brak logo

Mondelez

Skarbimierz

Opinie o Mondelez

mondi 2015-06-04 10:21:29
Złożyłam zażalenie na mondelez do pipu dlaczego mamy pracować w boże ciało skoro na kalendarzu pracy ten dzień był ustawowo wolny a skreslono i z dnia na dzień kazano pracownikom przyjść do pracy co jest nie zgodne z prawem pracy ---- to jest skandal .
zainteresowany 2015-06-06 08:44:18
Wy zawsze będziecie pokrzywdzeni bo nie potraficie się odezwać, na szykany. Chowacie głowy w piasek a przełożeni robią z Was za przeproszeniem idiotów. A niejednokrotnie wasze zdolności i wiadomości znacznie przekraczają zdolności liderów. Nie dawajcie się powiedzcie otwarci co was boli na wyższym szczeblu. Od tego są dyżury HR i związków Niektóre aspekty potrzebują zmian ale trzeba o tym rozmawiać, eskalować problemy bo ci w biórach myślą że produkcja świetnie się bawi, a rzeczywistość jest inna.
3
CR 2015-07-01 23:50:19
Kantyna czytam brednie na temat Kantyny. Fakt łososia nie podają za ta cenę ale 6.5 Pln za obiad z dofinansowaniem 50% to niezła cena. Po zmianie operatora jest super w porównaniu do poprzedniej firmy. Jest świeże i zaloga sie stara a jak komuś nie pasuje to może jeść kanapki z domu
maciek 2015-07-12 20:21:41
Ja sie teraz zastanawiam, czy nie zaaplikować do mondelez jako przedstawiciel handlowy w sensie vanseller. Chyba praca nie jest trudna, bo to same znane marki jak jacobs, milka, prince polo, oreo, halls, 3bit itp. Co ciekawe oferuja służbowy samochód dostawczy, szkoda tylko, że to własna działalność gospodarcza.
Ani 2015-07-17 19:21:19
Wolałbym jeść kanapki niż te żarcie niesmaczne. Wogóle ten cały zakład czekolady to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
ren 2015-08-23 01:41:47
Wiesz co, @maciek, ja też właśnie myślę o tym miejscu dla przedstawiciela handlowego tylko mnie interesuje praca w miejscowości Jastrowie. Ciekawe gdzie Ty byś chciał. Mnie podoba się to że dobrze takiego ph wyposażają, bo i sużbowy komputer i drukarka i program obsługi sprzedaży i służbowy samochód dostawczy do 3,5t.
Kajtek 2015-09-08 00:45:53
Ja jeżdżę jako PH. Rewelki nie ma jest oki,koło 4-5k. Ale produkty nigdy nie jem,wiem jak je robią. Chyba teraz brak jeszcze 2 handlowców.
Wątły 2015-09-17 19:12:44
A nowego Dyra jak nie było, tak nie ma. Ciekawe dlaczego? Nikt nie chce przyjść?
alher 2015-09-22 12:56:32
A możesz mi opisać taki typowy swój dzień pracy, bo pracowałem już w kilku firmach jako PH i wyglądało to tak diametralnie różnie, że aż się zapowietrzałem za każdym razem. Teraz chciałbym podjąć i poważną i pracę i przede wszystkim opłacalną dla mnie, ale zupełnie nie wiem co gdzie i jak, a mondelez jest dużą firmą, która mogłaby moje oczekiawnia spełnić.
andzia 2015-10-01 16:20:33
masz może mejla na którego można wysłać cv
hook 2015-10-22 16:02:44
widzę że wszyscy chcieliby startować na PH i przyznam że mnie też to interesuje. chciałbym się zorientować przede wszystkim czy jeszcze kogoś szukają, czy praca jest na stałą umowę i jakie dają sprzęty służbowe, czy samochody są w porządku i jak to jest rozliczane. będę wdzięczny za informacje jak to wygląda.
SRARENSRACH 2015-10-28 13:33:01
Zdarzyło mi się aplikować do mondeleza w skarbimierzu. Nawet była rozmowa z pania z kadr no i paniusia na koniec że info zwrotne otrzymam w jakims terminie. Oczywiście termin minął a info zwrotnego tak jak i samego YETI nikt nie widział... Na moje maile paniusia z kadr nie odpisywała oczywiście telefonów moich tez nie odbierała. Dopiero po iluś wielotygodniowych ponagleniach i próbach dodzwonienia się dosłownie chwile po mej próbie dodzwonienia nagle zadzwoniła mi ta paniusia i stwierdziła ze nie udało mi się przejść rekrutacji "ze względu na moją zdecydowanie zbyt małą komunikatywność. A oni pod tym wzgędem szukają zdecydowanie coś znacznie wyżej". No to przywaliło babsko kulą w płot chyba bo co do komunkatywności nie wiem po czym ona stwierdziła że ma komunikatywność jest zbyt niska (ona sama tez pewnie by nie otrafiła tego wytlumaczyć na jakiej podstawie to stwierdziła), ale jej komunikacja to chyba na najwyższym poziomie jest (nie odpisywanie na maile i nie odbieranie telefonów). W wyniku takowych zaistniałych okoliczności mozna odnieść wrażenie że nie chodziło o "zbyt małą komunikatywność" tylko o brak obłudy i zakłamanie z mej strony. Bo takiego postępowania (nie odpisywanie na maile i nie odbieranie telefonów) jak u tej paniusi to nie można inaczej nazwać jak objaw obłudy i zakłamania. No chyba, że paniusia twierdzi co innego to niech się na tymże forum wypowie publicznie na temat swego zachowania wobec kandydatek i kandydatów. Moim zdaniem ona się zachowywała jak typowa psychopatka (nie odpisuje na maile i nie odbiera telefonów). Podsumowując firma niby zagraniczna, ale za to polska wysokorozwinięta obłuda, zakłamanie i patologia. Jednym słowem dno....
3
srarensrach 2015-10-28 13:37:28
Przepraszam miało być "brak obłudy i zakłamania z mojej strony"
Tak wiec nie "zakłamanie" a "zakłamania". Drobna literówka. Ale żeby nie było nieścisłości i błędnych interpretacji mej wypowiedzi, bo mozna by źle zrozumieć moja wypowiedź.
1
Marek 2015-11-04 20:37:52
z czegoś się biorą mercedesy każdy orze jak może
niga 2015-11-18 01:52:25
Wiadomo, że raczej nie kradną. Po prostu firma ma dobrą strategię, którą konsekwentnie realizuje. Chociaż dziwi mnie to, że to wszystko tak w miarę płynnie wygląda, bo od pewnego czasu co i rusz pojawiają się oferty, na sprzedaż czy na przedstawiciela handlowego- wymagania też mają dosyć spore, ale za to liczyłbym na satysfakcjonujące pieniądze.
Helo 2015-11-20 04:53:33
Te nowe oferty pracy to nie musi być nic złego, może po prostu tak firma się rozrasta, że potrzebują nowych pracowników.
wig 2015-11-22 16:39:30
warto sprobowac, ta branża jest na prawde dobrze opłacalna, a to ze masz dosiwadczenie to zawsze plusuje
igrek 2015-11-24 19:55:17
Sam nie wiem, czy to znak, że firma sie rozrasta, czy jednak rotacje. Owszem ich produkty są bardzo znane i lubiane, ale jak teraz szukają na kilkanaście stanowisk do Warszawy, to wygląda to nietypowo.
aktualny pracownik 2015-12-07 19:17:07
Atmosfera pracy w zależności od zespołu w jakim się pracuje. Wiadomo ludzie są różni jedni są przyjaźnie nastawieni inni wcale. Stresem jest jeśli nie można liczyć na współpracowników. Z liderami jest podobnie. Większość bez wykształcenia, stanowiska dostali nie za kompetencje, wiedzę czy doświadczenie ale za układy, kolesiostwo czy długi staż pracy w Mondelez bo większość się dobrze zna i stanowiska dzieli między siebie.Wynagrodzenie podstawowe operatora na umowie Mondelez wynosi 2000 zł brutto, starszego operatora 2500 brutto gdzie ta stawka była na start w 2008 kiedy fabryka się otwierała. Pracownicy na umowach tymczasowych więcej zarabiają niż podstawowy operator. Przemiał ludzi jest baaaaaardzo duży. Ogólnie pracownik nie jest szanowany jest od roboty a nie od myślenia. Jest to praca dla tych którzy nie mają innych perspektyw, wiadomo że z pracą jest ciężko a jak jest to na umowę śmieciową. Aktualnie Mondelez mimo apelacji i próśb zlikwidował część przewozów pracowniczych czym skutecznie utrudnił ludziom życie. Tym samym część pracowników pewnie się zwolni co stworzy miejsca pracy dla pracowników tymczasowych.
2
trtr 2015-12-07 23:09:12
teraz to w firmie Mondelez International w Polsce maja na prawde sporą rekrutację, na kilka stanowisko między innymi przedstawiceila handlowego w Mińsku Mazowieckim
1
xyz 2015-12-27 20:23:15
Dokładnie, układy i "kolesiostwo" to podstawa! Nie liczą się kompletnie z ludźmi, w myśl zasady: "morda na kłódkę i za........j". Wykorzystają człowieka ile się da, a potem but. Na miejsce takiego pracownika mają conajmniej kilkunastu innych, dlatego tak jest. Dobrze mają tylko ci, którzy pracują od samego początku. Nie jest ważne, jakim się jest pracownikiem ( wydajność, obecność w pracy, zaangażowanie), tylko czy ma się znajomości i czy leader "lubi" . Stąd tak duża rotacja. Ale cóż, takie są realia...
2345 2015-12-28 00:45:17
widzialem ze nadal w firmie Mondelez International w Polsce poszukuja pracownikow na stanowsiko przedstawcieila handlowego albo Demand Planner w Warszawie
frgthyu 2016-01-31 17:27:51
widze ze sporo nowych oglszoen sie od nich pojawialo, szukaja np.asystenta w zeposle projektowych ds wdrozenia wymagana jest umiejętność obsługi MS Office i mile widziana znajomość systemu SAP HR
peming 2016-02-16 19:49:58
Widziałem takie ogłoszenie w Warszawie @frgthyu. Trzeba być jednak gotowym do kilkudniowych podróży służbowych między różnymi lokalizacjami na terenie kraju.
Maciek 2016-02-19 12:07:52
no właśnie to zależy wszystko od docelowego miejsca pracy,z tym się oczywiście zgodzę plu dodatkowo wydaje mi się, że jako Przedstawiciel Handlowy – Vanseller mozna na premiach dobrze zarobić..
tomek 2016-02-22 21:31:28
hej! czytałem troche Wasze opinie i niektóre oferty jednak są dobre, wiec nie wiem moze teraz kierownictwo zmieniło myślenie po prostu, bo w ofercie jako Product Change Manager oferują sporo benefitów.
christ 2016-03-06 13:21:18
Super, że można liczyć na odpowiednie premie. Od razu zarobki będą wyższe, zwłaszcza jak jest wypłata w terminie to można liczyć na szybkie spłaty rachunków.
wiewiórka3 2016-03-09 13:12:43
jak to jest koncern na poziomie światowym zasięgu, to na pewno na takie premie można liczyć, to oczywiste. ciekawe tylko dlaczego tak wielka marka jak kraft foods zmieniła nazwę na mondelez
mm 2016-03-13 18:04:08
możesz liczyć na premie i tylko liczyć
Dallas 2016-04-08 14:41:21
Zastanawiam sie nad prracą przedstawiciela handlowego u nich, czy ktoś może mi powiedzieć jakie są tutaj progi, coś trzeba mieć z doświadczenia, coś udowadniać? Pozdrawiam
1
jacek 2016-05-09 19:47:05
Ta paniusia gówniara z rekrutacji Półtorak Ćwierćtorak czy jak jej tam to wielka tragedia porażka. Szuka doktorów a może nawet profesorów na stanowiska do przerzucania kartonów z batonikami hehe.Rozmawiałem z tą panią z kadr no i paniusia na koniec że info zwrotne otrzymam w terminie do 2 tygodni zapytałem czy na pewno odpowiedziała że tak i od tego momentu słuch od niej zaginął. Ma Was wszystkich za ludzi drugiego sortu chyba.
Zabrakło kasy na oddzwonienie a może strach co ma odpowiedzieć że na taśmę potrzebuje Leonardo Di Caprio z dyplomem profesora. Żałosne. Musisz się nauczyć kultury kobieto jak Ciebie nie nauczono na uczelni chyba przyzakładowej.
6
wig 2016-05-10 11:50:24
Ile może tak realnie (netto) zarobić przedstawiciel handlowy - Vanseller? Poszukują takich osób w Bośni i Jarosławcu. Jaka jest podstawa? :) Będę wdzięczny za info!
ali 2016-05-10 12:53:21
witam staram się o przyjęcie do fabryki czekoladek na magazyn jako operator wózka widłowego mam pytanie jakie są tam wózki elektryczne czy na gaz po proszę o jakieś info
ali 2016-05-10 12:54:15
witam staram się o przyjęcie do fabryki czekoladek na magazyn jako operator wózka widłowego mam pytanie jakie są tam wózki elektryczne czy na gaz po proszę o jakieś info
7
pietia 2016-05-18 08:52:30
Dla ZAINTERESOWANYCH:
- praca obowiązkowo na ochotnika w święta to norma (co prawda płatne nadgodziny 100%),
- wysyłanie na urlop obowiązkowo na ochotnika to też norma szczególnie pracowników tymczasowych,
- zmiana harmonogramu pracy z 3 zmian na 4 brygady i odwrotnie to norma, powiadomienie czasem 2 dni przez zmianą, czasem tydzień,
- brak kompetencji merytorycznych, wyprane korporacyjnie mózgi to cecha większości liderów i ich przełożonych,
- brak poszanowania ludzkiej pracy i godności to norma, masz umieć i robić wszystko niezależnie od stanowiska i masz być zadowolony, że masz prace to norma,
- zakłamanie i dwulicowość to cecha większości pomocników liderów, liderów i wyżej,
Masakra ! No ale gdzieś trzeba pracować 
6
pan juzef 2016-05-18 10:45:32
praca jak praca, jak ci nie pasuje, zawsze zostaje kasa w biedronce :)
3
edf 2016-06-22 17:31:07
jezeli chodzi o prace tutaj to maja calkiem sporo ofert teraz..na przyklad na stanowisko kierownika do spraw kluczowych klietnow hurtowych w Warszawie wymagane minimum 5 lat doświadczenia w branży FMCG,minimum 3 lata pracy w dziale sprzedaży, w tym co najmniej 2 lata na stanowisku kierowniczym
alvaro Maczeta 2016-09-02 09:40:51
Pracowałem na gumach na magazynie kasa jak na magazyniera 1800 zł miesiecznie umowa na pol etatu żenada ;/ po miesiacu nie przedłużyłem umowy ;)
2
tomek 2016-09-04 19:47:23
Pewnie, że ceny sa całkiem niezłe, ale wiadomo czy wypłata jest terminowa? Z góry dziękuję za odpowiedź
Gość z Gum 2016-09-13 21:32:38
Praca tam to jakaś kpina.... Pierwszy dzień pracy, otrzymałem używane obuwie robocze (wyprane chemicznie) hehhehe wstyd żeby taki zakład dziadował na buty ;) Zarobki co do rynku pracy w Skarbimierzu to tu chyba płacą najmniej do tego praca w systemie czterobrygadowym.
Jeżeli ktoś nie ma ambicji to polecam takim osobą tą firmę !
4
adam 2016-09-15 22:00:07
ale chyba duzo sie poprawilo, nawet jak wspominacie bierodnke bo wiadomo ze oni zaopatruja ja w wieksozsc produktow to juz tam dotarly niezle socjale i warunki finansowe, a tutaj tez taki olbrzymi zaklad gdzie zatrudniaja mase ludzi jednka musza tez miec pieniadze na wynagrodzenia dla nich
Dejzi 2016-09-21 00:40:50
Czy na pakowni na prawdę jest taki zapieprz? Przy linii, która podaje bardzo szybko gumy do pakowania człowiek nie wyrabia... Ci, którzy tam pracują/pracowali powiedzcie, czy na innych i których działach jest dużo lżej i lepiej, z góry dziękuje :)
wiktoria 2016-09-22 13:53:27
Najlżej no to nie oszukujmy się @Dejzi ale jest w biurze oprócz tego masz działy produkcji, utrzymania Ruchu, logistyki, zapewnienia Jakości, ochrony środowiska i bezpieczeństwa itp. przynajmniej tak podają na stronie. Zawsze możesz też zostać testerem produktów i pracować po 2 h dziennie :)
każdego człowieka 2016-09-23 05:16:10
co za bzdura! Najłatwiej w biurze? Zapraszam, przyjdź i popracuj, gwarantuje że szybko zmienisz zdanie.
ksenia 2016-09-23 12:54:25
a co twoim zdaniem, w biurze jestn jakoś znacznie trudniej? być może się przekonam ponieważ będę brała w obecnej rekrutacji na stanowisko Assistant of Travel Retail and European Export Team w Wawie u was
każdego człowieka 2016-09-23 17:30:04
Ludziom którzy pracują na produkcji wydaje się że pracownicy biurowi nie robią nic i biorą kasę. Otóż jest wręcz odwrotnie. Pracy jest masa, odpowiedzialność wielka za nadgodziny nikt nie płaci, wychodzi się z założenia że praca ma być zrobiona bez względu na wszystko, a kasa? Hehe bez komentarza. Godzin wypracowanych w domu żaden pracownik produkcji nie widzi, godzin spędzonych na telefonie poza godzinami pracy też nie. Śniadanie je się przed kompem odpisując na maile. 10 min na lunch i 5 min na fajkę. Ot i takie to eldorado biurowe
M 2016-09-23 22:08:07
No ja jestem zawsze za firmą, bo wiadomo przecież, że jest naprawdę dobrym pracodawcą, nagród niestety chyba nie ma, ale i tak nie można narzekać, na pewno jeśli chodzi o Skarbimierz to jest to jedna z lepszych lokalizacji dla nowo upieczonych inżynierów
NotLuckyLuke 2016-09-27 10:22:21
Jakby to powiedzieć ta praca to jest porażka.Na produkcji ludzie zapieprzają szybciej niż Chińczycy i zarabiają mniej.System 4 brygadowy to typowe niewolnictwo i zero życia.Postkolonializm w Polsce ma się bardzo dobrze.Serdecznie nie polecam.I dziwią się,że już 4 miliony Polaków za granicą.Polska w ruinie.
2
adam 2016-09-27 15:00:37
Ja sie wcale nie dziwie ze praca na produkcji jest ciężka tym bardziej w takiej firmie ja ta gdzie produkują miliardy wszystkich słodyczy ta firma to kolos, widzę właśnie ze oferta jest na operatora maszyn jakie oferuja stawki wiecie cos?
Coffy 2016-09-27 19:27:06
Oferty pracy mają tylko przez różne agencje, takie jak m.in. MANPOWER czy RANDSTAND. Stawka operatora w Mondelezie na Skarbimierzu wynosi 11.90 zł brutto na produkcji GUM. Rzucają Cię wszędzie, od jeden maszyny do drugiej, o nauce obsługi urządzenia nie ma tutaj mowy, ponieważ powiedzą Ci na szybkiego: tutaj masz to i to, tutaj tym wyciągasz papier, ,tymi guzikami resetujesz i wznawiasz etc. Nie masz NIGDY stałego stanowiska pracy. Musisz być Alfą i Omegą w tym zakładzie i umieć WSZYSTKO. Nie raz będziesz musiał cięższe rzeczy ręcznie przenieść, więc miej to na uwadze.
Zostaw swoją opinię o Mondelez - Skarbimierz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mondelez