Polski Prąd S.A

Warszawa

Opinie o Polski Prąd S.A

grot 2015-05-18 16:09:23
im dłużej siedzę w pp tym bardziej się cieszę,że podjąłem taką decyzję. pracy jest sporo, początki organizacyjnie były trochę trudne, ale podpytałem osoby z większym stażem i podpowiedzieli mi parę rozwiązań. wypłata zawsze na czas, i fajnie że podstawa jest pewna i niezmienna ;) a reszta już zależy ode mnie.
donald 2015-05-19 15:02:02
Czy przyjmują ludzi bez doświadczenia we Wrocławiu ? Kiedyś było ogłoszenie ale przez jakiegoś partnera praca dla polskiego prądu.
ktoś 2015-05-19 23:11:51
to jest najlepsza opcja, skontaktować się, dowiedzieć co i jak, z jakim doświadczeniem przyjmują. nie bać się rozmawiać, w pp można śmiało pytać o wszystko! warto wiedzieć to co się chce, przed rozpoczęciem pracy :)
melon 2015-05-20 16:39:00
jeśli ktoś chce mieć ciekawą pracę, poznawać nowych ludzi, być w terenie a nie siedzieć za biurkiem, to ta praca jest dla niego. organizacyjnie trzeba mieć zaparcie, żeby sobie ułożyć plan dnia, spotkania itd,ale jak już się wyrobi odpowiednie nawyki to jest ok :)ja się świetnie odnalazłem w pp :)
run 2015-05-20 19:07:10
postanowiłem się zaprzyjaźnić z pp i spróbować swoich sił, niedługo rozmowa. nie ma co zwlekać, czas ucieka a jak się w starej pracy nie zmieniło to się już nie zmieni. w pp wygląda na to,że dużo lepsze perspektywy mnie czekają.
adam 2015-05-22 08:11:21
to trzymam kciuki.będziesz zadowolony. też miałem dylemat z poprzednią pracą zanim zacząłem tu pracować, bo to nigdy nie jest miłe zostawiać to co się już osiągnęło. ale czasem tak jest lepiej dla obu stron ;) a w też się szybko można zadomowić, zwłaszcza że nie ma czasu na myślenie i analizowanie. im szybciej się zacznie pracować, umawiać z klientami tym lepiej :)
lex 2015-06-10 16:10:14
widzę, że trwa rekrutacja w całej Polsce na managerów.
To jak to jest z tą ścieżką kariery i rozwoju? Nikogo z własnych handlowców nie awansują na kierownika? Czy to ściema z tym managerem i podobnie jak inne firmy niby rekrutacja na managera, ale najpierw musisz potyrać w terenie jako handlowiec a poźniej zobaczymy????
Ktoś ktoś coś wie w tym temacie?
4
Przyszły 2015-06-27 00:54:44
ktoś mi napisze ocb z tą pracą ? jak nie za biurkiem ?
nie kumam co to akwizycja?
rede 2015-07-15 09:55:46
witam,

czy ktoś orientuje się o pracy w backoffice w tej firmie? zarobki, stanowiska itp?
jamarcin 2015-07-22 20:51:05
Zespoły są w kilku regionach w Polsce ale nie we wszystkich - rekrutacją menedżerów zapełniają luki w terenie. poza tym budują teraz nowy zespół do sprzedaży fotowoltaikiOgólnie dużo nowych ludzi teraz dochodzi do sprzedaży, rozwija się firma mocno - niektórzy naprawdę fajni, a część to leszcze i się pewnie nie utrzymają - jak w życiu

Ogólnie praca ciężka ale da się zarobić no i najważniejsze jestem tu już ponad rok i zawsze płacą na czas, w poprzednich pracach moich różnie z tym było
1
jamarcin 2015-08-01 14:57:42
ogólnie szukaj na pracuj.pl, te ogłoszenia pojawiają się na różne regiony a potem jak się rekrutacja zamknie to znikają. Może trafisz w swój
Ogólnie dobra szkoła życia ten polski prąd, trzeba zasuwac żeby zarobic ale przynajmniej płaca podstawy więc jest czas się nauczyć i wdrożyć. Ale jak sobie myslisz "a jakos to bedzie" to odpusc, goscie naprawde dają sporo ale i wymagają sporo
Tomasz30 2015-09-14 13:51:41
mam pytanie czy bez samochodu w okresie próbnym jest możliwe pracować/dostać się do tej firmy ??jak to wygląda bo z tego co piszą samochód dają po okresie próbnym ?

zdaje sobie sprawę że w takiej pracy zarobki są głównie z prowizji
ale jaka jest podstawa?
ihciuxoisdx 2015-09-21 09:13:55
Przyjmują czasem nowych handlowców bez samochodu, ale to ktoś musi być naprawdę super. Ale wiesz, teraz wprowadzili tą fotowoltaikę do sprzedaży obok prądu to naprawdę jest łatwo ten target zrobić, to się prosto sprzedaje. Mam nadzieję że nie zmienią tego systemu prowizyjnego na fotowoltanikę co teraz jest bo jest naprawdę zaj*** ;)
ffff 2015-09-29 10:57:53
Ta firma to strata czasu. Nikomu nie polecam
Man 2015-10-15 09:30:46
Super firma
Lady 2015-10-16 11:44:06
Jestem bardzo zadowolona z pracy w tej firmie. Warunki są dobre i pieniądze fajne.
Polecam.
kot 2015-10-19 08:08:26
Lady- możesz coś więcej napisać o pracy w PP? Jak zaczynałeś (czy dostałeś samochód) ? Jakie warunki na początek? Jakie plany sprzedażowe?
Jacek 2015-10-21 09:34:22
Ta fotowoltaika jest rewelacyjna :) zarobki jak w prądzie w 2010 roku!
OSZOLOmiony 2015-10-24 17:24:25
Witam.Pracuje w wielkiej korporacji jako PH za srednie wynagrodzenie szczerze mowiac mam tej roboty i ludzi ktorzy mna zarzdzaja po dziurki w nosie...Mam propozycjie pracy w PP i niewiem co robic czy ryzykowac stala prace i zmienic cos w swoim zyciu ...Prosze napiszcie cos co przekona mnie ostatecznie bo mam mlyn w glowie...POZDRAWIAM
strzelec 2015-10-28 22:30:20
Absolutnie nie radze
3
Młody 2015-10-29 00:32:08
Przede wszystkim , nikt nie będzie Ciebie przekonywał , abyś podjął gdzieś pracę. Bo nie jesteś księciem z bajki o którego względy trzeba zabiegać.

Tyle tytułem wstępu :)

Wszędzie jest zapiernicz , wszędzie jest ciśnienie :)

Jeżeli potrafisz się do tego dostosować , co więcej potrafisz spełniać czyjeś wymagania , tudzież pracować konkretnie , rzeczowo a przede wszystkim wydajnie , to ta praca jest jak najbardziej dla Ciebie , nie jestem alfą i omegą , aby określać Ty tak , a Ty nie. Potrafisz w swoim życiu coś zmienić ? Podjąć decyzję ? To tak zrób i nie pytaj czy to będzie dobre czy też złe , tylko sam sprawdź.

Z mojego punktu widzenia :

Praca jest dobra , wynagrodzenie atrakcyjne , jak potrafisz sprzedać w FMCG to z prądem , tudzieź PV , świetnie sobie poradzisz.

P.S. Wszędzie można zarobić , a tu po prostu się da :)
mat 2015-11-22 21:31:31
Firma istnieje juz pare lat czy jest jakis handlowiec ktory pracuje tutaj od poczatku ? Czy jest jakis handlowiec co pracuje dluzej niz rok? Czy jest jakis co pracuje dłuzej niz pół roku ?
jamarcin 2015-12-28 13:26:48
@mat - ja pracuję ponad rok. Przeszedłem z innej firmy konkurencyjnej, no i bez porównania sobie chwalę - nie oszukują, jak obiecają coś to dostajesz, prowizje są w takiej wysokości jak określone w umowie, no i zawsze kasa jest na czas. Wcześniej to było z tym.... no, różnie ;) więc polecam. Oczywiście jak masz zdrowie i chęci robić wynik ;)
zastanawiające 2016-01-19 13:06:07
Drodzy Państwo,
jeśli pominiecie stertę komentarzy w podobnych godzinach(kto siedzi nawala o 23:00+ zachwalanie firmy Polski Prąd, a do tego nadużywa skrótu PP), do tego komentarzy "chyba spróbuję" it etc - czyli te pisane przez ludków z tej firmy... to zostanie tych parę z rzeczywistymi pytaniami.
Oczywiście odrzucam te negatywne, mogą to być malkontenci lub konkurencja ;)

Oferty pracy non stop się przewijają. Nie ważne jak to nazwą, wszystkie są jako Przedstawiciel Handlowy do Biznesu (B2B). Chodzi o jeżdżenie od firmy do firmy, lub tez obdzwonka na umawianie spotkań, w celu analizy faktury za prąd tejże firmy oraz wiadomo nakłonienie klienta do podpisania kontraktu 2 lub 3 letniego na dostawy prądu...

Kiedyś szukali Menagerów, ale nie różniło się to niczym od pracy takiego PH, bo głównie musiał jeździć i szukać klientów, a dodatkowo wiadomo rekrutacja itp.. Obecnie widzę że zrezygnowali z tego systemu, teraz szukają PH, a ten co się wykaże to dostaje możliwość pójścia drogą Menagera, lecz najpierw musi znaleźć ludzi, przynajmniej 2-3 a dopiero pozwolą mu pójść ta ścieżką...

Brutalna prawda - jeśli w pierwszym miesiącu nie zrobisz targetu lub do niego się nie zbliżysz - robią ci do widzenia na koniec miesiąca. Bo wg polityki firmy, albo się nadajesz, albo nie - nie zamierzają w Ciebie inwestować.. więc musisz być silny lub mieć kontakty po firmach żeby tą pierwszą sprzedaż zrobić ;)

Jak ma się doświadczenie B2B to zapewne dadzą auto z małym limitem kilometrów, a jak nie się nie ma, to ryczałt na paliwo. Zapomnijcie w tej firmie o podstawie - wszystko będzie prowizją za pozyskane umowy... Co do oferty - nazwijmy mają ją rynkową - ani tanią ani drogą, prowizję mają ani najwyższą dla swoich PH, ani najniższą... Ot tak firma Polski Prąd jest kolejną sprzedającą prąd - niczym szczególnym się nie wybija...

Część ludzi tam pracuje i zarabia(kontakty, fart bo raz na miecha się 1-2 duże firmy nagoni), część cośtam zarobi i troszkę popracuje(głównie trzepią spożywczaki, małe firmy i zakłady, idą na hurt), a inni pracują lub nie przez ten pierwszy miesiąc i nie zarabiają nic. Taka praca w B2B na prowizjach... Więc jeśli nie jesteś silny tonie wchodź w prąd, idź do Coca Coli lub innych firmy B2B jako PH na małą podstawę, ok 2tys na rękę i wtedy testuj swoją siłę!

A żeby nie było, nie pracowałem dla Polskiego Prądu, tak - jestem z branży, a info mam od konkurencji, klientów, no i od 2 znajomych co się "skusili" na ich "ofertę pracy" - jeden Menager drugi zwykły PH
5
jamarcin 2016-01-28 09:51:40
No tak, masz rację w pewnej części - w zespole który sprzedaje prąd do firm trzeba jeździć od firmy do firmy, szukać klientów, dobrze jest mieć własną baze albo być po prostu dobrym :) I zgadza się że jak ktoś przez okrągły miesiąc napisze zero umów to firma mu raczej podziękuje, chyba że był np. chory. Jak, do ... Pana można podpisać w 20 dni zero umów, robiąc 5 prezentacji handlowych dziennie????

Nie masz racji że nie ma podstaw - każdy handlowiec ma podstawę, minimum 2 tysiące na najniższym poczatkowym stanowisku. Oczywiście prawdziwa kasa jest w prowizjach, mnie wychodzi często powyżej 10 tysi miesięcznie :D

I nie masz racji też że PPSA niczym się nie wyróżnia na rynku... Ja nigdy nie pracowałem wceśniej w firmie gdzie jest taka super atmosfera, nikt na nikogo nie donosi, wszyscy sobie pomagają, mają jasno określone cele, KAŻDY ci pomoże jak poprosisz nawet ludzie za biurkiem w centrali ogarnięci i załatwią ci każdy niestandardowy temat, na przykład odkupia prąd z mikroelektrowni jak klient ma, pójdą z nim do sądu jak pprzedni sprzedawca go oszukał, dadzą kasę na modernizację jak nie ma - moje przykłady

Ja jak rano wstaję to aż się chce iść do roboty. I o to chodzi :D

POzdrawiam konkurencję gdzie korporacja i strach czy podstawa będzie na czas ;)
tajniak 2016-03-14 10:22:48
Donoszę uprzejmie wszystkim zainteresowanym... w PPSA zmienił się w tym miesiącu Dyrektor Sprzedaży od biznesu. I o dziwo... ja ta zmianę odczuwam na razie na plus. Poprzedni Wielki Szef cisnął strasznie bo był po Panoramie Firm (jak ktoś sprzedaje już długo to wie co to za temat), presja na wynik dzienny i dużo stresu. Ten nowy jest z prądu od lat, bardzo spokojny i doświadczony gość, widać że podchodzi do tematu bardziej strategicznie i długofalowo. Na dzień dobry ceny w cenniku spadły sporo, i chce inwestować więcej w szkolenia
zmiana 2016-03-30 15:48:11
Kolejny Dyrektor Sprzedaży juz wielu ich było ciekawe czy ten podoła.
bez nick 2016-04-30 07:52:04
Ja mam zdanie o PP dobre, też zakończyłem współpracę na początku kwietnia nie dla tego że chciałem czy na to zasłużyłem. Żale wylewają tu handlowcy, którzy nic nie robili i czekali na kasę.
Polski Błąd SA 2016-05-15 11:18:48
Nadal radzę omijać tą firmę szerokim łukiem.
1
agata_11 2016-05-16 13:47:02
Bardzo rzetelna firma, wyplaty dobre, na czas, super atmosfera w pracy , firma daje mozliwosc rozwoju oraz awansu :)bardzo sobie chwale :)
Waldek1981 2016-05-16 13:50:46
Jestem przedstawicielem handlowym w tej firmie, mam dobra podstawe oraz niezle premie, nie ma na co narzekac , praca nie jest ciezka , wyplaty sa na czas, nie odczuwam zadnej presji ze strony przelozonych , kazdemu polecam
jagoda2222 2016-05-16 13:57:58
Pracowalam w PP kilka miesiecy , dzieki tej firmie moglam zdobyc nowe doswiadczenia , PP zapewniala rozne szkolenia, mialam dobra podstawe , daja szanse ludziom, ktorzy wczesniej nie mieli stycznosci z praca PH z czego sie bardzo ciesze, bo ja zaczynalam jako laik w tej branzy, niestety musiaalam zrezygnowac poniewaz zmienialm miejsce zamieszkania
tomeczeeekkk 2016-05-16 14:04:15
Czytam i nie wierze, czemu jest tyle negatywnych opinii dot PP, jestem bardzo zadowolony z pracy , tyle ile wypracuje tyle mam kasy, praca polega na ciaglym jezdzeniu, zdobywaniu nowych klientow, mi sie to podoba, nie wyobrazam sobie siedzenia za biurkiem caly dzien....
WarszAwiaK 2016-05-16 14:17:05
Mysle, ze negatywne opinie to sprawka konkurencji, PP jest swietnym pracodawca , rotacje pracownikow to normalka, jesli nie dajesz z siebie nic to niestety , ale koncza z toba wspolprace .. dlatego ja zawsze daje z siebie 100% i dobrze na tym wychodze :)
xxxx 2016-05-16 14:19:13
Jestem zadowolony z pracy w tej firmie ! wszystko jest wporzadku !
nickjagger 2016-05-16 14:22:54
Swietni ludzie, szefostwo z ktorym mozna sie dogadac, mam niezbedne narzednia pracy, w dziesiejszych czasach trudno o dobra prace, stabilne warunki zatrudnienia , a to wszystko znalazlem w tej firmie , mam dobre zdanie o PP
ladyinred 2016-05-16 14:29:18
praca jako przedstawiciel handlowy jest bardzo przyjemna , nie widze zadnych minusow w pracy w PP , spelniam sie , rozwijam, lubie to co robie i jeszcze mi za to placa :)
zapracowany 2016-05-16 15:56:36
PP daje auto, wszystkie potrzebne narzedzia pracy! Daja zwrot za paliwo, nie ma z tym problemu. Caly czas sie rozwija, stad nabor na rozne stanowiska, ja pracuje ponad rok i zarobki pozwalaja na godne zycie. Mam prowizje od sprzedazy, tyle ze trzeba sie najezdzic , ale cos za cos
luśka 2016-05-16 16:02:18
Jesli chcecie byc w ruchu , poznawac nowych ludzi , miec kontakt z klientem , dobrze zarabiac i miec satysfakcje z wykonywanej pracy to polecam Polski Prąd, zapraszam wszystkich , ktorzy chca sie przekonac , ze tutaj nie jest zle :):):)
przedstawiciel 2016-05-16 16:14:28
tak jak wyzej, nie jest zle , najwazniejsze ze kasa sie zgadza
nowyPH 2016-05-17 10:56:08
pracuje w Pp od miesiaca, jak narazie jest wszystko tak jak mi to obiecywano na rozmowie kwalifikacyjnej, z samych prowizji mozna uzbierac niezla sumke , nie zauwazylem nie wywiazywania sie z warunkow umowy, porownujac z innymi firmami , praca PH w Polskim Pradzie to sama przyjemnosc
Tomasz 2016-05-19 09:30:46
Firma daje mozliwosc podnoszenia kwalifikacji, rozwoju zawodowego a takze satysfakcjonujace wynagrodzenie, wiec nie sadze aby Polski prad nie inwestowal w swoich pracownikow. Maja tez system motywacyjny, prowizje od sprzedazy, ale oczywiscie jest tez podstawa .
ania 2016-08-28 17:30:31
Czy ktos sie orientuje ile może tam zarobić asystenta zarządu?
ania 2016-08-28 22:11:15
Czy ktoś się orientuje jakie zarobki mogą być na stanowisku asystentki zarządu?
PPSA 2016-09-12 22:17:10
Akcjonariusze PP poszli w końcu po rozum do głowy i wyrzucili Prezesa Owczarskiego. Kiedyś miał pakiet większościowy.
2
Nowa 1111 2016-09-21 18:25:57
A wypowie sie ktoś na temat kierownika do zespołu utrzymania widziałam na pracuj .pl ogłoszenie
Nowa 1111 2016-09-21 18:26:13
A wypowie sie ktoś na temat kierownika do zespołu utrzymania widziałam na pracuj .pl ogłoszenie
Kwitek 2016-09-27 01:26:52
O ile atmosfera w pracy jest super o tyle na kasie strasznie (usunięte przez administratora)
tomek 2016-10-17 08:09:36
To masz zapisane na umowie i to sobie z nimi negocjujesz na rozmowie rekrutacyjnej @szymek więc raczej nie poznasz tutaj konkretnej kwoty. Pytanie tylko na ile masz doświadczenie w tej branży żeby wywalczyć sobie jak najwięcej ile się z tego da tak w ogóle
Lui 2016-11-22 18:28:57
nie rekrutują ?
Zostaw swoją opinię o Polski Prąd S.A - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polski Prąd S.A