Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Milmex Systemy Komputerowe

Pracowałeś w firmie Milmex Systemy Komputerowe i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
szymi - 2014-08-26 13:10:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
dobrze że już tam nie pracuje !!!! wypłaty zawsze nieterminowo, wynagrodzenie nie zgadzało się-zawsze brakowało paru złotych. Tak naprawdę jak pytałam kierownika za jaką stawkę pracuję to on sam nie wiedział bo nie potrafił obliczyć hahaha.
Pozdrawiam beznadziejnego kieronika Brunona i całą resztę która dalej się w tym męczy
zdjecie uzytkownika
aaaa - 2014-08-26 13:24:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
na umowie wszystko ładnie pisze, a w rzeczywistości okazuje się coś innego. Na rozmowie Brunon mówi, że są premie wysokie od podpisanej umowy a już po 2 dniach pracy dowiaduje się od osób które tam pracują, że czegoś takiego nie ma!!
na grafik też niby na początku można było się wpisywać jak się chciało a później sam narzucał godziny pracy od 13-20. SAM KIEROWNIK NA POCZĄTKU WYDAWAŁ SIĘ UPRZEJMY A PO PARU DNIACH WYSZŁO JAKI JEST NAPRAWDĘ.
zdjecie uzytkownika
Zła - 2014-08-26 13:29:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
niech zamkną tą budę i zamkną właścicieli
zdjecie uzytkownika
max - 2014-08-29 16:40:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zła - 2014-08-26 13:29:23]:
obawiam sie, ze nie zamkna , bo wszyscy co zostali tam sa powiazani z mosadem, sluzbami specjalnymi albo aferzystami jak jozef jedruch, chociaz ja jestem zdania,ze sprawiedliwosc zawsze czeka
ABW i prokuratura w koncu sie do nich dobrala, ale to pewnie tez tylko pozory panstwa prawa...
Od listopada nie placa wynagrodzen ani skladek pracownikom i nie ponosza konsekwencji. Nie splacili ani grosza z 35 mln obligacji i maja to zwyczajnie gdzies. A reszty dlugow i tak nikt sie nie doliczy, tak samo jak majatku firmy.
zdjecie uzytkownika
majeczka - 2014-08-29 18:51:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do administratora - pytam dlaczego zniknęła moja wypowiedź i słowa przestrogi dla obecnych i ewentualnie przyszłych rekrutów tejże firemki? Co twoim zdaniem to nie prawda, że nie wypłacają wynagrodzeń i nie płacą składek ZUS ? Po co to forum skoro nie można pisać prawdy?!?!?! To może usuniesz te wszystkie wpisy bo może tu wszyscy biorą udział w spisku przeciw biednemu milmexowi?! Może tv, gazety i tysiące poszkodowanych kłamią?! Skończył się czas milczenia trzeba walczyć o swoje, swoją godność i sprawiedliwość!!!
zdjecie uzytkownika
Pisek - 2014-09-02 23:46:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kto się i do kogo dobrał to jedynie spekulacje bez żadnych twardych dowodów, a to forum, przynajmniej w moim mniemaniu nie służy do udowodnienia komuś winy bądź wykazania niewinności. to opinie JEDYNIE o Milmexie jako o pracodawcy. koniec. proszę pisać fakty a nie spekulacje. a potem zdziwienie, że jakieś wpisy znikają.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-09-10 07:11:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fakt: 20 sierpnia byłem wezwany na przesłuchanie w charakterze pokrzywdzonego pracownika przez Policję. Śledztwo prowadzone "z Urzędu" przeciw Milmex z powodu świadomego łamania praw pracowniczych. Nie tylko ja dostałem wezwanie.
zdjecie uzytkownika
zbulwersowana - 2014-09-12 10:43:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fakt: 27 sierpnia wezwanie na policję w charakterze pokrzywdzonego pracownika. Reszta jak wyżej. Nie uważam by tutaj ktokolwiek spekulował. Smród po tej "cudnej" firmie będzie się ciągnął, oby tylko sprawiedliwości stała się zadość..
zdjecie uzytkownika
Wilk - 2014-09-12 19:33:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fakt: 28 sierpnia wezwany na Policję ( Wydział do walki z Przedstępczością przeciwko Życiu i Zdrowiu) w charakterze pokrzywdzonego pracownika. Pracownicy są przesuchiwani a kasy zaległej jak nie było tak nie ma.
zdjecie uzytkownika
wkurzony - 2014-09-15 01:09:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A u mnie była policja 15 sierpnia mimo święta :) mam nadzieję że firma milmex wypłaci zaległe pensje . Mam też wyrok sądowy aby od nich wyegzekwować moją należność . Dyrekcja firmy to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na skalę światową .
zdjecie uzytkownika
majeczka - 2014-09-15 21:41:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pisek - 2014-09-02 23:46:27]:
"SZANOWNY PISKU" a raczej piesku nie wypowiadaj się na tym forum ludzi oszukanych, wykorzystanych bo jak widać nie masz albo raczej świadomie kłamiesz - zaciemniasz prawdziwe oblicze tejże popapranej firemki. Może ty należysz do tych cwaniaczków, które zwodziły nas do ostatniej chwili - jak to już wkrótce wszystko ruszy w najlepsze - no tak byle grać na zwłokę. Śmiem przypuszczać, że ty należysz do tych, którzy pensyjki pobierali. Na policję jesteśmy wzywani po kolei, ja muszę jeszcze dodać nowe zeznania, bo dowiedziałam się od kiedy nie płacono mi składek ZUS pomimo, że umowa o pracę jeszcze trwała, że masz urlop bezpłatny bez wyrażenia zgody, itd. Zdumiewa mnie tylko odwaga albo raczej głupota pracowników wystawiających i poświadczających nieprawdę. Za to ponosi się przykre konsekwencje prawne a czy warto ??????!!!!!!!!!!!!! Takich jak ja jest wielu. Więc nie polemizuj z faktami ich się nagiąć nie da!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
chyży koziorożec - 2014-09-17 02:48:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
To nagonka i pomówienia, nieprawdaż? ;) Spisek szarej sieci, konkurencji, władzy, urzędników i trefnych prawników sprokurowany po to, by przejąć spółkę, jej niewycenialny majątek, drogocenne częstotliwości i uniemożliwić swobodny dostęp do infrastuktury mniejszym graczom. Pracownicy są jak owce, klienci to skończeni idioci (jak mogli podpisywać takie umowy?), a media mogą sobie wydzwaniać i pisać pod nieistniejące numery / adresy... Tako rzekłem.
zdjecie uzytkownika
KOLA - 2014-09-21 12:09:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
2014-08-07 Chodzi o około 80 mln zł otrzymane z Unii Europejskiej w ramach dotacji na rozwój infrastruktury informatycznej – podała Polska Agencja Prasowa.
Śledztwo w tej sprawie rozpoczęła prokuratura w Katowicach, a czynności prowadzone są przez ABW. Dalszych szczegółów nie ujawniono.
To nie pierwsze postępowanie prokuratury w sprawie Milmeksu. Na przełomie stycznia i lutego Urząd Komunikacji Elektronicznej wezwał spółkę do złożenia wyjaśnienie w związku z zaprzestaniem dostarczania klientom internetu oraz jednocześnie złożył do sosnowieckiej prokuratury zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa. Ta wszczęła śledztwo, ale po pewnym czasie przekazała je do prokuratury w Katowicach – wynika z informacji podanych przez PAP.
Saga o Milmeksie trwa już 12 miesięcy. W sierpniu ubiegłego roku spółka nie spłaciła w terminie obligacji na 7,53 mln zł. Od tego czasu problemy zaczęły się spiętrzać, ponieważ dostawca internetu przestał regulować kolejne zobowiązania, w tym także odsetki i należności główne z kolejnych serii obligacji. Początkowo spółka wyznaczała nowe terminy spłaty, których nie dotrzymywała, później zaś informowała o planie restrukturyzacji i poszukiwaniu inwestora. Wprawdzie znaleziono go w tym roku, ale obligatariusze nie doczekali się należnych im pieniędzy, ponieważ Milmex uznał, że przejęcie zabezpieczenia (rezerwacje częstotliwości) przez administratora zastawu jest równoznaczne ze spłatą zobowiązań.
Milmex nie spłacił w terminie trzech ostatnich serii obligacji notowanych na Catalyst o łącznej wartości 35 mln zł. Według naszych informacji obligacje warte 3,6 mln zł znalazły się w portfelach TFI.
zdjecie uzytkownika
007 - 2014-09-21 12:11:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Minione dni przyniosły także inne niechlubne wydarzenie związane z obligacjami. Milmex wydając przedmiot zabezpieczenia obligacji administratorowi zastawu, uznał obligacje za spłacone i „scedował” jednostronnie roszczenia obligatariuszy na administratora zastawu. Żenujące już wcześniej standardy postępowania Milmeksu właśnie osiągnęły nowy poziom wyznaczając nowy szczyt bezczelności na polskim rynku długu. (Wyobraźcie sobie teraz, że Gant wydaje certyfikaty FIZ administratorowi zastawu i tym prostym sposobem pozbywa się zobowiązań).
Choć są to sprawy głośne i wywołujące zrozumiałe oburzenie inwestorów, to trzeba podkreślić, że są jednak marginesem rynku, tak jak przestępczość jest marginesem życia gospodarczego czy społecznego. Owszem, świadczą także o zdolności aparatu państwa do egzekwowania prawa i ustalają jego faktyczne granice (z każdym kolejny case’m przekonujemy się jak dalekie są one od wyobrażeń), ale jednak marginesem.
zdjecie uzytkownika
Plo - 2014-09-22 09:37:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Możecie rozjaśnić nieco skąd wynikły te wezwania na policję, kto złożył doniesienie na Milmexa? Rozumiem, że powód jest bardzo dobry, bo każdy chce być równo i sprawiedliwie traktowany. Chociaż dziwią mnie takie problemy, bo na ich stronie internetowej widać, że firma zdobywa ciągle jakieś certyfikaty ..
zdjecie uzytkownika
Arletta - 2014-10-09 13:11:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Brunon Szpaner ,czyli przykład tzw [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i cfffffaniaczka . Nie na darmo syndrom kija w 4 literach . Zasada "jak robić żeby się nie narobić"
zdjecie uzytkownika
sierżant P - 2014-10-13 03:39:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Wezwania na policję wynikły z łamania art. 218 kk i faktu, że firma od listopada 2013 roku nie wypłaca pracownikom wynagrodzeń, nie płaci również składek ani podatków, podczas gdy do marca 2014r. pobierała jeszcze dofinansowania na niepełnosprawnych pracowników. Obligatariusze, to prawdę mówiąc, zostali po prostu zrobieni w balona...zresztą podobnie jak pracownicy, kontrahenci, banki, urzędy i cała gromadka klientów.
zdjecie uzytkownika
henryk - 2014-10-13 21:55:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
moich skladek nie placili co namniej od pazdziernika 2013, wlasnie sie dowiedzialem i ide z tym na policje i do prokuratury, byly tez zawierane fikcyjne umowy o prace!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
arcybażant - 2014-10-13 23:58:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ale kochani, mamy aukcje na LTE, to moze jak juz spolka wygra, odda zalegle wynagrodzenia :P :P :P
zdjecie uzytkownika
PIo - 2014-10-14 11:13:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dobra, wszystko rozumiem, tym bardziej dziwi mnie, że Milmex w ten perfidny sposób wykorzystał/wykorzystuje dofinansowania. Szkoda, że firmy, które rzeczywiście mogłyby mieć wpływ na swój rozwój i lepsze wykorzystanie dofinansowania muszą ustępować takim, którzy kombinują jak koń pod górę. Ciekawe jakie będzie orzeczenie sądowe... bo chyba do tego wszystkiego to dąży.
zdjecie uzytkownika
mz7 - 2014-10-14 16:58:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
no nie wiem czy dazy, jak sie popatrzy, ze oni przetarg maja praktycznie wygrany, ten kraj to mafia, nic innego tu nie ma zadnych praw ani instytucji ktore by staly na ich strazy!!!
zdjecie uzytkownika
007 - 2014-10-17 00:24:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
firma oszukała ludzi na darmowy internet unijny wzamian za wziecie kredytu na kaucje za urzadzenia do odbioru tego internetu ludzie w całej polsce są oszukani i wykorzystani a firma ma to daleko -> musze spłacać kredyt a internetu i tak nie mam od 16 grudnia
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
SO-lorz - 2014-10-17 23:17:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Milmex w osobie członków zarządu spółki oszukał przede wszystkim pracowników. Mecenas Szymański tym razem nie pomoże.
zdjecie uzytkownika
make believe - 2014-10-21 01:07:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
co z kontrolami Urzędu Wojewódzkiego, WUP, czy takie instytcje jak wojewoda to nie powinny zareagować jak się łamie prawa pracowników, to nie tylko PIP jest zobowiązany, żeby ich chronic jak nie ma związku zawodowego, ale to się dzieje też na poziomie województwa i władz samorządowych, a tu wybory się zbliżają i nieby wszystkim zależy na głosach, a tu wielkie NIC!!!
nie idę głosować!
zdjecie uzytkownika
gavron - 2014-10-21 23:18:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kiedy się skończy w kraju z tym lobby, które wykańcza po kolei wszystkich poważnych inwestorów, a pozwala działać na terenie miasta takim ludziom jak Józef Jędruch????
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Milmex Systemy Komputerowe
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x