logo Amplifon Poland Sp. z o.o.

Amplifon Poland Sp. z o.o.

Łódź

Opinie o Amplifon Poland Sp. z o.o.

nie-rolnik 2014-04-11 23:11:29
szukam rzetelnych informacji o Amplifon, znajomy polecił mi forum Goworka, pomożecie - wiecie coś o tej firmie?
6
Aga 2014-09-14 15:11:04
Praca w firmie takiego Prezesa to sama przyjemność (i nie bez powodu piszę z dużej litery). Lepszego szefa chyba ciężko sobie wymarzyć. Odpowiedni czlowiek na odpowiednim miejscu i po kilku latach wspólpracy z p. Radkiem w poprzedniej firmie nie umiem powiedzieć jednego negatywnego slowa.
Samej firmy Amplifon nie znam, lecz nie umiem sobie wyobrazić aby pod takim szefostwem coś moglo byc nie tak.
4
Roro 2014-10-28 08:35:26
Odnoszę wrażenie, że albo ta opinia jest prawdziwa, albo jest tak przeszyta ironią, że aż kipi. W zasadzie Amplifon oferując aparaty słuchowe na rynku polskim wielkiej konkurencji chyba nie ma, bo wydają się być świetnie zorganizowani - sama strona internetowa wiele o nich mówi (http://www.amplifon.com.pl/dane-spolki)
Aga 2014-11-11 13:27:57
nic nie kipi, ironii nawet grama w tym nie ma :) A widać że nie tylko ja mam takie zdanie (większość pracowników tej firmy pracowało wspólnie wcześniej w innej firmie, więc o czymś to świadczy...). Osobiście polecam z całego serca i trzymam kciuki za pozytywną rektutację dla najlepszych :)
1
radek 2014-11-13 18:12:12
tak to jest jak się pochopnie kogoś ocenia, na podstawie kilku dni pracy czy nawet na podstawie samej rozmowy kwalifikacyjnej, to niewiele można powiedzieć, nawet jeśli była negatywna, na tej postawie nie można ocenić całej firmy, pracowników, szefostwa, działów, tego jaka jest atmosfera nawet w firmie..
3
alka 2014-11-27 21:51:47
@Aga, możesz przybliżysz rekturację? w sensie o co ptyają? czego oczekują czy coś? ważne to dla mnie, bo chce się tam zatrudnić i dobrze wypasć na rozmowie, a wiadomo prościej będzie mi jak się do niej przygotuje. Może ktoś jeszcze ma jakieś informacje, będę wdzięczn za każdą wiadomość. A, z wykształcenia jestem audiofonologiem.
1
iga 2014-12-15 22:53:35
podczas rozmowy rekrutacyjnej bądź po prostu sobą :)
Aga 2015-02-08 11:20:06
zgadzam się z Igą. Najlepiej być po prostu sobą. W tym zawodzie ważna jest empatia, nieprzenoszenie pracy do domu (kto przenosi nie wytrzyma długo), umiejętności sprzedażowe, chęć ciągłego doszkalania się, praca z pacjentem starszym itd. Mi się podoba ten zawód bo nie lubię siedzieć i robić w kółko to samo. protetyk słuchu jest zawodem mocno wszechstronnym mimo pozorów
1
andy 2015-07-22 21:33:45
myślę tak jak ty też nie lubię siedzieć i robić w kółko to samo. Bardzo wam dziękuję za taką informację i chętniie sam też podejmę pracę dzięki amplifon poland sp zoo :) Może się kiedyś spotkamy na podobnym stanowisku wakacje zaraz się kończą i niestety lub stety muszę isć do pracy powiedźcie na jakie można liczyć zarobki
żonka 2015-08-13 18:45:09
witam Wielkiego Prezesa tej "firmy" jeśli można nazwać to firmą, mąż noszący aparaty słuchowe kupujący baterie Łódź ul Maratońska, wielka pani sprzedawczyni gwiazda siedząca na tyłku stwierdziła że nie może kupić on więcej niż 2 opak baterii, bo wszedł jakiś "śmieszny" regulamin, to przepraszam bardzo gdzie Ci ludzie mają kupować po więcej sztuk? jeśli ktoś potrzebuje więcej..... oczywiście mamy punkt gdzie można kupić więcej opakowań baterii i o wiele wiele lepsze aha i tańsze. AMPLIFON stało się bezszczelną i arogancką firmą, albo czymś w tym rodzaju...życzę szybkiej upadłości tej firmy.
1
oj tam 2015-08-20 15:42:03
@żonka a czy Twój mąż kupował też tam aparat??
2
dolina 2015-08-22 16:06:20
Hmm, dla mnie trochę dziwna jest ta sytuacja. Przedstawiona jeszcze w ten sposób wydaje się być zupełnie infantylna. Nie wiem co prawda jaki regulamin firma podpisała, ale z tego co widać to nie jest on zbyt korzystny dla firmy, nie mówiąc już o wzburzeniu klientów. Wnioski chyba każdy sam jest w stanie wyciągnąć.
dolina 2015-08-22 16:08:13
Hmm, dla mnie trochę dziwna jest ta sytuacja. Przedstawiona jeszcze w ten sposób wydaje się być zupełnie infantylna. Nie wiem co prawda jaki regulamin firma podpisała, ale z tego co widać to nie jest on zbyt korzystny dla firmy, nie mówiąc już o wzburzeniu klientów. Wnioski chyba każdy sam jest w stanie wyciągnąć.
leszek 2015-08-22 17:48:50
@żonka, to ja naprawdę nie rozumiem dlaczego nie kupujecie w tym innym sklepie, skoro lepiej i taniej. Najwyraźniej tutaj sprzedaż jest detaliczna, a nie hurtowa, aby nie powstała sytuacja, że przychodzi osoba potrzebująca i nie ma baterii do aparatu. Nie zawsze liczy się zysk, czasem trzeba patrzeć na dobro klienta.
Audioprotetyk 2016-01-16 15:24:01
Apel do osób niedosłyszących: starajcie się korzystać, zwłaszcza przy doborze i zakupie aparatów słuchowych, z usług małych, w całości polskich, firm a nie ogromnych sieciówek, mających zwierzchnictwo poza granicami Polski. W takich molochach, protetyk słuchu bardzo szybko przekształcony zostaje w sprzedawcę, podobnego do tego ze sklepu obuwniczego. Takie jest prawo wielkiego biznesu i wielkiej ekonomii. Nie dajcie się zwieść pięknym wnętrzom, słodkim minom, rozkosznym uśmiechom, kawie z ciastkiem i innym gratisom. To i tak Wy za wszystko płacicie i nawet nie zdajecie sobie sprawy jak słono.
Pozdrawiam
2
duplo 2016-01-18 21:41:22
no to jest oczywiście prawda. Ale co Ci to tak naprawdę przeszkadza skoro jeśli chodzi o zarobki to nie odbija się wcale na nich aż tak źle. Wyjedź do wielkiego miasta to będziesz miał co chcesz
fista 2016-01-21 16:49:02
@andy jeśli wciąż szukasz, to mają teraz ogłoszenie, że poszukiwany jest protetyk słuchu jako doradca klienta, i to w całej Polsce. Podobno i benefity zapewniają, ciekawe tylko jakie.
ona 2016-01-23 14:17:07
Omijajcie tą firmę z daleka! pracowałam tam i całe zarządzanie nią, przez Pana Radka, który nazywa się PREZESEM, a jest jedynie członkiem zarządu to jedna wilka kpina! za nic mają pracowników i klientów!
2
polotv 2016-01-23 19:10:38
@fista no zapewniają benefity i opiekę medyczną dla każdego Pracownika zatrudnionego powyżej roku w firmie. Oferta warta przemyślenia bo jest to firma która jest światowym liderem na rynku doboru aparatów słuchowych
egzan 2016-02-02 19:00:15
Jest to pewnego rodzaju zachęta i zabezpieczenie z ich strony aby pracownik pracował dłużej, po pewnym czasie @polotv może takie pracownik dostać podwyżkę
1
Mikołaj 2016-02-19 20:12:31
jak dla mnie strzał w dziesiątkę z tym przepracowaniem roku. W sumie to jakaś forma nagrodzenia za przepracowany wspólnie czas i zachęta do dalszej, owocnej współpracy jako protetyk.
robert 2016-02-22 21:40:45
na pewno teraz nadal szukają własnie osób jako Protetyk słuchu - doradca Klienta, tylko, ze na rożne miasta jak np. Toruń albo Kraków i wydaje mi się, że nadal to jest na plus bo dają umowy.
Natalia 2016-03-13 12:04:52
Zazwyczaj w protetyce nie ma innej opcji, jak tylko umowa o pracę. Oczywiście, to bardzo dobrze świadczy o firmie, ale nie wydaje mi się, by czymś szczególnym się wyróżniali
Piksel 2016-05-05 20:24:57
niby tak, ale z drugiej strony.. mało ostatnio pewniaków na rynku, gdzie idziesz i masz na start zaoferowaną umowę o pracę. Mnie to bardzo cieszy, chociaż szkoda, że ostatnio nie pojawiły się nowe oferty pracy.
amoże 2016-08-07 16:39:29
Jako pracodawce szczerze POLECAM ,l firma ok :), Ale zależy od tego do jakiego miasta i oddziału starasz się o pracę , tak naprawdę władzę trzyma regionalny a sam prezes to nie wie tak naprawdę co się dzieje w danym oddziale , A SZKODA :(
vcj 2016-08-07 22:39:56
@ amoże powiedz prosze w takim razie w jakim mieście pracujesz?
Mini 2016-09-08 09:40:06
Pracuję jako asystentka protetyka, zajmuję się dokumentami itp.
Bardzo rzetelna firma, weekendy wolne, nie mogę nic im zarzucić, jedyny stres to ludzie którzy przychodzą, czasem fajni, czasem mniej.
Wystarczy cierpliwość, uśmiech i profesjonalizm.

Polecam.
wink 2016-09-08 10:32:43
no właśnie, ciekawe czy na wszystkich stanowiskach są wolne weekendy jak u ciebie czy na których się jednak pracuje
olek 2016-09-11 11:53:05
Czyste naciąganie. Najtańszy aparat 2000 zł-. Zwykła mafia bo warte to 200 zl- ale korzysta z różnych refundacji i robi starszych ludzi w konia. Chamstwo które trzeba wyplenić.
1
xxx 2016-09-11 12:43:16
Może jednak wiecie czy wypłata jest u nich terminowa?
Mini 2016-09-14 20:08:24
Serio? Masz w ogole pojecie o tym? Widziales kiedys czlowieka ktoremu doskwiera niedosluch, a po ubraniu aparatu czuje taka radosc, ze nie chce rozstawac sie z nim.. to nie sa ceny od tak z kosmosu. To jest protetyka, rehabilitacja ucha, nie wciskanie ludziom sprzetu, nie da sie namowic kogos kto tego nie potrzebuje wiec ogarnij sie nim zaczniesz pisac takie bzdury.
1
Karina 2016-09-15 12:52:31
Tez tak @uwazam jednak to porządna firma i to nie jest 100zl żeby kogoś naciągać tutaj klienci sa zorientowani w temacie
Zostaw swoją opinię o Amplifon Poland Sp. z o.o. - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Amplifon Poland Sp. z o.o.