Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Milmex Systemy Komputerowe

Pracowałeś w firmie Milmex Systemy Komputerowe i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
sierżant P - 2014-10-13 03:39:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Wezwania na policję wynikły z łamania art. 218 kk i faktu, że firma od listopada 2013 roku nie wypłaca pracownikom wynagrodzeń, nie płaci również składek ani podatków, podczas gdy do marca 2014r. pobierała jeszcze dofinansowania na niepełnosprawnych pracowników. Obligatariusze, to prawdę mówiąc, zostali po prostu zrobieni w balona...zresztą podobnie jak pracownicy, kontrahenci, banki, urzędy i cała gromadka klientów.
zdjecie uzytkownika
henryk - 2014-10-13 21:55:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
moich skladek nie placili co namniej od pazdziernika 2013, wlasnie sie dowiedzialem i ide z tym na policje i do prokuratury, byly tez zawierane fikcyjne umowy o prace!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
arcybażant - 2014-10-13 23:58:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ale kochani, mamy aukcje na LTE, to moze jak juz spolka wygra, odda zalegle wynagrodzenia :P :P :P
zdjecie uzytkownika
PIo - 2014-10-14 11:13:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dobra, wszystko rozumiem, tym bardziej dziwi mnie, że Milmex w ten perfidny sposób wykorzystał/wykorzystuje dofinansowania. Szkoda, że firmy, które rzeczywiście mogłyby mieć wpływ na swój rozwój i lepsze wykorzystanie dofinansowania muszą ustępować takim, którzy kombinują jak koń pod górę. Ciekawe jakie będzie orzeczenie sądowe... bo chyba do tego wszystkiego to dąży.
zdjecie uzytkownika
mz7 - 2014-10-14 16:58:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
no nie wiem czy dazy, jak sie popatrzy, ze oni przetarg maja praktycznie wygrany, ten kraj to mafia, nic innego tu nie ma zadnych praw ani instytucji ktore by staly na ich strazy!!!
zdjecie uzytkownika
007 - 2014-10-17 00:24:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
firma oszukała ludzi na darmowy internet unijny wzamian za wziecie kredytu na kaucje za urzadzenia do odbioru tego internetu ludzie w całej polsce są oszukani i wykorzystani a firma ma to daleko -> musze spłacać kredyt a internetu i tak nie mam od 16 grudnia
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
SO-lorz - 2014-10-17 23:17:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Milmex w osobie członków zarządu spółki oszukał przede wszystkim pracowników. Mecenas Szymański tym razem nie pomoże.
zdjecie uzytkownika
make believe - 2014-10-21 01:07:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
co z kontrolami Urzędu Wojewódzkiego, WUP, czy takie instytcje jak wojewoda to nie powinny zareagować jak się łamie prawa pracowników, to nie tylko PIP jest zobowiązany, żeby ich chronic jak nie ma związku zawodowego, ale to się dzieje też na poziomie województwa i władz samorządowych, a tu wybory się zbliżają i nieby wszystkim zależy na głosach, a tu wielkie NIC!!!
nie idę głosować!
zdjecie uzytkownika
gavron - 2014-10-21 23:18:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kiedy się skończy w kraju z tym lobby, które wykańcza po kolei wszystkich poważnych inwestorów, a pozwala działać na terenie miasta takim ludziom jak Józef Jędruch????
zdjecie uzytkownika
bajgielKA - 2014-10-22 20:32:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłem tez na policji, na razie cisza w tej sprawie, wszystko jest zamiatane pod dywan, a pan prezes jak siedział, tak siedzi w tej swojej norze na Jagiellonskiej! Ja się już zwrocilem do zagranicznej kancelarii, bo w Polsce nic się z tym nie zrobi!!!!
zdjecie uzytkownika
AdVertizing - 2014-10-22 22:17:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1. czy ktos mial do czynienia z komornikami z Sosnowca?
2. dlaczego nikt nie egzekwuje skladek od spolki, skoro nie placili mi ich od pazdziernika 2013? co zus moze w takiej sprawie, nie powinien sie czasem upomniec?
zdjecie uzytkownika
de!mc - 2014-10-23 07:08:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w dziale sprzedaży parę miesięcy. Od grudnia zeszlego roku nie dostałem juz jednak żadnych pieniedzy. Wiem, ze komornik i egzekucje nic nie dadza, wiec zwrocilem sie do bardziej skutecznych windykatorow, zobaczymy...
zdjecie uzytkownika
gosc - 2014-10-23 12:05:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zanim dojdziesz do komornika to musisz mieć prawomocny wyrok. W sosnowcu na sprawę się czeka ok 6-9 miesięcy potem już idziesz do komornika. Oczywiście milmex odwołuje się od każdego wyroku przedstawiając najbzdurniejsze wyjaśnienia i poddając pod wątpliwość wszystko, naciągając procedury do granic możliwości. Komornik oczywiście przyjmie każdą sprawę a jest ich już dosyć sporo na ich listach tylko prawda jest jedna w milmexie niema niczego co stanowiło by jeszcze jakąś wartość.
zdjecie uzytkownika
GośćZKrakowa - 2014-10-23 21:25:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej :) Ale prezesi mają :D Ja mam prawomocny wyrok od paru miesięcy, ale powiem mam szczerze, że lepiej się opłaca sprzedać ten dług porządnej windykacji, odpalisz im 20 procent, a nie masz regresu ;)
zdjecie uzytkownika
raq - 2014-10-23 21:28:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zawsze został jeszcze do egzekucji ZK NetMaks Wilkowice, Grabecznik 111, Volskwagen Passat, no i mieszkania panów prezesów, a no i całe ich rodzinki, przecież też w milmexie pracowali (:
zdjecie uzytkownika
K-W - 2014-10-24 04:27:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, szukam obecnych i bylych pracownikow firmy milmex / netmaks, celem odkupienia po cenie rynkowej informacji o funkcjonowaniu firmy. Gwarantowana dyskrecja i wynagrodzenie. Podam kontakt osobom zainteresowanym, chętnie spotkałbym się w Krakowie. PILNE!
zdjecie uzytkownika
mateo - 2014-10-24 07:16:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Ja wybieram się do prokuratury, bo jak się zwolnilem, w urzędzie pracy do wiedziałem się, ze mnie zatrudnili w drugiej firmie bez mojej wiedzy,a teraz mnie urzad chciał oskarżyć o ukrywanie dochodu!
zdjecie uzytkownika
KAPS - 2014-10-24 18:36:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
trzymajcie się od nich z daleka!!!
zdjecie uzytkownika
milmexinfo - 2014-10-25 12:13:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [K-W - 2014-10-24 04:27:31]:
zapraszam do kontaktu mailowego jeśli chcesz wiedzieć jak i co działało
milmexinfo
konto na gmail
zdjecie uzytkownika
pawel.k - 2014-10-25 22:30:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [K-W - 2014-10-24 04:27:31]:
Napisz na pawel.k.sosnowiec@wp.pl napisz tresci ze kolega z krk.
zdjecie uzytkownika
pawelk - 2014-10-25 22:33:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [raq - 2014-10-23 21:28:37]:
Pewny masz ten adres? Napisz na pawel.k.sosnowiec@wp.pl
zdjecie uzytkownika
jot - 2014-10-26 00:21:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jk@poczta.onet.pl
do prezesów spółki milmex: możecie pocałować mnie w ..., podobnie jak pan Jędruch, a za to, co jesteście nam winni i co nam zrobiliście, odpowiecie przed sądem, nie tylko tym ziemskim
zdjecie uzytkownika
123AAX - 2014-10-26 18:09:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tez podejmę chętnie kontakt, mój numer tel. 795888025, proszę o telefon w godzinach wieczornych, gdyż w dzień jestem w pracy :) posiadam sporo informacji o tym, jak wyglądała budowa sieci Milmexu od strony technicznej ;)
zdjecie uzytkownika
gt - 2014-10-29 23:17:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witamy Państwa, kupimy wierzytelności od pracowników i byłych pracowników, firma z Sosnowca, proszę się kontaktować jak wyżej , możliwe spotkanie w Krakowie, kancelaria. Wszelkie informacje też mile widziane.
zdjecie uzytkownika
milmexinfo - 2014-10-30 06:14:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gt - 2014-10-29 23:17:22]:
chętnie sprzedam zobowiązania milmexu oraz informacje jak firma działała
proszę o kontak mailowy
milmexinfo[@]gmail.com
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Milmex Systemy Komputerowe
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x