logo Axom Bau

Axom Bau

Gliwice

Opinie o Axom Bau

lajkonik 2015-06-14 19:34
Hej,

ogladam te wypociny i szkoda ze nikt sie nie musi z Was przedstawiac. SAMOLOT JEST DZISIAJ TANSZY NIZ TRANSPORT AUTEM, ALE TO WIEDZIEC CHYBA WAS PRZERASTA.KOSZT PRZELOTU W 2 STRONY TO OK 120 EURO, A PALIWO AUTEM KOSZTUJE OK 320 EURO !!!!!.KAZDY URLOP JEST SKLADKOWY, URLOPOW BEZPLATNYCH W STARYM STYLU JUZ POPROSTU NIE MA..
A TOBIE CZESIEK POWIEM JEDNO: PRACUJE TU Z 1 PRZERWA OD OK 7 LAT. PRACOWALEM JUZ WE WIELU ZNACZACYCH I MNEIJ ZNACZACYCH POLSKICH FIRMACH KONTRAKTOWYCH..
TEZ CHCIALBYM WIECEJ ZARABIAC TO NORMALNE . ZA URLOP W HOLANDII PLACI FIRMA, NATOMIAST W BELGII LUB NIEMCZECH PLACI SOKA BAU LUB PDOK. TU FIRMA NIE MA NIC DO GADANIA, BO PLACI DO TYCH FUNDUSZY A FUNDUSZ DALEJ NAM. I Z TYM DO DZIS NIE MIALEM ZADNEGO PROBLEMU.
APROPO MIESZKAN- ZDARZA SIE ZE JEST DUZO OSOB, ALE TO DLATEGO ZE SA INTERWENCJE POLICJI NA MIESZKANIACH, MIESZKANIA ZRESZTA AUTA TEZ, SA DEWASTOWANE I CZASEM MAKLER NIE CHCE DAC MIESZKANIA I TO JEST PROBLEM..JAK KTOS WYSYLA NA URLOP TO CHYBA NIE STOI Z BATEM I ZAWSZE MOZESZ SIE NIE ZGODZIC .. ZRESZTA FIRMA TEZ DAJE URLOPY NA ZADANIE I TEZ NIE MA ZE KTOS NIE MOZE JECHAC NA URLOP.PRZESUNIECIA NA BUDOWACH SA DO KITU ALE PRAWIE ZAWSZE SA DLATEGO ZE MAJSTER NIE CHCE DANEJ OSOBY NA SWOJEJ BUDOWIE I WTEDY FIRMA NIE ZWALNIA TYLKO PRZESUWA.
SKORO PISZECIE , TO ALBO JUZ TU NIE ROBICIE ALBO WLASNIE JESTES NA URLOPIE. SZKODA SLOW,KTO CHCE NIECH WIERZY W TAKIE BZDURY.. BYWALO LEPIEJ, BYLO GORZEJ, ALE SZANUJMY SIE .
POZDRO LAJKONIK
1
Radek 2015-06-15 12:44
Nigdy nie ma rzetelnego wypłacenia urlopu, skoro są godziny pisane i niepisane. A pod nickiem Lajkonik pisze szef z Holandii i dlatego wypisuje pozytywne komentarze,bo broni swojego interesu, co za upokorzenie!
I moze on zacznie w końcu szanować ludzi. Skoro pracuje 7 lat w firmie, to tylko on,bo nikt nie wytrzymuje za długo.
2
Ryszard 2015-06-15 21:33
Lajkonik... Łukasz... żenada!
2
mop 2015-06-16 19:21
od jutra zpowrotem de,da sie zyc.pozdra
Płaczkowaty 2015-06-18 21:50
Ja tam nie narzekam szefuńcio jeżdzi Q7 paliwo do polski go kosztuje 500jurków
pracuj tu 7 lat i nie jest zle ''sory teraz trochę się zmieniło jak nasz władca w holndi dorobił się potomka to musi potrącać mówiąc że są straty na budowach[Diseldorf]ale każdy facet wie że rodzina kosztuje
1
bolo 2015-06-18 22:39
Pij dalej i lej wszystkich na mieszkaniu to marnie skończysz [twoja opinia to pokuta za ostatnie numery
Fred 2015-06-18 23:05
Panowie, ja jestem od prawie 3 miesięcy w Ersztad. Nie powiem że jest miód,ale nie ma też tragedii. owszem na mieszkaniu jest troche ludu, ale jest to duży dom. pracujemy po 9 godzin, nie trzeba płacic za mieszkanie. zaliczki są- może nie tak regularnie jak się chce, ale są. na budowe blisko. majster niemiecki Ben, nawwt w porządku
1
Mars 2015-06-19 05:27
Płaczek to najwiekszy (usunięte przez administratora)jakiego poznalem,nalezy mu sie mocny (usunięte przez administratora)jeden z (usunięte przez administratora)tego łukaszka z Holandi.uwazajcie na niego bo nadaje szefuniowi
Bolo 2015-06-19 22:34
Zgadzam sie z Marsem,Płaczuś to frajer,ale wie jak sobie bosa ustawic.wszystko co mu mowi to klamstwa na szczescie wszyscy tu sie juz na placzusiu poznali.uwazajcie nowi bo juz nie jednego sie pozbyl
stefcio 2015-06-20 18:20
Nie narzekasz bo dostajesz za kablowanie, a nic nie pokazujesz.wszyscy wiedza za co masz najwyzsza stawke.
lajkonik 2015-06-20 18:40
zalamka
jordi 2015-06-20 20:44
jestem tu 4 miesiace w niemczeh .nie islandia ale spoko;
poz
Kid 2015-06-22 17:08
Ku....zwolnili mnie za porozumieniem stron jak przyjechalem do domu i wzialem opieke nad nia.wykorzystali wczesniej podpisane porozumienie stron- a obiecywali ze nigdy bez mojej wiedzy tego nie zrobia.szukam kogos kto mi pomoze utrzec im nosa
1
mop 2015-06-22 17:47
haha kity co jak co nie wierze
pijud 2015-06-22 17:57


heja,
zmianiaja nas na wegrow i portugalcow a wy dalej swoje.serio kity
rip 2015-06-22 18:38
Zapomniales jeszcze dodac Albanow,Turkow,Ukraincow.wszystkich nas chca sie pozbyc.to dlatego takie numery z porozumieniami stron.nie wierze im.
pijud 2015-06-22 18:47
ripo nie ma lepszych cieslii jak my.axom nie zmienia tylko niemcy nie chca polskih firm biora jugolow albancow wegrow
mop 2015-06-22 18:57
pijud ripo czesc

JAK CZYTAM TO SIE LEJA Z PLACZKEM ALBO W DOMU POLICJA BO BOJKI NA ESSEN I ERFSZTAT

JEM NA MIESCIE HAHA
mich 2015-06-22 19:15
he he
a byl taki co opieke bral a w tym czasie szedl w Polsce na czarno do innej firmy tera dzwoni za nim byly kierownik `z Polski hehe, takich na zbity pysk
Piotr 2015-06-22 20:25
Nie ma lepszych cieśli jak my.posluchaj je tylko szefa jak wychwala tych Turków,Albanow,Jugosłowiancow.nap ucina wypłaty zeby im płacić,to jest szef.żygać się chcę jak nas traktuje
jordi 2015-06-22 20:49
brednie wypisujecie . albancy,turcy przy zbrojeniu nas przescigna ..idz do innej firmy jak tu jest zle . ja tu zostaje.
polowa tu jest pomagierami i zadymy szuka

lumiks 2015-06-22 20:50
Hej Panowie pewnie ze nie ma cieśli lepszych. Bojki to sa wiadomo tam, gdzie porządek trzeba trzymac, . Mich masz rację opiekę się bierze na sezon letni pracy w Polsce nie brakuje. A jak bierzesz opiekę to informujesz i ci nic nie zrobią , a jak się tylko marudzi to tak masz i ch..... Panowie pracować musimy wszędzie, ja slyszalem ze Ukraincy sa do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i juz dawno mialo ich nie byc.
Bodzio 2015-06-22 20:52
Ja tam nie narzekam, można sie dogadać, choć nie ukrywam że jest tu parę sztuk psujących krew. Dopóki mi płacą to na co się umawialiśmy to pracuje i robie w swoje gniazdo.pozdrówka
Bodzio 2015-06-22 20:52
Ja tam nie narzekam, można sie dogadać, choć nie ukrywam że jest tu parę sztuk psujących krew. Dopóki mi płacą to na co się umawialiśmy to pracuje i robie w swoje gniazdo.pozdrówka
lumiks 2015-06-22 21:37
Bodzio masz i porządek zrobisz , co nie?
lumiks 2015-06-23 07:15
Lajkonik co ty na to, dlaczego milczysz
Andre 2015-06-23 20:46
Miałem jechać od nich do Niemiec.moje szczescie ze nie pojechalem,bo z tego co piszecie to nie zle [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] juz raz przezylem podstawianie czystych kartek do podpisu i nigdy wiecej czegos takiego.tamta firma do dzisiaj zalega mi z wyplata i pewnie juz wiecej moich pieniedzy nie zobacze.tamci szefowie tez jezdzili Q7,a ludzie bez wyplat chodzili
1
jordi 2015-06-23 21:12
ANDRE bzdury pisza.nie dali sobie rady i dymia.
mich 2015-06-23 22:24
ale ten gosc sciemnil ze zona chora i w tym czasie w starej firmie na czarno robil ale po tygodnu znowu wrocil do nas ehhee
Miro 2015-06-23 22:25
Jordi.piszesz ze to brednie, a jak wyjasnisz te wszystkie negatywne wpisy.godziny nie pisane,nie wyplacone urlopy,zwolnienia za porozumienim stron,nie wyplacone wyplaty itp. Przeciez to jest ewidentne okradanie ludzi.kto pracuje w tej firmie,bo szanujacy sie pracownik na pewno by sie na to nie zgadzal.dla mnie to jest zastanawiajace
pijud 2015-06-23 22:44
miro.
90 procent nowych sie nie sprawdza .chyba oni nazekaja.mnie pasuje .tez bylem w islandi i norwegi inny swiat.z oki w szkocji. w niemczech od 2013.pasuje tylko elementu za duzo sie zjezdza smrod kila mogila.
mop 2015-06-23 23:06
racja kilku fajnych chlopakow przyjechalo .ale wiekszosc tych co juz tu nie sa to pomylka.
trzeba sie urobic.nie narzekam
1
Andre 2015-06-23 23:40
jordi,pijud,mop to nowe wcielenie lajkonika.he he he
kruk 2015-06-23 23:42
Racja. tez tam pracowalem . naszczescie od tygodnia nie musze ogladac geby łysego- pseudo szefa. wystarczy l 4 , telefon do biura w polsce i mila laseczka wspolczuje ci choroby i zalatwi wszystko. mam prace tez w Niemczech w porzadnej firmie . szefostwo polskie dbaja o pracownikow o daja zarobic. Jak oni nas jebi....to my ich tez. szkoda szefa w polsce bo jest spoko. a Łysy ......szkoda !!!!!!!
mop 2015-06-23 23:54
taa on ma kilka wcielen hehe .od tych samogonow w glowach sie miesza wam.
Stan 2015-06-24 18:26
Witam. Czy moze mi ktoś powiedzieć jak jest naprawde w tej firmie.mam jechac do roboty i nie wiem co myslec po tych wpisach.czy rzeczywiscie takie cuda wyprawiają z pracownikami.nie interesuje mnie opinia szefa w wielu postaciach tylko ludzi ktorzy pracuja na budowach
Wujek 2015-06-24 20:58
Stan powiem Ci jak jest naprawde. Stawki ok 9 euro za godzine.urlopy masz w domu bezpłatne,czasami przymusowe.urlop za Holandie juz drugi rok nie wyplacili.godzin przewaznie brakuje.za przewozy placisz sam.mieszkanie placi firma.w tamtym roku obcieli mi z wyplaty 400Euro i do dzisiaj nie zwrucili.o buty nie morzna sie doprosic.teraz wyplaty placa na raty.dziesiatego nigdy nie ma pieniedzy na koncie.ja pracuje bo nic lepszego narazie nie mam.wiem ze pare osub szuka innej roboty nawet mi dawali kontakty gdzie moge zlozyc swoje sivi.ludzie sa ok.
marko 2015-06-24 22:03
nareszcie ktoś prawdę napisał. Wujek pełen szacun dla Ciebie. mialem jeszcze problem z wypłata L4,szefo nie chce placic.
wit 2015-06-25 22:39
Marko nie przesadzaj z tą prawdą.owszem nie wszystko jest idealne i zawsze może być lepiej.mnie szczegolnie denerwują te urlopy,tzn.niby zaplanowane a i tak zawsze coś nie tak,albo szef dzwoni z prośba o przelozenie albo z biura o szybszym wyjezdzie.suma sumarum nie jest tak źle jak to opisują.
Anakonda 2015-06-25 23:44
Ja już tutaj pracuje kilka miesięcy i jest nie złe . Praca na budowie wiadomo ciężka szkoda ze szef nie rozumie pracy w zespole jak się zgrany i wiemy co kto potrafi to on nas przerzuca na inne budowy. Budowa na tym cierpi o my . Mieszkania trochę nie komfortowe no i brak meldunków . Był raz taki starszy pan i chciał nas meldować ale coś nie wyszło . Ja tam nie mam nic lepszego i tu siedzę . Dzieci chcą jeść !!!!
Andrzej 2015-07-21 17:21
To prawda ,oszukuja na kazdym kroku,teraz ukrancow pozatrudniali za marna kase bo oni o swoje nie beda sie upominac a swoim zabiera ci godziny ktorych brakuje,za godzine placa mniej iz obiecuja ,do POlski zjazg na bezplatym jestes a urlop za zeszly rok do dzis nie zaplacili,najbardziej obiecuja a nic dobregoz tego nie ma -kto sie szanuje i ma pojecie do roboty to sam sie zwalnia a nie na szefow robil bedzie,baby w biurze zmieniaja jak rekawiczki-bo nic konkrenego nie umia,
DJ 2015-07-22 23:29
Ukraińcy nie przeszkadzają , sprzątać tez ktoś musi. Stawki mogą być lepsze , zwalniają się dobrzy pracownicy to szef aby ich zatrzymać stawki podnosi strach mu w gacie wchodzi ,!!! Co do biura to jest dobrze załatwisz pogadasz i tyle i tak nie maja zdania . Lale i długonogie blondyny to w burdelu wiecie gdzie ha,ha
Kam 2015-09-24 18:13
Gdzie sa te ukraincy i inni.co juz lysy ich nie potrzebuje.wszystkich tak samo traktuje.pol roku dla niego pracy to i tak za duzo.ludzie nie polecam tego miejsca do pracy.
jarecki 2015-10-11 14:51
pozdrowionka dla harnasia
endriu 2015-11-10 20:18
Pracowałem w Holandi i nie mogę nic powiedzieć złego na Szefa,było super.P Sylwku pozdrawiam P
to i tamto 2016-01-20 21:43
Firma Axom Bau zmieniła zazwe na Neobudma z siedzibą w Warszawie. Przypyszczam ze zmiana nazwy firmy zarejestrowanej w 2014.02.13 ma na celu utrudnienie organom scigania z polski i zagranicy odszyfrowanie prawdy. Duzo firm tak mataczy fakty
1
viking 2016-01-23 15:45
Płaczkowaty ty to naprawde nie masz co narzekać bo masz 12 euro netto ale to sobie je miej i to zapewne na innych krzywdzie a do tego nic nie robisz no chyba że tylko łyseko w balona.Wszyscy pujdziecie na dno z kapitanem Łyskiem to tylko kwestia czasu i kto was zatrudni jak jesteście juz równi prawie zero.Zadne z was fachowcy ale mistrzowie w alko...i to 90 procent ludności firmy ani języka nie znacie a chcecie prowadzić budowy.Szkoda słów.
1
Henryk 2016-05-08 08:50
Widać, że masz wysokie mniemanie o sobie @viking skoro nazywasz innych ludzi zerem..sorry firma daje szansę wyjazdu a kto z niej skorzysta w 100% to już jego sprawa. Co do tego, że firm pójdzie na dno wątpię bo cały czas realizują nowe projekty. Pozdrawiam
Hanna 2017-03-15 10:27
Czy firma organizuje jakieś imprezy integracyjne, wyjazdy dla swoich pracowników?
Operatorżurawia 2017-06-06 11:40
Najgorszy koszmar jaki w życiu przeszedłem to właśnie w tej niby firmie. Bilet na wyjazd na własny koszt, tzn mieli zwracać ale jak dałem łysemu to mnie wyśmiał. W drugą stronę to samo. W piątel o 13 dostałem tel. Że jadę na urlop- kiedy? Dzisiaj,- a kiedy mam busa? - musi sobie pan zamówić Ha! Śmiać się czy płalać. Stawka 14,70 - po przyjeździe 8, wypłata 1400euro dla porównania w polsce mam 25zł/godz 250h = 6250 bez pierdolenia a tu na każdym kroku robią cię za ciula i wliczaką ci w zarobki zwrot podatku i k.g. jal ktoś ma dzieci. Jakaś paranoja. Omijać z daleka albo jeszcze z dalsza.
Zostaw swoją opinię o Axom Bau - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Axom Bau