Koi Capital Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Koi Capital Sp. z o.o.

Marta 2014-10-16 15:44:04
Ja tutaj pracuje od 2 miesięcy i naprawdę mi się bardzo podoba. Atmosfera fajna, mój manager też jest w porządku. Co do warunków: jest jasny target na umowę o pracę, wypłacają na czas, multisport, bonusy. Polecam GA
0
Klient 2014-10-17 10:10:52
Z tego co wiem GA maja kilkuset lientów. Samo trade.com kilka milionów bo sprawdzałem!

Jak ich pracownik ze mną rozmawiał czułem, ze wręcz kocha ta firmę :)) dlatego zgodziłem się na spotkanie w ich siedzibie. W biurze na spotkaniu wszyscy byli mili i uśmiechnięci nie wyczułem jakiegoś horroru! Maja seksi sekretarkę!!!!
0
strona www 2014-10-30 13:55:58
powiem wam szczerze, że nieźle się uśmiałem jak wszedłem na ich strone i w zakładce kariera jest tekst , że można im wysłac CV jakoś tylko że nawet nie podana jest skrzynka pocztowa... hmm znacie może jakiś adres konkretny albo wiecie gdzie to sie zgłaszać ? mam nadzieje, że kogoś potrzebują do pracy
0
irt 2014-11-30 18:26:29
a jakie sa zarobki w tej firmie i godziny pracy sadzac po wypowiedziach firma jest godna zaufania.....
1
googlestyle 2015-01-28 23:06:20
Jestem pracownikiem w tej firmie już od 4 miesięcy. To co mam do powiedzenia, to że na pewno atmosfera jest bardzo fajna, teraz nawet przerabiają nam biuro na Google style co uważam za dobry pomysł(ciekawe jak to naprawdę wyjdzie ). Co do piotra to uważam że jest w porządku tytko się wkurza bardzo szybko i gnębi ludzi którzy gadają głupoty i nic nie wnoszą do firmy.
Jeśli chodzi o jego zarobki to myślę że nie narzeka, inni też mówią że dużo zarabia. Może jak chodzi o zarobki pracowników bo to tak naprawdę nas interesuje wszystkich. Muszę przyznać że da się zarobić. Mój kolega w tym miesiącu zarobił prawie 10k zł a nie uważam żeby pracował jakoś ciężko. Co do klientów wydaje mi się że całkiem nieźle im idzie szczególnie po tym jak mam już dwa polecenia ( co tak naprawdę wiąże się z łatwą prowizją).
Faktycznie wiedzę można zdobyć i się nauczyć sporo o tym jak rynki funkcjonują. Nie podoba mi się tylko wiceprezes który cały czas chwali się jaki to on nie jest i czego to on w życiu nie robił. Tutaj zawsze pojawia mi się pytanie to jak tak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] miał to czemu przyszedł do GA.
Podsumowując wszystko to polecam tą pracę tylko tym co są ogarnięci i wiedzą co chcą od życia, wiedzą co to sprzedaż. Jak ktoś oczekuje że przyjedzie tutaj i na farcie zbuduje portfolio ze swoimi klientami to niech nawet nie przychodzi na rozmowę kwalifikacyjną. Natomiast inni mogą znaleźć tutaj awans, niezłą prowizję oraz wiedzę co uważam za najbardziej cenną rzecz.
0
Aleks 2015-02-19 12:50:50
To nie jest robota dla leni działajcie ostro i zdecydowanie a osiągniecie tam sukces a co do inwestycji, forex nie jest dla BARANÓW to ty Panie klient podejmujesz decyzje przy każdej transakcji i jesteś za nią odpowiedzialny, firmy tego typu są tylko od tego aby przekazywać tobie informację z rynku oczywiście w ich interesie jest to aby klient zarobił i generował spread ale nie oszukujemy się, jak można na czymś zarobić 100% to równie dobrze można i stracić 100% to tylko od TWOICH decyzji zależy czy zarobisz na tym kasę a da się zarobić i to bardzo dobrze.
0
marina 2015-06-23 19:02:13
@aleks zgadzam się z twoim komentarzem, ta branża wymaga jednak sporej dynamiki, w końcu to serwisy informacyjne i platformy transakcyjne, także wyższa półka pracy moim zdaniem, bardzo wymagająca. poza tym skoro można u nich konta zakładać to duża odpowiedzialność itd., akurat szukają specjalistów ds. sprzedaży
0
Dro 2015-08-25 11:46:30
@marina tak czy inaczej, tego typu firma musi zatrudniać osoby, które znają się na rzeczy. Tu trzeba wiedzieć o co chodzi i najlepiej, jakby taki pracownik miał doświadczenie. Bez tego ani rusz.. I tak jak mówisz, ta branża to ogromna odpowiedzialność, więc selekcja pracowników musi być rzetelna. A teraz nikogo nie szukają swoją drogą.
0
Tomek 2015-09-03 13:14:17
Szukają szukają cały czas jest mniejsza lub większa ilość miejsc wolnych do pracy. A warunki są naprawdę dobre zostały zwiększone wynagrodzenia i prowizyjne i podstawowe. Także nie piszcie rzeczy niezgodnych z prawdą. Jeśli nie jesteście studentami dziennymi wyślijcie CV a sami się przekonacie :)
0
Dobry1 2015-09-05 16:31:48
Ja pamiętam jak zaczynałem w tej firmie.To były czasy :) Nic nie wiedziałem o branży, ale chciałem mieć chajs.
Dzisiaj jestem w takiej firmie Menadzerem.
Jestem zadowolny z życia - mam na swoje wydatki i rodzice mnie nie utrzymują.
Trzeba uwierzyć w siebie i dążyć do tego co się zaplanowało.
0
asia 2015-09-24 16:00:22
ja sama jestem studentem akurat studiow zaocznych. i jak mam mniejsze doswiadczenie w tej branzy, ale za to 4letnie w sprzedazy to mam szanse sie dostac do Godwin Austin? pytam bo wlasnie poszukuja osob na stanowiko specjalista do spraw sprzedazy i opiekuna klienta. i oferta wydaje sie na prawde fajna. z gory dzieki za pomoc
0
asia 2015-09-24 16:01:16
ja sama jestem studentem akurat studiow zaocznych. i jak mam mniejsze doswiadczenie w tej branzy, ale za to 4letnie w sprzedazy to mam szanse sie dostac do Godwin Austin? pytam bo wlasnie poszukuja osob na stanowiko specjalista do spraw sprzedazy i opiekuna klienta. i oferta wydaje sie na prawde fajna. z gory dzieki za pomoc
0
asia 2015-09-24 16:02:10
ja sama jestem studentem akurat studiow zaocznych. i jak mam mniejsze doswiadczenie w tej branzy, ale za to 4letnie w sprzedazy to mam szanse sie dostac do Godwin Austin? pytam bo wlasnie poszukuja osob na stanowiko specjalista do spraw sprzedazy i opiekuna klienta. i oferta wydaje sie na prawde fajna. z gory dzieki za pomoc
1
krzysiek 2015-10-20 13:34:27
z tego co wiem, to szukają teraz ludzi, byłem na rozmowie i czekam na odpowiedz. fajne biuro w samym centrum wawki !!!
0
Andzia 2015-10-24 19:04:10
@krzysiek właśnie ja też słyszałam, że szukają ludzi do pracy i to prawda, że centrum warszawy, więc w sumie spoko opcja, ja dojeżdzała bym z gocławia na pradze południe, więc też nie najgorszy dojazd, wsiadam w sumie w 507 i jestem :) zastanawiam się tylko ilu ludzi szukają i czy w ogóle jeszcze szukają :)
0
lech 2015-11-13 12:01:20
byłem u nich na spotkaniu jako potencjalny inwestor. bardzo profesjonalne podejście, konkurencyjne spready!
0
asia 2015-11-13 17:00:15
@Andzie szukaja np na opiekuna klienta gdzie oferuja wysoko podstawe, dla najlepszych uowe o prace, mozliwosci awansu na stanowiska menadzerskie, najwyzsze bonusy i prowizje w branze. brzmi to calkiem niezle.a wystarczy posiadac doswiadczenie w sprzedazy czy minimum średnie wykształcenie. nie jest tak zle.
0
daria 2015-11-15 20:34:59
@asia te wymagania w ogłoszeniu nie są jakieś bardzo wygórowane, więc myślę że warto spróbować swoich sił.
0
Andzia 2015-11-17 23:38:57
ja to od razu chyba będę aplikować na stanowisko opiekuna klienta, to chyba jest o jeden stopień wyżej, niż specjalista sprzedaży?
0
erwin 2015-11-20 03:00:56
Ja tez byłbym zainteresowany aplikacja na opiekuna klienta do godwin austin. Mam jednak pytanie, czy jest tu w ogóle realna umowa o prace na czas nieokreślony?
0
sławek 2015-11-23 16:29:20
tak, oczywiscie, ze jak sie jest dobrym to sie dostaje umowe o prace na czas nieokreslomy
0
daniel12 2015-11-26 22:35:31
zaczynam prace od poniedziałku, zobaczymy mam nadzieje, ze bedzie git:P zobacze jak z premiami całe szczęcie ze ofreują podstawę, dzięki której jestem w stanie życ:)
0
asia 2015-12-03 15:13:50
hehe.. @daniel12 podstawa wazna ale nie powiesz ze nie korci cie aby pracowac na jak najwyzsza premie. i tak rzeczywiscie umowa o prace spokojnie, tylko mocno sie trzeba wykazac
0
Pshemek 2016-01-12 15:06:53
bylem dzis na rozmowie. firma wydaje sie bardzo profesjonalna i do tego maja wysoka podstawe + prowizje + bonusy. mam nadzieje ze sie do mnie odezwa!
0
kondzi 2016-01-13 14:50:10
to napisz cos wiecej podaj jakie kwoty oferują bo i ja palikowalam na specjaliste do spraw sprzedaży,wymagane wykształcenie średnie ale trzeba miec doswiadczenie w sprzedaży praca na terenie warszawy
0
supermario 2016-01-14 12:41:12
teraz , dają 2500 brutto podstawy do łapy i dla wszystkich gwarantowana umowa o pracę !!!!!!!! dużo sie zmieniło na lepsze, ogłoszenie jest na pracuj.pl
http://www.pracuj.pl/praca/key-account-manager-warszawa,oferta,4319966
0
witolo 2016-01-16 16:53:06
jakbym nie zobaczył @supermario to bym nie uwierzył. Na takim warunkach już można jakoś funkcjonować chociaż to Warsszawa i wydatki są większe niż w innych miastach
0
sadam 2016-01-28 16:17:06
co ty w ogole wygadujesz
0
gość 2016-01-30 20:40:52
sadam, jeżeli masz inny punkt widzenia to nie zaszkodzi go zaprezentować. Poszukują teraz do Warszawy Key Account Managera. Słyszałem, że 3,5 tyś do ręki jest realne.
0
supermario 2016-02-08 10:00:35
jest realne.
0
jaro 2016-02-08 11:56:25
Gość, chyba słabo czytałeś to ogłoszenie. "Stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę (podstawa 2500 PLN brutto)". Tu raczej średnio o premie, więc jak zarobisz 2 tysiące to będzie wszystko.
0
ewueyuwła 2016-02-10 15:44:02
własnie w takich firmach zarabia sie na premiach podstawa to tylko egzystencjalny dodatek w tym przypadku akurat spoko bo 2,5k brutto
0
eeeee 2016-02-10 15:56:44
No ale przecież podstawa to jest 2500 zł. Do tego dochodzą jeszcze prowizje, więc moim zdaniem to 3500 jest jak najbardziej realne na stanowisku key account manager @jaro. Są też szkolenia ze sprzedaży i giełdy oraz telefon służbowy.
0
tutuq 2016-02-24 15:20:38
Hej :) czy ktoś wie ,czy na rozmowie kwalifikacyjnej jest rozmowa po angielsku ,albo jakaś wzmianka dotycząca języków obcych?
0
fdbjdfj 2016-02-25 17:19:09
język angielski nie jest wymagany :)
0
Kandydat 2016-02-25 22:38:14
Rozmowa bardzo profesjonalna. Faktycznie dają umowę o prace. Angielskiego nie sprawdzali. Pozdro czekam na tel.
0
w3e4r 2016-02-26 15:23:30
maja wciaz dwa aktualne ogloszenie w Warszawie Key Account Manager oraz Junior Sales Dealer no ale tak jak piszesz trzeba znac jezyk angieslku tutaj..
0
zen 2016-02-29 09:22:44
język angielski nie jest wymagany !!!!!!111
0
buka14 2016-03-08 08:32:34
no fakt, w ofercie pracy nic nie napisali o umiejętności języka angielskiego ale za to i tak nie jest lekko bo trzeba skończyć najlepiej kierunek ekonomiczny i mieć doświadczenie w b2b
0
zen18 2016-03-09 13:14:20
b2b/b2c/b2g, nieważne... liczy sie cheć do pracy.... doświadczenie jest mile widziane, ale nie jest wyznacznikiem przyjęcia.
0
grześ 2016-03-15 21:04:37
Zen, a kim w firmie jesteś? Widzę, że masz sporą orientację w temacie, co sporo mi pomogło :) podoba mi się oferta na key account managera, którą niedawno wrzucili
0
erf 2016-05-08 18:54:33
hej hezeli chodzi o oferty pracy to polawila sie teraz na stanowisko mlodszego opiekuna klienta w Warszawie fajnie ze jest stałe wynagrodzenie niezależne od wyników
0
mati 2016-05-10 14:33:01
Witam
Byłem na rozmowie w sprawie pracy w firmie Koi Capital w łodzi, ale czytając wsztytskioe tu opinie mam pytanie czy Godwin Austin Polska to jest to samo co Koi capital. duzo osób pisze właśnie o Godwin Austin nawet te mają takie same adresy numery tel.
proszę o pomoc wyjaśnieniu mi tej sprawy
1
asdc 2016-05-10 15:25:24
Witam takie pytanie mam czy Godwin-Austin to to samo co koi capital, bo troche tego nie rozumiem
0
asdc 2016-05-10 18:16:14
Witam
Byłem ostatnio na rozmowie w koi capital i mam pytanie czy koi to było kiedyś Godwin-Austin??
0
maniaze 2016-05-12 12:30:13
Mati, jak wyglądała rozmowa? Powiedz coś więcej?
0
Marcin__ 2016-05-13 00:07:33
Tak, Koi Capital to dawny Godwin Austin. Podejrzewam, że zmiana nazwy firmy związana była ze zmianą brokera z markets.com na trade.com
0
Gość 2016-05-19 16:01:45
Pracuje w Koi już 3 mc zdecydowanie polecam. Wynagrodzenie wypłacane na czas miła atmosfera w biurze. Szefostwo ostre ale ludzkie. I mam umowę o pracę wiec nie jest źle.
1
mati 2016-05-19 16:27:54
powiem tak na rozmowie mało co sie dowiedziałem, (usunięte przez administratora) praca od 10 do 18
moim obowiązkiem jest nakłanianie klientów do otwierania konta i wpłacania środków
praca ogólnie związana z finansami giełdą forex
wiecej na szkoleniach będzie info
0
bunia3 2016-06-16 18:23:39
@matki czyli można powiedzieć że sprzedaż tak czy siak, pewnie jesteś doradcą klienta - ja tez chcę być bo widze że macie obecnie taką ofertę pracy - napisaliście że macie w firmie bardzo wysoką podstawę - czy dowiem się tutaj można jakichś konkretów?
0
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Koi Capital Sp. z o.o.