brak logo

BELOS-PLP S.A.

Bielsko-Biała

Opinie o BELOS-PLP S.A.

MŁODSZY PRACOWNIK 2017-04-11 20:54
Ile było tej premii jak jedziesz szaleć
2
Iwona 2017-04-12 09:35
@kolumb to dobrze, że firma daje pracownikom dodatkowe premie na święta. Czy dotyczy to wszystkich świąt?
1
kolumb 2017-04-12 20:03
cale 69 pln
2
MŁODSZY PRACOWNIK 2017-04-12 22:07
Jajka kupisz ale co do Jajek może być problem?
1
mcplus 2017-04-17 17:24
No to niezłe jaja, premia po byku.Pozdrawiamy Zarząd i życzymy obfitych prezentów od zajączka.
2
Iwona 2017-04-21 09:28
Przypominam, że komentarze muszą spełniać wymogi Regulaminu forum. Nie mogą dotyczyć konkretnych osób, ani zawierać pomówień.
Komet 2017-04-23 18:44
Podwyżki odwolane w tym roku nic nie dostaniecie He He
2
cot 2017-04-24 13:00
A w zeszłym roku były-_-
Iwona 2017-04-24 13:53
@Komet mógłbyś powiedzieć coś więcej o obecnej sytuacji w firmie?
Tomasz 2017-04-25 11:11
Belos w tym roku obchodzi 70-lecie istnienia czyli wszedł w wiek geriatryczny . Podobnie jak u ludzi w podeszłym wieku wszystko w tej firmie zaczyna szwankować a amerykanie nie usiłują temu zaradzić w żaden sposób . Zatem jeżeli ktoś chce pracować w firmie oferującej : niskie zarobki , złe zarządzanie , słabą organizację pracy i ciągle podnoszone normy wydajności , brak perspektyw rozwoju zawodowego to może aplikować na wolne miejsca których jest coraz więcej .
2
Arek 2017-04-25 11:52
Gdyby głupota mogła unosić to pewne osoby z tej firmy już dawno wzniosłyby się na wysokość linii Karmana .
1
Xman 2017-04-25 11:54
Pracuję w tej firmie już 6 lat i z przykrością podzielam opinie kolegi .
1
Iwona 2017-04-25 12:03
@Tomasz piszesz, że w firmie rak perspektyw rozwoju zawodowego. Czy przez to rozumiesz?
Nocny Jastrząb 2017-04-25 14:11
To co się dzieje w tej firmie to jest masakra. Dziwię się że to w ogóle jeszcze jakoś prosperuje .Dookoła wszędzie firmy się rozwijają zatrudniają nowych ludzi podnoszą pensję a w Belosie kryzys nadal trwa niskie płace zero socjalu oraz premii o podwyżkach już nie wspomnę dobrzy fachowcy uciekają a na dodatek to chyba jedyna firma która straszy zwolnieniami Moim zdaniem cały zarząd powinien się podać do dymisji razem ze swoimi marionetkami mistrzami i kierownikami gdyż nie potrafi zapewnić ludziom pracy a co najważniejsze godziwej zapłaty. Na związki zawodowe nie ma co liczyć bo są pod butami prezesa i się go boją a amerykanie traktują Belos jako dojną krowę i nie mieszają się w to dla nich liczy się tylko zysk. Panie R czas wziąć się do ostrej pracy bo ta firma za niedługo przestanie istnieć
7
Arek 1 2017-04-26 12:00
A może w Belos-PL Praktykują metodę zarządzania przez kryzys .
Zarządzanie przez kryzys (ang. Management by crisis) – wywoływanie sytuacji kryzysowych w celu osiągnięcia pożądanych reakcji w określonych grupach społecznych.
Jeśli trudno uzyskać poparcie dla pewnych pomysłów, można wywołać kryzys. Wywołujący kryzys powinien być do tego dobrze przygotowany, powinien umieć kontrolować wydarzenia i mieć opracowany plan powrotu do sytuacji stabilnej. Istotne jest też, aby (dla przeciętnego obserwatora) przyczyny i źródło kryzysu były niejasne, zakamuflowane. Jeśli plan się powiedzie ten, kto (wywołał kryzys, a następnie) zapanował nad sytuacją zyskuje autorytet wybawiciela, oponenci zaś tracą wiarygodność i zaufanie społeczne.

2
Komet 2017-04-27 20:30
Jeszcze troche i ksiazke napiszecie dyplomatyczne p._.y
Zbig 2017-04-28 12:14
A co tam słychać z podwyżkami wynagrodzeń w 2017 . Podobno te matołki ze związków nic nie załatwiły .
Zatem aby samemu zwiększyć sobie pensję należy wypisać się z tych daremnych związków i zaoszczędzić na płaconej na nie składce .
3
lujek 2017-04-28 14:40
Moglby ktos uczciwie napisac jak wygladaa miesieczne wynagrodzenie w tej firmie dla pracownikow produkcyjnych/fizycznych? Chodzi mi o podstawe + premie miesieczne o ile sa. Z gory dzieki
robi 2017-05-07 08:48
Dramat
2
panama 2017-05-07 20:22
Nie wierzę że jest aż tak żle, to była dobra fima. A co na to zw.zaw. A biurowiec jak się ma. ilu jes biurowych a ilu fizycznych.
1
NOCNY JASTRZĄB 2017-05-08 18:24
W tej firmie faktycznie kiedyś może i było dobrze dopóki nie pojawili się pewnie ludzi z zarządu i działu kadr którzy swoimi poglądami i działaniami doprowadzili do takiej sytuacji. Niestety z roku na rok jest coraz gorzej w innych firmach starają się przyciągnąć pracownika zachęcić go poprzez różne pakiety socjalne premie w Belosie możesz liczyć na gołą stawkę i pracę w weekend żeby zarobić na rodzinę. Zero socjalu zero premii zero podwyżek. Na związki zawodowe nie można liczyć bo się boją zarządu nie umieją się postawić panu R a przecież po to są związki aby bronić pracownika walczyć dla nich o lepszą place niestety w tej firmie związki pożera strach na samą myśl o spotkaniu z zarządem a co dopiero walka o wynagrodzenia to ponad ich siły . oni tylko kalendarz i bona na święta potrafią dać z naszych składek.co do liczby pracowników umysłowych i fizycznych to ciężko powiedzieć jaka jest proporcja jedno jest pewne że nie których umysłowych wypadałoby usunąć gdyż nie nadają się do powierzonych im zadań i szkoda na nich etatu .
6
Kali1 2017-05-08 21:11
Ciesze sie że niepracuje już w tym bajzlu
5
Arek 1 2017-05-14 11:21
Czy chodzi znaczenie bajzel : jako dom publiczny lub nieporządek .
2
adam 2017-05-21 09:50
wynagrodzenie miesięczne ok. 3000 PLN + premie jeżeli są ok. 20% od podstawy .
Gggg 2017-05-21 13:14
Adam co ty pieprzysz jakie 3000tys.Na jakim oddziale
2
MŁODSZY PRACOWNIK 2017-05-21 13:58
Ale Cię poniosło o dobry 1000
2
Tadek 2017-05-21 16:28
Na mechanicznym i odlewni . Na cynkowni też jednostki mają więcej .
karol 2017-05-21 21:23
A to 3000 brutto rozumiem na stanowisku fizycznym czyli netto 2000.
adam 2017-05-22 10:40
Nie brutto ale netto 3000.
Roman 2017-05-22 11:04
Czy to prawda że pracujący pod Belosem Ukraińcy dostali wyższe stawki niż Polacy ?
4
abc 2017-05-24 11:10
tak
fiona 2017-05-24 20:10
No to 3000 netto to świetny zarobek , nigdzie w BIELSKU TAK NIE PŁACĄ.
a 2017-05-25 08:35
tak ale z 4 sobotami , w sumie to w belosie zarząd uważa ze to normalny dzień pracy tak więc zarabia się :)
2
stokrotka 2017-05-27 09:17
Kto ci takich bajek naopowiadal zarobki w belosie to2300brutto na początek potem 50zl brutto co roku jak sa podwyżki masakra niepolecam nikomu
5
nowy 2017-05-29 18:15
Takich bajek naopowiadał mistrz W. po rozmowie kwalifikacyjnej .
1
Ggg 2017-05-29 23:20
Mistrz sciemy totalnej.Ja pracuje juz pare lat i mam 2500 brutto.
2
Iwona 2017-05-30 09:55
@Ggg na jakim stanowisku w BELOS-PLP S.A. pracujesz? Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak wygląda Twoja codzienna praca. Mógłbyś powiedzieć coś więcej o tym jak oceniasz firmę jako pracodawcę? Każda dodatkowa informacja będzie cenna dla osób, które rozważają dołączenie do firmy.
Arek1 2017-05-31 18:06
Ocena pracodawcy wygląda tak że coraz więcej pracowników składa wypowiedzenia , o czym to świadczy
,chyba nie o dobrych zarobkach i atmosferze w pracy .
5
123 2017-06-07 10:26
stawki brutto:
na początek 2300-2400
po 3 miesiącach 100 zl podwyżki do 2500
dobrzy samodzielni operatorzy mają po około 3000 brutto po paru latach
1
MŁODSZY PRACOWNIK 2017-06-07 17:09
Bardzo szczerze I prawdziwie napisane
1
związkowiec 2017-06-09 08:51
Podobno w tym roku mają wypłacić premię roczną w wysokości 75% wynagrodzenia brutto .
bbb 2017-06-10 15:05
podobno tak ma być, a dokladniej bedzie to 75% jednego pracownika podzielone na oddział w którym pracuje minus podatek czyli dostaniesz 75 zł ale już netto !!!
2
MŁODSZY PRACOWNIK 2017-06-10 16:03
Napiszcie z ta premia roczna jak będzie bo każdy ciekaw jak macie wieści tak na poważnie Ok
realista 2017-06-10 20:28
nie licz na wiecej niz w tamtym roku
1
pracownik biurowca 2017-06-11 10:36
Podobno premię roczną w tym roku jeżeli wypłacą to pracownicy fizyczni dostaną procentowo mniej niż umysłowi .Prezes wyszedł z prostego założenia : fizycznych stoi pełno pod bramą , inżynierów trzeba docenić finansowo bo odejdą .
1
Iwona 2017-06-12 11:13
@Arek1 rzeczywiście wysoka rotacja w firmie nie świadczy najlepiej. Chociaż często też są stanowiska, które wymagają odpowiednich umiejętności i predyspozycji i nie każdy się na nich sprawdzi. A jak jest w przypadku BELOS-PLP S.A.?Wspominasz o dużej liczbie odejść. Czy dotyczy ona konkretnego działu? Jak duża jest ich skala? Mógłbyś podać w przybliżeniu ile osób odeszło w ciągu ostatnich kilku miesięcy?
qwert 2017-06-12 20:29
na 100 zostaje 2
3
starszy pracownik 2017-06-16 10:38
Ja bym tym umysłowym nie dał ani gorsza jeden warzniejszy od drugiego mają kosmiczne stawki a to oni są odpowiedzialni żeby była robota i to oni doprowadzili do takiej sytuacji jaka jest w Belosie.
9
pracownik fizyczny 2017-06-18 21:50
To niech odchodzą .Takich inżynierów jak są w Belosie (kopiuj wklej )to nawet Ukraińcy zastąpią!!!
5
cis 2017-06-18 22:37
Dobrzy odeszli, zostały miernoty.
1
Zostaw swoją opinię o BELOS-PLP S.A. - Bielsko-Biała
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BELOS-PLP S.A.