brak logo

LKW Walter Transportorganisation

Vienna

Opinie o LKW Walter Transportorganisation

PPP 2016-08-17 09:19
Jak to czytam to się zastanawiam czy ja w tej samej firmie pracuje. Wczoraj byłam w dziale personalnym z prośbą o przeniesienie do innego działu. Dość mam tego ponizania i krzyków i ciągłych pretensji. Dowiedziałam się, ze mam się przyzwyczaić, bo ona z nim tez pracowała, i wie ze jest taki nerwowy a inne działu nie potrzebują ludzi wiec nie maja mi nic innego do zaproponowania. Mam to po prostu zaakceptować. Tyle w temacie
Sawt 2016-08-18 20:34
Tak, poszukuja. Wystarczy matura. Ta praca to nie jest wielka filozofia. Nie trzeba miec studiow, nawet lepiej jak sie nie ma bo wtedy w inny kollektivvertrag sie wpada. Kolega nawet matury nie mial ale go przyjeli :)
3
Kierownik Dywizji 2016-08-22 20:49
"DObre relacje to podstawa sukcesu w firmie, więc jest o co walczyć".
To znaczy co konkretnie trzeba robić? O co walczyć?
„DObre relacje to podstawa sukcesu w firmie” – bardzo głęboka myśl na miare kierownika dzialu, DM.
KierownikDywizji 2016-08-22 20:50
"DObre relacje to podstawa sukcesu w firmie, więc jest o co walczyć".
To znaczy co konkretnie trzeba robić? O co walczyć?
„DObre relacje to podstawa sukcesu w firmie” – bardzo głęboka myśl na miare kierownika dzialu, DM.
Admaiora 2016-08-30 18:21
W bardzo przyjacielskich stosunkach sie donosi bo kto jest bliżej ucha dyrektora ten ma większe szanse na zostanie DM lub piastowaniem tej funkcji. Prawda jest taka, ze firma nie potrafi pozyskać nowych pracowników i nie pomoże produkowanie recenzji na kukunu.at Sprawne oko wyłapie te nowomowę i jakże szeroką znajomość struktury organizacji lkw walter. Pracownicy martwią sie o prace, szczególnie ci, którzy w tej firmie juz trochę przepracowali. Możliwości awansu sa znikome, bo struktury sa płaskie. Dla obecnych DM nie ma miejsca na GDM a dla GDM na VKD. Głowy bedą lecieć dalej a kto tego nie rozumie, to znaczy, że nie rozumie tej firmy. Swoją drogą z conajmniej dwoma językami obcymi (wymóg Waltera) i dobrymi studiami na prawdę można robić ciekawsze rzeczy w życiu niż dispo. Większość moich znajomych rozgląda się po cichu za inna pracą, która da poczucie większego szacunku do pracownika i stabilności jako takiej. No wiec do kolejnego trzęsienia gałęzią na której siedzą coraz słabiej trzymający sie pracownicy. Przepraszam - przyjaciele Waltera
Balerina 2016-08-30 22:38
Bylam u nich na praktyce. Bylo super! Duzo sie nauczylam i przy okazji super przygoda - Wieden jest przepiekny! Plan na ten rok to zdac mature, podciagnac niemiecki i bede probowac dostac sie tam do pracy. Duzo mlodych i fajnych ludzi! Firma jest ok!
2
walterianer 2016-08-30 22:54
korzystam z taniego internetu, wiec pewnie nie wszystkie wyniki mi pokazuje w google.
dzis poznalem Czecha, ktoremu lkw walter transportorganisation zaproponowalo prace w Wiedniu, a po dwoch latach zaproponowalo kompromis. albo sie zwolni "einvernehmlich" albo go sami zwolnia. Ponoc wypalony. Nie pasowal do Waltera
1
k 2016-08-30 22:58
pozdrawiamy walterowcow za slowa otuchy :)
Ja 2016-09-04 19:52
Ze zwolnieniami lekarskimi nie ma problemu z reguły, o ile nie trwa dłużej niż tydzień no i najlepiej max 1 raz w roku. Wszystko powyżej jest ryzykowane. Firma nie zwalnia za zwolnienia lekarskie. Nie od razu bo to byłoby nielegalne. Ci którzy piszą tu o dobrych relacjach to DM a nie "zwykli" pracownicy bo HR nie wyrabia juz z zatrudnianiem 25001 pracownika z Polski. No cóż, dysponowanie z tyt. magistra i znajomością conajmniej 3 języków przestało interesować ludzi z Polski. W końcu walter zacznie szanować swoich polskich pracownikow czego wszystkim życzę.
Nick 2016-09-04 23:04
Dajmy szanse Giti. Na pewno stworzy sie takie stanowisko jesli zajdzie potrzeba
chlip 2016-09-07 17:23
Nie bardzo. Widziałem na stronie, ze firma przywozi darmowym autobusem pracowników do tej strefy industrialnej 10km za Wiedniem. Inaczej ciężko się tam dostać lub podroz trwalaby kolo 1-5godz z przmusowym spacerem. Polecam google maps jesli ktos ma watpliwosci. Pewnie reszta będzie to znała z polskich firm produkcyjnych. Na wielki plus są mieszkania akademickie przy Ober-St.-Veit. 25m kwadratowych za jedyne 2000-2500 zł miesięcznie. Gorzej jak zwalniają, bo trzeba je błyskawicznie opuścić, i wtedy nie ma się ani pracy, ani mieszkania. A może sporty? Nie bardzo - poza ubiorem, żeby na zdjęciu niebiesko wyglądało i na stronę www. A ze imprezy są organizowane 1 (jeden) dzień w roku to może przemilczymy. No i to, ze na aktualnych zdjęciach zamieszczonych na stronie www sami byli pracownicy. No wiec, o jakich "benefitach" mowa?
Dflkufstein 2016-09-18 22:57
Czy moglibyście dodawać biuro? Mnie jutro czeka 18 miesiąc obdzwaniania polskich przewoźników i zachęcania do jazdy w przerzutach. Pewnie reszta to zna
1
niemam 2016-10-05 21:01
Znajoma namówiła mnie żebym tez zabrała glos, co po przeczytaniu poprzednich ocen chętnie zrobię. To nie moja pierwsza praca i tez wrażenia na początku były skrajne. Z jednej strony do wyboru kawa jaka się chce, z drugiej strony przepełnione pomieszczenia, które można porównać do kurnika – bardzo dużo osób, hałas, smród. Jednym to odpowiada, innym nie. W trakcie studiów co roku robiłam różne praktyki i jednak mnie to nie odpowiada. Chłopak dostał bardzo dobrze płatna prace wiec mogłam się zwolnic i znaleźć lepsza prace. W LKW poznałam wielu świetnych ludzi, z którymi do dziś utrzymuje kontakt prywatny. Większość z nich odeszła już z Waltera wiec mamy ciekawsze tematy do omawiania. Życzę wszystkim byłym koleżankom i kolegom wszystkiego dobrego a młodym wchodzącym w życie zawodowe – spełnienia marzeń zawodowych.
so hot 2016-10-09 19:55
Pewni, że jak atmosfera dopisuje @ach to od razu lepiej wypełnia się wszystkie obowiązki pracownicze. W końcu ważne jest, żeby warunki każdemu odpowiadały.
Safeba 2016-10-26 19:51
To się zgadza. Udało mi się dostać fajna pracę ale pracodawca miał obawy czy nie jestem walterowcem który zna się tylko ma jednym rynku bo miał wcześniej 2 osoby i niezbyt to mu funkcjonowało
Walter 2016-12-05 19:56
Robota w Walterze jest ok. Człowiek uczy się harować jak wól za żałośnie niską kasę. Warto napchać im worki i nauczyć się pracy w pod sporą presją wyników. Na koniec zwinąć manatki i przejść do innej firmy. Wada jest taka, ze walterze człowiek uczy się bardzo wąskiej specjalizacji, konkretnego rynku. Jednak większość firm jest mniejsza, i oczekuje większej elastyczności. Praca w lkw Walter nie należy do prestiżowych, i w niektórych środowiskach lepiej się tym nie szczycić.
Trainee 2016-12-14 06:57
PRZESTRZEGAM PRZED TA FIRMA!!!! Zatrudnili mnie i po miesiącu zwolnili chociaż robiłam wszystko jak należy – tak mówili w działu gdzie byłam trainee. W dziale personalnym mówili takim austriackim dialektem, ze nawet nie wiem jaki był powod zatrudniania mnie na miesiąc. Stracilam tylko kase na miesięczny wyjazd do Wiednia. Nigdy więcej LKW WALTER!!!!
Ich 2016-12-19 09:40
Szkoda, ze cię się nie udało… Jednak bez powodu nikt nie zwalnia. LKW WALTER jest wymagającą firmą. Jeśli ktoś się nie nadaje – a po miesiącu można to stwierdzić – to dla obu stron lepiej.
2
Trainee 2016-12-22 07:44
Straciłam tylko pieniądze na przeprowadzkę do Wiednia na miesiąc!!! Jak nie byłam predysponowana i to było ocenione po miesiącu to dział personalny LKW Walter powinien się doszkolić! Szkoda, ze do wyszkolenia mnie oddelegowano przełożonego który codziennie wyglądał jakby właśnie wrócił z imprezy. Zamiast mi wytłumaczyć ten czarny system walczył z kacem. Trudno żebym po miesiącu cos umiała jak nie mial czasu mi to wytlumaczyc!!!!
Ja 2016-12-22 21:28
Piekny prezent na swieta, nie ma co.
1
LKW Walter Transportorganisation AG 2016-12-23 22:26
Moze nastepnym razem ci sie uda :P Trzymamy kciuki! Zespol LKW Walter Transportorganisation AG
1
DM 2016-12-23 22:31
W którym dziale pracowałaś?
Cobra 2016-12-27 16:24
Rozumiem Twoje rozgoryczenie Trainee. Ale tak jak Ich uważam, ze musiała być jakaś przyczyna. W tej pracy, jak w każdej, tez trzeba mieć pewne predyspozycje. Ktoś sie nadaje, a ktoś nie. Nie traktuj tego w kategoriach porażki. Wyciągnij wnioski i szukaj takiej pracy, w której się odnajdziesz! Powodzenia!
Bolek 2017-01-06 18:09
Faktycznie, te ogłoszenia wiszą cały czas. Prawda jest taka, ze dysponent może przebierać w ofertach ile chce. Walter obniżył już poprzeczkę, i bierze ludzi nawet bez matury. Efekt jest taki, ze wielu ludzi się nie nadaje i jest szybko wyrzucana. Tak było w moim dziale. Kumpel się sam zwolnił bo harował 3 lata jak wól, z telefonem chodził jeść i kibel a jak przyszła premia to był klops. Dzisiaj wolne a tu do roboty trzeba było isc. Niby dostane dzień wolny, ale ja jeszcze nawet urlopu sprzed 3 lat nie wybrałem bo nie ma kiedy.
Jakub N. 2017-01-26 09:05
Szukam informacji o pracy dla LKW Walter. W zasadzie nie rozwazalem pracy w transporcie, ani Austrii, ale ich ogłoszenia są wszędzie. Z tego wyczytałem maja tylko 2 biura w Austrii. Otwieraja 3 biuro, ze potrzebują tylu nowych pracowników? W zeszłym roku skonczylem licencjata ale postanowiłem sobie zrobić rok przerwy zanim będę robic magisterke. Czy licencjat wystarczy? Będę wdzięczny za szczera informacje od ludzi, którzy już tam pracują.
Walterianin 2017-01-26 12:39
Czesc Jakub N.
Pracuje w firmie od kilku lat, wiec chetnie podziele sie informacjami. Tak, firma ma dwa biura w Austrii - Wieden i Kufstein. Firma oferuje prace i praktyki dla mlodych, ambitnych, komunikatywnych i przedsiebiorczych osob w miedzynarodowym przedsiebiorstwie logistycznym. Jest kilka podstawowych kryteriow, ktore nalezy spelnic. Stad ta liczba ogloszen, bo niestety, choc chetnych jest sporo, to nie wszyscy spelniaja te podstawowe wymogi. A te to:
1. Wyksztalcenie najlepiej ekonomiczno-logistyczne. Przyjmujemy osoby po szkole sredniej i takie ktore sa po studiach, po I lub II stopniu. Co wazne - NIE WYMGAMY DOSWIADCZENIA ZAWODOWEGO! Mamy specjalny program szkoleniowy, ktory kazdy kandydat przechodzi, by mozliwie szybko mogl byc wdrozony w tajniki pracy.
2. Komunikatywna znajomosc jezyka niemieckiego - podkreslam KOMUNIKATYWNA! Czyli taka, by sie dogadac. Na poczatek wystarczy, reszty mozna nauczyc sie na miejscu.
3. Inne jezyki sa rowniez potrzebne, ale zawsze w kombinacji z jezykiem niemieckim.
4. Umiejetnosc pracy w zespole, dobra organizacja pracy, komunikatywnosc.
5. GOTOWSC DO WYJAZDU ZA GRANICE - w tym przypadku do Austrii. Uwaga! Firma pomaga zorganizowac mieszkanie i niezbedne formalnosci.
Jesli spelniasz wszystkie kryteria to smialo mozesz skladac podanie przez nasza strone internetowa www.lkw-walter.com w zakladce "praca".
Oferta na pewno godna rozwazenia, szczegolnie dla osob, ktore chca zdobyc doswiadczenie zawodowe w duzym miedzynarodowym przedsiebiorstwie, interesuja sie logistyka i transportem, znaja i lubia uczyc sie jezykow a takze lubia wyzwania oraz prace w mlodym zespole. Zachecam! Ja tu przyjechalem na pol roku, a to juz kolejny roczek stuknal :)
Jakub N. 2017-01-26 21:29
Dzieki za informacje! A na czym polega praca? Jakie sa mozliwosci rozwoju? Czy otwierane jest nowe biuro, ze tylu nowych pracownikow chce przyjac LKW Walter?
1
transport manager 2017-01-26 22:53
- dzien dobry. podaje nazwisko
- z jakiej firmy
- lkw walter (el ka wu walter....)
- biiiip biiip biiip

Ot codziennosc w tym super koncernie :D
Jakub 2017-02-01 21:55
Pytałem ludzi, którzy pracowali w Walterze i co mnie trochę zmartwiło, ze wszyscy mi odradzali    Przede wszystkim na żadne, mimo obiecywanych wszędzie szans rozwoju  jak się ciężko pracuje można zostać dywizjon managerem ale w zasadzie trzeba robić dalej to samo. Jak jest naprawdę?
supernick 2017-02-21 00:51
Ktoś może napisze jak wygląda osobiste interview we Wiedniu , ile ono trwa i jakie pytania zadają bo właśnie za tydzień mam tam jechać i trochę stresik jest :)

Z góry dziękuje
martyna1 2017-03-02 19:26
dołączam się do pytania @supernick, oraz czy rozmowa jest w języku niemieckim? czy po Polsku jeśli oferta dla Polaków?
Max 2017-03-03 08:23
Tak, rozmowa jest po niemiecku. Jesli ktos potrafi sie po niemiecku dogadac, to nie musi sie stresowac :)
Hans 2017-03-03 15:03
Jest po niemiecku. Podstawy wystarcza i mozna kaleczyc, wysla wtedy na kurs językowy (LKW Walter za niego placi).
Supernick 2017-03-09 19:21
Już po rozmowie jestem i powiem ze bylo ciezko , najpierw rozmowa po niemiecku , potem musiałem odpowiedzieć pisemnie na 2 pytania ( chyba im chodzi o pismo jakie mam ) , potem rozmowa po angielsku i po polsku na koniec miałem z fajnym kolesiem z działu .
Ogólnie tez oprowadzili mnie po firmie i panuje bardzo fajna i luzna atmosfera , ogolnie widzialem samych mlodych ludzi .

Czekam narazie na warunki i może pojadę do tego Wiednia a co tam , zmiany sa dobre :)
Pozdro do wszystkich

Jak chce ktos wiecej info to prosze pisac na : virginvanilla5@gmal.com
Dziuniek 2017-03-20 18:35
Super! :) Jak cię będą pytać czy podobało ci się u Thomascha to powiedz, ze nie :D inaczej będziesz słuchał tekstów motywacyjnych z Bravo Girl :) powodzenia
ME 2017-03-27 22:40
Witam, to jakoś żart z ta opinia, pracuje w tej firmie od kilkunastu lat i nie dam złego słowa powiedzieć. Absolutnie nikt nikogo nie wykorzustuje, jedni pracownicy maja takie, a inni inne predyspozycje. Jak się Pani/Pan z firmy zwolnił, to tylko lepiej dla ogółu, gdyż z niewolnika nie zrobisz pracownika...a jeśli chodzi o zarobki to mamy jedne z lepszych na austriackim rynku pracy i proszę takich bzdur nie pisać (u nas praktykanci zarabiają nie jednokrotni więcej niż ich rodzice pracujący na pełnym etacie)...życzę dalszych sukcesów w karierze zawodowej, ale z takim podejście to wielkich perspektyw nie widzę. Nie ma to jak się "wyżalić" anonimowo. Akurat jeśli chodzi o dział personalny to nigdy ani ja, ani nikt z mojego otoczenia nie został odprawiony z kwitkiem, każda sprawę można przedyskutowac i zawsze znaleźliśmy jakieś WSPÓLNE rozwiązanie...jesli chodzi o fakt, ze POLAK nie pasował to jakiś żart, nigdy ale to nigdy nie odczuliśmy, ze jesteśmy pracownikami drugiego sortu- nawet można powiedzieć, ze jesteśmy jako Polacy bardzo doceniani, wiec proszę wybaczyć, ale to jedne wielkie bzdury jakie tu czytam.
1
ME 2017-03-27 23:04
Nie wierze, aby taka odpowiedz padła z działu personalnego. Jeśli ma się twarde argumenty za i przełożony widzi, iż w danym dziale się nie odnajdujemy to jeszcze NIGDY nie było tak, aby takowa osoba nie dostała innej propozycji. Chyba, ze się idzie z argumentami typu nie lubię "Markusa" bo nie, wtedy się zastanawiamy czy taka osoba rzeczywiście psuje do naszych struktur. Nie każdy pasuje do LKW WALTER i na sile tez nie chcemy nikogo trzymać. Zqstanawiam się tylko, dlaczego w takim razie w dalszym ciągu Pani pracuje skoro jest tak "złe" ;-) chętnie się umówię na kawę, to może pomogę w rozwiązaniu jakiegoś problemu?
ME 2017-03-27 23:10
Oj przepraszamy, ze jesteśmy tak dużo firma, która w 1bez. by się poprostu nie zmieściła. Nie wiem czy Pan/Pani wie, ale nasza firma we wcześniejszych latach mieściła się właśnie w samym centrum Wiednia, ale tak się dynamicznie i prężnie rozwijała, ze dla niektórych widać niestety a dla mądrych stery została przeniesiona do "strefy przemysłowej", która powstawała wtedy pod Wiedniem. Jak Pan/Pani pewnie zauwazyl/a jadąc naszym firmowym autobusem, w tej strefie nie jesteśmy jedyna firma, a miejscu się ich tu masa. Proszę być tez świadomym, ze LKW Walter jest tak prężna firma, iż większość firm stoi na ziemii należącej do naszej firmy. Ale Polakowi nikt nie dogodzi, bo nawet prywatny autobus, który wozi tylko naszych pracowników do firmy tez jest złe, malkontenci to polski znak firmowy.
AbbA 2017-03-27 23:21
To są jakieś rzeczy wyssane z palca, nie jeden był z nas na zwolnieniach lekarski, jedni krócej inni dłużej, na chorobę nie ma określonego czasu i proszę takich bredni nie pisać. Znam osoby, które były na zwolnieniu i kilka miesięcy i sam GDM przychodził i pytał się bądź prosił, aby do takowej osoby zadzwonić i spytać jak się czuje itd (bez żadnych podtekstów). A często nawet sam dyrektor jak widział, ze ktoś jest dość przeziebiony potrafił podejść do biurka i "wysłać" taka osobę do domu, aby się podleczyla. Wiec co my tu czytamy o jakimś zakazie pójścia na zwolnienie, to śmiech na sali.
abba 2017-03-27 23:36
Jakub, nie słuchaj innych- wiekszosc ludzi poprostu zazdrości. Spróbuj swoich sił w prężnie rozwijającej się firmie, która daje naprawdę duże możliwości rozwoju. Pokaz mi druga taka firmę, z taka ilością personelu i działów- czyli rozwijać się można, jeśli ktoś chce i ma ku temu predyspozycje. Praca to nie zabawa, jeśli podejdziemy do tematu bardzo rzeczowo, to w każdej pracy są wielkie możliwości. Uwierz mi, ze większość ludzi którzy złe mówią, to osoby którym w życiu nie wyszło, taka prawda. Życzę Ci, aby każdy Twój wybór był trafny, a wybór naszej firmy jest takowym. Podejmij rękawice i zawalcz o własne spojrzenie na sytuacje, a nie słuchaj osób, którym nie wyszło.pzdr
JA 2017-03-28 00:03
Sluchajcie, uśmiać się można czytając te wszystkie opinie POSZKODOWANYCH przez LKW Walter, jacy wszyscy byli/są wspaniałymi kandydatami/pracownikami, a ten zły Walter tak ich wykorzystał hehehe. Ja pracuje w tej firmie już kilkanaście lat, pewnie nie jeden z Was szedł wtedy do podstawówki i nawet nie wiedział, gdzie jest Wiedeń ;-) jak my zaczynaliśmy już prace w Walterze. Była nas garstka Polaków, która znała własna wartość i chciała się rozwijać w prężnej firmie. I pewnie powiecie, ze post sponsorowany itd. ale to na mnie nie robi wrażenia. Ale my wtedy wiedzieliśmy po co tu przyjechaliśmy, co chcemy osiągnąć i jakie mamy cele...natomiast teraz jak to powyższe czytam to tylko jest jeden cel, jak szybko zarobić miliony hihi i jak szybko mogę zostać dyrektorem...ludzie, nie każdy może być z Was dyrektorem, potrzeba ludzi na każdym stanowisku, ale ludzi którzy będą oddani realizacji wytyczonych, a nie wyimaginowanych przez siebie celów. Walter daje możliwości rozwoju i to wielkie, ale najpierw trzeba coś od siebie dać. Z naszej garstki Polaków prawie wszyscy dalej pracują, a z powyższych postów śmiech na sali. A wiec Walter to nie dojna krowa, zmieńcie swoją postawę, a i perspektywy się zmienia. Życzę Wam wszystkim POSZKODOWANYM prezes Waltera, aby kolejni pracodawcy byli tylko w połowie tak fair w stosunku do swoich pracowników jak Walter.
hernstein 2017-03-30 13:25
Stara gwardia zabrala glos - ci sami, ktorzy sie zachowywali wzgledem nowych pracownikow z Polski, jakby zezrali wszystkie rozumy, a Sobieskiemu siedzieli na koniu jak bronil miasta.
Czy moglbys doprecyzowac jakie to sa mozliwosci rozwoju? Masz na mysli tych 3 wannabegerman? Nie rozumiem dlaczego klamiesz o gartsce Polakow, ktora sie rzekomo ostala, bo to nieprawda. To tylko 3 osoby, ktore zostaly przesuniete do Stabsstelle. Jak na ponad 1100 pracownikow to wynik mizerny a pielgrzymki do miejscu kultu religijnego w Hinterbrühl tego nie zrekompensuja. Owszem, Walter placi na dzien dobry lepiej niz inne firmy, ale 5-10-15 latach te zarobki sie nie rosna.
1
Nowy 2017-03-30 17:00
Hej Hernstein,
Mogę cos zapytać? Proszę Cię o szczerą odpowiedz…
Dlaczego Ty tam jeszcze pracujesz?
1
ME 2017-03-30 21:56
Miły człowieku, czytaj proszę mój wpis, ze zrozumienie...oczywiście, ze stara gwardia zabrała w KOŃCU głos, bo takich głupot na temat naszej firmy to się czytać nie chce...jacy to wszyscy biedni, jacy poszkodowani to po co pracujecie w naszej firmie, won do Polski tam teraz idealny czas dla młodych ludzi, pełno świetnej i dobrze płatnej pracy, perspektywy Polexit, wracać po co tu siedzieć? Oczywiście, ze są ogromne perspektywy rozwoju, tylko trzeba mieć plan na siebie, nikt do mnie czy moich kolegów/koleżanek nie przyszedl i nie powiedział "dzisiaj Ty zostajesz tym bądź tym bo mam taki kaprys" tylko każdy z nas sobie na to zapracował...a jeśli chodzi o płace to co za bzdury, ze po 5-10-15 takie same zarobki, śmiech na sali...a dlaczego nikt z Was nie napisze, ze dostał właśnie po 20.000€ premii, no czemu nikt o tym nie wspomni? Bo jesteście młoda kadra, która nawet nie wie, za takie premie są bo jeszcze nawet takowych nie dostaliście, gdyż system premiowy zaczyna w pełni działać dopiero po ok.1,5 roku przepracowanych...ale Wy byście już miliony chcieli w pierwszym miesiący zarabiać, oj zły ten Walter oj zły...dajcie trochę od siebie, a później dopiero wyciagajcie ręce po więcej...a z tymi jakimiś pielgrzymkami to jakaś paranoja, zrobiono fajne miejsce na szkolenia, ale to tez się oczywiście nie podoba...ręce opadają czytając tak płytkie wpisy
hernstein 2017-03-30 22:01
Doprawdy wydaje ci sie, ze Stabstelle sa miejscem szczegolnie chronionym? Przepraszam cie bardzo, ale chyba nie rozumiesz tej firmy. Grasz w golfa? To zacznij.
hernstein 2017-03-30 22:09
"...na temat naszej firmy" - to nie byla i nie bedzie twoja firma. Zakoduj to. To spolka akcyjna nienotowana na gieldzie. Zeby ci bylo latwiej Aaaaa Gieeeee. Nienotowana na gieldzie. Zeby ci bylo latwiej zrozumiec - nigdy nie staniesz sie czescia tej spolki przez kupienie akcji. Nie uzurpuj sobie praw do niej. Jestes tylko i wylacznie na liscie jej pracownikow. Pracujesz, dostajesz wynagrodzenie, to wszystko. W ramach bonusu pielgrzymka do Hinterbrühl i kanapeczka za darmo. Tylko i wylacznie tyle
1
hernstein 2017-03-30 22:14
zmow modliwe za Sw. "Franciszka", to ci wiecej da ;)
ME 2017-03-31 22:28
Nie bądź dzieckiem, jeśli ktoś jest zadowolony ze swojej pacy, potrafi się w niej realizować to się z nią utożsamia...nie trzeba kupować akcji, aby czuć się czescia danej firmy, a gro ludzi właśnie ma takie odczucia i nazywa ja "nasza firma"... zmówić modlitwę moge, ale za kogoś innego ;-) AG przynajmniej tyle znaczy, jeśli nie wiesz- a dla nas pracowników jest to ważne- ze nie można kupić akcji na giełdzie, czyli nie przyjdzie wujek Ben zza wielkiej wody i nas kupi- czyli nasze miejsca pracy są dość pewne pod tym względem, pzdr i życzę miłego wieczoru.
Free Walker 2017-04-28 11:13
Po godzinach przegadanych w kantynie i spacerów wokół tych obskurnych magazynów mogę powiedzieć tyle, ze zmarnowałem najlepszy czas życia pracując w Walterze. Poszedłem na łatwiznę, i dałem się tej firmie wessać zamiast znaleźć normalna prace, gdzie mógłbym krok po kroku się realizować zawodowo. Obserwując średnią wieku pracowników chyba nikt tu nie ma złudzeń, ze emerytury w tej firmie nie doczeka. Jesli chcesz szybko znalezc robote to wybierz Waltera, jesli chcesz osiagnac cos w zyciu zawodowym i nie martwic sie o prace, omijaj LKW Walter szerokim lukiem. Pan udzielajacy sie wyzej chyba nie wie jak blisko byl otrzymania tzw "niebieskiej koperty". Zapewne chetnie wszystkim wytlumaczy co to jest.
Morfi 2017-05-01 23:56
Kurcze właśnie miałam wysyłać do nich papiery z myślą że fajnie byłoby tam popracować ale ja pracowałam 3 lata w firmie transportowej i mam już dosc spore doświadczenie, jak czytam te opinie to płakać mi się chce, mieszkania akademickie za 600€ :/ serio, mieszkam w super dzielnicy w Wiedniu kawalerka 400€ i to na niezłym poziomie, zarobki na starcie pewnie 1300€ albo 1400€ Czy najniższa krajowa 1200€ ? Byłam cały czas przekonana że to firma na poziomie ponieważ wcześniej gdzie pracowałam braliśmy ładunki od Waltera i było ok, to że sami młodzi ludzie ok już daje wiele do myślenia, w biurze jak w kurniku ? Czegoś tAkiego bym nie zniosła, myslalam ze małe pojedyncze biura to standard, jak w mojej minionej pracy w pl.. presja i niezadowolenie Omg, napiszcie jeszcze że jedzenie w kantynie to śmieci i trzeba wyrobić jakieś minimum zleceć na dobę
Zostaw swoją opinię o LKW Walter Transportorganisation - Vienna
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LKW Walter Transportorganisation