logo Milmex Systemy Komputerowe

Milmex Systemy Komputerowe

Sosnowiec

Opinie o Milmex Systemy Komputerowe

hahaha 2016-05-09 14:04:03
Taką wiedzę ma każdy były pracownik tej firmy a było ich ok 300... Firmy współpracujące, obligatariusze i instytucje dotacyjne. Wszystko to już tu zostało napisane...
Jojo 2016-05-19 01:22:15
a czemu ta firma nie jest juz zakldadem pracy chronionej, co sie stalo/? przecoez mowili ze bedzie jakis inwestor i ok
Fig 2016-05-26 16:11:41
Mi się pracuje całkiem fajnie, nie rozumiem o co chodzi
Lech 2016-05-28 14:47:53
Kto to Pisze? Michał czy Jarek? Może by się wreszcie przedstawił
gpu 2016-05-30 21:35:40
Mam wrażenie, jakby pozytywne opinie były pisane przez jakieś boty do potrzymania wątku (są zupełnie oderwane od kontekstu i drażniące). Nie znam żadnego człowieka, który miałby jakiekolwiek pozytywne zdanie o obecnym, schyłkowym okresie tej firmy.
Wędrowniczek 2016-06-07 23:14:12
wiecie moze co sie dzieje nowego w sprawie/ ja nie mialem jeszcze sprawy w sadzie, ale dostalem pismo, ze groz mi powodztwo wzajemne bo nie oddalem jakichs rzeczy ktorych nigdy nie bralem z firmy
czy to prawda ze oni przepisywali jakies rzeczy na pracownikow, bo ja sie boje ze moze cos na mnie stac?
gpu 2016-06-08 16:22:43
Nie wiem jak dokładnie wyglądają u Ciebie formalności Wędrowniczku, ale jest spora szansa, że to próba zastraszenia i przede wszystkim muszą wykazać, że coś pobrałeś z magazynu (podpis na papierze z listą fantów).

Wg mnie możliwości są takie:
- próba wyłudzenia z ich strony kasy (jeśli żądają jakiegoś ekwiwalentu),
- fałszywe oskarżenie Ciebie o kradzież.

W obu przypadkach jest to odpowiedzialność karna, kolejna do ich kolekcji.

Jeśli żądają jakiejś kasy za niewiadomoco, to warto ocenić czy sprawa nie jest już przedawniona i też mogą wrócić na drzewo.
przedawnienie 2016-06-10 12:08:52
A jaki jest okres przedawnienia dla takich spraw?
przedawnienie 2016-06-13 23:23:07
a jak to się ma jak już mam prawomocny wyrok sądu ?
no fakt komornik jakoś nie wiele potrafi wskurać :(
czy wiadomo coś o kolejnym terminie licytacji tego budynku na Jagiellońskiej ??
Eleana 2016-06-14 00:09:33
Nie wyznaczono na razie kolejnej licytacji. Roszczenia pracownicze z prawomocnym wyrokiem przedawniają się po 10 latach. Zapraszam do kontaktu z panem Krzysztofem, który zbiera ekipę :)
paweł 2016-06-17 10:19:27
a wiadomo na jakich warunkach jest ta ekipa zbierana? Wydaje mi się, że jednak można spokojnie u nich się załapać tylko nie wiem jakie jest wynagrodzenie tak naparwde, bo orientuje się, że są u niego premie na pewno. Dajcie znac jak coś wiecie, dzięki!
Eleana 2016-06-21 03:46:21
Paweł - ekipa osób z roszczeniami przeciwko spółce bądź członkom zarządu. Negocjacje z firmą windykacyjną.
amma 2016-06-21 09:36:51
gdzieś coś w internecie czytałam o sprawia jakichś dotacji z unii europejskiej, ale to ogólnikowe i niejasne dla mnie trochę informacje... czy ktoś mógłby dokładniej i bardziej precyzjnie przybliżyć mi sytuację? bo nie wiem czy w takim razie szukać u was pracy obecnie
muszka 2016-06-21 13:40:05
ten krzysztof to jakaś ściema jest, piszę się z nim, on chce dużo informacji a jak mu się je da to potem znika i cisza.
tomek 2016-06-21 15:36:30
a nie wiem czy słyszeliście, to wyczytałem w internecie, że katowicka prokuratura wszczęła śledztwo w sprawie wyłudzenia przez sosnowiecką spółkę Milmex Systemy Komputerowe dotacji z Uni, nie wiem czy macie jakieś informacje w temacie czy nie bardzo?
Hejka 2016-06-22 11:32:23
A może Krzysztof to poprostu Krzyśko
gili 2016-06-22 14:59:20
ja również prosiłabym o więcej infoirmacji o tej sprawie, bo jestem zainteresowana bardzo zatrudnieniem u państwa w firmie, bardzo mnie w takim razie ciekawi czy będa w planach jakieś rekrutacje jeszcze
athlon 2016-06-22 16:55:30
Droga Pani gili, czy zechciałaby się Pani podzielić informacją, jaki chociaż jeden argument przemawia za tym, że jest Pani bardzo zainteresowana zatrudnieniem w Milmex?

Jeśli są inne osoby, które mają podobne plany kariery - bardzo proszę, podzielcie się ze mną/nami tą intrygującą informacją.
erf 2016-06-22 17:14:55
@athlon no mzoe po prostu tam w firmie było jakies stanowisko ktore odpowiadało uzytkownikowi @gili..
exPracownik 2016-06-22 17:32:05
jasne pewnie znaleźli ogłoszenie że jest wakat na ich stronie internetowej (która dznie działą :) )
lub może na jakimś portalu gdzie ktoś chciał sprzedać długi tej firmy i myśleli że to wynagrodzenie takie piękne :)
dajcie proszę linka skąd o rekrutacji wiecie bo sam bym chętnie tam CV wysłał :) błahhahahahhaaaa
gigi 2016-06-23 11:30:14
@exPracownik a po co Ci link, skoro ewidentnie pracą nie jesteś zainteresowany? ;)
winerek 2016-06-24 16:46:12
nie wiem z kim się muszka kontaktował, ale mnie p Krzysztof udzelil duzo informacj, oczywiscie trzeba sie nastawiac na osobiste spotkanie a nie myslec ze to spisek Krzyskow

co to znaczy chcial duzo informacji, nibt w jakim celu?
fg 2016-06-24 17:04:13
hej widze ze o ofertach pracy piszecie..niby zainteresowanie jes wiec cos musi byc przyciagajacego chyba tak uwazam..zalezy kto czego w sumie szuka..:)
sheera 2016-07-07 01:42:54
Michal lepiej no powiedz, gdzie sie znowu twoj tatus ukrywa? I Marek K. tez zniknal? Pewnie razem ze swiadczeniem rehabilitacyjnym?
gig 2016-07-07 09:19:49
@sheera hmm? Powiesz, o co chodzi? Chciałbym się tu zatrudnić, chociaż ofert nie widzę. Czy to znaczy, że nie ma tu rotacji pracowniczej, czy firma szuka pracowników inną drogą?
m 2016-07-08 00:41:10
powiedz robaczku kim jesteś a ci powiem :-D skoro nie masz nawet odwagi pisać z imienia i nazwiska to znaczy że jesteś cienias i tchórz, 90 procent to takie c... tutaj są nie mające odwagi pisać jako osoby tylko jako pseudonimy :-D, wpadnij do firmy to się dowiesz gdzie są :-D hahahahha ej, a tak na marginesie za pomówienia grozi paragraf :-P
pani jadwiga 2016-07-08 12:41:52
ja nie tchórzę, chcę podjąć u was pracę, podałam imię, chcę się wszystkiego dowiedzieć. interesuje mnie sprawa o której w tvnie słyszałam z dotacjami unijnymi - jakn to się skończyło?
sheera 2016-07-09 02:34:20
podpowiem, ze z art. 212 kk, bo zapewne nie masz o tym zielonego pojecia :)
mam nadzieje, ze z auta ktos zrobil dobry uzytek :P
gigi 2016-07-09 10:35:59
Firma dobrze sobie z tym poradziła i jak widać prowadzi działalność do dziś @pani jadwiga
Stach 2016-07-10 12:40:23
Jak prowadzi działalność to spróbuj tam coś kupić
1
kiko 2016-07-10 14:00:45
Jedyną infrmacją jaką udało mi się odszukać o frmie to wyskoczyła mi wiadomość o tym, że sprawami firmy i ich działnaości zajmuje się prokuratura, wiec chyba gigi' ludzie mają rację z tym co piszą, mają poważne klopoty.
1
O.wilk 2016-07-12 08:05:24
Czy ktoś mógłby napisać jak tM te sprawy w prokuraturze okręgowej? Jestem bardzo zainteresowany, jako że mnie też wiszą ii kilkadziesiąt tysięcy złotych pensji. To jest skandal,co się w tym kraju wyprawia! Niewolnictwo było bardziej humanitarne niż to jak traktują ludzi prezesi Milmex . Czy ktoś już pisał do ziobry?
2
gigi 2016-07-12 09:21:06
Pytanie tylko czy firma prowadzi dalej działalność czy już nie? Bo w Internecie te artykuły są z 2015 roku o tej prokuraturze więc teraz mogą być już nieaktualne
K.B. 2016-07-15 15:47:46
przeciez firma jest w krs nadal, ale to nie znaczy, ze prowadzi dzialalnosc - pracowników już prawie nie ma, bo od listopada 2013 nie wyplacaja nam wynagrodzen
1
Błaś 2016-07-15 15:52:17
Mój brat pracuje tam od 2012 (mniej wiecej) - jest bardzo zadowolony. Mają świetna atmosfere pracy, ludzie przyjaźnie nastawieni do siebie,o dkad w firmie pojawił się inwestor, wszystko się mieniło na lepsze!
klinika 2016-07-15 16:34:21
W sumie i tak nie pokazują się u nich oferty pracy.
mik 2016-07-19 23:43:24
CO to znaczy sie nie pokazują, ja na stronie mam oferty?
moni 2016-07-20 12:05:12
o co chodziło z tą informacją co na tvn 24 znalazłam że jakaś sprawa była w prokaturze odnośnie tej firmy i jakichś dotacji unijnych - możecie przybliżyć temat?
stach 2016-07-21 23:01:22
Oferty o prace stare a kontaktu z nimi nie ma
gość 2016-07-22 12:35:28
A wiecie czy oferta pracy się teraz pojawi? Pozdrawiam
Mirek 2016-07-23 23:34:22
Jestem ich pracownikiem od kilku lat wczesniej nie mozna bylo narzekać, ale od paru lat ne dostajemy wynagrodzenia. Składki na zus też ne są płacone już od 2013 roku. to już przekracza ludzkie pojęcie, to po prostu jest przestępstwo.
Wao 2016-07-24 12:53:46
Ale skąd to się niby wzięło, taka Twoja opinia, że jesteś pracownikiem od kilku lat i od kilku lat nie dostajesz wynagrodzenia, przecież to jest jakaś nielogiczna brednia i co wesoło sobie przychodzicie i nic bo tak? Coś nie do końca Ci ufam mimo wszystko
Mirek 2016-07-24 23:59:38
Przecież nie ot tak to chyba logiczne ze poszlśmy z tym do PIP, rzecznika praw obywatelskich, ministra, prokuratury i policji, PFRON i wojewody. I nic jak do tej pory, pracujemy dalej, a kasy jak nie było tak nie ma, wymar sprawiedliwośc się nie interesuje tym ani media, w ogóle ne ma prawa ani sprawiedliwości w tym kraju!
mustafa 2016-07-25 00:34:40
Co do mne to poszedłęm z tym do sądu, nie mam już jednak an sł an pienędzy na walkę a wdoki na odzyskanie czegokolwiek są marne choć wiem, że każdy z tych ludzi ma dwoje dzieci i one też odpowadają za długi....
aha 2016-07-26 19:07:30
Może wiecie jakich średnich zarobków można się teraz spodziewać? Podobno oprócz dobrej podstawy są premie.
sdf 2016-07-27 13:46:37
Dla sprzątaczki ok. 3850 brutto plus 20% premii.



Ale to ty im płacisz...
1
erf 2016-07-27 16:25:25
@sdf no nie rozumiem troche Twojego komenatrza..to w koncu to co napisales to sa calkiem spore zarobki wiem ze brutto ale mimo wszystko..nie rozumiem tylko ostatniego zdania twojego mozesz wyjasnic to?
gość1 2016-07-28 01:51:33
za czasow jak ja pracowalem a to bylo jakies 5 lat temu, to sprzataczka czy portier dostawal 2500 zł brutto na początek, premii raczej nie było
nie wiem jak pozniej, bo w 2014 sie zwolnilem
okazalo sie tez, ze niektore umowy sa niewazne
f 2016-07-28 12:39:21
@gość1 no tak na początek..ale potem rozumiem ze byla jakas podwyzka? bo przyznam szczerze ze nawet jezeli to jest kwota brutto to i tak cąłkiem sporo jest..ciekawe czy bede w najbliszym czasie jakies oferty
gość1 2016-07-29 02:10:15
pisalem, ze nie wiem jak podwyzka, bo sie zwolnilem, pracowalem tam jakies 2 lata, widocznie za krotko
praca byla dosc wyczerpujaca bo czesto noce i weekendy, ale pieniadz godziwy
Zostaw swoją opinię o Milmex Systemy Komputerowe - Sosnowiec
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Milmex Systemy Komputerowe