Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o 7POST

Pracowałeś w firmie 7POST i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Uzasadnienie prawne - 2014-08-14 18:15:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Informuję, że powyższy wpis nie został umieszczony przez osobę o podanym imieniu i nazwisku, lecz osobę, która celowo podszywa się pod jej imię i nazwisko. Niniejsze stanowi przestępstwo w rozumieniu przepisów kodeksu karnego z art. 190a § 2 zgodnie z którym karze pozbawienia wolności do lat 3 podlega ten kto, podszywając się pod inną osobę, wykorzystuje jej wizerunek lub inne jej dane osobowe w celu wyrządzenia jej szkody majątkowej lub osobistej. Jednocześnie informuję osobę, która umieściła ten wpis, że sprawa została zgłoszona do prokuratury. Dodatkowo jest to działanie na szkodę spółki 7POST tym samym wszelkie straty z tego powodu jakie spółka poniosła lub poniesie w przyszłości będą egzekwowane na drodze prawnej a także dochodzone zadośćuczynienie za naruszenie dóbr osobistych.
zdjecie uzytkownika
Uzasadnienie prawne - 2014-08-14 18:20:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Informuję, że powyższy wpis nie został umieszczony przez osobę o podanym imieniu i nazwisku, lecz osobę, która celowo podszywa się pod jej imię i nazwisko. Niniejsze stanowi przestępstwo w rozumieniu przepisów kodeksu karnego z art. 190a § 2 zgodnie z którym karze pozbawienia wolności do lat 3 podlega ten kto, podszywając się pod inną osobę, wykorzystuje jej wizerunek lub inne jej dane osobowe w celu wyrządzenia jej szkody majątkowej lub osobistej. Jednocześnie informuję osobę, która umieściła ten wpis, że sprawa została zgłoszona do prokuratury. Dodatkowo jest to działanie na szkodę spółki 7POST tym samym wszelkie straty z tego powodu jakie spółka poniosła lub poniesie w przyszłości będą egzekwowane na drodze prawnej a także dochodzone zadośćuczynienie za naruszenie dóbr osobistych.
zdjecie uzytkownika
Uzasadnienie prawne - 2014-08-14 18:21:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Informuję, że powyższy wpis nie został umieszczony przez osobę o podanym imieniu i nazwisku, lecz osobę, która celowo podszywa się pod jej imię i nazwisko. Niniejsze stanowi przestępstwo w rozumieniu przepisów kodeksu karnego z art. 190a § 2 zgodnie z którym karze pozbawienia wolności do lat 3 podlega ten kto, podszywając się pod inną osobę, wykorzystuje jej wizerunek lub inne jej dane osobowe w celu wyrządzenia jej szkody majątkowej lub osobistej. Jednocześnie informuję osobę, która umieściła ten wpis, że sprawa została zgłoszona do prokuratury. Dodatkowo jest to działanie na szkodę spółki 7POST tym samym wszelkie straty z tego powodu jakie spółka poniosła lub poniesie w przyszłości będą egzekwowane na drodze prawnej a także dochodzone zadośćuczynienie za naruszenie dóbr osobistych.
zdjecie uzytkownika
Uzasadnienie prawne - 2014-08-14 18:26:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Informuję, że powyższy wpis stanowi przestępstwo w rozumieniu z art. 26. Ust. 1 ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji zgodnie z którym kto rozpowszechnia nieprawdziwe lub wprowadzające w błąd wiadomości o przedsiębiorstwie, w szczególności o osobach kierujących przedsiębiorstwem, wytwarzanych towarach, świadczonych usługach lub stosowanych cenach albo o sytuacji gospodarczej lub prawnej przedsiębiorstwa, w celu szkodzenia przedsiębiorcy, podlega karze aresztu lub grzywny.
zdjecie uzytkownika
Uzasadnienie prawne - 2014-08-14 18:31:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Informuję, że powyższy wpis stanowi przestępstwo w rozumieniu przepisów kodeksu karnego z art. 190 § 1 zgodnie z którym karze pozbawienia wolności do lat 2 podlega ten kto grozi innej osobie popełnieniem przestępstwa na jej szkodę lub szkodę osoby najbliższej. Jednocześnie informuję osobę, która umieściła ten wpis, że sprawa została zgłoszona do prokuratury. Dodatkowo jest to działanie na szkodę spółki 7POST tym samym wszelkie straty z tego powodu jakie spółka poniosła lub poniesie w przyszłości będą egzekwowane na drodze prawnej a także dochodzone zadośćuczynienie za naruszenie dóbr osobistych.
zdjecie uzytkownika
no no - 2014-08-14 19:58:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Uzasadnienie prawne - 2014-08-14 18:31:47]:
jakiej karze podlega - Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania ?
ludzie zaciągnęli kredyty aby współpracowac z 7post a tym czasem jakos dziwny PECH - drugi upadek - o co chodzi ?
zdjecie uzytkownika
Andrzej Bernat -Opole - 2014-08-14 23:10:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [no no - 2014-08-14 19:58:16]:
Art. 286. kk - Rozdział XXXV podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.
zdjecie uzytkownika
Andrzej Bernat -Opole - 2014-08-15 00:51:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szanowni Państwo , jak już obiecałem pozwolę sobie na kilka uwag dotyczących całej tej sprawy i poinformuję Was o kilku informacjach jakie uzyskałem od Pana Brzezińskiego .
Chcę Was poinformować o przesłaniu w dniu dzisiejszym ( na maila ) przez Pełnomocnika Pana Grzegorza Brzezińskiego pisma przedsądowego wzywającego do zapłaty kwoty 400.000 zł dla Przedstawicielstwa Opole za działanie na szkodę 7post sp z.o.o . Wskazuje się tutaj moja osobę jako ta która działa na niekorzyść spółki 7post , osoby która przekazuje nieprawdę firmą co do wiarygodności firmy 7post . Nie wiem co o tym myśleć ale tak , przekazuję takowe informacje w rozmowach biznesowych nie dlatego aby działać na szkodę firmy 7post lecz chcę ostrzec innych przed popełnieniem błędu i wskazuje tylko informację które są ogólnie dostępne w internecie . Nie rozumiem stanowiska Pana Dawida Stremecki ( Pełnomocnik ) bo gdybym mówił w samych superlatywach to byłbym narażony na to że świadomie wprowadzam ludzi w błąd co jest zwykłym oszustwem i celowe działanie na inne podmioty .
Kolejna rzecz to taka że po zjobach i wyzwiskach jakie dostał dzisiaj ode mnie Jacek Zapart zadzwonił do mnie Pan Grzegorz Brzeziński i mogliśmy porozmawiać o bardzo istotnych sprawach . Wiadomą rzeczą jest że kilka oddziałów nie oddało pieniędzy z pobrań co w konsekwencji miało taki opłakany skutek o którym już sami wiecie . Powiem szczerze firma 7post zapłaciła mi pieniądze za czerwiec w całości za rozwożone paczki jak i za LH ale już za miesiąc lipiec nie zapłaciła ani grosza i nie wiem czy zapłacą . Jeżeli chodzi o pobrania za paczki które wysyłałem to pobrania były zwracane w trzy dni jak było w umowie oprócz jednej która została doręczona w połowie lipca a zwrot pobrań nastąpił w dniu dzisiejszym . Pozostałe paczki które były wysłane firma zewnętrzną do dnia dzisiejszego nie nastąpił ich zwrot jest to kwota jak się nie mylę około 1500 zł
Z informacji jakie posiadam od Pana Brzezińskiego wiem że pobrania zaległe będą zwrócone ale nie dał odpowiedzi kiedy dokładnie to nastąpi bo system CSK nie działa i nie mogą zrobić przelewów . Jest potwierdzenie Pana Grzegorza że 21.08.14 zostaną zapłacone faktury za LH i inne zobowiązania ( zobaczymy ).
Następna rzecz dotyczy nie rozliczenia się z pobrań niektórych Przedstawicielstw . Mówi się tu o Krakowie , Lesznie , Szczecinie , Gdańsku oraz Wrocławiu . Jest ich jeszcze więcej ale nie zapamiętałem wszystkich . Z relacji Pana Brzezińskiego wynika że niektórzy z Was nie mają racji co do tego czy rozliczyli się rzetelnie z firma 7post . Prawda leży po środku i ktoś tutaj nie chce powiedzieć do końca prawdy . W związku z tym że jest jeszcze kilka spraw do wyjaśnienia można byłoby zrobić konfrontacje z Panem Brzezińskim ale wszystkie Przedstawicielstwa musiały by się stawić i moglibyśmy wtedy dokładnie ustalić kto ma w tej sprawie rację i jak to było naprawdę . Nie bronie tutaj nikogo i patrze na to obiektywnie . Nie potrzeba nam teraz sądów bo sprawy będą toczyć się miesiącami lecz potrzeba nam już dzisiaj , teraz wskazać osoby które przyczyniły się do tego że zostaliśmy wydymani po raz kolejny . Sam zostałem po raz drugi nabity w butelkę i sam chciałbym wiedzieć czy to zrobił Pan Brzeziński i firma 7post czy maczały w to palce Przedstawicielstwa .Osobiście wiem że pieniędzy z pobrań nie rozliczył oddział Kraków kompensując sobie faktury jakie wystawił dla firmy 7post . Skompensował sobie fakturę za LH która miała być zapłacona dopiero 21.08.14 czyli zabrał wcześniej niż to powinno nastąpić . Jeszcze raz powiem nie bronię tutaj nikogo staram się obiektywnie spojrzeć na problem i dociec prawdy . Wiem jedno że osoby odpowiedzialne za firmę 7post do końca nie poczyniły wszelkich starań i nie przemyślały wszystkiego aby można było wystartować . Wiemy wszyscy że przez to zostaliśmy narażenie po raz kolejny na duże straty finansowe oraz moralne . To nie ja działałem i działam na szkodę firmy 7post lecz to firma 7post działa na moja szkodę przez co utraciłem wiarygodność klientów oraz straciłem markę na którą pracowałem latami . Pan Dawida Stremecki ( Pełnomocnik ) pewnie do końca nie pomyślał zanim wysłał pismo przedsądowe . Oby się nie okazało że to ja wyślę przedsądowe wezwanie do zapłaty za straty jakie wyrządziła mi firma 7post i Pan Brzeziński oraz wezwę do zapłaty kwoty nie 400,000 lecz 800,000 .
Ktoś z Was może nie zgadzać się z tym co opisałem każdy ma do tego prawo ...To wszystko na dzisiaj . Bernat Andrzej - Opole 786142192 mail. transportww@interia.pl
zdjecie uzytkownika
Uzasadnienie prawne - 2014-08-15 12:08:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Informuję, że powyższy wpis stanowi przestępstwo w rozumieniu art. 23 ust. 1 ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji zgodnie z którym kto, wbrew ciążącemu na nim obowiązkowi w stosunku do przedsiębiorcy, ujawnia innej osobie lub wykorzystuje we własnej działalności gospodarczej informację stanowiącą tajemnicę przedsiębiorstwa, jeżeli wyrządza to poważną szkodę przedsiębiorcy podlega karze pozbawienia wolności do lat 2. Jednocześnie informuję osobę, która umieściła ten wpis, że sprawa została zgłoszona do prokuratury. Dodatkowo jest to działanie na szkodę spółki 7POST tym samym wszelkie straty z tego powodu jakie spółka poniosła lub poniesie w przyszłości będą egzekwowane na drodze prawnej a także dochodzone zadośćuczynienie za naruszenie dóbr osobistych.
zdjecie uzytkownika
gratulacje - 2014-08-15 12:23:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
....Moze i ktoś odpowie za umieszczanie tych wpisów , nie wiem , nie znam się , ale moze przerwie to w końcu łańcuszek wciagania w pętlę uczciwych obywateli , którzy podejmując współpracę , na chleb i Rodziny swoje chcieli zarobić , a zostali nabici w butelkę ....
zdjecie uzytkownika
buhaha - 2014-08-15 13:25:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Uzasadnienie prawne - 2014-08-15 12:08:40]:
Te, "uzasadnienie prawne" wbij sobie do glowy, ze nie masz przed soba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ktorzy zlekna sie zargonu prawniczego. Tym bardziej iz tez swoich prawnikow mamy.
zdjecie uzytkownika
mariusz - 2014-08-15 13:26:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
do uzasadnienie prawne napisz uzasadnienie do oszustwa przez firme 7post bo tez bedzie potrzebne a nie do wpisow kyóre mowia prawde o firmie 7post chcecie rzyc z kar czy uczciwej pracy
zdjecie uzytkownika
przewoznik z olsztyna - 2014-08-15 15:51:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam wypisujecie bardzo ciekawe rzeczy czytam z podziwem ale może w końcu ktoś napisze jaki jest numer telefonu aktualny do pana prezesa albo gdzie można złapać tego złodzieja bo inaczej tego człowieka nie można nazwać
zdjecie uzytkownika
przewoznik - 2014-08-16 08:58:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skora tak się rozkręciło to forum miał bym pytanie do znających temat ze strony prawnej :
Jako przewoznik mam nie zapłacone za wykonywanie usług Kurierskich- Przewozowych dla firmy 7post - wiadomo umowę mam z osobą prowadzącą przedstawicielstwo ale w umowie jest wzmianka choć by o regulaminie 7post .
Osoba prowadząca przedstawicielstwo nie otrzymała zapłaty od 7post - Czy jesli skieruję sprawę do sądu mam jakies szanse - Czy poprostu osoba prowadząca przedstawicielstwo może wyjasnić że to 7post nie płaci więc i on nie ma z czego zapłacić .
Jesli ktoś spotkał się już z tą sytuacją proszę napiszcie .
Z tego co widać 7post to zaczyna być firmą prawniczą nie Kurierską - zamiast płacic to szukają przepisów na oszukanych ludzi - Najwyższy czas zrobic prządek zgodnie z Literą Prawa i Upomniec się o swoje .
Do Panów Prezesów też bym się odniósł - Panowie nie Zastraszajcie Ludzi tylko jesli widzicie czy też widzieliscie że was ktos okrad Dlaczego Nie Robicie czy też Nie Zrobiliscie Porządku z Tym - Nie Myslę że to Wam Odpowiada i Lubicie Byc Okradani Jak Twierdzicie - To Nie Plac Zabaw Dla Dzieci .
zdjecie uzytkownika
www - 2014-08-16 10:18:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [przewoznik - 2014-08-16 08:58:51]:
ścigasz tego z kim masz umowę , komu wystawiasz fv .....Ciebie nie interesuje czy ktoś dostał czy nie ...../sadu nie będzie interesowała sprawa przedstawicielstwo a 7post tylko Ty i przedstawicielstwo/.....opłata do sądu 5 % wartości kwoty sporu....wygrana 100%
zdjecie uzytkownika
jaka konkurencj - 2014-08-16 16:33:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) wiemy jednak że nikt tu nic nie wyssał z palca tu wypowiadają się osoby poszkodowane bezposrednio lub posrednio przez firmę 7post - już nie raz były wzmianki że rodziny rozpadają z powodu zadłużen jakich dorobiły się na współpracy z firmą 7post - natomiast art. 23 ust. 1 ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji - Nieuczciwej - czy jest tu jakas nieuczciwa konkurencja skoro ludzie piszą czy też cytują Prawdę ?
zdjecie uzytkownika
? - 2014-08-17 16:44:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do wszystkich poszkodowanych przez firmę 7post .
Szanowni Państwo zdaję sobie sprawę z sytuacji jaka zaistniała gdyż sam jestem też Poszkodowany ale bardzo proszę nie Dajmy się Prowokować – Bądźmy dorosłymi i opanowanymi nerwy mogą tylko zrobić nie potrzebne zamieszanie .
Pamiętajmy jednak że wyrażanie opinii musi być poparte prawdą której tu akurat nie brakuje – powiem więcej „ Zatajanie Prawdy z tego co wyczytałem też jest Karalne '' oczywiście obelgi czy zastraszanie też nie powinny mieć tu miejsca .
Wobec czego pozostaje opisywanie Rzetelności Pracodawcy – Zleceniodawcy – Płatności ewentualnie sprawy związane z poczynaniami celem załatwienia sprawy typu (szukam kontaktu lub proszę o kontakt ) .
Prawda Nie Jest Karana ale tylko Prawda udowodniona .
Ostrzeżenie przed oszustwem też Nie Jest Karane – jeśli jesteśmy tego pewni .
Podejrzenie Popełnienia Oszustwa – Jeśli Takie Podejrzewamy Należy Niezwłocznie Zgłosić w przeciwnym razie możemy też odpowiadać za Zatajenie lub Współudział .
Z tego więc wniosek – Najlepiej będzie udać się zamiast na Forum do Organów Ścigania – Tam ocenią czy nasze podejrzenia czy też wątpliwości są słuszne bo na Forum tylko jeden drugiego podejrzewa czy też straszy artykułami a tak naprawdę to tylko czas ucieka a my wciąż jesteśmy bez naszych zarobionych pieniędzy .
Jeśli jednak uważacie Państwo że sprawy trzeba załatwić inaczej to piszcie tylko jeszcze raz proszę bez nerwów i obrażania innych .
Na koniec przyszła mi do głowy jeszcze jedna myśl – może by tak zwrócić się o pomoc do Rzecznik Praw Obywatelskich przecież za to nie zostaniemy ukarani a będzie zgodne z Prawem .
Rzecznik podejmuje sprawę
Rzecznik w przypadku, kiedy podejmuje sprawę, musi na początku wyjaśnić, czy doszło do naruszenia praw i wolności obywatela. W tym celu przeprowadza postępowanie wyjaśniające. Może prowadzić je samodzielnie, może także zwrócić się o zbadanie sprawy do właściwych organów, np. prokuratury.
Rzecznik Praw Obywatelskich może stwierdzić, że do naruszenia prawa doszło lub nie doszło. W przypadku braku naruszenia praw obywatelskich Rzecznik ma obowiązek wyjaśnić wnioskodawcy dlaczego nie doszło do naruszenia jego praw.
W przypadku, kiedy Rzecznik stwierdzi naruszenie praw i wolności może:
wystąpić do organu, w którym doszło do naruszenia praw i wolności (organ ma 30 dni na poinformowanie Rzecznika o podjętych działaniach),
żądać wszczęcia postępowania w sprawach cywilnych, Rzecznik ma prawo wzięcia udziału w postępowaniu tak jak prokurator,
żądać wszczęcia przez oskarżyciela postępowania przygotowawczego w sprawach o przestępstwa ścigane z urzędu,
żądać wszczęcia postępowania administracyjnego,
wnosić skargę do sądu administracyjnego i uczestniczyć w toczącym się postępowaniu na prawach prokuratora,
wystąpić z wnioskiem o ukaranie,
wystąpić z wnioskiem o uchylenie prawomocnego rozstrzygnięcia w postępowaniu w sprawach o wykroczenia,
wnieść kasację lub rewizję nadzwyczajną od prawomocnego orzeczenia.
zdjecie uzytkownika
Andrzej Bernat -Opole - 2014-08-17 22:51:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Uzasadnienie prawne - 2014-08-14 18:21:33]:
Twierdzisz że ja jestem chory ? 7post i cała reszta przydupasów to dopiero ZARAZA ... A może frajerze będziesz miał odwagę podać swoje dane . Co ty na to ??
zdjecie uzytkownika
mariusz - 2014-08-18 08:11:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do ? podaj swoje dane a nie znak zapytania a może dajesz dobre rady ale po to aby grać na zwłokę ŻECZNIK PRAW OBYWATELSKICH puknij się w łeb gamoniu
zdjecie uzytkownika
Andrzej Bernat -Opole - 2014-08-18 17:54:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proszę Was o kontakt telefoniczny Mariusz Wrocław , buhaha , przewoznik z olsztyna , www , irek wrocław . Bernat Andrzej - Opole ( usunięte przez administratora )mail. transportww@interia.pl
zdjecie uzytkownika
Andrzej Bernat -Opole - 2014-08-18 18:43:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Uzasadnienie prawne - 2014-08-15 12:08:40]:
Ty uzasadnienie prawne :) filozof grecki się znalazł :) a ile grozi tobie za wciągnięcie i oszukanie ludzi ?? ty z pierdla nie wyjdziesz .. ha ha ha
zdjecie uzytkownika
podobieństwo - 2014-08-18 19:09:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
( usunięte przez administratora )br /> czy to nie ta sama zasada
BIZNESMENI
zdjecie uzytkownika
mariusz - 2014-08-19 10:21:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Piszcie na e-mail DGTRANSPORT-POLSKA@wp.pl
zdjecie uzytkownika
oddaj co moje - 2014-08-19 12:36:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czyżby kogos zabolało że podaje się link do strony która jest o tym własnie co i tu się dzieje .
strona Oddaj Co Moje przedstawia prawdę na temat firmy kurierskiej o podobnym działaniu
zdjecie uzytkownika
Andrzej Bernat -Opole - 2014-08-20 23:53:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakiś / tu słowo niecenzuralne / wymazuje mój telefon więc podaje jeszcze raz .. Bernat Andrzej - Opole (usunięte przez administratora) mail. transportww@interia.pl
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie 7POST
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski