logo Nikelman Sp. z o.o.

Nikelman Sp. z o.o.

Katowice

Opinie o Nikelman Sp. z o.o.

hymunes 2014-08-22 12:16:03
W ciągu 3 lat zmieniło się 90% załogi. Pomyślcie sami czy warto tam pracować :P
56454543 2014-08-23 07:01:01
Kierownictwo i pani od "HR" czują się zwycięzcami jak uda im się kogoś zwolnić zanim on sam odejdzie - chociaż ostatnio rzadko im się to udaje bo ludzie sami uciekają ;)
545454546 2014-08-23 10:51:13
"pani od HR" a jednak respekt jest.interpretacja hr jako "zwalnianie" wynika z braku wiedzy?
zainteresowany 2014-08-23 13:53:50
moze mi ktos powiedziec co tam sie dokladnie robi?jakwyglada parca?widzialem ogloszenia i sie zastanawiam czy warto
kukukaka 2014-08-28 11:11:10
Firma chwali się młodym zespołem - a to tylko dlatego, że nikogo poważnego nie stać na pracę w tej firmie i tylko świeżaki po studiach godzą się na takie traktowanie
gufiii 2014-08-31 22:51:31
Praca jak praca dla jednych ok dla innych nie ok a pytanie sie czy warto jest gupie bo albo chcesz pracować albo siedziec na zasiłku pracowałem w firmy firmach i jedyne co warto to sie nie zasiedziec bo blokuje sie własne mozliwosci
jan 2014-09-01 14:20:38
mam negatywne przezycia w tej firmie wykorzystuja okres probny nie placac ani grosza za stracony czas kandydata.N ie polecam tej firmy.
1
porazka 2014-09-03 17:24:02
W ciągu miesiąca zwolniło się 16 osób... wymowne, nie?
b 2014-09-04 11:54:44
jaaaaa 50 osób, ktoś zawiedziony pisze a ja chciał bym neutralne odpowiedzi
a.d. porażka 2014-09-05 09:47:58
Przedmówca "Porażka" był bliski prawdzie, ale troszke przesadził, gdyz w maju / koniec kwietnia tydzien po tygodniu świętowaliśmy odejścia pracownikow (dla obecnych pracowników znana impreza) i tak swojego czasu mieliśmy tendencję zwyzkową, tj.:
- w pierwszym tygodniu zwolniło się 2 osoby
- w drugim tygodniu zwolniło się 3 osoby
- w trzecim tygodniu zwolniło się 4 osoby.
- po ok. 3 tyg. kolejna osoba.
Z naciskiem na zwolniło się i były to dośc znaczące stanowiska.
I to jest fakt!
Bolo 2014-09-20 10:59:15
Tak sobie czytam co tam w Nikelmanie. Ja troszke tam pracowałem firma okey ludzie okey zarobki jak dla osób które sa świeżo po studiach okey - uczciwe normalne standardowe umowy o prace. Można rozwijać swoje umiejętności. Fakt dużo obowiązków ale to NIE jest firma jak za komuny gdzie "czy sie stoji czy sie lezy 2 tys sie nalezy" ii plany które nieustannie się zmieniają doprowadzają do frustracji. Mimo wszystko polecam wszystkim którzy chcą zobaczyć na czym polega prawdziwy biznes od produkcji do dystrybucji po różnego rodzaju inwestycje. Pozdrawiam ;) " NIE MA CIĘŻKICH RZECZY, TYLKO LUDZIE SŁABI"
Górek 2014-10-14 21:52:51
Jestem byłym pracownikiem. Warto tu pracować, ale TYLKO dla ludzi, których można tu spotkać!
Niestety zarobki marne lub najniższa krajowa, nadgodziny pewne - dla większości pracowników bezpłatne, brak stabilności.
Osobiście, nie polecam.
mhur 2014-10-20 15:32:28
Umowa o pracę

Cytat Marzena:
"Otóż ja przez 3 lata miałam własną działalność gospodarczą i nauczyłam się, że każdy podmiot, który zaksięguje wpłatę na konto w najbliższym rozliczeniu miesięcznym musi zapacić od tego podatek dochodowy w wysokości np. 19%. Sposobem na ucieczkę od tego są potwierdzone wypłaty dla pracowników bo za pracownika płaci się mniejszy podatek tak więc Pracodawcy zostaje więcej kasy czyli każdy żeby nie narażać się na zwiększone koszty powinien jak najszybciej wypłacić wypłaty. Mitem są też lokaty bankowe na których niby kasę się trzyma. Dokładnie o to samo chodzi - firma ponosiłaby straty bo podatek dochodowy musi zapłacić a żadna lokata w obecnych czasach nie da 19% (co najwyżej 4-7%) czyli proste myślenie średnio-inteligentnej małpy znów upada :-) Ja wiem bo miałam własną firmę, jedyne oczekiwanie na pieniądze jest z powodu przedłużających się rozliczeń z kontrahentami resztę można między bajki włożyć bo nie ma to żadnego logicznego wytłumaczenia pod względem ekonomicznym... powtórzę za przedmówcami - Jeśli chcesz popracować "wal jak w dym" natomiast jeśli chcesz kombinować i marudzić daj sobie spokój i poszukaj czegos innego albo dalej siedź w domu - będzie więcej pracy dla normalnych :-)"
zapytanie 2014-10-28 13:04:48
Witam.Mam pytanie jak wygląda praca w tej firmie pod względem wynagrodzeń i systemu pracy.Czy firma zatrudnia na zmiany,czy płaci w terminie?Jest szansa na stabilną pracę na umowę?Jak wygląda rekrutacja?Złożyłem aplikacje w tej firmie i chciałbym wiedzieć czego, w wypadku zainteresowania się moją osobą, mogę się spodziewać.
pamparampam 2014-10-31 09:38:38
Hmmmmm
Firma nie ma działu handlowego, skąd to "zwiekszenie ilości zleceń..." ?????
A może to monopolista na świecie i Klienci sami przychodzą????
Tak też może być....
NIK 2014-11-12 15:13:21
No byłem na rozmowie która trwaała 4 minuty a Pan przedemną był i jego czas rozmowy to 2 min, BRAK JAKIEJKOLWIEK WIEDZY ZE STRONY PANI REKRUTUJACEJ!!!Tak więc powodzenia na rozmowach:)
1
ciekawy 2014-11-12 19:46:19
A ile czasu trwały wszystkie przesłuchania? Były jakieś testy i czy odrazu mówią kto został przmyjęty?
jakis 2014-12-06 18:21:13
Zgaduję że wychodziło max 1500 na rękę
Yeti 2014-12-09 09:44:38
ze mną też niegadała dlugo ale mi powiedziała że "niespelniam profilu oczekiwań na stabowisko" a jak pytalem czemu to wyjasnila i sie zgadzam.chodze narozmowy od sierpnia i rozne sa sposoby na sprawdzenie kandydata ale przynajmniej tu doceniam fakt ze juz wiem co zle robie i jakiej pracy powinienem szukac. dieki!
Migo 2014-12-13 18:00:39
@Yeti,
możesz prosze napisać czego niespełniałeś?
zainteresowany robota 2014-12-17 09:31:55
jedni piszą że ludzie fajni atmosfera fajna, sami fachowcy ale niedoceniani bo kasa słaba.. inni sie zala ze rozmowa 2 minuty i pani od hr sie nie ma wiedzy..czy jest tu ktos kto moze podac rzetelne informacje, fakty a nie bazowac na swoim rozgoryczeniu i rozzaleniu bo go nie zatrudnili albo zwolnili?
chce wiedziec czy mozna tam cos osiagnac, czy jest to firma w ktorej mozna sie rozwijac i dlaczego tak sadzi (jakies argumenty).
ad haks 2015-01-09 11:36:22
atmosfera spoko, zarobki spoko, socjalu brak, rozwój bardzo spoko, urlopy spoko
minus to wysoki poziom wymagan (ale jednoczesnie wysoki poziom odpowiedzialnosci i rozwoju)i minus to niekonczaca sie biurokracja (na jedna decyzje pol kilo papieru)
Bel 2015-01-15 12:36:25
Jedyną rzeczą, którą mile wspominam po przeszło roku pracy w tej firmie to ludzie którzy tam pracują. Natomiast pensja marna, najczęściej w granicy najniższej krajowej i to o ile będzie w całości i na czas wypłacona. Doceniać ludzi nie potrafią pomimo BEZPŁATNYCH nadgodzin, każde nowe zlecenie posiada termin wykonania na miesiąc temu bo już nawet nie na wczoraj, ogólnie nie polecam.
ad haks 2015-01-18 17:57:23
Na dzi dybry dostałem 2500 plus premia.Już tam nie pracuje.Tak wyszło.Ale uwazam ze firma spoko i chetnie ztrudnilbym sie tam jeszcze raz,ale nie da rady.Zarobki są zależne od kompetencji i doswiadczenia ludzi wiec pewnie stad różnica w odpowiedziach.
Nanol 2015-01-30 14:47:21
Ja w 2 lata temu miałem 2000 brutto na zlecenie, wychodziło około 1500 na rękę, roboty tyle że się wyrobić w terminie nie dało, bo tak to było zorganizowane albo raczej po prostu nie było organizacji właściwej pozwalającej na efektywną pracę.

Wszystkim oprócz ludzi potrzebujących dramatycznie doświadczenia zawodowego zdecydowanie odradzam, można coś dużo lepszego (poprzeczki Nikelman nie postawił wysoko)

Pozdrawiam
1
miki 2015-03-31 13:27:42
Te 1500 zł to zależy dla kogo, na pewno dla singla to będzie do przeżycia, ale dla ojca utrzymującego rodzinę to już na pewno gorzej. Moim zdniame skoro nikelman produkuje wyroby obrabiane maszynowo to rynek zbytu znajdzie zawsze, nawet jeśli mówimy i Katowciach, mogliby więc płacić swoim pracownikom trochę wiecej
max 2015-06-10 09:55:28
teraz tokarze zarabiają średnio 2600 zł na ręke a oni oferują 1800zł śmiech na sali
pracownik 2015-06-18 11:25:21
z tego co wiem to ludziska już na kesz nie narzekają.zmianiło sie to
Hyzio 2015-06-22 01:39:58
Proponuje kazdemu kandydatowi rozgladac sie na kase na podobnym stanowisku w innych firmach. Tylko desperaci zostaną w wielkim bracie Nikelmanie, żeby być traktowani jak ścierwo w dodatku za śmieszne pieniądze. Zero szacunku dla ludzi.
Megid 2015-07-03 18:30:14
Kasę od dawna plac lepsza niż na rynku w okolicy.zaluzje ze się zwolniła i szczerze polecam.ludzi nie traktuje się jak ścierwo tylko oczekuje się ze będą działać i realizować tematy.kiedyś fakt słabo płacili i średnio przyjemny był zarząd. Chętnie zatrudnilavym się tam jeszcze raz
hamlet 2015-07-07 10:50:22
sprzeczne to opinie ale w sumie koledzy ktorzy byli tam na praktyce to sobie chwalili.podobno wcale nie tak latwo sie tam dostac.nwet praktykantow rekrutuja.
frame 2015-07-22 15:40:52
Dostac sie jest latwo bo biorą nawet desperatów, kto inny pracuje za 1800 brutto? Ludzie odchodzą bo praca wygląda jak na 2 etatach, a płaca jak za pół. Takie są realia - wszystko zobaczycie po pierwszej rozmowie! Pozdrawiam Sylwie z HR o ile jeszcze tam pracuje :) Dziewczyno - stać Cię na coś więcej niż pyskówki Pana M. :)
Mynek 2015-07-23 08:40:01
Byłem na rozmowie i mnie pani zainteresowała. Powiedziała mi jakie mam predyspozycje była zainteresowana tym co chce i co lubię i specjalnie dla mnie ścieżkę przygotowała. Fajne ze nie maja sztywnych ram i wynagrodzenie tez świetne. Na stażu wiadomo jak wszędzie, ale po stażu gwarantowane zatrudnienie, duże możliwości przemyślany rozwój. Super.ale zadzwoniła, że kandydatura odrzucona,nie jestem desperatwm a mnie nie wzięli, 3 kolegów nawet na rozmowę nie zaprosili.a dziewczynę oceniam dobrze bo fajnie się gadał. Luźna rozmowa czasem jakąś spina ale widać ze są nastawieni na ludzi a nie materiał przerobiony.
aligator 2015-07-23 09:38:31
czes wszystkim!tez bylem na rozmowie ale jakis czas temu,rowniez sie nie dostalem.i mnie raczej zastanawia czy ktokolwiek ma szns.rozmowa faktycznie wydawala sie krotka ale otrzymalem podsumowanie dlaczego nie i ok.kolega tam pracuje i jego zarobki wynosza netto wiecej niz piszecie ze brutto wiec ciekawy jestem po co te bzdety.chyba ktos nie lubi firmy i celowo daje ciagle te same nudne komy. kasa slaba kasa slaba.. z tego co wiem to tak bylo ponad rok temu, a kumpel mowi ze dostal rozliczene premi ktoe mu podniosło kesz o wiecej niz połowę. joł
Zagro 2015-07-24 12:52:59
Już kilka osób pisze, że wynagrodzenie zmieniło się "od roku" - jednak ludzie, ktorzy pracują w "N" i pracowali wcześniej często się spotykają i mają kontakt - są jak weterani w wojsku - jeżeli razem przejdziesz przez [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to czujesz większą wspólnote. Więc nie wciskajcie ludzią ściemy, że zarobki się zwiększyły. W ciągu ostatnich 2 lat zmieniło się ponad 50% załogi - tym sie pochwalcie!
hehehe 2015-07-24 15:33:54
tak czytam i ŻAL!@szererio!!pracuje tu od jakiegos czasu i mam 2600netto podziękował.
żal_z-hahahaha 2015-07-24 17:14:11
i jestes na wlasnej dzialnosci, odliczysz 1000 zusu i dochodowy i zostanie ci 1300 na ręka, gratulacje
Hehehe 2015-07-24 19:19:31
Jaka działalność? ? Umowa o pracę, etat
morcian 2 2015-08-24 10:19:04
Prowadzę własną działalność. Księgowość 125 zł miesięcznie, zus na początku ok 400 (przez 2 lata) potem ok 1000. Współpracuję z wieloma firmami, bo nie chcę być etetowym pracownikiem. Ale z tego, co wiem to tam chcą ludzi na etat. Byłam na rozmowie i z tego, co słyszałam to myślę, że firma spoko.
TAKITAM 2015-10-10 05:33:13
Pozdrawiam Kierownika i Dyrektora nie z zazdrosci , ale z tego co sie nauczylem choc mi sie nie przydalo. Za ta sama prace u was to u mnie dwie osoby dostaja lacznie ok 12 tys brutto, ale pozdro dla majstra ZIMA I [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] W nikelmanie kupilem se auto za 9tys zl na raty, poszedlem dalej mam dziecko mieszkanie za 60%raty , audi a4 + wakacje bez proszenia sie o 2 tyg wolnego( nie liczac tego ze dostaje 1,2 tys zl za to ze mam wolne) Zima i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Daniel sa teraz przyjecia. POZDRO
bajobongo 2015-10-10 05:43:06
Byłem na rozmowie i mnie pani zainteresowała. Powiedziała mi jakie mam predyspozycje była zainteresowana tym co chce i co lubię i specjalnie dla mnie ścieżkę przygotowała. Fajne ze nie maja sztywnych ram i wynagrodzenie tez świetne. Na stażu wiadomo jak wszędzie, ale po stażu gwarantowane zatrudnienie, duże możliwości przemyślany rozwój. Super.ale zadzwoniła, że kandydatura odrzucona,nie jestem desperatwm a mnie nie wzięli, 3 kolegów nawet na rozmowę nie zaprosili.a dziewczynę oceniam dobrze bo fajnie się gadał. Luźna rozmowa czasem jakąś spina ale widać ze są nastawieni na ludzi a nie materiał przerobiony. "Jeblem i leze czlowieku 2 lata robilem na cnc, nikt oprocz mnie praktycznie maszyny nie umial uruchomic, robilem takie cuda ze szok. za ok. 2,300 brutto to mi powioedzieli ze to moj obowiazek a jak jakies [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] do roboty dali to 20 programistow sie poddalo ( z poza firmy ) i mi kazali zrobic , wiesz co za to dostalem.... uscisk dloni prezesa hahaha. NIKELMAN = SZIT
Do Daniel 2015-10-10 05:56:03
Zadzwon, napisz sms sa przyjecia bez posrednikow. Pisz bo szkoda czasu na ten szit.
ja 2016-01-19 21:00:34
Witajcie.
Była to jedyna firma, w której podczas rozmowy o pracę (kilka lat temu) nie udzielono mi żadnych informacji. Pani o rudych włosach po wyciągnięciu ode mnie wszelkich możliwych informacji przeszła do części, w której mogłem dowiedzieć się czegoś o firmie. Na każde zadane pytanie (m.in. o social) odpowiadała tak: "na tym etapie rekrutacji nie musi pan tego wiedzieć". Może i nie muszę, ale nie wiem czy chcę pracować w Państwa firmie (takie mam przesłanie dla firmy N.).
Wiecie jak skończyła się rozmowa o pracę? Rekruterka z wyraźnym kaprysem (fochem wręcz) stwierdziła, że marnuję jej cenny czas i opuściła pokój, w którym zostałem sam.
Czy takie zachowanie jest na porządku dziennym w tej firmie?
Nie pracowałem w firmie N., ale moje pierwsze wrażenie nie napawa optymizmem.
genek 2016-02-04 13:40:35
Też z nią rozmawiałam i chyba masz coś z głową.Była stanowcza, czasem prowokowała,ale wg mnie pełen profesjonalizm.A jak ją w drzwiach chciałam przepuścić (bo wydawało mi się że tak wypada) to powiedziała "z mojego biura wychodzę ostatnia".A przy Tobie niby Ciebie zostawiła w biurze? hahahaa
hahaha 2016-02-05 09:05:16
Nie wiem jak było ale wątpie że wyszła jak ją chciałem przepuścić (bo wydaje mi się że kobiete przepuszcza się pierwszą przez dzrzwi) to mi powiedziała że ze swojego biura wychodzi ostatnia.Sama rozmowa spoko.
info 2016-03-04 17:20:26
nie niczego Cię tam, będziesz pracował za frajer.
tralala 2016-03-24 19:28:03
Umowy o prace nie maja tam ludzie, ktorzy pracuja juz ponad 2 lata... duzo na wlasnych dzialalnosciach... 1800 brutto na poczatek i potracenia za wszystko
ezem 2016-04-05 07:33:26
wogóle to sie płaci za wejście do pracy...eh szkoda gadać jakie tu głupoty wypisuja.przy minimalnej krajowej 1750 na pewno przy 1800 maja liczne potracenia i dziwne ze w nie ktorych ofertach maja nfo o kasie i wyglada to duzo inaczej.
Rere 2016-05-05 07:22:52
Średnia krajowa? No to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] I o co chodzi z tą umowa? Najpierw mówisz ze dają a potem ze cza czekac
joe 2016-05-06 18:22:24
Moim zdaniem głównym atutem który można wymienić w tej firmie jest atmosfera. Chociaż wiem że sporo osób pewnie się z tym nie zgodzi, a i nie jest to super powód do podjęcia pracy. Co do kasy to właśnie raczej szukają praktykantów niż ludzi na stałe za kasę
Zostaw swoją opinię o Nikelman Sp. z o.o. - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nikelman Sp. z o.o.