Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Milmex Systemy Komputerowe

Opinie o Milmex Systemy Komputerowe

Pracowałeś w firmie Milmex Systemy Komputerowe i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Walton - 2015-09-19 02:12:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta a kogo spotkales prezesa Marka Kawale czy syna Krzyśko?
zdjecie uzytkownika
~crazy it's my live - 2015-09-21 10:21:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A poczytaj sobie wszystkie wpisy to się dowiesz ;))
zdjecie uzytkownika
na ratunek moderatorowi - 2015-09-25 10:48:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy komuś udało uzyskać zaległe wynagrodzenie od komornika lub z Funduszu Gwarantowanych Świadczeń Pracowniczych? Właśnie dostałem pismo od komornika o pustych kontach, i że mogę si e zwracać do niego przez 10 lat, albo iść do FGŚP.
zdjecie uzytkownika
kc - 2015-09-26 01:30:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Napisz ws fgsp do Krzysztofa kc[at]Onet.pl albo od razu lepiej daj sobie spokój z tą sprawą...
zdjecie uzytkownika
naiwny - 2015-09-28 11:32:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dlaczego prezesi nie siedzą jeszcze w areszcie ?
zdjecie uzytkownika
Rozrzalony - 2015-10-20 01:02:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To jest chore to co wypisują na stronie melmexu gdzie jest policja ? Ktoś powinien zablkować ich strone . Wpisy robią na miesiąc do przodu . Chorzy ludzie ,,od
prezesa
Krzyśko,
zarządu
Milmexu
i
inwestora
11 listopada 2015
Pozdrowienia od prezesa Krzyśko, zarządu Milmexu i Józefa J., inwestora :-) :-) :-) ,,
zdjecie uzytkownika
stas - 2015-10-20 19:22:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak wiesz mają na sumieniu gorsze rzeczy niż pisanie pie...na stronie. I co policja na to ?
zdjecie uzytkownika
eryk - 2015-10-20 21:53:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przepraszam bardzo, ale chyba nie jestem w temacie, mógłbym wiedziec co rzekomo wypisują na stronie milmexu, bo jednak nie znalazłem nic niepokojacego, ani żadnych wpisów na miesiąc do przodu. Nie rozumiem skąd ta cała nagonka. Bardzo proszę o informacje, bo szukam pracy i zastanawiałem się na ta firmą. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
lin - 2015-11-05 06:21:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)


MilmexNiepocieszeni mogą być wierzyciele spółki Milmex Systemy Komputerowe. Sąd Rejonowy Katowice-Wschód X Wydział Gospodarczy 11 maja oddalił pięć wniosków złożonych przez wierzycieli firmy o ogłoszenie jej upadłości – dowiedzieliśmy się.

Z ustnej informacji od pracownicy sądu wynika, że przyczyną decyzji był brak majątku na prowadzenie postępowania upadłościowego. Do zamknięcia tego wydania „Parkietu" nie otrzymaliśmy od sądu szerszego uzasadnienia.

Zgodnie z przepisami prawa upadłościowego brak pieniędzy na postępowanie może oznaczać kilka rzeczy, w tym faktyczne pustki w kasie spółki albo silne obciążenie z tytułu hipotek, zastawów itp...

Wśród podmiotów domagających się od sosnowieckiej firmy należnych pieniędzy są zarówno pracownicy, jak i instytucje finansujące jej działalność.

Spółka uważa, że przekazując administratorowi zastawu częstotliwości radiowe, wywiązała się z zobowiązań wobec obligatariuszy. Nie ma w tej sprawie jednomyślności, ponieważ częstotliwości nie można w łatwy sposób spieniężyć. Według naszych informacji obligatariusze podejmują takie próby.

– Przeprowadzono wstępne wyceny częstotliwości i są one prezentowane potencjalnym nabywcom – mówi Justyna Czekaj, prawniczka koordynująca działania obligatariuszy.

Milmex Systemy Komputerowe budował sieć szerokopasmowego internetu, wykorzystując częstotliwości radiowe z zakresu 3,5 GHz na podstawie 67 rezerwacji wydanych przez Urząd Komunikacji Elektronicznej. Część rezerwacji traci ważność w tym i 2016 r. Według naszych rozmówców UKE rozpoczął wobec nich procedurę odbioru, co budzi wątpliwości części obligatariuszy. W 2014 r. to UKE zawiadomił prokuraturę o możliwości popełnienia przestępstwa przez zarząd Milmeksu.
Przeczytaj więcej o: Milmex Systemy Komputerowe , obligacje , sąd , UKE , upadłość
zdjecie uzytkownika
JAI - 2015-11-07 04:02:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
przeciez ta strona w ogole sie nie zmienia od 2 lat prawie, jakby nie dosc bylo niszczenia nas w sądach, odebrania nam prawa do godnego zycia i leczenia...ta firma odebrala nam wszystko,a teraz tylko klamia...
zdjecie uzytkownika
madmax - 2015-11-15 12:02:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma z Sosnowca przy wsparciu pieniędzy unijnych i ze sprzedaży obligacji miała rozbudować sieć szerokopasmowego Internetu Netmaks, a dziś zalega z wypłatą pieniędzy wielu podmiotom, w tym pracownikom.

- W ramach śledztwa badane są wszystkie wątki związane z działalnością podmiotu – informuje nas Agnieszka Wichary, rzeczniczka katowickiej okręgówki. - Dotychczas przedstawiono zarzut jednej osobie – dodaje nie podając personaliów ani charakteru zarzutów.

Według osób znających sprawę, zarzuty postawiono jednemu z menedżerów z zarządu Milmeksu. Jednemu, bo pozostali - jak informują byli pracownicy - przebywają na zwolnieniach lekarskich i nie mogli stawić się do tej pory na przesłuchaniach.

Katowicka prokuratura wszczęła śledztwo w sprawie wyłudzenia około 80 mln zł dotacji z Unii Europejskiej na rozwój infrastruktury informatycznej. Umowy na dofinansowanie budowy infrastruktury podpisano ze Śląskim Centrum Przedsiębiorczości, które zajmuje się unijnym wsparciem dla przedsiębiorców, rozdzielając część środków z Regionalnego Programu Operacyjnego. Do Katowic przekazano także sprawę oszustwa na szkodę klientów Milmeksu wszczętą przez Prokuratura Rejonową Sosnowiec-Południe. Chodzi o klientów, którzy zawarli umowę na korzystanie z bezprzewodowej sieci NetMaks ramach promocji "Internet Unijny 2 lata za darmo". Usługa miała być darmowa, ale od abonentów pobierano około 2,5 tys. kaucji za modem. Tym, których nie było na to stać, proponowano podpisanie umowy kredytowej. Raty miał płacić dostawca internetu, a gdy firma przestała się wywiązywać z płatności, banki zaczęły kierować roszczenia do abonentów.

Jednocześnie, w katowickim sądzie, toczy się postępowanie z wniosku o ogłoszenie upadłości Milmeksu. Rok temu powołany został tymczasowy nadzorca sądowy, który miał ocenić wartość majątku teleinformatycznej firmy i moment utraty płynności finansowej. Informacji, aby procedura ta została zakończona na razie brak.

Sprawa upadłościowa została zainicjowana przez jednego z obligatariuszy. Milmex miał realizować inwestycje ze środków uzyskanych z emisji z obligacji notowanych na rynku Catalyst. Od 2013 r. miał jednak problemy z terminową wypłatą odsetek inwestorom, a potem także z terminowym wykupem papierów.

W jednym z ostatnich komunikatów wystosowanych do posiadaczy tych papierów, zarząd Milmeksu wyrażał zdziwienie, że sąd ustanowił takie zabezpieczenie. Oceniał, że obligatariusz występujący z wnioskiem w tej sprawie, celowo dąży do sparaliżowania działania spółki.

„Jednocześnie Zarząd Spółki informuje, iż rozpoczęła się restrukturyzacja kapitałowa i inwestycyjna Spółki, we współpracy z funduszem Cameron Private Investment Ltd." – można było przeczytać w komunikacie.

Cameron kojarzony jest z kontrowersyjną postacią na rynku kapitałowym – Józefem Jędruchem.

O tym, jak zakończyła się restrukturyzacja i rozmowy z obligatariuszami firma już nie poinformowała. Znany jest wątek przekazania przez Milmex zastawu na rzecz administratora. Spółka podała, że w ten sposób nie ma już zobowiązań z tytułu obligacji. Zastawem tym są częstotliwości radiowe, które jednak nie są zbywalne.

W związku z tym, część inwestorów spisała już papiery Milmeksu w straty.

Analiza sprawozdań za ubiegły rok wskazuje, że odpis na należności od spółki zrobił także dom maklerski NWAI, który pośredniczył w plasowaniu emisji.

Według pracowników, Milmex mógł utracić płynność finansową w październiku 2013 r. Ich zdaniem, od tamtej pory do kwietnia 2014 r. konta bankowe firmy wraz z wypłatami dla pracowników zajął komornik.
zdjecie uzytkownika
lusi - 2015-11-15 12:03:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
To ciekawą lekturę nam zagwarantował Milmex. Anxious Pocieszam się tylko, że te 37 milionów, które od nas wyciągnęli, to nic w porównaniu z 300 mln innego zadłużenia. Ale to marne pocieszenie.
zdjecie uzytkownika
gal M - 2015-11-17 23:34:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Popatrzcie tylko na wczorajsze raporty z weglopex holding, jak sie chwala inwestycja w Milmex, hahaahahaha!!! A co z kontami spolki po kwietniu 2014 roku? Od tamtego czasu minelo sporo miesiecy? A jakos nie widze, zeby cos bylo odblokowane, poza tym jednym kontem w BPH, ktore sobie utworzyli od reki.
zdjecie uzytkownika
egor - 2015-11-25 20:45:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No z tego co mówicie to nieciekawie to wszystko wygląda, trzeba zatem korzystać z pracy w tej firmie póki jest jeszcze do tego okazja, bo jak tak dalej pójdzie to już nie będzie co ratować, a jak na razie to szkoda by było gdyby firma ogłosiła swoją upadłość. Wiele osób by straciło pracę, a gorzej bo atmosfera jest dobra.
zdjecie uzytkownika
do egor - 2015-11-27 18:02:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
egor Ty chyba tam pracujesz charytatywnie lub to pisze ktoś z dyrekcji . Według byłych pracowników, Milmex mógł utracić płynność finansową w październiku 2013 r. Ich zdaniem, od tamtej pory do 2015 r. konta bankowe firmy wraz z wypłatami dla pracowników zajął komornik. W całej Polsce toczą się w sądach sprawy o niewypłacone pensie a kolejka jest bardzo długa u komornika aby cokolwiek odzyskać z milmexu . Mam nadzieję ,że własciciele milexu zapłacą za ludzką krzywdę .
zdjecie uzytkownika
Dei - 2015-12-01 05:06:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Atmosfera jest świetną bo w firmie zostali sami prezesi podłączeni kablem do akumulatorów w autach, dwa lata temu w Milmex odcięto prąd, firma oszukala wiele setek niepełnosprawnych!
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-12-02 13:15:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
chyba już przestała działać ich strona internetowa.
zdjecie uzytkownika
kuba - 2015-12-04 00:03:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Michał napisz coś :) np. że jest świetna atmosfera, wypłaty w terminie i że nie wiesz o czym ludzie piszą. No wiesz takie tam pierdoły jak byś firmy pomylił :D
zdjecie uzytkownika
smieszek - 2015-12-04 10:49:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Dei - 2015-12-01 05:06:48]:
wodę też odcieli i sikają przez okna :-) hahahahaha to te halogeny wokół firmy też na akumulatory chodzą? :-D
zdjecie uzytkownika
ron - 2015-12-05 15:38:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
firma oszukała ludzi na darmowy internet unijny wzamian za wziecie kredytu na kaucje za urzadzenia do odbioru tego internetu ludzie w całej polsce są oszukani i wykorzystani a firma ma to daleko -> musze spłacać kredyt a internetu i tak nie mam od 16 grudnia www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=%2F20140212%2FPRZEMYSL%2F140219822#block2 www.uke.gov.pl/interwencja-uke-w-milmexie-13356" rel="nofollow">www.uke.gov.pl/interwencja-uke-w-milmexie-13356# forum.hotmoney.pl/pokaz/Netmaks-sp-z-o-o-brak-internetu-od-5-dni-67658 www.telepolis.pl/wiadomosci/-aktualizacja-ii-darmowy-internet-unijny-na-2-lata-w-sieci-netmaks,2,3,27692.html#tab-com2 kontakt24.tvn24.pl/artykul,brak-internetu-firma-netmaks,2233928.html www.uke.gov.pl/interwencja-uke-w-milmexie-13356" rel="nofollow">www.uke.gov.pl/interwencja-uke-w-milmexie-13356# www.facebook.com/netmaks.oszukani/ www.rmf24.pl/fakty/polska/news-milmex-zwroci-miliony-za-darmowy-internet,nId,1100588 www.telepolis.pl/wiadomosci/-aktualizacja-ii-darmowy-internet-unijny-na-2-lata-w-sieci-netmaks,2,3,27692.html?cp=2 www.telepolis.pl/wiadomosci/telko-in-milmex-ma-powazne-problemy-z-netmaksem-ale-chce-isc-po-nowe-czestotliwosci,2,3,29838.html?cp=1#tab-com2 www.stockwatch.pl/forum/wpisy-3991p27_MILMEX-Catalyst.aspx forumprawne.org/prawa-konsumenta/494592-problem-z-dostawca-internetu.html forum.dziennikwschodni.pl/netmaks-brak-internetu-czy-ktos-jeszcze-t90898/ wielun.naszemiasto.pl/artykul/jest-doniesienie-do-prokuratury-w-sprawie-sieci-netmaks,2156767,t,id.html serwisy.gazetaprawna.pl/telekomunikacja/artykuly/775323,interwencja-uke-w-milmexie-klienci-czuja-sie-oszukani-przez-dostawce-internetu-beda-splacac-raty-za-spolke.html www.rmf24.pl/fakty/polska/news-milmex-zwroci-miliony-za-internetowy-projekt,nId,11
zdjecie uzytkownika
paa - 2015-12-05 23:49:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie rozumiem, jak firma mogła ludzi w ten sposób oszukać.. trzeba być bardzo naiwnym, żeby pójść na coś takiego, bez obrazy. Darmowy internet to może zaoferować play czy inna ogólnopolska firma, ale nie takie przedsiębiorstwo.
zdjecie uzytkownika
ignacy - 2015-12-09 03:06:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [smieszek - 2015-12-04 10:49:06]:
Wlasnie michal, gdzie jestes cukierku?
zdjecie uzytkownika
Bash! - 2015-12-09 03:38:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
OOO JAKA SZKODA
ze strona im nie dziala
Te pozdrowienia chcialem se przeczytac :P
zdjecie uzytkownika
Adsl - 2015-12-14 00:49:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
ogolnie firma straszna, moja mama pracowala kilkanascie lat, na odchodnym zostawili ja bez kilkunastu wynagrodzen, 2 lat skladek, z nieodprowadzonymi podatkami i jeszcze probowali na nia cos przepisac. Pfron to w ogole porazka,mama za te praca zaplacila zdrowiem, a kto wie czy nie zycie. Na sam koniec miala tam wypadek i trwaly uraz zdrowia, nie dostala nigdy odszkodowania,bo wyszlo na jaw,ze ja zatrudniali fikcyjnie w innej firmie i zalegali skladki za 12m!
zdjecie uzytkownika
hdmi - 2015-12-16 02:52:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@adsl dziwna sprawa w takim razie, ciekawi mnie jednak jak teraz wyglądają warunki pracy, ktoś wie? Ostatnio nie pojawiło się żadne ogłoszenie pracy. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
gpu - 2015-12-17 22:07:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
@hdmi Czy serio pytasz o warunki pracy w tym zakładzie ochrony przed pracą? Rozumiem, że ktoś może zostać oszukanym przez cwanego oszusta, zdarza się, ale iść jak baran pod nóż? Przepraszam, ale lekki szlag mnie trafił z powodu Twojego pytania - czy chociaż raz przeczytałeś poprzednie wypowiedzi co się wyprawia w MX i naprawdę nie dociera do Ciebie, że ta firma to praktycznie zombie z powodu szeregu mniej lub bardziej kontrolowanych przekrętów? Uf.. przechodząc do rzeczy - podejrzewam, że warunki pracy rewelacyjne, najpewniej możesz być zatrudniony na stanowisku jakim sobie tylko wymarzysz i jeśli tylko nie liczysz na wynagrodzenie, to zgłoś się tam czym prędzej, nawet CV nie pisz, może nawet na słupa się załapiesz, jedynie podpiszesz kilka kartek i pomożesz nieszczęśnikom w walce z niecnymi wierzycielami, urzędami i byłymi pracownikami. Mogę zagwarantować, że będzie to wyjątkowe doświadczenie i niezapomniany epizod w całej Twojej karierze.
zdjecie uzytkownika
gpu - 2015-12-17 22:21:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
W razie jakby ktoś dalej nie zrozumiał sytuacji, to dla nich byłby dedykowany utwór:

Siedzi se syneczek przi kałuży i pije ta woda. Na to przichodzi tako stareczka we plyjdzie i pado mu:
- Synek, nie pij tyj wody, bo to je sam maras, puć sam ino do mie, dom ci szolka tyju...
- Proszę, co pani mówiła?
- A nic, nic, pij, pij goroliku, pij...

zdjecie uzytkownika
Demo - 2015-12-22 00:58:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No wiecie, ale oni jednak sa nadal zakładem pracy chronionej, hahaha! Nawet po zmianie wojewody nic się nie zmieniło, sprawa dalej w odwołaniu od 1,5 roku.
zdjecie uzytkownika
Demo - 2015-12-22 00:59:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wszystkim polecam kontakt z Krzysztofem, ma ciekawe strategie na nich ;)
zdjecie uzytkownika
Demo - 2015-12-22 01:01:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak nadal są zakładem pracy chronionej sprawa w odwolaniu u wojewody trwa już 1,5 roku
zdjecie uzytkownika
jako - 2015-12-22 01:24:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jeżeli się ktoś pyta o warunki pracy w tej firmie, to albo jest nienormalny, albo jest synem prezesa, który ciągle wypisuje te brednie na forach.
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-12-30 16:30:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W milmexie tyle pieniędzy i tak dobrze płacą że nawet domena internetowa ich firmy trafiła pod młotek i ją licytują :)
zdjecie uzytkownika
Lech - 2015-12-30 23:43:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do adsi jak tam tak źle to dlaczego przez 2 lata pracowała chyba że miała jakieś profity o których nie mówiła
zdjecie uzytkownika
legolas - 2016-01-02 14:32:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Lech - 2015-12-30 23:43:55]:
Poprzednią robotę zostawiłem ze względu na beznadziejną atmosferę. Szukam czegoś w branży i już kilka osób polecało mi Milimex. Podobno w tej kwestii jest tu zdecydowanie lepiej.
zdjecie uzytkownika
Lech - 2016-01-03 12:52:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [legolas - 2016-01-02 14:32:44]:
MILIMEX to nie MILMEX
to różne firmy
zdjecie uzytkownika
Dionizy - 2016-01-04 17:57:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jaką firmą Milimex jest ta firma? Jak rozumiem chodzi o systemy komputerowe czyli własnie to o co nam chodzi, tak czy nie, bo nie wiem w końcu co czytam
zdjecie uzytkownika
prezes - 2016-01-05 17:30:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Michał (Dionizy, legolas) tobie już całkiem odbiło.
zdjecie uzytkownika
007 - 2016-01-06 07:42:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Jędruch był dwa razy zatrzymywany, po czym wychodził na wolność. W roku 2002 sąd wydał kolejny nakaz aresztowania, ale właściciel „Colloseum” wraz z byłym wiceprezesem Piotrem W. zdążyli uciec za granicę. Wylądowali w RPA, z którą Polska nie ma umowy o ekstradycji.

Jędrucha zatrzymano w Izraelu, w lipcu 2003 roku. Jak relacjonowała „Gazeta Wyborcza”, próbował uzyskać obywatelstwo tego kraju, powołując się na swoje żydowskie korzenie i biorąc ślub z obywatelką Izraela. Była to jednak bigamia, ponieważ Józef Jędruch miał już żonę. Po tych perypetiach, nadających się na scenariusz filmu sensacyjnego, został deportowany do Polski, gdzie spędził w areszcie 4 lata i 7 miesięcy. Wyszedł na wolność w roku 2007, gdy tajemnicza 80-letnia Amerykanka wpłaciła za niego kaucję w wysokości 3 mln zł.

Proces trwał 5 lat – jak na polskie standardy, krótko. Jędruch został skazany na 6 lat więzienia i 400 tys. zł grzywny (w apelacji stawka wzrosła do 720 tys.), zabroniono mu też pełnienia funkcji we władzach spółek prawa handlowego przez 10 lat i zobowiązano do naprawienia szkody w wysokości 54 mln zł. A ponieważ na poczet kary wliczono mu czas spędzony w areszcie, twórca „Colloseum” jest dziś wolny.
zdjecie uzytkownika
007 - 2016-01-06 07:57:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
„Na dalszy czas oznaczony” przedłużyła Prokuratura Okręgowa w Katowicach toczące się od sierpnia ub.r. postępowanie ws. działalności spółki Milmex Systemy Komputerowe.

Firma z Sosnowca przy wsparciu pieniędzy unijnych i ze sprzedaży obligacji miała rozbudować sieć szerokopasmowego Internetu Netmaks, a dziś zalega z wypłatą pieniędzy wielu podmiotom, w tym pracownikom.

- W ramach śledztwa badane są wszystkie wątki związane z działalnością podmiotu – informuje nas Agnieszka Wichary, rzeczniczka katowickiej okręgówki. - Dotychczas przedstawiono zarzut jednej osobie – dodaje nie podając personaliów ani charakteru zarzutów.

Według osób znających sprawę, zarzuty postawiono jednemu z menedżerów z zarządu Milmeksu. Jednemu, bo pozostali - jak informują byli pracownicy - przebywają na zwolnieniach lekarskich i nie mogli stawić się do tej pory na przesłuchaniach.
zdjecie uzytkownika
krens - 2016-01-13 21:22:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawi mnie jednak skąd takie informacje znalazłeś, bo osobiście podobnych rzeczy nie mogłem wyszukać w tej chwili, nie dobrze, że firma posiada takie problemy, ciekawe czy się utrzymają.
zdjecie uzytkownika
Adsl - 2016-01-18 23:36:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Takie profity, ze nawet na pogrzeb nie przyszli ani nie przyslali wiazanki.
Ta firma to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
Darek - 2016-01-19 20:24:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
o jakim pogrzebie mowa, nie mam pojęcia o co chodzi, ale to w sumie nieważne @Adsl. Wydaje mi się, że firma ma sporo na głowie, może to kwestia braku chwilowej organizacji.
zdjecie uzytkownika
legion - 2016-01-22 22:29:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak chyba maja sporo na glowie spraw sadowych, dlatego w odpowiedzi do sadu na jakiekolwiek pismo wysylaja tylko puste kartki
a moze juz kasy na tusz do drukarki braklo
chyba nie skoro strona znowu dziala!
zdjecie uzytkownika
niunia - 2016-01-29 18:35:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiecie co jest w tym wszystkim zajebiste? Michaś założył firmę w maju 2013 roku prokurentem jest Kowala. Wspólnikiem firmy (jednoosobowej:P) Opencam jest "wychuchano- niezniszczalny" Milmex :) takich "wspólników" jest masa, śmiesznych pod-spółek itp . Myją ręce, kombinują i trzeba przyznać (niestety) ale kamuflują się świetnie.. Lata lecą..piiiiniądza ni widu ni słychu..
zdjecie uzytkownika
niunia - 2016-01-29 18:45:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jeszcze lepsze jest to, że Panowie powiązani z Opencam i Milmex tacy jak Subera, Sierpiński (mimo, że wykreśleni ostatnio- ciekawe czemu) mają identyczne udziały w tych samych spółkach E-Senior, Eurogmina.W przypadku E-Seniora prokurentem jest tatuś Michasia. W Eirogminie prokurentem jest Pan Omyła :) fajny big band:P
zdjecie uzytkownika
007 - 2016-01-31 17:19:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Proszę pisać jak najwięcej na temat Milmexu , ponieważ Prokuratura bierze wszystkie wątki pod uwagę . Najlepiej osobiscie zgłaszać do prokuratury w Katowicach .
zdjecie uzytkownika
siemek - 2016-02-07 23:43:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak tak mam nadzieje, że prokuratura w katowicach zadba takze o przyszłość zarządu tej pożal się Boże spółki. A nie sorry, Żydzi mają swojego boga :P
zdjecie uzytkownika
gigi - 2016-02-12 20:40:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hm szukałem informacji na temat firmy ale troche dziwią mnie wpisy, firma normalnie ma swoją stronę, nawet angazuja sie w CRS więc może ktoś napisze na temat spraw z prokuratura więcej?
zdjecie uzytkownika
Dajmon - 2016-02-12 23:09:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gigi - 2016-02-12 20:40:50]:
O tak są bardzo zaangażowani w CSR, tak bardzo, że dofinansowania z PFRON brali sobie do własnej kieszeni, nie płacąc pracownikom wynagrodzeń :D
zdjecie uzytkownika
3409 - 2016-02-12 23:10:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Noooo Michał weź napisz coś Cukierku
!
tez mnie ciekawi, czemu ta strona ciągle działa czyżby się jakas kasa pojawila zeby witryne z powrotem odkupic?:???

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Milmex Systemy Komputerowe!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Milmex Systemy Komputerowe

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert