Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Milmex Systemy Komputerowe

Opinie o Milmex Systemy Komputerowe

Pracowałeś w firmie Milmex Systemy Komputerowe i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2016-02-17 13:45:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Demo - 2015-12-22 00:59:45]:
da ktoś namiar na krzysztofa? jakiś kontakt dla zainteresowanych?
zdjecie uzytkownika
jakuza - 2016-02-19 22:51:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no to powodzenia to chyba numer prezesa kawali
zdjecie uzytkownika
Rei - 2016-02-21 18:28:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
DO zainteresowanego:
jest na facebooku. Albo pisz na maila kc08@onet.pl
zdjecie uzytkownika
recki - 2016-02-22 07:57:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Po prawie 3 latach tułania się po sądach w końcu oddałem sprawę do komora z prawomocnym nakazem płatności. Kwota ... jak dla mnie nie mała - dobrze ponad 10k . Z tym że ja byłem ich podwykonawcą, nie pracownikiem. Zobaczymy co wymyśli Pani komornik.
zdjecie uzytkownika
gość - 2016-02-23 00:09:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [recki - 2016-02-22 07:57:40]:
od komornika już dostałem
egzekucja z ruchomości jest niemożliwa nie ma chętnych na te ich biurka, szafki, krzesła i stare auta wycenione przez komornika na astronomiczne kwoty.
śmiechu warte
Czekam aż budynek będą licytować bo to mam nadzieję do skutku będzie się odbywało.
zdjecie uzytkownika
recki - 2016-02-23 10:25:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gość - 2016-02-23 00:09:44]:
ooooo to oni mieli budynek jakiś ? cenne info bo myślałem że wynajmowany był !! możesz podesłać coś więcej na privka ? reckiMAUPApoczta.fm będę miał co uzupełnić komorniczce
zdjecie uzytkownika
michal s - 2016-02-23 23:28:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [recki - 2016-02-23 10:25:15]:
to chyba słabo jesteście zorientowani, w sumie to zrozumiałe, jako ze oni zyli z dezinformacji innych ludzi
wiekszosci znanych mi pracownikow sa winni po ok. 100 000 zł!
czy ktos składał wniosek o zakaz dzialalnosci gospodarczej? chcialbym sie skontaktować z takimi osobami
zdjecie uzytkownika
Darek - 2016-02-24 18:29:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, firma ma dakej ten budynek na jagielonskiej? a co się dzieje z zarzadem czy juz ...? Moze ktos mi odpisze tylko nie ten pan Michal czy jak mu tam/ Potrzebuje wejsc na majatek prywatny zarzadu? oprocz tego komornika z sosnowca ktos cos odzyskal? wiem ,ze odzyskal ponad sto tysiecy zlotych.
zdjecie uzytkownika
winerek - 2016-03-02 20:11:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Od bardzo dawna probujemy przeprowadzic egzekucje z budynku na Jagiellonskiej , ale jest go bardzo trudno zlicytowc, zarzad tej firmy utrudnia kazde mozliwe postepowanie jak tylko sie da, nie odbieraja poczty, nie stawiaja sien aa wezwania, sądy sąteż bezradne. Czy ktoś prowadził moze egzekucje z papierów wartosciowych jakie sie znajdowaly w tej firmie na majatku>?
zdjecie uzytkownika
krzysztof - 2016-03-15 20:12:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak. Chodzi o papiery Ciechu i obligacje? Czy jakieś inne?
zdjecie uzytkownika
ups - 2016-03-18 21:59:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ciezka sytuacja widzę. jeszcze niedawno widziałem gdzieś mi mignęła ich reklama a tu taka klapa. nie ma co, karma zawsze do człowieka wraca, nie rób innemu co tobie nie miłe...
zdjecie uzytkownika
Dani - 2016-03-24 02:20:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
taaa reklamy nadal sa, oferta i ich strony internetowe tez

i ciagle wystawiaja oferty pracy!!!
zdjecie uzytkownika
Dawid - 2016-03-30 22:48:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
moj proces z nimmi juz trwa ponad dwa lata to nieustajace pasmo cierpienia i tylko dalsze wciaganie czlowieka w biede, samotnosc i depresje, cala ta ich firma to bylo jedno wielkie klamstwo i niszczenie ludzi, taki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za co my mamy teraz zyc, a oni zaslaniaja sie wirusowym zapalaniem mozgu
zdjecie uzytkownika
you - 2016-04-03 10:01:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jestem zdezorientowany trochę czytając to forum i poznając takie prywatne rzeczy z życia innych @Dawid współczuje, że masz taką sytuację ale niewiele ona wnosi do forum, na którym ludzie szukają nowej pracy
zdjecie uzytkownika
sdfasdf - 2016-04-10 18:36:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to 11 maja 2016 w sądzie w Sosnowcu licytacja budynku firmy Milmex znajdującego się na ul. Jagiellońskiej 40.
To chyba finał jeśli chodzi o majątek firmy.
zdjecie uzytkownika
złodziej - 2016-04-11 11:07:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ale dalej będą ok. 100 baniek do przodu.
Życie w Polsce jest piękne.........
zdjecie uzytkownika
freak - 2016-04-14 02:36:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawe! Ktoś wie, jaka jest cena wywoławcza? ;) I czy to czasem nie kolejna, chyba 10-ta już próba licytacji, która zostanie odwołana :P ?

Skąd ta informacja o licytacji? :)
zdjecie uzytkownika
Rychu - 2016-04-16 22:58:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wyceniony na 5,5 miliona, jest licytacja na strone PRK, odbędzie się 11 maja o 14 w sosnowieckim sądzie.
Pozdrawiam,
Rysiek
zdjecie uzytkownika
Damian - 2016-04-19 16:22:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiecie co to się w głowie nie mieści, że mogą zawistni dawni pracownicy tyle oszczerstw wypisywać o firmie, a ja już dziewięć lat tam pracuje i jakoś nigdy nie miałem z niczym kłopotów, pensje są zawsze na czas i w granicy średnia krajowej.
zdjecie uzytkownika
gość - 2016-04-21 18:33:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
najlepiej by było jak byś się podpisał swoim imieniem i nazwiskiem
w końcu to żaden wstyd.
A skoro tak zawsze płacili na czas tobie to na jakiej podstawie w okolicach lipca pracownicy dostali pieniądze z funduszu przy pipie czy jak on się tam nazywa
zdjecie uzytkownika
Wędrowniczek - 2016-04-29 03:23:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Hej, wiecie cos moze co z tymi zarzutami dla prezesa zarzadu, postawili je juz ? Pisali kiedys o tym w Rzeczpospolitej, ale od tego czasu cisza w mediach. Czy to dobra zmiana?
zdjecie uzytkownika
ojej - 2016-05-03 10:08:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Hej, wiadomo czy jest szansa, żeby znaleźć u nich zatrudnienie? Sam aktualnie poszukuję pracy, a słyszałem, że oprócz tego, że wypłata pojawia się na czas, to można liczyć na dwuskładnikowe wynagrodzenie. W końcu premia każdemu się przydaje raz na jakiś czas.
zdjecie uzytkownika
VIN - 2016-05-04 03:38:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No wlasnie, ja tez zainteresowany jeestem. Mozecie wiecej cos napisac, ale konkretnego nie wiem czemu ale nie moge sie zalogowac na ich strone, a chyba jeszcepare dni temu tam byly ogloszenia ze szukaja osob do sprzedazy minitorow LCD?
zdjecie uzytkownika
Jo - 2016-05-04 18:22:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jasne staraj się staraj dostać tą robotę tylko gdzie będzie miejsce twojej pracy po 11 mają? Jak komornik zalicytuje ten budynek na Jagiellońskiej 40?
Jak się nie uda w pierwszej licytacji to w kolejnej najpewniej się znajdzie chętny do kupienia tego za grosze.
zdjecie uzytkownika
Hahaha - 2016-05-06 13:57:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Milmex nie płaci wynagrodzeń od 2013 r. - wyjątkiem są przydupasy zarządu i rodzina. Setki pracowników ma wyroki z sądów pracy i nie ma z czego ich zrealizować. Dziesiątki firm i obligatariuszy straciło swoje pieniądze. Żenujące jest to, że jeszcze tu milmex ma swoich obrońców - choć za kasę można różne bzdury pisać...
http://www.licytacje.komornik.pl/Notice/Details/293541
zdjecie uzytkownika
legolas - 2016-05-06 18:34:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Hahaha - 2016-05-06 13:57:55]:
widzę , że masz @hahaha całkiem bogatą informację na temat Milmex Systemy Komputerowe. Masz coś więcej ?
zdjecie uzytkownika
hahaha - 2016-05-09 14:04:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [legolas - 2016-05-06 18:34:00]:
Taką wiedzę ma każdy były pracownik tej firmy a było ich ok 300... Firmy współpracujące, obligatariusze i instytucje dotacyjne. Wszystko to już tu zostało napisane...
zdjecie uzytkownika
Jojo - 2016-05-19 01:22:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a czemu ta firma nie jest juz zakldadem pracy chronionej, co sie stalo/? przecoez mowili ze bedzie jakis inwestor i ok
zdjecie uzytkownika
Fig - 2016-05-26 16:11:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mi się pracuje całkiem fajnie, nie rozumiem o co chodzi
zdjecie uzytkownika
Lech - 2016-05-28 14:47:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Fig - 2016-05-26 16:11:41]:
Kto to Pisze? Michał czy Jarek? Może by się wreszcie przedstawił
zdjecie uzytkownika
gpu - 2016-05-30 21:35:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam wrażenie, jakby pozytywne opinie były pisane przez jakieś boty do potrzymania wątku (są zupełnie oderwane od kontekstu i drażniące). Nie znam żadnego człowieka, który miałby jakiekolwiek pozytywne zdanie o obecnym, schyłkowym okresie tej firmy.
zdjecie uzytkownika
Wędrowniczek - 2016-06-07 23:14:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiecie moze co sie dzieje nowego w sprawie/ ja nie mialem jeszcze sprawy w sadzie, ale dostalem pismo, ze groz mi powodztwo wzajemne bo nie oddalem jakichs rzeczy ktorych nigdy nie bralem z firmy
czy to prawda ze oni przepisywali jakies rzeczy na pracownikow, bo ja sie boje ze moze cos na mnie stac?
zdjecie uzytkownika
gpu - 2016-06-08 16:22:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem jak dokładnie wyglądają u Ciebie formalności Wędrowniczku, ale jest spora szansa, że to próba zastraszenia i przede wszystkim muszą wykazać, że coś pobrałeś z magazynu (podpis na papierze z listą fantów).

Wg mnie możliwości są takie:
- próba wyłudzenia z ich strony kasy (jeśli żądają jakiegoś ekwiwalentu),
- fałszywe oskarżenie Ciebie o kradzież.

W obu przypadkach jest to odpowiedzialność karna, kolejna do ich kolekcji.

Jeśli żądają jakiejś kasy za niewiadomoco, to warto ocenić czy sprawa nie jest już przedawniona i też mogą wrócić na drzewo.
zdjecie uzytkownika
przedawnienie - 2016-06-10 12:08:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gpu - 2016-06-08 16:22:43]:
A jaki jest okres przedawnienia dla takich spraw?
zdjecie uzytkownika
przedawnienie - 2016-06-13 23:23:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jak to się ma jak już mam prawomocny wyrok sądu ?
no fakt komornik jakoś nie wiele potrafi wskurać :(
czy wiadomo coś o kolejnym terminie licytacji tego budynku na Jagiellońskiej ??
zdjecie uzytkownika
Eleana - 2016-06-14 00:09:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wyznaczono na razie kolejnej licytacji. Roszczenia pracownicze z prawomocnym wyrokiem przedawniają się po 10 latach. Zapraszam do kontaktu z panem Krzysztofem, który zbiera ekipę :)
zdjecie uzytkownika
paweł - 2016-06-17 10:19:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a wiadomo na jakich warunkach jest ta ekipa zbierana? Wydaje mi się, że jednak można spokojnie u nich się załapać tylko nie wiem jakie jest wynagrodzenie tak naparwde, bo orientuje się, że są u niego premie na pewno. Dajcie znac jak coś wiecie, dzięki!
zdjecie uzytkownika
Eleana - 2016-06-21 03:46:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Paweł - ekipa osób z roszczeniami przeciwko spółce bądź członkom zarządu. Negocjacje z firmą windykacyjną.
zdjecie uzytkownika
amma - 2016-06-21 09:36:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gdzieś coś w internecie czytałam o sprawia jakichś dotacji z unii europejskiej, ale to ogólnikowe i niejasne dla mnie trochę informacje... czy ktoś mógłby dokładniej i bardziej precyzjnie przybliżyć mi sytuację? bo nie wiem czy w takim razie szukać u was pracy obecnie
zdjecie uzytkownika
muszka - 2016-06-21 13:40:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ten krzysztof to jakaś ściema jest, piszę się z nim, on chce dużo informacji a jak mu się je da to potem znika i cisza.
zdjecie uzytkownika
tomek - 2016-06-21 15:36:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a nie wiem czy słyszeliście, to wyczytałem w internecie, że katowicka prokuratura wszczęła śledztwo w sprawie wyłudzenia przez sosnowiecką spółkę Milmex Systemy Komputerowe dotacji z Uni, nie wiem czy macie jakieś informacje w temacie czy nie bardzo?
zdjecie uzytkownika
Hejka - 2016-06-22 11:32:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [muszka - 2016-06-21 13:40:05]:
A może Krzysztof to poprostu Krzyśko
zdjecie uzytkownika
gili - 2016-06-22 14:59:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja również prosiłabym o więcej infoirmacji o tej sprawie, bo jestem zainteresowana bardzo zatrudnieniem u państwa w firmie, bardzo mnie w takim razie ciekawi czy będa w planach jakieś rekrutacje jeszcze
zdjecie uzytkownika
athlon - 2016-06-22 16:55:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Droga Pani gili, czy zechciałaby się Pani podzielić informacją, jaki chociaż jeden argument przemawia za tym, że jest Pani bardzo zainteresowana zatrudnieniem w Milmex?

Jeśli są inne osoby, które mają podobne plany kariery - bardzo proszę, podzielcie się ze mną/nami tą intrygującą informacją.
zdjecie uzytkownika
erf - 2016-06-22 17:14:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@athlon no mzoe po prostu tam w firmie było jakies stanowisko ktore odpowiadało uzytkownikowi @gili..
zdjecie uzytkownika
exPracownik - 2016-06-22 17:32:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jasne pewnie znaleźli ogłoszenie że jest wakat na ich stronie internetowej (która dznie działą :) )
lub może na jakimś portalu gdzie ktoś chciał sprzedać długi tej firmy i myśleli że to wynagrodzenie takie piękne :)
dajcie proszę linka skąd o rekrutacji wiecie bo sam bym chętnie tam CV wysłał :) błahhahahahhaaaa
zdjecie uzytkownika
gigi - 2016-06-23 11:30:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@exPracownik a po co Ci link, skoro ewidentnie pracą nie jesteś zainteresowany? ;)
zdjecie uzytkownika
gimli - 2016-06-24 16:44:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zdjecie uzytkownika
winerek - 2016-06-24 16:46:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiem z kim się muszka kontaktował, ale mnie p Krzysztof udzelil duzo informacj, oczywiscie trzeba sie nastawiac na osobiste spotkanie a nie myslec ze to spisek Krzyskow

co to znaczy chcial duzo informacji, nibt w jakim celu?
zdjecie uzytkownika
fg - 2016-06-24 17:04:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej widze ze o ofertach pracy piszecie..niby zainteresowanie jes wiec cos musi byc przyciagajacego chyba tak uwazam..zalezy kto czego w sumie szuka..:)

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Milmex Systemy Komputerowe!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Milmex Systemy Komputerowe
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert