Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o P.I.N. PERSONAL GmbH

Pracowałeś w firmie P.I.N. PERSONAL GmbH i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Zibi - 2015-02-04 23:36:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie nie wierzcie tym bzdurom PIN czy RUN gOrą niech ci co tak narzekają pójdą pracować do HEADWAY to zobaczą jak jest pięknie. Tam tylko garba można się dorobić.Pozdrawiam AleXsa.F.z Hedway pedała.
zdjecie uzytkownika
Peter - 2015-02-06 09:53:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje w Pin od czerwca 2014, mogę ją polecić każdemu. Załatwiają mieszkanie i pracę. Język niemiecki przeważnie nie jest wymagany, ale to zależy od stanowiska. Z językiem można dostać lepszą pracę z lepszą stawką. Zaliczki można pobierać w każdy tydzień. Wypłata do 15 każdego miesiąca. Wypłata zawsze się zgadza.
zdjecie uzytkownika
oszukany - 2015-02-06 14:47:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich którzy chcą podjąć prace w PINie (albo dać się zrobić w c***a), pracowałem ponad 2 miesiące przez które zarobiłęm moze 1000 euro. Na zakończenie pracy dostałęm kare 250e nie wiem za co, firma (do której praktycznie nie mozna sie dodzwonić) twierdzi ze to pomyłka. Prawie przez miesiąć wynajmowałem mieszkanie prywatnie a PIN i tak odtrącał pieniądze za mieszkanie. Porażka po prostu. Nie polecam bo to ZŁODZIEJE JE***E!!!
zdjecie uzytkownika
Zadowolony - 2015-02-07 11:27:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam ja też pracowałem 2 miesiące i zarobiłem 1050. Warunek był taki że trzeba było przyjść do pracy 1 Stycznia na nocną zmianę ale co nie którzy nie dojechali więc niech nie mają pretensji ze do stali karę 250e bo praca była do 3 Stycznia. A wiec wszystko jest jasne
zdjecie uzytkownika
mały - 2015-02-07 22:29:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ex - 2015-02-01 22:49:05]:
Potwierdzam Twoją opinie. W sumie przepracowałem ponad 6 miesięcy. Większość w R.U.N, oraz krótko w P.I.N. Mieszkania w obydwóch miejscach w porządku. Zdecydowanie gorsza jest atmosfera w pracy, mobbing itp. Wszyscy obiecują załatwienie Twoich spraw, na czele z koordynatorem i niemieckimi przedstawicielami firmy. Niestety na obiecankach się kończyło. Bardzo częste niezgodności przy wypłatach, których pomimo zapewnień dalej nie uregulowano. Po zgodnym z umową złożeniu wypowiedzenia, naglę okazało się że na konto nie wpłynęło tzw. "rozłąkowe". Oczywiście po kontakcie z biurem sprawa nadal nie została rozwiązana. Podsumowując, po tej przygodzie firma nadal nie wypłaciła mi wszystkich należnych pieniędzy. UWAŻAJCIE !!!
zdjecie uzytkownika
tak - 2015-02-17 09:06:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Zadowolony - 2015-02-07 11:27:09]:
to naprawde duzo zarobiles po 500euro na miesiac wychodzi z tego zabrali ci 250e bo kto robi umowy do 3 stycznia to byl myk firmy aby zarobic na ludziach wiedzieli ze nikt nieprzyjedzie po sylwestrze na 2 dni popracowac same koszty przejazdu sa wieksze juz niemowie o czasie starconym na dojazdy w pl tyle zarobisz jak dobrze poszukasz no ale jak zadowolony jestes
zdjecie uzytkownika
tak - 2015-02-17 09:15:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Zadowolony - 2015-02-07 11:27:09]:
Dodam jeszcze ze umowy byly jak wiem do konca roku najpierw do 31grudnia pozniej weszly aneksy nagle do 3 stycznia a kto by niepodpisal bylo przygotowane zwolnienie odrazu wiec z czego tu byc zadowolnym ze jak niewolnik musiales byc w pracy 2 dni a z rodzina sylwestra niemogles spedzic dziekuje za taka firme wyzysk na kazdym kroku tak z ciekawosci kto byl w sylwestra 1 powinnien duzo wiecej zarobic za nocki dzien wolny od pracy pewnie nikt kasy niezobaczyl
zdjecie uzytkownika
Oko - 2015-02-18 12:52:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam nie wiem do kogo macie pretensje ci którzy piszą te głupoty. Prawa niemieckiego pracy jak sądzę nikt z was nie zna a umowy które podpisujecie to nie macie zielonego pojęcia co w nich jest napisane. A potem płacz bo mam rodzinę i etcra. Streszczając to wszystko co czytałem na tym forum tym co się nie podoba praca w Niemczech to w Polsce czekają na was Biedronka Netto i tym podobne markety plus magazyny. A te osoby które chcą pracować w Pinie czy Ranie życzę powodzenia. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
porazka!! - 2015-02-22 16:28:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam. Pracowalem w Pinie w magazynie Metro, okolice Gery. Za miesiac roboty dostalem 1287e ale pracowalem 2soboty i 2niedziele, dodatkowo jeszcze musialem w 2 swieto isc do roboty. Caly grudzien nocki. Robota jak kazda inna, wiec pomyslalem ze pojde z nimi dalej. Dostalem sie na magazyn Bergkirchen, okolice Munchen. No i tu zaczely sie problemy, norma jest niewykonalna!!! Jak pisze o zaliczke to najlepiej jeszcze zadzwonic do p.Aleksandry a kase moze sie dostanie w piatek. Wszystko musialem sobie zalatwic sam, meldunek, 1 klase podatkowa, a mieszkanie katastrofa!!! Nie bylo ogrzewania, ani cieplej wody. Na zewnatrz w nocy do -10 a mieszkanie bez opalu. W styczniu zaczalem pracowac, potracili mi doslownie za wszystko, ubranie robocze kosztuje 50 euro a jest koniec lutego a dalej nie mam nawet butow. Obiecuja 150e premi a w styczniu jak mi powiedzial kierownik, do biura wkradl sie maly blad i nie ma Premi. Wyplaty kazdy dostal po 650 euro za miesiac roboty. Jedna z najgorszych firm przez jakie pracowalem, cos jakby Work Service24. Dwa tyg temu dalem wypowiedzenie, nie polecam tej firmy. strata czasu.
zdjecie uzytkownika
tak - 2015-02-26 20:14:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Oko - 2015-02-18 12:52:31]:
Oko widac ze ty znasz prawo niemieckie to wytlumacz ludziom czemu umowy byly do 31 a potem do 3 stycznia aneksy nagle sie pojawily a nie odrazu do 3 stycznia (firmie pieniedzy zabraklo na swieta ) i straszenie kara ze jak niepodpiszesz bedziesz zwolniony z pracy natychmiastowo a wczesniej obiecywana na niby praca na innych magazynach i do kolegi porazka dobrze zrobiles bo wole w biedronce za 1500zl mieszkac z rodzina a nie na rozlace niz za 600euro robic u niemca i zyc w spartanskich warunkach i prosic sie o wszytko
zdjecie uzytkownika
obudzony - 2015-02-27 11:20:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Oko - 2015-02-18 12:52:31]:
powiedz mi oko gdzie w prawie pracy Niemieckim jest zapisane że za pracę albo za niewstawienie się w pracy można ukarać finansowo pracownika? Jedynie co to może dać upomnienie albo zwolnić pracodawca zwolnić. Choć zwolnienie w tym wypadku nie jest karą tylko zbawieniem. Oceny firny się nie podejmę bo nie ma co oceniać takie firmy jak RUN powinno się zamykać. Ale faktycznie z jedną rzeczą się z tobą zgodzę to wina polaków w tym i moja ze dają się tak w ch... robić. Pozdrawiam wszystkich którzy w tym szambie pracowali albo pracują bo nie mają innego wyjścia.
zdjecie uzytkownika
duk - 2015-03-03 02:57:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [obudzony - 2015-02-27 11:20:29]:
nie zgodzę się zwłaszcza z ostatnim zdaniem z Twojego posta... moim zdaniem zawsze jest inne wyjście a i tutaj z tego co mi wiadomo to nie zmuszają nikogo , aby tu koniecznie pracować. Wiem , że zaraz zaczniesz bronić się brakiem innych perspektyw , ale to moim zdaniem lenistwo tak podchodzić do tematu.
zdjecie uzytkownika
obudzony - 2015-03-04 08:44:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [duk - 2015-03-03 02:57:59]:
Run to moja szósta firma w niemczech obecnie pracuje w siódmej .prace zmieniam zazwyczaj wtedy gdy widze że zaczynają zabardzo mnie kantować. jeżeli uważasz że to lenistwo i pogodzenie z losem to bardzo ciekawe
zdjecie uzytkownika
Jabol - 2015-03-11 10:16:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawe ile Wam zapłacili za te pozytywne komentarze? jednego jestem pewien! więcej niż 700eur. nie zarobicie od teo odejmijcie sobie po 40km dziennie na paliwo, bo wlasnie tyle trzeba dojezdzac. Żadnych nadgodzin nie będzie a jak juz będą to pieniędzy nie będzie, bo Pin sprytnie sie z tego wykręci.
zdjecie uzytkownika
zaciekawiony - 2015-03-11 19:05:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam mam wyjechać w niedzielę na REWE w okolice frankfurtu nad Manem, i się właśnie zastanawiam czy jechać w ogóle , był tam ktoś? już mnie raz wydymała firma i to z 3 tyg temu.... ;/
zdjecie uzytkownika
zaciekawiony - 2015-03-11 19:07:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jabol - 2015-03-11 10:16:21]:
Jabol pracujesz w tej firmie? wiem ze na necie czesto ludzie piszą bzdety ale zawsze jest w tym ziarnko prawdy
zdjecie uzytkownika
Zdrowik - 2015-03-17 08:53:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Też iść do pracy i liczyć na nadgodziny lepiej płatne nie jest zbyt rozsądne. Bo niektórym bardziej będzie opłacało się zatrudnić kolejnego pracownika, tak by wszyscy mieli etat. A drugą sprawą jest to - i to nie do tyczy tylko Gliwic - że nadgodziny są bardzo często niezapłacone czy stawki sa niekonsultowane.
zdjecie uzytkownika
Piotr - 2015-03-18 11:58:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma godna polecenia. A Ci którzy zarabiają po 700 euro no cóż, skoro na tyle wyceniają wasze kwalifikację to miejcie pretensje tylko do siebie. Co do zaliczek to trzeba wysłać do środy rana, otrzymuje się w piątek. Nie wiem w czym problem. 40 km do pracy? 200 euro za miejsce w pokoju? To może sami coś wynajmiecie? Dla zdecydowanych i w miarę ogarniętych fachowców zawsze się znajdzie tutaj dobrze płatna praca.
zdjecie uzytkownika
zwolniony - 2015-03-18 12:25:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jakie dostaliscie teraz wyplaty??? Ta ich smieszna premia 150e, po odtaceniu mieszkania, dojazdu wychodze na tyle samo co w pl. Obiecuja 150e premi a premi nie widze juz od stycznia, 50e potracili za ciuchy robocze, heh dostalem 2 koszlki a reszty ciuchow jak nie ma tak nie ma. Koszulki powiesze sobie na scianie i najlepszy cetel oprawie w ramke. Zrobie sobie taki maly oltarzyk ku czci najlepszej firmy w DE :)
zdjecie uzytkownika
marian - 2015-03-18 22:12:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie jak możecie to zglaszajcie takie firmy do zoll-u w Niemczech niech im się wszystkim za duże wezmą oszustom...
zdjecie uzytkownika
marian - 2015-03-18 22:13:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie jak możecie to zglaszajcie takie firmy do zoll-u w Niemczech niech im się wszystkim za duże wezmą oszustom...
zdjecie uzytkownika
pomocny - 2015-03-20 12:45:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ludzie nie idźcie do tej firmy to nie chodzi już o samą firmę i wypłaty ale o tych debili koordynatorów i ich laski konfidentki. byle pierniesz juz mają problem nie przyjdziesz jedna sobotę juz cie straszą zwolnieniem, zachorować się nie da bo do zwolnienia odrazu, a konfidentki tylko jeżdżą po hali i obczajaja kto co robi kto jest za długo na pauzie itp. przez takich durni odechciewa się pracować jak za czasów Hitlera.
zdjecie uzytkownika
kora - 2015-03-25 12:51:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, jestem studentka prawa, obecnie pisze prace magisterska na temat wolnosci slowa w internecie, m.in. facebook, fora internetowe itp. i na Waszym miejscu 3 razy bym sie zastanowila dopoki cos takiego napisze, poniewaz:
W przypadku wyzwisk i obrażania mamy do czynienia z przestępstwem z art. 216 kk, a w przypadku groźby pobicia z art 190 kk. Z tym, że pierwsze jest ścigane z oskarżenia
prywatnego, a drugie z publicznego- czyli zajmuje się nim prokura:

Art. 190. § 1. Kto grozi innej osobie popełnieniem przestępstwa na jej szkodę lub szkodę osoby najbliższej, jeżeli groźba wzbudza w zagrożonym uzasadnioną obawę, że będzie spełniona,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
§ 2. Ściganie następuje na wniosek pokrzywdzonego.

Art. 191. § 1. Kto stosuje przemoc wobec osoby lub groźbę bezprawną w celu zmuszenia innej osoby do określonego działania, zaniechania lub znoszenia,
podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
§ 2. Jeżeli sprawca działa w sposób określony w § 1 w celu wymuszenia zwrotu wierzytelności,
podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

Art. 216. § 1. Kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła,
podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.
§ 2. Kto znieważa inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
§ 3. Jeżeli zniewagę wywołało wyzywające zachowanie się pokrzywdzonego albo jeżeli pokrzywdzony odpowiedział naruszeniem nietykalności cielesnej lub zniewagą wzajemną, sąd może odstąpić od wymierzenia kary.
§ 4. W razie skazania za przestępstwo określone w § 2 sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego.
§ 5. Ściganie odbywa się z oskarżenia prywatnego.
O adresy IP nie trudno...
Pozdrawiam internautow i firme!
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: rozmowa w jezyku niemieckim przez telefon
Pytania:
zdjecie uzytkownika
Pracownik pin-personal - 2015-04-08 12:04:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ludzie nie dajcie się nabrać na pół etatu.
Tutaj nic nie wiadomo, żadnych szczegółów, umowe dostałem do podpisania w języku niemieckim (nikt nie raczył mi wytłumaczyć co dokładnie jest w niej napisane) w drugim tygodniu pracy, Koordynator na wszystkie pytania odpowiada "może" lub "załatwimy to" potem i tak nic nie wiadomo. Praca na magazynie Metro- OK, nikt nad toba nie stoi, nie ma normy, ludzie w pracy bardzo pomocni. Niestety w biurze jest już gorzej- Jeden chłopak przepracował 2 tygodnie po czym zjechał do polski, pin naliczył mu taka kare za porzucenie pracy że nic mu nie zapłacili za przepracowane godziny.
W okresie 3 tygodni które tutaj jestem zwolniło się chyba z 10 osób, przyjeżdżają i w tym samym dniu, albo po dwóch dniach wracają do polski.
zdjecie uzytkownika
Marek - 2015-04-19 11:19:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Tak czytam te opinie i podzielę się swoją. Pracowałem przez Pin w tamtym roku jako Lakiernik proszkowy. Wypłata że dla mnie mało to fakt, ale na takie warunki się zgodziłem. Zawsze jednak na czas i co do centa. Mieszkanie spoko, zaliczki koordynator proponował sam co chwile. Jak z pewnych względów musiałem się zwolnić to dali za porozumieniem stron, wyplacili za urlop i nadgodziny. Nie jestem żadnym ich klakierem tylko FACHOWCEM i trzeba jeszcze chodzić do roboty a nie chlać i zawalać robotę.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.I.N. PERSONAL GmbH
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy P.I.N. PERSONAL GmbH?
Zadaj pytanie