brak logo

PIEKARNIA ARTO

Częstochowa

Opinie o PIEKARNIA ARTO

anonim 2011-10-22 21:45:12
ciekawe kiedy ty tam pracowałeś i na pewno piekarze czy ekspedycja nie robi po 220h paranoja
anonim 2011-11-16 13:21:39
Zgada sie spedycja nie pracuje po tyle godzin, ja mialam srednio 250h w miesiacu, i nie wiem gdzie poprzednik 5zł na godzine wyliczył jak ledwo ponad 4zl wychodzi, smiech na sali
PRACOWNIK 2012-04-18 16:59:44
mówcie co chcecie zarobki może faktycznie są marne jak na nasze realnia (ok 1100złmc) ale przynajmniej atmosfera pracy miła, a co do ciezkosci pracy to niestety w piekarni jak to w piekarni :)
PORAŻKA!!! 2012-08-05 19:08:47
Ciężka robota, marne pieniądze. Nie ma co liczyć niż na najniższą krajową i to z wielką łaską. Nie da się długo pracować. Nie polecam.
diabel 2012-10-14 12:53:12
praca za marne pieniadze 1300zl i do domu nie polecam niech kryk sam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za ta kase
2013-08-31 15:09:52
moze za 25 lat dostaniesz lepsza kase ale predzej sie zwolnisz
2013-09-03 20:12:44
ja tam pracowalam 5 lat i zero kasy wiecej do kieszeni jak na taka prace w nocy to bardzo slabo sie zarabia
pip 2014-06-19 15:16:57
całe to arto jak mówią to naprawdę żenada zarobki minimalne a wymagania maksymalne nieżle ale ja odradzam
pracownik 2014-07-31 21:17:47
Pracuję 3 lata zarobki oparte są na najniższej krajowej więc podwyżkę masz z automatu co rok, do tego dodatek nocny z jeden dzień nadgodzin z 1500 wyjdzie. Szału nie ma, ale biorąc pod uwage, że jest umowa, opłacone składki ZUS, US itp. pensja w terminie - to w sumie bardzo dobrze.
pracownik od 10lat 2014-08-27 15:35:36
Witam,
powiem tak pracuje tam ladnych pare lat (ponad 10) jako kierowca, fakt stawki za place sa ponizej najnizszej krajowej placa ok 4,25zl na reke za godzine pracy, praca jednak odbywa sie w milej atmosferze szefostwo jest jak najbardziej w orzadku, szef i szefowa potrafia co prawda zwracac konkretnie i dobitnie uwage ale zazwyczaj w 100% maja racje :) moze placili by godziwie chocby z najnizsza krajowa ale jak to mowia "jest jak jest" i raczej niczego nie zmienisz, jak ktos liczy na awans, docenienie wkladu pracy czy tym podobne niech lepiej szuka innej pracy :)
Mistrz 2015-01-07 10:06:55
Podejrzewam, że niejednokrotnie takie próby mogły zostać podejmowane, jednak panuje spore bezrobocie i pracodawca może wyjść z założenia, że jak nie ten to następny się zgodzi na dane warunki. Jeżeli teraz oferują jakieś śmieciowe warunki to przecież nie jest to w interesie pracodawcy by to zmieniać na gorsze dla siebie.
adrian 2015-03-10 03:07:59
Powaznie 4,25 to stawka, za jaką pracujecie w piekarni Arto? Toż to ledwo starcza na życie chyba, biorąc pod uwagę standardowy etat, czyli 160 godzin wychodzi 680 złotych miesięcznie. To jest połowa minimalnej krajowej, może to zatrudnienie na połowę etatu, czy coś? Jaki rodzaj umowy Wam w takim razie proponują?
pracownica 2015-03-11 08:33:31
Nie wiem kto w Arto zarabia 680 zł? Ja nigdy nie dostałam mniej niż 1400, a teraz znowu była podwyżka od nowego roku, pracuje 2 lata. Pracowałam u konkurencji nie mogłam liczyć nawet na 1000.
arek 2015-03-14 10:03:54
Bzdury piszecie.. Nie płacą może kosmicznych pieniędzy - ale jak na tą branże to na pewno powyżej średniej ( oczywiście nie krajowej :-) ).
aaaaa 2015-04-22 18:49:40
marne pieniądze placa robota ciezka odradzam
RAJ-ca 2015-08-20 17:14:32
jak chcesz zarobic to na sprzataczke miejskij kibli sie najmnij badz dozorce magazynow tesco 5zl/h to stawka wieksza niz w arto :)
gość 2015-09-15 20:08:30
RAJ-ca ma rację. Nie dadzą zarobić więcej niż 1300. Co innego pracując jako piecowy albo ciastowy, ale szczerze mówiąc nie opłaca się. Szkoda nerwów i zdrowia a na dodatek codziennie słyszysz tylko ale że bułki nie takie, albo chleb trafiony. Jeśli chcecie się męczyć to nikt wam nie broni, ale po paru miesiącach uciekniecie z tej piekarni sami.... Droga wolna róbcie jak uważacie
RobSoNN 2015-09-22 18:07:43
jak powyzej...stawki nie powalaja atmosfera tez...ale wszystko zalezy od dzialu u nas na ciastkarni zalezy na ktora trafisz zmiane raz atmosfera ok raz pseudorygor...spedycja ludzie pracujacy ciezko za marne pieniadze to samo kierowcy...wystarczy zerknac na rotacje pracownikow nawet imion nie idzie spamietac :)
marseli 2015-09-23 22:34:22
może było by i dobrze gdyby nie mieszano spraw służbowych z prywatnymi będąc na językach całego zakładu jak to wyprawiają niektórzy kierownicy oraz nieogarnięte zmianowe nie mający bladego pojęcia o logistyce zmianowej i tylko potrafią grać w bilarda:) i mówić że takie jest życie(jak by byli posłami albo tymi co chodzą przy rabatkach )bo jeśli niema się pojęcia o tym co się robi w nowej pracy to trzeba wrócić do punktu wyjścia czyli poprzedniej pracy a nie męczyć siebie i innych .Co do zarobków to przy mieszany ch zmianach najniższa krajowa nie jest taka zła ale spedycja która robi z reguły tylko noce i kierowcy za najniższą to powinni robić adekwatni do tego co im płaća a nie robić za grosze wysłuchując jakiegoś rabatkowca albo szefa lub szefowej nie panujących nad emocjami i wykazujący poziom kultury taki sam jak pan Antoni co to kaczki goni:)
1
pracownik 2015-09-29 16:02:36
trochę przekoloryzowane powyższe opinie...
praca jak praca, szef w porządku człowiek wymagający a i zarazem wyrozumiały,
płaca regulaminowa zgodna z harmonogramem czasu pracy etc...
ludzie pracujący w tym zakładzie w większości zadowoleni z dużym stażem pracy także nie rozumiem narzekania...
minus rozliczanie godzin nocnych i nadgodzin...
brak jakichkolwiek deputatów nawet dla pracowników z dużym stażem...
plus terminowe wynagrodzenie, urlopy zgodne z przysługującymi etc...
feleK 2015-10-16 11:46:34
Uczciwa firma. Lepiej mieć wynagrodzenie od najniższej i zarobić z dodatkami 1500 niż jak w innych firmach obiecują 8 zł/godz i trzeba zpieralać po 200 godzin miesięcznie bez wolnego.
pracownik 2015-10-16 17:25:01
zgadza sie zapier...po 200h dobre i obiecuja 8zl... tu masz przynajmniej czarno na bialym zapierdal.... po 280h za nie cale 6zl... szczera prawda kto pracowal ten wie... a co do "zainteresowana" i godzin nocnych to chyba nie wiesz co piszesz pieniadze albo dzien wolny...taaaaaaaaaaa wszystko w srednia wciagniete wyliczajac wyplate jakiemu kolwiek pracownikowi zgodnie z regulaminem nocki, nadgodziny itd kazdy zarabial by conajmniej 3000zl ale co tam lepiej zarabiac z dodatkami 1500zl....
byly pracownik 2015-10-18 16:59:18
witam, opinie nie adekwatne z prawda, praca ciezka ale i wyplaty godziwe, ponad 12zl za h szalu nie ma ale jak na te warunki do przyjecia, praca zgodna z regulaminem 168h wyplaty srednio po 2800zl plus dodatki, socjane itp uropy bez problemu, wolne na zadanie tez, co jakis czas wyjazdy integracyjne dla pracownikow, paczki na swieta, bony itd ogolem warto sie starac o prace w ARTO.
Martyna 2015-11-01 19:34:11
bardzo dobra praca, zarobki normalne plus premia, dodatkowo kawka herbatka na kazda zmiane gratis, a i slodkosci mozna sie najesc do woli oczywiscie za darmo :) dobre deputaty choc dosc skromne... ale ida swieta wiec jak co rok dostaniemy bony zakupowe :)
GustaFF 2015-11-24 09:15:31
a napiszcie czy tak na marginesie ze zapytam "menadżerowie" dalej handlują paliwem? troche mnie w kraju nie było ale jak to mówią jak nie masz na wache uderz pod almę zawszę coś kupisz :)pozdrawiam długoisa z pandy ktry zawsze wie co i gdzie sprzedać :)
GustaFF 2015-11-25 03:30:33
sorka pomylka juz temat poruszylem to nie ta piekarnia hehe paliwko mozna nabyc pod alma ale od dlugopisow z Mareeto w niebieskich pandach ;)
Klaudynka 2015-11-27 08:02:12
bardzo dobra praca stabilne wynagrodzenie wszystko zgodne z umową
Znany 2015-12-12 19:37:48
Ja słyszałem że oni nie mają płacone za godziny tylko za piec wypieczonego pieczywa. Pomocnicy na stole zarabiają około 1600 zł ciastowi i piecowi koło 2000 zł. Nie wiem jak mają kierowcy i ekspedycja płacone ale oni zawsze narzekają :D no a wiadomo biuro i menadżerowie mają najwięcej chyba 5000 zł na miesiąc na pewno menadżer z pandy :D:D:D
filantrop 2016-05-11 19:19:48
wiadomo , że każdy chce złapać ile tylko się da...
Zostaw swoją opinię o PIEKARNIA ARTO - Częstochowa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PIEKARNIA ARTO