Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o 7POST

Pracowałeś w firmie 7POST i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
OSZUKANY!!! - 2015-01-05 20:47:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mariusz - 2015-01-05 19:14:15]:
Po pierwsze panie Ważny nie jestem od Żadnego Brzezińskiego, Zaparta i nie chcem mieć z typami nic wspólnego!! po drugie nie mam zamiaru się podpisywać gdyż uważam się za poważnego człowieka a nie za dziecko, śledzę od czasu do czasu to co się tu wyprawia i czytając Twój wpis daję Tobie tylko przestrogę że się zagalopowałeś z pisaniem takich rzeczy z podpisanym imieniem i nazwiskiem sam podajesz sie na tacy i bardzo mnie to śmieszy (mam prawnika w rodzinie więc pewniak w tym co piszę) a po trzecie tak jak mówiłem zamiast ruszyć dupy i odzyskać swoje pieniądze i posadzić oszustów ty wolisz bazgrać bzdury a teraz pomyśl jak któremuś z tych oszustów sie coś stanie?? jesteś pierwszą osobą podejżaną gdyż wygrażałeś się na forum GRATULUJĘ PANIE BEZ WYOBRAŹNI :)) żaden szanowany człowiek nie będzie się bawił w takie fora tak więc ostatni raz podjąłem temat gdyż tak jak wspomniałem nie jestem dziecko i nie zależy mi na wyżalaniu się na forum tylko na odzyskaniu kasy którą utopiłem tak więc wybacz ale OBOJĘTNIE CO NAPISZESZ NIE BĘDĘ ODBIJAĆ PIŁECZKI zajmij się donosem na policję i prokuratury, im więcej nas tym szybciej oszuści pójda siedzieć za Naszą krzywdę. BEZ KOMENTARZA
zdjecie uzytkownika
Bernat Andrzej - 2015-01-05 20:48:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolego o jakich znajomych brzezińskiego piszesz ??? Napisz coś więcej jeżeli możesz lub zadzwoń do mnie bo mam parę pytań . tel 519511261 Bernat Andrzej
zdjecie uzytkownika
76 - 2015-01-06 13:36:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bernat Andrzej - 2015-01-05 20:48:04]:
za toba tez ktos chodzi?
zdjecie uzytkownika
Bernat Andrzej - 2015-01-06 21:07:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [76 - 2015-01-06 13:36:15]:
Już nie ale u mnie byli wysłannicy Szanownego Pana Brzezińskiego dwóch osiłków i jego kolega Pan Zapart . Komu jeszcze grożono proszę o kontakt .
zdjecie uzytkownika
mariusz wałbrzych - 2015-01-06 21:20:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do(usunięte przez administratora) nikogo nie było mieli przyjechać ale coś ich nie widzę czekałem i czekałem z dnia na dzień i coś zrezygnowali mogą przyjechać o każdej porze łącznie z Zapartem czekam na nich z niecierpliwością tak P.(usunięte przez administratora)obiecał przyjadą i nawet w tym nie dotrzymuje obietnic (usunięte przez administratora)JESTEŚ NIE SŁOWNY WE WSZYSTKIM
zdjecie uzytkownika
Bernat Andrzej - 2015-01-06 22:54:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mariusz wałbrzych - 2015-01-06 21:20:06]:
Rozumiem że Tobie też groził ?
zdjecie uzytkownika
lala - 2015-01-07 13:23:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [87 - 2015-01-03 14:21:49]:
Pilnie potrzebny adres do BRZEZIŃSKIEGO (miejsce gdzie można go zastać?)!!!
zdjecie uzytkownika
nowy - 2015-01-07 16:12:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktoś może pomóc w zlokalizowaniu G. Brzezińskiego lub ma aktualny numer kontaktowy? Pod wszystkimi znanymi mi nr nikt nie odbiera albo mówi, że go nie zna... Sprawa jak każda inna... brak wypłaconych środków... Z informacji które przeczytałem wynikało, iż spółka ma ogłoszoną upadłość - jest to nie prawda. Zgodnie z informacjami z sądu spółka jest aktywna i nie ma złożonych wniosków do rozpatrzenia.
zdjecie uzytkownika
nowy - 2015-01-07 16:14:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nowy - 2015-01-07 16:12:55]:
Wszystkie numery pozyskane z internetu, nieaktualne. Prezes się ukrywa...
zdjecie uzytkownika
nowy - 2015-01-07 16:17:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [87 - 2015-01-03 14:21:49]:
lepiej podaj adres gdzie można Cię zastać?
zdjecie uzytkownika
Bernat Andrzej - 2015-01-07 19:27:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nowinka , Zapart przed chwilą do mnie dzwonił i jakby nigdy nic pyta co u mnie słychać . On też tutaj wchodzi i czyta wypowiedzi . Pewnie znowu chce z Brzezińskim otwierać firmę kogucik . Najpierw mnie nachodził w domu z dwoma kolesiami na polecenie Brzezińskiego abym oddał skaner i materiały operacyjne , zastraszał i groził że spalą mi auta a teraz dzwoni jakbyśmy byli najlepszymi kolegami .Śmieszny mały człowiek ...
zdjecie uzytkownika
Irek Wrocław - 2015-01-08 07:34:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli szukacie kontaktu z panem Brzezińskim to zapraszam do kontaktowania się z nowo powstającą firmą kurierską. Ogłaszają się na portalu OLX. Szukają przedstawicieli regionalnych (na współpraca biznesowa). Zapraszam do kontaktu i umawiania spotkań. Uważajcie, ponieważ na wstępie do rozmowy zażądają podpisania klauzuli tajności na dużą kwotę. Miałem szczęście będąc świadkiem takiej rozmowy, kiedy akurat jadłem śniadanie, i ludzie Brzezińskiego odbyli takową na stoliku obok.
zdjecie uzytkownika
Bernat Andrzej - 2015-01-10 20:59:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak mogę ich odszukać na portalu OLX ? szukałem pod firma kurierska ale nic nie pokazało .
zdjecie uzytkownika
:)) - 2015-01-11 15:30:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bernat Andrzej - 2015-01-10 20:59:21]:
wpisz sobie przedstawicielstwo w kategorii współpraca biznesowa
zdjecie uzytkownika
Bernat Andrzej - 2015-01-11 16:29:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nowa , tworząca się firma kurierska na rynku polskim , poszukuje Partnerów Biznesowych do współpracy w zakresie prowadzenia Przedstawicielstwa firmy na określonym terenie.
Obowiązki:
Terminowe doręczenie i odbiór przesyłek,
Codzienne raportowanie w systemie,
Terminowe rozliczanie przesyłek za pobraniem,
Pozyskiwanie nowych klientów,

Do współpracy zapraszamy firmy (osoby) posiadające:
Silną motywację i zaangażowanie do rozwijania biznesu na powierzonym terenie
Doświadczenie w branży kurierskiej/transportowej
Doświadczenie w sprzedaży
Zaplecze techniczne (samochody typu: BUS, PICK-UP, lokal magazynowo-biurowy, wyposażenie biurowe: komputer, drukarka, skaner)
Zabezpieczenie finansowe w początkowej fazie współpracy.
Od kandydatów wymagamy prowadzenia działalności gospodarczej oraz przedstawienia aktualnych zaświadczeń o niekaralności i zaświadczeń z US i ZUS.

Oferujemy:
Wyłączność na określonym terenie
Wynagrodzenie prowizyjne
Możliwość dodatkowych dochodów poprzez uruchomienie własnych punktów brokerskich
Wsparcie handlowe
Zainteresowanych prosimy o przesyłanie zgłoszeń (z podaniem nazwy miasta)
zdjecie uzytkownika
Bernat Andrzej - 2015-01-11 16:31:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [:)) - 2015-01-11 15:30:20]:
Dziękuje za info . Mogę z nimi współpracować do skaner i drukarkę posiadam od Grzesia :) ha ha ha
zdjecie uzytkownika
zadziwiony - 2015-01-12 22:21:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiesz, bo 3ch razy sztuka ?

pocieszę się że takie samo Deja Vu czułem gdy zaczynał po raz drugi. Ja jestem pokrzywdzony z 1szej edycji i widząc drugą tutaj pisałem i ostrzegałem ludzi z czym mają do czynienia.

Pani prokurator zamiast opowiadać takie bajki powinna się wziąć do wykonywania swojej pracy. 7POST wystarczająco długo działał, wystarczająco wiele osób przekręcił żeby opowiadać głodne kawałki że nie wiedzieli co robią.

Doskonale wiedzieli, od co najmniej od listopada 2013 wiedzieli że nie zwracają pobrań, że nie wypłacają kurierom i w tym samym czasie wysyłali handlowców w Polskę żeby łapali kolejne firmy i naganiali jeszcze więcej paczek.
W grudniu 2013 dalej to robili - mimo że zaczynało tu już huczeć o niewypłacalności - tych co pisali prawdę o problemach zakrzykiwali, wyśmiewali, wyzywali, grozili - czyli ich standardowe metody działania. Ciągneli to w styczniu 2014 aż do klapy, gdy zbuntowali się już i klienci którzy nie dostawali od dłuższego czasu pobrań i kurierzy zwodzeni kolejne miesiące że kasa będzie wkrótce.

Czy "prezes" się tym przejął ?
Bynajmniej, wiedząc że ma masę długów, nierozliczone pobrania, pracowników, podatki, składki zus za pracowników, zwalił wszystko na nieznanych "złodzieji" którzy go okradli, po czym zwodził ludzi kolejne miesiące bajkami o tajemniczych inwestorach którzy niby mieli kupować jego wspaniałą firmę

Co rozsądniejsi tutaj pisali wtedy , że kto niby miałby byc na tyle głupi by kupić firmę która nie ma niczego oprócz kupy długów :
- ani znanej nazwy
- ani dobrej opinii
- ani bazy wiernych klientów - bo klienci zdążyli już 7POST poznac
- ani bazy dobrych pracowników, bo Ci życzyli firmie jak najgorzej skoro zostali przez nią wyrąbani na czysto.

Jaki inwestor niby miałby kupić "marzenie Grzesia o firmie kurierskiej" zapłacić za to miliony i wziąć się za spłacanie jego długów ? Potrzebny był do tego kretyn z milionami na koncie, a takich chyba nie ma zbyt wielu...

Tymczasem "prezes" nie zrażając się zaczynał drugą "reaktywację" - z kupą długów na koncie, zerowymi szansami na powodzenie, wciąż bez kapitału - czym wpakował tylko kolejnych ludzi w ten sam problem w którym byli ludzie z 1szej grupy.

Nie bardzo rozumiem do czego niby Pani prokurator jest potrzebna 3cia reaktywacja.
Wystarczy zwykłe prawo handlowe spółek.

Prezes i księgowa Spółki z o.o. mają OBOWIĄZEK, wystąpić o upadłość, nie później niż 2 tygodnie po ustaleniu że spółka ma zobowiązania których nie jest w stanie spłacić.

Pani prokurator naprawdę o tym nie wie ??

art. 21 ustawy z dnia 28 lutego 2003 r. – Prawo upadłościowe i naprawcze (tekst jedn.: Dz. U. z 2009 r. Nr 175, poz. 1361 z późn. zm.)

Podstawą ogłoszenia upadłości spółki jest jej niewypłacalność, która zachodzi, gdy spółka nie wykonuje swoich wymaganych zobowiązań pieniężnych. Drugą przesłanką uznania spółki za niewypłacalną jest sytuacja, gdy zobowiązania spółki przekroczą wartość jej majątku, niezależnie od tego, czy na bieżąco wykonuje ona swoje zobowiązania (art. 11 ust. 1 i 2 Prawa upadłościowego i naprawczego). Zaistnienie stanu niewypłacalności zawsze bezwzględnie obliguje członków zarządu spółki do zgłoszenia wniosku o ogłoszenie jej upadłości, niezależnie od wartości niewykonanych zobowiązań oraz długości opóźnienia.

i uwaga, jeśli zarząd spółki nie zgłosi wniosku o upadłość to ponosi odpowiedzialność za szkodę wyrządzoną wierzycielowi wskutek niezłożenia wniosku w powyższym terminie.
Wg moich informacji spółka 7POST przestała swoje należności regulować w listopadzie/grudniu 2013 roku.
i już wtedy nie miała PRAWA działać dalej, bo pogrążała tylko kolejnych ludzi.

Od tego momentu, zarząd tej spółki ponosi odpowiedzialność za zobowiązania, i nie ma tłumaczenia że oni "chcieli dobrze".

Zresztą zauważcie , że w grudniu 2013 współudziałowcami tej spóki byli między innymi adwokaci z wrocławskiej kancelarii prawnej, którzy potem szybko z tej spólki się "wypisali" bo dokładnie wiedzą co się szykuje.

Ja momentami mam wrażenie, że prezesi 7POST to jakieś słupy wrobione w to przez kogoś sprytniejszego. Bo tak naiwnym żeby brać cały ten syf na swoją klatę to chyba nie ma. To już dawno powinno się skończyćw wyrokami dla tych panów, tyle że państwo polskie działa właśnie tak jak ta pani prokurator o której wspominasz. Nie chce się jej zrobić tego za co bierze pensje. Bo trzeba by wynając biegłego, zrobić bilanse spółki, sprawdzić kiedy dokładnie przestała być wypłacalna, podliczyć ile komu jest winna itd itd itd .

Syndyka upadłościowego nie powołają, bo nie ma za co - syndyk musiałby najpierw dla siebie mieć co najmniej kilkadziesiąt tyś miesięcznie żeby mu się chc
zdjecie uzytkownika
zadziwiony - 2015-01-12 22:45:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chcecie naprawdę coś ruszyć w tej sprawie ?
powysyłajcie opis sytuacji do dziennikarzy ekonomicznych, im większa gazeta tym lepiej.
Jak któryś się zainteresuje tematem, napisze artykuł który pojawi się w najlepiej jakiejś dużej gazecie, to wtedy realnie prokurator się tym zajmie bo będzie musiał. Tak to robią totalną zlewkę bo musieliby zacząć pracować
zdjecie uzytkownika
Bernat Andrzej - 2015-01-12 23:02:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zadziwiony - 2015-01-12 22:21:48]:
Więc tak bezkarnie zaczynają po raz kolejny oszukiwać ludzi ....
zdjecie uzytkownika
zadziwiony - 2015-01-12 23:33:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z Amber Gold było tak samo tylko na większą skalę
działali, wszędzie sie reklamowali
prokurator się tym zainteresował dopiero po artykule w dużej gazecie
wcześniej wszyscy to widzieli, co mądrzejsi się po głowie pukali, prezes banku mówił premierowi, premier wicepremierom, i nic się nie działo,

jeśli w Polsce ma coś zadziałać jak należy to trzeba wokół tego zrobić dym, inaczej niestety się nie da

policja potrafi umarzać sprawy w których czarno na białym widać kto jest sprawcą, potrafią umarzać oszustwa w których wystarczy zapytać allegro czy dostawcę internetu o dane adresowe klienta

urzędnikom się nie chce, policja woli wlepić mandat kierowcy czy babci sprzedającej jajka na targu bez zezwolenia, tak jest spokojniej i bezpieczniej

trzeba zacząć pisać do gazet, inaczej będą robili takie "edycje" co rok, co pół roku , kolejnych naiwnych zawsze znajdą

zdjecie uzytkownika
Z boku - 2015-01-13 00:24:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kolego wiele w tym prawdy , jednak nie do końca sie zgodzę. Nie wiem kim jestes , ale jeśli piszesz obiektywnie to zwróć uwagę na to, ze Pan B do czasu 7post prowadził pośrednictwo w kurierce przez kilka lat i działało to bardzo dobrze, a jego opinia i sukcesy były godne pozazdroszczenia. Dzieje sie nagle cos , co wcześniej juz sie zadzialo w branży w firmie Alfa Post, która skończyła tak samo jak 7post. O dziwo oprócz zarządu 7post, cała reszta to ci sami ludzie co w Alfie Post, która skończyła tak samo, czyli upadła - dziwne , zastanawiające ? Raczej conajmniej. Jeśli pracowałeś naprawdę w tej firmie to pewnie wiesz o czy pisze. Kompetencja pracownikow szczebla kierowniczego i dyrektorskiego była tylko papierowa - raczej każdy to potwierdzi.
Kto o zdrowych zmysłach zrobiłby sobie cos takiego celowo ? Ja nie byłbym taki pewny w osądach.
Idąc dalej , czesc ludzi po Alfie Post i 7post zaczyna prace dla Delty City i tam kończy sie podobnie w ich przypadku - przywłaszczają pieniądze i świadczą serwis na poziomie -1
Naiwność Zarządu to jedno, ale zamiaru takiego końca szukałbym głębiej.
Takie jest moje zdanie.
zdjecie uzytkownika
Z boku - 2015-01-13 01:14:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pozornie wyglada to bardzo prosto , ale to juz powstawało na fundamencie patologii. Wielu po AlfiePost przyszło do 7post tylko po to aby sie odkuć i na efekty nie czekaliśmy długo. 2 edycja wyglada na chęć ratowania, ale z tego co sie orientuje to szybko sie zaskoczyła z podobnych powodów. Niby takie proste , a jednak nie do końca. Bądźcie ostrożni w tych osądach. Naprawdę.
Czytam tu wielu takich, którzy sami bez winy nie sa i zygac mi juz sie chce jak to świństwo czytam.
Zarząd głupi i naiwny napewno, ale ze perfidni [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] raczej nie wierze. Napewno jeśli komuś tu szybko trzeba przypiąć taka łatkę , to tak najszybciej , ale na chłodno oceniając wiele z elementów tej prostej układanki poprostu nie pasuje.
Kolega z Opola jeśli pracował w 1 edycji tej firmy powinien pamietać jak Kierownik Regionalny sam rozliczał na podległych oddziałach pobrania , których nie przekazywał do centrali firmy. Nie wiem napewno , ale tam chyba tez była taka sytuacja. Teraz nikt sie pewnie nie przyzna, ale sami dobrze wiemy jak to wyglądało.
Ten portal nie znosi tego typu wpisów, ale musiałem to napisać. Przepraszam , to moje zdanie.
Dołączam sie do pozdrowien dla grona poszkodowanych. Nie wiem czy specjalnie piszecie ze nie toczą sie żadne postępowania w sprawie tej firmy ? Przecież to nie prawda. Sa takie które wytoczono 7postowi, ale sa tez takie które wytoczył 7post. Myśle ze prawda niebawem wyjdzie na jaw. Miejmy nadzieje ze niebawem poznamy winowajców. Z czasem więcej szczegółów wychodzi na jaw.
O czasu do czasu zerne tu , choć dzis przeszedłem sam siebie pisząc o tej porze. Napewno nie będę wdawał sie w dyskusje na poziomie godnym tego portalu, a stałym hejterom polecam kontynuowanie tego co tu wypisują , nie zauważając moich wpisów.
zdjecie uzytkownika
zadziwiony - 2015-01-13 10:55:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do Z boku
wiesz taka dyskusja przewijała się tutaj kilka razy, mówiąc szczerze cały ten przekręt jest na tyle toporny i prymitywny, na tyle brak w nim finezji, że mi również wydaje się to dziwne by ktoś był na tyle głupi żeby tak na żywca, na chama ludzi oszukiwać

ale mówiąc szczerze co oszukanych to obchodzi ?
"prezes" prowadząc firmę ma pewne prawne obowiązki których nie wykonał
koniec kropka

czy zrobił to z premedytacją, czy dlatego że jest nieudolny, czy głupi to nie ma znaczenia.

Miał np obowiązek ogłosić upadłość spółki w ciągu 2 tygodni od momentu gdy przestała być wypłacalna.
Nie zrobił tego do dnia dzisiejszego, przez co wpakował masę ludzi w jeszcze większe kłopoty.

Tak zwyczajnie po ludzku, niezależnie od paragrafów to przecież wiedział że masa ludzi wydzwania do niego, że nie oddaje pieniędzy za pobrania, zalega pracownikom
I nie miał żadnych problemów żeby wciągać w to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] następnych.

Nawet jeśli nie było to zaplanowane oszustwo tylko tak mu "wyszło" to i tak jest winny ludziom sporo pieniędzy.

Prowadzenie firmy to nie jest zabawa, to jest równiez odpowiedzialność za swoje czyny.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: spotkanie poległo no sprawdzeniu rejonu na ktory mam dostarczać paczki ina kogo wypisywać fv
Pytania:
zdjecie uzytkownika
Kurier - 2015-01-13 19:01:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Z boku - 2015-01-13 00:24:03]:
Bardzo celne spostrzeżenia
zdjecie uzytkownika
Bernat Andrzej - 2015-01-15 14:15:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Z boku - 2015-01-13 01:14:59]:
skąd kolego wiesz że w Opolu kierownik regionalny rozliczał sam pieniądze i nie przekazywał ich do centrali ???
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie 7POST
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy 7POST?
Zadaj pytanie
x