brak logo

Beliani

Szczecin

Opinie o Beliani

Tomy 2015-10-09 01:55
Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej jako Grafik/Projektant. Miła rozmowa w dwóch językach (niemiecki, angielski) aż do momentu poruszenia tematu wysokości zarobków. Moja propozycja 3500 zł netto. Odpowiedź zwaliła mnie z nóg i rozśmieszyła, brzmiało to tak: Brutto? Netttttooooo? O Boże, nikt tyle w Polsce nie zarabia... Od tamtej pory kilka razy w miesiącu widzę ich ogłoszenie i zastanawiam się, czy wciąż szukają, czy taka rotacja? :)
4
REKRUTACJA 2015-10-09 08:28
Pytanie jest najbardziej normalne, doprecyzowujace kwote, widac podal Pan tylko 3500, stad powstalo pytanie. A aktualnosc ogloszenia spowodowana jest trudna rekrutacja - bywaja takie stanowiska, na ktore dobrych ludzi szuka sie miesiacami.
bellika 2015-11-18 14:34
czy sa jakies najnowsze opinie: pracownik biurowy? Atmosfera? Jaki dział jest najfajneijszy i najbardziej rozwojowy? Jak z szefem? Stawki mniej wiecej?
REKRUTACJA 2015-11-18 18:05
Na chwile obecna odbywa sie rekrutacja na stanowisko Pracownik biurowy z j.niemieckim lub angielskim, oraz na Młodszy/a ksiegowy/a, oraz owszem poszukujemy ludzi z malo popularnymi jezykami jak czeski, norweski, czy fiński. Wszystkie aktualne stanowiska można znależc u nas w zakładce praca https://www.beliani.pl/content/praca/
REKRUTACJA 2015-11-25 08:29
Znajomość języka obcego w naszej firmie to podstawa i koniecznosc. Z kilku powodow - jeden to komunikacja wewnatrz firmy, ktora nie zawsze odbywa sie po polsku, mam tu na mysli szkolenia, workshopy poniewaz zatrudniamy ludzi z roznych krajow a oni nie mowia po polsku, a drugi powod to koniecznosc posługiwania sie jezykiem obcym do wykonywania swoich zadan i obowiazkow przypisanych danemu działowi, czy stanowisku. Tak wiec minimalny poziom jakiegokolwiek języka to minimum poziom B2.
1
marida 2015-11-27 13:26
Do kiedy poszukiwani sa pracownicy biurowi?
Roberto 2016-02-01 16:00
Kierownika magazynu? Mogę prosić więcej szczegółów
bunia 2016-02-02 10:09
jaka stała praca ?
ciągle na infoludku sie ogłaszają,ze szukają pracowników.to znaczy ,że ludzie od nich odchodzą. Stała praca to taka, w której pracujesz godnie z zadowoleniem do emerytury albo przynajmniej przez kilkanaście lat.
8
Rekrutacja 2016-02-02 10:47
Poszukiwanie pracownikow jest uwarunkowane rozwojem firmy. A czasy w ktorych sie pracowalo w jednej firmie do emerytury, to zdecydowanie juz minely bardzo dawno temu. Niestety kandydaci sami rotuja miedzy firmami, wykazujac sie często zatrudnieniem w przeciagu 5 lat w 5 miejscach pracy, wiec to chyba nie tak do konca od firmy zalezy.Takie czasy nastały.
Beliani Polska 2016-02-10 16:53
Witamy serdecznie użytkowników portalu gowork.pl, na oficjalnym profilu naszej firmy.
Od jakiegoś czasu na naszym profilu wypowiadają się osoby, które nie przestrzega regulaminu serwisu GoWork.pl, ale i również prawa polskiego, w związku z tym zostały usunięte pewne treści, ale i również sprawa sprowadzona na drogę sądową, aby te osoby zidentyfikować i pociągnąć do odpowiedzialności prawnej za nieprawdziwe wpisy, które wpływają negatywnie na wizerunek firmy Beliani Polska. Takie działania podchodzą pod art. 212 kk "zniesławienie polega na pomawianiu o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności. Zniesławić można nie tylko pojedynczą osobę fizyczną, ale także grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej."
Osoby które chciałby wypowiadać się na forum gowork.pl uprasza się o zapoznanie z regulaminem serwisu i zamieszczania wpisów z nim zgodnych. W innym przypadku będą one usuwane, a najgorszych przypadkach przekazywane na drogę prawną.
2
Kolo 2016-04-01 17:04
Czy może ktoś z Państwa napisać coś więcej o pracy w Beliani za granicami Polski. Jakie są warunki i jacy pracują tam ludzie ??
Paweł 2016-04-06 18:41
Kolo jest OK
Zenek 2016-04-11 11:01
(usunięte przez administratora)
3
Rekrutacja 2016-05-06 09:31
Wszystkie kwestie dotyczące szczegółów zatrudnienia można uzyskać tylko przystępując do procesu rekrutacji. Zapraszam.
Rekrutacja 2016-06-12 10:42
Zapraszam do wysłania swojego CV, to nie zabiera dużo czasu.
ZA 2016-07-23 11:51
Jaki pakiet socjalny? HAHA
1
zx 2016-08-02 15:07
O i konwersacja się ucięła :( nikt nie chce napisać o atmosferze w firmie ???
1
The Godfather 2016-08-03 12:15
Pisałem 2 razy, ale nie widzę nawet 1 mojego komentarza. Odrazu mówię, że mój komentarz był bardzo negatywny.
12
RobRoj 2016-08-11 15:39
jest, po prostu jest.
4
Paula 2016-08-22 15:33
Dobrze a co z atmosferą w pracy?? Nikt nie chce pisać
Pierluigi 2016-08-23 19:10
Zbyt wysokie wymagania za niske wynagrodzenie. Atmosfera w pracy też słaba.
54
Szczecinianka 2016-09-15 15:41
Bardzo dziwna firma. Wymagania wobec kandydatów kosmiczne, choć kompletnie niepoparte poziomem samej firmy, której się wydaje, że jest wyrocznią na lokalnym rynku. W takim przypadku rotacja nie dziwi...
11
Skarpeta 2016-09-16 18:07
Witam , może ktos sie wypowiedzieć na temat atmosfery pracy w szczecinie ?
OP 2016-09-28 14:17
Moniek, kto Ci opowiadał o premii? Kasa jest na czas ale premia?????
MA 2016-10-22 20:53
W firmie pracuje prawie 200 osób, w kilkunastu działach. Troszkę trudno jednoznacznie mówić o atmosferze.. Zależy do jakiego działu się trafi i jakie macie oczekiwania - są działy w których jest luźno, są takie w których jest bardziej oficjalnie. Najlepiej pójść na rozmowę i samemu się przekonać :)

Co do zarobków - znowu - kwestia indywidualna. Wszystko ustalane jest po rozmowie rekrutacyjnej w zależności od działu i doświadczenia.
2
aqq 2016-11-29 14:57
Szkoda ze lekceważycie aplikantów nie odpowiadając na maile z aplikacjami, lub wyznaczacie termin rozmowy np 3 tygodnie do przodu ( full profeska) :)
2
Rekrutacja 2016-12-13 22:01
Witam,
nie lekceważymy aplikujących o pracę do naszej firmy. Terminy rozmów ustalane za na bieżąco, jeśli ma Pani / Pan zastrzeżenia co do terminów, to proszę o bezpośredni kontakt na mail praca@beliani.com, ponieważ nie wiedząc z kim mam przyjemność nie jestem w stanie pomóc, lub ustalić faktów, lub przyczyny, jeśli faktycznie miały miejsce opóźnienia w planowaniu rozmów rekrutacyjnych.
Tulismanore 2017-01-03 01:12
Swego czasu szukali baaardzo dużo ludzi do pracy na różnych stanowisakch z różnymi umiejętnościami i różnych godzinach czasu, mimo posiadania większości z nich, a nawet większych nie odpowiadają na żadne cv, mimo wysylania aplikacji na stanowiska niskiego szczebla kilkukrotnie. Nie rozumiem kto za to odpowiada i kogo oni szukają....
6
johndere 2017-01-23 16:25
Czy orientuje sie ktos jak wygląda praca i może przybliżone wynagrodzenie na stanowisku mechanika w tej firmie ?
Robert 2017-03-15 16:12
Tak.
3
Pusia 2017-04-22 11:04
Dziwna firma.Zbyt wysokie wymagania za niske wynagrodzenie.
5
Rektutacja 2017-04-24 09:39
Wymagania są zróżnicowane, w zależności od stanowiska, czy to stanowisko specjalistyczne czy asystenckie, a kolejny czynnik wpływający na wynagrodzenie to wiedza i doświadczenie jakie się wnosi. Stad też mylne i krzywdzące jest Pani stwierdzenie, gdyż jest bardzo ogólnikowe i subiektywne.
Prawda 2017-06-05 11:59
HAHAHAHA Ale jak nic prawdę opisał.
1
może 2017-06-06 14:10
Złożyłem dziś dokumenty zobaczymy...
Nick 2017-06-10 10:08
Witam, byłem kiedyś na rozmowie w tej firmie. Tak nieprofesjonalnie przeprowadzonej rekrutacji, nie widziałem nigdy. Rekruterka, nie odznaczała się kulturą i była bardzo niemiła. Pierwsze wrażenie nie zachęciło mnie do jakiejkolwiek współpracy z tą firmą.
5
pytanie 2017-06-16 14:37
czemu posta "nick" jeszcze nie skasowali ? długi weekend ?
2
nick1 2017-06-16 16:30
Dlaczego posty opisujące realia procesu rekrutacyjnego do Państwa firmy są regularnie kasowane/niepublikowane ?
4
Ja 2017-06-19 20:20
Z tego co się orientuje to są dwa biura. Byłem kiedyś na deptaku na rozmowie i było bardzo miło.
1
Roksana 2017-06-22 17:40
A jak wygląda praca w Niemczech?
prawda_o_rekrutacji 2017-06-24 18:08
(usunięte przez administratora)
3
AntyEdziu 2017-06-25 15:23
Potwierdzam 100% prawdy
4
były pracownik 2017-07-18 08:55
Stawek się wstydzicie, ze są usunięte? Cóż, fakt jest jeden - są (usunięte przez administratora) bo łącznie około (usunięte przez administratora) wyjazdową to kiepska stawka. Ale usuwanie postów lub części z nich to żenada.
3
Bart 2017-07-20 20:07
Witam. Widzę ogłoszenie na stanowisko kierowca-magazynier w tej firmie. Warunki spełniam oprócz jednego: nie znam języków obcych. Angielski tylko komunikatywnie. Jest szansa na przyjęcie do pracy?
Agata 2017-07-25 10:25
@Bart widzę tą ofertę pracy na stronie internetowej firmy. W wymaganiach wymieniona jest komunikatywna znajomość języka niemieckiego, angielskiego lub francuskiego. Swój poziom języka angielskiego określasz właśnie jako komunikacyjny. Jeśli spełniasz również wszystkie pozostałe wymagania, to warto przesłać swoją aplikację do firmy.
Berlin 2017-08-17 08:43
(usunięte przez administratora)
1
Ila_mrowka 2017-08-17 14:24
(usunięte przez administratora)
Alika 2017-09-07 10:00
No wlasnie kolega podal za DUZO, ot i cala prawda...
Petersen 2017-09-16 10:43
(usunięte przez administratora)
1
Ona 2017-09-19 20:56
Hmm... Nie bardzo rozumiem większość opinii o tej firmie. Praca w biurze na pewno wymaga pewnego poziomu odporności na stres i tempa pracy, ale dzięki temu czas szybko leci. Dużo się człowiek uczy w bardzo krótkim czasie, wysokość wynagrodzenia - zwłaszcza jeśli ktoś nie ma doświadczenia - bardzo dobra na tle konkurencji. Do tego standardowo Medicover, FitProfit - akurat za dopłatą. Można spokojnie sobie zjeść śniadanie/obiad/cokolwiek i system nadgodzin - każdą dodatkową minutę przepracowaną można sobie odebrać, czy też wyjść z pracy i wrócić, gdy jest taka potrzeba. Dla młodych ludzi - świetny start.
Marcin 2017-09-25 09:46
(usunięte przez administratora)
Zostaw swoją opinię o Beliani - Szczecin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Beliani