brak logo

Dr.Leks

Wrocław

Opinie o Dr.Leks

Norma 2012-11-27 08:22:41
Panie Starszy jakby Pan miał możliwość to też by Pan zmienił pracę ..ale gdzie z takimi kompetencjami ? i w tym wieku znaleźć pracę .Ale dobrze że Pan Starszy czyta opinie to prezes jest na bieżąco no chyba że mu sekretarka wydrukuje szybciej od Pana ...Dzień bez dziobania dniem straconym ...a jak jest prawda to Pan Starszy dobrze wie . Stań człowieku przed lustrem i powiedz to do siebie kilkanaście razy i tak to Ci nie pomoże ani Twojemu prezesowi i tak Cię prędzej czy później wypluje
1
Dziękujemy 2013-01-30 08:51:03
Dziękujemy Panie Prezesie , że pozwolił Pan ogrzewać biura w firmie , siedzenie w kurtkach przy minusowych temperaturach to naprawdę spory problem . Jeszce raz dziękujemy że jest ciepło i mamy pracę dzięki Panu . Podziękowania piszemy na oficjalnej stronie dostępnej dla wszystkich , ponieważ obawiamy się że Pana sekretarka wykasuje podziękowania a z tego co wiadomo Pan poczty odbierać nie potrafi ale może spróbuje Pan w internecie poczytać
ściskamy cieplutko
pracujący
byłam i doświadczyłam 2013-02-04 19:53:25
Jest takie powiedzenie' masz to na co godzisz się"a ja się godziłam na poniżanie, ośmieszanie, dręczenie ,typowy terror stosowany przez jednego niby chłopa bo kobieta to raczej nie jest tylko ,jakiś pomyleniec i to ma być główny księgowy.Każda normalna dziewczyna odchodzi bo ma jej dość ale nikt nie reaguje co się w tym dziale dzieje a wy piszecie o chwilowym chłodzie w biurach to jakiś dowcip w porównaniu z tym co tam przechodzą dziewczyny pracując pod jej nadzorem.Jak zwalniałam się to powiedziałam że wolę wodę z kałuży pić niż tego deb... słuchać i oglądać ale,jak ją po 7 latach przypadkiem zobaczyłam w takim różowym berecie z wielką kokardą to stwierdziłam że chyba całkiem zbzikowana i nawet żal mi się jej zrobiło,
Oddani 2013-04-17 21:32:30
Panie Prezesie ponieważ sytuacja na rynku jest ciężka chcielibyśmy Panu pomóc

Nadchodzi taki moment w firmie że zmiana stanowiska pracy powinna dotyczyć również Pana Prezesa .Dlatego proponujemy Panu zmianę stanowisko pracy na brygadzistę a pozostałym członkom zarządu na magazyniera . Biorąc pod uwagę ciężką sytuację proponujemy zmianę i zmniejszenie wynagrodzenia
jako brygadzista 1500 zł netto
a członkom zarządu- magazynierom 1200 netto ‘” ( tym bardziej że z jeden z członków zarządu którego kolor włosów wskazuje na charakter zmienny ..delikatnie mówiąc ….pobiera emeryturę wojskową ……a drugi który ma troszeczkę mniej włosów jeździ autem służbowym nawet na drugą stronę ulicy jakby miał GPS a, byłby Pan zaskoczony jakie miejsca w weekendy odwiedza )
Proszę wziąć kartkę i długopis ( bo z kalkulatorem to takie nowoczesne narzędzie i nie wiemy czy Pan da radę …) i podliczyć wynagrodzenia Pana oraz „członków” + koszty eksploatacyjne samochodu . Miesięcznie kwota może przekroczyć kilkadziesiąt tysięcy .
Nie będziemy Panu ustalać premii bo świetnie Pan to robi i na pewno Pan i pozostali będą zadowoleni . Nie zmieniajmy czegoś Panie Prezesie co funkcjonuje ..dobrze i powoduje że pracownicy ochoczo i uczciwie pracują czyli
- akordzik Pan sobie Policzy , obrót ,ilość punktów itd.. no i oczywiście członkowie . Temu „ Rudemu ” to takie techniczne rzeczy ( bo akordu nie da rady ) typu toalety czyste , pozamiatać itp. bo to były wojskowy tak aby nie musiał długo myśleć a temu podobnemu do " Biedronia" to jakieś delikatnie prace aby się nie schylał …bo kto wie kto będzie czaił się z tyłu…

. Proszę pamiętać
- o odpowiedzialności materialnej ale mamy nadzieję że jako Szef będzie pan przykładem dla
pozostałych pracowników
- niech pan póki może wykorzysta urlop bo może być za późno ….sezon się zbliża
- za L4 niech Pan nie potrąca sobie Szef też człowiek może zachorować ….przy takich oszczędnościach
głowa może boleć …
Jeżeli możemy Panu jeszcze w jakiś sposób pomóc to proszę pisać śmiało … czekamy….to jest tylko część propozycji liczymy na Pana jak zawsze …
Pana oddani Pracownicy

P.S
Spłuczka w toalecie się zepsuła Pan powie temu …no wie Pan ..żeby szybko naprawił …bo woda …a to koszty …
Rec 2013-06-28 19:26:58
Zmieniło się , tym razem Pani Kadrowa nie nadąża nad wypisywaniem świadectw pracy , bo ludzie się zwalniają codziennie . W magazynie zostanie tylko brygadzista , który co drugi dzień jest w stanie wskazującym na spożycie , bo co biedak może zrobić tylko pić bo już prezes nawet jego donosów ma dość w końcu jakiś wynik warto zrobić a tu tylko obciążenia i manka na magazynie .i do tego jeszcze trzeba myśleć . Przerosło chłopaka . Dobrze że jeszcze ma drugie źródło dochodu Paliwo i palety są nadal w cenie
Koniec 2013-07-11 17:50:53
To że firma upada jest kwestia czasu to widać gołym okiem , idź i zobacz jaki zarząd taka firma . ludzie się zwalniają bo za 1000 zł na czarno i bez umowy nikt nie chce pracować a prezes sam wyciąga pieniądze w kopertach które wcześniej przygotowuje a później udaje wariata że się pomylił lub będzie wciskał że dał na pewno .Człowieku ile można . To nie koniec zwolnień . Tu prokurator w najbliższym czasie będzie miał co robić już zbierają dowody .
Do 2013-08-10 12:07:44
Tak , jest " cudowna " wszyscy sobie pomagają i nikt na nikogo nie donosi ludzie są życzliwi a prezes zmienił się i wypłaca pieniążki w kopertach ale ..zamkniętych i tylko raz na dwa miesiące potrąca wypłaty . To dobry człowiek tylko zagubiony w nowej rzeczywistości , ale robi postępy już pisze maile tylko że ręczne na kartce no ale kiedyś się trochę inaczej studiowało .Podobno w Leksie już liczydła wycofali i są kalkulatory ..ale szef jest tradycjonalistą lubi liczydła i pewno kilka zostanie...
Dziwni Ludzie 2013-08-25 10:08:12
Faktycznie jacyś dziwni ludzie w tym Leksie pracują , nie możesz się dodzwonić a jak się dodzwonisz , to przełączają na jakąś halę ,gdzie jakaś Pani jak musi to odpowie albo totalnie spuści z drzewa klienta .I tak Cię przełączają a jak chcesz rozmawiać z kierownikiem lub dyrektorem to nie ma , a w internecie są imiona i nazwiska . To ja się pytam czy taki Pan dyrektor [usunięte przez administratora]jest dla mnie czy ja dla niego , wykasujcie w internecie wszystkie kontakty na tej śmiesznej stronie dane tych ludzi albo ich zmięcie , jaki sklep internetowy ? tu nic nie działa co to za zdjęcie bzdurne jakieś gazetki jak ceny są całkiem inne Kto tych ludzi szkoli czy oni nie wiedzą że to dzięki nam czytaj klient mają pracę .
Konkret 2013-09-03 16:23:01
Najpierw umowa zlecenie na 1000,00 zł netto a później jak przeżyjesz kilka miesięcy umowa o pracę . Dostajesz do podpisania odpowiedzialność materialną bez przeprowadzenia inwentury i każdy kto jest może kraść na Twoje konto .1500 netto najniższa krajowa umowa na trzy miesiące na premie nie licz, nawet jak wypracujesz to i tak przy inwenturze zabierają całość a z podstawy nie mogą chyba że podpiszesz że się zgadzasz na potrącenie z podstawy wtedy zabiorą . Ale nikt nie podpisuje , dlatego zabierają z premii . Za soboty nie płacą , oraz za nadgodziny również nie płaca , jak napiszesz więcej godzin kadrowa każe Ci zmieniać kartę ewidencji pracy , jak tego nie zrobisz to przy najbliższej okazji zwolnią , dają do podpisu jakieś bzdury że czegoś nie zrobiłeś spóźniłeś się itp aby spokojnie dać Ci na koniec miesiąca wypowiedzenie natychmiastowe lub ewentualnie normalne za porozumieniem stron .Czyli propozycje nie do odrzucenia otrzymujesz .Tylko że w ostatnim czasie ludzie nie chcą pracować dłużej i nawet jak jest inwentura pracują po 8 godzin. I zamiast inwentury która ma trwać dwa dni , jest inwentura która trwa 4 dni. Wszyscy są w k..bo są opóźnienia klienci nie dostają towaru a przedstawiciel nie zarabiają kasy a prezesuniu ma to w trąbie bo i tak zabiera z wypłat i wychodzi na swoje . Można się zatrudnić tylko dlatego aby później wszystko dokumentować i powalczyć w sądzie o swoje . I tak już wiele osób zrobiło, ajenci , pracownicy łącznie z byłym wice prezesem i pana [usunięte przez administratora] skubnęło . Czkawkę miał mocną ale jak widać. czkawka wraca zawsze tylko czekać kto będzie następny .
1
Konkret 2 2013-09-03 17:01:44
Wypłaty wiesz , o prezesie też wiesz a teraz ludzie i sprzęt .Niestety nie licz , że ktoś Ci pomoże , nie ufaj , nie rozmawiaj inne tematy , niestety większość donosi , pozostali słuchają i cieszą się że następny frajer przyszedł do firmy . Ogólnie wszyscy mają w gdzieś firmę i prezesa . Kłamią oszukują i naciągają .Żeby to była jeszcze firma nowoczesna , firma , ale tutaj jest jak 25 lat temu . Firma to ludzie a że ludzie tacy są to tylko i wyłączenie Skąpca wina . Budynki się rozwalają a oni zamiast naprawić to malują co roku to samo i co roku farba odpada. Na magazynie zimą minusowe temperatury a latem gorączka . Myślą że klopsikami i wodą załatwią wszystko . Ludzi mają wypadki spadają z drabin to wtedy biedna kadrowa biega żeby pozyskać od pracownika że przeszedł szkolenie bhp . Nie ma gdzie trzymać papieru toaletowego do d... to najtańszym kosztem postawili namiot który się zawala . Chcesz zobaczyć jak wygląda firma wejdź do środka na magazyn zobaczysz jaki syf jest . Nie wspomnę o szczurach . Samochody które kupują psują się minimum raz w tygodniu . Zresztą sam prezes preferuje w złomach kupił kiedyś lincolna używanego i nie wiadomo dlaczego po tygdniu jeździł przechylony na jeden bok .Może jeździł sam ? Ale jak lubi taką jazdę bokiem niech sobie kupi jakąś łódkę . Ktoś fajnie napisała , że liczydła zlikwidowali ale to nie prawda nadal tam są . Zobacz jaki pokój ma dyrektor finansowy . To dziupla 4 metrowa , w której i tak co pół godziny gość drzemie " gabinet " jak w toalecie . W księgowości masz delikatne panie które już w sierpniu proszą aby grzać a jesienią pracują w kurtkach . Asystentka prezesa >>nie mów czasem do niej sekretarko bo już na starcie masz przerypane. >> lubi czuć się ważna i wszystko wiedzieć , plota jakich mało . Ale jak będziesz miły dla niej to może nawet odpowie Ci dzień dobry , tak to jest uczy się od najlepszych . Reszta działui kontroli zdziesiątkowany . Kontrolują sami siebie i na wzajem kapują ale co się dziwić jak tam byli policjanci nieroby , . Sama prawda . Poczytaj zdecyduj i daj znać .
1
Konkret 3 2013-09-11 17:24:00
Jak jesteś na umowie zlecenie to potrąci Ci z umowy ,nawet jeżeli się nie zgodzisz bo umowę otrzymujesz na koniec miesiąca ,Jak Skąpcowi jest mało to potrąca wszystkim od magazynu po dział zakupów , kontroli itd itd .pod byle pretekstem .Dział zakupów może zrobić Ci takie manko że po roku możesz nawet się nie skapniesz .A jeszcze jak pracuje tam taka Pani [usunięte przez administratora] która,pojęcia nie ma o handlu i zamawianiu towaru , myśli że jest jakąś kierowniczką , tylko na donosach się skupia. Ale prezenty od producentów bierze jak nikt inny - a oni z niech łacha drą że tania w utrzymaniu i nawet kiepski towar weźmie dla siebie bo za darmo. A później na magazynie się dziwią że przyjeżdża tyle towaru który leży kilka miesięcy , ktoś normę musiał zrobić . Prezes nie płaci trzeba dorobić w taki a nie inny sposób
Kontrole 2013-09-20 18:05:59
W każdym dziale tak jest jak poprzednio pisano. Leks już ma za sobą jedną kontrolę z Inspekcji Pracy i wiadomo że mogą magazyny zamknąć , bo to w jakich warunkach ludzie pracują to jest jeden wielki dramat , aż czekać jak ktoś zginie , bo już nogi były wcześniej łamane .Kontrole będą wracać a jeżeli teraz nie zamkną magazynu to na pewno zrobią to zimą bo przy minusowych temperaturach nie da się pracować . Za jedną kontrolą pójdą i następne , to się tak szybko nie skończy a ten pan który jest prezesem i nawet swojego brata traktuje jak szmatę nie wspominając już o innych na pewno już odczuwa skutki kontroli . Teraz jeszcze musi obciążyć halę za manko na 50 tysięcy i nie pomogło mu nawet to że kilka miesięcy temu dał tam na kierownika jednego z największych donosicieli . Tak Panie[usunięte przez administratora] tak kończą donosiciele na hali zimą w obciętych rękawiczkach tyle lat pracowałeś i nie wiedziałeś jak możesz skończyć >
Kolega 2013-12-05 18:10:02
Słyszałem że są kontrole za kontrolą w Leksie i grubą kasę płacą same kary .Teraz zima idzie i pewno będą następne kontrole tym razem na magazynie bo temperatury są minusowe tak jak zawsze . A Skąpiec coraz mniej ma na kupce i codziennie ubywa sezon się kończy ale jest dobrze idą inwentury będzie komu obcinać nowi ajenci nowe wyzwania dla Skąpca jak długo wytrzymają no chyba że ajen będzie szybszy i wywali w powietrze kilkaset tysięcy złotych bo na dział kontroli nie ma co liczyć że się zorientuje chyba że będzie to po fakcie
2
Kolega 2014-03-20 22:30:20
Nie ma żadnych zmian tylko ludzie uciekają . Jeden z kierowców jest już na zwolnieniu lekarskim bo Sknerus kasy nie wypłacił . Tylko standardowo . (usunięte przez administratora). Tylko nie wiadomo czy już nie kontaktuje czy nadal taki pazerny . A Akcje Delko idą na łeb na szyje ,, dlatego coś musi zarobić , gdzie indziej
pracownik staż20 lst 2014-05-29 20:44:21
przez ostatnie lata pracują tam tylko donosiciele,ludzie którzy nigdzie nie znajdą pracy którzy nienawidzą prezesa ale muszą jakoś zyć .Takich ludzi dobiera to tak ma .... zapomniał że komuna się dawno skończyła ..a działa w taki sam sposób jak w tamtych czasach dziad
1
Fresk 2014-10-27 07:47:07
No to idź chłopie i się zatrudni . Szczególnie zimą "warto " tam jest taki ćpun kierownik magazynu co chla i wali w nos. Poradzisz sobie z nim bo wszyscy sobie radzą . A jak Ci prezes nie wypłaci kasy odbierz w towarze tak jak wszyscy to robią czy we Wrocławiu czy w oddziałach nie wypłaca zabierają sobie sami
3
witajcie 2015-01-31 19:57:53
naiwazuje do wypoweidzi romka - podobnie jak on szukam pracy i nie bardzo moge znalezc oferty pracy dr. leksa - mozecie mi wytlumaczyc jak to wyglada na ta chwile mam nadzieje, ze mi jakos pomozecie i dam rade znalezc cos ciekawe. pozdrawiam wszystkich poszukujacych pracy od zaraz. 5 dla wytrwalych.
PROSTO 2015-05-20 23:12:02
Jak ryba smierdzi to nie jest stara, ale dobry kon to i po blocie pojedzie. OK stary to jest duzy fiat bez ssania nie odpali dajcie mu gumy to wszedzie wjedzie. pzdr fresk
Księgarz 2015-07-13 09:23:37
" Oferujemy pozytywną i wspierającą atmosferę w pracy "
Panie Mariuszu niech Pan bzdur nie wypisuje w ogłoszeniu na poszukiwaniu ksiegowego , kto zna Pana i pozostałych " członków " wie że to nie możliwe .Szuja jesteś Pan i tyle .. chronisz Pan swój tyłek jak większość ludzi w tej firmie
1
Fara 2015-08-06 23:22:01
czytam opinie z ubiegłych lat, a jak jest teraz w Leksie? dalej taka bryndza? czy już umowy podpisują ludzkie?
1
doktor sknerus 2015-09-10 21:47:11
Ludzie omijajcie tą firmę z daleka!!!!!!!
7
Klient 2016-04-18 06:20:48
Prezes sprzedał Leksa do Delko a teraz szuka "Słupa" do zarządzenia Leksem , bo sam się boi że go zamkną . Klienci odchodzą do innych firmy bo nie ma towaru na magazynie i zalegają z płatnościami u producentów
1
Dana 2016-04-18 07:20:16
A ty nadal pracujesz w leksie? Weź kredyt, zmień pracę i nie narzekaj nieudaczniku.
Klient 2016-04-21 15:05:10
Być może masz rację ale lepiej być nieudacznikiem niż oszustem
aktualny 2016-06-02 07:54:11
Leks to duża firma dużo ludzi i spora rotacja jak wszędzie. Jest na magazynie drogi towar i to kusi. Wiele opinii to ludzie,którym się nie udało.
Wszyscy tu piszący plują jadem. A jak wyjaśnić fakt,że sporo pracowników ma staż dłuższy niż 10lat? Prawda jak zwykle leży po środku!
stachu 2016-07-09 21:59:46
Budownictwo rzeczywiście jest trudną branżą @nilo, ale zobacz ile satysfakcji można osiągnąć. W końcu taka dbałość o pracę jest istotna, a pewnie i tak dają jeszcze jakieś benefity do tego.
Zostaw swoją opinię o Dr.Leks - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dr.Leks