Agencja Pracy POLONICA

Wrocław

Opinie o Agencja Pracy POLONICA

vito 2014-06-01 02:51:09
Czytem wasze posty i zastanawiam sie czy nie warto byc hydraulikiem, murarzem, elektrykiem czy panowie nie lubia konkurencji :-) Ja pracuje na produkcji przez agencje Polonika i na reke wychodzi mi tyle co panowie specjalisci tu opisuja.I nie mam diet, tylko podstawe dosc kiepska jak to na zakladach produkcyjnych. Fakt mam mieszkanie za 190 Euro. Ale jak jest ktos rozgarniety, nie musi znac dobrze jezyka zeby to zrobic. Wtedy nie musi spac w drozszym pensjonacie organizowanym przez pracodawce. Mysle, ze nie zostal poruszony najistotniejszy problem KLASA PODATKOWA. Polska agencja nie jest wstanie okreslic pencji netto bo nie wie jaka klase dostanie pracownik. Moja dobra rada... trzeba o to zadbac, inaczej kasa odlatuje do niemickiego urzedy. Ale nawet jesli ktos ma niekorzystna klase, to moze dostac zwrot na koniec roku podatkowego. pozdrawiam
1
senah 2014-08-07 20:46:37
Witam czy ktoś pracował/pracuje jako zbrojarz w Niemczech przez tą agencje pracy?
mario 2014-08-27 16:30:00
Witam, kolego czy masz namiar na prace jako elektromonter w UK.
Conrad 2014-09-11 15:05:41
A czy ktos pracował w dzieki tej agencji jako fizjoterapeuta w austrii lub niemczech i czy moze cos powiedziec ?
jak 2014-09-19 15:42:04
Ja jadę 26.09. na produkcje do Zerbst, ktoś był???
jak 2014-09-19 15:43:27
A może ktoś jedzie ja jestem z opolskiego
priti 2014-09-22 12:44:33
Ja jadę do zerbst. Jutro mam dokładnie wiedzieć kiedy. Jedziesz sama czy z kimś?
jak 2014-09-23 14:33:52
do PRITI podobno mam jechać do Zerbst w piatek tj 26.09, ale na razie cisza w eterze nic wiecej nie wiem, no i jestem facet, prawdopodobnie bede jechał /o ile w ogóle/ sam.
priti 2014-09-23 17:25:16
Do JAK Termin wyjazdu przesunął się na następny tydzień. Nie ma ją jeszcze wszystkich osób z językiem niemieckim.Po niedzieli zadzwoń,to się dowiesz kiedy wyjazd. ja jestem ze Świebodzina i też będę sama jechała.Pracowałeś już kiedyś w Zerbst?
1
JAK 2014-09-24 10:09:29
O terminie wyjazdu wiem Pani do mnie wczoraj dzwoniła i podała te sama przyczynę opóźnienia. A w Zerbst nigdy wcześniej nie pracowałem, jedziesz samochodem czy bus?
Kano 2014-09-24 12:55:31
my też planujemy wyjazd do zerbst . czy ta agencja jest uczciwa ?
podróżniczka 2014-09-24 18:58:48
Witam napiszcie konkretnie jak jest w tej Polonice? Szukam opini i ta strona jest w sunie jako jedy a ktora cos o niej pisze. Mam jechac na filetowanie-produkcja 3-go.10 to moja pierwsza agencja i pierwsza praca zagranica. Problem mam jeszcze taki,ze w niedziele mam jechac do Holandii i nie wiem czy oplaca sie rezygnowac i jechac na kurczaki. Prosze o wszelkie inf :)
1
podróżniczka 2014-09-24 19:00:10
Witam napiszcie konkretnie jak jest w tej Polonice? Szukam opini i ta strona jest w sunie jako jedy a ktora cos o niej pisze. Mam jechac na filetowanie-produkcja 3-go.10 to moja pierwsza agencja i pierwsza praca zagranica. Problem mam jeszcze taki,ze w niedziele mam jechac do Holandii i nie wiem czy oplaca sie rezygnowac i jechac na kurczaki. Prosze o wszelkie inf :)
1
Priti 2014-09-26 15:00:24
Witam Pracowałam w Zerbst,ale w innym zakładzie. Z tej agencji też jadę pierwszy raz.Z tego co się orientuję to praca jest pewna i Polacy którzy tam pracują całkiem nieżle zarabiają.Jadę prywatnym samochodem sama.Szkoda,że tak daleko mieszkamy od siebie mogłabym kogoś zabrać.
Kano 2014-09-26 20:01:23
Priti, a skąd jesteś? Ja i mój mąż też jedziemy tylko planujemy busem.
priti 2014-09-27 15:45:36
Pisałam już wcześniej skąd jestem. Proszę dokładnie czytać.Kano skąd jesteście?Czy może wiecie czy jest możliwośc zostania na dłużej niż 2 miesiące.
Kano 2014-09-29 18:11:56
Ok, nie doczytalam, ze jestes ze Swiebodzina Priti, ale podobno kto pyta, nie błądzi.... z tego co wiem to jest to praca na dwa miesiace, potem trzeba wrocic do domu, mozna wyjechac po dwoch miesiacach na kolejne dwa. to nie jest praca na stale tylko sezonowa.
priti 2014-09-30 11:39:27
Witam. Może Niemcy będą mieć pracę na dłużej. Może jest taka możliwość przez niemieckiego pracodawcę zatrudnić się na dłużej.Czy dostałaś już umowę? i wiesz kiedy jedziemy?
priti 2014-09-30 14:51:39
Witam. Ja też miałam dostać umowę wczoraj,ale nie dostałam.Dzisiaj do mnie dzwoniła i powiedziała,że dzisiaj mam dostać.Przy dostarczeniu umowy ma być podany adres. Nie pytałam się czy za podróż zwracają.wydaje mi się,że nie. Na pewno by powiedziała.
kano 2014-09-30 18:45:27
priti umowe dostalismy. jedziemy z tego co czytalam ta niemiecka firma ma dosc dobre opinie na niemieckich stronach. moze bedzie calkiem dobrze warto sie przekonac.
priti 2014-09-30 21:06:24
Witam ponownie.Czy pytałaś się może ile kosztuje zakwaterowanie,bo w umowie nie napisali.Kiedy jedziecie.Proszę napiszcie. Ja jadę w piątek i chciałabym się z wami spotkać.Pytam o to, bo będę mieszkała osobno.
2
Kano 2014-10-01 12:45:29
Priti , to gdzie bedziesz mieszkac? zakwaterowanie 5 euro za dobe od osoby wiec wychodzi 150 euro miesiac tak mi powiedziala ta pani z biura. My jedziemy w niedziele, bo z dwiema paniami jeszcze z Kielc.Jezeli chodzi o spotkanie to w takim razie dopiero w niedziele byloby mozliwe. albo dopiero w poniedzialek
priti 2014-10-01 19:56:25
Kano,U mnie nastąpiła zmiana.Też jadę w niedzielę.Jadę z koleżanką u której będę mieszkała.Tak sobie pomyślałam,że może przyjdę do was do hotelu w niedzielę.Kano gdzie ty mieszkasz? Z Kielc to bardzo daleko do Zerbst.Szkoda ,że nie zwracają kosztów przejazdu.
Kano 2014-10-01 20:11:07
Ja nie mieszkam w Kielcach, stamtad sa dwie kobiety które jada autem i nas zabiorą ze soba, bo moj mąż ma kierowac. My jestesmy z okolic sieradza. No niestety nie zwracaja, ale co poradzisz. dobrze to jesli przyjedziesz w niedziele do hotelu na pewno sie poznamy. ja jak tam zajedziemy bede chciala sie rozeznac po miescie moze znajdzie sie jakies tansze zakwaterowanie. trzeba bedzie czytac lokalne gazety i zawiązać jakieś znajomosci z miejscowymi niemcami. a moze znajdzie sie tam jakas praca zeby zostac od stycznia na dluzej. priti to twoja kolezanka jest z Zerbst?
priti 2014-10-02 19:39:35
Tak moja koleżanka tam pracuje.Ma mieszkanie z koleżanka i ma wolny pokój. Ja też chciałabym znależć tam pracę na dłużej.Zobaczymy jak juz będziemy na miejscu co da się zrobić.
Kano 2014-10-02 20:25:04
Wszystko sie okaze na miejscu Priti. Oby bylo dobrze.
mary 2014-10-13 21:27:00
Witam mam jechać od nich do filetów, skrzydełek itp, ktoś może coś o nich więcej napisać? A może ktoś jedzie teraz w weekend?
Arek 2014-11-03 15:14:00
A dlaczego tylko 400 Euro ?? Moja zona tez tam i jest bardzo zadowolona, lekka praca, duzo godzin i fajna grupa. Dlatego dziwie sie ze tak malo zarobiles..
1
Arek 2014-11-14 15:50:22
Nie mogę powiedzieć ile zarabia, bo to niezgodne z portalem ale jest zadowolona. bez niemieckiego jest. ona pracuje w zerbst, pojechała z grupą. Pani z Polonici, ktura ja przyjela bardzo mila, dzwoni i pyta, czy wszystko ok z pracą. Warunki w porzadku. dobra firma
ww 2014-12-23 13:37:40
witam , a może pracuje ktoś z Państwa jako zbrojarz ,widziałem ogłoszenie na prefabrykacje i zastanawiam się czy zgłosić się ,boję się żeby nie było lipy ,proszę o jakieś wskazówki
1
dekarz 2015-01-05 17:10:47
czy jest jakas osoba ktora pracowala jako dekarz w szwajcarji lub w niemczech? chcialbym sie dowiedziec czy jest to rzetelna firma i czy pracuja jacys polacy? i jakie sa tam warunki?
MANIEK 2015-01-05 17:18:06
tak pracowalem w obu miejscach i było ok było nas 10 w czym 6 polacy
dekarz 2015-01-05 17:32:50
a jak z zarobkami i jak z jezykiem ?
1
Tomek 2015-01-09 17:49:20
jestem dekarzem pracowałem 6 miesięcy przez Temporaerbuero - jak wszędzie są plusy i minusy ale jeśli jesteś rzeczywiście profi w swoim fachu to jest dobrze - pokaż mi gdzie w Polsce zarobisz 32 CHF brutto za godzinę i sowita premia na Święta
lolo 2015-01-10 16:51:06
Byłem w Szwajcarii przez Polonicę. Tam pracodawcy są bardziej wymagający, trzeba się cały czas starać żeby się utrzymać na dłużej w jednym miejscu. Co jest tu ważne - oni nie będą utrzymywać ludzi którzy nie znają się dobrze na robocie i za dużą gadają na budowie - przy mnie wielu polaków, włochów i słowaków się przewinęło. Język też trzeba znać - choćby dlatego że musisz np. sam założyć konto w banku czy załatwić swoje sprawy z pozwoleniem na pobyt w urzędzie itp., tam nikt nie zaprowadzi Cię za rękę.
marcin 2015-01-11 12:25:02
polonica załatwiła mi prace w Dortmund, terminowe przelewy, zakwaterowanie ok miałem pokój w mieszkaniu, moge powiedziec ze porzadna firma dlatego wracam w lutym. Ja mam umowę z niemieckim pracodawca, polonica tylko załatwia robotę i pomaga jak coś potrzebujesz a nie znasz dobrze jezyka a tak to wszystko podpisujesz z niemcami
maniek 2015-02-01 12:48:27
wrocilem do Szwajcarii dzieki Pani z Polonica - dziekuje i polecam :-)
cris 2015-03-10 09:54:07
Pracowalem na stanowisku dekarza w Niemczech wszystko git wypłata trochę późno ale zawsze przed czasem stawka może być no i diety dochodzą także wypłata na miesiąc całkiem fajna trzeba niemiecki trochę znać i można jechać
dachdecker 2015-03-30 19:57:37
Cris mógłbyś napisać jakie warunki mieszkaniowe i za ile nocleg.No i oczywiście ile wychodziłeś na ręke. Z góry dziękuję za odpowiedz.
peka 2015-04-04 13:25:35
Pracuję jako elektromonter w Szwajcarii. Stawka 33 CHF/h plus dieta. Mieszkanie jest w pensjonacie - jak większość Polaków tutaj. Ja mogę polecić kontakt z tą agencją. Pozdrawiam Panią A.
kiro1 2015-07-06 18:27:21
polonica to pośrednik tak naprawdę to agencje zagraniczne cię zatrudniają,Polonica współpracuje z uczciwymi agencjami płacącymi na czas tyle ile jest na umowie,pracuję dzięki agencji w Szwajcarii i sobie chwalę kumple zresztą też.moja ocena skali 1-10 to 9.POZDRAWIAM
LAZLO 2015-07-18 12:32:55
cześć, orientuje się ktoś czy można wyjechać do Szwajcarii z tą firmą bez niemieckiego ale z dobrym angielskim? Czy Szwajcarzy chcą rozmawiać po angielsku?
lukas 2015-07-28 09:42:04
witam. wlasnie wrocilem z Niemiec na urlop. obiecalem ze jak bedzie wszystko ok. z praca, to napisze cos dobrego na temat agencii polonica. Wszystko bylo zgodnie z umowa. raz dostalem przelew jeden dzien po terminie, ale nie wiem czy bank nie zwinil! polecam agencje polonica !
mundek 2015-08-06 21:41:38
czy ktos jedzie w przyszlym tygodniu do Szwajcarii, mam wolne auto i mogę zabrac
waldek 2015-08-08 21:24:06
witam. a dokladnie w ktory dzien pojedziesz i jaki kanton ? poazdrawiam
artur 2015-12-14 17:39:46
Wszystko w jak najlepszym porządku!! Byłem w Szwajcarii przez parę miesięcy i właśnie wróciłem. Mogę polecić współpracę z Polonica. Dziękuję za wszelką pomoc i mam nadzieje na kolejną udaną współpracę od nowego roku. Pozdrowienia, Artur
luck 2016-02-25 17:43:09
no i gitara
pawo 2016-03-01 22:00:47
Świetny kontakt z panią koordynator, praca na miejscu taka jaką szukałem, dlatego wróciłem od lutego do tego samego pracodawcy. na samym początku warunki mieszkalne mialem nienajlepsze ale po tygodniu dostałem nowe lokum. jak juz mam pozwolenie B to o wiele łatwiej wynająć własne Whg. ogółem mogę powiedzieć jestem zadowolony i polecam
klus 2016-03-12 21:48:10
na jakim stanowisku pracujesz @pawo, zadowolony jesteś z zarobków jakie osiągasz i bardzo mnie ciekawi czy wymagana jest w Twojej pracy dobra znajomość języka,
Nowy 2016-12-05 17:45:34
Witam! Czy ktoś był/jest ostatnio w Austrii z tą agencją? Stanowisko obojętne chodzi mi o warunki pracy, mieszkania i ogólne wrażenie z pracy tam.
Zostaw swoją opinię o Agencja Pracy POLONICA - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja Pracy POLONICA