VoipSwitch Ltd

Wrocław

Opinie o VoipSwitch Ltd

m3 2014-06-16 22:33:45
(usunięte przez administratora), z daleka omijać
22
dawid 2014-06-30 20:54:19
Pracowałem w tej firmie jako programista. (usunięte przez administratora) kilkunastu osobom w tym mnie nie zapłacili w ogóle za dwa miesiące pracy. Tym którzy próbują odzyskać pieniądze grożą sądem wymyślając idiotyczne powody. Firma zarządzana jest przez niezrównoważone osoby, kilkukrotnie byłem świadkiem sytuacji kiedy ktoś z zarządu wyklinał na podwładnego po czym go zwolnił... Dla własnego dobra trzymajcie się z daleka od tej firmy.
21
luk 2014-07-03 19:10:29
Również nie polecam nikomu pracy w tej firmie, chyba że jest się masochistą. Niestety to co pisano wcześniej jest prawdą. Jeszcze rok temu nie było tak źle, ale potem było już tylko gorzej. (usunięte przez administratora)
22
seba 2014-07-08 19:33:15
Jestem pracownikiem tej firmy i niestety muszę potwierdzić negatywne opinie. Zmuszają do przejścia na samozatrudnienie, potem nie płacą na czas lub wcale. Masa nerwów i ogrom pracy w zgniłej atmosferze.
Jedyny plus to możliwość zdobycia doświadczenia, niestety za cenę zdrowia...
17
mini 2014-07-11 15:45:21
Praca w dziale marketingu to też jedna wielka porażka. Pracowałam tam przez krótki czas. Każdy robi co innego i jak mu sie podoba, nie widać w tym wszystkim jakiegoś większego zamysłu, kompletny haos. Pieniądze też marne w porównaniu do konkurencji. Nikomu nie polecam!
15
majkel 2014-07-19 13:56:37
(usunięte przez administratora) Na zalegla pensje czekam juz 3 miesiace. Pan(usunięte przez administratora) ktory jest szefem obiecuje ze otrzymam przelew do konca tygodnia ale mowi to kazdemu kto jest w podobnej sytuacji jak ja. Prawda jest taka ze obietnice nie ida w parze z czynami. Nieudolne zarzadzanie doprowadzilo do braku pieniedzy na pensje.

(usunięte przez administratora)
14
miron 2014-07-23 20:18:39
Nie wiem jak można traktować w ten sposób swoich lojalnych, uczciwych, wieloletnich pracowników. Mnie również zalegają z wypłatą pensji. CTO zapewniał, że przelew pojawi się na dniach, przy czym mówił tak przez kilka miesięcy... W pewnym momencie przestał odpowiadać na telefony i emaile. Oszukanych w ten sposób zostalo conajmniej kilkanaście osób. To jak zachowuje się zarząd w obliczu problemów finansowych swojej firmy wykracza poza wszelkie granice uczciwości, moralności i przyzwoitości.
13
dr Krzysiu Cygan 2014-09-23 17:00:27
Jeżeli jesteś altruistą i lubisz pracować za darmo to zatrudnij się w tej firmie! Żadnej umowy o pracę (samozatrudnienie na tzw. "gębę", bez żadnych dodatkowych umów/kontraktów), żadnego socjalu czy premii, nieudolne szefostwo... Dziwię się że ta firma jeszcze istnieje - KOMBINATORZY!!!
11
anonim 2014-10-15 13:10:29
Potwierdzam (jako obecny wciąż pracownik) poprzednie opinie o firmie.
Jeżeli otrzymasz wypłatę z tygodniowym czy tygodniowym opóźnieniem to znaczy, że pana boga za nogi złapałeś. Jest źle. Nie polecam.
8
mnc85 2014-11-19 18:47:28
Przeklinam dzień, w którym zdecydowałem się na współpracę z nimi. Najgorszy pracodawca jakiego znam. Zwykli OSZUŚCI i krętacze. Aż się w głowie nie mieści co oni wyprawiają.
2
lomand 2014-12-25 12:36:49
Jesli chcesz sobie narobic jeszcze wiekszych problemow i dlugow to smialo...
1
12345 2015-03-16 08:43:30
Jeżeli kolega trafił na dobry okres w firmie to mógł być zadowolony. Ja pracując tam tez byłem przez dość długi czas. Niestety tak jak koledzy piszą wyżej, sytuacja sie w pewnym momencie zmieniła i były osoby czekające na pensje pare miesięcy, w tym ja. Jeżeli teraz jest lepiej bo firma wyszła na prostą to w każdym momencie liczyłbym na to, że firma może mnie olać. Jak dla mnie nie warto ryzykować.
1
marcinek 2015-03-25 21:35:21
Jestem bylym pracownikiem. Pracowalem około 4 lat. Zalegaja mi z pensja 2 miesieczna. Profesjonalnie powinno wygladać tak (tak mam teraz): zatrudniasz sie, nawet na wlasna dzialalnosc, podpisujecie umowe (np. 1 miesiac wypowiedzenia, wyplata max 14 dni po wystawieniu faktury, jakis moze zakaz konkurencji). Amen. W Voipswitch? Jestes na dzialalnosci, zero umowy, faktury wystawiasz na firme w Szwajcarji (albo moze juz UK?).

Chcesz odzyskac pieniadze w sadzie? No raczej nie w Polskim, bo faktura na firme nie w PL.
2
zielona_latarnia 2016-02-17 11:43:58
A ja tu pracuję i nie narzekam ;) Cięższy okres był - owszem - ale już dawno się skończył - przynajmniej w mojej ocenie. Mi kasa przychodzi na czas a i z managementem dogaduję się bez problemów.
Acha: nie ma tu miejsca dla obiboków, więc jeśli ktoś szuka pracy w czasie której będzie siedział np. na FB to niech od razu sobie daruje.
A może ktoś z rozgoryczonych przedmówców na to liczył ??? hmmm... ;)
3
wilc 2016-04-13 14:16:03
Pracowałem tam ponad 3 lata, była to dobra szansa na nauczenie się wielu rzeczy i podjecie się wielu wyzwań. Jednak spóźnianie się z wypłatami, sposób zarzadzania projektami oraz myslenie z pespektywa maksymalnie tygodnia w przyszłosc sprawiło, że z bardzo fajnego pomysłu na biznes ktory moglby przynosic milionowe zyski, w efekcie została miernie dzialajaca aplikacja wciskana wszystkim za grosze.
3
korwin 2016-08-19 19:20:43
Jedni wolą umowę a drudzy nie. Ja wolę bez umowy, odchodzę kiedy chcę. Amen. A i jeszcze wolę sądzić się w Szwajcarii, niby dalej ale przynajmniej miesiąc i po sprawie. W Polsce będziesz czekał 5 lat aż się przedawni.
VoipSwitch Ltd 2016-08-22 09:08:08 [pracodawca]
Najbardziej cenimy sobie u pracowników analityczne myślenie, sumienność i samodzielność.
VoipSwitch Ltd 2016-08-22 09:18:36 [pracodawca]
Wszystkie zobowiązania Firmy zostały zrealizowane. Przeciwko Firmie nie wpłynął żaden pozew. Zarząd nie bywa w Polsce, jedynie CTO jest regularnie we Wrocławiu. Nigdy nie słyszałem, żeby CTO choćby podniósł głos.
VoipSwitch Ltd 2016-08-22 09:22:34 [pracodawca]
Formę zatrudnienia wybiera pracownik, Firma zawsze tłumaczy różnicę między nimi. Część woli umowę o pracę bo chcą wziąć kredyt, inni wolą samozatrudnienie bo mniejszy ZUS i podatek liniowy. Studenci często preferują umowę zlecenie bo mały ZUS chcą zostawić sobie na przyszłość.
VoipSwitch Ltd 2016-08-22 09:31:52 [pracodawca]
Końcem 2013 roku Firma została zaatakowana przez swoich nielojalnych pracowników. W Prokuraturze Okręgowej w Opolu toczy się przeciwko nim postępowanie karne. Na skutek ich działalności Firma chwilowo utraciła płynność finansową co wpłynęło na nieterminową realizację zobowiązań względem pracowników. Pracownicy nie mogli zostać poinformowani o zaistniałej sytuacji ze względu na dobro prowadzonego dochodzenia.

Dołączam link do artykuł jaki pojawił się w Nowej Trybunie Opolskiej http://www.nto.pl/wiadomosci/opolskie/art/4621155,policja-zlapala-szajke-piratow-komputerowych-wideo,id,t.html
3
VoipSwitch Ltd 2016-08-22 09:37:30 [pracodawca]
Bardzo nam przykro z powodu zaistniałej sytuacji. Z Firmy odeszło przez to wielu świetnych specjalistów, co było dla nas wielkim ciosem. Przepraszamy i zapewniamy, że wszystkie należności względem pracowników zostały zrealizowane.
VoipSwitch Ltd 2016-08-22 09:42:09 [pracodawca]
Formę zatrudnienia wybiera pracownik. Socjal jest, są piłkarzyki, darts, owoce, napoje. Do pracy przychodzi Pan pracować, czy poleżeć na socjalu? Cieszymy się, że zakończyliśmy naszą współpracę. Nieudolne szefostwo zbudowało niemałą firmę, co Pan zbudował?
VoipSwitch Ltd 2016-08-22 09:49:46 [pracodawca]
Faktycznie kiedyś większość na działalności nie miała umowy, teraz większość ma i było wielkie oburzenie, że Firma chce coś podpisać. Niektórym nie dogodzisz...
2
miron 2016-09-04 12:16:25
Jako były pracownik mogę poświadczyć, że zdecydowanie nie wszystkie należności zostały przez Państwa uregulowane, a komentarze w tym wątku są tego potwierdzeniem.
kazo 2016-09-04 12:25:47
Poprzednio nie dało się z Waszą firmą wynegocjować jakiegokolwiek kontraktu na samozatrudnienie, żadnej umowy nie było. Jako były pracownik byłem świadkiem sytuacji kiedy zbywaliście osoby chcące uzyskać jakikolwiek kontrakt czy podpis przy przechodzeniu na własną działalność.
majkel 2016-09-04 12:40:58
Wystarczy zerknąć na ten artykuł, żeby się zorientować, że został napisany przez osobę zupełnie niekompetentą. Jako były pracownik mogę zaświadczyć, że informację w nim podane są nieprawdziwe. Jak sami Państwo podkreślili przeciw byłym pracownikom toczy się postępowanie, czyli żadna wina na tą chwilę nikomu nie została udowodniona a jeżeli ktoś chce uzyskać jakiekolwiek wiążące informacje powinien kontaktować się z prokuraturą a nie odnosić się do jakiejś internetowej papki. Poszkodowanymi w tej sytuacji byli i są nadal Państwa byli lojalni pracownicy, którzy do tej pory nie odzyskali swoich uczciwie zarobionych pieniędzy.
mika 2016-09-04 20:46:43
ja też wysłałam swoje CV, narazie czekam na odpowiedź. Czytałam te komentarze i pewne obawy są ale może uda się dostać na rozmowe i zobaczyć ich pracowników na żywo i jakies zdanie sobie wyrobie. Z drugiej strony pracodawcow raczej sie hejtuje w internetach niz wychwala. Ciekawa więź widze tutaj się wytworzyła miedzy bylymi pracownikami a pracodawca, 3 bylych pracownikow nagle dodało komentarz w ciagu 30minut , chyba nie maja co w niedziele robic ;)
VoipSwitch Ltd 2016-09-05 10:59:44 [pracodawca]
Żeby cokolwiek poświadczyć najpierw trzeba mieć cywilną odwagę podpisać się imieniem i nazwiskiem, a nie ukrywać się za różnymi pseudonimami. Najlepiej przyjść do biura i wyjaśnić sytuację, jakoś nikt tutaj się nie fatyguje.
VoipSwitch Ltd 2016-09-05 11:12:28 [pracodawca]
To bardzo interesujące co Pan pisze. Wygląda na to, że w Firmie wszystkie rozmowy na linii pracownik - pracodawca były prowadzone na forum publicznym, zapewne na rynku pod pręgierzem.
2
VoipSwitch Ltd 2016-09-05 11:24:11 [pracodawca]
Tak, tak, miron, majkel, kazo czy jak do Pana pisać. Jak bardzo trzeba być ograniczonym, żeby udawać trzy osoby i pisać komentarze w ciągu godziny? Kłamać trzeba potrafić, Panu nawet to nie wychodzi. Prokuratura w Polsce prowadzi postępowania tylko w sprawach mających znamiona przestępstwa. Skoro zajęła się tą sprawą to znaczy, że takie znamiona występowały. Czekamy na wyrok sądu, nie mamy wpływu na szybkość działa wymiaru sprawiedliwości.
5
VoipSwitch Ltd 2016-09-05 11:27:19 [pracodawca]
Atrakcyjność pensji jest wprost proporcjonalna do atrakcyjności pracownika ;) Zapraszamy na rozmowę.
Zostaw swoją opinię o VoipSwitch Ltd - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie VoipSwitch Ltd