Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Godwin Austin

Pracowałeś w firmie Godwin Austin i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ga - 2014-05-19 10:19:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mi sie bardzo podoba. Dzwonie do ludzi siedze na tylku nie zapierdzielam nigdzie na magazynie malo tego czesto integrujemy sie z naszym glownym menagerem :) wszyscy sa zadowoleni duzo mozna z takich wyjsc wyciagnac wiec czemu nie :) polecam!
zdjecie uzytkownika
RaV - 2014-06-10 16:19:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [TomI - 2014-05-08 19:02:04]:
To zależy od sumienia lub jego braku :)
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-06-13 11:41:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Stawka 6.25 na godzinę. 9 godzin w pracy(po kiego wała godzinna przerwa?

Żal ściacka
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2014-06-20 12:55:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To ile w końcu macie tej przerwy w Godwin Austin, no i często pracujecie po 9 godzin, bo zazwyczaj jednak pracuje się po 8.
zdjecie uzytkownika
ilo - 2014-07-03 16:57:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ga2 popieram- te pozytywne opinie to jakas farsa. ( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2014-07-03 21:22:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ilo, a możesz napisac cos więcej, bo ja nie pracowałem w Godwin Austin, dopiero się nad tym zastanawiam, to i spojrzeć na managera nie mogę....
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-07-18 12:01:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dla mnie (usunięte przez administratora) jest spoxo. Wiadomo jest cisnienie ale swoje mozna zarobic. A co do kierownika to zalezy do ktorego trafisz
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2014-07-18 22:13:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W końcu doczekałem się odpowiedzi. Akurat wystawili nowe ogłoszenie pracy wczoraj - poszukują Opiekuna klienta w Warszawie. Ty Pracownik pracujesz na takim stanowisku, czy polecasz zupełnie inny dział?
zdjecie uzytkownika
Edyta - 2014-07-19 15:40:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tomek ja tez wyslalam na to ogloszenie w piatek mialam rozmowe. Samo spotkanie bardzo mile duzo pytan jakie sa towje plany dlaczego chcesz pracowac itd. Moze do mnie zadzwonia. Trzymajcie kciuki.
zdjecie uzytkownika
pikolo - 2014-08-21 15:33:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Opinia - 2014-03-04 15:54:04]:
amykam klienta " To jaka to branża ? Więziennictwo ?
zdjecie uzytkownika
Premier - 2014-09-17 12:51:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pikolo - 2014-08-21 15:33:52]:
pikolo czepiasz się- "zamykam klienta" to taki firmowy slang. Oznacza on sytuację gdy babcia z warzywniaka wpłaci swoje miliony na konto firmy do inwestowania. Wtedy "zamykasz" babcię.
zdjecie uzytkownika
info - 2014-09-23 14:58:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Godwin Austin Polska jest przedstawicielem biznesowym (BI) Trade.com, serwisu firmy mającej siedzibę na Cyprze i działającej zgodnie z regulacjami tego kraju. Trade.com jest jednym z najszybciej rozwijających się Forex & CFD Brokerem. Trade.com oferuje handel forex, oraz CFD na platformach transakcyjnych, łącznie z najbardziej popularną Meta trader 4.
zdjecie uzytkownika
info2 - 2014-10-08 10:09:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [info - 2014-09-23 14:58:48]:
a skąd informacja, że godwin austin polska jest przedstawicielem biznesowym trade.com?
zdjecie uzytkownika
info - 2014-10-09 19:58:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@info2, z ich oficjalnej strony internetowej godwin-austin.pl/pl/o-firmie/ chociaż jak dzisiaj sprawdzałem, to strona nie działa. W swoich ogłoszeniach o prace tez piszą: Godwin Austin jest oficjalnym partnerem firmy trade.com. Zajmują się udostępnianiem platform transakcyjnych, dzięki, którym klient ma dostęp do rynków z całego świata, zaczynając od rynku Forex i kończąc na kontraktach CFD na surowce i towary.
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2014-10-10 09:18:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak trade.com udostępnia platformę, ale to nic nadzwyczajnego bo brokerów są setki. Jedno co martwi to to że trade.com przyzwala na współprace z godwin-austin mimo że wie o niepoważnych praktykach swojego przedstawiciela który nieźle nagania klientów obiecując profesjonalny tradeing i szkolenia a w praktyce jadą na żywioł który statystycznie zawsze kończy się utrata kapitału mimo nawet początkowych zysków lub fartem zysk z jednej pozycji 25% oczywiście bez SL, to na pewno nie strategia dla początkujących z jednym kontem. Ci co już coś wiedzą to zrozumieją o czym mówię - gra bez SL i pozycja w dwie doby zeruje konto. Tak mi doradzili kiedy dopiero zaczynałem przygodę z inwestowaniem i zaufałem opiekunowi konta, a ja nie byłem jeszcze świadomy.
zdjecie uzytkownika
Wojtek - 2014-10-16 08:57:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytam tu jakies bzdury. Dzialam z nimi od roku. I wszystko jest ok profesionalna obsluga zawsze cheteni pomoga i udziela informacji na temat rynku. A SL uzywam przy kazdej transakcji.
zdjecie uzytkownika
Marta - 2014-10-16 15:44:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tutaj pracuje od 2 miesięcy i naprawdę mi się bardzo podoba. Atmosfera fajna, mój manager też jest w porządku. Co do warunków: jest jasny target na umowę o pracę, wypłacają na czas, multisport, bonusy. Polecam GA
zdjecie uzytkownika
Tom - 2014-10-16 17:37:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tak samo werbujecie pracowników do tego horroru jak i klientów. Miło i przyjemnie. Ale rzeczywistość jest zupełnie inna. A opinie zamieszczane o miłej atmosferze to chyba tylko reklama, bo ktoś musi pracować. Po tym miłym przyjęciu, wręcz profesjonalnym czar pryska jak bańka mydlana. ( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
Klient - 2014-10-17 10:10:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co wiem GA maja kilkuset lientów. Samo trade.com kilka milionów bo sprawdzałem!

Jak ich pracownik ze mną rozmawiał czułem, ze wręcz kocha ta firmę :)) dlatego zgodziłem się na spotkanie w ich siedzibie. W biurze na spotkaniu wszyscy byli mili i uśmiechnięci nie wyczułem jakiegoś horroru! Maja seksi sekretarkę!!!!
zdjecie uzytkownika
strona www - 2014-10-30 13:55:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
powiem wam szczerze, że nieźle się uśmiałem jak wszedłem na ich strone i w zakładce kariera jest tekst , że można im wysłac CV jakoś tylko że nawet nie podana jest skrzynka pocztowa... hmm znacie może jakiś adres konkretny albo wiecie gdzie to sie zgłaszać ? mam nadzieje, że kogoś potrzebują do pracy
zdjecie uzytkownika
irt - 2014-11-30 18:26:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jakie sa zarobki w tej firmie i godziny pracy sadzac po wypowiedziach firma jest godna zaufania.....
zdjecie uzytkownika
piotrusmaciej - 2014-12-03 16:48:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Minął rok od kiedy wykonywałem zlecenie w tej firmie. Co myślałem i myślę o sytuacji z przed kilkunastu miesięcy można znaleźć dużo wyżej. Jednak jestem bardzo ciekaw czy coś się tam pozmieniało. Czy wyciągnięto jakieś wnioski z opinii pracowników. Czy meneger Piotr nadal tam pracuje ? Czy osiągnął rozwój czy regres ? Czy przez ten rok dorobił sie fortuny o której wciąż wspominał. Jestem ciekaw opinii .
zdjecie uzytkownika
Ktoś - 2015-01-07 11:05:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co do firmy... Atmosfera jest na prawdę przyjemna, ludzie ogarnięci w większości wiedzący o czym mówią (bywają wyjątki). Pracowałem... 3 msc, ale to wystarczająco by wypowiedzieć się na temat firmy i jej dziwnych struktur. Dlaczego zrezygnowałem ? bo nie otrzymałem prowizji. Na samym początku pracy mówiono mi, że klient musi zrobić minimum jedną transakcję, żeby otrzymać prowizję... G.Ó.W.N.O. PRAWDA. Mój klient zrobił obrót i jedyne co dostałem to info od szeryfa, że niestety klient wypłacił pieniądze. Funny. Człowiek po obietnicach i ciężkiej pracy, żeby zdobyć kilku klientów w msc po prostu się demotywuje. Poprzednio pracowałem w Markets.com. Jeszcze gorsze sk...yny od GA natomiast po GA spodziewałem się czegoś więcej... niestety rozczarowanie.
Podsumowując, ludzie ok, firma [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] teraz żeby otrzymać prowizje klient musi zrobić 4 transakcje. Jeżeli wypłaci pieniądze przed obrotem to wieki krzak z waszą wypłatą. Plusy bycia Brokerem ? Wiedza, wiedza i wiedza, którą posiadłem, co otworzyło mi drzwi do tego żeby z Brokera stać się Maklerem w Domu Maklerskim, bycia specjalistą i zarabiania ciekawych kwot (na prawdę ciekawych ), zdecydowanie na lepszych warunkach, lepszych prowizjach i przede wszystkim KLASA WYŻSZA OD BROKERA. Co przez to mówię, walczie do jasnej cholery. Pracujcie w domach brokerskich, ale nie nastawiajcie się na pieniądze tylko na wiedzę, żeby po tym roku zostać o klasę wyższym Maklerem w DOMU MAKLERSKIM.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa miła, klarowna, wszystko jasno powiedziane.
Pytania: Czy wiem co to jest WIG20? Czym się różni Akcja od Obligacji? Jak bym sprzedała kaloryfer na pustyni? Jaki jest największy na świecie rynek?
zdjecie uzytkownika
googlestyle - 2015-01-28 23:06:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem pracownikiem w tej firmie już od 4 miesięcy. To co mam do powiedzenia, to że na pewno atmosfera jest bardzo fajna, teraz nawet przerabiają nam biuro na Google style co uważam za dobry pomysł(ciekawe jak to naprawdę wyjdzie ). Co do piotra to uważam że jest w porządku tytko się wkurza bardzo szybko i gnębi ludzi którzy gadają głupoty i nic nie wnoszą do firmy.
Jeśli chodzi o jego zarobki to myślę że nie narzeka, inni też mówią że dużo zarabia. Może jak chodzi o zarobki pracowników bo to tak naprawdę nas interesuje wszystkich. Muszę przyznać że da się zarobić. Mój kolega w tym miesiącu zarobił prawie 10k zł a nie uważam żeby pracował jakoś ciężko. Co do klientów wydaje mi się że całkiem nieźle im idzie szczególnie po tym jak mam już dwa polecenia ( co tak naprawdę wiąże się z łatwą prowizją).
Faktycznie wiedzę można zdobyć i się nauczyć sporo o tym jak rynki funkcjonują. Nie podoba mi się tylko wiceprezes który cały czas chwali się jaki to on nie jest i czego to on w życiu nie robił. Tutaj zawsze pojawia mi się pytanie to jak tak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] miał to czemu przyszedł do GA.
Podsumowując wszystko to polecam tą pracę tylko tym co są ogarnięci i wiedzą co chcą od życia, wiedzą co to sprzedaż. Jak ktoś oczekuje że przyjedzie tutaj i na farcie zbuduje portfolio ze swoimi klientami to niech nawet nie przychodzi na rozmowę kwalifikacyjną. Natomiast inni mogą znaleźć tutaj awans, niezłą prowizję oraz wiedzę co uważam za najbardziej cenną rzecz.
zdjecie uzytkownika
Aleks - 2015-02-19 12:50:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To nie jest robota dla leni działajcie ostro i zdecydowanie a osiągniecie tam sukces a co do inwestycji, forex nie jest dla BARANÓW to ty Panie klient podejmujesz decyzje przy każdej transakcji i jesteś za nią odpowiedzialny, firmy tego typu są tylko od tego aby przekazywać tobie informację z rynku oczywiście w ich interesie jest to aby klient zarobił i generował spread ale nie oszukujemy się, jak można na czymś zarobić 100% to równie dobrze można i stracić 100% to tylko od TWOICH decyzji zależy czy zarobisz na tym kasę a da się zarobić i to bardzo dobrze.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Godwin Austin
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Godwin Austin?
Zadaj pytanie