Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Milmex Systemy Komputerowe

Opinie o Milmex Systemy Komputerowe

Pracowałeś w firmie Milmex Systemy Komputerowe i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
mimi - 2015-05-03 07:07:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)


INFO: Nie widać końca śledztwa, które prowadzi katowicka prokuratura w sprawie unijnego Internetu - pisze "Gazeta Wyborcza".



Gazeta pisze, że wielkie problemy mają osoby, które chciały mieć darmowy unijny internet sieci NetMaks, której właścicielem jest firma z Sosnowca - Milmex Systemy Komputerowe. Firma uzyskała na rozprowadzenie darmowego Internetu wsparcie unijnych podatników nie tylko poprzez Regionalne Programy Operacyjne, a także poprzez Polską Agencję Rozwoju Przedsiębiorczości. Mówi się o kwocie 80 mln zł.

Jak wyjaśnia gazeta, za urządzenie do odbioru Internetu drogą radiową abonenci musieli zapłacić 2,5 tys. zł kaucji - zwrotnej po zakończeniu umowy. Operator zaproponował ludziom pożyczkę w Banku Pocztowym, którą zobowiązał się spłacać. Klienci podpisywali więc umowę kredytową na 2 lata i otrzymywali załącznik do umowy o świadczenie usług telekomunikacyjnych, z którego wynikało, że kwota pożyczki została przekazana na konto dostawcy Internetu jako kaucja i NetMaks jako beneficjent faktycznie zobowiązuje się ją spłacać. Początkowo Internet działał, a raty były spłacane. Potem klientom zaczęły przychodzić z banku wezwania do spłaty rat. Płacą, choć Internet nie działa - pisze gazeta.

Prokuratura nie ukrywa, że skala sprawy jest porażajaca. To tysiące poszkodowanych i tony zabezpieczanej wciąż dokumentacji.
zdjecie uzytkownika
obligatariusz - 2015-05-03 09:35:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ty mi nie mow co pisze wyborcza powiazana z po tylko co jest w aktach. Jedna dziennikarka z rzeczpospolitej tworzyla artykol piszac go na podstawie opini wlasnie z tego forum. Wyborcza przedrukowala pap wiec nie mow mi o tym co pisza gazetki bo studiowalem akta strone po stronie jako strona poszkodowana. Dokumentow przejeli sporo, siedza na makulaturze I nic z niej konkretnego nie maja jak na razie.
zdjecie uzytkownika
kris - 2015-05-08 21:44:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to kiedy Pseudo prezesi pójdą opalać się w kratkę ?
zdjecie uzytkownika
Real - 2015-05-09 08:37:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nigdy.
Naiwniaku.
zdjecie uzytkownika
kris - 2015-05-09 22:17:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pisał to jeden z pseudo prezesów ? Dobrze , że jeszcze może sobie popisać , nie długo się to skończy hehehe .
zdjecie uzytkownika
s.p.Robert - 2015-05-10 00:17:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przykro mi obligatariuszu, ze widziales tylko akta okręgówki w Katowicach. Czy może znasz ze szczegółami również sprawy przed innymi jednostkami i organami ścigania? !
A może rozmawiales o tym z moim imiennikiem? :-) pewnie podpisales się tez pod porozumieniem, ktore podsunęli Ci panowie z Audytela?
zdjecie uzytkownika
miszczysz - 2015-05-10 03:54:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ktoś się orientuje jak wygląda w tej chwili sprawa zakazu prowadzenia działalności gospodarczej, którą ich zarząd miał pare miesiecy temu?

Bo ja mam wlasnie problem z takim "przywlaszczeniem mienia"...mialem problem z odeslaniem telefonu sluzbowego (stara nokia chyba 2010r), trzy razy odsylano mi paczke z powrotem, bo odbiorca nie podejmowal jej z poczty, osobiscie nie pojechalem, bo jestem niepelnosprawny,a do Sosnowca jakies 400km mam, co wiecej strona wygrala sprawe w pierwszej instancji, ciagano mnie na rozprawe, a na koncu obciazono kosztami procesu!!!
Ja sie kurna pytam, o co tutaj chodzi? !
zdjecie uzytkownika
grupajaguar - 2015-05-11 05:11:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kris - 2015-05-09 22:17:35]:
To prędzej jego synuś Michałek, przy nim stary Krzyśko to fauny i sympatyczny gość. Hahaha.
zdjecie uzytkownika
muszko - 2015-05-12 22:00:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja tez mialem nieprzyjemny incydent, w sumie to mam, bo sprawa sie pewnie jeszcze dlugo nie skonczy...teraz zwrocilem się do apelacji w Katowicach, okazalo sie, ze nie moge sie ZWOLNIC!!! poniewaz uplynal wiecej niz miesiac od tego, jak dowiedzialem sie o niewyplacaniu wynagrodzenia, moge jedynie isc na wypowiedzenie, a chcialem rozwiazac umowe ze skutkiem natychmiastowym ze wzgledu na wine firmy, pomocy!
zdjecie uzytkownika
pele - 2015-05-13 20:47:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Muszko? Czyżby?
zdjecie uzytkownika
obligatariusz - 2015-05-14 16:49:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a mozesz podpowiedziec gdzie jeszcze moge znalezc takie info? Albo jakie sprawy I jakie jednostki je prowadza?
zdjecie uzytkownika
pan - 2015-05-14 16:53:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak odsylales im to masz potwierdzenie nadania, to jest ok. Moze nie odebrali bo nie bylo nikogo, nie wazne to jest, masz dokument ze podjales prube zwrotu to znaczy ze nic nie przywlaszczyles tylko nie bylo osoby ktora miala by odebrac I tyle.
zdjecie uzytkownika
pan - 2015-05-14 16:55:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nigdy nke mieeli zadnego zakazu prowadzenia dzialalnosci to druga sprawa
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2015-05-14 18:51:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [miszczysz - 2015-05-10 03:54:10]:
jaką sprawę przegrałeś? pytanie do miszczysz
zdjecie uzytkownika
miszczysz - 2015-05-15 20:58:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
właśnie te o której pisałem o przywłaszczenie mienia

ale mieli sprawę o zakaz działalności to chyba zresztą oczywiste, wiem kto składał pozew nawet :O
zdjecie uzytkownika
byłypracownik - 2015-05-16 19:21:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktoś wie jak się mają sprawy o upadłość tej firemki ?
bo chciałem skorzystać z funduszu gwarantowanych światczeń a ci wymagają by był rozpatrzony najpierw wniosek o upadłość
komornik wiadomo ma to głęboko i chyba całą kasę oddaje zusowi a też niewiele robi by jakąś kasę odzyskać
zdjecie uzytkownika
ciekway - 2015-05-16 21:59:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O przywlaszczenie tego telefonu o ktorym pisales? Milmex ci slrawe zalozyl o stary telefon?
zdjecie uzytkownika
Lech - 2015-05-17 11:18:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, jak czytam te wpisy, to głowa mnie boli.Niektórzy tak wpisują jakby szkoły podstawowej nie zaliczyli.Proponuję napisać zdanie,frazę na brudno na kartce,sprawdzić stylistykę i błędy i wpisać wątek, bo tak naprawdę to nie wiadomo o co chodzi. Chciałbym się dowiedzieć co się dzieje z firmą Milmex,bo są mi dłużni nie małą sumkę !!!!!
zdjecie uzytkownika
dla lecha - 2015-05-17 12:30:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć Lech.
A ta okrągła sumka to z czego wynika ?
Umowa o pracę, wykonane usługi, dostarczone rozwiązania czy też może obligacje?
W możliwościach odzyskania swoich pieniędzy weź pod uwagę obecne zobowiązania firmy:
- ZUS / US
- dotacje UE które chyba trzeba oddać
- listę pracowników z niewypłaconymi pensjami
do tego miejsca szacuję to na okrągłą 100 milionów (80 mil. dotacje unijne)
apotem cała reszta.

W moim przypadku to są sprawy zaległych wynagrodzeń i czekam na jeden z czynników
- ustalenie przez komornika że nie ma z czego egzekwować
- rozpatrzenie wniosku o upadłość firmy.

Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
do miszczysz - 2015-05-17 12:37:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Miszczysz to zapytaj sie czy mieli sprawe swpjego znajomego, bo z tego co ja wiem ktos cos skladal takiego ale mu odwalili bez rozprawy wniosek. Wydaje mi sie ze zadnej rozprawy nie bylo nawet.
zdjecie uzytkownika
Lech - 2015-05-19 14:36:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,dzięki za wyjaśnienia, może gdzieś i dla mnie coś z kasy się znajdzie.Urząd Skarbowy i ZUS niech sobie poczekają skoro na bieżąco nie ściągali kasy. Ci co zarabiają miedziaczki w ciągu kwartału są kontrolowani i ścigani,a tu Wielka Firma olewa wszystkich,urzędy,współpracujących,pracowników itp.To tak jak zakręcony ślimaczek....ślimak,ślimak wystaw rogi dam ci serka na pierogi...!!!!
Pozdrawiam wszystkich obskubanych z kasy.
zdjecie uzytkownika
miszczysz - 2015-05-20 23:29:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ten osobnik nie jest moim znajomym, tylko sa mi znane jego personalia ;P
zdjecie uzytkownika
adam k - 2015-05-20 23:31:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zobowiazania spolki to bedzie jakies 300-400 milionow do splacenia. Na chwile obecna, ale odsetki szybko rosna ;-) Pozdrawiam!
zdjecie uzytkownika
997 - 2015-05-20 23:34:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
a może mi ktoś powiedzieć, dlaczego rozpatrywanie wniosku o upadłość przez sąd trwa 1,5 roku? Ustawowo sąd ma na to wyznaczone 2 miesiące, ta sprawa wydaje mi się dosyć dziwna. Nikt z was się do sądu nie zwraacał w tej sprawie z zapytaniem? Ja posiadam niestety tylko nierozliczone faktury i nie sądzę, że coś uda mi się wyegzekwować, natomiast jest jeszcze droga cywilnoprawna.
zdjecie uzytkownika
guest - 2015-05-22 22:11:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z tego co wiem wniosek o upadłość został oddalony
resztę można doczytać w necie dla czego takie wnioski mogą być oddalone
wyrok nie jest jeszcze prawomocny
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Milmex Systemy Komputerowe

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Milmex Systemy Komputerowe?
Zadaj pytanie
alert