TSL Sp. z o.o.

Lublin

Opinie o TSL Sp. z o.o.

nowy 2014-07-14 21:01
Witam
Właśnie sie tam wybieram do pracy to tej firmy
ile mozna zarobic? jak płaca z km czy godzinowo?
nowy 2014-07-14 21:04
to po co zatrudniaja kierowców cos kombinuja? o co chodzi z ta firma?
12
qqq 2016-02-16 09:04
najlepiej nie idz to bedziesz zdrowszy i bogatszy
6
Zainteresowany 2016-06-28 18:46
Widzę że ruszyli z dużą rekrutacją może ktos powiedziec jak kształtują się zarobki ???
7
nowy 2016-07-18 22:18
Ktoś odpowie jak wygląda u nich praca w biurze jako spedytor?
1
Miro 2016-08-06 13:50
1 rok współpracowałem Tsl i wszystko było ok, nie rozumiem dlaczego są tak złe opinie...
Miro 2016-08-06 13:57
Panowie (usunięte przez administratora) 1rok współpracy z Tsl b.dobrze wspominam, i teraz wracam na jesień...
9
Tomek :) 2016-08-19 17:27
Witam.
Otrzymałem ofertę pracy jako kierowca C+E ADR na kraje UE.
Wymagania język angielski. Wiem już iż trzeba mieć własną działalność.
Ale jak wygląda praca podwykonawcy w TSL-u?
Wypłacanie należności.... Czy zleceń jest naprawdę sporo by było to rentowne?
Nie chce by okazało się jak pisał kolega wyżej, że dostajemy jeden strzał a pózniej 3 dni przestoju.
Jak klasują się zarobki w tej firmie?

Z góry dziękuję za pomoc.
kc 2017-01-04 00:28
Coś o Tsl w PLocku jak robota na gazach pod orlenem?
2
zzz 2017-01-07 09:03
podjedz na długą tam sie ładują i podpytaj o ten miód kierowców
1
Zuzanna 2017-02-27 16:06
Na stronie firmy TSL Sp. z o.o. można znaleźć informacje o obecnie prowadzonej rekrutacji. http://www.tsl.info.pl/kariera Obecnie poszukują osoby na stanowisko kierowcy. Jak wygląda praca kierowcy? Co możecie podpowiedzieć osobom rozważającym przesłanie swojego CV?
11
Zuzanna 2017-03-03 09:25
Osoby zainteresowane rekrutacją do firmy zachęcam do zapoznania się z informacjami zawartymi w zakładce kariera w TSL http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,862080,0,0,kariera_w_tsl
aa 2017-03-03 09:37
juz do tego doszlo ze reklamuja sie tam gdzie nie koniecznie przychylnie o nich (usunięte przez administratora)
4
123 2017-03-05 06:59
8-9tys to z dobrej gory z dobrym wiatrem i z pomoca boska jakos od roku nie zrobilem wiecej jak 7tys
Zuzanna 2017-03-06 11:27
@za 2017-03-03 21:24
Najwyraźniej Ty zauważyłeś tą zakładkę, ale osoby nowo trafiające na wątek mogą nie wiedzieć, że takie informacje są tu dostępne. Wszystkie te osoby zachęcam do zapoznawania się z zakładkami przedstawiającymi firmę, które znajdują się na górze wątku.
1
Zuzanna 2017-03-08 08:56
@sledzik długo jesteś już związany z firmą TSL? Rozumiem, że według Ciebie kierowcy mają problem z odebraniem pauzy? C o jeszcze możesz powiedzieć na temat warunków pracy w firmie?
krzyrzak 2017-03-09 11:57
moim zdaniem duży wpływ na poleprzenie wizerunku firmy miało zatrudnienie na stanowiska opiekunów kobiet[ (usunięte przez administratora)
2
Zuzanna 2017-03-10 09:54
@krzyrzak rozumiem, że uważasz że w tym momencie firma na stanowiska opiekunów zatrudnia bardziej kompetentne osoby? Chętnie również usłyszymy więcej na temat Twoich doświadczeń z firmą.
Obiadek 2017-03-20 14:21
Zapraszam na dystrybucję. Jako kierowca współpracowałem z TSL-em dwa lata w systemie 6/6 i nie mogę powiedzieć złego słowa na temat firmy. Kilometry leciały grubo, kasa za faktury na czas, premie i zwroty za dojazdy. Dyspozytorzy ( z małymi wyjątkami ) załapani i bystrzy. Planiści liga zawodowa. I gdyby nie oferta pracy na cysternie blisko miejsca zamieszkania, to latałbym w TSL-u do emerytury. Nigdzie nie ma nic za darmo, trzeba dymać, a nie beczeć.
4
Zuzanna 2017-03-21 09:24
@Obiadek czyli, że dobrze wspominasz pracę w firmie? Możesz powiedzieć coś więcej na temat tego jakie benefity były dostępne dla pracowników?
Zuzanna 2017-04-03 09:09
@KIEROWCA rozumiem, że w firmie ostatnio zwolniono kilka osób. To ważna informacja, dla osób szukających pracy, szczególnie jeśli teraz firma będzie poszukiwać pracowników na te miejsca. Z tonu Twojego komentarza wnoszę, że stanowiliście dobry zespół?
KIEROWCA JESZCZE 2017-04-03 10:24
dobry zespół to może dużo powiedziane ale to byli jedni z nielicznych w tslu co cos wiedzieli i próbowali zrozumiec ,załatwic,podejść do kierowcy w miare normalnie [choć nie zawsze] ogólnie praca ztymi ludzmi była OK a porównanie mam bo kilku kierowników i planistów już przerabiałem w tej firmie ,przyjdzie ktos nowy i znowu sie zacznie ,ja nie wiem,ja nie moge, ja musze zapytać a to wygląda tak że nie idzie nic załatwić bo boi sie o własną broche bo go zkrzyczą i tym sposobem wszyscy tracą od kierowcy po firmę bo sprawy które załatwiane były od jednego telefonu zaczną sie wałkowac przez tydzień juz to przerabiałem nic dobrego z takich zmian nie będzie nie to żebym pałał jakąś miłoscią do tamtych ludzi ale w jakimś stopniu znaliśmy się i rozumieli albo starali rozumiec a może to lepsza zmiana pozdrawiam
6
Zuzanna 2017-04-21 08:39
@klapa czy w firmie dalej wypłaca się wynagrodzenie po przepracowaniu 2 miesięcy? Dotyczy to tylko kierowców?
2
kierowca 2017-04-21 13:56
nikt nie pisze o nagminnym zdejmowaniu kierowców z beczek. nikt nie rozlicza opiekunów z powodów takiej decyzji.często jest to nadmiar kierowców i chęć pokazania miejsca dla kierowcy.następnie łaska panska (opiekuna)zależy kiedy przywróci kierowce do pracy(a morze być to 2-3 miesiące).kierowca jest skazany na samofinansowanie(ZUS.utrzymanie)przoduje w tym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] (usunięte przez administratora)
8
Zuzanna 2017-04-24 10:03
Przypominam, że wpisy muszą spełniać wymogi Regulaminu forum. Nie mogą dotyczyć konkretnych osób, ani zawierać pomówień. Zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TSL, dzięki Waszym merytorycznym komentarzom.
kierowca 2017-04-25 13:18
stawki w TSL są różne większość ma 38 gr. od km. a wybrani po prawie 60 gr od km.nie wiem od czego to zależy. (usunięte przez administratora)
5
Neron 2017-04-25 13:37
Nie widziałem ani nie słyszałem, żeby dobry kierowca żalił się na jakimkolwiek forum.
Takie zachowania są typowe dla frustratów i patałachów. Cała reszta kierowców, ponieważ jest dobrze traktowana i dobrze opłacana nie ma powodów żeby się mazgaić.
1
potencialny niewolnik 2017-04-25 16:41
widzicie co sie dzieje post który bardzo duzo mowil o tej firmie i byly tam dosc dobrze wyliczone zarobki w TSLu zostal chyba usuniety bo chcialem go jeszcze raz przeanalizowac i juz go niema czy moze kolega przedstawic swoje wyliczenia jeszcze raz bylbym wdzieczny
3
Mirek 2017-04-30 07:40
panowie kierowcy podkreslam kierowcy z tsl-u chcialbym zasiegnąc waszej opini na temat pracy i zarobkow netto w waszej firmie aktualnie poszukuje pracy i trafilem na ogloszenie tsl a to ze mam blisko to zainteresowalem sie tylko nie wiem czy slusznie dlatego pytam was czy jest sens sie u was zatrudniac nie ukrywam ze dzialalnosc troche mi nie lezy juz tak kiedys pracowalem i nic dobrego z tego nie wyniklo jak jest u was interesuje mnie zarobek rzedu 4500-5000tys netto czy w tej firmie jest to osiagalne mysle ze na ADRach jak najbardziej powinno ale prosze o waszze opinie jako kierowcow dopiero wtedy zaczne rozmowe z firma bo wiem jak ludzie od rekrutacji potrafia czarowac chce miec podstawy rozmowy pozdrawiam wszystkich normalnych wykonujacych ten trudny zawod
4
Mariusz 2017-05-11 09:17
Wczoraj było zebranie kierowców w Szczecinie. Zmieniają zasady pracy. Kierowcy są pełnymi niewolnikami. TSL może im wszystko a oni z wdzięczności mogą ich najwyżej pocałować. Przepracowałem 13 miesięcy. Przez ostatnie pół roku zarobki rzędu 2,5 tysiąca\netto\. Jestem w okresie wypowiedzenia i wczoraj na zebraniu utwierdziłem się w przekonaniu o trafności decyzji i chyba żałuję że tak późno to zrobiłem.
7
Zuzanna 2017-05-11 15:24
@Mariusz wspomniałeś o zmianach zasad pracy. Co ulegnie zmianie? Czego mogą oczekiwać obecnie kierowcy?
Kierowca 2017-05-21 14:12
a ja pracuje w Niemczech na ADR, codziennie w mieszkaniu, 240h w miesiacu, zarobki 2500 Euro netto = 11000 złotych, w ciagu roku zarobie 132000, (usunięte przez administratora) , w ciagu roku zarobie 31200 złotych, jaka różnica? wychodzi ze w Niemczech zarobie ponad 4x wiecej. Czyli jeden rok przepracowany w Nimeczech to 4 lata pracy w Polsce. Szkoda zycia by pracowac jak niewolnik w Polsce. Nie ma mozliwosci by czegos w zyciu dorobic sie....
8
Piecka 2017-05-22 21:52
Jak ktoś jest ogarnięty, zna języki to go wyślą w dobre trasy. Ale jak ktoś jest dziadem co nawet nie potrafi się po polsku wysłowić to o czym my tu gadamy. Niech wracają do swoich dziad transow walą na magnesach i oszukują sie dalej ze zarobili 6000 na miesiąc Tu na pełnym legalu jazda, sprawnymi i nowymi autami. Wygoda zero presji.
srecka 2017-05-23 09:07
oj piecka ,piecka ,biurowy piecka jak ja bym strzelił ci placka wariujecie juz wszyscy co ty chcialbys zeby kierowcy byli mądrzejsi od was w biurze przciez was tam jest cala banda na którą my musimy zapracowac a z tego co wiem to niewielu z was tam zna jezyk płaccie dobrze zatrudniajcie na stalych umowach a nie zasranej dzialalnosci wtedy pujde na kurs języka bo bede wiedzial ze mi to zaprocentuje i sie wruci a w tsl-u pracuje sie na zasadzie [kariera nikodema dyzmy] jak jestes w aucie to jakos jedziesz jak zejdziesz to zabierasz majdan bo niewiesz czy wracasz czy nie taka jest pewnosc pracy u was pewnosc masz tylko co do tego ze zapłacisz ZUS
8
xxx 2017-09-06 08:41
silny nadzor nad forum tylko cos sie pokazuje nie fajne dla tsl odrazu usówaja komus bardzo zalezy na wspanialym wizerunku tej okropnej firmy wyzyskującej kierowców na maxa i nie chodzi tu o natłok pracy a o podejscie ,płace,zatrudnienie ,dojazdy do aut itp
6
Zuzanna 2017-09-08 17:17
@xxx jeżeli jakiś komentarz został usunięty to znaczy, że naruszał on regulamin tego forum. W związku z tym polecam zapoznać się z regulaminem forum http://www.gowork.pl/regulamin przed przystąpieniem do wystawienia komentarza na temat firmy TSL Sp. z o.o.
Olo 2017-09-11 22:45
Szanowny Adminie, dlaczego usunięto wątki w których kierowcy podawali faktyczne wyliczenia ile można zarobić w TSL, czyżby płatność od kilometrów przejechanych tak bardzo kogoś raziła, ale to prawda płatne jest od kilometra, czy to dystrybucja czy przerzuty. Czyżby przepis zabraniał takiego wynagradzania?
4
1234 2017-09-17 08:01
jak mają nie usuwać jak ludzie im uciekają z powodu zarobków ,i inteligentnych ludzi w biurze którzy przez telefon takie durnoty wygadują a jak im się powie żeby to napisał na tx [komunikator w aucie] to inteligencja go odchodzi ,kierowcy potencjalni apel nie brać pod uwage tej firmy bo zarżniecie sie zusem pieniądze jakie kolwiek dopiero po dwóch miesiącach pracy ,szacunku dla wyrabiających pensje biorokratom zadnego zarobki netto 2500-2800 przy rozmowach podają ci brutto ale masz zus,podatek, księgowy ,brak urlopu,itd... to już konkurencyjna logeast czy jakos tak choć też zarażona rakiem firma ma lepsze warunki
5
Zuzanna 2017-09-25 17:24
@Olo jeśli jakiś komentarz został usunięty, to znaczy, że naruszył on regulamin forum. Polecam zapoznać się z nim przed pozostawieniem komentarza http://www.gowork.pl/regulamin Proszę o pozostawianie merytorycznych opinii na temat pracy w firmie TSL Sp. z o.o.
Zostaw swoją opinię o TSL Sp. z o.o. - Lublin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TSL Sp. z o.o.