Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Milmex Systemy Komputerowe

Pracowałeś w firmie Milmex Systemy Komputerowe i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Wilk - 2014-09-12 19:33:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fakt: 28 sierpnia wezwany na Policję ( Wydział do walki z Przedstępczością przeciwko Życiu i Zdrowiu) w charakterze pokrzywdzonego pracownika. Pracownicy są przesuchiwani a kasy zaległej jak nie było tak nie ma.
zdjecie uzytkownika
wkurzony - 2014-09-15 01:09:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A u mnie była policja 15 sierpnia mimo święta :) mam nadzieję że firma milmex wypłaci zaległe pensje . Mam też wyrok sądowy aby od nich wyegzekwować moją należność . Dyrekcja firmy to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na skalę światową .
zdjecie uzytkownika
majeczka - 2014-09-15 21:41:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pisek - 2014-09-02 23:46:27]:
"SZANOWNY PISKU" a raczej piesku nie wypowiadaj się na tym forum ludzi oszukanych, wykorzystanych bo jak widać nie masz albo raczej świadomie kłamiesz - zaciemniasz prawdziwe oblicze tejże popapranej firemki. Może ty należysz do tych cwaniaczków, które zwodziły nas do ostatniej chwili - jak to już wkrótce wszystko ruszy w najlepsze - no tak byle grać na zwłokę. Śmiem przypuszczać, że ty należysz do tych, którzy pensyjki pobierali. Na policję jesteśmy wzywani po kolei, ja muszę jeszcze dodać nowe zeznania, bo dowiedziałam się od kiedy nie płacono mi składek ZUS pomimo, że umowa o pracę jeszcze trwała, że masz urlop bezpłatny bez wyrażenia zgody, itd. Zdumiewa mnie tylko odwaga albo raczej głupota pracowników wystawiających i poświadczających nieprawdę. Za to ponosi się przykre konsekwencje prawne a czy warto ??????!!!!!!!!!!!!! Takich jak ja jest wielu. Więc nie polemizuj z faktami ich się nagiąć nie da!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
chyży koziorożec - 2014-09-17 02:48:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
To nagonka i pomówienia, nieprawdaż? ;) Spisek szarej sieci, konkurencji, władzy, urzędników i trefnych prawników sprokurowany po to, by przejąć spółkę, jej niewycenialny majątek, drogocenne częstotliwości i uniemożliwić swobodny dostęp do infrastuktury mniejszym graczom. Pracownicy są jak owce, klienci to skończeni idioci (jak mogli podpisywać takie umowy?), a media mogą sobie wydzwaniać i pisać pod nieistniejące numery / adresy... Tako rzekłem.
zdjecie uzytkownika
KOLA - 2014-09-21 12:09:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
2014-08-07 Chodzi o około 80 mln zł otrzymane z Unii Europejskiej w ramach dotacji na rozwój infrastruktury informatycznej – podała Polska Agencja Prasowa.
Śledztwo w tej sprawie rozpoczęła prokuratura w Katowicach, a czynności prowadzone są przez ABW. Dalszych szczegółów nie ujawniono.
To nie pierwsze postępowanie prokuratury w sprawie Milmeksu. Na przełomie stycznia i lutego Urząd Komunikacji Elektronicznej wezwał spółkę do złożenia wyjaśnienie w związku z zaprzestaniem dostarczania klientom internetu oraz jednocześnie złożył do sosnowieckiej prokuratury zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa. Ta wszczęła śledztwo, ale po pewnym czasie przekazała je do prokuratury w Katowicach – wynika z informacji podanych przez PAP.
Saga o Milmeksie trwa już 12 miesięcy. W sierpniu ubiegłego roku spółka nie spłaciła w terminie obligacji na 7,53 mln zł. Od tego czasu problemy zaczęły się spiętrzać, ponieważ dostawca internetu przestał regulować kolejne zobowiązania, w tym także odsetki i należności główne z kolejnych serii obligacji. Początkowo spółka wyznaczała nowe terminy spłaty, których nie dotrzymywała, później zaś informowała o planie restrukturyzacji i poszukiwaniu inwestora. Wprawdzie znaleziono go w tym roku, ale obligatariusze nie doczekali się należnych im pieniędzy, ponieważ Milmex uznał, że przejęcie zabezpieczenia (rezerwacje częstotliwości) przez administratora zastawu jest równoznaczne ze spłatą zobowiązań.
Milmex nie spłacił w terminie trzech ostatnich serii obligacji notowanych na Catalyst o łącznej wartości 35 mln zł. Według naszych informacji obligacje warte 3,6 mln zł znalazły się w portfelach TFI.
zdjecie uzytkownika
007 - 2014-09-21 12:11:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Minione dni przyniosły także inne niechlubne wydarzenie związane z obligacjami. Milmex wydając przedmiot zabezpieczenia obligacji administratorowi zastawu, uznał obligacje za spłacone i „scedował” jednostronnie roszczenia obligatariuszy na administratora zastawu. Żenujące już wcześniej standardy postępowania Milmeksu właśnie osiągnęły nowy poziom wyznaczając nowy szczyt bezczelności na polskim rynku długu. (Wyobraźcie sobie teraz, że Gant wydaje certyfikaty FIZ administratorowi zastawu i tym prostym sposobem pozbywa się zobowiązań).
Choć są to sprawy głośne i wywołujące zrozumiałe oburzenie inwestorów, to trzeba podkreślić, że są jednak marginesem rynku, tak jak przestępczość jest marginesem życia gospodarczego czy społecznego. Owszem, świadczą także o zdolności aparatu państwa do egzekwowania prawa i ustalają jego faktyczne granice (z każdym kolejny case’m przekonujemy się jak dalekie są one od wyobrażeń), ale jednak marginesem.
zdjecie uzytkownika
Plo - 2014-09-22 09:37:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Możecie rozjaśnić nieco skąd wynikły te wezwania na policję, kto złożył doniesienie na Milmexa? Rozumiem, że powód jest bardzo dobry, bo każdy chce być równo i sprawiedliwie traktowany. Chociaż dziwią mnie takie problemy, bo na ich stronie internetowej widać, że firma zdobywa ciągle jakieś certyfikaty ..
zdjecie uzytkownika
Arletta - 2014-10-09 13:11:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Brunon Szpaner ,czyli przykład tzw [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i cfffffaniaczka . Nie na darmo syndrom kija w 4 literach . Zasada "jak robić żeby się nie narobić"
zdjecie uzytkownika
sierżant P - 2014-10-13 03:39:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Wezwania na policję wynikły z łamania art. 218 kk i faktu, że firma od listopada 2013 roku nie wypłaca pracownikom wynagrodzeń, nie płaci również składek ani podatków, podczas gdy do marca 2014r. pobierała jeszcze dofinansowania na niepełnosprawnych pracowników. Obligatariusze, to prawdę mówiąc, zostali po prostu zrobieni w balona...zresztą podobnie jak pracownicy, kontrahenci, banki, urzędy i cała gromadka klientów.
zdjecie uzytkownika
henryk - 2014-10-13 21:55:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
moich skladek nie placili co namniej od pazdziernika 2013, wlasnie sie dowiedzialem i ide z tym na policje i do prokuratury, byly tez zawierane fikcyjne umowy o prace!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
arcybażant - 2014-10-13 23:58:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ale kochani, mamy aukcje na LTE, to moze jak juz spolka wygra, odda zalegle wynagrodzenia :P :P :P
zdjecie uzytkownika
PIo - 2014-10-14 11:13:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dobra, wszystko rozumiem, tym bardziej dziwi mnie, że Milmex w ten perfidny sposób wykorzystał/wykorzystuje dofinansowania. Szkoda, że firmy, które rzeczywiście mogłyby mieć wpływ na swój rozwój i lepsze wykorzystanie dofinansowania muszą ustępować takim, którzy kombinują jak koń pod górę. Ciekawe jakie będzie orzeczenie sądowe... bo chyba do tego wszystkiego to dąży.
zdjecie uzytkownika
mz7 - 2014-10-14 16:58:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
no nie wiem czy dazy, jak sie popatrzy, ze oni przetarg maja praktycznie wygrany, ten kraj to mafia, nic innego tu nie ma zadnych praw ani instytucji ktore by staly na ich strazy!!!
zdjecie uzytkownika
007 - 2014-10-17 00:24:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
firma oszukała ludzi na darmowy internet unijny wzamian za wziecie kredytu na kaucje za urzadzenia do odbioru tego internetu ludzie w całej polsce są oszukani i wykorzystani a firma ma to daleko -> musze spłacać kredyt a internetu i tak nie mam od 16 grudnia
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
SO-lorz - 2014-10-17 23:17:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Milmex w osobie członków zarządu spółki oszukał przede wszystkim pracowników. Mecenas Szymański tym razem nie pomoże.
zdjecie uzytkownika
make believe - 2014-10-21 01:07:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
co z kontrolami Urzędu Wojewódzkiego, WUP, czy takie instytcje jak wojewoda to nie powinny zareagować jak się łamie prawa pracowników, to nie tylko PIP jest zobowiązany, żeby ich chronic jak nie ma związku zawodowego, ale to się dzieje też na poziomie województwa i władz samorządowych, a tu wybory się zbliżają i nieby wszystkim zależy na głosach, a tu wielkie NIC!!!
nie idę głosować!
zdjecie uzytkownika
gavron - 2014-10-21 23:18:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kiedy się skończy w kraju z tym lobby, które wykańcza po kolei wszystkich poważnych inwestorów, a pozwala działać na terenie miasta takim ludziom jak Józef Jędruch????
zdjecie uzytkownika
bajgielKA - 2014-10-22 20:32:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłem tez na policji, na razie cisza w tej sprawie, wszystko jest zamiatane pod dywan, a pan prezes jak siedział, tak siedzi w tej swojej norze na Jagiellonskiej! Ja się już zwrocilem do zagranicznej kancelarii, bo w Polsce nic się z tym nie zrobi!!!!
zdjecie uzytkownika
AdVertizing - 2014-10-22 22:17:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1. czy ktos mial do czynienia z komornikami z Sosnowca?
2. dlaczego nikt nie egzekwuje skladek od spolki, skoro nie placili mi ich od pazdziernika 2013? co zus moze w takiej sprawie, nie powinien sie czasem upomniec?
zdjecie uzytkownika
de!mc - 2014-10-23 07:08:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w dziale sprzedaży parę miesięcy. Od grudnia zeszlego roku nie dostałem juz jednak żadnych pieniedzy. Wiem, ze komornik i egzekucje nic nie dadza, wiec zwrocilem sie do bardziej skutecznych windykatorow, zobaczymy...
zdjecie uzytkownika
gosc - 2014-10-23 12:05:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zanim dojdziesz do komornika to musisz mieć prawomocny wyrok. W sosnowcu na sprawę się czeka ok 6-9 miesięcy potem już idziesz do komornika. Oczywiście milmex odwołuje się od każdego wyroku przedstawiając najbzdurniejsze wyjaśnienia i poddając pod wątpliwość wszystko, naciągając procedury do granic możliwości. Komornik oczywiście przyjmie każdą sprawę a jest ich już dosyć sporo na ich listach tylko prawda jest jedna w milmexie niema niczego co stanowiło by jeszcze jakąś wartość.
zdjecie uzytkownika
GośćZKrakowa - 2014-10-23 21:25:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej :) Ale prezesi mają :D Ja mam prawomocny wyrok od paru miesięcy, ale powiem mam szczerze, że lepiej się opłaca sprzedać ten dług porządnej windykacji, odpalisz im 20 procent, a nie masz regresu ;)
zdjecie uzytkownika
raq - 2014-10-23 21:28:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zawsze został jeszcze do egzekucji ZK NetMaks Wilkowice, Grabecznik 111, Volskwagen Passat, no i mieszkania panów prezesów, a no i całe ich rodzinki, przecież też w milmexie pracowali (:
zdjecie uzytkownika
K-W - 2014-10-24 04:27:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, szukam obecnych i bylych pracownikow firmy milmex / netmaks, celem odkupienia po cenie rynkowej informacji o funkcjonowaniu firmy. Gwarantowana dyskrecja i wynagrodzenie. Podam kontakt osobom zainteresowanym, chętnie spotkałbym się w Krakowie. PILNE!
zdjecie uzytkownika
mateo - 2014-10-24 07:16:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja wybieram się do prokuratury, bo jak się zwolnilem, w urzędzie pracy do wiedziałem się, ze mnie zatrudnili w drugiej firmie bez mojej wiedzy,a teraz mnie urzad chciał oskarżyć o ukrywanie dochodu!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Milmex Systemy Komputerowe
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x