logo Sokpol Sp. z . o.

Sokpol Sp. z . o.

Myszków

Opinie o Sokpol Sp. z . o.

Luźny 2017-02-01 00:03
500h do tylko pocztowiec robi nic nie umie tylko dużo mówi
znawca 2017-02-03 09:48
jeszcze nie jest w sokpolu tak żle skoro pracują sami polacy i przyjęć jak na lekarstwo w innych firmach w myszkowie i okolicy brakuje rąk do pracy i dziury łata się przbyszami ze wschodu.a to że są nadgodziny to się wiecej zarobi a zresztą nadgodziny są w większości zakładów,bo jak nie robi się wekendów to dzień pracy trwa więcej niż 8g
pracownik 2017-02-03 23:44
Znawco-pracodawco, przestań się pogrążać, jak byście szanowali ogólnie ludzi,a tym bardziej miejscowych i płacili uczciwie nie było-by problemu z pracownikiem,a to ,że niby łatacie ludzmi ze Wschodu, to po pierwsze 'przybyszami' to jesteście Wy-pracodawcy,a po drugie ten pracownik ze Wschodu to podpuszczanie ludzi,dzisiaj wszyscy się szanują i za grosze pracować nie będą. I wbijcie sobie do tych bogatych-pustych głów,wolał bym uczciwie w Myszkowie pracować,płacić podatki,mieć rodzinę obok,ale tu się nie da,nie da się uczciwie żyć i pracować,za to co proponujecie,a to jest WASZA ZMOWA CENOWA,nie mówię,że wszyscy,bo są różne firmy,ale Sokpol, i większość,nie zbankrutowałaby, płacąc troszkę więcej pracownikom. Tylko lepiej zatrudnić Pana Jerzego U. (z innego miasta) nic do Pana nie mam każdy che pracować, i utrzymać rodzinę....niż szanować ludzi z myszkowa. Mam tylko nadzieję,że praca Pana Jurka i jego zarobki wpłyną pozytywnie i na firmę i na Nas pracowników
P.S. bo to co słyszalem na zebraniu, że zaoszczędzona kasa,będzie dla Nas pracowników, to już 8lat temu słyszałem,a odkąd jest Dr.....k zarabiamy coraz mniej
2
Operator 2017-02-04 15:50
Dobrze Mówisz!!! posypać Mu!!! :)
3
Stary 2017-02-04 21:49
Poczekajcie aż Roman dowie się ile czasu zajmuja te nowe pomysły, jak procedury uniemożliwiają natychmiastowy serwis. Ile kosztuja te planowe przeglądy wewnętrzne i zewnętrzne. Zaraz mu wyjdzie żmija z kieszeni i ukłuje Jurka.
Ile już było takich pomysłów. Części przychodzą na następny dzień, po co zamawiać na zapas... Każdy ma mieć narzędzia na stanie. Po co serwisantowi wiertarka na stanie skoro nie może mieć nawet śrubek. Itd itd. Pamiętacie ile pomysłów było w ciągu ostatniej dekady? Do każdej papierologii potrzebni są ludzie. A tym co cieszą się z nowego powiem tyle.
Będziecie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] po 10 godzin. Przyjedziecie godzinę wcześniej aby w czasie wolnym, (nieplatnym) wypełniać dokumenty, robić odprawy. Godzinę po również to samo.
Roman zapamiętaj sobie jedno. Płacisz za pracę za 8 godzin. W tym czasie pracownik robi to co związane z pracą. Po za tym czasem wara od prywatnego życia. Chcesz żeby zmiany były przekazywane np o 5.30 to zapłać ludziom za te pół godziny bo to jest ich czas wolny. Jak wymagasz aby o godzinie być na stanowisku to wymagaj. Ale plac
I nie cwaniakuj z listami obecności. Są karty które mówią o której ktoś wchodzi na główny korytarz czyli tak naprawdę zaczyna pracę. To po co te szopki z kartami? Bo każde 5 minut za darmo to dla Ciebie zysk.
A czemu wejście przez bramkę to rozpoczęcie pracy? Bo po przekroczeniu kołowrotka już wymagasz od pracownika aby pracował.

I na koniec. Ile potracilbys z wypłaty gdyby ktoś przypadkiem otworzyl drzwi od maszyny i zatrzymał produkcję tak jak zrobiles to w tygodniu. Siedź w Hiszpanii i przynajmniej nie przeszkadzaj
ja 2017-02-08 15:11
ile teraz płacą w sokpolu na godzine pracy jestem ciekawy czy roman podniesie cos na godzine wiecej niz 12 zł
ciekawski 2017-02-10 13:05
za 12 zł/h to trudno było by znależć chętnych do pracy w takiej firmie jak sokpol jest dużo więcej oczywiście brutto nawet netto więcej niż 12 no może na portierni tyle mają ale podejrzewamm że więcej
1
Accccc 2017-02-10 14:27
Chyba Roman odpisał. Tylko on ma duzo więcej
Chociaż z drugiej strony 13 to też więcej niz 12. Dla ciekawskiego to kokosy.
Poczekaj aż Ci Romek pokaże filmik jak przestaniesz na 2 minuty aby pogadać z kimś nawet na tematy związane z pracą.
Zaraz Ci wypłata poleci w dół.
Chyba że uaktywnil mikrofony i wie że go obgadywales.
Odliczamy godziny. Pomachamy mu na odlot i może wszystko wróci do normy na parę dni.
Jak wróci to przywiezie nowe filmy. Ale nie gorących hiszpanek tylko ludzi do ukarania. Będzie miał sporo czasu w basenie i przejrzy dużo nagrań.
Dla niego dojechanie pracownika na 100 zł to sukces oszczednosci. A z boku uciekają mu miliony. Ale duma z dojechania bezcenna. Kosztem obozowe atmosfery....
1
Ktosiek 2017-02-11 18:56
Ciekawy daj sobie spokój takiego dobrobytu jak w JURAJSKA tu nie zastaniesz
ja 2017-02-11 20:01
co ty piszesz na start dostaniesz 12 zl brutto i tak az przyjdzie moze rok to dadza ci moze podwyzke zle jeszcze oinie o tobie czy wszystko umiesz zrobic czy jestes tz robokopem a 12 zl to podstawa jak przydziesz nie słuchaj ty innych moze oni tyle maja ale nie ty jak bys dostał wiecej od nich to by cie zjedli to sa ludzie romka przysiaknieci sokpolem
1
1234 2017-02-14 09:20
Łał aż 12 zł jeszcze na dodatek BBRRUUTTOO :-):-) jak to liczyć może jakaś premia to chociaż 1700 na rękę wyjdzie normalnie szał. Ludzie zacznijmy się szanować morze weźmy udział w programie NAJUBOŻSZY POLAK W WEKENDY I ŚWIĘTA PRACUJE GRATIS. Co tam zwykły robol przecież nie musi mieć rodziny czy czasu dla siebie
pracownik 2017-02-26 18:38
Spojrzałem na PIT, z roku na rok co raz mniej odkąd jest Drewniak. Bez komentarza
D 2017-02-26 21:50
Po takiej podwyżce na początku roku?
To chyba leniuch z Ciebie
1
Operator 2017-02-27 20:35
Może nie leniuch!!!, tylko przyznawanie premii miesięcznej dla pracowników danej linii. Głupi system premieniowania!!! że jeden zarobi 2tys. bruto a drugi 800zł bruto. a ta druga osoba zrobi skali miesiąca 3 razy tyle... Bądz tu mądry...
Roboty 2017-03-01 13:32
Co do premiowania to sie zgadzam premia powinna być zakładowa a nie z wydajności maszyn , bo taki np. Sokownik zarobi 3,5tys za dosypanie w ciagu 8 godz pare łopatek cukru i 5 wiaderek zaprawy i on ma wydajność z maszyny ??!!!kpina stawki większe a obowiązków zero. I nie pisz mi jeden z drugim ze tam sie bóg wie co nie robi bo z zeszytu to każdy burek z ulicy po 2 tyg przygotuje soczek. A gość który obsługuje maszyny na tych super surowcach biega przy tych maszynach i naprawdę coś robi bo maszyny są w opłakanym stanie zarobi ok 500zl mniej przy tych samych godz albo nawet większej ilości godzin . CHORY SYSTEM!!!To już naprawdę jest schyłek sokpolu pracuje już w tym obozie ponad 8 lat ale tak kiepsko to dawno nie było pora chyba naprawdę zacząć szukać czegoś normalnego a z tym w najbliższej przyszłości nie powinno być problemu .
1
Operator 2017-03-01 15:51
Brawo za wypowiedz!!! może więcej znajdzie się osób i coś napisze na ten temat?
Ps. przydało by się zebranie ponowne z p. Jerzym oraz p. Rafałem i przedstawić pewne rzeczy,bo jak na razie to nikt nie reaguje na ten bałagan "premiowy" Telewizor na górze wył. od dłuższego czasu,brak jakiejkolwiek informacji na temat premii miesięcznej.
Jestem za przywróceniem premii ogólnej zakładowej dla wszystkich pracowników,oraz dodatki za przepracowanie godz. weekendowych-Bo bez zmian przychodzą do pracy jedne i te same osoby i na dodatek nie mają wyjścia,tłumaczenie jedno linia idzie i nie ma kto za Ciebie stanąć bo nie umie nikt na twoim stanowisku pracować.(dotyczy się to wszystkich!)...
A jeżeli Premia Indywidualna to powinna być obliczana między liniami według wyprodukowanych opakowań a nie tak jak teraz przykład poniżej na liniach sidel:
sidel 1 . 13 tys./h premia z 1800 zł
sidel 2. 12 tys./h premia z 1800 zł
sidel 3. 32 tys./h premia z 2000 zł

Ktoś chyba ma problemy z matematyką...? jeżeli S.1. produkuje 13 tys.h i jest liczony z 1800zł
to S.3. powinien być liczony z 4400zł !!! może to jest i śmieszne że tak wysoka premia ale taka prawda takie realia! a jeżeli ktoś się nie zgadza z moją wypowiedzią to zapraszam na S.3. obojętnie jakie stanowisko i przepracować pełny rok! sami zobaczycie i wyciągniecie wnioski...
50% premii to ostatni bilans miesięczny wydajności czyli 2200 zł czy jest to dla was dużo za prace na S.3. ? Gdzie Linia szkła 100 % (przeważnie jest!) ma 1800/2000 tys. zł.) przy maks. wydajności 6300/h. ???...


1
Murzyn 2017-03-01 16:31
Dokładnie zrobić premie zakładową na równym poziomie dla wszystkich pracowników a co do weekendów to chyba pora zacząć odmawiać ponieważ jeden robi 50nadgodzin drugi 20 a a jeszcze inny ZERO. A biorą te same pieniądze i gdzie tu sprawiedliwość ??? Nie ma sprawiedliwości . Ale pamiętajmy wszyscy jedno świat na Sokpolu się nie kończy . W niedługim czasie zarobki na poziomie 3 tyś będą w większości zakładów pracy , A wtedy zostanie tylko śmietanka która jest w tym zakładzie na układzie a takich szczurów nie brakuje i będzie dalej tyrać tyrać dla P.Romana . A i jeszcze na zakończenie w pracy nie ma kolegów są dwulicowcy, jak muzyczka zagra tak pajacyki podskakują.
1
Tetra 2017-03-01 16:51
Witam ja tam panów z Sidela 3 wogólę nie załuję już zapomnieliscie jak składaliscie ta wasza linie po 16 godzin dziennie (HAHAHA) i cieszyliscie mordy ze nowa linia ze zautomatyzowana ze praca będzie bajka pchaliście dupska a teraz przepracowali rok i płacz więc teraz zacisnąć zwieracze i robić . A jak naprawdę macie taką lipę z premiowaniem to zebrać się i do Pana Jerzego bo z tymi klaunami w biurze przy produkcyjnym to nie ma co gadać jedno gadają inne robią . Ogólnie mają zlewke powinni tam jeszcze z 3 kierowiczków przyjać robili by sobie kawkę ogladali kamerki a może i jeden drugiemu jakąś robótkę pod stoliczkiem zrobił bo teraz to oni sa tak zajęci ze szok przejdzie policzy ile jest palet pod mixy zapisze w zeszyt i do biura .
4
Operator 2017-03-01 16:55
Operator Zgadzam się z Tobą w 100% zapomniałeś tylko dodać że te 3 tys zł to za 30 dni pracy bo bez setek zarobisz dużo mniej ok 2300zł
1
Operator 2017-03-01 17:08
Twoje zdanie,masz do tego prawo! Tylko pamiętaj jak w niedługim czasie maszyny z tetry pojadą na Wschód a na ich miejsce wstawią nowe linie Pet o wydajnościach 40 tys./h to wtedy zmienisz zdanie i już nie będzie tak wesoło Tobie .... a Wszystko w Swoim Czasie Wierz Mi...Liniie Pet w Sokpolu robią największy dochód dla firmy. tetra wypala się z dnia na dzien,a nikt nie będzie dokładł do interesu.
1
Sokownik 2017-03-01 17:22
Moje zdanie na temat waszej linii jest takie że problem z którym się borykacie to Obliczanie Testu wydajnościowego linii która była robiona po inwestycjach. P.Bogumił robił wszystko by inwestycja zakonczyła się sukcesem bo w końcu od tego jest,więc obsadził linie do wydajności 5 operatorami na peryferiach i 2 na sidlu. + 3 sidlowcami oraz 3 z Acmi i 1 z Zitalia = 14 osób brało udział w teście A dziś pracuje tam max 5 osób do tego dochodzi metkowanie i nie zawsze jest ta 3 osoba na peryferiach .
i Tu Macie największy problem za mało was tam a jest po czym Gonić :)
prac-tetr 2017-03-01 19:47
Widzisz, sam sobie odp Sidel robi Romkowi największy dochod,a ma Was w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak wszystkich Nas,żeby nie było nam realia i tetre,a Roman robi z ludzi idiotow dzieli majątek, oficjalnie spada niżej,a prawda jest inna. Niech będzie dla mnie nr 1,ale przy szacunku dla pracownika, który zapier-papier,ale wtedy zarobi,a nie to co teraz. Na głupoty jest,na telewizory dla pajaców w biurze jest, na nowe kamery jest,dla ludzi pracujących na to wszystko funduszy brak
Tom 2017-03-01 19:53
Co za zakład, co za ludzie:)
Jak nie pisza że muszą dmuchać na bramie to znowu że premia jest źle naliczana.
A nikomu nie przeszkadza że w niedziele kończy prace o 22 i za 8h zaczyna kolejny tydzień?
Że rodzine widzi na tapecie w smartfonie podczas 15min przerwy na posiłek.
Czy dla was jedyne co się liczy to ta premia?
Macie po prostu to na co się godzicie. Gdyby jeden z drugim powiedział że mu się nie podoba to może by się coś zmieniło, ale najpierw trzeba zmienic was, wasza mentalność .
Każdy kto zaczyna o tym mówić od razu staje się tym złym, niepasującum do reszty więc pracujmy dalej za 1800zł premii i nic się nie odzywajmy
3
prognostyk 2017-03-02 11:37
w sokpolu jest super dają 1800 zł premii, to trudno znależć drugi taki zakład żeby była tak wysoka premia to nie ma co narzekać bo razem z płacą zasadniczą uczyni niezłą sumkę
W 2017-03-02 15:13
Premia powinna byc zakladowa albo przeszkolic pracownikow tak aby mogli zmieniac stanowiska i wtedy kazdy by zarobil sprawiedliwie i kazdy mial by okazje sie wykazac. Stan maszyn i surowcow zostawia wiele do zyczenia ! Potrzebne jest zebranie z Panem Romanem choc pewnie malo osob zabralo by glos bo kazdy boi sie wychylic wiec moze skorzystac ze skrzynki i napisac co i jak jest ale niech da slowo ze on ja otworzy a nie jego pozal sie boze kierownicy i dyrektorzy z przypadku ktorzy tylko generuja koszty i nigdy nic nie wiedza i ich nie ma jak sa potrzebni a w szczegolnosci w weekendy i na nockach.
1
Pracuś 2017-03-02 18:40
Wie Ktoś może,jak ma na imię ta fajna dziewczyna z portierni,która jest na popołudniową zmianę,taka blondynka? Pozdrawiam
Operator 2017-03-02 18:59
Bożena :)
Pracuś 2017-03-02 20:26
Coś więcej?
1
Operator 2017-03-03 15:16
...Się okaże na grilu :)
Fd 2017-03-03 15:42
Bożena Maria Magdalena Iwona Justyna
Tyle więcej wystarczy
Areszt 2017-03-07 18:03
Mam takie wrażenie że brygadzista brygady . 1 M.Sz. jest niezbyt miły (arogancki )i nietraktuje przynajmniej niektórych ludzi poważnie.Czy tylko ja mam takie wrażenie? proszę o odpowiedź .
2
aresztowany 2017-03-07 19:20
Przykład idzie z gory, tak im każą Ci z biura, maja ludzi za nic, krótko i prosto-zmiana pracy jest potrzebna-tu już tylko szambo...
Ankieta 2017-03-08 08:39
Brygadziści oceniali pracowników jednych lepiej drugich gorzej.Panie Jurku może by tak dać możliwość oceny brygadzistów i kierownictwa + dyrektora produkcji.Dać ludziom ankiety i niech wypełnią zobaczymy w tedy jacy są dobrzy.
Trrtr 2017-03-08 12:50
Co wiedział to napisał.
Czym kierownik lepszy tym gorzej dla Romka. I odwrotnie. Myślisz że jak napiszesz w ankiecie że brygadzista goni cię do roboty to go zwalnia czy premia.
sidlowiec 2017-03-08 14:24
A ja jestem za ankietami!
Pracownik który codziennie pracuje z przełożonym zna go najlepiej.
Nie chodzi tutaj o to czy goni do pracy, czy nie. Bardziej o kompetencje, stosunek do podwładnych itd.
Ostatnio jak widziałem jakim tonem brygadzista z magazynu zwrócił się do jednego wózkowego to mnie zamurowało! Jak można tak sie wydzierać! I to o jakąś głupote.
Pytanie nasuwa się samo-jak można powierzyć kierowanie ludźmi takiemu człowiekowi?
Niewiele lepiej jest na produkcji, chociaż tam brygadziści są ciut bardziej kulturalni.
Praca w ciągłym stresie i pod presją nosi znamiona znęcania się nad ludźmi, a to jest już chyba karalne.
Panie Jerzy, może zatem warto poznać opinie o tych których bezmyślnie zatrudniacie na stanowiskach o których nie mają zielonego pojęcia.
Robicie spotkania, tabelki, zastanawiacie się jak by tu jeszcze przykręcić śrube, nie umiecie zadbać o o zwykłą normalną atmosfere w pracy.
No chyba że tutaj nie chodzi o efekty, słupki, i produkcję a o zwykłe niszczenie ludzi.
Płace 2017-03-08 15:29
Prognostyk Ty tępa strzała czy ty wiesz że emeryturę wyliczą Ci z podstawy lub ze stawki godzinowej a premia jest w to nie wliczana. Więc podziel sobie wypłatę bez premii na 3 bo tylko 1/3dadzą Ci zusy emerytury czyli jak tempaku zarobisz 3000zł bez premii i podzielisz na 3 to ile będziesz miał emerytury 1000zł. Dało coś do myślenia czy nie . A z tego co zarabianie to nawet najniźszej emerytury nie dostaniecie czyli ok 800zł więc nie pisz głupot że super zaklad bo premia duża bo to pracodawcy tylko się opłaca bo podatku od premi są inne a zapytajcie dlaczego na stawce wam nie podniesie _BO TO BYŁOBY JUŻ MAŁO OPŁACALNE DLA PRACODAWCY TEMPOTO
3
Mobing 2017-03-08 15:32
Zgadzam się w 100 % każdy chciałby pracować bez presji bo tera to nawet nie da się tego opisać co tu się dzieje.
Axx 2017-03-08 21:54
Niech wróci pieczara. Za niego było dużo lepiej. Człowiek nie miał czasu na myślenie o głupotach i każdy był szczęśliwy. A teraz ludziom się w d poprzewracalo i ciągle marudzą.
Areszt 2017-03-08 22:26
No przynajmniej był rygorem dla każdego
Stary 2017-03-10 20:34
Witam serdecz


Za Pieczary byo chociarz sprawiedliwie . Nie było tych dupowłazów i podpierdalaczy , ale i tak jestem zadania że nie ma tam co miejsca zagrzewać . Kto może to niech stąd sperdala . Drew... was wykończy . To nie jest "przełożony" który coś potrafi . Tylko pezesowi w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wchodzi ( pamiętacie jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bramę córci otworzyć . Jeden tel. I jak pies przy nodze. )
Tetra 2017-03-10 21:01
Sidlowcy że was jeszcze na alkomat nie złapali to się bardzo dziwìe .
Operator 2017-03-11 11:26
Mamy Immunitet sokpolowski za 7 dni pracy nie tak jak wy nieroby byle do piątku i wyjebka! Mam nadzieje że zmieni się system premiowania pod właśnie pracą w weekendy.
Patole 2017-03-16 21:28
Ciekawe czy żony wasze mają immunitet jak wy przepracujcie 365 dni w roku w robicie za psie pieniądze robicie a one też mają swoje potrzeby wy naiwne patafiany rodzine zaniedbujesz dom i dzieci jak miałeś czas je zarobić i siłę chyba że wychowujesz nie swoje jak swoje a może już rogi Ci rosną
7
Patole 2017-03-16 21:30
Ciekawe czy żony wasze mają immunitet jak wy przepracujcie 365 dni w roku w robicie za psie pieniądze robicie a one też mają swoje potrzeby wy naiwne patafiany rodzine zaniedbujesz dom i dzieci jak miałeś czas je zarobić i siłę chyba że wychowujesz nie swoje jak swoje a może już rogi Ci rosną widać z Ciebie taki mąż wspaniały skoro żonie nie przeszkadza że w domu Cię nie ma
5
ja 2017-03-21 16:28
czy ktos wczesniej znał marka G czy ten facet miał juz sfatygowany beret czy w sokpolu tak mu go sfatygowano
3
ciekawski 2017-03-21 22:07
Tego od Soników,czy innego? Co z nim nie tak?
ja 2017-03-23 13:05
tego innego
pracownik 2017-03-23 19:47
Pani A.D. pilnuj się,szala się przebrała, koniec obelżywego traktowania Nas pracowników, wywlekania wątpliwych brudów za naszymi plecami w postaci meili,zdjęć, bądź słownych uwag do kierownictwa. Spotkamy sie my pracownicy, Pan Jerzy, i Pan Prezes... KONIEC
5
Ślimok 2017-03-29 05:02
Ciekawe czy jakby jakiś pracownik przychodząc w Niedziele do roboty na alkomacie wchodząc wydmuchał jakąs niewielką..nieznaczna ilośc alkoholu.Czy został by za to natychmiast zwolniony czy zastosowano by łagodniejszy rodzaj kary?Jak myślicie moi mili?
Operator 2017-03-29 10:01
Przekonaj się!!!
1
Zostaw swoją opinię o Sokpol Sp. z . o. - Myszków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sokpol Sp. z . o.