Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Polski Prąd S.A

Pracowałeś w firmie Polski Prąd S.A i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
rop - 2014-09-30 12:37:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No ja po przeczytsniu kilku negatywów mam wrażenie, zę pisze to jeden frustrat. Szkoda, bo opinie są nieprawdziwe i niepotrzebnie wprowadzają zamęt. DObrze, zę ich nie przeczytałam przed rozpoczęciem szkoleń, bo niepotrzebnie mym się nastwwił a tu jest tak, że jak chcesz pracować to naprawde fajnie możesz zarobić.
zdjecie uzytkownika
siik - 2014-09-30 13:39:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak 76 stron negatywów pisza osoby dla zabawy :) Opinie prawdziwe (negatywne ) sa pisane przez osoby, które doświadczyły pracy w tej firmie i wszyscy przekazuja tu fakty o tej firmie. Kolejnym dowodem na to jaka to jest firma jest fakt ,ze w dziale sprzedazy pracuje 5 osób...co swiadczy o tym jak firma traktuje pracowników.
zdjecie uzytkownika
Piotr - 2014-09-30 13:52:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma nie ma nic do zaoferowania. Jest to twór z którego wszyscy uciekają. Warto zaznaczyć ze firma nie daje podstawy, prowizje najniższe na rynku, cena bazowa bardzo wysoka przez to pH tracą, brak samochodu, brak zwrotu kosztów za paliwo , w firmie totalny bałagan nik nie potrafi udzielić konkretnej informacji, niestety ścieżka kariery to fikcja na potrzeby rekrutacji, brak szacunku do ludzi, niska płaca - wysokie oczekiwania, duża rotacja pracowników, brak stabilności zatrudnienia permanentne problemy finansowe.
zdjecie uzytkownika
remik - 2014-09-30 15:08:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [siik - 2014-09-30 13:39:02]:
pracuje i jest nas znacznie wiecej, wiec nie wiem skad wziales liczbe 5, nie ma nic wspolnego z rzeczywistoscia
zdjecie uzytkownika
max - 2014-09-30 17:44:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nigdy tu nie pisałem chociaż pracowałem nie udawałem przez 4 miesiące codziennie po po 8 - 9 godz. na rynku. W pierwszym miesiącem gdzie zrobiłem ponad 200 MW (udało się sprzedać na rumuna wśród znajomych) i sukces dostałem premię (wtedy były jeszcze samochody służbowe, telefony i tablety). Potem przez 3 miesiące gołe 1000 pln bo nie wyrabiałem limitów czyli 350 MW (nie miałem miesiąca bez sprzedaży) liczyłem na cud, że może z tych setek klientów ktoś zadzwoni i uda się coś napisać. Powodem odejścia było jednak wprowadzenie tzw rozliczania z wizyt gdzie dostaliśmy faktury tych wizyt miało być 60 i nie kwalifikowały się wcześniej wprowadzone do systemu. Zaraz się zacznie że byłem słaby ale niewielu w tej firmie pisało ilości, które gwarantowały premię. Najlepsza była jednak Aleksadra K. z Zabrza - dla niej napisanie kilku GW to pikuś - niestety pociągnęła za sobą jeszcze kilka niewinnych osób przy aprobacie firmy pp - gdzie była weryfikacja??????????
zdjecie uzytkownika
Romek - 2014-09-30 18:21:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [siik - 2014-09-30 13:39:02]:
Czytam i jakoś samych negatywów nie widzę. Co do postów negatywnych to spora cześć jest poniżej krytyki wyzwiska i jakieś oszczerstwa bez pokrycia. Chyba czytaliśmy inne opinie.
zdjecie uzytkownika
migdał - 2014-09-30 18:38:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jakaś paranoja z tymi zarzutami. serio. nie wiem skąd te dane że w dziale sprzedaży pracuje 5 osób, skoro jest ich więcej. nie dają podstawy to racja, ale dają prowizje i wcale nie najniższe na rynku. kolejne nieporozumienie.rotacja taka jak wszędzie, bo niestety ale nie każdy nadaje się do tego zawodu. trzeba mieć to coś, żeby sobie poradzić. do tego zawsze są szkolenia, więc wątpliwości są wyjaśniane. mi to pasuje.
zdjecie uzytkownika
poldek - 2014-09-30 19:08:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hehhe 5 osobowa firm asię w taki sposób nie rozwija i nie byłaby w stanie na rynku się utrzymać! Ktoś ma chyba jakiś profit z wypisywania tych bzdur ale radzę się nimi nie sugerować, bo z prawdą delikatnie mówiąc bardzo sę mijają. Wiem co piszę, bo pracuję w pp już dłuższy czas
zdjecie uzytkownika
Kamil - 2014-09-30 19:17:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [migdał - 2014-09-30 18:38:41]:
Jakie dane przecież piszą te głupoty na zlecenie, nikt nie mówi wszystkiego do końca. Łatwo powiedzieć najgorsza oferta lecz nie daje porównania. Nie mówi o prowizji jaką masz itp. Koniec końców teraz wychodzisz lepiej niż kiedyś o ile pracujesz.
zdjecie uzytkownika
Irek - 2014-09-30 19:58:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Piotr - 2014-09-30 13:52:32]:
Moim zdaniem ceny konkurencyjne wynagrodzenie prowizyjne również, co do ucieczki to może uciekają osoby które kompletnie się do tego nie nadają, maja wygórowane wymagania i zero efektywności.
zdjecie uzytkownika
xxxxx - 2014-09-30 20:26:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Irek - 2014-09-30 19:58:37]:
A moze takie osoby , które az za dobrze znaja ta firme i ludzi nia zarządzających. Kazdy kto choc troche zna rynek stamtąd odchodzi. Takie sa fakty..ta firma nie ma nic do zaoferowania.
zdjecie uzytkownika
Lechu - 2014-09-30 20:31:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Arni - 2014-09-29 15:30:19]:
A może niektórym taki system odpowiada, na prowizji tez można całkiem nieźle wyjść, a te 1tys podstawy co kiedyś było to nie takie wielkie pieniądze. Co do kosztów to tu się z tobą nie zgodzę, bo mi zwracają.
zdjecie uzytkownika
wojtek - 2014-10-01 09:43:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przynajmniej koszty prowadzenia działalności były zwracane. Krótko i treściwie chcesz stracić zdrowie, lubisz być poniżany, mieszany z błotem zatrudnij się w pp tam na pewno tego doświadczysz.
zdjecie uzytkownika
dorian - 2014-10-01 09:46:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fatalna firma pod kazdym wzgledem..zenujaco niski poziom zarzadzania. Nawet nie chce myśleć co przechodzą tam pracownicy. Uciekałbym gdzie pieprz rośnie.
zdjecie uzytkownika
irek - 2014-10-01 09:47:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
o czym wy tutaj w ogole piszecie, pracowaliscie w pp naprawde? nie chce mis ie wierzyc, bo ja jestem juz pol roku i jest naprawde wporzadku, krzywda mi sie nie dzieje, praca ciekawa, nie rozumiem skad te zarzuty
zdjecie uzytkownika
poool - 2014-10-01 09:51:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma totalnie bez perspektyw. Zarząd uważa , że wie wszystko najlepiej - właśnie dlatego ta firma upada psując się od środka. Niestety tej firmie obce sa wartości takie jak szacunek do pracowników, moralność w biznesie,uczciwość, szczerość oraz rzetelność . Klimat jest fatalny
zdjecie uzytkownika
whoever ;) - 2014-10-01 09:57:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ile lat trzeba pracować na markę.....pewnie dłuuuuuugo, w ciągu jakiego czasu można ja stracić..szybko i o tym bardzo dobrze wie pp. To co dzieje się w firmie,nie wymaga komentarza....ludzie psychicznie mają dość,nie polecę takiej marki ,która nie szanuje pracowników. Z tej firmy nie bez powodu odeszło tak wielu handlowców, managerów oraz dyrektorów sprzedaży. Nie liczac innych osob , które współpracowały w innych działach firmy. Dlaczego tak sie stało, kto tam pracował bardzo dobrze wie....
zdjecie uzytkownika
Gośc - 2014-10-01 10:00:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Owszem wszędzie są wskaźniki, wszędzie jest presja, ale czy wszędzie pracownik jest traktowany jak tutaj? Oszukiwany? Okradany? Jest nikim? Nie Ty to next? Whoever jak to mawia prezes :) Czasy się zmieniają, wszystko jest do czasu.. w branży aż huczy o praktykach tej firmy... Czasy tyranów minęły, tylko chyba on sam nie jest na bieżąco. Każdy szanujący się pracownik sam wie najlepiej na co zasługuje, od Was zależy czy się musicie/chcecie na to godzić.
zdjecie uzytkownika
aaaa - 2014-10-01 10:44:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Warto zaznaczyć,że złe emocje mają swoje źródło, które leży gdzieś w obszarze budowania relacji, traktowania ludzi, szacunku oraz zasad etycznych. Przez firmę przewinęło się mnóstwo ludzi, wszyscy maja nie najlepsza opinie ,wszyscy wiemy dlaczego, każdy przeżył tam swoją historie. I te posty na tym forum o tym świadczą.
zdjecie uzytkownika
Mario - 2014-10-01 10:52:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie szukają opinii przed podjęciem ważnych życiowych decyzji np. dotyczących zatrudnienia, produktu, usługi... Nie powinniśmy się dzielić opiniami? Powinniśmy je wcześniej cenzurować? Ci dojrzalsi potrafią wyciągnąć wnioski i są najbardziej wartościowi - więc spokojnie, podejmą właściwe decyzje. Ludzie na pewnoe nie odchodzili z polskiego prądu od nadmiaru szczęścia.
zdjecie uzytkownika
ulek - 2014-10-01 12:13:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pytanie na cyzm polega brak szacunku? Ja kompletnie tego nie odczuwam, jak potrzebuję pomocy i o nią poproszę to ja dostaję. a brak pensji to w moim odczuciu niedorzeczy zarzut, bo ja nigdy nie miałem z wypłatą problemów.
zdjecie uzytkownika
der - 2014-10-01 13:47:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pytanie jak to możliwe, że "tak nieudolna firma" tak dobrze sobie radzi i ciągle się rozwija? Coś mi sie te negtywne opinie bardzo naciągane wydają.
zdjecie uzytkownika
ssss - 2014-10-01 13:59:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [der - 2014-10-01 13:47:11]:
Firma działa od roku dział sprzedaży liczy 5 osób,wszyscy wiedza jak pp traktuje ludzi i jaka ma sytuacje finansowa wiec ludzie nawet tam nie chca tam pracować, w centrali każą ludziom szukać pracy. Hmm firma nie radzi sobie dobrze....a to ze jeszcze jest to wynika tylko z tego ze ma klientów wcześniej pozyskanych ale to jest kwesta czasu :)
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-10-01 14:58:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [irek - 2014-10-01 09:47:18]:
Też pracuję w PP i jak się zatrudniałem wszedłem na to forum i już wtedy było mnóstwo odpowiedzi negatywnych i jeszcze więcej pozytywnych. Pracuję i nie narzekam, a te negatywne komentarze, to nie wiem skąd się biorą...
zdjecie uzytkownika
dddd - 2014-10-01 15:15:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gość - 2014-10-01 14:58:15]:
Hahah tak naprawde tak intensywnie jest na forum poniewaz w pp jest taka "cudowna" firmą :))) nie bez powodu jest tyle zakładek pełnych wypowiedzi prawdziwych (negatywnych):) A skad one sie biorą pewnie krasnoludki je wypisują;)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polski Prąd S.A
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x