logo Joko Cosmetics s.j

Joko Cosmetics s.j

Wołomin

Opinie o Joko Cosmetics s.j

Anna 2013-04-27 11:45:47
A'propos analfabetyzmu, to pisze się "wyżyć" a nie "wyrzyć". Trudno, żeby osoba doświadczająca przemocy w pracy ujawniła swoje dane - łatwo przewidzieć, jak by się to skończyło. Proszę zająć się korzeniem problemu, a nie napadaniem na osoby wyrażające swoją opinię.
wujek dobra rada 2013-05-21 10:07:58
Widzę, że uspokoiła się dyskusję. Więc mam nadzieję, że poprawiło się wszystkim. Mam nadzieję, że brak wpisów nie jest spowodowany galopującym bezrobociem :D
chore to jest 2013-07-30 11:41:41
zachowujesz się jakbyś miał depresję maniakalną - zamknij już te drzwi
kosia 2013-09-14 23:59:10
Hej, a czy w joko w laboratorium pracuje się na 2 lub 3 zmiany? I czy jest możliwość odbycia stażu lub np wolontariatu?
4
walentynka 2013-10-10 20:59:29
absolutnie nie polecam pracy w tej firmie!!
3
anonim 2013-12-18 20:09:09
kiedyś pracowałam w tej firmie na prasowaniu. tragedia strasznie się pyli i jeszcze żeby były za to stosowne pieniądze. człowiek jest brudny ( usunięte przez administratora ) najgorzej mają ci z obsługi działu robią wszystko, często za innych i pracują za marne grosze. jest to jedna z firm w której od razu widać kto ma znajomości i kogo się bardziej uważa, typowy podział na lepszych i gorszych
2
Ewelina 2013-12-25 21:34:16
W dalszym ciągu nic się nie zmieniło.
wujek dobra rada 2014-01-13 11:09:20
Widzę, że nic się nie zmienia...
Jak tam się miewan najważniejsza pani dyrektor?
2
anonim 2014-02-19 11:34:34
śmieszna umowa z miesiąca na miesiąc o dzieło za marne grosze, a robić trzeba jak robot nie polecam tej firmy
1
moniakania1978 2014-02-20 11:47:27
Witam,mam pytanie odnośnie przyjęć do pracy w YOKO? Jak często są przyjęcia? Jakie zarobki,zmiany i ogólne warunki pracy.Niech ktoś życzliwy podpowie czy trudno się tam dostać?
3
emi 2014-03-05 13:37:46
Witam,
proszę o informacje na temat pracy w JOKO ??
może macie nr do kadr?
zeby złożyć CV zapytać czy są przyjęcia??
1
kaka 2014-03-07 19:29:37
Witam.Nie polecam pracy w Joko.Pracowałam tam blisko dwa m-ce.Tam nowy pracownik jest traktowany tak samo jak stare pracownice,liczy się tylko norma.Jak nie zrobisz zostajesz po godzinach za które nikt Ci nie zapłaci.dają umowę o dzieło.Praca niby łatwa ale normy są w większości zawyżone.Jedynym plusem są pracownice które pomagają jak tylko mogą ,jeśli oczywiście mają czas,bo czasu tam nie ma ,nawet na toaletę czy śniadanie.
2
byly pracownik 2014-03-09 17:10:58
Witam . Ja również nikomu nie polecam pracy w joko. zgadzam się z emi liczy się tylko norma którą musisz wyrobić i koniec. Kierowniczka jest okropną niemiłą osobą do której strach o cokolwiek zapytać bo zaraz krzyczy. Pracownicy boją się przy niej rozmawiać jak jest na hali nikt nawet się nie odezwie. Kolejną bardzo nie miłą osobą jest brygadzistka pani (usunięte przez administratora), która nic nikomu nie wytłumaczy bo czasami miałam wrażenie ze sama nie wiele wie co się dookoła niej dzieje najlepszą metodą na wszystko dla tej pani jest krzyk ona zawsze i na wszystkich krzyczy i jeszcze jedno czego sama doświadczyłam obgaduje pracowników nie powie ci w oczy ze coś źle robisz tylko obgaduje za plecami a tak na pewno nie powinno być. Naprawdę nikomu nie polecam tam pracy i jeszcze jedno bardzo źle traktują osoby uczące się nie chcą im dawać wolnego na szkołę.
1
Debeściak 2014-03-23 14:57:47
Mam pytanie:
Czy ta brygadzistka jest niska i chuda i czy nosi okulary ?
Pytam bo chyba znam tą panią
kaka 2014-03-26 14:01:58
Tak się składa że wiem o kogo chodzi,brygadzistka nie jest niska i chuda a okulary zakłada do czytania.Powyższy opis pasuje raczej do nowej(bo od stycznia) kierowniczki.Obecnie jest tam trzy brygadzistki,jedna nowa podobnie jak pani kierownik ,druga niska i szczupła ale bez okularów(bardzo miła uśmiechnięta pani)a trzecia to właśnie ta krzycząca,jeśli ktoś tam pracował to na pewno wie o kogo chodzi.Tej pani nie sposób nie zauważyć.
pracownik 2014-03-27 23:19:42
są duże normy, ale i panie są paskudne, robić im się nie chce, tylko by gadały o głupotach i patrzą, aby 8 godz zeszło i kto im pomoże na koniec dnia, oraz żeby wypłata wpłynęła na konto, zamiast przyznać się do lenistwa lepiej pisać oszczerstwa, zagrywki szczeniaków
była pracownica 2014-04-03 11:29:12
Panie nie są paskudne,one po prostu nie dają rady,Problemem w tej pracy jest to że każdego dnia robi się coś innego.Nikogo to nie obchodzi że nie wie co do czego.,ważna jest norma.Owszem ktoś podpowie,pokarze ale do wszystkiego trzeba mieć wprawę,czego brakuje nowym paniom.
Nie uważam żeby owa pani brygadzistka nie tłumaczyła.wręcz przeciwnie ja byłam zadowolona z jej tłumaczeń.Pani pokazuje wszystko od podstaw.Jedynie jej ton ma wiele do życzenia.Brygadzistka zbyt pochopnie ocenia ludzi.Nie uważam że jestem leniem,patrzyłam czy wypłata wpłynie na konto ale dlatego że nie miałam kasy.w końcu nikt tam nie pracuje dla przyjemności.

P.S.jak można napisać o swoich współpracownikach że są paskudne.
ruda102 2014-04-03 13:08:22
Witam,jak często są przyjęcia w YOKO,składałam C.V rok temu ale pewnie trafiło do kosza.
3
byly pracownik 2014-04-05 17:35:53
ja tez tam pracowałam i sobie chwalę, nie oszukujmy się tam trzeba sprytu i zdolności manualnych,no i praca na maszynach inaczej się człowiek nie sprawdza ,więc nie rozumiem po co ten szum,asortyment jest duży i robi się co innego,poza tym norm wymaga góra,a kadra starszych pracowników nie jest wstanie zrobić za siebie i nowa panią,bo to tez są ludzie , sama słyszałam jak nowa pani mówiła ze ona to p..... aby zleciał dzień -tydzień,może lepiej założyć własny biznes i zobaczyć jak to jest pomyślcie, pozdrawiam wszystkich złośliwców ,a do pracy to trzeba się dowiedzieć,teraz rezygnują z osób,tak jest co raku, ale jak się coś ruszy to znów można wrócić,najgorsze to w tym to rzeczywiście umowy śmieciowe,nawet starzy pracownicy co im się kończy umowa przechodzą na tzw. toolip i tym raczej trzeba się martwić,bo latka płyną i nikt nie młodnieje drogę panie.
1
ruda102 2014-04-06 13:07:12
Kurcze to trochę bez sensu,pracujesz gdy jest na ciebie zapotrzebowanie a jak jesteś niepotrzebny siedzisz i czekasz,chyba bym się zanudziła.Poza tym kogo dzisiaj stać na siedzenie w domu bez pracy? Może z czasem nastąpią jakieś zmiany-jeżeli chodzi o umowy śmieciowe.Jak tak czytam o atmosferze w pracy...niestety chyba wszędzie nie jest dobrze.U mnie w pracy na pytanie szefa:która jest zmęczona?( po dziesięciogodzinnej orce) cztery mówi,że zmęczone a jedna,że absolutnie nie.Szef wychodzi a ona z obrotów spada,ledwo chodzi bo przy szefie biega wprost.Podwyżka? Ona nie chce bo może ją zwolnią.(usunięte przez administratora)...to już nie chodzi o to,że takie czasy,mamy to na co się godzimy.
1
John Doe 2014-05-16 14:06:26
Trochę mnie nie było na tym forum bo byłem zajęty uczciwą, dobrze płatną i satysfakcjonującą mnie pracą ale znalazłem chwilę i poczytałem nowe komentarze.
(usunięte przez administratora)
była pracownica 2014-05-28 11:37:28
Też tak myślałam.sprawdziłam na własnej skórze.Niestety większość z tych komentarzy okazało się prawdą.A chyba najgorsze jest to że dają umowę o dzieło.Potem są inne umowy ale na krótki czas,oczywiście jeśli się spodobasz albo masz znajomości.Życzę powodzenia :).
ola 2014-05-30 13:41:40
jednym słowem robią tam z ludzi robocików do roboty.normy ha.jestem ciekaw jak by posadził na pomadkę panią kierowniczke jak by sobie dała rade .
ola 2014-06-04 19:47:52
zarobki. jak na te 8 godz.no wszędzie tak samo .da się żyć jak nie masz rodziny na utrzymaniu.no chyba że druga połowa zarabia lepiej.ok
cytrynka 2014-06-10 20:15:32
Nie wiem czy ten wpis w czymś pomorze,ale mam nadzieję że tak; MOŻE PRZECZYTA GO KTOŚ WYŻEJ SIEDZĄCY NA STOŁKU I POMYŚLI ROZSĄDNIE!po przejęciu stanowiska kierowniczego na mokrej(dział) przez nową panią kierownik,jest OKROPNIE! ATMOSFERA PRZERAŻAJĄCA!DO PRACY IDZIE SIĘ JAK NA SKAZANIE!ciągłe nerwy,normy podwyższane,nie ma nawet kiedy zrobić siusiu,napić się wody,bo myśl,że nie zrobi się normy paraliżuje,bo wtedy trzeba będzie,albo zostać dłużej,albo przyjść za karę w sobotę a nawet i w niedzielę!!!tu nikogo nie obchodzi fakt że mamy rodziny i domy i własne życie, JESTEŚ NIEWOLNIKIEM I MASZ ROBIĆ JAK CI KARZĄ ! pani kierownik nie zna słowa dzień dobry,do widzenia,jak się koło niej przechodzi odwraca głowę,bo przecież jak robolowi można spojrzeć w oczy,nie mówiąc już o załatwieniu z nią czego kolwiek,dzień wolny?zapomnij!chyba że za anonsujesz go miesiąc wcześniej. wciąż nie zadowolona,naburmuszona,nie dostępna.KOSZMAR!!!ONA MUSI ODEJŚĆ,ALBO LUDZIE ZACZNĄ UCIEKAĆ I TYLE BĘDZIE Z NUKO(nowa nazwa,ale porażka)!
2
ruda102 2014-06-17 15:37:27
Wyobraź sobie Cytrynko,że w mojej poprzedniej pracy szef też mówił dzień dobry w zależności od humoru.Zapytałam go : a pan to co,głuchy? Po czym powiedziałam,że w takim razie ja też nie zamierzam pierwsza mówić mu dzień dobry bo w końcu ja tylko u niego pracuję.Dowiedziałam się,że jestem pyskata i zapytał kiedy mam koniec umowy to jakoś ze mną do tego czasu wytrzyma.Do dzisiaj pracujemy razem ale przy każdej "głośnej rozmowie" jestem zwalniana.Co do Waszej nowej kierowniczki może po prostu ma syndrom niedopchnięcia albo ktoś na niej jeździł w jej poprzedniej pracy.
1
cytrynka 2014-06-17 17:15:56
nie sądzę,przeszła z działu na dział:(,ale fakt że ma coś z emocjami jest coraz bardziej realny,wystarczy popatrzeć na nią i jej falujące brwi: w góry, w dół, mówią same za siebie.
ruda102 2014-06-17 20:25:30
O kurde to mi też falują :) !!! Może ma w domu przerypane i zero głosu to chociaż w pracy zaiskrzy.Czy praca u Was jest naprawdę tak ciężka jak wszyscy piszą? Te umowy z miesiąca na miesiąc też tragedia.Chciałabym się do Was dostać ale coś mi mówi,że Wasza praca jest jeszcze cięższa niż u nas.Fakt,kaska u Was lepsza,dużo lepsza.Pewnie jak nie spróbuję to się nie dowiem.
cytrynka 2014-06-18 13:35:38
odp:praca bardzo ciężka,często stojąca przez 8h,normy podwyższane{jak pisałam wyżej}z dnia na dzień. Nowe osoby często nie wytrzymują tępa,odchodzą. Trzeba mieć siłę,determinację i dobrą psyche! Pieniądze?nie wiem jak jest w innych zakładach,ale u nas...takie sobie,jak na taką harówkę i wykańczalnie.
zumi 2014-06-20 09:15:10
Uważam że niektórym Paniom poprostu w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się poprzewracało...atmoswera czasem jest napięta ,ale gdzie jaj nie ma ja się pytam?a to że trzeba czasem stać i to nie 8 a 7 i pół godziny bo jest jeszcze przerwa to nie jest żadna tragedia ...nie przesadzajmy.Jeżeli ktoś dobrze wykonje swoją pracę to nikt go się nie czepia ...może tylko niektóre panie wzieły by się za robotę zamiast gadać i peplać o byle czym.Zarobki też nie są złe :)a poza wszystkim ,nikt tam na siłę nikogo nie trzyma ...i koniec w tym temacie ...a dodam jeszcze -skoro tam miało być tam tak zle ...to dlaczego niektóre osoby pracują po 10,8 i 5 lat itd więc sami sobie odpowiedzcie na pytanie czy w NUKO jest naprawdę tak żle ?
miśka 2014-06-29 16:41:31
p. "zumi"...niezła jest!widać że z produkcją nie ma nic wspólnego pisząc, że co ma to za znaczenie ile sie stoi: 8 czy 7 i pół h ! jakby tak postała i poprzebierała łapkami to może klapeczki z oczek by opadły!!!a co dyskusji pań przy pracy...owszem są czasami,nawet o głupotach,ale to dobrze,bo w ten sposób jakoś sie funkcjonuje i nawiązuje przyjazne kontakty,bo wszystkie musimy sie trzymać razem! tak że p. "zumi",prosze na temat pań sie nie wypowiadać!!!!
1
zumi 2014-07-01 21:32:27
Tak się składa że pracuję obecnie i kiedyś pracowałam w NUKO i to na produkcji ,i wiem dobrze na czym polega tam praca i niejednokrotnie stałam po te jak to napisałaś 8 godzin..(usunięte przez administratora)
1
asiap202 2014-07-26 09:08:44
Witam, wiadomość do zumi czy są obecnie przyjęcia do nuko?
2
zzr 2014-09-25 15:12:19
świetna wypowiedz...ależ się uśmiałam....ale byk ...piszę się półka :)czyli na półkach sklepowych...itd.
2
Justyna 2014-09-25 21:12:47
Odpowiadając na pytanie powyżej. Dlaczego są rozbieżności pomiędzy postami? Być może ze względu na to,że panie brygadzistki również to czytają i odpisują pozytywnymi komentarzami?
bebe 2014-10-04 17:39:23
jest git
2
Nusia 2014-11-21 11:26:17
Praca jest fajna, zarobki ok, kierownictwo również spoko.
wujek dobra rada 2014-11-27 10:05:48
hahahahaha!

Nie pracuje tam 4 lata ale z tego co wiem to Pani Dyrektor Produkcji nadal panuję za przyzwoleniem Pani Prezes. Jeżeli się nie ma wyboru to ta praca jest lepsza niż żadna, ale polecam się nie zadomawiać ani nie wykazywać. Polecam robić swoje, a powoli szukać innej pracy. Człowiek łatwo wpada w kierat, a jak Pani Dyrektor Produkcji zagnie na człowieka parol to koniec. Z tą kobietą nie idzie wygrać, ponieważ Pani Prezes jej wierzy ślepo we wszystkie, nawet największe brednie...
Nusia 2014-11-27 16:07:02
Trzeba wiedzieć z kim dobrze żyć (usunięte przez administratora)żeby praca była przyjemnością. I tyle w tym temacie. Pozdrawiam wiecznie narzekające.
4
star 2015-01-12 15:38:49
nie polecam tej firmy, panuje tam kolesiostwo, ci maja najlepiej co się najbardziej szefostwu podlizują, atmosfera nieciekawa, najlepiej siedzieć cicho, pracować i na wszystko się zgadzać oczywiście przytakując tym co są nad wami, nie słuchają co się ma do powiedzenia i nie chcą słuchać prawdy, jedni drugich obmawiają za plecami sami nie będąc w porządku
2
Kackacper 2015-02-02 08:40:50
Pracowałem tutaj prawie 10 lat. Fajna Firma, fajni ludzie ,super Szefowie. Odszedłem bo musiałem (po połączeniu z Miraculum).Nie mam pojęcia jak jest na produkcji (więc sięnie wypowiadam), ale bycie przedstawicielem Handlowym Joko i Virtuala oraz współpraca z ludźmi "z biura" w tej Firmie było dla mnie wielką przyjemnością. Chętnie bym do Was kiedyś wrócił, nawet trochę tęsknię...
Robi 2015-02-09 21:32:55
polecam dział prasowanie skrzywienia kręgosłupa tylko tam dostałem za marne grosze by chcieli zeby człowiek zapie...dzielał jak robot. Nie Polecam to mój koszmar minionego lata TRAGEDIA
2
wujek dobra rada 2015-03-10 09:47:02
Kasa wcale nie jest ok. jak odszedłem z JOKO to od razu dostałem sporowięcej. Nie jest to bynajmniej pokłosiem doświadczenia zdobytego w JOKO, bo nikt nie wie co to jest!!! Naprawdę mimo tego, że kosmetyki są ok to brand jest nic nie warty!! Dziwne, że ktoś to kupił!
Teraz w kolejnej firmie zarabiam 100% więcej niż w JOKO. mam świadomość, że pozostając w JOKO nadal zarabiałbym groszę i musiałbym wysłuchiwać idiotyzmów Pani Dyrektor wspieranej przez Panią Prezes :D
Esmail345 2015-04-10 20:58:24
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] !! Tak nie może być, potrzeba stanowczo więcej ludzi do pracy.Kobiety zostają na noc pracują w nieludzkich warunkach,nasyłajcie inspekcje pracy, to nie jest przestrzeganie kodeksu pracy ze strony pracodawcy..
1
racjarada 2015-04-10 21:05:31
Właśnie, naślijmy inspekcje pracy, jeśli będzie coraz więcej skarg,to może coś się zmieni. Wysyłaj i opisz jakie są problemy w pracy,pracuj na godnych warunkach!
1
mii 2015-10-16 20:33:29
Podjęłam pracę w NUKO ponieważ oferowali dobre wynagrodzenie i 8 godzinny system pracy (mam małe dziecko więc na te 8h nie było wiekszego problemu aby je zostawić z kimś innym). Praca miała być od poniedziałku do piątku od 6-14 lub od 14-22. Ale juz po 4 dniach okazało się że są przymusowe nadgodziny (po 12h dziennie), kiedy jednak nie mogłam zostawać, bo nie miałam z kim zostawiać dziecka to PANI KIEROWNICZKA ZWOLNIŁA MNIE PODOBNO DLATEGO ŻE SIĘ NIE WYRABIAM, a dosłownie 2 dni wcześniej inna kierowniczka mówiła że radze sobie lepiej niż niektóre stałe pracownice. Więc pozdrawiam całe NUCO i zdecydowanie nie polecam!!!
1
wujek dobra rada 2015-11-03 09:02:05
Jakość produktów nie ma nic wspólnego z tym jak się traktuję ludzi. To jakky po jakości bawełny oceniać czy niewolnicy w Stanach byli dobrze trakowani...

Co do nadgodzin to wiem, że są przymusowe nadgodziny na konfekcjonowaniu i prasowaniu. Firma ma taki styl i w związku z tym, że zatrudniają pracowników przez agencje pracy są praktycznie bezkarni.
.....a 2015-11-05 16:32:19
NA PRASOWANIU NADGODZINY PRZYMUSOWE PIERWSZE SŁYSZE. PISAĆ GŁUPOTY TYLKO POTRAFICIE.
3
kazio 2016-04-13 22:19:01
Czasem nawet 200% stawki albo do odbioru
1
iza 2016-05-10 20:01:43
jak dla mnie to bardzo dobre warunki, 200% za nadgodziny jest rzadko spotykane :)
Zostaw swoją opinię o Joko Cosmetics s.j - Wołomin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Joko Cosmetics s.j