Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Milmex Systemy Komputerowe

Pracowałeś w firmie Milmex Systemy Komputerowe i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ala - 2014-03-24 17:40:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może tak zrobili.
zdjecie uzytkownika
cisza - 2014-03-25 12:47:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Macie jakieś wieści? Chociaż te złe.
zdjecie uzytkownika
majeczka - 2014-03-25 14:56:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ADMINISTRATORZE ZNOWU USUNIĘTO CZĘŚĆ MOJEGO KOMENTARZA Z DNIA 24.03.2014 - prawda tak cię boli???!!!! A tak w ogóle to w stosunku do innych może bardziej zawoalowanych komentarzy nie jesteś tak skrupulatny - wstydź się!
zdjecie uzytkownika
uki - 2014-03-26 15:11:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niktnicniewie?
zdjecie uzytkownika
tomcio - 2014-04-01 11:44:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
są wypłaty!!!
Prima aprilis :(
zdjecie uzytkownika
golodupiec - 2014-04-04 22:52:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
skoro taka cisza tutaj, to pewnie niektórzy dostali kase
zdjecie uzytkownika
majeczka - 2014-04-05 17:06:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [golodupiec - 2014-04-04 22:52:49]:
No coś tu nie gra, jeżeli dostali to tylko wybrani a reszta już nawet biedy nie klepie, bo ich nawet na tę biedę nie stać. A ci co coś dostali to siedzą po cichu i się śmieją. My zostaliśmy z pustymi obietnicami, (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
majeczka - 2014-04-08 22:58:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Administratorze czy jak cię tam zwać, jak się nazywa ludzi, którzy składają obietnice, deklaracje, które są nierealne, nieprawdziwe, niemożliwe do spełnienia????? Czy stwierdzenie, że ktoś taki kłamie, oszukuje - jest niewłaściwe?! Jak nazwać kogoś, kto wykorzystuje pracowników i nie wypłaca
pensji. Wg KP to pozbawianie kogoś niezbywalnych praw, nie mówiąc już o nieodprowadzonych składkach ZUS?! W dziwnym kraju żyjemy, tu napiętnuje się tych, którzy nie godzą się na łamanie podstawowych praw człowieka, jak chociażby prawo do wynagrodzenia za pracę. Jak się nazywa rzeczy po imieniu to najlepiej szybko usunąć wpis - prawda?
zdjecie uzytkownika
krezus - 2014-04-10 16:43:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzisiaj 10! Co sobie kupicie?
zdjecie uzytkownika
Wilk - 2014-04-11 22:12:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [krezus - 2014-04-10 16:43:45]:
Internet od Milmex ;)
zdjecie uzytkownika
niewie - 2014-04-14 11:53:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak jest w przypadku listy płac? Czy osoby związane z firmą umową o dzieło lub pozostające na samozatrudnieniu, są uwzględnieni na liście płac, czy są to koszty firmy? Jak to jest?
zdjecie uzytkownika
golodupiec - 2014-04-14 22:15:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak długo oni mają zamiar milczeć??!! To jest jakieś chore!
zdjecie uzytkownika
tymon - 2014-04-30 14:20:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zarząd Milmex Systemy Komputerowe Sp. z o.o. informuje, iż zostaje wprowadzona w życie Umowa Inwestycyjna zawarta przez Spółkę i udziałowców Spółki z izraelskim funduszem Cameron Private Investment Ltd , a także ze spółką giełdową Weglopex Holding S.A. Jednocześnie parafowane zostały umowy objęcia przez Cameron Private Investment Ltd 40% udziałów Spółki Milmex, 10% udziałów przez Weglopex Holding S.A. Umowa Inwestycyjna zobowiązuje ww. inwestorów do przeprowadzenia w Spółce Milmex restrukturyzacji kapitałowej i inwestycyjnej i niezbędne jej dokapitalizowanie w celu uzyskania przez Spółkę pełnej płynności finansowej, zdolności do regulowania inwestycyjnych i operacyjnych zobowiązań, a także w celu zintensyfikowania jej rozwoju. Od 7 maja 2014r zespół restrukturyzacyjny będzie prowadził działania pod kierunkiem funduszu Cameron i zgodnie ze strategią funduszu bezzwłocznie zostaną podjęte negocjacje z wierzycielami pozwalającymi ustalić Harmonogram uregulowania dotychczasowych zobowiązań Spółki, w tym w pierwszej kolejności wobec obligatariuszy, Instytucji finansowych. Podjęte zostaną również bezzwłoczne działania w celu przywrócenia funkcjonowania szerokopasmowej sieci NetMaks w całym jej wieloregionalnym obszarze.
zdjecie uzytkownika
nnnnnnnn - 2014-05-08 10:36:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gosć z uśmiechem na twarzy ~gosć z…
zgłoś naruszenie odpowiedz Dodane: 13.04.2014 16:55
poszło kolejne zawiadomienie do prokuratury przeciwko firmie Milmex. Tym razem już poza grzywną mamy ograniczenie lub pozbawienie wolności do lat 2 i 3 w zależności od art.
Art. 218. 1a. Kto, wykonujac czynności w sprawach z zakresu prawa pracy i ubezpieczeń społecznych, złośliwie lub uporczywie narusza prawa pracownika wynikające ze stosunku pracy lub ubezpieczenia społecznego, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
oraz

Kodeks Karny
Art. 225. § 1. Kto osobie uprawnionej do przeprowadzania kontroli w zakresie ochrony środowiska lub osobie przybranej jej do pomocy udaremnia lub utrudnia wykonanie czynności służbowej,
podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

§ 2. Tej samej karze podlega, kto osobie uprawnionej do kontroli w zakresie inspekcji pracy lub osobie przybranej jej do pomocy udaremnia lub utrudnia wykonanie czynności służbowej.

o całej sprawie też zostaje powinformowany Wojewoda Śląski oraz Państwowy Fundusz Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych

tak wynika z dokumentów mi dostarczonych.
Gęstnieje atmosfera przy zarządzie.
zdjecie uzytkownika
Mamek - 2014-05-08 16:08:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, czy taka sytuacja może według was doprowadzić do zmiany zarządu tej firmy? Bo jeśli tak to coś we właściwą stronę może drgnie...
zdjecie uzytkownika
5 - 2014-05-09 13:38:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nowa umowa ? Następna ściema hehehehehe . Pensje od listopada w dalszym ciągu nie wypłacone !!!!!!
zdjecie uzytkownika
leszek - 2014-06-02 22:09:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie.
Czy macie jakieś wieści związku niewypłaconych pensji ?
Założyłem im sprawę sądową . Mam pytanie czy kto was juz z nimi wygrał?
Czy wypłacili komuś zaległe pensje za pół roku ?
Może ktoś coś podpowiedzieć jak z nimi rozmawiać?
zdjecie uzytkownika
Pisek - 2014-06-12 08:29:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No ja jestem ciekawy czy coś z tego będzie i czy ktoś z firmy będzie się stawiał na rozprawy. Szkoda, że tylko w taki sposób trzeba z nimi postępować.
zdjecie uzytkownika
lilianna - 2014-06-27 19:23:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dotychczasowe przepisy dają prawo do umieszczania swoich dłużników w Krajowym Rejestrze Długów tylko przedsiębiorcom. Po zmianie ustawy uprawnienia takie zyska każdy wierzyciel, niezależnie od tytułu prawnego, z którego wynika dług. W przypadku osób prywatnych do umieszczenia dłużnika w rejestrze będzie wystarczające posiadanie prawomocnego orzeczenia sądu z klauzulą wykonalności.

- Sprawy o zaległe wynagrodzenia są rozpatrywane przez sądy pracy, a te akurat wydają orzeczenia szybko. Nieuczciwi pracodawcy zatem prędko trafią do rejestru. Dla innych przedsiębiorców informacja o tym, że mają oni długi wobec pracowników jest bardzo istotne, bo zobowiązania pracownicze są egzekwowane w pierwszej kolejności. Zatem może się okazać, że sprzedadzą towar komuś, kto za niego nie zapłaci, bo komornik zablokuje mu konto. Lepiej nie ryzykować współpracy z kimś takim – wyjaśnia Anna Marcinkowska, pełnomocnik Zarządu KRD ds. prawnych.

Dla obsługi osób prywatnych Krajowy Rejestr Długów uruchomił już internetowy Serwis Ochrony Konsumenta dostępny przez stronę internetową KRD. Na razie konsumenci mogą z niego korzystać sprawdzając czy interesujący ich przedsiębiorca nie widnieje w rejestrze jako dłużnik. Latem chętnie sięgali do niego turyści sprawdzając, czy biuro podróży w którym wykupili wczasy nie jest zagrożone upadłością. Wkrótce za pomocą tego serwisu będzie można także przez Internet umieścić na liście dłużników nieuczciwego pracodawcę.
zdjecie uzytkownika
Kola - 2014-07-08 09:02:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@lilianna A masz jakieś informacje, żeby ktoś z tego rejestru skorzystał? Według mnie to dosyć niecodzienny sposób na załatwienie sprawy.
zdjecie uzytkownika
cela - 2014-08-02 01:59:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma oszukała ludzi na darmowy internet unijny wzamian za wziecie kredytu na kaucje za urzadzenia do odbioru tego internetu ludzie w całej polsce są oszukani i wykorzystani a firma ma to daleko -> musze spłacać kredyt a internetu i tak nie mam od 16 grudnia
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Bolywood - 2014-08-14 09:44:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trzeba przyznać, że trochę dziwna to sytuacja w której bierzesz internet w zamian za kredyt... Ktoś jeżeli spojrzał na takie warunki od razu powinien porzucić dalsze zawieranie umów i nie podpisywać nic. Tym bardziej, że jest to operacja dofinansowana z Unii Europejskiej. Szkoda tylko, że Milmex potrafiło tylko i wyłącznie zrobić jakiś przekręt, a firma nie potrafi zasłynąć ze swoich zasług - chociaż mają II miejsce w Polsce jak wynika z rankingu Forbes. Ciekaw jestem jak to się ze sobą godzi wszystko.
zdjecie uzytkownika
Bolywood - 2014-08-14 09:46:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trzeba przyznać, że trochę dziwna to sytuacja w której bierzesz internet w zamian za kredyt... Ktoś jeżeli spojrzał na takie warunki od razu powinien porzucić dalsze zawieranie umów i nie podpisywać nic. Tym bardziej, że jest to operacja dofinansowana z Unii Europejskiej. Szkoda tylko, że Milmex potrafiło tylko i wyłącznie zrobić jakiś przekręt, a firma nie potrafi zasłynąć ze swoich zasług - chociaż mają II miejsce w Polsce jak wynika z rankingu Forbes. Ciekaw jestem jak to się ze sobą godzi wszystko.
zdjecie uzytkownika
Bolywood2 - 2014-08-17 19:59:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Katowicka prokuratura wszczęła śledztwo w sprawie wyłudzenia przez sosnowiecką spółkę Milmex Systemy Komputerowe dotacji z Unii Europejskiej na rozwój infrastruktury informatycznej. Chodzi o ok. 80 mln zł.
zdjecie uzytkownika
aaaa - 2014-08-17 20:01:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To kolejne postępowanie dotyczące tej firmy, inne dotyczy oszustw na szkodę abonentów, którzy podpisali umowy na dostawę darmowego unijnego internetu.
O wszczęciu ostatniego śledztwa, dotyczącego wyłudzenia dotacji, poinformowała w środę PAP prok. Agnieszka Wichary z Prokuratury Okręgowej w Katowicach. Czynności w tej sprawie prowadzi ABW. Umowy na dofinansowanie budowy infrastruktury podpisano ze Śląskim Centrum Przedsiębiorczości, które zajmuje się unijnym wsparciem dla przedsiębiorców, rozdzielając część środków z Regionalnego Programu Operacyjnego.
To kolejne prokuratorskie postępowanie dotyczące sosnowieckiej spółki. Poprzednie, dotyczące oszustwa na szkodę klientów Milmeksu wszczęła kilka miesięcy temu Prokuratura Rejonowa Sosnowiec-Południe. Śledztwo przekazano do Prokuratury Okręgowej w Katowicach - powiedziała w środę szefowa sosnowieckiej prokuratury Agnieszka Dudziak.
Chodzi o oszustwa na szkodę klientów, którzy zawarli umowę na korzystanie z bezprzewodowej sieci NetMaks ramach promocji "Internet Unijny 2 lata za darmo". Choć sama usługa miała być z definicji darmowa, od abonentów pobierano kaucję, do 2,5 tys. zł, za urządzenie umożliwiające połączenie z siecią. Tym, których nie było na to stać, proponowano podpisanie umowy kredytowej. Raty miał płacić dostawca internetu, ale w wielu przypadkach firma nie wywiązała się z tego i banki zaczęły kierować swe roszczenia do abonentów. W taki sposób zostało oszukanych co najmniej kilkaset osób z różnych części kraju - wynika z dotychczasowych ustaleń śledztwa.
Inny wątek postępowania dotyczy wzięciu w leasing sprzętu teleinformatycznego wartego miliony złotych. Raty leasingowe nie były spłacane, w te sposób oszukane zostały dwa podmioty - wyjaśniła prok. Dudziak.
Kiedy na początku 2014 r. abonenci skarżyli się na działalność firmy Milmex, także na to, że spółka zaprzestała świadczenia usług telekomunikacyjnych i zlikwidowała biura obsługi klienta, m.in. w Częstochowie, Lublinie i Nysie, firma została wezwana do złożenia wyjaśnień przez prezes Urząd Komunikacji Elektronicznej. UKE skierował też doniesienie do sosnowieckiej prokuratury.
Do chwili nadania tej depeszy PAP nie udało się skontaktować z przedstawicielami firmy Milmex. Na stronie internetowej spółka przedstawia się jako "jeden z istotniejszych integratorów systemów informatycznych na terenie południowej Polski". Według informacji na stronie internetowej firma działa od 1989 roku w sektorze IT, zatrudnia obecnie ok. 150 osób. W 2006 roku zaangażowała się w rozwój branży telekomunikacyjnej.(PAP)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Milmex Systemy Komputerowe
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski