Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Polski Prąd S.A

Pracowałeś w firmie Polski Prąd S.A i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Pecet - 2014-09-14 21:14:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niby kiepska firma gdzie wszyscy odchodzą lub odeszli źle zarządzana itp, tylko że istnieje wciąż na rynku i ma dochody. Skąd się to wszystko bierze, bo chyba nie z pracy krasnali.
zdjecie uzytkownika
michu - 2014-09-14 23:29:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
niestety dalej są ludzie którzy chcieliby bez wysiłku zarobić czy coś osiągnąć, a tak się nie da. zwłaszcza w tej branży. dla mnie to jest nieporozumienie jak tak można myśleć. ale widocznie da się. nie wiem jak to jest że pp sobie ciągle radzi mimo tego gadania jak tam źle, no naprawdę zagadka ;)
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2014-09-15 07:45:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widocznie nie jest tak źle jak to niektórzy opisują. Dlatego do niektórych wypowiedzi warto się zdystansować.
zdjecie uzytkownika
Porazka pp - 2014-09-15 08:29:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [michu - 2014-09-14 23:29:56]:
Jezeli nie znasz sytuacji to sie nie wypowiadaj o innych osobach. Wyrazaj opinie za siebie a nie za inne osoby poniewaz ich nie znasz. A poza tym jak pracac jest na samej prowizji to myslisz ze ludzie nic nie robia wiesz mi ze do tej firmy byli zatrudniani świetni handlowcy i managerowie i kazdy z nich miał swoje zobowiazania na które potrzebowal kasy..szkoda tylko ze pp spóżniał sie z kasą,albo zmianiąl warunki zatrudnienia zeby wypłacic jak najmniej.
zdjecie uzytkownika
Maniek - 2014-09-15 08:31:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jaro - 2014-09-12 10:10:53]:
TA firma istnieje z 8 PH na czele a działa ponad rok. ŻAŁOSNE :)
zdjecie uzytkownika
kasa - 2014-09-15 08:34:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to najbardziej boli- zarobki! Cały miesiąc naprawdę ciężkiej pracy a wynagrodzenie najniższa krajowa............:-(((((((((((((((( ale to Polska.....
zdjecie uzytkownika
Gobo - 2014-09-15 08:36:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z mojego doświadczenia odradzam pracę w tej firmie , pracownik traktowany jest gorzej jak pies, atmosfera kiepska pelna inwigilacja i kablowanie, prowizje zenujaco niskie, w trakcie pracy zmieniaja warunki zatrudnienia, zabieraja narzedzia pracy, katastrofa pod każdym względem ! dziękuję Bogu , że już tam nie pracuję......i życzę tego innym ......
zdjecie uzytkownika
migdał - 2014-09-15 08:41:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jasne,że nie jest tak źle. kto mówi o 8 ph? skąd macie takie info?może kiedyś tak było, teraz jest ich 30 na terenie całego kraju, więc sporo więcej niż 8 o których piszecie. najpierw trzeba sprawdzić a potem pisać. mi się w pp pracuje dobrze, i nie podoba mi się gdy ktoś pisze głupoty nie mając podstaw. hahaa widać jakie macie pojęcie-jaka najniższa krajowa jako wynagrodzenie??? od kiedy minimalna krajowa to prowizja? człowieku nie pisz takich farmazonów, bo widać że piszesz głupoty totalne,właśnie się elegancko wsypałeś ;)
zdjecie uzytkownika
Jack - 2014-09-15 12:08:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jako były manager regionu z przyjemnością przedstawię kilka faktów o tej firmy. powiem szczerze ,że doświadczenie w sprzedaży mam bardzo duże , zarzadzałem wieloma zespolami a le z czymś takim jak PP to sie jeszcze niegdzie nie spotkałem. Firam absolutnie nie sprzyja stwarzaniu pozytywnych warunków do pracy. ajk tylko zostałeł zatrudniony kazali mi zwonic zespól sprzedązowy z którym nie pracowałem nigdy, ktorego nie znałem a musiałem pozwalniac ludzi. Nastepnie wielka z rekrutacja tylko nikt nie daje szansy ludziom w tej firmie po miesiacu zwalniaja i kolejna rekrutacja. A jak udalo sie znależć odpowuiednie osoby to nagle zmiana warunków zatrudnienia...i wszscy odeszlismy ja rownież. Absolutny brak stabilizacji zatrudnienia ciagłe obawy o to co bedzie jutro. A kasa oczywiście zawsze z opóźnieniem. Na pewno nie polecam tam pracy, poniewaz spotka cie jedno wielkie pasmo rozczarowania.
zdjecie uzytkownika
Orfeusz - 2014-09-15 12:17:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Potwierdzam w tej firmie naprawde pracowało wielu bardzo dobrych PH oraz Managerów niestey brak lojalności i uczciwego podejścia do nas doprowadziła do tego ,ze pracuja tam jedynie nowe osoby, których staz to pewnie miesiąc albo dwa. Niestety w tej firmie bezustannie sa zmiany np. systemu wynagradzania, rekrutacji, szefa, podwładnych, systemu rozliczania itp. Wiele zmian wynika z tego iż ludzie stamtąd odchodza ponieważ nie jest to firma , która zagwarantuje Ci lepsza przyszłość. A fakt tego,ze jest tutaj prowadzona taka dyskusja swiadczy o tym,ze ludzie stamtąd uciekali i na pewno nie z nadmiaru kasy i zadowolenia.
zdjecie uzytkownika
Zorro - 2014-09-15 12:17:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)

Ostatnio byłem tam na szkoleniu i powiem szczerze ,że tak chaotycznego szkolenia, kompletnego braku organizacji to dawno nie wiedziałem. Natomiast mimo wszystko postanowiłeł spróbować. ( BŁAD) Oferta nie jest absolutnie konkurencyja dla klienta a prowizje tez nie powalaja. Po miesiącu byłem na rozmowie w konkurencji gdzie ceny sa duzo atrakcyjniejsze , prowizje i narzędzia również zatem polecam przejście do PGE. A firmie pp możecie potraktowac jako prace sezonowa. „wakacyjna”, chcociaz raczej szkoda w ogóle na nich czasu nawet tak przejściowo , ponieważ i tak Ci nie zapłaca.
zdjecie uzytkownika
Smutek - 2014-09-15 12:18:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadzam sie..szkoda czasu na takiego pracodawcę....
zdjecie uzytkownika
Kamil - 2014-09-15 12:31:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w tej firmie w centrali jako konsultant telefoniczny, absolutnie odradzam , klienci strasznie zle reaguja na firme poniewaz slysza o ich nieuczciwości, placa bardzo żenujace wynagrodzenie podstawowe a na prowizji nic nie jestes wstanie wyciagnąć a jak jest kryzys , które zdaza sie raz na miesiąc w tej firmie to pierwszego Ciebie zwolnia! Wielokrotnie tak było, ze konsultanci byli zwalniani po miesiacu pracy bo nagle cięcie kosztów. A do tego beda Cie przerzucać i traktowac jak niewolnika , który ma zajmować sie wszystkim. nie polcecam NIKOMU
zdjecie uzytkownika
hophop - 2014-09-15 12:38:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z każdej strony poniżenie- ze strony przełożonego - sprzedawaj bo inaczej wypad,- ze strony Klienta który wyżywa się bo został oszukany. Typowa śmieciówka, traktowanie człowieka jak zero, wymagania bardzo duże ale oczywiście za jałmużnę. Umowy o prace nigdy nie dostaniesz. atmosfera beznadziejna, umowa zlecenia i marne pieniądze, nie warto.
zdjecie uzytkownika
Robek - 2014-09-15 13:00:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na początku stwarza się pozory normalności ale to tylko gra. Omijać szerokim łukiem
zdjecie uzytkownika
Zyzek - 2014-09-15 13:56:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hophop - 2014-09-15 12:38:03]:
Pracowałeś w PP jako PH na umowę zlecenie i obiecano Ci umowę o pracę?
zdjecie uzytkownika
hophop - 2014-09-15 14:04:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zyzek - 2014-09-15 13:56:01]:
W którym miejscu jest napisane ze obiecano mi umowe o pracę? Czytaj ze zrozumieniem bo widze ,ze Ci od pozytywów mają skłonność do przekręcania wypowiedzi!!! Nie ładnie!!!! Pracowałem w biurze w dziale obsługi klienta. Mojej koleżance obiecywali to za 3 miesiące to za 2 miesiące az pozwalniali ludzi bo były ciecia kosztów. ta firma jest żenująca.
zdjecie uzytkownika
franek - 2014-09-15 21:12:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
praca nielatwa, trzeba miec wiedze, narobic sie, ale warto i ja mam takie zdanie juz od roku, od kiedy tam pracuje
zdjecie uzytkownika
gargamel - 2014-09-16 09:22:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
podsumujmy kilka mitów, które krążą odnośnie firmy Polski Prąd S.A.. przede wszystkim: ktoś pisał, że firma ma świetnie wyniki finansowe, więc jak wytłumaczyć, że 29 czerwca 2014r. w Warszawie odbyło się Walne Zgromadzenie akcjonariuszy aby zatwierdzić STRATE ZA ROK 2013!!!!!! ( dane sąd dostępne w Internecie, dane finansowe również tejże spółki ), firma że podobno rozwija i jest stabilna- to w taki razie dlaczego główny inwestor TFI Opoka wycofał się po kilku miesiącach - odpowiedź jest również dostępna w Internecie- proszę poczytajcie bo warto hahaha ( otrzymacie odpowiedź na temat zarządzających PP S.A. ), ktoś napisał, że w firmie jest 8 handlowców- błąd jest ich już mniej ,
Struktura organizacyjna: nie ma działu handlowego ( został jeden kierownik )- sprzedażą kieruje Pan e- prezes( nic dodać nic ująć ), nie ma działu rekrutacyjnego ( dziewczyny odeszły )- rekrutuje Pan e-prezes, nie ma działów jako takich. W centrali prawie nikt nie pracuje- Pan e-prezes ich o to poprosił żeby odeszli :-), przez firmę przewinęło się ponad 250 handlowców i 40 menadżerów + 5 dyr. sprzedaży- dlaczego odeszli?- wizja Pan e-prezesa była zapewne inna. w końcu skoro jest tak pięknie w firmie to dlaczego jest ona na sprzedaż? a teraz na koniec-wszelkie pozytywne informacje o firmie pisze wynajęta firma do tego ( tutaj prośba do zarządu ab dał im lepsze informacje po piszą głupoty )- za wbrew pozorom małe pieniądze( jaka kasa, takie komentarze )
zdjecie uzytkownika
antek - 2014-09-16 12:26:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gargamel, jesteś świetnie zorientowany...brawo! ciekawe dlaczego w takim razie pracowałeś w PP jeżeli tak znasz firmę od podszewki? Bzdury wypisujesz i tyle, szkoda się wdawać w takie płytkie dyskusje. Rozumiem, ze teraz pracujesz w firmie marzeń i realizujesz się zawodowo?
zdjecie uzytkownika
jaro - 2014-09-16 12:36:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
antek, nie ma co... przecież od razu widać, ze głupoty wypisuje tu jedna, dwie osoby. Firma nie ma działu handlowego - ulala, nie ma działu rekrutacji, nikt nie pracuje, może prezesa też nie ma? a może w ogóle nie ma firmy Polski Prąd? hehe :) może ja w ogóle nigdzie nie pracuję?! Tylko mi się wydaje... takich głupot dawno nie czytałem. Pracuję tutaj od jakiegoś juz czasu i zapewniam, ze firma ma się dobrze, moje wynagrodzenie też ma się dobrze, rekrutacja ma się dobrze, najlepiej sprawdzić samemu :)
zdjecie uzytkownika
adam - 2014-09-16 12:49:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [antek - 2014-09-16 12:26:27]:
Zastanów sie co Ty wypisujesz. Wiesz ludzie niestety na wąlsnej skórze dowiadywali sie jaka to firma. Zachecili ich podstawa, prowizjami, narzedziami i rozwojem. a co sie okazało firma po chwili zmieniła wszystkie warunki...i nie spelnila zadnego w ws]czesniejszych wymagan. A to co napisał gargamel to fakty o tej firmie z którymi zgadzam sie w 100%!!!
zdjecie uzytkownika
gośc - 2014-09-16 16:02:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety trudno znaleźć pozytywy pracy w tej firmie. O szacunku do pracownika również można zapomnieć. firma kompletnie jest niezorganizowana totalny chaos tam panuje, po 10 razy sprawdzają umowy i za kazdym razem dostaję inna informację. Zmiany warunków zatrudnienia w trakcie pracy..wszystko co było uzgodnione na rozmoewie rekrutacyjnej jest anulowane. Pracowbnicy ciagle sprawdzani , inwigilowani...nikomu nie mozna ufac wszedzie "kable'. Rotacja juz jest znikoma bo nikt nie chce znimi pracować...nikt tej firmy nie poleca ani klienci ani pracownicy. zarobic tez tam sie nie da..prowizje najniższe na rynku, oferta nie jest konkurencyjna. Starta czasu....
zdjecie uzytkownika
Zyzek - 2014-09-16 20:37:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hophop - 2014-09-15 14:04:38]:
No właśnie czytaj ze zrozumieniem. Ja nie twierdzę ja pytam, na końcu mojej wypowiedzi jest "?" czytaj znak zapytania. A pytam, bo napisałeś "Umowy o prace nigdy nie dostaniesz. atmosfera beznadziejna, umowa zlecenia i marne pieniądze, nie warto". Z tego wnioskuję, że na jakiejś podstawie liczyłeś na umowę o pracę skoro o tym piszesz. Potem jest o tym co obiecano koleżance, więc nie wiem czy to Ty czy ona miała problem z umową.
zdjecie uzytkownika
irek - 2014-09-16 21:21:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sporo niescislosci w niektorych opiniach, ziona jakimis lamentami,ale ciezko to uznac za obiektywne opinie
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polski Prąd S.A
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x