Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo P.I.N. PERSONAL GmbH

Opinie o P.I.N. PERSONAL GmbH

Pracowałeś w firmie P.I.N. PERSONAL GmbH i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
marian - 2015-03-18 22:12:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie jak możecie to zglaszajcie takie firmy do zoll-u w Niemczech niech im się wszystkim za duże wezmą oszustom...
zdjecie uzytkownika
marian - 2015-03-18 22:13:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie jak możecie to zglaszajcie takie firmy do zoll-u w Niemczech niech im się wszystkim za duże wezmą oszustom...
zdjecie uzytkownika
pomocny - 2015-03-20 12:45:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ludzie nie idźcie do tej firmy to nie chodzi już o samą firmę i wypłaty ale o tych debili koordynatorów i ich laski konfidentki. byle pierniesz juz mają problem nie przyjdziesz jedna sobotę juz cie straszą zwolnieniem, zachorować się nie da bo do zwolnienia odrazu, a konfidentki tylko jeżdżą po hali i obczajaja kto co robi kto jest za długo na pauzie itp. przez takich durni odechciewa się pracować jak za czasów Hitlera.
zdjecie uzytkownika
kora - 2015-03-25 12:51:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, jestem studentka prawa, obecnie pisze prace magisterska na temat wolnosci slowa w internecie, m.in. facebook, fora internetowe itp. i na Waszym miejscu 3 razy bym sie zastanowila dopoki cos takiego napisze, poniewaz:
W przypadku wyzwisk i obrażania mamy do czynienia z przestępstwem z art. 216 kk, a w przypadku groźby pobicia z art 190 kk. Z tym, że pierwsze jest ścigane z oskarżenia
prywatnego, a drugie z publicznego- czyli zajmuje się nim prokura:

Art. 190. § 1. Kto grozi innej osobie popełnieniem przestępstwa na jej szkodę lub szkodę osoby najbliższej, jeżeli groźba wzbudza w zagrożonym uzasadnioną obawę, że będzie spełniona,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
§ 2. Ściganie następuje na wniosek pokrzywdzonego.

Art. 191. § 1. Kto stosuje przemoc wobec osoby lub groźbę bezprawną w celu zmuszenia innej osoby do określonego działania, zaniechania lub znoszenia,
podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
§ 2. Jeżeli sprawca działa w sposób określony w § 1 w celu wymuszenia zwrotu wierzytelności,
podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

Art. 216. § 1. Kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła,
podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.
§ 2. Kto znieważa inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
§ 3. Jeżeli zniewagę wywołało wyzywające zachowanie się pokrzywdzonego albo jeżeli pokrzywdzony odpowiedział naruszeniem nietykalności cielesnej lub zniewagą wzajemną, sąd może odstąpić od wymierzenia kary.
§ 4. W razie skazania za przestępstwo określone w § 2 sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego.
§ 5. Ściganie odbywa się z oskarżenia prywatnego.
O adresy IP nie trudno...
Pozdrawiam internautow i firme!
zdjecie uzytkownika
Pracownik pin-personal - 2015-04-08 12:04:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ludzie nie dajcie się nabrać na pół etatu.
Tutaj nic nie wiadomo, żadnych szczegółów, umowe dostałem do podpisania w języku niemieckim (nikt nie raczył mi wytłumaczyć co dokładnie jest w niej napisane) w drugim tygodniu pracy, Koordynator na wszystkie pytania odpowiada "może" lub "załatwimy to" potem i tak nic nie wiadomo. Praca na magazynie Metro- OK, nikt nad toba nie stoi, nie ma normy, ludzie w pracy bardzo pomocni. Niestety w biurze jest już gorzej- Jeden chłopak przepracował 2 tygodnie po czym zjechał do polski, pin naliczył mu taka kare za porzucenie pracy że nic mu nie zapłacili za przepracowane godziny.
W okresie 3 tygodni które tutaj jestem zwolniło się chyba z 10 osób, przyjeżdżają i w tym samym dniu, albo po dwóch dniach wracają do polski.
zdjecie uzytkownika
Marek - 2015-04-19 11:19:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Tak czytam te opinie i podzielę się swoją. Pracowałem przez Pin w tamtym roku jako Lakiernik proszkowy. Wypłata że dla mnie mało to fakt, ale na takie warunki się zgodziłem. Zawsze jednak na czas i co do centa. Mieszkanie spoko, zaliczki koordynator proponował sam co chwile. Jak z pewnych względów musiałem się zwolnić to dali za porozumieniem stron, wyplacili za urlop i nadgodziny. Nie jestem żadnym ich klakierem tylko FACHOWCEM i trzeba jeszcze chodzić do roboty a nie chlać i zawalać robotę.
zdjecie uzytkownika
Daniel - 2015-05-22 08:07:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma ta oszukała mnie łącznie na 1100 euro.Oszukują na początku współpracy jak i po jej zakończeniu.Zna ktoś jakieś firmy które zajmują się odzyskiwaniem pieniędzy od takich właśnie oszustów?
zdjecie uzytkownika
grafik - 2015-05-26 21:40:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Daniel - 2015-05-22 08:07:35]:
jedyną instytucją jaka przychodzi mi w tej chwili na myśl jest sąd i wydaje mi się , że nikt inny tych pieniędzy za Ciebie nie odzyska chyba , że zgłosisz się do typów działających mniej legalnie czego jednak nie polecam. W sumie to nie polecam również współpracy z PIN - zaoszczędzicie sobie od razu kłopotów
zdjecie uzytkownika
Pokrzywdzony - 2015-05-27 09:10:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pozdrawiam Panią Aleksandre na wstępie. NEGATYW 100%. Zatrudnili mnie w niemczech. Pracowałem przez 4 dni i zmarła mi mama, musiałem wracać na pogrzeb bez bagaży i okazją. wszystko zostawiłem w niemczech w hotelu. Tydzien po pogrzebie dzwonie do Pani Agnieszki z informacją, że mam już bilet na powród do pracy itp.. Powiedziała, żebym się wycofał bo nie ma jakiegoś szefa i nie podpisze mi nikt umowy ale żebym się NA PEWNO nie martwił bo miejsce mam zaklepane. Za tydzien dowiazuje się, że mnie nie chcą. Nie mają dla mnie żadnej oferty i taka miła Pani Agnieszka nie miała odwagi mi tego powiedzieć nawet przez słuchawke tylko poprosiła koleżanke siedzącą obok. Nie wspomne o rzeczach które tam zostawiłem. kazano mi sobie je odebrać 1200km mam do tego miejsca. Rozumiecie to ludzie ???? jak mnie potraktowano ? zostałem w jednej koszulce w jednych spodniach i w jednych majtkach. NIEPOLECAM TEJ AGENCJI NIKOMU dlatego ze potraktowano mnie jak smiecia zostawiając go na ulicy bez niczego !!
zdjecie uzytkownika
Pokrzywdzony - 2015-05-27 20:19:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prostuje wcześniejszą opinię. Pani Aleksandra zadzwoniła z propozycją pracy w tej samej miejscowości do której miałem wrócić. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Pokrzywdzony - 2015-05-28 11:12:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chciałbym jeszcze raz przeprosić Panią Aleksandrę, która bardzo pomogła mi w dalszym znalezieniu pracy. Za dużo złych emocji w ostatnim czasie mi towarzyszyło i niektóre wodze puściły. Wszystko jest w porządku i polecam tą agencje.
zdjecie uzytkownika
run - 2015-06-03 11:07:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co chodzi z tym zeltkontem.To oszustwo?Ile wyciągacie na czysto po odjęciu mieszkania i jedzenia? Opłaca się tam jechać? Da radę zarobić miesięcznie 1000 euro na czysto -na magazynie.Zastanawiam sie nad wyjazdem.Ale jak czytam,że nadgodziny nie wypłacają tylko idzie na zeltkonto to po co tak zapierdalać, jak i tak dostanie się minimum tego co w umowie.Odpiszcie prosze :)
zdjecie uzytkownika
RUN - 2015-06-03 11:39:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przeczytałem wszystkie opinie o tych firmach RUN i PIN.Chyba nie pojadę masakra jakaś brr . Ludzie zgłoście to do odpowiednich instytucji w Niemczech, nie ma co się szczypać z Niemcami i oszustami.Polacy górą i nie pozwolą sobie w kaszę dmuchać. Myslę, że i tak w wkrótce zainteresuja się nimi odpowiednie instytucje....Niech chociaż przeczytają opinie i sprawdzą.Nie jesteśmy niewolnikami!!!!POzdrawiam Polaków na obczyznie
zdjecie uzytkownika
jaś - 2015-06-03 23:28:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, tez mam jechać do tej firmy i się nad tym zastanawiam. Czytałem też o innych firmach - ta chyba nie jest z tych najgorszych. Bywałem też i w Holandii, Belgii i Niemczech. Co do Zeitkonta - chyba nie jest zle, powiedziano mi ze na Zeitkonto idzie 80 nadgodzin, byłem w firmie gdzie Zapisywano 150!!! Zeitkonto w dzisiejszych czasach to normalka, jeśli ktoś nie wie co to, to chyba jest niedoinformowany... Nie mogą ci "zabrać" godzin które przepracowałeś. Kary umowne - to chyba tez normalne - czy u PLskiego pracodawcy zostalbys pochwalony za to ze przyszedleś naj***ny do roboty? Dyscyplinarka pewna. Od 20 lat jeżdżę za kasą po świecie, widziałem jak zachowują się "dobrzy mężowie" za granicą. Zaliczki co 2 dni bo im na piwo nie starcza a żonom w PL mówią jakie ch**e z ich pracodawców bo wypłaty małe. Nasr*ne i narz**ane w kiblu, nawet posprzątać nie umieją a później wielki płacz bo kara za rozwalone mieszkanie. Ja jakoś nigdy problemów nie miałem choć wyjeżdżałem przez firmy z gorszymi opiniami niż te. Wytrzymać się nie dało na mieszkaniu z "rodakami" więc szukałem na spółę z "normalnymi" ludźmi jakiegoś mieszkania. Po czasie nawet auto służbowe dostałem a inni zazdrościli. Nie szukam przyjaciół w robocie ale jeśli ty jesteś ok, inni (pracodawcy) będą ok do ciebie. Najlepiej narzekać bo "TOBIE" się należy. Najpierw pokaż za co się należy. Zawsze będzie ktoś niezadowolony -ja zrobię na przekór wszystkim i pojadę, przekonam się czy jest aż taaaak źle. Pozdrawiam niezadowolonych i zadowolonych
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2015-06-05 14:10:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [run - 2015-06-03 11:07:38]:
Z zarobieniem 1000 euro na czysto może być trudno. Na 1 klasie podatkowej najczęściej dostawałem ok 950 euro oczywiście po odliczeniu mieszkania, nie wspominając o kosztach życia. Już parę miesięcy minęło od zakończenia współpracy z nimi, a słyszałem że koszty mieszkania i dojazdu do pracy jeszcze wzrosły. Pewnie sytuacja zależy od magazynu, mimo wszystko nie polecam tej firmy. Po złożeniu wypowiedzenia zaczynają się problemy z wypłatami :(
zdjecie uzytkownika
koza - 2015-06-05 19:43:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [były pracownik - 2015-06-05 14:10:20]:
A ile chciałbyś zarobić jako "zwykły" magazynier? Gdzie dostaniesz więcej niż ustawowe 8,80eu brutto? To i tak dużo dostałeś przy 1kl podatkowej i po odciagnieciu mieszkania...
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2015-06-05 19:58:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [koza - 2015-06-05 19:43:36]:
Wiem, że wynagrodzenie jest wszędzie podobne. Jednak odpowiadałem tylko na pytanie użytkownika "run". Pieniądze, pieniędzmi ale chodzi też o podejście firmy do pracownika,a w tym konkretnym przypadku firma nie wywiązywała się ze swoich obietnic. Szukali tylko okazji do zarobienia paru euro dla siebie. Taka jest moja opinia o R.U.N Logistik i P.I.N Personal. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
iser - 2015-06-26 01:31:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
P.I.N. Personal GmbH ma aktualnie sporo ofert pracy, oczywiście praca w Niemczech. Szukaja malarzy, lakierników przemysłowych, operatorów wózków widłowych, stolarzy, elektryków, sprzedawców, spawaczy, komisjonerów naprawdę jest w czym wybierać. Pewnie wiele zalezy tez od firmy do której trafimy bezpośrednio do pracy.
zdjecie uzytkownika
antylopa - 2015-07-06 17:19:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
P.I.N personal czy RUN LOGISTIK to to samo -dzwoniąc obiecują wszystko a zaczynając z nimi współprace zaczynasz domyślać sie że trafiłeś do obozu pracy XXI wieku. Praca od 6 30 do 17 i bezpłatne przerwy ? ;/ kto to widział ?! Żadnych dodatków za nadgodziny a dostając rozliczenie wychodzi że jeb*łeś 220 godzin za 800 euro ! Czasami soboty też pracujące a na pasku nie widać różnicy... potrafią j*bańcy zniszczyć człowieka psychicznie i fizycznie ....
zdjecie uzytkownika
poker - 2015-07-17 16:29:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
NIE PRAUJCIE DLA TEJ FIRMY
zdjecie uzytkownika
ZWOLNIONY - 2015-07-18 21:05:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
LUDZIE nie jedzcie do pracy przez tę firmę.Praca bardzo cieżka. Za 220 h pracy dostajecie 750- 800 euro. , po potraceniu mieszkania.Oni tylko żeruJĄ NA NOWYCH NAIWNYCH , DŁUŻEJ NIż pół roku nikt tam nie pracuje.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-07-19 11:41:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja do zoolu ide i adwokata wyplaty nie dostalem bo ponoc jakas kara ze namieszkaniu za glosno ludzie nie dajcie sie im wiecej nas tym lepiej
zdjecie uzytkownika
Mati - 2015-07-21 08:09:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie do Sadu z Nimi
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: rozmowa w jezyku niemieckim przez telefon
Pytania:
zdjecie uzytkownika
Kowal - 2015-07-27 12:17:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Mati a do sądu z nimi z jakiego powodu. Może napiszesz coś więcej, bo dla przyszłych potencjalnych pracowników takich jak ja, to dość ważna kwestia. Boję się podjąć pracę/ współpracę z firmą, która ma tak niepochlebne opinie, a pracownicy chcą się z nimi sądzić.. Kiepsko to wygląda, chciałbym dowiedzieć się o co chodzi.
zdjecie uzytkownika
Cracker - 2015-07-31 04:46:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pracownik pin-personal - 2015-04-08 12:04:04]:
To jeszcze musisz dużo się uczyć ;-))))Adres IP ? Jaki chcesz Amerykański, Ruski, Honolulu ? Z każdego państwa se można ustawić. Przepisy może kojarzysz, ale o necie nie masz pojęcia.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.I.N. PERSONAL GmbH

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy P.I.N. PERSONAL GmbH?
Zadaj pytanie
alert