TSL Sp. z o.o.

Lublin

Opinie o TSL Sp. z o.o.

Taki sam 2017-01-11 09:07
Miro.z kim masz układ
4
arek 2017-01-12 19:41
chłopaki dajcie sobie spokój z tą firmą ,pozdrawiam Arek ,trzymajcie z gołebiem to będziecie mieli dobrze ,nikt wam nie będzie sprawdzał, wirówek !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
arek 2017-01-12 19:43
chłopaki dajcie sobie spokój z tą firmą ,pozdrawiam Arek ,trzymajcie z gołebiem to będziecie mieli dobrze ,nikt wam nie będzie sprawdzał, wirówek !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
arek 2017-01-12 19:51
chłopaki dajcie sobie spokój z tą firmą ,pozdrawiam Arek ,trzymajcie z gołebiem to będziecie mieli dobrze ,nikt wam nie będzie sprawdzał, wirówek !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zawiedziony 2017-01-30 08:48
pracowalem mialo bys OK ale z tymi ludzmi jest tak dokladnie jak tu pisza zusy plac koszty zatrudnienia przezucaja na kierowce ewentualne mandaty tez i zaplaca ci ile chca czyli jakies 2200-2500 na czysto za miesiac kiblowania w budzie
3
junior 2017-01-31 16:49
dajcie sobie spokój porażka zabrałem samochód i znowu w plecy
1
hex 2017-02-23 22:31
Tsl dno na początku w d wchodzą jak coś nie tak to poznajesz prawdziwa twarz szkoda bo wydawało się naprawdę ok ale niestety wschodnie barachło
7
Z.J 2017-02-24 13:32
podziw tylko dla tych rolnikow [albo wspolczucie] kogut obciaza ich ile chce i za co chce a ta banda obsrancow nic nie mowi tylko jedzie dalej to jak maja zrozumiec ze jest cos nie tak zaplaci taki za parking to kwita nie daje bo z gory mowia ze nie oddaja a co mnie to interesuje czas wyjechalem parking platny co mam zrobic przeniesc zestaw? maja transport maja koszty ja jak to zaplace to obiad poszedl sobie a dlaczego? kierowcy ze chelma siedza w autach po miesiacu po co ?pokaz takiemu ze jestes taki jak on i tez masz dom musisz popracowac i pobyc z rodzina a nie buda buda buda bo niedaj boze sie obraza CZAS NA NORMALNE TRAKTOWANIE I PLACE W TSL-U JEST DO DUPY JAK NARAZIE POZDRAWIAM ROLNIKOW ZE CHELMA
7
zusowiec 2017-02-24 22:54
Po co pyszczyć i tylko dzibem kłapać, że be, że rolnicy, że inne takie bzdety. Sposób prosty kto pracował i zna realia firmy zgłasza odpowiednim służbą które czekają żeby budżet kraju poprawić bo trzeba na 500+ i inne, a na rolników to też jest KRUS, który sprawdzi ile chłopek zarabia bo ma jakąś granice do której może zarobić (chyba ok. 2 tys. zł), a jak przekroczy to do ZUS-u przenoszą i jest spoko, płaci ZUS i zapomina o KRUS. Działać a nie płakać.
Ty będąc w ZUS-ise płacisz składkę ponad 1tys. miesięcznie, a chłopek ok. 220 zł.
2
Zuzanna 2017-02-27 16:06
Na stronie firmy TSL Sp. z o.o. można znaleźć informacje o obecnie prowadzonej rekrutacji. http://www.tsl.info.pl/kariera Obecnie poszukują osoby na stanowisko kierowcy. Jak wygląda praca kierowcy? Co możecie podpowiedzieć osobom rozważającym przesłanie swojego CV?
1
qqq 2017-03-02 16:13
Widzisz Paweł jeszcze niedawno bronileś tu firmy na forum a dziś już spuścił cie na drzewo pprreezzeess trzymaj sie koniec czegoś jest zawsze początkiem czegoś nowego
7
Zuzanna 2017-03-03 09:25
Osoby zainteresowane rekrutacją do firmy zachęcam do zapoznania się z informacjami zawartymi w zakładce kariera w TSL http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,862080,0,0,kariera_w_tsl
aa 2017-03-03 09:37
juz do tego doszlo ze reklamuja sie tam gdzie nie koniecznie przychylnie o nich sie wypowiadaja aby tylko zlapac jelenia
4
za 2017-03-03 21:24
dają 0,37gr od kilometra +2tys. 8-9 tys. km x 0,37 gr =2960 do 3300 + 2tys.zł minus ZUS, ubezpieczenie, księgowa, podatek i zostaje Ci na czysto......?, czyż to nie fortuna na ADR-ach.
Samozatrudnienie więc masz urlop nie zarabiasz, chorujesz nie zarabiasz itp.
Zuzanna, podany link od lat tam jest, ostro walisz po bandzie hahaha, może się który złowi hahaha
3
123 2017-03-05 06:59
8-9tys to z dobrej gory z dobrym wiatrem i z pomoca boska jakos od roku nie zrobilem wiecej jak 7tys
Zuzanna 2017-03-06 11:27
@za 2017-03-03 21:24
Najwyraźniej Ty zauważyłeś tą zakładkę, ale osoby nowo trafiające na wątek mogą nie wiedzieć, że takie informacje są tu dostępne. Wszystkie te osoby zachęcam do zapoznawania się z zakładkami przedstawiającymi firmę, które znajdują się na górze wątku.
sledzik 2017-03-07 12:22
jak to jest że ci psełdo opiekunowie o godz, 15,00 zasuwają do domu tylko im dym z tyłków leci a kierowca po czterech tygodniach w budzie chce jechac do domu na przysługującą pałze to ma dziwne pomysły,kogut powinien zkoszarować opiekunów na zachodniej granicy i puszczać co cztery tygodnie na trzy dni do domu,
2
Zuzanna 2017-03-08 08:56
@sledzik długo jesteś już związany z firmą TSL? Rozumiem, że według Ciebie kierowcy mają problem z odebraniem pauzy? C o jeszcze możesz powiedzieć na temat warunków pracy w firmie?
krzyrzak 2017-03-09 11:57
moim zdaniem duży wpływ na poleprzenie wizerunku firmy miało zatrudnienie na stanowiska opiekunów kobiet[p. Irenka.p. Tatiana ].po Kasiurach i Karwatach jest to jak wiosna po zimie .
1
A.B.C 2017-03-10 09:10
no tak tylko zeby Irenka tak nie kłamała Tatiana jest OK a Kasiury Karwaty to glupki do potegi co im idiota zieba palnoł to oni mówili kierowcy czasami to były takie głupoty ze sie dziwiłem ze człowiek morze bezmyslnie tak powtarzac zidiociałe pomysły dzieki bogu został z nich już tylko jeden KIEROWCY ZACZNIJMY TRZYMAC SIE RAZEM
5
Zuzanna 2017-03-10 09:54
@krzyrzak rozumiem, że uważasz że w tym momencie firma na stanowiska opiekunów zatrudnia bardziej kompetentne osoby? Chętnie również usłyszymy więcej na temat Twoich doświadczeń z firmą.
Pjonek 2017-03-10 16:04
Morze i tak, ja ich tesz nie trawilem, ale...jest jedno ale...nigdy, ale to nigdy nie mialem lepiej ogarnietej roboty jak ten gruby ziemba byl, wszystko ulorzone, a ze cisnol z robota...kogut byl zadowolony
za 2017-03-15 21:01
I powyżej (Pjonek-ale masz o sobie zdanie) doskonały przykład kto tam pracuje, pracuje bo musi inny pracodawca po przeczytaniu CV już wie z kim ma do czynienia, ale takich właśnie sefy po plecach klepią, a pod nosem się śmieją z baranów. Pozdro dla szanujących siebie i swoje firmy.
2
Obiadek 2017-03-20 14:21
Zapraszam na dystrybucję. Jako kierowca współpracowałem z TSL-em dwa lata w systemie 6/6 i nie mogę powiedzieć złego słowa na temat firmy. Kilometry leciały grubo, kasa za faktury na czas, premie i zwroty za dojazdy. Dyspozytorzy ( z małymi wyjątkami ) załapani i bystrzy. Planiści liga zawodowa. I gdyby nie oferta pracy na cysternie blisko miejsca zamieszkania, to latałbym w TSL-u do emerytury. Nigdzie nie ma nic za darmo, trzeba dymać, a nie beczeć.
1
Zuzanna 2017-03-21 09:24
@Obiadek czyli, że dobrze wspominasz pracę w firmie? Możesz powiedzieć coś więcej na temat tego jakie benefity były dostępne dla pracowników?
doswiadczony dobrym i zlym od TSLu 2017-03-22 09:17
srakie benefity dzis dadzą 200zł premi a jutro zabiorą 400 takie sąbenefity w TSLu zuzia puknij sie brakuje wam ludzi to juz zaczynasz sama do siebie pisac znajacy firme juz cie rozgryzli slaby sposob rekrutacji w tej firmie jest tak JAK JEST DOBRZE TO POWINIENES SIE ZACZYNAC MARTWIC BO ZA CHWILE JEST JUZ ODWROTNIE
6
dalem sobie spokuj 2017-03-31 04:57
firma dno,ludzie w biuze kłamcy, obiecuja cos czego nie dotrzymują,ogolnie po 6miesiacach jest dupa myślałem że sie dotrzemy a zatarli mnie powodzenia kieroFcy z dziwnego tslu
4
KIEROWCA 2017-04-01 15:07
UWAGA NAJLEPSZYCH WYZUCAJA TO JAKIES NIEPOROZUMIENIE PAWEL BYL OK WYWALILI IRENA TEZ NIE BYLA NAJGORSZA WYWALILI ZNOWU DADZĄ JAKIEGOS DEBILA I TRZEBA BEDZIE Z NIM WALCZYC Z TYMI LUDZMI CO WYRZUCILI CALKIEM DOBRZE SIE PRACOWALO APELUJE O ROZSĄDEK
5
Zuzanna 2017-04-03 09:09
@KIEROWCA rozumiem, że w firmie ostatnio zwolniono kilka osób. To ważna informacja, dla osób szukających pracy, szczególnie jeśli teraz firma będzie poszukiwać pracowników na te miejsca. Z tonu Twojego komentarza wnoszę, że stanowiliście dobry zespół?
KIEROWCA JESZCZE 2017-04-03 10:24
dobry zespół to może dużo powiedziane ale to byli jedni z nielicznych w tslu co cos wiedzieli i próbowali zrozumiec ,załatwic,podejść do kierowcy w miare normalnie [choć nie zawsze] ogólnie praca ztymi ludzmi była OK a porównanie mam bo kilku kierowników i planistów już przerabiałem w tej firmie ,przyjdzie ktos nowy i znowu sie zacznie ,ja nie wiem,ja nie moge, ja musze zapytać a to wygląda tak że nie idzie nic załatwić bo boi sie o własną broche bo go zkrzyczą i tym sposobem wszyscy tracą od kierowcy po firmę bo sprawy które załatwiane były od jednego telefonu zaczną sie wałkowac przez tydzień juz to przerabiałem nic dobrego z takich zmian nie będzie nie to żebym pałał jakąś miłoscią do tamtych ludzi ale w jakimś stopniu znaliśmy się i rozumieli albo starali rozumiec a może to lepsza zmiana pozdrawiam
5
Acab 2017-04-06 12:07
Firma dno. Może mają jakiś swoich asów strzelajacych z ucha to i robotę mają. Zwykły pracownik się nie liczy. Gardza ile wytrzymasz a potem won. Przemial cały czas, robota niepewna, raz jest spoko po chwili kocha na maxa. Jeśli jeszcze nie próbowałeś z nimi współpracy to nie próbuj!
4
klapa 2017-04-07 10:38
święta prawda szkoda się rozpisywać syf .syf na maxa wrąbałem sie w kredyt zeby ruszyc u nich bo pensja dopiero po dwóch miesiącach w ziołem kredyt bo dwa zusy po 1200zł przetrwać 2 miechy żarcie itd a zarobiłem za pierwszy miesiąc 1 700 mowa o czystym zysku 24 dni na aucie drugi miesiac 2000 bez paru groszy nie mylic brutto pisze o tym co zostalo w kieszeni po kosztach kierowca z adr to taczką na budowie wiecej zarobisz ta firma to dopiero sciema i kant nie poskarzysz sie nigdzie bo pracujesz na dzialalnosci i nikt ci nie kazał podpisac umowy niekożstnej ale obietnice byly inne nie dajcie sie nabrac bo wam tylko problemy zostaną
5
ramsey 2017-04-20 12:31
Czy potrzebujesz łatwego kwalifikującego się kredytu firmowego lub osobistego? Zły kredyt lub dobry kredyt, nie ma z nami żadnego znaczenia. 3% wniosków jest zatwierdzonych w ciągu 72 godzin. Aby się złożyć, skontaktuj się z nami za pośrednictwem poczty e-mail: ramseydickson@outlook.com
Zuzanna 2017-04-21 08:39
@klapa czy w firmie dalej wypłaca się wynagrodzenie po przepracowaniu 2 miesięcy? Dotyczy to tylko kierowców?
1
kierowca 2017-04-21 13:56
nikt nie pisze o nagminnym zdejmowaniu kierowców z beczek. nikt nie rozlicza opiekunów z powodów takiej decyzji.często jest to nadmiar kierowców i chęć pokazania miejsca dla kierowcy.następnie łaska panska (opiekuna)zależy kiedy przywróci kierowce do pracy(a morze być to 2-3 miesiące).kierowca jest skazany na samofinansowanie(ZUS.utrzymanie)przoduje w tym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szczyl emilek.
5
Emil 2017-04-23 13:20
Tu Emil. Mocny w gebie jestes - pytanie czy rowniez jak nie jestes anononimowy. Czekam na telefon.
zuzana 2017-04-24 08:08
Emilek denerwóją się tylko winni .Bo ci żyłka od pierdzenia pójdzie.
3
Zuzanna 2017-04-24 10:03
Przypominam, że wpisy muszą spełniać wymogi Regulaminu forum. Nie mogą dotyczyć konkretnych osób, ani zawierać pomówień. Zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TSL, dzięki Waszym merytorycznym komentarzom.
kierowca 2017-04-25 13:18
stawki w TSL są różne większość ma 38 gr. od km. a wybrani po prawie 60 gr od km.nie wiem od czego to zależy.wykonują tą samą prace co reszta.co do niektórych wiem że donoszą no i prosto palec trzymają w zadzie.prowadzi to do niezadowolenia reszty kierowców (tych od 38 gr).sądze że jak już muszą donosić niech robią to za darmo.
2
Neron 2017-04-25 13:37
Nie widziałem ani nie słyszałem, żeby dobry kierowca żalił się na jakimkolwiek forum.
Takie zachowania są typowe dla frustratów i patałachów. Cała reszta kierowców, ponieważ jest dobrze traktowana i dobrze opłacana nie ma powodów żeby się mazgaić.
potencialny niewolnik 2017-04-25 16:41
widzicie co sie dzieje post który bardzo duzo mowil o tej firmie i byly tam dosc dobrze wyliczone zarobki w TSLu zostal chyba usuniety bo chcialem go jeszcze raz przeanalizowac i juz go niema czy moze kolega przedstawic swoje wyliczenia jeszcze raz bylbym wdzieczny
1
Twoja stara 2017-04-26 00:09
Zgadza się " niewolnik"
Ta firma to dno i kilometr mułu. Ludzie w biurze bardzo zakłamani i fałszywi.
2
polski biały niewolnik 2017-04-28 10:50
0.38x7000km=2660zł wiecej km nie zrobisz teraz+2000 ryczałt jeżeli przejedziesz 23 dni danego miesiąca inaczej pomniejszą ci tą 2000 odpowiednio do tego wypłacają tzw.doładunki około 150zł razem daje to sumę 4810zł na tyle wypiszesz fakturę a teraz twoje koszty 1200zł zus dadzą ci robote czy nie płacisz podatek okolo 150zł księgowa 100zł koszt twojego utrzymania przyjąłem 700zł to skromnie na 23 dni podsumowując 4810zł-1200zł-150zł-100zł-700zł=2660zł na czysto za 23 dni pracy w delegacji jezeli takowa będzie i zawołają cie [nie zawsze] w biedronce na kasie płacą 2300 zł+premie praca tak samo do kupy al porównajcie jazde ciężarówką ADR z gazem do tej drugiej gratuluje przemyśleń dawajcie się dmuchać chłopaki a skończycie jak niektórzy w tej przewspaniałej firmie
3
samo dobro 2017-04-30 06:58
chelmiaki siedzą świeta,wekendy, dorabiają sie chłopaki a ja już nie mam siły jeżdzic od jednej do drugiej zeby poobrabiac te ich nie wyżyte kobiety a niekture naprawde fajnie sie ruszają
1
Mirek 2017-04-30 07:40
panowie kierowcy podkreslam kierowcy z tsl-u chcialbym zasiegnąc waszej opini na temat pracy i zarobkow netto w waszej firmie aktualnie poszukuje pracy i trafilem na ogloszenie tsl a to ze mam blisko to zainteresowalem sie tylko nie wiem czy slusznie dlatego pytam was czy jest sens sie u was zatrudniac nie ukrywam ze dzialalnosc troche mi nie lezy juz tak kiedys pracowalem i nic dobrego z tego nie wyniklo jak jest u was interesuje mnie zarobek rzedu 4500-5000tys netto czy w tej firmie jest to osiagalne mysle ze na ADRach jak najbardziej powinno ale prosze o waszze opinie jako kierowcow dopiero wtedy zaczne rozmowe z firma bo wiem jak ludzie od rekrutacji potrafia czarowac chce miec podstawy rozmowy pozdrawiam wszystkich normalnych wykonujacych ten trudny zawod
1
Mariusz 2017-05-11 09:17
Wczoraj było zebranie kierowców w Szczecinie. Zmieniają zasady pracy. Kierowcy są pełnymi niewolnikami. TSL może im wszystko a oni z wdzięczności mogą ich najwyżej pocałować. Przepracowałem 13 miesięcy. Przez ostatnie pół roku zarobki rzędu 2,5 tysiąca\netto\. Jestem w okresie wypowiedzenia i wczoraj na zebraniu utwierdziłem się w przekonaniu o trafności decyzji i chyba żałuję że tak późno to zrobiłem.
2
Zuzanna 2017-05-11 15:24
@Mariusz wspomniałeś o zmianach zasad pracy. Co ulegnie zmianie? Czego mogą oczekiwać obecnie kierowcy?
Kierowca 2017-05-21 14:12
a ja pracuje w Niemczech na ADR, codziennie w mieszkaniu, 240h w miesiacu, zarobki 2500 Euro netto = 11000 złotych, w ciagu roku zarobie 132000, w TSL zarobki 2600-2800 złotych, w ciagu roku zarobie 31200 złotych, jaka różnica? wychodzi ze w Niemczech zarobie ponad 4x wiecej. Czyli jeden rok przepracowany w Nimeczech to 4 lata pracy w Polsce. Szkoda zycia by pracowac jak niewolnik w Polsce. Nie ma mozliwosci by czegos w zyciu dorobic sie....
2
Piecka 2017-05-22 21:52
Jak ktoś jest ogarnięty, zna języki to go wyślą w dobre trasy. Ale jak ktoś jest dziadem co nawet nie potrafi się po polsku wysłowić to o czym my tu gadamy. Niech wracają do swoich dziad transow walą na magnesach i oszukują sie dalej ze zarobili 6000 na miesiąc Tu na pełnym legalu jazda, sprawnymi i nowymi autami. Wygoda zero presji.
srecka 2017-05-23 09:07
oj piecka ,piecka ,biurowy piecka jak ja bym strzelił ci placka wariujecie juz wszyscy co ty chcialbys zeby kierowcy byli mądrzejsi od was w biurze przciez was tam jest cala banda na którą my musimy zapracowac a z tego co wiem to niewielu z was tam zna jezyk płaccie dobrze zatrudniajcie na stalych umowach a nie zasranej dzialalnosci wtedy pujde na kurs języka bo bede wiedzial ze mi to zaprocentuje i sie wruci a w tsl-u pracuje sie na zasadzie [kariera nikodema dyzmy] jak jestes w aucie to jakos jedziesz jak zejdziesz to zabierasz majdan bo niewiesz czy wracasz czy nie taka jest pewnosc pracy u was pewnosc masz tylko co do tego ze zapłacisz ZUS
2
Zostaw swoją opinię o TSL Sp. z o.o. - Lublin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TSL Sp. z o.o.