brak logo

Mondelez

Skarbimierz

Opinie o Mondelez

nieistotne. 2014-09-15 23:53:50
Ale masz pracę w fabryce czekolady czy gum do żucia ? Bo w czekoladach robią rekrutację na oba działy.
Jeżeli będziesz na czekoladach to trochę dziwne, bo słyszałem że tam mają co chwilę przestoje. Coś nie za bardzo teraz im tam idzie.
Jeżeli na gumach to praca jak na razie będzie. Podobno szykują się duże zamówienia na kilka lat. Choć nic pewnego nie wiem.
1
gość 2014-10-07 18:50:13
Wszystko co piszesz to prawda , W UR nie było nigdy kierownika który by dbał o dział , a obecnie to już kompletne zero . Nie polecam pracy w UR
1
endi 2014-10-13 21:52:10
ponoć po prac to tam cuda dzieją się w samochodach tylko szyby zaparowane i barabrab , sa tam u was jakies fajne laseczki
5
nieistotne. 2014-10-15 12:31:07
Skąd ty masz takie rewelacje ? Nasłuchasz się bajek i wierzysz jak dziecko. Pozdrawiam.
Maciek 2014-10-29 18:24:24
no to dobrze by było dowiedzieć się pracy jak to wygląda od środka wszystko, bo na czym mamy budować swoją opinię jak nie na takich forach oraz na tym co widzimy w ogłoszeniu no i to co na rozmowie kwalifikacyjnej. Każdy ma swój rozum, to prawda, ale pomóc możecie tez sami, o ile tylko chcecie oczywiście.
bajabongo 2014-12-10 13:40:27
no c ó ż na pewno dobrze ejst wiedzieć jak coś wygląda od środka bo wtedy chociaż wiadomo co i jak . tak szczerze to chcialbym coś wiedzieć - wiecej bo na pewno ta wiedza sie mi przyda i nie zmarnuje jej . kazdy chce miec jak najlepsze miesjce pracy i oczywiscie najwieksza kase za swoja prace...
Rybka 2014-12-17 10:32:02
Cały zakład mowa o czekoladzie to jakieś nie porozumienie jeden na drugiego psem ,każdy się boi odezwać pracowałam to wiem i oszczegam nie kupujcie jedzenia w kantynie może i Wam smakuje bo tanie ale pamiętajcie tanie czyli [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przerabiane po kilka razy jesz nawet nie wiesz z kiedy i co to było wcześniej mam informacje od jednej z pracownic tragedia a ryba nigdy nie była mintajem wpiernczacie pangę Pani kierownik i kucharka dobrze kombinują aby wyjść na swoje nie piszę więcej bo zwymiotuje a jadłam tam beeeeeeee :(
2
345hek 2015-03-10 00:59:40
co do kantyny to prawda,panga jest mintajem, pierogi ze starych odpadów,a audyt wychodzi dobrze i na sucho uchodzi to kierowniczce i jej ..''.szefowej kuchni''
1
takajedna 2015-03-26 19:59:26
pozwalniali ludzi bo mieli swoich z rodzin a doszli przypadkowo do władzy gnoje dwudziestoparoletnie i zaczęli rządzić szczególnie groźnym hamem jest lider D.Ł.ze zmiany a.kawał (usunięte przez administratora)
2
Momi 2015-03-27 20:55:40
Jak tam nowy kierownik Kwiatuszek?
1
on 2015-04-15 18:19:11
liderma na imie łukasz???
PIGWA 2015-04-17 18:19:41
Jak z zarobkami w Modelez ?? śmieszy mnie to że umowa przez pośrednika na 1/2 etatu po 8 godzin dziennie.
zero tolerancji 2015-05-27 00:09:14
Ogólnie praca w (czeko) do ...bani delikatnie powiedziane,ale nikt nikogo na siłe nie trzyma.Nowi na umowy smieciowe 1/2 etatu ze smiesznym jakims dopełnieniem.Liderzy j.w napisane.
mondi 2015-06-04 10:21:29
Złożyłam zażalenie na mondelez do pipu dlaczego mamy pracować w boże ciało skoro na kalendarzu pracy ten dzień był ustawowo wolny a skreslono i z dnia na dzień kazano pracownikom przyjść do pracy co jest nie zgodne z prawem pracy ---- to jest skandal .
zainteresowany 2015-06-06 08:44:18
Wy zawsze będziecie pokrzywdzeni bo nie potraficie się odezwać, na szykany. Chowacie głowy w piasek a przełożeni robią z Was za przeproszeniem idiotów. A niejednokrotnie wasze zdolności i wiadomości znacznie przekraczają zdolności liderów. Nie dawajcie się powiedzcie otwarci co was boli na wyższym szczeblu. Od tego są dyżury HR i związków Niektóre aspekty potrzebują zmian ale trzeba o tym rozmawiać, eskalować problemy bo ci w biórach myślą że produkcja świetnie się bawi, a rzeczywistość jest inna.
3
CR 2015-07-01 23:50:19
Kantyna czytam brednie na temat Kantyny. Fakt łososia nie podają za ta cenę ale 6.5 Pln za obiad z dofinansowaniem 50% to niezła cena. Po zmianie operatora jest super w porównaniu do poprzedniej firmy. Jest świeże i zaloga sie stara a jak komuś nie pasuje to może jeść kanapki z domu
maciek 2015-07-12 20:21:41
Ja sie teraz zastanawiam, czy nie zaaplikować do mondelez jako przedstawiciel handlowy w sensie vanseller. Chyba praca nie jest trudna, bo to same znane marki jak jacobs, milka, prince polo, oreo, halls, 3bit itp. Co ciekawe oferuja służbowy samochód dostawczy, szkoda tylko, że to własna działalność gospodarcza.
Ani 2015-07-17 19:21:19
Wolałbym jeść kanapki niż te żarcie niesmaczne. Wogóle ten cały zakład czekolady to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
ren 2015-08-23 01:41:47
Wiesz co, @maciek, ja też właśnie myślę o tym miejscu dla przedstawiciela handlowego tylko mnie interesuje praca w miejscowości Jastrowie. Ciekawe gdzie Ty byś chciał. Mnie podoba się to że dobrze takiego ph wyposażają, bo i sużbowy komputer i drukarka i program obsługi sprzedaży i służbowy samochód dostawczy do 3,5t.
Kajtek 2015-09-08 00:45:53
Ja jeżdżę jako PH. Rewelki nie ma jest oki,koło 4-5k. Ale produkty nigdy nie jem,wiem jak je robią. Chyba teraz brak jeszcze 2 handlowców.
Wątły 2015-09-17 19:12:44
A nowego Dyra jak nie było, tak nie ma. Ciekawe dlaczego? Nikt nie chce przyjść?
alher 2015-09-22 12:56:32
A możesz mi opisać taki typowy swój dzień pracy, bo pracowałem już w kilku firmach jako PH i wyglądało to tak diametralnie różnie, że aż się zapowietrzałem za każdym razem. Teraz chciałbym podjąć i poważną i pracę i przede wszystkim opłacalną dla mnie, ale zupełnie nie wiem co gdzie i jak, a mondelez jest dużą firmą, która mogłaby moje oczekiawnia spełnić.
andzia 2015-10-01 16:20:33
masz może mejla na którego można wysłać cv
hook 2015-10-22 16:02:44
widzę że wszyscy chcieliby startować na PH i przyznam że mnie też to interesuje. chciałbym się zorientować przede wszystkim czy jeszcze kogoś szukają, czy praca jest na stałą umowę i jakie dają sprzęty służbowe, czy samochody są w porządku i jak to jest rozliczane. będę wdzięczny za informacje jak to wygląda.
SRARENSRACH 2015-10-28 13:33:01
Zdarzyło mi się aplikować do mondeleza w skarbimierzu. Nawet była rozmowa z pania z kadr no i paniusia na koniec że info zwrotne otrzymam w jakims terminie. Oczywiście termin minął a info zwrotnego tak jak i samego YETI nikt nie widział... Na moje maile paniusia z kadr nie odpisywała oczywiście telefonów moich tez nie odbierała. Dopiero po iluś wielotygodniowych ponagleniach i próbach dodzwonienia się dosłownie chwile po mej próbie dodzwonienia nagle zadzwoniła mi ta paniusia i stwierdziła ze nie udało mi się przejść rekrutacji "ze względu na moją zdecydowanie zbyt małą komunikatywność. A oni pod tym wzgędem szukają zdecydowanie coś znacznie wyżej". No to przywaliło babsko kulą w płot chyba bo co do komunkatywności nie wiem po czym ona stwierdziła że ma komunikatywność jest zbyt niska (ona sama tez pewnie by nie otrafiła tego wytlumaczyć na jakiej podstawie to stwierdziła), ale jej komunikacja to chyba na najwyższym poziomie jest (nie odpisywanie na maile i nie odbieranie telefonów). W wyniku takowych zaistniałych okoliczności mozna odnieść wrażenie że nie chodziło o "zbyt małą komunikatywność" tylko o brak obłudy i zakłamanie z mej strony. Bo takiego postępowania (nie odpisywanie na maile i nie odbieranie telefonów) jak u tej paniusi to nie można inaczej nazwać jak objaw obłudy i zakłamania. No chyba, że paniusia twierdzi co innego to niech się na tymże forum wypowie publicznie na temat swego zachowania wobec kandydatek i kandydatów. Moim zdaniem ona się zachowywała jak typowa psychopatka (nie odpisuje na maile i nie odbiera telefonów). Podsumowując firma niby zagraniczna, ale za to polska wysokorozwinięta obłuda, zakłamanie i patologia. Jednym słowem dno....
2
srarensrach 2015-10-28 13:37:28
Przepraszam miało być "brak obłudy i zakłamania z mojej strony"
Tak wiec nie "zakłamanie" a "zakłamania". Drobna literówka. Ale żeby nie było nieścisłości i błędnych interpretacji mej wypowiedzi, bo mozna by źle zrozumieć moja wypowiedź.
1
Marek 2015-11-04 20:37:52
z czegoś się biorą mercedesy każdy orze jak może
niga 2015-11-18 01:52:25
Wiadomo, że raczej nie kradną. Po prostu firma ma dobrą strategię, którą konsekwentnie realizuje. Chociaż dziwi mnie to, że to wszystko tak w miarę płynnie wygląda, bo od pewnego czasu co i rusz pojawiają się oferty, na sprzedaż czy na przedstawiciela handlowego- wymagania też mają dosyć spore, ale za to liczyłbym na satysfakcjonujące pieniądze.
Helo 2015-11-20 04:53:33
Te nowe oferty pracy to nie musi być nic złego, może po prostu tak firma się rozrasta, że potrzebują nowych pracowników.
wig 2015-11-22 16:39:30
warto sprobowac, ta branża jest na prawde dobrze opłacalna, a to ze masz dosiwadczenie to zawsze plusuje
igrek 2015-11-24 19:55:17
Sam nie wiem, czy to znak, że firma sie rozrasta, czy jednak rotacje. Owszem ich produkty są bardzo znane i lubiane, ale jak teraz szukają na kilkanaście stanowisk do Warszawy, to wygląda to nietypowo.
aktualny pracownik 2015-12-07 19:17:07
Atmosfera pracy w zależności od zespołu w jakim się pracuje. Wiadomo ludzie są różni jedni są przyjaźnie nastawieni inni wcale. Stresem jest jeśli nie można liczyć na współpracowników. Z liderami jest podobnie. Większość bez wykształcenia, stanowiska dostali nie za kompetencje, wiedzę czy doświadczenie ale za układy, kolesiostwo czy długi staż pracy w Mondelez bo większość się dobrze zna i stanowiska dzieli między siebie.Wynagrodzenie podstawowe operatora na umowie Mondelez wynosi 2000 zł brutto, starszego operatora 2500 brutto gdzie ta stawka była na start w 2008 kiedy fabryka się otwierała. Pracownicy na umowach tymczasowych więcej zarabiają niż podstawowy operator. Przemiał ludzi jest baaaaaardzo duży. Ogólnie pracownik nie jest szanowany jest od roboty a nie od myślenia. Jest to praca dla tych którzy nie mają innych perspektyw, wiadomo że z pracą jest ciężko a jak jest to na umowę śmieciową. Aktualnie Mondelez mimo apelacji i próśb zlikwidował część przewozów pracowniczych czym skutecznie utrudnił ludziom życie. Tym samym część pracowników pewnie się zwolni co stworzy miejsca pracy dla pracowników tymczasowych.
2
trtr 2015-12-07 23:09:12
teraz to w firmie Mondelez International w Polsce maja na prawde sporą rekrutację, na kilka stanowisko między innymi przedstawiceila handlowego w Mińsku Mazowieckim
1
xyz 2015-12-27 20:23:15
Dokładnie, układy i "kolesiostwo" to podstawa! Nie liczą się kompletnie z ludźmi, w myśl zasady: "morda na kłódkę i za........j". Wykorzystają człowieka ile się da, a potem but. Na miejsce takiego pracownika mają conajmniej kilkunastu innych, dlatego tak jest. Dobrze mają tylko ci, którzy pracują od samego początku. Nie jest ważne, jakim się jest pracownikiem ( wydajność, obecność w pracy, zaangażowanie), tylko czy ma się znajomości i czy leader "lubi" . Stąd tak duża rotacja. Ale cóż, takie są realia...
2345 2015-12-28 00:45:17
widzialem ze nadal w firmie Mondelez International w Polsce poszukuja pracownikow na stanowsiko przedstawcieila handlowego albo Demand Planner w Warszawie
frgthyu 2016-01-31 17:27:51
widze ze sporo nowych oglszoen sie od nich pojawialo, szukaja np.asystenta w zeposle projektowych ds wdrozenia wymagana jest umiejętność obsługi MS Office i mile widziana znajomość systemu SAP HR
peming 2016-02-16 19:49:58
Widziałem takie ogłoszenie w Warszawie @frgthyu. Trzeba być jednak gotowym do kilkudniowych podróży służbowych między różnymi lokalizacjami na terenie kraju.
Maciek 2016-02-19 12:07:52
no właśnie to zależy wszystko od docelowego miejsca pracy,z tym się oczywiście zgodzę plu dodatkowo wydaje mi się, że jako Przedstawiciel Handlowy – Vanseller mozna na premiach dobrze zarobić..
tomek 2016-02-22 21:31:28
hej! czytałem troche Wasze opinie i niektóre oferty jednak są dobre, wiec nie wiem moze teraz kierownictwo zmieniło myślenie po prostu, bo w ofercie jako Product Change Manager oferują sporo benefitów.
christ 2016-03-06 13:21:18
Super, że można liczyć na odpowiednie premie. Od razu zarobki będą wyższe, zwłaszcza jak jest wypłata w terminie to można liczyć na szybkie spłaty rachunków.
wiewiórka3 2016-03-09 13:12:43
jak to jest koncern na poziomie światowym zasięgu, to na pewno na takie premie można liczyć, to oczywiste. ciekawe tylko dlaczego tak wielka marka jak kraft foods zmieniła nazwę na mondelez
mm 2016-03-13 18:04:08
możesz liczyć na premie i tylko liczyć
Dallas 2016-04-08 14:41:21
Zastanawiam sie nad prracą przedstawiciela handlowego u nich, czy ktoś może mi powiedzieć jakie są tutaj progi, coś trzeba mieć z doświadczenia, coś udowadniać? Pozdrawiam
1
jacek 2016-05-09 19:47:05
Ta paniusia gówniara z rekrutacji Półtorak Ćwierćtorak czy jak jej tam to wielka tragedia porażka. Szuka doktorów a może nawet profesorów na stanowiska do przerzucania kartonów z batonikami hehe.Rozmawiałem z tą panią z kadr no i paniusia na koniec że info zwrotne otrzymam w terminie do 2 tygodni zapytałem czy na pewno odpowiedziała że tak i od tego momentu słuch od niej zaginął. Ma Was wszystkich za ludzi drugiego sortu chyba.
Zabrakło kasy na oddzwonienie a może strach co ma odpowiedzieć że na taśmę potrzebuje Leonardo Di Caprio z dyplomem profesora. Żałosne. Musisz się nauczyć kultury kobieto jak Ciebie nie nauczono na uczelni chyba przyzakładowej.
4
wig 2016-05-10 11:50:24
Ile może tak realnie (netto) zarobić przedstawiciel handlowy - Vanseller? Poszukują takich osób w Bośni i Jarosławcu. Jaka jest podstawa? :) Będę wdzięczny za info!
ali 2016-05-10 12:53:21
witam staram się o przyjęcie do fabryki czekoladek na magazyn jako operator wózka widłowego mam pytanie jakie są tam wózki elektryczne czy na gaz po proszę o jakieś info
ali 2016-05-10 12:54:15
witam staram się o przyjęcie do fabryki czekoladek na magazyn jako operator wózka widłowego mam pytanie jakie są tam wózki elektryczne czy na gaz po proszę o jakieś info
7
pietia 2016-05-18 08:52:30
Dla ZAINTERESOWANYCH:
- praca obowiązkowo na ochotnika w święta to norma (co prawda płatne nadgodziny 100%),
- wysyłanie na urlop obowiązkowo na ochotnika to też norma szczególnie pracowników tymczasowych,
- zmiana harmonogramu pracy z 3 zmian na 4 brygady i odwrotnie to norma, powiadomienie czasem 2 dni przez zmianą, czasem tydzień,
- brak kompetencji merytorycznych, wyprane korporacyjnie mózgi to cecha większości liderów i ich przełożonych,
- brak poszanowania ludzkiej pracy i godności to norma, masz umieć i robić wszystko niezależnie od stanowiska i masz być zadowolony, że masz prace to norma,
- zakłamanie i dwulicowość to cecha większości pomocników liderów, liderów i wyżej,
Masakra ! No ale gdzieś trzeba pracować 
3
pan juzef 2016-05-18 10:45:32
praca jak praca, jak ci nie pasuje, zawsze zostaje kasa w biedronce :)
3
edf 2016-06-22 17:31:07
jezeli chodzi o prace tutaj to maja calkiem sporo ofert teraz..na przyklad na stanowisko kierownika do spraw kluczowych klietnow hurtowych w Warszawie wymagane minimum 5 lat doświadczenia w branży FMCG,minimum 3 lata pracy w dziale sprzedaży, w tym co najmniej 2 lata na stanowisku kierowniczym
Zostaw swoją opinię o Mondelez - Skarbimierz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mondelez