Koi Capital Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Koi Capital Sp. z o.o.

Accmanager 2014-02-12 17:58:37
(usunięte przez administratora)Wiecie co to jest motywacja? Wiecie do jakiej branży w ogole zlozyliscie papiery ( ci co zrezygnowali po dniu) ? Chyba nie bardzo! Na przyszłość polecam patrzeć gdzie sie cv wysyla, bo dla stawki godzinowej ani dla podstawy w takiej branzy sie nie pracuje.
Jak ktoś porywa się z motuka na slonce to tak wlasnie wychodzi. Ja również na pensje nie narzekałam, jak dla mnie najlepsze biuro maklerskie w warszawie. Managerowie w porzadku- zawsze szlo sie dogadac, a to,że się przechwalali pensją to raczej nie po to,żeby komuś było przykro, chyba,że tak do tego podchodzisz "piotrusmaciej" :D Widocznie slabe ambicje w twoim zyciu spowodowaly,ze stoisz w miejscu i bola Cie wyzsze zarobki innych. Praca dobra jako ta pierwsza i ostatnia ;) Atmosfera super! Polecam
Pracownik 2014-02-13 15:33:13
Popieram opinie Accmanagera. To jest stanowisko sprzedażowe tu zarabia się na prowizjach które są bardzo wysokie i od razu wypłacane a nie jak u innych brokerów że klient musi być miesiąc w systemie albo zrobić obrót na rynku. Gardzę ludźmi bez ambicji którzy poddają się po miesiącu pracy na takim stanowisku!
2
nikodem 2014-03-04 12:14:16
pracowałem w godwin przez 5 miesięcy i mnie wyrzucono :D nie miałem wyników, tam jest duża rotacja, jak zaczynałem tak nie było z teraz firma ruszyła pełną parą, szukają profesjonalistów, motywują karami finansowymi (za spóźnienia) wprowadzony jest terror... dla mnie odpada, ale kolezanka zamknela ostatnio klienta na ponad 100 tys PLN.
nowa/stara 2014-03-04 12:19:57
mnie osobiście przerażała baza danych przez 2 pierwsze tyg miałam wrazenie ze to na prawde ludzie z warzywniaka...dopiero kiedy dostałam nowy wykaz nazwisk i miałam 3 klientów i przytuliłam po0nad 7 tysięcy zl zmieniłam zdanie :D polecam tą pracę każdemu! co prawda na początku proponują niską podstawę, ale to się zmienia jak zamykasz klientów...później się już tylko zarabia z loadów i masz stałą pensje na rękę!
1
Opinia 2014-03-04 15:54:04
Od kiedy można się spóźniać do pracy? Czepiacie się naprawdę rzeczy które powinny być normalne. To że ktoś nie szanuje czasu ani pracy to uważam że kary powinny być. Ludzie którzy przychodzą i odchodzą, a później wystawiają takie komentarze są śmieszni. Weźcie się do roboty bo tak to nigdy nic nie zarobicie. W tym miesiącu mój kolega nie dość że zarobi dużo to dostał jeszcze nowego IPad Air jako bonus motywacyjny za dobrą pracę. Mi się w tej pracy podoba. Managerowie dobrze wykonują swoją pracę i chętnie wszystkim pomagają.
1
piotrusmaciej 2014-03-11 15:31:19
A skąd takie informacje o staniu w miejscu?. Zapewniam Cię dziecko, że o tym, że mam ambicje i dlatego olewam takich ludzi jak Wy.
Jeżeli uważasz, że znieważanie podwładnych, mobbing, "tresowanie" ludzi jest motywujące to "jesteś chorym człowiekiem". Owszem będziesz miał grupę "zastraszonych pracowników", może na krótką metę wydajnych.
Przykro mi to było jak zacząłeś sypać stawkami. Jak zobaczyłem tabelkę prowizyjną.
piotrusmaciej 2014-03-11 16:20:42
I w jeden kwestii dołączam się do ACCmanager a . Patrzcie gdzie gdzie wysyłacie CV. Nie przeczę, że w tej branży przeżyją tylko ludzie pewni siebie i bezczelni. Jednak nie dajcie sobie wmówić, że musicie się dawać obrażać by osiągnąć sukces. Wręcz odwrotnie.
anita 2014-03-13 11:59:01
a ja dostałam kiedyś TV za dobre wyniki :D:D:D:D kij wam w oko nierobom wszystkim!
Jola 2014-03-17 12:43:44
Gratuluje. Trzeba było podjechać wózeczkiem do mnie z miesiąc temu. Też byś dostała, a tak na złom poszedł.
2
Buraczek 2014-03-26 15:29:44
Czy da się tam zarobić ? Ile płacą? Czy to prawda, że wystarczy podstawić znajomego z większą kasą, który tylko wpłaci pieniądze a potem wypłaci, bez gry to dostaniesz premie bo ona liczy się od wpłaconych pieniędzy?
2
joanna 2014-03-26 16:06:07
można tak zrobić bo wtedy dostajesz bonus jeśli tylko ktoś wpłaci a co się później stanie to już trudno...
88201 2014-04-18 14:55:59
co byście nie pisali na temat Godwin tu się można nauczyć ZYCIA! ZDOBYĆ DOŚWIADCZENIE W SPRZEDAŻY, KTÓRE PRZYDAJE SIĘ PÓŹNIEJ WE WSZYSTKIM...
2
TomI 2014-05-08 19:02:04
Marketing to trudna gra i ona sama ma wiele obliczy… to jedna strona medalu firmy, a druga to co oferuje klientom. Co możecie powiedzieć o profilu firmy. To znaczy jeśli z trudem uda się przekonać klienta do inwestowania przy doradztwie Godwin Austin to można być z tego dumny ?
ga 2014-05-19 10:19:21
Mi sie bardzo podoba. Dzwonie do ludzi siedze na tylku nie zapierdzielam nigdzie na magazynie malo tego czesto integrujemy sie z naszym glownym menagerem :) wszyscy sa zadowoleni duzo mozna z takich wyjsc wyciagnac wiec czemu nie :) polecam!
ilo 2014-07-03 16:57:46
ga2 popieram- te pozytywne opinie to jakas farsa. ( usunięte przez administratora )
Pracownik 2014-07-18 12:01:09
Dla mnie (usunięte przez administratora) jest spoxo. Wiadomo jest cisnienie ale swoje mozna zarobic. A co do kierownika to zalezy do ktorego trafisz
Edyta 2014-07-19 15:40:11
Tomek ja tez wyslalam na to ogloszenie w piatek mialam rozmowe. Samo spotkanie bardzo mile duzo pytan jakie sa towje plany dlaczego chcesz pracowac itd. Moze do mnie zadzwonia. Trzymajcie kciuki.
1
Premier 2014-09-17 12:51:27
pikolo czepiasz się- "zamykam klienta" to taki firmowy slang. Oznacza on sytuację gdy babcia z warzywniaka wpłaci swoje miliony na konto firmy do inwestowania. Wtedy "zamykasz" babcię.
1
info2 2014-10-08 10:09:48
a skąd informacja, że godwin austin polska jest przedstawicielem biznesowym trade.com?
Wojtek 2014-10-16 08:57:01
Czytam tu jakies bzdury. Dzialam z nimi od roku. I wszystko jest ok profesionalna obsluga zawsze cheteni pomoga i udziela informacji na temat rynku. A SL uzywam przy kazdej transakcji.
Marta 2014-10-16 15:44:04
Ja tutaj pracuje od 2 miesięcy i naprawdę mi się bardzo podoba. Atmosfera fajna, mój manager też jest w porządku. Co do warunków: jest jasny target na umowę o pracę, wypłacają na czas, multisport, bonusy. Polecam GA
Klient 2014-10-17 10:10:52
Z tego co wiem GA maja kilkuset lientów. Samo trade.com kilka milionów bo sprawdzałem!

Jak ich pracownik ze mną rozmawiał czułem, ze wręcz kocha ta firmę :)) dlatego zgodziłem się na spotkanie w ich siedzibie. W biurze na spotkaniu wszyscy byli mili i uśmiechnięci nie wyczułem jakiegoś horroru! Maja seksi sekretarkę!!!!
1
googlestyle 2015-01-28 23:06:20
Jestem pracownikiem w tej firmie już od 4 miesięcy. To co mam do powiedzenia, to że na pewno atmosfera jest bardzo fajna, teraz nawet przerabiają nam biuro na Google style co uważam za dobry pomysł(ciekawe jak to naprawdę wyjdzie ). Co do piotra to uważam że jest w porządku tytko się wkurza bardzo szybko i gnębi ludzi którzy gadają głupoty i nic nie wnoszą do firmy.
Jeśli chodzi o jego zarobki to myślę że nie narzeka, inni też mówią że dużo zarabia. Może jak chodzi o zarobki pracowników bo to tak naprawdę nas interesuje wszystkich. Muszę przyznać że da się zarobić. Mój kolega w tym miesiącu zarobił prawie 10k zł a nie uważam żeby pracował jakoś ciężko. Co do klientów wydaje mi się że całkiem nieźle im idzie szczególnie po tym jak mam już dwa polecenia ( co tak naprawdę wiąże się z łatwą prowizją).
Faktycznie wiedzę można zdobyć i się nauczyć sporo o tym jak rynki funkcjonują. Nie podoba mi się tylko wiceprezes który cały czas chwali się jaki to on nie jest i czego to on w życiu nie robił. Tutaj zawsze pojawia mi się pytanie to jak tak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] miał to czemu przyszedł do GA.
Podsumowując wszystko to polecam tą pracę tylko tym co są ogarnięci i wiedzą co chcą od życia, wiedzą co to sprzedaż. Jak ktoś oczekuje że przyjedzie tutaj i na farcie zbuduje portfolio ze swoimi klientami to niech nawet nie przychodzi na rozmowę kwalifikacyjną. Natomiast inni mogą znaleźć tutaj awans, niezłą prowizję oraz wiedzę co uważam za najbardziej cenną rzecz.
Aleks 2015-02-19 12:50:50
To nie jest robota dla leni działajcie ostro i zdecydowanie a osiągniecie tam sukces a co do inwestycji, forex nie jest dla BARANÓW to ty Panie klient podejmujesz decyzje przy każdej transakcji i jesteś za nią odpowiedzialny, firmy tego typu są tylko od tego aby przekazywać tobie informację z rynku oczywiście w ich interesie jest to aby klient zarobił i generował spread ale nie oszukujemy się, jak można na czymś zarobić 100% to równie dobrze można i stracić 100% to tylko od TWOICH decyzji zależy czy zarobisz na tym kasę a da się zarobić i to bardzo dobrze.
Tomek 2015-09-03 13:14:17
Szukają szukają cały czas jest mniejsza lub większa ilość miejsc wolnych do pracy. A warunki są naprawdę dobre zostały zwiększone wynagrodzenia i prowizyjne i podstawowe. Także nie piszcie rzeczy niezgodnych z prawdą. Jeśli nie jesteście studentami dziennymi wyślijcie CV a sami się przekonacie :)
Dobry1 2015-09-05 16:31:48
Ja pamiętam jak zaczynałem w tej firmie.To były czasy :) Nic nie wiedziałem o branży, ale chciałem mieć chajs.
Dzisiaj jestem w takiej firmie Menadzerem.
Jestem zadowolny z życia - mam na swoje wydatki i rodzice mnie nie utrzymują.
Trzeba uwierzyć w siebie i dążyć do tego co się zaplanowało.
2
krzysiek 2015-10-20 13:34:27
z tego co wiem, to szukają teraz ludzi, byłem na rozmowie i czekam na odpowiedz. fajne biuro w samym centrum wawki !!!
lech 2015-11-13 12:01:20
byłem u nich na spotkaniu jako potencjalny inwestor. bardzo profesjonalne podejście, konkurencyjne spready!
1
sławek 2015-11-23 16:29:20
tak, oczywiscie, ze jak sie jest dobrym to sie dostaje umowe o prace na czas nieokreslomy
daniel12 2015-11-26 22:35:31
zaczynam prace od poniedziałku, zobaczymy mam nadzieje, ze bedzie git:P zobacze jak z premiami całe szczęcie ze ofreują podstawę, dzięki której jestem w stanie życ:)
1
Pshemek 2016-01-12 15:06:53
bylem dzis na rozmowie. firma wydaje sie bardzo profesjonalna i do tego maja wysoka podstawe + prowizje + bonusy. mam nadzieje ze sie do mnie odezwa!
supermario 2016-01-14 12:41:12
teraz , dają 2500 brutto podstawy do łapy i dla wszystkich gwarantowana umowa o pracę !!!!!!!! dużo sie zmieniło na lepsze, ogłoszenie jest na pracuj.pl
http://www.pracuj.pl/praca/key-account-manager-warszawa,oferta,4319966
sadam 2016-01-28 16:17:06
co ty w ogole wygadujesz
supermario 2016-02-08 10:00:35
jest realne.
ewueyuwła 2016-02-10 15:44:02
własnie w takich firmach zarabia sie na premiach podstawa to tylko egzystencjalny dodatek w tym przypadku akurat spoko bo 2,5k brutto
tutuq 2016-02-24 15:20:38
Hej :) czy ktoś wie ,czy na rozmowie kwalifikacyjnej jest rozmowa po angielsku ,albo jakaś wzmianka dotycząca języków obcych?
fdbjdfj 2016-02-25 17:19:09
język angielski nie jest wymagany :)
Kandydat 2016-02-25 22:38:14
Rozmowa bardzo profesjonalna. Faktycznie dają umowę o prace. Angielskiego nie sprawdzali. Pozdro czekam na tel.
zen 2016-02-29 09:22:44
język angielski nie jest wymagany !!!!!!111
zen18 2016-03-09 13:14:20
b2b/b2c/b2g, nieważne... liczy sie cheć do pracy.... doświadczenie jest mile widziane, ale nie jest wyznacznikiem przyjęcia.
mati 2016-05-10 14:33:01
Witam
Byłem na rozmowie w sprawie pracy w firmie Koi Capital w łodzi, ale czytając wsztytskioe tu opinie mam pytanie czy Godwin Austin Polska to jest to samo co Koi capital. duzo osób pisze właśnie o Godwin Austin nawet te mają takie same adresy numery tel.
proszę o pomoc wyjaśnieniu mi tej sprawy
2
asdc 2016-05-10 15:25:24
Witam takie pytanie mam czy Godwin-Austin to to samo co koi capital, bo troche tego nie rozumiem
asdc 2016-05-10 18:16:14
Witam
Byłem ostatnio na rozmowie w koi capital i mam pytanie czy koi to było kiedyś Godwin-Austin??
maniaze 2016-05-12 12:30:13
Mati, jak wyglądała rozmowa? Powiedz coś więcej?
Marcin__ 2016-05-13 00:07:33
Tak, Koi Capital to dawny Godwin Austin. Podejrzewam, że zmiana nazwy firmy związana była ze zmianą brokera z markets.com na trade.com
1
Gość 2016-05-19 16:01:45
Pracuje w Koi już 3 mc zdecydowanie polecam. Wynagrodzenie wypłacane na czas miła atmosfera w biurze. Szefostwo ostre ale ludzkie. I mam umowę o pracę wiec nie jest źle.
2
mati 2016-05-19 16:27:54
powiem tak na rozmowie mało co sie dowiedziałem, (usunięte przez administratora) praca od 10 do 18
moim obowiązkiem jest nakłanianie klientów do otwierania konta i wpłacania środków
praca ogólnie związana z finansami giełdą forex
wiecej na szkoleniach będzie info
Volodia 2016-07-25 14:52:07
1700 zł netto przez próbne 3 mies. pierwsze + prowizje i bonusy od zrealizowanych celów, po 3 mies. umowa o pracę i podstawa 2500 brutto się zmienia tylko.
Wojtas 2016-08-22 12:15:29
Jeżeli chodzi o pracę, to polega ona na dzwonieniu do osób z panoramy firm i namawianiu ich na inwestowanie na rynku Forex, poprzez promowaną platformę,

Jeżeli ktoś odnajduje się w tego typu pracy i ma gadane to na pewno nie będzie narzekał na zarobki. Należy jednak pamiętać, że chodzi o sprzedaż i zrobienie wyniku i z tego jest się rozliczanym.
certa 2016-08-22 22:12:11
jak ktoś szk a w tej instytucji pracy to jest ogłoszenie że w Warszawie im Młodszy Opiekun Klienta jest potrzebny - polecam się streszczać bo oferta jest z lipca
Zostaw swoją opinię o Koi Capital Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Koi Capital Sp. z o.o.