Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Milmex Systemy Komputerowe

Opinie o Milmex Systemy Komputerowe

Pracowałeś w firmie Milmex Systemy Komputerowe i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Adsl - 2015-12-14 00:49:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
ogolnie firma straszna, moja mama pracowala kilkanascie lat, na odchodnym zostawili ja bez kilkunastu wynagrodzen, 2 lat skladek, z nieodprowadzonymi podatkami i jeszcze probowali na nia cos przepisac. Pfron to w ogole porazka,mama za te praca zaplacila zdrowiem, a kto wie czy nie zycie. Na sam koniec miala tam wypadek i trwaly uraz zdrowia, nie dostala nigdy odszkodowania,bo wyszlo na jaw,ze ja zatrudniali fikcyjnie w innej firmie i zalegali skladki za 12m!
zdjecie uzytkownika
hdmi - 2015-12-16 02:52:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@adsl dziwna sprawa w takim razie, ciekawi mnie jednak jak teraz wyglądają warunki pracy, ktoś wie? Ostatnio nie pojawiło się żadne ogłoszenie pracy. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
gpu - 2015-12-17 22:07:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
@hdmi Czy serio pytasz o warunki pracy w tym zakładzie ochrony przed pracą? Rozumiem, że ktoś może zostać oszukanym przez cwanego oszusta, zdarza się, ale iść jak baran pod nóż? Przepraszam, ale lekki szlag mnie trafił z powodu Twojego pytania - czy chociaż raz przeczytałeś poprzednie wypowiedzi co się wyprawia w MX i naprawdę nie dociera do Ciebie, że ta firma to praktycznie zombie z powodu szeregu mniej lub bardziej kontrolowanych przekrętów? Uf.. przechodząc do rzeczy - podejrzewam, że warunki pracy rewelacyjne, najpewniej możesz być zatrudniony na stanowisku jakim sobie tylko wymarzysz i jeśli tylko nie liczysz na wynagrodzenie, to zgłoś się tam czym prędzej, nawet CV nie pisz, może nawet na słupa się załapiesz, jedynie podpiszesz kilka kartek i pomożesz nieszczęśnikom w walce z niecnymi wierzycielami, urzędami i byłymi pracownikami. Mogę zagwarantować, że będzie to wyjątkowe doświadczenie i niezapomniany epizod w całej Twojej karierze.
zdjecie uzytkownika
gpu - 2015-12-17 22:21:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
W razie jakby ktoś dalej nie zrozumiał sytuacji, to dla nich byłby dedykowany utwór:

Siedzi se syneczek przi kałuży i pije ta woda. Na to przichodzi tako stareczka we plyjdzie i pado mu:
- Synek, nie pij tyj wody, bo to je sam maras, puć sam ino do mie, dom ci szolka tyju...
- Proszę, co pani mówiła?
- A nic, nic, pij, pij goroliku, pij...

zdjecie uzytkownika
Demo - 2015-12-22 00:58:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No wiecie, ale oni jednak sa nadal zakładem pracy chronionej, hahaha! Nawet po zmianie wojewody nic się nie zmieniło, sprawa dalej w odwołaniu od 1,5 roku.
zdjecie uzytkownika
Demo - 2015-12-22 00:59:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wszystkim polecam kontakt z Krzysztofem, ma ciekawe strategie na nich ;)
zdjecie uzytkownika
Demo - 2015-12-22 01:01:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak nadal są zakładem pracy chronionej sprawa w odwolaniu u wojewody trwa już 1,5 roku
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-12-30 16:30:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W milmexie tyle pieniędzy i tak dobrze płacą że nawet domena internetowa ich firmy trafiła pod młotek i ją licytują :)
zdjecie uzytkownika
Lech - 2015-12-30 23:43:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do adsi jak tam tak źle to dlaczego przez 2 lata pracowała chyba że miała jakieś profity o których nie mówiła
zdjecie uzytkownika
legolas - 2016-01-02 14:32:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Lech - 2015-12-30 23:43:55]:
Poprzednią robotę zostawiłem ze względu na beznadziejną atmosferę. Szukam czegoś w branży i już kilka osób polecało mi Milimex. Podobno w tej kwestii jest tu zdecydowanie lepiej.
zdjecie uzytkownika
Lech - 2016-01-03 12:52:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [legolas - 2016-01-02 14:32:44]:
MILIMEX to nie MILMEX
to różne firmy
zdjecie uzytkownika
Dionizy - 2016-01-04 17:57:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jaką firmą Milimex jest ta firma? Jak rozumiem chodzi o systemy komputerowe czyli własnie to o co nam chodzi, tak czy nie, bo nie wiem w końcu co czytam
zdjecie uzytkownika
007 - 2016-01-06 07:42:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Jędruch był dwa razy zatrzymywany, po czym wychodził na wolność. W roku 2002 sąd wydał kolejny nakaz aresztowania, ale właściciel „Colloseum” wraz z byłym wiceprezesem Piotrem W. zdążyli uciec za granicę. Wylądowali w RPA, z którą Polska nie ma umowy o ekstradycji.

Jędrucha zatrzymano w Izraelu, w lipcu 2003 roku. Jak relacjonowała „Gazeta Wyborcza”, próbował uzyskać obywatelstwo tego kraju, powołując się na swoje żydowskie korzenie i biorąc ślub z obywatelką Izraela. Była to jednak bigamia, ponieważ Józef Jędruch miał już żonę. Po tych perypetiach, nadających się na scenariusz filmu sensacyjnego, został deportowany do Polski, gdzie spędził w areszcie 4 lata i 7 miesięcy. Wyszedł na wolność w roku 2007, gdy tajemnicza 80-letnia Amerykanka wpłaciła za niego kaucję w wysokości 3 mln zł.

Proces trwał 5 lat – jak na polskie standardy, krótko. Jędruch został skazany na 6 lat więzienia i 400 tys. zł grzywny (w apelacji stawka wzrosła do 720 tys.), zabroniono mu też pełnienia funkcji we władzach spółek prawa handlowego przez 10 lat i zobowiązano do naprawienia szkody w wysokości 54 mln zł. A ponieważ na poczet kary wliczono mu czas spędzony w areszcie, twórca „Colloseum” jest dziś wolny.
zdjecie uzytkownika
007 - 2016-01-06 07:57:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
„Na dalszy czas oznaczony” przedłużyła Prokuratura Okręgowa w Katowicach toczące się od sierpnia ub.r. postępowanie ws. działalności spółki Milmex Systemy Komputerowe.

Firma z Sosnowca przy wsparciu pieniędzy unijnych i ze sprzedaży obligacji miała rozbudować sieć szerokopasmowego Internetu Netmaks, a dziś zalega z wypłatą pieniędzy wielu podmiotom, w tym pracownikom.

- W ramach śledztwa badane są wszystkie wątki związane z działalnością podmiotu – informuje nas Agnieszka Wichary, rzeczniczka katowickiej okręgówki. - Dotychczas przedstawiono zarzut jednej osobie – dodaje nie podając personaliów ani charakteru zarzutów.

Według osób znających sprawę, zarzuty postawiono jednemu z menedżerów z zarządu Milmeksu. Jednemu, bo pozostali - jak informują byli pracownicy - przebywają na zwolnieniach lekarskich i nie mogli stawić się do tej pory na przesłuchaniach.
zdjecie uzytkownika
krens - 2016-01-13 21:22:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawi mnie jednak skąd takie informacje znalazłeś, bo osobiście podobnych rzeczy nie mogłem wyszukać w tej chwili, nie dobrze, że firma posiada takie problemy, ciekawe czy się utrzymają.
zdjecie uzytkownika
Adsl - 2016-01-18 23:36:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Takie profity, ze nawet na pogrzeb nie przyszli ani nie przyslali wiazanki.
Ta firma to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
Darek - 2016-01-19 20:24:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
o jakim pogrzebie mowa, nie mam pojęcia o co chodzi, ale to w sumie nieważne @Adsl. Wydaje mi się, że firma ma sporo na głowie, może to kwestia braku chwilowej organizacji.
zdjecie uzytkownika
007 - 2016-01-31 17:19:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Proszę pisać jak najwięcej na temat Milmexu , ponieważ Prokuratura bierze wszystkie wątki pod uwagę . Najlepiej osobiscie zgłaszać do prokuratury w Katowicach .
zdjecie uzytkownika
gigi - 2016-02-12 20:40:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hm szukałem informacji na temat firmy ale troche dziwią mnie wpisy, firma normalnie ma swoją stronę, nawet angazuja sie w CRS więc może ktoś napisze na temat spraw z prokuratura więcej?
zdjecie uzytkownika
3409 - 2016-02-12 23:10:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Noooo Michał weź napisz coś Cukierku
!
tez mnie ciekawi, czemu ta strona ciągle działa czyżby się jakas kasa pojawila zeby witryne z powrotem odkupic?:???
zdjecie uzytkownika
Tytus - 2016-02-16 10:07:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ją to zawsze byłem zadowolony!
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2016-02-17 13:45:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Demo - 2015-12-22 00:59:45]:
da ktoś namiar na krzysztofa? jakiś kontakt dla zainteresowanych?
zdjecie uzytkownika
jakuza - 2016-02-19 22:51:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no to powodzenia to chyba numer prezesa kawali
zdjecie uzytkownika
Rei - 2016-02-21 18:28:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
DO zainteresowanego:
jest na facebooku. Albo pisz na maila kc08@onet.pl
zdjecie uzytkownika
recki - 2016-02-22 07:57:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Po prawie 3 latach tułania się po sądach w końcu oddałem sprawę do komora z prawomocnym nakazem płatności. Kwota ... jak dla mnie nie mała - dobrze ponad 10k . Z tym że ja byłem ich podwykonawcą, nie pracownikiem. Zobaczymy co wymyśli Pani komornik.
zdjecie uzytkownika
gość - 2016-02-23 00:09:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [recki - 2016-02-22 07:57:40]:
od komornika już dostałem
egzekucja z ruchomości jest niemożliwa nie ma chętnych na te ich biurka, szafki, krzesła i stare auta wycenione przez komornika na astronomiczne kwoty.
śmiechu warte
Czekam aż budynek będą licytować bo to mam nadzieję do skutku będzie się odbywało.
zdjecie uzytkownika
recki - 2016-02-23 10:25:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gość - 2016-02-23 00:09:44]:
ooooo to oni mieli budynek jakiś ? cenne info bo myślałem że wynajmowany był !! możesz podesłać coś więcej na privka ? reckiMAUPApoczta.fm będę miał co uzupełnić komorniczce
zdjecie uzytkownika
michal s - 2016-02-23 23:28:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [recki - 2016-02-23 10:25:15]:
to chyba słabo jesteście zorientowani, w sumie to zrozumiałe, jako ze oni zyli z dezinformacji innych ludzi
wiekszosci znanych mi pracownikow sa winni po ok. 100 000 zł!
czy ktos składał wniosek o zakaz dzialalnosci gospodarczej? chcialbym sie skontaktować z takimi osobami
zdjecie uzytkownika
Darek - 2016-02-24 18:29:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, firma ma dakej ten budynek na jagielonskiej? a co się dzieje z zarzadem czy juz ...? Moze ktos mi odpisze tylko nie ten pan Michal czy jak mu tam/ Potrzebuje wejsc na majatek prywatny zarzadu? oprocz tego komornika z sosnowca ktos cos odzyskal? wiem ,ze odzyskal ponad sto tysiecy zlotych.
zdjecie uzytkownika
winerek - 2016-03-02 20:11:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Od bardzo dawna probujemy przeprowadzic egzekucje z budynku na Jagiellonskiej , ale jest go bardzo trudno zlicytowc, zarzad tej firmy utrudnia kazde mozliwe postepowanie jak tylko sie da, nie odbieraja poczty, nie stawiaja sien aa wezwania, sądy sąteż bezradne. Czy ktoś prowadził moze egzekucje z papierów wartosciowych jakie sie znajdowaly w tej firmie na majatku>?
zdjecie uzytkownika
krzysztof - 2016-03-15 20:12:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak. Chodzi o papiery Ciechu i obligacje? Czy jakieś inne?
zdjecie uzytkownika
ups - 2016-03-18 21:59:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ciezka sytuacja widzę. jeszcze niedawno widziałem gdzieś mi mignęła ich reklama a tu taka klapa. nie ma co, karma zawsze do człowieka wraca, nie rób innemu co tobie nie miłe...
zdjecie uzytkownika
Dani - 2016-03-24 02:20:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
taaa reklamy nadal sa, oferta i ich strony internetowe tez

i ciagle wystawiaja oferty pracy!!!
zdjecie uzytkownika
Dawid - 2016-03-30 22:48:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
moj proces z nimmi juz trwa ponad dwa lata to nieustajace pasmo cierpienia i tylko dalsze wciaganie czlowieka w biede, samotnosc i depresje, cala ta ich firma to bylo jedno wielkie klamstwo i niszczenie ludzi, taki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za co my mamy teraz zyc, a oni zaslaniaja sie wirusowym zapalaniem mozgu
zdjecie uzytkownika
you - 2016-04-03 10:01:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jestem zdezorientowany trochę czytając to forum i poznając takie prywatne rzeczy z życia innych @Dawid współczuje, że masz taką sytuację ale niewiele ona wnosi do forum, na którym ludzie szukają nowej pracy
zdjecie uzytkownika
sdfasdf - 2016-04-10 18:36:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to 11 maja 2016 w sądzie w Sosnowcu licytacja budynku firmy Milmex znajdującego się na ul. Jagiellońskiej 40.
To chyba finał jeśli chodzi o majątek firmy.
zdjecie uzytkownika
złodziej - 2016-04-11 11:07:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ale dalej będą ok. 100 baniek do przodu.
Życie w Polsce jest piękne.........
zdjecie uzytkownika
freak - 2016-04-14 02:36:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawe! Ktoś wie, jaka jest cena wywoławcza? ;) I czy to czasem nie kolejna, chyba 10-ta już próba licytacji, która zostanie odwołana :P ?

Skąd ta informacja o licytacji? :)
zdjecie uzytkownika
Rychu - 2016-04-16 22:58:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wyceniony na 5,5 miliona, jest licytacja na strone PRK, odbędzie się 11 maja o 14 w sosnowieckim sądzie.
Pozdrawiam,
Rysiek
zdjecie uzytkownika
Damian - 2016-04-19 16:22:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiecie co to się w głowie nie mieści, że mogą zawistni dawni pracownicy tyle oszczerstw wypisywać o firmie, a ja już dziewięć lat tam pracuje i jakoś nigdy nie miałem z niczym kłopotów, pensje są zawsze na czas i w granicy średnia krajowej.
zdjecie uzytkownika
gość - 2016-04-21 18:33:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
najlepiej by było jak byś się podpisał swoim imieniem i nazwiskiem
w końcu to żaden wstyd.
A skoro tak zawsze płacili na czas tobie to na jakiej podstawie w okolicach lipca pracownicy dostali pieniądze z funduszu przy pipie czy jak on się tam nazywa
zdjecie uzytkownika
Wędrowniczek - 2016-04-29 03:23:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Hej, wiecie cos moze co z tymi zarzutami dla prezesa zarzadu, postawili je juz ? Pisali kiedys o tym w Rzeczpospolitej, ale od tego czasu cisza w mediach. Czy to dobra zmiana?
zdjecie uzytkownika
ojej - 2016-05-03 10:08:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Hej, wiadomo czy jest szansa, żeby znaleźć u nich zatrudnienie? Sam aktualnie poszukuję pracy, a słyszałem, że oprócz tego, że wypłata pojawia się na czas, to można liczyć na dwuskładnikowe wynagrodzenie. W końcu premia każdemu się przydaje raz na jakiś czas.
zdjecie uzytkownika
VIN - 2016-05-04 03:38:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No wlasnie, ja tez zainteresowany jeestem. Mozecie wiecej cos napisac, ale konkretnego nie wiem czemu ale nie moge sie zalogowac na ich strone, a chyba jeszcepare dni temu tam byly ogloszenia ze szukaja osob do sprzedazy minitorow LCD?
zdjecie uzytkownika
Jo - 2016-05-04 18:22:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jasne staraj się staraj dostać tą robotę tylko gdzie będzie miejsce twojej pracy po 11 mają? Jak komornik zalicytuje ten budynek na Jagiellońskiej 40?
Jak się nie uda w pierwszej licytacji to w kolejnej najpewniej się znajdzie chętny do kupienia tego za grosze.
zdjecie uzytkownika
Hahaha - 2016-05-06 13:57:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Milmex nie płaci wynagrodzeń od 2013 r. - wyjątkiem są przydupasy zarządu i rodzina. Setki pracowników ma wyroki z sądów pracy i nie ma z czego ich zrealizować. Dziesiątki firm i obligatariuszy straciło swoje pieniądze. Żenujące jest to, że jeszcze tu milmex ma swoich obrońców - choć za kasę można różne bzdury pisać...
http://www.licytacje.komornik.pl/Notice/Details/293541
zdjecie uzytkownika
legolas - 2016-05-06 18:34:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Hahaha - 2016-05-06 13:57:55]:
widzę , że masz @hahaha całkiem bogatą informację na temat Milmex Systemy Komputerowe. Masz coś więcej ?
zdjecie uzytkownika
hahaha - 2016-05-09 14:04:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [legolas - 2016-05-06 18:34:00]:
Taką wiedzę ma każdy były pracownik tej firmy a było ich ok 300... Firmy współpracujące, obligatariusze i instytucje dotacyjne. Wszystko to już tu zostało napisane...
zdjecie uzytkownika
Jojo - 2016-05-19 01:22:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a czemu ta firma nie jest juz zakldadem pracy chronionej, co sie stalo/? przecoez mowili ze bedzie jakis inwestor i ok
zdjecie uzytkownika
Fig - 2016-05-26 16:11:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mi się pracuje całkiem fajnie, nie rozumiem o co chodzi

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Milmex Systemy Komputerowe!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Milmex Systemy Komputerowe
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert