brak logo

Beliani

Szczecin

Opinie o Beliani

nati87 2013-08-04 19:19:52
Czy ktoś pracował lub pracuję w firmie Beliani w Szcz? Podobno szukają osób ze znajomością języka niemieckiego. Proszę o info ad wynagrodzeń i atmosfery w pracy bo myślę o aplikowaniu. Z góry dziękuję!
6
ccc. 2014-08-12 18:49:36
Joomla, a jaka kwote podalas? Dobrze sie zorientowac, co dla nich jest za duzo... Dzieki!
moni 2014-08-18 11:39:40
wlasnie otrzymalam zaproszenie na rozmowe kwalifikacyjna.Aplikowałam na stanowisko specjalisty do spraw handlu i marketingu. po przeczytaniu tych opiniji jetem troche zdezorietowanaczy naprawde nikt nie moze napisac mi nic pozytywnego o tej firmie?
1
Anna 2014-08-18 18:33:47
Ja byłam tam na rozmowie. Rozglądałam się żeby zweryfikować powyższe komentarze i nic z tego się nie potwierdziło. Nie było tłoczno. Pracownicy nie wydawali się znerwicowani i wystraszeni. Rozmowa miła i profesjonalna. Zarobki bardzo atrakcyjne. Najlepiej samemu się przekonać...
Kasia 2014-08-18 22:00:11
Aniu piszaca ten komenatrz 18.08. jak super ze jednak nie bylo tloczno. To naprawde zaleta, ze ma sie swoje miejce pracy. Przekonalas mnie! Jak Ty nie wezmiesz tej pracy, pojde choaciazby ze wzgledu na mila atmosfere!
Pracownik 2014-08-19 11:07:46
Uwazam te opinie za absurdalne i obrazliwe, a przede wszystkim malo wiarygodne. Jesli sie komus u nas nie podobalo, to jego sprawa, moze nie byl dostatecznie dobry i musi po prostu gdzies odregowac swoja zlosc i frustracje - a takie portale sie idealnie do tego nadaja. Ludzie ktorzy mysla rozsadnie nie powinni sie takimi opiniami sugerowac w wyborze pracy w naszej firmie czy jakiejkolwiek innej. Malo kto zadaje sobie trud na dodawanie pozytwnych opinii bo jak jest dobrze to nikt o tym nie mysli, natomiast wylac zwoja żółć w necie to takie latwe i tyle mozlwosci.Pracuje w Beliani juz jakis czas i jestem osoba zadowolona z pracy, zarobkow, oraz przede wszystkim atmosfery w pracy. Pracy jest duzo, i jest tak roznorodna ze nudzuc sie nie mozna, ale przeciez do pracy idziemy wlasnie po to zeby pracowac a nie pisac smsy czy siedziec na fb czy tez patrzec tepo w monitor a jesli ktos jest leserem do potego n-tej to fakt nie odnajdzie sie u nas. Swietni ludzie i pracodawcy w porzadku.
1
Ania 2014-08-19 18:42:54
A zaproponowali Ci? :) Wyluzuj. Ja tylko opowiedziałam o swoich wrażeniach, które były niezgodne z powyższymi wpisami. Tylko tyle. nie wiem jak jest realnie, ale na pierwszy rzut oka wyglądało spoko.
a konkrety ? 2014-08-26 19:06:58
czy zamiast pisać ogólnie, że jest źle albo dobrze moglibyście podać jakieś konkrety ? ile się zarabia na rękę ? jakie umowy ? jak jest z urlopami ? itd 10 wpisów i żadnych faktów jakby ludzie nie wiedzieli jakie mają warunki...

dzięki
4
pracownik 2014-08-27 15:23:21
Nika - konwersacja nie na poziomie, lub moze na Towim poziomie do ktorego nikt sie tu nie powinien zniżać. Wiec pozostawie to bez komentarza. Ty sie lepiej zastanow dlaczego juz tam nie pracujesz, widocznie bylas wybitnie kiepska jednostka, bo tylko tacy niestety musza opuscic nasz team , kazdy inny majacy nieco oleju w glowie i checi do pracy jest tu mile widziany. A co do zarobkow, czasu i warunków pracy, to nie sa informacje na tego typu portale o zadnej firmie, w tym celu wymyslono rozmowy kwalifikacyjne:) a skoro firma zartudnia juz 80 pracowniow, i marka obchodzila oficjalnie swoje 5 urodziny, rozwijajac sie dalej, co mowi samo za siebie to malo prawdopodone zeby taka ilosc ludzi byla tu bo musi i cierpiala jakos strasznie. Ludzie myslcie, chodzcie na rozmowy i wyrabiajcie sobie wlasne opinie a nie szwedajcie sie po takich portalach, bo one wam naprawde nie pomoga.
Nowo-przyjęty do pracy 2014-08-29 16:56:05
Chyba jakaś księżniczka biurowa albo rozpuszczony programista tutaj narzeka ;D
Ja powiem tak, dopóki pensja jest ponad średnią w firmach obok to nie ma co narzekać. Jak komuś nie pasuje, to niech idzie do innej firmy za mniejsze pieniądze - proste.
Ah no tak, będzie kwasić, pluć i rzucać mięsem ale nie odejdzie zanim nie znajdzie innej roboty. Klasyk.
1
motyl 2014-09-23 22:41:42
Boże, chroń Beliani od "fajnych osób, które miały styczność z firmą i niestety dla firmy odeszły lub zostały zwolnione" - z resztą poradzimy sobie sami. PS. Za ten wpis dostane oczywiście premię w wys. 100 CHF od bossa buhahaha
1
dd 2014-09-24 19:33:23
(usunięte przez administratora) niewiarygodne jest dla mnie że ktoś marnuje tyle czasu (pierwsze komentarze ponad pół rokuy temu) na żale i ból dupy na internecie zamiast iść do przodu. Głowa do góry i idź do przodu:)
motyl 2014-09-30 21:08:13
Stan na dzis - bedzie merytorycznie i rzeczowo (praca biurowa): badania lekarskie sa, szkolenie BHP takze, cala pensja na umowie i nie jest to najnizsza krajowa:-) wyplacana na czas, elastyczny czas pracy, mozliwosc platnych nadgodzin oraz pracy w soboty (w zaleznosci od dzialu), pensja stala bez systemu premii. Biuro miesci sie na dwoch pietrach w centrum Szczecina czyli dobry dojazd plus darmowy parking. Szeroki przedzial wiekowy pracownikow, tak wiec kazdy znajdzie cos lub kogos dla siebie:-) Dwutygodniowy platny okres probny. Mozliwosc rozwoju/awansu, pracy w roznych dzialach.
Stix 2014-10-30 20:19:14
Ehh ze zmeczenia spartolilem puente na koniec i omylkowo strzelilem komplementem.
Stix 2014-10-31 16:23:45
Sa rozne dni, ale na pewno nie ma tak ze ludzie stoja nad toba i ciebie gonia. Przynajmniej w magazynach, a w biurze to nie mam pojecia.
p 2014-11-08 09:57:33
Czy ktoś z Państwa jest w stanie przedstawić jakiś jeden konkret dot. zarobków w tej firmie ? np jeśli chodzi o prace na magzynach bądź/i kierowcy ? Będę naprawdę wdzięczny,z góry dziękuję.
PS: Jeśli to trudne to może chociaż jakieś widełki np. poniżej/powyżej 2,5 tys netto
pozdrawiam
6
btr 2014-11-17 02:31:58
na specjalistę do spraw ortografii to się raczej nie nadajesz
1
ania 2014-12-19 20:04:21
Moni, czy dostałaś tę pracę i czy jesteś zadowolona?
KM 2015-02-18 08:41:16
Witam! zaprosili mnie na rozmowę kwalifikacyjną na stanowisko kierownika magazynu w Szczecinie. Czy ktoś wie cokolwiek o warunkach pracy. Wiem że nie warto się za bardzo przejmować negatywnymi wpisami ale zastanawia mnie jedna sprawa. Dlaczego ta firma codziennie poszukuje miesiącami ludzi na to samo stanowisko? Nie chodzi tu o rzadkich specjalistów wysokiej klasy tylko o np: Asystent/ka Działu Marketingu. Czy to nie dziwne? Proszę o jakieś info na forum...
1
KM 2015-02-18 08:52:10
Witam! zaprosili mnie na rozmowę kwalifikacyjną na stanowisko kierownika magazynu w Szczecinie. Czy ktoś wie cokolwiek o warunkach pracy. Wiem że nie warto się za bardzo przejmować negatywnymi wpisami ale zastanawia mnie jedna sprawa. Dlaczego ta firma codziennie poszukuje miesiącami ludzi na to samo stanowisko? Nie chodzi tu o rzadkich specjalistów wysokiej klasy tylko o np: Asystent/ka Działu Marketingu. Czy to nie dziwne? Proszę o jakieś info na forum...
11
Rekrutacja Beliani 2015-02-19 15:40:50
Firma sie rozrasta i w zwiazku z tym powstaja nowe stanowiska pracy - sam proces rekrutacji na jedno stanowisko moze czasem trwac do 2-3 miesiecy, co zalezy od kandydatow. Wiec jesli powstaje kolejne miejsce pracy szuka sie kolejnej osoby stad tez takie ogloszenie moze czasem "wisiec" dosc dlugi czas. W przypadku Asystentki do działu marketingu, raz byla to osoba z j. niemieckim a raz z j. angielskim.
2
KM 2015-02-26 08:47:51
Dzięki za odp. Do zobaczenia na rozmowie rekrutacyjnej.
Bolek 2015-04-01 10:19:07
Czy Beliani ma swój warsztat samochodowy w Szczecnie....? czy planuje jego otwarcie?
4
nowa 2015-04-13 12:44:37
Pracuje w firmie od niedawna i mi sie tam bardzo podoba..sa fajni ludzie i fajna atmosfera. I jak czytam te komentarze to nie rozumiem o co tym ludziam chodzi..jest owszedm duzo pracy i nie mozna sie nudzic ale mozna sie tez wiele nauczyc i to chyba w pracy jest bardzo wazne. I jak dla mnie imponujace jest to ze firma sie caly czas rozwija, powoli i skutecznie ale do przodu..a nie na wariata i potem boom..tu jest to przemyslany rozwoj, nowe inwestycje, daje to poczucie bezpieczenstwa, nie tylko finansowego ale i zawodowego..
No i szefowie sa w porzadku, zarobki tez.. eh ludzie przekonajcie sie sami, zamiast czytac komentarze:P
2
MA 2015-04-13 19:04:11
Zgadzam się w 100% - ja też jestem zadowolona. Po kilku latach odeszłam z korpo i mam teraz ciekawą prace, w której na pewno nie ma miejsca na nude i bezczynność, ale przynajmniej sensownie się zarabia(bez porównania do poprzednich zarobków). Pracujemy w międzynarodowym środowsku - dla kogoś kto chce wykorzystywać obcy język to fajna szansa. Poza tym biuro w centrum miasta, można się dogadać odnośnie godzin pracy.. po kilku miesiącach tak sobie myślę, że strasznie się cieszę że nie wystraszyłam się tych negatywnych komentarzy bo ominęłoby mnie coś fajnego :)
1
bb 2015-04-22 23:25:14
Ja też się z Wami zgadzam (nowa i MA), pracuję tu już od kilku miesięcy i nie mam zamiaru odchodzić. Fakt, jest dużo pracy, wiec na pewno nie zagrzeje tu miejsca ten kto liczy na zbijanie bąków, ale tez dobre zarobki,i co moim zdaniem bardz ważne, regularnie wypłacane, dobra lokalizacja, fajni ludzie, elastyczne godziny pracy. Dla mnie bez porównania z moją poprzednią pracą:)
1
Tomy 2015-10-09 01:55:47
Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej jako Grafik/Projektant. Miła rozmowa w dwóch językach (niemiecki, angielski) aż do momentu poruszenia tematu wysokości zarobków. Moja propozycja 3500 zł netto. Odpowiedź zwaliła mnie z nóg i rozśmieszyła, brzmiało to tak: Brutto? Netttttooooo? O Boże, nikt tyle w Polsce nie zarabia... Od tamtej pory kilka razy w miesiącu widzę ich ogłoszenie i zastanawiam się, czy wciąż szukają, czy taka rotacja? :)
1
REKRUTACJA 2015-10-09 08:28:04
Pytanie jest najbardziej normalne, doprecyzowujace kwote, widac podal Pan tylko 3500, stad powstalo pytanie. A aktualnosc ogloszenia spowodowana jest trudna rekrutacja - bywaja takie stanowiska, na ktore dobrych ludzi szuka sie miesiacami.
bellika 2015-11-18 14:34:26
czy sa jakies najnowsze opinie: pracownik biurowy? Atmosfera? Jaki dział jest najfajneijszy i najbardziej rozwojowy? Jak z szefem? Stawki mniej wiecej?
REKRUTACJA 2015-11-18 18:05:46
Na chwile obecna odbywa sie rekrutacja na stanowisko Pracownik biurowy z j.niemieckim lub angielskim, oraz na Młodszy/a ksiegowy/a, oraz owszem poszukujemy ludzi z malo popularnymi jezykami jak czeski, norweski, czy fiński. Wszystkie aktualne stanowiska można znależc u nas w zakładce praca https://www.beliani.pl/content/praca/
REKRUTACJA 2015-11-25 08:29:45
Znajomość języka obcego w naszej firmie to podstawa i koniecznosc. Z kilku powodow - jeden to komunikacja wewnatrz firmy, ktora nie zawsze odbywa sie po polsku, mam tu na mysli szkolenia, workshopy poniewaz zatrudniamy ludzi z roznych krajow a oni nie mowia po polsku, a drugi powod to koniecznosc posługiwania sie jezykiem obcym do wykonywania swoich zadan i obowiazkow przypisanych danemu działowi, czy stanowisku. Tak wiec minimalny poziom jakiegokolwiek języka to minimum poziom B2.
1
marida 2015-11-27 13:26:22
Do kiedy poszukiwani sa pracownicy biurowi?
Roberto 2016-02-01 16:00:59
Kierownika magazynu? Mogę prosić więcej szczegółów
bunia 2016-02-02 10:09:40
jaka stała praca ?
ciągle na infoludku sie ogłaszają,ze szukają pracowników.to znaczy ,że ludzie od nich odchodzą. Stała praca to taka, w której pracujesz godnie z zadowoleniem do emerytury albo przynajmniej przez kilkanaście lat.
5
Rekrutacja 2016-02-02 10:47:16
Poszukiwanie pracownikow jest uwarunkowane rozwojem firmy. A czasy w ktorych sie pracowalo w jednej firmie do emerytury, to zdecydowanie juz minely bardzo dawno temu. Niestety kandydaci sami rotuja miedzy firmami, wykazujac sie często zatrudnieniem w przeciagu 5 lat w 5 miejscach pracy, wiec to chyba nie tak do konca od firmy zalezy.Takie czasy nastały.
Beliani Polska 2016-02-10 16:53:06
Witamy serdecznie użytkowników portalu gowork.pl, na oficjalnym profilu naszej firmy.
Od jakiegoś czasu na naszym profilu wypowiadają się osoby, które nie przestrzega regulaminu serwisu GoWork.pl, ale i również prawa polskiego, w związku z tym zostały usunięte pewne treści, ale i również sprawa sprowadzona na drogę sądową, aby te osoby zidentyfikować i pociągnąć do odpowiedzialności prawnej za nieprawdziwe wpisy, które wpływają negatywnie na wizerunek firmy Beliani Polska. Takie działania podchodzą pod art. 212 kk "zniesławienie polega na pomawianiu o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności. Zniesławić można nie tylko pojedynczą osobę fizyczną, ale także grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej."
Osoby które chciałby wypowiadać się na forum gowork.pl uprasza się o zapoznanie z regulaminem serwisu i zamieszczania wpisów z nim zgodnych. W innym przypadku będą one usuwane, a najgorszych przypadkach przekazywane na drogę prawną.
2
Kolo 2016-04-01 17:04:06
Czy może ktoś z Państwa napisać coś więcej o pracy w Beliani za granicami Polski. Jakie są warunki i jacy pracują tam ludzie ??
Paweł 2016-04-06 18:41:18
Kolo jest OK
Zenek 2016-04-11 11:01:24
(usunięte przez administratora)
2
Rekrutacja 2016-05-06 09:31:51
Wszystkie kwestie dotyczące szczegółów zatrudnienia można uzyskać tylko przystępując do procesu rekrutacji. Zapraszam.
Rekrutacja 2016-06-12 10:42:06
Zapraszam do wysłania swojego CV, to nie zabiera dużo czasu.
ZA 2016-07-23 11:51:34
Jaki pakiet socjalny? HAHA
zx 2016-08-02 15:07:16
O i konwersacja się ucięła :( nikt nie chce napisać o atmosferze w firmie ???
1
The Godfather 2016-08-03 12:15:17
Pisałem 2 razy, ale nie widzę nawet 1 mojego komentarza. Odrazu mówię, że mój komentarz był bardzo negatywny.
6
RobRoj 2016-08-11 15:39:26
jest, po prostu jest.
3
Paula 2016-08-22 15:33:08
Dobrze a co z atmosferą w pracy?? Nikt nie chce pisać
Pierluigi 2016-08-23 19:10:18
Zbyt wysokie wymagania za niske wynagrodzenie. Atmosfera w pracy też słaba.
25
Skarpeta 2016-09-16 18:07:05
Witam , może ktos sie wypowiedzieć na temat atmosfery pracy w szczecinie ?
OP 2016-09-28 14:17:36
Moniek, kto Ci opowiadał o premii? Kasa jest na czas ale premia?????
MA 2016-10-22 20:53:25
W firmie pracuje prawie 200 osób, w kilkunastu działach. Troszkę trudno jednoznacznie mówić o atmosferze.. Zależy do jakiego działu się trafi i jakie macie oczekiwania - są działy w których jest luźno, są takie w których jest bardziej oficjalnie. Najlepiej pójść na rozmowę i samemu się przekonać :)

Co do zarobków - znowu - kwestia indywidualna. Wszystko ustalane jest po rozmowie rekrutacyjnej w zależności od działu i doświadczenia.
2
Zostaw swoją opinię o Beliani - Szczecin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Beliani