ma nic za darmo, jak się chce mieć pieniądze, to trzeba pracować. Praca fajna, dla osób niezależnych, które potrafią się zorganizować. Przy średnich wysiłkach zarobki zadowalające. Ze swojej strony polecam!
1
olaf 2011-06-08 14:53:01
Nie rozumiem co się nie podobało moim poprzednikom. Ja jestem byłym pracownikiem i wspominam bardzo miło pracę. Trzeba trochę wysiłku w to włożyć, zorganizować się, ale zarobki sa bardzo dobre, atmosfera miła. Polecam.
WiesiekR 2011-06-10 14:39:55
Jestem byłym pracownikiem, bardzo zadowolonym z przebiegu współpracy. Firma jest jeszcze początkująca, ale atmosfera jest ok, zarobki porządne, dobry kontakt z klientami. Firma ma niezłą ofertę wiec nie ma problemu z pozyskiwaniem , a co za tym idzie - z pieniędzmi.
dolny65 - były pracownik 2011-06-14 19:25:40
W porządku. Praca niezbyt trudna, ponieważ EC posiada dobrą ofertę. Dobre pieniążki, fajna atmosfera, bardzo miła kadra. Generalnie nie ma się do czego przyczepić.
czarna_mamba 2011-06-15 14:09:20
Zgłosiłam się do pracy do EC z oferty z internetu. Bardzo dobry kontakt był z ludźmi od nich, praca okazała się być przedstawicielstwem - polega to na tym, ze się bezpośrednio próbuje namówic klientów na umowy. Miałam szkolenie, także wszystko było jasne. Praca sama w sobie przyjemna, zwłaszcza, jeśli ktoś nie chce spędzić 8h za biurkiem. Płaca też ok.
zegarmistrzswiatla 2011-06-17 18:42:33
Pracowałem - w biurze i w terenie. Atmosfera w firmie miła, przełożeni w porządku. Praca w terenie dla osób bardziej zorganizowanych. Na obu stanowiskach zarobki fajne,.
... 2011-06-24 16:05:22
A jakie zarobki za pracę w biurze?
4
LoL 2012-02-02 13:26:19
Ja też lubię w tej firmie pracować i jestem zadowolona. Zarobki są na bardzo dobrym poziomie jak na Radom. Firma jest innowacyjna i rozwija się z prędkością światła :)
2
Sebastian 2012-03-15 12:16:30
( usunięte przez administratora )
Dokładnie tak, to nie jest robota dla nierobów.
Mi pracuje sie dobrze, kasa na czas, jasne warunki, dla tych oczywiście którzy by chcieli kasę za nic to będą narzekać, ale jak dla mnie jest ok.
1
goo21 2012-10-27 11:56:18
Witam !
w najbliższym czasie wybieram się na rozmowę kwalifikacyjną do Centrum Energetyczne S.A. nowa siedziba na ulicy Granicznej .... chciałbym się zorientować jakie są warunki pracy a przede wszystkim płacy ..... ile mogę wynegocjować jako szeregowy pracownik biurowy?
6
KAŚKA 2013-02-13 15:38:45
Ja bardzo sobie chwalę. Bardzo dobrze zarabiam, świetnie się bawię , bo to nie praca, ale zabawa. Zaje...sty zespół młodych żywiołowych ludzi, z którymi nigdy nie można się nudzić. Kasa też o wiele lepsza, niż gdziekolwiek indziej.
1
E.C. 2013-02-20 21:51:45
Prosze nie mylić pojęć przedstawiciele E.C to nie sa zadni akwizytorzy ... tylko przedstawiciele handlowi a to jest ogromna różnica ...
5
halina 2013-06-06 17:54:52
ja po roku podpisania umowy otrzymałam duza rekompensatę za prad bez ubezpieczenia które się przy umowie podpisalo ;bo bez zadnych sankcji finansowych można od tego odstapic do rwe za sam przesyl place tyle co za prad w centrum energetycznym 'czyli nie jest tak zupełnie tak jak ktoś przedstawia w opiniach na ten temat POZDRAWIAM
5
Kamila 2013-07-12 11:39:51
Są duże zmiany na lepsze od początku tego roku. Mi pomógł Rzecznik. Warto napisać na rzecznik@ec.net.pl lub zadzwonić 797 027 854.
AC 2013-07-17 12:41:04
Witam wszystkich:)
Jutro wybieram się na rozmowę kwalifikacyjną , aplikowałam na stanowisko :Młodszy spacjalista ds.realizacji umów, czy ktoś może mi napisać jaka atmosfara panuje w tej firmie i ile zarabiają tam pracownicy na takim stanowisku . Zastanawiam się po przeczytaniu licznych złych komentarzy na tema działalności firm cz warto wogóle tam iść?
Bardzo proszę o dpowiedź i pomoc.
Pozdrawiam (usunięte przez administratora)
6
anonim 2013-08-19 15:27:09
kto może mi powiedzieć jak obecnie wygląda praca w firmie Energetyczne Centrum? ile tam można zarobić?
1
lord 2013-10-12 22:29:37
Witam prywatnie pracuje jako handlowiec w terenie . Zaczynam jako swierzak wiec narazie ciezko z wynikiem ale jest ok.Bałem sie troche bo biegam po mojej mjescowosci a nie wiedziałęm czy firma nie robi wałkow .Przeczytałęm umowy dokładnie i wiem jedno coraz wiecej robie umow bo wiem ze wałkuw nie ma .Zarobki wiadomo od wynikuw ja dostałem stawke 20 zł za jedna umowe podpisana przez klienta.w 1 msc wyrwałęm z premia 1500 zł
2 msc miałem 2000 zł 3 msc 2100 bo zaczołęm takze dosperzedawac ubezpieczenie zdrowotne wiec narazie ok . choc znam kolesi co w 3 msc zarobili na auto z tym ze robili 3 razy wiecej odemnie wiec sadze ze zarobki dobre
ania 2014-01-29 20:39:13
czesc,

energetyczne centrum proponuje mi prace we wroclawiu, czy ktos moze sie wypowiedziec (z bylych pracownikow) jakie sa zarobki, prowizje i inne rzeczy ktore trzeba wykonywac na tym stanowisku ?
2
malunia 2014-02-10 00:18:49
Atmosfera w pracy ogolnie super.Mili,fajni ludzie z poczuciem chumoru.Z kazdym idzie tam porozmawiac i sie posmiac.Wszyscy na luzie i usmiechnieci..(usunięte przez administratora)
3
gość 2014-03-11 16:35:16
Witam

Zostałem zaproszony na rozmowę o pracę w charakterze doradcy klienta w Energetycznym Centrum we Wrocławiu. Proszę o info o tej firmie, formie wynagrodzenia oraz samej pracy.
Z góry dzięki !
anonim 2014-04-28 15:19:07
Witam.Właśnie dostalem prace w EC jako koordynator B2B obsługujacy klientow biznesowych . z tego co wyzej przeczytalem nie powinienem narzekac na prace.Nie wiem jak bedzie z zarobkami ale moj kierownik powiedzial ze osoby ktore pracuja tam miesiac, dwa zarabiaja po 4 tys ,byloby milo gdyby to byla prawda ;)
Ola 2014-05-17 15:01:28
Czytając wszystkie negatywne opinie miałam rożne mysli na temat EC ale ostatnio dostałam nowe rachunki musze przyznać że faktycznie sa mniejsze, polecam serdecznie tego sprzedawcę!
1
Dobra Praca 2014-06-17 16:02:53
Dobra praca w branży energetycznej i gazowej dla przedstawicieli handlowych . Najwyższe wynagrodzenie w Polsce . Sprawdź i się przekonaj . Kontakt mail: energia122@wp.pl
johnny 2014-06-30 14:59:46
Niestety, ale czynności administracyjne troche trwaja w takich firmach, trzeba było zapłacić rachunek, firma nie może się litować nad ludźmi, bo byłaby stratna.
1
nomad 2014-07-10 19:59:01
Energetyczne Centrum ma w Internecie raczej dobre opinie wśród klientów. Teraz szukają jeszcze kilku osób do pracy, może warto zaaplikować..
1
Ala 2014-07-14 13:10:09
Każda praca ma swoje plusy i minusy, idealnych pracodawców nie ma. Ale radomskie EC to dobra firma, w której nie muszę się martwić, czy dostanę pensję na czas, czy nie. A zarobki, jak ktoś już napisał, jak na okręg są wysokie i mam nadzieję, że będę mogła dłużej w EC popracować.
1
Morient 2014-11-12 23:22:33
Ciekawe tylko jak wygląda sprawa od środka - czy pracownicy mogą bez większego problemu realizować założone progi sprzedażowe... Domyślam się, że firma oferuje niezłe warunki finansowe, bo w innym wypadku konkurencja momentalnie by sprzątnęła co lepszych pracowników. Prosiłbym o jakieś informacje na ten temat. Dziękuję.
nemak 2014-11-27 02:44:22
Nie zawsze warunki finansowe to jedyne co człowieka trzyma w firmie. Czesto to przyzwyczajenie, brak stresu, strach przed nowym, czy tez inne rzeczy. niemniej jednak pewnie dobrze płacą w Centrum energetycznym, bowiem to branża, której raczej nie grozi kryzys. Sam jestem ciekawy jak sobie radzą w niej przedstawiciele handlowi, ktoś wie?
Lupo 2014-12-11 10:01:42
Patrząc na to jak zorganizowana jest firma można chyba być spokojnym tego, że zarobki i poziom jest odpowiednio wysoki. https://www.ec.net.pl/o-nas/o-firmie.html Piszą, że są liderem zmian - jeżeli tak jest i to na tak nieprzyjaznym terenie to można rzeczywiście być zdumionym i pełnym poszanowania tak sporego osiągnięcia.
tomek 2015-02-25 14:37:19
w sumie dobrze, że teraz wtym egeergeycznym centrum jest tak, że można już sie rozwijac, a nie tylko zbywać studentów i zatrudnić na staz i koniec, bo mój kolega zaczynał od stażu, ale potem już został u nich w firmie i nie wiem czy nadal tam pracuje czy już nie, ale był generalnie zadowolony z ich warunków pracy.
qubas 2015-03-12 12:42:34
Zależy jaki charakter podjętej pracy miałbym mieć powierzony. Z tego co się orientuję najpierw skłąda się CV a dopiero po rozmowie kwalifikacyjnej pada propozycja objęcia danego stanowiska. Skoro istnieja ludzie zadowoleni z pracy w energetycznym centrum, może warto spróbować. Tylko jaka jest wyjściowa pensja, i czy płacona jest miesięcznie czy można przyjąc tryb tygodniowy?
1
Izi 2015-03-27 00:33:12
To raczej normalne, że każda ze stron pracownik-pracodawca będzie chciała jak najbardziej piłeczkę przeturlać na swoją stronę. Nie mniej jednak jeżeli pracodawcy naprawdę zależy na konkretnym pracowniku w Radomiu to nie powinni wybrzydzać, bo spora rzesza woli pracować w Warszawie i dojeżdżać codziennie nie w Radomiu.
Z.S. 2016-10-02 22:42:58
Szanowni Państwo cały urok naciągania przez EC tkwi w tym, że rozliczacie się z nimi na podstawie harmonogramów które mają się nijak do odczytów rzeczywistego zużycia energii.W harmonogramach nie są podawane stany licznika z faktury np. Tauronu tylko ilość zużycia prognozowana przez EC przemnożona przez wszystkie składowe i kwota do zapłaty. Z tego jesteście rozliczani przez EC ale Wy nie rozliczacie EC z rzeczywistych kilowatów. I tak u mnie przez rok udało im się "uciułać" ok. 500 kW.Po wielu przepychankach zweryfikowaliśmy ilości i nadpłaty. Przy obniżce prognozy zużycia, do 31.08.2016 znów "uciułali" ponad 300 kW w tym licząc sobie 2 x lipiec (w dwóch oddzielnych prognozach). W związku z tym, że w listopadzie 2016 roku wreszcie kończy mi się umowa usiadłem i posprawdzałem ilości w harmonogramach (stąd zauważyłem 2 x lipiec) z fakturami Tauronu i spisywanymi co miesiąc stanami licznika.
Można sobie wyobrazić, ile można zarobić za cały okres umowy nie ruszając palcem w bucie, mając 1 czy 2 mln klientów?
Raczej nikt z Państwa nie porównuje na bieżąco faktur Tauronu z EC a tym bardziej z faktycznym stanem licznika.
Sprawdzić faktyczne zużycie i podawać dalej.
Pozdrawiam
Zbigniew Stopa
1
delicja78 2016-11-19 17:26:11
Solidnie, z bardzo dobrym podejściem do pracowników. Polecam jesli sie zastanawiacie nad pracą.
albin22 2016-11-21 22:09:20
Nie mam nic do zarzucenia. W pełni profesjonalnie i życzę kazdemu takiego pracodawcy.
Zostaw swoją opinię o Energetyczne Centrum - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Energetyczne Centrum