logo Polski Prąd S.A

Polski Prąd S.A

Warszawa

Opinie o Polski Prąd S.A

mat 2015-11-22 21:31
Firma istnieje juz pare lat czy jest jakis handlowiec ktory pracuje tutaj od poczatku ? Czy jest jakis handlowiec co pracuje dluzej niz rok? Czy jest jakis co pracuje dłuzej niz pół roku ?
jamarcin 2015-12-28 13:26
@mat - ja pracuję ponad rok. Przeszedłem z innej firmy konkurencyjnej, no i bez porównania sobie chwalę - nie oszukują, jak obiecają coś to dostajesz, prowizje są w takiej wysokości jak określone w umowie, no i zawsze kasa jest na czas. Wcześniej to było z tym.... no, różnie ;) więc polecam. Oczywiście jak masz zdrowie i chęci robić wynik ;)
zastanawiające 2016-01-19 13:06
Drodzy Państwo,
jeśli pominiecie stertę komentarzy w podobnych godzinach(kto siedzi nawala o 23:00+ zachwalanie firmy Polski Prąd, a do tego nadużywa skrótu PP), do tego komentarzy "chyba spróbuję" it etc - czyli te pisane przez ludków z tej firmy... to zostanie tych parę z rzeczywistymi pytaniami.
Oczywiście odrzucam te negatywne, mogą to być malkontenci lub konkurencja ;)

Oferty pracy non stop się przewijają. Nie ważne jak to nazwą, wszystkie są jako Przedstawiciel Handlowy do Biznesu (B2B). Chodzi o jeżdżenie od firmy do firmy, lub tez obdzwonka na umawianie spotkań, w celu analizy faktury za prąd tejże firmy oraz wiadomo nakłonienie klienta do podpisania kontraktu 2 lub 3 letniego na dostawy prądu...

Kiedyś szukali Menagerów, ale nie różniło się to niczym od pracy takiego PH, bo głównie musiał jeździć i szukać klientów, a dodatkowo wiadomo rekrutacja itp.. Obecnie widzę że zrezygnowali z tego systemu, teraz szukają PH, a ten co się wykaże to dostaje możliwość pójścia drogą Menagera, lecz najpierw musi znaleźć ludzi, przynajmniej 2-3 a dopiero pozwolą mu pójść ta ścieżką...

Brutalna prawda - jeśli w pierwszym miesiącu nie zrobisz targetu lub do niego się nie zbliżysz - robią ci do widzenia na koniec miesiąca. Bo wg polityki firmy, albo się nadajesz, albo nie - nie zamierzają w Ciebie inwestować.. więc musisz być silny lub mieć kontakty po firmach żeby tą pierwszą sprzedaż zrobić ;)

Jak ma się doświadczenie B2B to zapewne dadzą auto z małym limitem kilometrów, a jak nie się nie ma, to ryczałt na paliwo. Zapomnijcie w tej firmie o podstawie - wszystko będzie prowizją za pozyskane umowy... Co do oferty - nazwijmy mają ją rynkową - ani tanią ani drogą, prowizję mają ani najwyższą dla swoich PH, ani najniższą... Ot tak firma Polski Prąd jest kolejną sprzedającą prąd - niczym szczególnym się nie wybija...

Część ludzi tam pracuje i zarabia(kontakty, fart bo raz na miecha się 1-2 duże firmy nagoni), część cośtam zarobi i troszkę popracuje(głównie trzepią spożywczaki, małe firmy i zakłady, idą na hurt), a inni pracują lub nie przez ten pierwszy miesiąc i nie zarabiają nic. Taka praca w B2B na prowizjach... Więc jeśli nie jesteś silny tonie wchodź w prąd, idź do Coca Coli lub innych firmy B2B jako PH na małą podstawę, ok 2tys na rękę i wtedy testuj swoją siłę!

A żeby nie było, nie pracowałem dla Polskiego Prądu, tak - jestem z branży, a info mam od konkurencji, klientów, no i od 2 znajomych co się "skusili" na ich "ofertę pracy" - jeden Menager drugi zwykły PH
7
jamarcin 2016-01-28 09:51
No tak, masz rację w pewnej części - w zespole który sprzedaje prąd do firm trzeba jeździć od firmy do firmy, szukać klientów, dobrze jest mieć własną baze albo być po prostu dobrym :) I zgadza się że jak ktoś przez okrągły miesiąc napisze zero umów to firma mu raczej podziękuje, chyba że był np. chory. Jak, do ... Pana można podpisać w 20 dni zero umów, robiąc 5 prezentacji handlowych dziennie????

Nie masz racji że nie ma podstaw - każdy handlowiec ma podstawę, minimum 2 tysiące na najniższym poczatkowym stanowisku. Oczywiście prawdziwa kasa jest w prowizjach, mnie wychodzi często powyżej 10 tysi miesięcznie :D

I nie masz racji też że PPSA niczym się nie wyróżnia na rynku... Ja nigdy nie pracowałem wceśniej w firmie gdzie jest taka super atmosfera, nikt na nikogo nie donosi, wszyscy sobie pomagają, mają jasno określone cele, KAŻDY ci pomoże jak poprosisz nawet ludzie za biurkiem w centrali ogarnięci i załatwią ci każdy niestandardowy temat, na przykład odkupia prąd z mikroelektrowni jak klient ma, pójdą z nim do sądu jak pprzedni sprzedawca go oszukał, dadzą kasę na modernizację jak nie ma - moje przykłady

Ja jak rano wstaję to aż się chce iść do roboty. I o to chodzi :D

POzdrawiam konkurencję gdzie korporacja i strach czy podstawa będzie na czas ;)
tajniak 2016-03-14 10:22
Donoszę uprzejmie wszystkim zainteresowanym... w PPSA zmienił się w tym miesiącu Dyrektor Sprzedaży od biznesu. I o dziwo... ja ta zmianę odczuwam na razie na plus. Poprzedni Wielki Szef cisnął strasznie bo był po Panoramie Firm (jak ktoś sprzedaje już długo to wie co to za temat), presja na wynik dzienny i dużo stresu. Ten nowy jest z prądu od lat, bardzo spokojny i doświadczony gość, widać że podchodzi do tematu bardziej strategicznie i długofalowo. Na dzień dobry ceny w cenniku spadły sporo, i chce inwestować więcej w szkolenia
zmiana 2016-03-30 15:48
Kolejny Dyrektor Sprzedaży juz wielu ich było ciekawe czy ten podoła.
bez nick 2016-04-30 07:52
Ja mam zdanie o PP dobre, też zakończyłem współpracę na początku kwietnia nie dla tego że chciałem czy na to zasłużyłem. Żale wylewają tu handlowcy, którzy nic nie robili i czekali na kasę.
Polski Błąd SA 2016-05-15 11:18
Nadal radzę omijać tą firmę szerokim łukiem.
2
agata_11 2016-05-16 13:47
Bardzo rzetelna firma, wyplaty dobre, na czas, super atmosfera w pracy , firma daje mozliwosc rozwoju oraz awansu :)bardzo sobie chwale :)
Waldek1981 2016-05-16 13:50
Jestem przedstawicielem handlowym w tej firmie, mam dobra podstawe oraz niezle premie, nie ma na co narzekac , praca nie jest ciezka , wyplaty sa na czas, nie odczuwam zadnej presji ze strony przelozonych , kazdemu polecam
jagoda2222 2016-05-16 13:57
Pracowalam w PP kilka miesiecy , dzieki tej firmie moglam zdobyc nowe doswiadczenia , PP zapewniala rozne szkolenia, mialam dobra podstawe , daja szanse ludziom, ktorzy wczesniej nie mieli stycznosci z praca PH z czego sie bardzo ciesze, bo ja zaczynalam jako laik w tej branzy, niestety musiaalam zrezygnowac poniewaz zmienialm miejsce zamieszkania
tomeczeeekkk 2016-05-16 14:04
Czytam i nie wierze, czemu jest tyle negatywnych opinii dot PP, jestem bardzo zadowolony z pracy , tyle ile wypracuje tyle mam kasy, praca polega na ciaglym jezdzeniu, zdobywaniu nowych klientow, mi sie to podoba, nie wyobrazam sobie siedzenia za biurkiem caly dzien....
WarszAwiaK 2016-05-16 14:17
Mysle, ze negatywne opinie to sprawka konkurencji, PP jest swietnym pracodawca , rotacje pracownikow to normalka, jesli nie dajesz z siebie nic to niestety , ale koncza z toba wspolprace .. dlatego ja zawsze daje z siebie 100% i dobrze na tym wychodze :)
xxxx 2016-05-16 14:19
Jestem zadowolony z pracy w tej firmie ! wszystko jest wporzadku !
nickjagger 2016-05-16 14:22
Swietni ludzie, szefostwo z ktorym mozna sie dogadac, mam niezbedne narzednia pracy, w dziesiejszych czasach trudno o dobra prace, stabilne warunki zatrudnienia , a to wszystko znalazlem w tej firmie , mam dobre zdanie o PP
ladyinred 2016-05-16 14:29
praca jako przedstawiciel handlowy jest bardzo przyjemna , nie widze zadnych minusow w pracy w PP , spelniam sie , rozwijam, lubie to co robie i jeszcze mi za to placa :)
zapracowany 2016-05-16 15:56
PP daje auto, wszystkie potrzebne narzedzia pracy! Daja zwrot za paliwo, nie ma z tym problemu. Caly czas sie rozwija, stad nabor na rozne stanowiska, ja pracuje ponad rok i zarobki pozwalaja na godne zycie. Mam prowizje od sprzedazy, tyle ze trzeba sie najezdzic , ale cos za cos
luśka 2016-05-16 16:02
Jesli chcecie byc w ruchu , poznawac nowych ludzi , miec kontakt z klientem , dobrze zarabiac i miec satysfakcje z wykonywanej pracy to polecam Polski Prąd, zapraszam wszystkich , ktorzy chca sie przekonac , ze tutaj nie jest zle :):):)
przedstawiciel 2016-05-16 16:14
tak jak wyzej, nie jest zle , najwazniejsze ze kasa sie zgadza
nowyPH 2016-05-17 10:56
pracuje w Pp od miesiaca, jak narazie jest wszystko tak jak mi to obiecywano na rozmowie kwalifikacyjnej, z samych prowizji mozna uzbierac niezla sumke , nie zauwazylem nie wywiazywania sie z warunkow umowy, porownujac z innymi firmami , praca PH w Polskim Pradzie to sama przyjemnosc
Tomasz 2016-05-19 09:30
Firma daje mozliwosc podnoszenia kwalifikacji, rozwoju zawodowego a takze satysfakcjonujace wynagrodzenie, wiec nie sadze aby Polski prad nie inwestowal w swoich pracownikow. Maja tez system motywacyjny, prowizje od sprzedazy, ale oczywiscie jest tez podstawa .
ania 2016-08-28 17:30
Czy ktos sie orientuje ile może tam zarobić asystenta zarządu?
ania 2016-08-28 22:11
Czy ktoś się orientuje jakie zarobki mogą być na stanowisku asystentki zarządu?
PPSA 2016-09-12 22:17
Akcjonariusze PP poszli w końcu po rozum do głowy i wyrzucili Prezesa Owczarskiego. Kiedyś miał pakiet większościowy.
3
Nowa 1111 2016-09-21 18:25
A wypowie sie ktoś na temat kierownika do zespołu utrzymania widziałam na pracuj .pl ogłoszenie
Nowa 1111 2016-09-21 18:26
A wypowie sie ktoś na temat kierownika do zespołu utrzymania widziałam na pracuj .pl ogłoszenie
Kwitek 2016-09-27 01:26
O ile atmosfera w pracy jest super o tyle na kasie strasznie (usunięte przez administratora)
tomek 2016-10-17 08:09
To masz zapisane na umowie i to sobie z nimi negocjujesz na rozmowie rekrutacyjnej @szymek więc raczej nie poznasz tutaj konkretnej kwoty. Pytanie tylko na ile masz doświadczenie w tej branży żeby wywalczyć sobie jak najwięcej ile się z tego da tak w ogóle
Lui 2016-11-22 18:28
nie rekrutują ?
Jerry 2016-12-13 12:59
Ja pierniczę, ale spam od marketingowców . z góry do dołu.
3
Kwas 2017-01-02 23:14
Słyszałem że to dobra firma i mam aplikować na przedstawiciela handlowego. Czy ktoś wie jak przedstawiają się zarobki? Czy maja jakiś socjal? O co zawalczyć na rozmowie kwalifikacyjnej żeby nie mieć później problemów ?. Może ktoś mógłby podpowiedzieć.
LD 2017-01-18 15:12
Słyszałem od znajomych, że firma dba o pracowników. Oceniam pozytywnie.
Volt 2017-01-24 21:19
Chciałbym aplikować na przedstawiciela handlowego gdyż taka firma ma perspektywy, tylko mam kilka pytań. Jakie mogą być pytania na rozmowie kwalifikacyjnej? W jakich widełkach znajdują się zarobki i czy są dodatki?
Tutejszy 2017-02-03 11:11
Chyba konkurencji zależy żeby dokopać. Jeśli komuś jest tak bardzo źle to przecież zawsze można zmienić firmę. Po co tak się męczyć? Ja tu pracuję i wiem, że wszędzie są kłopoty tylko trzeba je rozwiązywać.
Kwaszonka 2017-02-12 17:08
Świetna firma, pracuje tu i będę bronił miejsca pracy bo jest dobrze.
CHEMITRAILS 2017-02-21 14:39
Chlew i oszustwo.Zreszta miszczu ten pseudo prezes grubasek juz kilka firm polozyl.Piramida omijac.
Natalia 2017-03-11 12:05
Witam, może ktoś powiedzieć o Ofercie pracy dla regionalnego przedstawiciela handlowy B2B?
YYYYYYYYYYYYYY 2017-03-16 12:12
trzymać sie z daleka od tej firmy... NIE PŁACA NA CZAS .....
Iza 2017-03-18 11:41
Co nowego słychać w firmie? Ostatnio tak mało wpisów na tym forum? Czy Polski Prąd S.A ma jakieś nowe oferty pracy? Chciałabym tu pracować ale muszę dowiedzieć się coś więcej zanim zmienię pracę.Trochę to dziwne, że w sumie dobra firma a boryka się z hejtem.
yy 2017-03-22 10:18
oszuści nie wypłacaja pieniedzy
Natalia 2017-03-23 15:37
Polski Prąd S.A jak każda normalna firma ma problem z ludźmi którzy lubią oczerniać firmy. Nikt nie chce prowadzić korespondencji z hejtem. Jeśli nawet są w firmie trudności to powiedzcie mi gdzie ich nie ma? Trudny rynek wymusza pewne działania nie wszystkim odpowiadające.
Hhhh 2017-03-29 02:15
Firma hulala dopóki Panowie O. (ojciec i syn) nie przerobili założyciela firmy. potem jedno wielkie dno i oszustwa. zniszczyli wszystko i sprzedali.
Hhhh 2017-03-29 02:16
Firma hulala dopóki Panowie O. (ojciec i syn) nie przerobili założyciela firmy. potem jedno wielkie dno i oszustwa. zniszczyli wszystko i sprzedali.
Lucek 2017-03-31 12:15
Czy na pewno jest tak źle, a może to zwykła złość do firmy Polski Prąd ?
Ex pracownik 2017-04-03 15:59
Obiecują złote góry. Nie wypłacają pieniędzy. Omijać szerokim lukiem.
Jolka 2017-04-18 20:05
Czy Polski Prąd S.A nie ma zupełnie zapotrzebowania na pracowników? Nie ma nigdzie ofert a chętnie bym spróbowała .
Adi 2017-04-25 13:04
Daj sobie spokój.... ta firma to porażka i strata czasu. Nie polecam najgorszemu wrogowi.
Srednik 2017-04-25 15:13
Czy o firmie z całą pewnością nie można powiedzieć coś dobrego? Można nie kocha firmy ale to jest miejsce, które pozwala zarabiać i daje środki na życie!
Plplp 2017-04-30 07:10
Ta firma to dno....nie placa pieniędzy na czas;oszukują ludzi i jeszcze Twoje dobre imię będzie narażone na obelgi, w sieci pełno informacji na temat jak działa pp. Firma nie daje zarobić a jeszcze Cię okradnie...brak szacunku do ludzi przez osobę PO - znany z tego że traktuje ludzi jak szmaty.
Kolos 2017-05-03 19:41
Najlepiej narzekać bo najłatwiej znaleźć coś do narzekania. Szkoda , że nikt nie chce płacić za leżenie!
Zostaw swoją opinię o Polski Prąd S.A - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polski Prąd S.A