Senior Help Company

Poznań

Opinie o Senior Help Company

Anna 2013-08-08 10:16:18
Witam, jestem tu nowa i chciałabym dowiedzieć się co nie co o firmie Senior Help, jakie są warunki, współpraca, czy jest dobra komunikacja pomiędzy pracodawcą, a pracownikiem, zawiodłam się w przeszłości na jednej firmie stąd tyle zapytań, pozdrawiam
2
Teresa 2013-09-16 15:53:01
Nie masz się czego obawiać, choxiaż ja też na początku, wolę dmuchać na zimne. Ja póki co na firmie i na p.(usunięte przez administratora) nie zawiodłam, płacą więcej niż inne firmy (zdarza się, że wynagrodzenie jest 1-2 dni po terminie, ale do 15tego niby wychodzi od nich a walutowy przelew jak wiadomo idzie nawet 2 dni. Ale za takie warunki mogę poczekać 2 dni :) Ogólnie fajno wszystko
1
Joanna 2013-09-30 11:42:24
A ja polecam wszystkim te firmę. Chciałam wyjechać jednorazowo, ale chyba wyjadę ponownie, bo wynagrodzenie jest na prawdę spore. Z początku bałam się, bo to był mój pierwszy wyjazd, ale teraz już się oswoiłam, zaufałam i rozważam kolejny wyjazd.
Nie raz miałam kryzys i wątpliwości jak byłam w Niemczech, ale zawsze mogłam liczyć na wsparcie Pani (usunięte przez administratora)i dzwonić o każdej porze :) Polecam
2
weronika 2014-04-04 11:56:40
Wyjechałam z tej firmy.Jestem zadowolona .Firmę polecam.Pieniądze wyplacane przed terminem.Na wszelkie moje pytania otrzymałam wyczerpujące informacje.
Janina 2014-04-30 13:08:51
Wyjeżdzam z nimi regularnie od roku. O szefowej i ludziach z biura nie będę się wypowiadać bo to o firmie nie świadczy. (pomimo, że są fajni) Zarobki mnie satysfakcjonują. z umowami i papierami nigdy nie było problemu. Przy jednej osobie z dobrym językiem mam 1250 euro
gość 2014-06-12 14:44:11
coś mało tych opinii..
gość 2014-06-19 21:04:39
A są jakieś ograniczenia wiekowe czy może wyjechać każda osoba pełnoletnia? Z wykształceniem średnim, po maturze. I wynagrodzenie to te ok. 1300 euro za dwa miesiące? Przydałaby mi się tego typu praca za rok.
magda 2014-06-20 16:18:23
Na pierwszy rzut oka wydląda dobrze. Tylko proszę niech ktoś napisze od jakiej kwoty płacą ZUS i czy mają dużo ofert. Bo jak narazie to pojawia się coś raz na jakiś czas. I co z tym paleniem, 90% ofert jest dla niepalących. Czy w tej agencji nie można raz na dwie godziny zrobić sobie 5min przerwy i wyjść na balkon czy do ogrodu. Jestem teraz w Niemczech to nie mogę zadzwonić i popytać się. Z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam wszystkie opiekunki
2
bacha 2014-07-04 09:14:15
Ja jestem na Steli dla niepalących niby. rodzina nie widzi przeciwskazań zeby palic na zewnątrz. Problem byłby gdyby opiekunka paliła w domu. Składki odprowadzają o 1700 zl. Ile mają ofert nie wiem. to chyba do biura trzeba by zadzwonić bo ja nie wiem. ale jak ja dzwoniłam to mi zaproponowali kilka ofert. Babka z biura powiedziała, że jakby mieli w necie dawać wszystkie ogłoszenia które mają aktualne to musieli by dodatkową osobę zatrudnić. więc dzwoń i pytaj.
2
magda 2014-07-04 13:24:45
Tak myślałam, że z tym paleniem to pewnie jakiś sztuczny problem. Pewnie formularz mają tak skonstruowany. Wielkie dzięki za odpowiedź i miłego dnia życzę
1
basia., 2014-08-27 09:40:10
pracowałam w tej firmie i mogę ją polecić,wynagrodzenie ok i zawsze na czas.
ana 2014-08-27 19:24:23
ja także polecam pracuję od kwietnia br. wynagrodzenie na czas niema żadnego problemu
1
Opiekunkaaa 2014-11-15 21:57:01
Nie miałam nigdy problemów z wypłata czy papierami, ja tam jestem zadowolona. Dobrze płacą, babcia spokojna, kasa na czas, jedyne do czego mogę sie przyczepić to telefony. Czasami trzeba do noch dzwonić i samemu sie przypomnieć o ofertę . Reszta bez zarzutu . AMEN
1
ana 2014-11-16 10:06:35
zgadzam się ja także nic nie mogę powiedzieć słowa złego na firme to co najważniejsze oczywiscie chodzi o kase na czas i na mój język słabo komunikatywny to fajna kasa nawet nie mysle o innych firmach a niemiecka agentura dzwoni co tydzien i pyta i jak mi sie pracuje to miłe i to mi wystarczy
4
zyta 2014-12-04 23:28:41
hm? zastanawiam się właśnie nad tą firmą...
1
Raszpla 2015-01-21 21:29:14
Dzwoniłam do nich i z tego co mówiła babeczka z biura to dają składki od średniej i przy dobrym języku zarobki 1200-1500. Zaproponowali mi dwie oferty jedna właśnie za 1200 do jednej osoby, druga 1450 do dwóch mobilnych. Tylko ze ja nie byłam zainteresowana , bo tylko chciałam wiedzieć jakie warunki hi hi hi . A umowa zlecenia i zwrot kosztów podróży 150 ojro. Może komuś się przyda... Ja narazie szukam dalej....
2
gjanka 2015-02-23 18:49:21
tobie Raszpla, to może jest dobrze w kraju, masz pracę, ale w tym ras...kraju niewiele osób moze liczyć na pracę/no chyba ze masz plecy/, nawet po wyższym pracy nie miałam od 2005 r., tylko dorywcze, o zgrozo!poza tym płacą śmieszne pieniądze-najnizsze wynagrodzenie najczęściej, a żywność ma ceny europejskie, a często nawet droższe,dlatego wolę pracę za granicą- i nie lubię tu wydawać, bo co tam oszczędzę, to tu w PL muszę wydać, i to jest dla mnie wkurzające, dlatego zamierzam aplikować w tej właśnie firmie.Pozdrawiam
Agnieszka 2015-02-23 23:11:32
Ja poznałam właścicielkę kiedyś bardzo dawno temu z busie. Jeszcze jak jeździła jako opiekunka . Z pewna doza niepewności podeszłam do do tego jak po 2 latach sie do mnie odezwała ze otworzyła swoją firmę i chce mnie w swoim zespole. Współpraca układa nam sie do tej pory ok. Firma daje dobre warunki i dobra kasę ale co za tum idzie maja wymagania . Mojej koleżanki nie przyjęli bo miała za słaby język . Cóż , taka polityka firmy. Ja mam ojro na czas , spoko PDP i dla mnie to jest najważniejsze . Ale chyba każdy ocenia sam, bo na och temat słyszałam juz rożne opinie
1
opiekun 2015-02-27 18:05:40
prawie wszystkie opinie pochadza od pracownikow :( nie sa prawdziwe ani wiarygodne, firma mami wiekszymi od konkurencji pieniedzmi ale prosze nie zdziwic sie, ze nie wszystkie pieniadze co ustalono wplyna na konto,wala w rogi rowno, szefowa wyszczekana, obraza pracownikow i wymiguje sie od doplaty, zlecenia nie sprawdzone, zadnej pomocy ani ze str niemieckiej jak i polskiej. Szczerze odradzam.
3
gjanka 2015-02-27 18:22:46
POWIEDZ, DŁUGO Z NIMI WSPÓŁPRACUJESZ?bo ja zamierzam aplikować
opiekunka 1 2015-02-28 11:00:25
No to super, ze to piszesz. Jestem wlasnie juz zarejestrowana.I....czekam juz chyba wiecej jak 3 tygodnie i nie pracy. A mialo byc niby bardzo szybko.
Moj jezyk niemiecki jest plynny. Wlasnie wczoraj tez mnie testowano z innej firmy telefonicznie i stwierdzila Pani ze moja znajomosc jezyka jest rewelacyjna.
Zaalezy mi bardzo na szybkim wyjezdzie. JA NIW WYKONUJE ZADNYCH PRAC Z PFLEGE ANI ZADNEGO PODNOSZENIA PODOPIECZNYCH. na takie prace to jest zbyt mala placa aby narazac sie na uszkodzenia zdrowotne, a poza tym do zmiany pampersow i kąpieli powinna byc Pflegedinst. Jednorazowa zmiana pampersa kosztowala w niemczech - 15 euro !!!! Chetnie pojade na zastestepstwo natchmiast na 1 miesiäc.Moze ktos z Was zna kogos kto potrzebuje zastepstwo z prawytnych opiek. Pozdrawiam wszystkich
magda 2015-02-28 11:30:40
No to się nie dziw że tak długo czekasz na ofertę. Skoro nie wykonujesz żadnych prac pflege, pampersa nie zmienisz, nie wykąpiesz, protezy nie umyjesz, to co robisz?
Ja bym cię nie chciała nawet za darmo. Taka roszczeniowa postawa. Jeszcze rodziny nie znasz a już im wyliczasz ile co kosztuje u innych, dobre. Ale mimo wszystko powodzenia
opiekunka 1 2015-03-05 21:06:07
podejrzewam, że jestes pracownicą Help wiec nie bede dyskutowac. Chce oczy otworzyc wszystkim wykorzystywanym opiekunkom przez firmy. Bo opiekunki są do wszystkiego nawet do prac zabronionych w Niemczech- a są zabronione jesli nie masz kwalifikacji DO PFLEGE....POZDRAWIAM WSZYSKIE OPIEKUNKI.
1
magda 2015-03-06 11:57:08
Nie jestem pracownikiem, jestem zwykłą opiekunką z innej firmy (a raczej byłam) i miałam zmienniczki takie jak ta pani. Ciężko się z nimi wspópracuje. To była z mojej strony konstruktywna krytyka bo jak kobieta pilnie potrzebuje pracy to w ogłoszeniu powinna się pochwalić jakie ma doświadczenie i co może robić a nie czego robić nie będzie. Jeżeli chodzi w ogóle o prace w opiece to jest katastrofa. Kobiety pracują bardzo ciężko, są wykorzystywane, często pracują jako służąca i sprzątaczka dla całej rodziny, nie mają przerw, nie dojadają, itd itd a wszystko to za cichym przyzwoleniem agencji. Sama idea pracy 24/24 jest już z założenia niewolnictwem. Ale niestety zawsze znajdzie się ktoś kto bardzo potrzebuje pieniędzy, zaciska zęby i jedzie. A agencje starają się za mało albo wcale. Najgorzej jest w tych dużych a Senior Help moim zdaniem wyróżnia się zarobkami. Płacą chyba najwięcej. Powodzenia
2
opiekunka1 2015-03-06 14:17:44
a wiec twoja wypowiedz pokrywa sie z moją...chodzi mi o niewolniczą prace ponad sily opiekunek za marne grosze, Nie porzejmuj sie za opieke z pampersami. sądami . dzwiganie- kae bierze agencja . Dlatego jestem za wby opiekunki nie godziły sie za takie pieniądze "oranie" cały dzien. A swojądrogą nigdy bym tego nie robiła bo sie do tego nie nadaje, nie kazdy moze grzebac w cudzych g-ach i dzwigac, ppoza tym wiem ile to kosztuje w niemczech, a za naszą znajomosc jezyka tez kasują a my z tego nie widzimy nic,
magda 2015-03-06 16:25:42
Skoro nie jesteś opiekunką i nigdy nie będziesz to co tu robisz? Na tym forum dzielimy się doświadczeniami ze współpracy z różnymi agencjami. A skoro ciebie to nie dotyczy to po co zaśmiecasz forum. Myślisz że nas to interesuje w czym lubisz się grzebać a w czym nie?
1
opiekunka1 2015-03-06 16:37:19
twoja reakcja swiadczy. ze nie jestes opiekunkom a pracownicą agencji,-magda - 2015-02-28 11:30:40 . jak widac nie czujesz sie wyzyskiwana przez agencje, czy oszukiwana, bay. bay,
opiekunka1 2015-03-06 22:26:58
twoja reakcja swiadczy. ze nie jestes opiekunkom a pracownicą agencji,-magda - 2015-02-28 11:30:40 . jak widac nie czujesz sie wyzyskiwana przez agencje, czy oszukiwana, bay. bay,
opiekunka 2015-03-14 10:06:50
co do terminu wypłat wynagrodzenia to są nieregularni, wypłata do 15-ego tak jest w umowie, 15 jest w niedzielę, a ja wypłaty na koncie jeszcze nie mam, a skoro 15 jest w niedzielę to wypłata powinna już być w piątek. o tej terminowści to chyba pracownicy firmy piszą.
opiekun 2015-03-25 12:39:57
polecam firmę, w ciągu kilku godzin od pierwszego telefonu zostałem poinformowany o akceptacji na zlecenie. Znajdzie się kilka małych szczegółów które można byłoby poprawić ale w porównaniu do innych firm z którymi współpracowałem są w porządku. Pozdrawiam
maria 2015-03-27 09:41:10
Z firmy bylam na zleceniu.Wszystko bylo ok.Denerwuje mnie wypowiedz Pani,ktora nie chce zmieniac pampersow.Jesli tak mysli to musi poszukac pracy w innym zawodzie ta praca to nie wyjazd na urlop.Pracuje jako opiekunka w Niemczech 7 lat i uwazam ze nikt nie musi wykonywac prac zabronionych,ale aby umiec to czasami wyjasnic stronie niemieckiej trzeba dobrze znac niemiecki
Krycha 2015-05-22 10:38:38
Zaskoczyli mnie dzisiaj....zaproponowali 1650 do dwóch osób przy rollatorach.... bez wstawania i pieluch...
halcia 2015-05-27 18:49:54
nie moge jeszcze wystawic opinii ale prosze powiedzcie mi czy 62 latka w pelni sil zdrowa niepalaca czynnie jezdze autem pracuje obecnie fizycznie w handlu i chcialabym wyjechac jako opiekunka sa jakies szanse na wyjazd>???? jezyka ucze sie od 2 miesiecy ale kiepsko mi to idzie ...sa tez takie zlecenia gdzie nie potrzeba za duzo porozumiewac sie? Doswiadczenie mam w opiece ale w POlsce....prosze odpiszcie mi
Tatiana 2015-08-16 15:52:54
Droga Halciu
Naucz się podstawowych słówek i podstawowych zwrotów np. smacznego, proszę usiąść, co gotujesz dziś na obiad - żebyś umiała odpowiedzieć. Albo - pana boli głowa, źle się czuje, muszę wezwać lekarza i śmiało możesz ubiegać się o pracę w charakterze opiekunki osób starszych. Dobrze że nie palisz, bo chętnie widzą osoby niepalące. Tylko znajdź firmę, która opłaci Ci dojazd w obie strony to wtedy więcej pieniędzy jest dla Ciebie. Pozdrawiam
krycha/do magdy i nnych/ 2015-09-21 09:26:38
Ktos sie godzi na wycieranie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lub nie ona mowi plynnie po niemiecku a agencje szukaja tak na prawde niemot i nieudacznic bo w tedy moga je wykorzystac i mowia ,ze placa od znajomosci jezyka a przepraszam pytam do ambasady na tlumacza czy na wytrzyjdupe dla ramola z grzybica ?.Ja tez sie cenie i szanuje pracuje od 7 lat i nigdy nie bylam u demencji i obszczanych jestem dama do towarzystwa i podrozuje z nimi na Majorke a wy jak sie nie szanujecie to robcie z zuczki gnojne i nie "uzywajcie"sobie na innych z zazdrosci nie wam oceniac niemoty czy ktos sie nadaje czy nie robta swoje takie do pampersow tez sa potrzebne.A z czasem tak bedziecie tak zakompleksione i smierdziec ,ze juz tylko to bedziecie musialy robic.Czytajac wasz belkot jadem okraszony mozna by uwierzyc ,ze w Niemczech tylko do opieki sa ludzie ktorzy maja problem z nietrzymaniem.....1 i 2 .Sa tez inni zapewniam tyle ,ze trzeba spelniac takie kryteria zeby zagoscic w ich zyciu .Zycze wam "zuczki" pachnacych podkladek i pampersow nad ranem.
Basia 2015-10-25 15:52:18
Wyjechałam z nimi we wrześniu i przedłużyłam do stycznia. Oferta okay, kasa się zgadza, jest na czas, kontakt z firmy jest, premia światezna - dali (zaproponowali)wyższą niż inni , bo 280 €. Dlatego przedłużyłam a nie poszłam do innej firmy. Ogólnie okay,
ana 2015-10-25 18:31:52
tak bez obaw firma ok pieniążki ok kontakt z biurem ok zapewniam w 100 pr.a wiem bo wyjezdzam z tą firmą prawie juz 2 lata i co najważniejsze ufam tej firmie i nie mysle o zmianie innej Polecam
Malgie 2015-11-13 01:34:01
Dziewczyny, nie ma co sie zastanawiać ... Siłą prawie mnie z innej firmy koleżanka do nich ściągnęła i nie żałuje . Jestem z tych co długo pracują w jednej firmie i póki mi zdrowie Bozia da- będę pracować . Zapewne z SEniorze. Pobory mam czasowo , papiery ok, ekuz, składki ok, babki z biura - zależy czy szukasz koleżanki czy partnera . Nie spoufalam sie z nimi ale rzetelne sa kobity. Mnie nie zawiodły jak narazie
1
anula 2015-11-18 10:36:25
Jak dostajesz termin wyjazdu To co dalej planuje wyjazd pierwszy raz z firmy i strach mnie ogarnia podpowiedzcie
Ewa 2015-11-25 19:26:05
Polecam firmę .to firma z ludzką twarzą .W razie potrzeby prozmawiają ,w razie pomocy -pomogę ,potrafią co rzadkość stanąc w obronie pracownika ,a jak nie ma szansy na poprawę warunków pracy rozwiązują umowę z domem podopiecznego .Najgorsze jest to, że my opiekunki oceniamy firmę ,bo jesteśmy na ciężkim zleceniu ---zła firma to niekoniecznie złe zlecenie i odwrotnie.Miałam ciężkie ,niewdzięczne zlecenie z rodzinką w tle ,ale jak firma interesowała się ,zadzwoniła ,to już stres związany z pracą jakby się zmniejszał ,przybladł -a i my nie czułyśmy się opuszczone ,pozostawione same sobie ,bo było wsparcie firmy
2
Iza 2015-11-28 20:47:06
Pracuję z Senior Help już ósmy miesiąc.Jest to moja trzecia firma.W ciągu prawie 3 lat od pierwszego wyjazdu z Promedicą, w Senior Help moje pobory dwukrotnie wrosły.Zlecenia są przydzielane co najmniej z miesięcznym wyprzedzeniem.Oczywiście zdarzają się nagłe wyjazdy,gdzie trzeba wymienić np.nietrzeźwą opiekunkę.Współpraca z paniami z firmy super.Ściągnęłam już do Senior Help trzy moje koleżanki z innych firm.Podopieczni trafiają się różni jak to bywa wśród starszych osób.Jednak dotychczas zawsze mogłam liczyć na wsparcie koordynatorek z firmy.Mogę dzwonić nie tylko wtedy,kiedy wystąpi problem na zleceniu ale po prostu,żeby czasami się wygadać.Takie wsparcie psychiczne w tej branży znaczy bardzo wiele.Nie wspominam już o satysfakcji finansowej.Nie bójcie się dziewczyny,startujcie do Senior Help.Polecam
anna 2015-12-06 17:41:45
dokładnie jest taka prawda?
erika 2016-01-13 13:39:00
oj przestań z tym 15 nie czepiaj się!Takie są reguły wszędzie.Jak płacisz swoje media,podatki itd. też tak jest!!
Kraft 2016-03-08 11:47:50
Ja nie mogę się do nich przyczepić. Składki mam wysokie, wynagrodzenie na czas, to opiekunki wybierają walutę w jakiej chcą kasę.Przelewy do 15go - fakt mogłoby być do 10, ale to szczegół. Raz miałąm problem z płynnością to mi wykupili bilet w bardzo dobrej cenie (w firmie na S) i potrącili mi z wypłaty tyle ile zapłacili. Z zaliczką nie zrobili problemu też dostałam - jedyny minus trzeba zadzwonić do szefowej spytać osobiście. Wynagrodzenie, bo to chyba wszystkie opiekunki interesuje najbardziej. Przy jednej osobie z nocnym miałam 1250, potem 1400 przy dwóch mobilnych. Ofert chyba mają sporo, bo jak mi podopieczna zmarła, to nie czekałam długo na nową ofertę. Pracuję z nimi od 2013 roku i polecam. Już kilku swoim koleżankom poleciłam.
Kraft 2016-03-18 10:33:15
Tomku ale ja nie mówiłam o opóźnieniu. W umowie mam 15go i tak dostaję kasę. Ale dla mnie i moich kredytów lepiej byłoby gdyby płacili 10go - ale nie można mieć wszystkiego. A co do Twojego zapytania - to zadzwoń do nich i powiedz, że jesteś super opiekunem i szukasz ofert tylko w takich pieniądach.Może coś Ci znajdą. Kto pyta nie błądzi.
opiekunka anna 2016-03-24 12:06:14
Chyba trochę się zagalopowałaś, zastanów się czasem, zanim coś napiszesz, "dzięki" takim opiekunkom, jak Ty mamy, rynek, jaki mamy, niewyobrażalny wyzysk polskich opiekunek, a może Ty wcale w opiece nie pracujesz, tylko nie chciałabyś dać komuś uczciwie zarobić, takich osób jest też niestety mnóstwo...
jula1447 2016-07-05 15:30:03
Wyjechałam ze strony firmy ok polecam
ana65 2016-08-18 19:29:24
dostaliscie juz kase na konto?
Mic 2016-08-18 22:02:15
No musze powiedzieć, że te wyjazdy nie są takie znowu złe, wyglądają całkiem całkiem, powiem Wam, ze dość dobrze wspominam swoją przygodę z Senior Help Company, naprawdę, opinie są pozytywne tylko tutaj
miruś 2016-08-21 13:22:25
czy oferta wakacyjnych wyjazdów o których była gdzieś tam mowa w internecie w ogłoszeniach nadal jest asktualna? interesuje mnie jaki realnie muszę mieć poziom języka niemieckiego i jak go będą weryfikować
Zostaw swoją opinię o Senior Help Company - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Senior Help Company