Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Milmex Systemy Komputerowe

Pracowałeś w firmie Milmex Systemy Komputerowe i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Mamek - 2014-05-08 16:08:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, czy taka sytuacja może według was doprowadzić do zmiany zarządu tej firmy? Bo jeśli tak to coś we właściwą stronę może drgnie...
zdjecie uzytkownika
5 - 2014-05-09 13:38:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nowa umowa ? Następna ściema hehehehehe . Pensje od listopada w dalszym ciągu nie wypłacone !!!!!!
zdjecie uzytkownika
leszek - 2014-06-02 22:09:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie.
Czy macie jakieś wieści związku niewypłaconych pensji ?
Założyłem im sprawę sądową . Mam pytanie czy kto was juz z nimi wygrał?
Czy wypłacili komuś zaległe pensje za pół roku ?
Może ktoś coś podpowiedzieć jak z nimi rozmawiać?
zdjecie uzytkownika
Pisek - 2014-06-12 08:29:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No ja jestem ciekawy czy coś z tego będzie i czy ktoś z firmy będzie się stawiał na rozprawy. Szkoda, że tylko w taki sposób trzeba z nimi postępować.
zdjecie uzytkownika
lilianna - 2014-06-27 19:23:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dotychczasowe przepisy dają prawo do umieszczania swoich dłużników w Krajowym Rejestrze Długów tylko przedsiębiorcom. Po zmianie ustawy uprawnienia takie zyska każdy wierzyciel, niezależnie od tytułu prawnego, z którego wynika dług. W przypadku osób prywatnych do umieszczenia dłużnika w rejestrze będzie wystarczające posiadanie prawomocnego orzeczenia sądu z klauzulą wykonalności.

- Sprawy o zaległe wynagrodzenia są rozpatrywane przez sądy pracy, a te akurat wydają orzeczenia szybko. Nieuczciwi pracodawcy zatem prędko trafią do rejestru. Dla innych przedsiębiorców informacja o tym, że mają oni długi wobec pracowników jest bardzo istotne, bo zobowiązania pracownicze są egzekwowane w pierwszej kolejności. Zatem może się okazać, że sprzedadzą towar komuś, kto za niego nie zapłaci, bo komornik zablokuje mu konto. Lepiej nie ryzykować współpracy z kimś takim – wyjaśnia Anna Marcinkowska, pełnomocnik Zarządu KRD ds. prawnych.

Dla obsługi osób prywatnych Krajowy Rejestr Długów uruchomił już internetowy Serwis Ochrony Konsumenta dostępny przez stronę internetową KRD. Na razie konsumenci mogą z niego korzystać sprawdzając czy interesujący ich przedsiębiorca nie widnieje w rejestrze jako dłużnik. Latem chętnie sięgali do niego turyści sprawdzając, czy biuro podróży w którym wykupili wczasy nie jest zagrożone upadłością. Wkrótce za pomocą tego serwisu będzie można także przez Internet umieścić na liście dłużników nieuczciwego pracodawcę.
zdjecie uzytkownika
Kola - 2014-07-08 09:02:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@lilianna A masz jakieś informacje, żeby ktoś z tego rejestru skorzystał? Według mnie to dosyć niecodzienny sposób na załatwienie sprawy.
zdjecie uzytkownika
cela - 2014-08-02 01:59:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma oszukała ludzi na darmowy internet unijny wzamian za wziecie kredytu na kaucje za urzadzenia do odbioru tego internetu ludzie w całej polsce są oszukani i wykorzystani a firma ma to daleko -> musze spłacać kredyt a internetu i tak nie mam od 16 grudnia
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Bolywood - 2014-08-14 09:44:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trzeba przyznać, że trochę dziwna to sytuacja w której bierzesz internet w zamian za kredyt... Ktoś jeżeli spojrzał na takie warunki od razu powinien porzucić dalsze zawieranie umów i nie podpisywać nic. Tym bardziej, że jest to operacja dofinansowana z Unii Europejskiej. Szkoda tylko, że Milmex potrafiło tylko i wyłącznie zrobić jakiś przekręt, a firma nie potrafi zasłynąć ze swoich zasług - chociaż mają II miejsce w Polsce jak wynika z rankingu Forbes. Ciekaw jestem jak to się ze sobą godzi wszystko.
zdjecie uzytkownika
Bolywood - 2014-08-14 09:46:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trzeba przyznać, że trochę dziwna to sytuacja w której bierzesz internet w zamian za kredyt... Ktoś jeżeli spojrzał na takie warunki od razu powinien porzucić dalsze zawieranie umów i nie podpisywać nic. Tym bardziej, że jest to operacja dofinansowana z Unii Europejskiej. Szkoda tylko, że Milmex potrafiło tylko i wyłącznie zrobić jakiś przekręt, a firma nie potrafi zasłynąć ze swoich zasług - chociaż mają II miejsce w Polsce jak wynika z rankingu Forbes. Ciekaw jestem jak to się ze sobą godzi wszystko.
zdjecie uzytkownika
Bolywood2 - 2014-08-17 19:59:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Katowicka prokuratura wszczęła śledztwo w sprawie wyłudzenia przez sosnowiecką spółkę Milmex Systemy Komputerowe dotacji z Unii Europejskiej na rozwój infrastruktury informatycznej. Chodzi o ok. 80 mln zł.
zdjecie uzytkownika
aaaa - 2014-08-17 20:01:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To kolejne postępowanie dotyczące tej firmy, inne dotyczy oszustw na szkodę abonentów, którzy podpisali umowy na dostawę darmowego unijnego internetu.
O wszczęciu ostatniego śledztwa, dotyczącego wyłudzenia dotacji, poinformowała w środę PAP prok. Agnieszka Wichary z Prokuratury Okręgowej w Katowicach. Czynności w tej sprawie prowadzi ABW. Umowy na dofinansowanie budowy infrastruktury podpisano ze Śląskim Centrum Przedsiębiorczości, które zajmuje się unijnym wsparciem dla przedsiębiorców, rozdzielając część środków z Regionalnego Programu Operacyjnego.
To kolejne prokuratorskie postępowanie dotyczące sosnowieckiej spółki. Poprzednie, dotyczące oszustwa na szkodę klientów Milmeksu wszczęła kilka miesięcy temu Prokuratura Rejonowa Sosnowiec-Południe. Śledztwo przekazano do Prokuratury Okręgowej w Katowicach - powiedziała w środę szefowa sosnowieckiej prokuratury Agnieszka Dudziak.
Chodzi o oszustwa na szkodę klientów, którzy zawarli umowę na korzystanie z bezprzewodowej sieci NetMaks ramach promocji "Internet Unijny 2 lata za darmo". Choć sama usługa miała być z definicji darmowa, od abonentów pobierano kaucję, do 2,5 tys. zł, za urządzenie umożliwiające połączenie z siecią. Tym, których nie było na to stać, proponowano podpisanie umowy kredytowej. Raty miał płacić dostawca internetu, ale w wielu przypadkach firma nie wywiązała się z tego i banki zaczęły kierować swe roszczenia do abonentów. W taki sposób zostało oszukanych co najmniej kilkaset osób z różnych części kraju - wynika z dotychczasowych ustaleń śledztwa.
Inny wątek postępowania dotyczy wzięciu w leasing sprzętu teleinformatycznego wartego miliony złotych. Raty leasingowe nie były spłacane, w te sposób oszukane zostały dwa podmioty - wyjaśniła prok. Dudziak.
Kiedy na początku 2014 r. abonenci skarżyli się na działalność firmy Milmex, także na to, że spółka zaprzestała świadczenia usług telekomunikacyjnych i zlikwidowała biura obsługi klienta, m.in. w Częstochowie, Lublinie i Nysie, firma została wezwana do złożenia wyjaśnień przez prezes Urząd Komunikacji Elektronicznej. UKE skierował też doniesienie do sosnowieckiej prokuratury.
Do chwili nadania tej depeszy PAP nie udało się skontaktować z przedstawicielami firmy Milmex. Na stronie internetowej spółka przedstawia się jako "jeden z istotniejszych integratorów systemów informatycznych na terenie południowej Polski". Według informacji na stronie internetowej firma działa od 1989 roku w sektorze IT, zatrudnia obecnie ok. 150 osób. W 2006 roku zaangażowała się w rozwój branży telekomunikacyjnej.(PAP)
zdjecie uzytkownika
zły - 2014-08-20 17:07:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gdy w 2012 r. sosnowiecka firma Milmex Systemy Komputerowe pierwszy raz emitowała obligacje (wtedy o nominale 20 mln zł) i informowała, że ich zabezpieczeniem są rezerwacje częstotliwości, wskazywaliśmy, że to nietypowe zabezpieczenie, a przynajmniej nieakceptowane wówczas przez banki.

Gdy obligacje się sprzedały, wydawało się, że operatorzy znaleźli nowy sposób na pozyskiwanie finansowania. To, co dzieje się dziś, tej tezie jednak przeczy.
– Jako administrator zastawu próbujemy spieniężyć częstotliwości, ale sytuacja jest skomplikowana. Obecnie staramy się znaleźć podmiot, który zająłby się wyceną rezerwacji częstotliwości i ruchomości z nimi związanych oraz znalezieniem nabywcy – mówi mec. Katarzyna Migacz z kancelarii Dyrda, Szymański, Kondratowicz.
W Milmeksie, który na inwestycje w sieć szerokopasmowego Internetu Netmaks pozyskał gros środków unijnych, nikt nie odbiera telefonów. Również od prawniczki. W piątek nieuchwytny był również tymczasowy nadzorca sądowy firmy, ustanowiony kilka miesięcy temu przez katowicki sąd.
Nieoficjalnie wiadomo, że spółka ma nie tylko zadłużenie wobec obligatariuszy, ale także innych podmiotów i osób prywatnych. Z tytułu kredytów i wynagrodzeń pracowniczych.
Mateusz Walczak, prezes Domu Maklerskiego NWAI notowanego na NewConnect, instytucji, która pośredniczyła w sprzedaży pierwszej i dwóch kolejnych emisji obligacji Milmeksu, wskazuje, że jego firma również jest interesariuszem. Sama bezpośrednio i pośrednio zainwestowała w obligacje sosnowieckiej firmy (m.in. poprzez fundusz obligacji). Walczak nie ujawnia, ile firma włożyła w papiery dłużne Milmeksu. – Jesteśmy obecnie pośród najbardziej aktywnych obligatariuszy w procesie ustalenia rynkowej wartości obligacji i zabezpieczeń im przypisanych – mówi. – Niemniej jednak w związku z poniesionymi stratami musieliśmy dokonać odpisów wartości aktywów powiązanych z Milmex – dodaje.
– Niezależnie od działań administratora zastawu prowadzimy działania w celu potwierdzenia wartości częstotliwości i weryfikacji możliwości ich sprzedaży – podsumowuje.
– Sposób działania firmy Milmex: od działań operacyjnych, przez komunikację z inwestorami po ostatnio stosowaną propagandę, świadczy w najlepszym razie o jej nieudolności – ocenia prezes NWAI.
Milmex przestał spłacać obligacje wyemitowane i notowane na rynku Catalyst, a potem przekazał częstotliwości, które były ich zabezpieczeniem kancelarii, która pełni funkcję administratora. Na stronie internetowej informuje, że uregulował zobowiązania wynikające z obligacji i należnych odsetek w wysokości 35 mln zł.
– Nie jest prawdą, iż wraz z przejęciem przedmiotów zastawu Milmex spłacił zobowiązanie wobec obligatariuszy. Zastawy rejestrowe służą jedynie zabezpieczeniu wypełnienia zobowiązań wobec obligatariuszy i przejęcie przedmiotów zastawów rejestrowych nie zwalnia spółki z obowiązku realizacji swoich zobowiązań wobec obligatariuszy – podkreśla Migacz.
zdjecie uzytkownika
KRZYS - 2014-08-20 17:09:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zarząd GPW upomniał firmę Milmex Systemy Komputerowe za nieprzekazanie inwestorom istotnych informacji.

Chodzi o pisma od kancelarii prawnej, pełniącej funkcję dysponenta zastawu stanowiącego zabezpieczenie obligacji wyemitowanych przez Milmex.
Kancelaria Durda, Szymański, Kondratowicz dwa razy: 24 lutego i 19 maja tego roku, domagała się od spółki wydania przedmiotów zastawu rejestrowego, czyli częstotliwości radiowych stanowiących jeden z najważniejszych zasobów operatora.
Obligacje Milmeksu nie są już notowane na Catalyst. Na swojej stronie internetowej operator podał, że spłacił należności z tytułu obligacji w wysokości 35 mln zł. Według serwisu Telko.in w ten sposób zinterpretowano fakt wydania przedmiotu zastawu administratorowi.
Prawnicy nie zgadzają się z tą interpretacją. Twierdzą, że spółka nadal ma należności wobec obligatariuszy. W Milmeksie nie udało nam się uzyskać komentarza.
zdjecie uzytkownika
szymi - 2014-08-26 13:10:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dobrze że już tam nie pracuje !!!! wypłaty zawsze nieterminowo, wynagrodzenie nie zgadzało się-zawsze brakowało paru złotych. Tak naprawdę jak pytałam kierownika za jaką stawkę pracuję to on sam nie wiedział bo nie potrafił obliczyć hahaha.
Pozdrawiam beznadziejnego kieronika Brunona i całą resztę która dalej się w tym męczy
zdjecie uzytkownika
aaaa - 2014-08-26 13:24:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na umowie wszystko ładnie pisze, a w rzeczywistości okazuje się coś innego. Na rozmowie Brunon mówi, że są premie wysokie od podpisanej umowy a już po 2 dniach pracy dowiaduje się od osób które tam pracują, że czegoś takiego nie ma!!
na grafik też niby na początku można było się wpisywać jak się chciało a później sam narzucał godziny pracy od 13-20. SAM KIEROWNIK NA POCZĄTKU WYDAWAŁ SIĘ UPRZEJMY A PO PARU DNIACH WYSZŁO JAKI JEST NAPRAWDĘ.
zdjecie uzytkownika
Zła - 2014-08-26 13:29:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
niech zamkną tą budę i zamkną właścicieli
zdjecie uzytkownika
max - 2014-08-29 16:40:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zła - 2014-08-26 13:29:23]:
obawiam sie, ze nie zamkna , bo wszyscy co zostali tam sa powiazani z mosadem, sluzbami specjalnymi albo aferzystami jak jozef jedruch, chociaz ja jestem zdania,ze sprawiedliwosc zawsze czeka
ABW i prokuratura w koncu sie do nich dobrala, ale to pewnie tez tylko pozory panstwa prawa...
Od listopada nie placa wynagrodzen ani skladek pracownikom i nie ponosza konsekwencji. Nie splacili ani grosza z 35 mln obligacji i maja to zwyczajnie gdzies. A reszty dlugow i tak nikt sie nie doliczy, tak samo jak majatku firmy.
zdjecie uzytkownika
majeczka - 2014-08-29 18:51:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do administratora - pytam dlaczego zniknęła moja wypowiedź i słowa przestrogi dla obecnych i ewentualnie przyszłych rekrutów tejże firemki? Co twoim zdaniem to nie prawda, że nie wypłacają wynagrodzeń i nie płacą składek ZUS ? Po co to forum skoro nie można pisać prawdy?!?!?! To może usuniesz te wszystkie wpisy bo może tu wszyscy biorą udział w spisku przeciw biednemu milmexowi?! Może tv, gazety i tysiące poszkodowanych kłamią?! Skończył się czas milczenia trzeba walczyć o swoje, swoją godność i sprawiedliwość!!!
zdjecie uzytkownika
Pisek - 2014-09-02 23:46:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kto się i do kogo dobrał to jedynie spekulacje bez żadnych twardych dowodów, a to forum, przynajmniej w moim mniemaniu nie służy do udowodnienia komuś winy bądź wykazania niewinności. to opinie JEDYNIE o Milmexie jako o pracodawcy. koniec. proszę pisać fakty a nie spekulacje. a potem zdziwienie, że jakieś wpisy znikają.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-09-10 07:11:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fakt: 20 sierpnia byłem wezwany na przesłuchanie w charakterze pokrzywdzonego pracownika przez Policję. Śledztwo prowadzone "z Urzędu" przeciw Milmex z powodu świadomego łamania praw pracowniczych. Nie tylko ja dostałem wezwanie.
zdjecie uzytkownika
zbulwersowana - 2014-09-12 10:43:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fakt: 27 sierpnia wezwanie na policję w charakterze pokrzywdzonego pracownika. Reszta jak wyżej. Nie uważam by tutaj ktokolwiek spekulował. Smród po tej "cudnej" firmie będzie się ciągnął, oby tylko sprawiedliwości stała się zadość..
zdjecie uzytkownika
Wilk - 2014-09-12 19:33:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fakt: 28 sierpnia wezwany na Policję ( Wydział do walki z Przedstępczością przeciwko Życiu i Zdrowiu) w charakterze pokrzywdzonego pracownika. Pracownicy są przesuchiwani a kasy zaległej jak nie było tak nie ma.
zdjecie uzytkownika
wkurzony - 2014-09-15 01:09:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A u mnie była policja 15 sierpnia mimo święta :) mam nadzieję że firma milmex wypłaci zaległe pensje . Mam też wyrok sądowy aby od nich wyegzekwować moją należność . Dyrekcja firmy to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na skalę światową .
zdjecie uzytkownika
majeczka - 2014-09-15 21:41:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pisek - 2014-09-02 23:46:27]:
"SZANOWNY PISKU" a raczej piesku nie wypowiadaj się na tym forum ludzi oszukanych, wykorzystanych bo jak widać nie masz albo raczej świadomie kłamiesz - zaciemniasz prawdziwe oblicze tejże popapranej firemki. Może ty należysz do tych cwaniaczków, które zwodziły nas do ostatniej chwili - jak to już wkrótce wszystko ruszy w najlepsze - no tak byle grać na zwłokę. Śmiem przypuszczać, że ty należysz do tych, którzy pensyjki pobierali. Na policję jesteśmy wzywani po kolei, ja muszę jeszcze dodać nowe zeznania, bo dowiedziałam się od kiedy nie płacono mi składek ZUS pomimo, że umowa o pracę jeszcze trwała, że masz urlop bezpłatny bez wyrażenia zgody, itd. Zdumiewa mnie tylko odwaga albo raczej głupota pracowników wystawiających i poświadczających nieprawdę. Za to ponosi się przykre konsekwencje prawne a czy warto ??????!!!!!!!!!!!!! Takich jak ja jest wielu. Więc nie polemizuj z faktami ich się nagiąć nie da!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
chyży koziorożec - 2014-09-17 02:48:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To nagonka i pomówienia, nieprawdaż? ;) Spisek szarej sieci, konkurencji, władzy, urzędników i trefnych prawników sprokurowany po to, by przejąć spółkę, jej niewycenialny majątek, drogocenne częstotliwości i uniemożliwić swobodny dostęp do infrastuktury mniejszym graczom. Pracownicy są jak owce, klienci to skończeni idioci (jak mogli podpisywać takie umowy?), a media mogą sobie wydzwaniać i pisać pod nieistniejące numery / adresy... Tako rzekłem.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Milmex Systemy Komputerowe
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x