ITMAGINATION Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o ITMAGINATION Sp. z o.o.

belzebub 2012-07-16 11:40:21
Dobry, solidny pracodawca.Uczciwy!!
Nic co ludzkie nie jest mu obce,a wszystko jest kwestią do dogadania.
Tak trzymać!

minus - mało dziewczyn ;)
2
pablo123 2012-09-05 11:01:41
Zgadzam się z przedmówcą, firma godna polecenia, z tego co słyszałem teraz mocno się rozrośli. Przepracowany czas wspominam bardzo dobrze: najnowsze technologie, narzędzia, kasa wypłacana na czas.
Wynagrodzenie bardzo przyzwoite.
O ile trzymają ten sam poziom to polecam.
asdfa 2013-01-10 14:23:40
a jak kwestia podpisywanych umów i umowy o zakazie konkurencji??
rocky 2013-01-15 13:35:01
Moim zdaniem umowa nie odbiega od standardów rynkowych. Zakaz konkurencji jest, ale dotyczy tylko klientów tej firmy.
CZ75 2013-02-06 23:32:42
A jak z warunkami finansowymi ? Ile może dostać programista z 4 letnim doświadczeniem ?
Anonimus 2013-09-03 00:44:33
Może ktoś napisać czy w tej firmie zatrudniają na umowę o pracę, jaki dają socjal, czy wynagrodzenie na poziomie, czy praca wykonywana jest w firmie czy w siedzibie klienta?
2013-09-17 05:27:18
Anonimus - 2013-09-03 00:44:33

Może ktoś napisać czy w tej firmie zatrudniają na umowę o pracę, jaki dają socjal, czy wynagrodzenie na poziomie, czy praca wykonywana jest w firmie czy w siedzibie klienta?
zdecydowanie rozliczanie poprzez fv, oby więcej takich firm jak dla mnie, natomiast gwarantują stabilne zatrudnienie. co do pracy to zależy bo jest i w firmie i u klienta, zalezy jak sie trafi, mozna albo tu albo tu albo po trochu. wynagrodzenie godziwe plus premie, jest opieka medyczna, mulisport i dodatkowo jeszcze zajęcia sportowe kilka razy w tygodniu
Anonim 2013-09-18 19:42:19
- 2013-09-17 05:27:18

Anonimus - 2013-09-03 00:44:33

Może ktoś napisać czy w tej firmie zatrudniają na umowę o pracę, jaki dają socjal, czy wynagrodzenie na poziomie, czy praca wykonywana jest w firmie czy w siedzibie klienta?
zdecydowanie rozliczanie poprzez fv, oby więcej takich firm jak dla mnie, natomiast gwarantują stabilne zatrudnienie. co do pracy to zależy bo jest i w firmie i u klienta, zalezy jak sie trafi, mozna albo tu albo tu albo po trochu. wynagrodzenie godziwe plus premie, jest opieka medyczna, mulisport i dodatkowo jeszcze zajęcia sportowe kilka razy w tygodniu

A jak dla mnie oby więcej firm, które dają wybór: umowa o pracę, umowa zlecenie czy współpraca w oparciu o działalność gospodarczą (faktura vat). A nie takich firm co dają wybór opcji nr 3.
agregacja_to_takie_romby 2013-12-26 21:24:16
Sami się odezwali czy bym nie chciał porozmawiać o pracy u nich. A jak przyszedłem zanim opowiedzieli coś o sobie, spytali dlaczego chcę zmieniać pracę :)

Umówili się na sam koniec dnia, żeby opowiadać o pracy u nich. Po czym zrobili mi 3 testy różnego rodzaju :) Kiedy minęła 90 minuta zacząłem odpowiadać "Nie wiem", "Nie wiem" bo mnie to znudziło. Ale chyba za młodzi byli by zrozumieć ironię i jakoś tak minęliśmy się w oczekiwaniach.

Powodzenia Innym! Super firma! :) Żeby nie było moja ocena w rankingu GoWork: celujący.
1
ktos 2014-01-27 15:03:31
Firma zdecydowanie przyjazna pracownikowi, dobrze się w niej czuje, mogę się rozwijać i mam całkiem niezłe warunki do tego, dużo pracy w nowych technologiach przynajmniej ja tak mam, ale z tego co się orientuje to jest raczej regula. Co do benefitów potwierdzam jest medicover i multisport.
1
Marcin 2014-02-07 10:56:50
Firma powoli ale stale rośnie w siłę, co bardzo dobrze świadczy o jej pozycji na rynku. Dzięki temu daje możliwość pracowania nad ciekawymi projektami zawsze w najnowszych technologiach. Część projektów jest realizowana u klientów, ale nie jest to typowa firma outsourcingowa na zasadzie "tu siedź i pracuj a tam wysyłaj rozliczenie" Projekty zawsze są realizowane i koordynowane przez ITM samodzielnie. Warunki bardzo przyzwoite, pensja zawsze na czas, warunki finansowe powyżej średniej. Kontakt z przełożonymi jest bardzo bezpośredni - jak coś nie pasuje zawsze można przyjść i pogadać: kwestie urlopów, zmiany projektu itp. Dla chętnych firma dopłaca część do solidnego pakietu medycznego lub multisporta.
saygon 2014-03-11 12:46:54
Firma jest młoda i sporo się w niej dzieje. To daje duże możliwości, ale trzeba się postarać, więc dla chętnych i ambitnych. Benefity są z medyczne i zdrowotne + sporty
1
mike 2014-04-11 12:22:30
dobry i rzetelny pracodawca
3
barteks 2014-05-06 00:02:16
Firma bardzo dynamicznie się rozrasta, ciekawe i fajne projekty w najnowszych technologiach. Po godzinach zajęcia sportowe dla chętnych - super sprawa. Warunki finansowe zdecydowanie konkurencyjne na rynku. Atmosfera na luzie, ale jednocześnie ludzie kompetentni i można się sporo nauczyć.
1
andrzejw 2014-05-12 18:15:02
Ja obecnie jestem pracownikiem i jestem bardzo zadowolony. Poza konkurencyjnym wynagrodzeniem i uczciwymi warunkami pracy, mam wrażenie, że pracuję z najlepszymi ludźmi w branży od których mogę się naprawdę dużo nauczyć. Zaletą firmy jest też dosyć płaska struktura, więc nie ma biurokracji i poczucia że pracuje się jako szarak w "korpo".
3
majkel 2014-05-13 15:34:48
Obecnie pracuję w firmie ITMAGINATION i jestem bardzo zadowolony ze współpracy.
Firma oferuję konkurencyjne wynagrodzenie, prowadzi bardzo ciekawe projekty oraz zatrudnia doświadczonych specjalistów. Naprawdę można się wiele nauczyć. POLECAM
3
Maniek 2014-10-17 23:21:26
Firma naprawdę dobra: ciekawe projekty, możliwość rozwoju, ambitne zadania, konkurencyjne wynagrodzenie i co najważniejsze bardzo stabilne zatrudnienie. Polecam a szczególnie jeśli chodzi o dział QA, można nauczyć się naprawdę sporo
4
anonim 2014-12-21 21:00:41
wątpie zeby ktos napisał wprost coś o wynagordzeniu bo to informacja poufna, wszystko zalezy od doświadczenia i specjalizacji, w moim przypadku itmagination przebiło propozycje innej firmy, która chciała mnie zatrudnić, co może nie jednoznacznie, ale faktycznie świadczy od tym, że pod względem finansowym jest OK
anonim 2015-01-23 22:09:23
Witam. A powiedzcie mi proszę, czy pracuje się przede wszystkim w biurze ITMAGINATION, czy raczej w siedzibie u Klienta? Innymi słowy, czy jest to firma typowo bodyleasingowa? Czy może jednak normalnie przychodzi się do biura i siedzi w biurze, a tylko od czasu do czasu zagląda do klientów?
4
kiepskie_pieniazki 2015-11-15 21:18:48
Jeśli mówimy o rozwoju, to w ITMAGINATION nie jest najgorzej. Atmosfera raczej OK.
Prosiłbym jednak o zamieszczanie tylko i wyłącznie prawdziwych opinii na temat wynagrodzenia, bo te w ITMAGINATION są wyjątkowo niskie..
Firma zatrudnia tylko na śmieciówki (umowa o dzieło) i B2B, ale mimo obniżonych kosztów , płaci znacznie mniej niż konkurencja (stanowisko programisty .NET).
Jeśli chcesz zdobyć trochę doświadczenia to OK, jeśli szukasz dobrego wynagrodzenia, to zdecydowanie szukaj gdzie indziej.
3
ireek 2015-11-24 10:32:14
Specjalista ds. pozyskania klienta ile zarabia i czy jest umowa o prace?
beznadzieja 2015-12-04 10:38:31
masakra. Rekrutacja rzeczywiście wygląda tak, że wałkują człowieka w jakichś dziwnych testach, które trwają o wiele za długo. Odrzucają doświadczone jednostki, które mogłyby nie być zbyt pokorne aby im pasować. Dają mało urlopu, warunki finansowe wcale nie takie świetne, a w dodatku ludzie w firmie wyglądają na nieźle zestresowanych. Jestem na nie.
5
Swetru 2015-12-18 20:11:43
To nie jest umowa o pracę więc nie powinno być urlopu. Jeśli jest to taka umowa B2B nosi znamiona pracy, która powinna być wykonywana na podstawie umowy o pracę i powinna się tym skarbówka i ZUS zająć. Skończy się kombinowanie jak sprawdzą ilu na tych kilkuset pracowników pracuje jak trzeba. Są firmy które nawet na outsourcingu zatrudniają na umowę o pracę.
1
tomoss 2015-12-29 16:06:11
czy firma daję umowę o pracę ? w działach sprzedaży???
superktos 2016-01-05 15:30:26
ile trwa rekrutacja w tej firmie ? czy informują o negatywnym wyniku rekrutacji ?
Marek 2016-01-12 18:27:04
Podpisałem z nimi umowę, płatność w umowie do 10 go.
Kilka dni pracuję a tu już mail o tym, że zlecili przelewy 11go.
Ciekawe jak następna wypłata przyjdzie..
W ratach?
1
sławek 2016-01-13 15:24:34
czy ktoś wie czy zatrudnili już Specjalista ds. pozyskania klienta ??? bo wysłem CV i cisza.
janusz 2016-02-19 23:06:14
Paniom z HR firmy ITMAGINATION serdecznie dziękujemy za przedstawienie ofert pracy :)

A teraz moja osobiste uwagi co do procesu rekrutacji w waszej firmie:
- po odbytej rozmowie powinniście dać kandydatowi odpowiedź niezależnie od wyniku rekrutacji, najwyraźniej macie to głęboko w poważaniu, a szkoda bo to STANDARD w branży
- zatrudniacie tylko na B2B więc warto byłoby o tym wspominać w każdej ofercie pracy !!!
a tak przez Waszą ignorancję zmarnowałem mnóstwo czasu, bo nie zamierzałem ani nie planuję zakładać działalności.

Ogarnijcie się trochę i zacznijcie szanować potencjalnych pracowników.
4
marek 2016-02-28 15:27:05
@walczyk pomyśl zanim coś napiszesz bo zachwalając w ten sposób wywołujesz przeciwny efekt- ośmieszasz firmę ITMAGINATION.

Opiekę medyczną i MultiSport zapewnia większość firm w Warszawie zatrudniająca na UoP. Od niedawna na wymienione benefity mogą liczyć nawet ...pracownicy supermarketów (np. w Biedronce to już żadna nowość od dłuższego czasu).

Czy poza tymi benefitami co wymieniłeś można liczyć na coś więcej?

4
tester 2016-03-02 10:30:04
Do firmy ITMAGINATION: Traktujcie kandydatów poważnie !!

Po pierwsze- po rozmowie nie dostałem żadnej odpowiedzi. To nieprofesjonalne.

Po drugie - na rozmowie rekrutacyjnej na stanowisko: Tester nie padło ani jedno pytanie nt. procesu testowania. Były tylko i wyłącznie diagramy analityczne i pytania pod kątem analizy biznesowej.
Jeśli szukacie Analityka to nazwa stanowiska powinna to sugerować. Nie każdy tester chce rozwijać się jako analityk a już tymbardziej nie chce wykonywać pracy za obu dostając jedną skromną pensje Testera !

Po trzecie- jeśli oferujecie tylko B2B to piszcie o tym w każdym ogłoszeniu bo ja nie byłem zainteresowany zakładaniem działalności i zmarnowałem tylko czas umawiając się na rozmowe.


9
niepasujący 2016-03-08 00:18:59
Więc tak:
pieniądze jak na B2B nie takie wcale super dla .NET deva z doświadczeniem.
po drugie KONTRAKT! Dwa zdania o tym co zyskuje pracownik i 5 stron obostrzeń. Zakaz konkurencji w trakcie i po, obowiązkowa przerwa lunchowa, brak możliwości pracy zdalnej, zero informacji nt. specyfiki pracy i projektów. Niepełny wymiar urlopu, brak miejsc parkingowych pod biurem i w okolicy(strefa płatnego parkowania), sztywne godziny pracy. Kontrakt niewypowiadalny przez rok (duża kara), potem od razu 3 mce wypowiedzenia. Kontrakt leżał na stole, nie skorzystałem. Ale komuś może pasować.
4
Guru 2016-03-19 09:13:03
Zgadzam się z przedmówcą. Umowa to jakiś żart. Chyba że liczą na zupełnie zielonych ludków którzy jej nie przeczytają dokładnie. Oprócz gigantycznych (100 i 50tyś) kar umownych jest np ciekawy zapis, który mówi że w trakcie trwania umowy, jednak nie dłużej niż 5lat nie można podejmować ruchów które w konsekwencji mogłyby nawet hipotetycznie doprowadzić do złamania zakazu konkurencji. Czyli w skrócie - w trakcie trwania umowy przez 5lat nie możesz szukać roboty, chodzić na rozmowy itp. zapis odnosi się do firm które są głównymi ich klientami bądź ich konkurencją czyli cały rynek IT przynajmniej w Polsce! Na moją delikatną uwagę że umowa jest wybitnie jednostronna osoby rekrutujące odpowiedzialy że też takie mają. No to pogratulować. I jedna uwaga. Umowy wcześniej nie chcą wysłać dopiero na spotkaniu dają i jak czytasz to dokładnie się wtracaja i przeszkadzają przy czytaniu. Pewnie jakaś zasłona dymna lub zwykły brak profesjonalizmu. Po przeczytaniu 1paragrafu powiedziałem że muszę przejrzeć i dziś na pewno nie podpiszę. Nie byli zachwyceni ale się zgodzili bo chyba dziwne byłoby gdyby chcieli wyszarpac mi ten papier z ręki :-) dla osób aktywnych na rynku pracy zdecydowanie odradzam. Zakaz konkurencji tak skonstruowany że bardzo jak nie w 100%ogranicza przejście gdziekolwiek. Sugeruję bardzo mocno negocjować warunki szczególnie jeśli wiesz że jesteś dobry i na rynku masz inne oferty. Oni teraz chcą dotrudnic ok 200 osób do końca roku. Jedyny plus to fakt że sami tworzą bardzo dobre rozwiązania dla firm i to może sporo dać.
Gość 2016-04-18 15:24:45
Guru, ale wiecie, że firma ma obowiązek płacić Wam jak odejdziecie z firmy za zakaz konkurencji? Jeśli nie zaplaci to zakaz konkurencji jest nieważny. Z tego co wiem, sprawdźcie to.
Ja bym nie podpisywał, inna firma raz dała mi do podpisania umowe, ze jesli zdradzę o jakich kwotach rozmawiamy oraz jak nazywa sie firma, ktora szuka pracownika, to 100 czy 150 tysięy złotych będę im musiał zapłacić, nie podpisałem.

Co do firmy, w ogloszeniu wynagrodzenie rzędu 8-10 tysiecy, dzwoni kierownik i na pytanie ile chce Pan zarabiać odpowiadam 4-6 tysięcy z 2 letnim doświdczeniem, praca dla zagranicznych firm, a on mi odpowiada, że tyle nie jestem wart. Śmiech na sali, skoro zarabiałem właśnie z tego przedziału i to nie najniższe, do tego pracując zdalnie, a nie ponosząc koszta wynajmu mieszkania.

Odnoszę wrażenie, że firma się lansuje, podając duże kwoty w ogłoszeniach, inna bajka, że na jednych portalach podawane są większe wynagrodzenie a na innych mniejsze, ale nie wiem czy ta firma też tak robi. Jeśli się mylę, to wyprowadźcie mnie z błędu.
1
Gość 2016-04-18 15:37:52
źle szukasz ;) ja widzę, że firma oferuje dużo, ale na rozmowie przez telefon kwoty padają znacznie niższe.
2
Ukryty smok 2016-05-10 10:18:07
Nikt nie chce mówić o zarobkach, bo jak sie dowiesz, że Twoj kolega zarabia 50% więcej a umnie mniej od Ciebie, to pójdziesz po podwyzke a jak sie szef dowie, że to ten co zarabia więcej Ci powiedział, to jemu obetnie.
Witaj w Polsce.
1
opinia. 2016-08-15 16:16:52
Nie odnoszą się z szacunkiem do doświadczenia zawodowego zdobytego przez ludzi. Oceniają współpracowników tylko po tym jaką wynegocjowali stawkę.
9
BI Conultant. 2016-08-16 16:27:51
A jakie rozwiązania business intelkigence firma proponuje ? Ten konsultant BI ma dysponować jakiego rodzaju wiedza ? Jakieś modele ekonometryczne, może predykcja na podstawie zebranych danych? Jakaś logikę biznesową konsultant ma znać aby zaproponować w rozwiązaniu BI ? Co ta osoba ma zrobić ?
r 2016-08-27 23:15:33
E tam zaraz BI Consultant :) U nich to potrzeba Employee Overtime Expert - w skrócie EOE.
EOE jest niezbędny aby dowozić w terminie produkty, na które PM o znakomitej asertywności wyraził zgodę :) Oni to sobie wyobrażają chyba jakoś tak - cały dzień praca z klientem, a potem od 18:00 do 24:00 full time job Employee zakasa rękawy i dowiezie co trzeba aby PM nie musiał martwić się o terminy. I tak przez rok.
No i tak to jest. Teraz rozpisują się że potrzebują BIC, a napisaliby wprost że chodzi o EOE :) Są tacy Employee, że wystarczy na nich warknąć i pojadą na drugi koniec kraju i będą tam pracować nockami w hotelach (potem się chwalą jak to pracują overtime), a inni no cóż... :) zastanowią się czy tak działając nie psują czasami rynku.
Wiele można zrobić, ale w regularnych godzinach pracy droga firmo - i tak właśnie planujcie projekty, nie inaczej. A jak musicie inaczej, to zwiększcie odpowiednio skład.
3
r 2016-08-29 09:19:39
jeśli nie jest trudna, to chyba w ogóle nie trzeba się przygotowywać
wydaje mi się że rozmowa ogólna i o planach na przyszłość jest wtedy, gdy PM nie zaplanował projektu i nie wie po prostu realnie co jest do zrobienia
wolałbym porządną rekrutację z informacją co dokładnie jest zaplanowane, rozmowa z kompetentnym przełożonym
tak żeby potem PM nie musiał na każdym kroku przepraszać
1
iński 2016-08-30 22:36:54
tak czytam tą ofertę na BI Consultant..
możecie mi powiedzieć w którym projekcie BI Consultant będzie implementował procesy ETL w SSIS? startując chciałbym wiedzieć gdzie chodzi o ETL , a gdzie jest to po prostu klepanie procedur w T-SQL (no bo czas goni :D )
żebym potem nie był zawiedziony

myślę że wiecie o co chodzi
2
Analyst. 2016-09-04 22:46:55
Ja na miejscu BI Consultantow szedlbym do większych firm, które na projektach są w stanie reprezentowac interesy własnego zespołu wytworczego.

Ale każdy robi jak tam w danym momencie sytuacja wypada.
4
Gość 2016-09-20 17:41:24
ja po rozmowie z PM stwierdziłem, że umie on mniej ode mnie w pewnych aspektach, był chyba z Radomia. Oczywiście mnie nie przyjęli, by nie robić mu konkurencji.
Moim zdaniem kwalifikacje nie są najważniejsze, ważniejsze jest jak nisko się cenisz, gdyż w ogłoszeniach padają inne stawki, z ust PM znacznie mniejsze.
Pozdrawiam
6
nie polecam 2016-10-18 21:01:46
Chłopie, sposób organizacji warunków pracy u klienta - jak tam u nich byłem - świadczył o tym, że ich interesuje TYLKO to czy dostaną kasę od klienta i W OGÓLE nie interesuje ich to czy Ja się czuję w pracy dobrze. Od tej strony patrząc spośród ponad 15. firm dla których pracowałem - plasuje to ich na ostatniej pozycji ex aequo z pewną mordownią wytwarzania oprogramowania.
W mojej ocenie nie powinni się obrazić za ten wpis, ponieważ to jest PRAWDA. Ja do nich nie pójdę nigdy po referencje, oni zaś powinni się liczyć z przyszłą opinią ludzi którzy dla nich pracują.
10
BI Developer 2016-10-22 09:54:57
Pracuje w ITMAGINATION od 3 lat w dziale BI jako BI Developer. Aktualnie prowadzę swój zespół.
Dużo nowych projektów w szczególności międzynarodowych. Tempo rozwoju jest wysokie, więc trzeba umieć się odnaleźć.
Chwalę sobie firmę za to, że zawsze można się dogadać zarówno z managerami jak i właścicielami. Plusy prywatnej firmy.
KenBlock 2016-11-19 22:41:43
Umowa odstrasza każdego kto potrafi czytać a oni twierdzą, że to standard... jak najdalej od takiego "pracodawcy"
2
think_twice 2016-11-29 18:43:12
Rewelacja. Lubimy czasem usiąść i porozmawiać o naszych kontraktach, bo co następny to lepszy, bardziej uczciwy, korzystniejszy. Warto przyjąć pierwszą ofertę od razu i bez myślenia, bo nikt inny na rynku takiej na pewno nie da.
Tester 2016-12-02 11:21:28
Pracuję w ITMAGINATION już jakiś czas. Firma bardzo ambitna i widać na żywo jak szybko się rozwija. Nowi klienci, nowe biura, rebranding nie tylko wizualany. Wiadomo, że w każdej firmie są obszary do poprawy. Tu czuć, że realnie właścicielom zależy na poprawie doświadczeń pracowników.
Zostaw swoją opinię o ITMAGINATION Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ITMAGINATION Sp. z o.o.