brak logo

BELOS-PLP S.A.

Bielsko-Biała

Opinie o BELOS-PLP S.A.

Tadek 2017-05-21 16:28
Na mechanicznym i odlewni . Na cynkowni też jednostki mają więcej .
karol 2017-05-21 21:23
A to 3000 brutto rozumiem na stanowisku fizycznym czyli netto 2000.
1
adam 2017-05-22 10:40
Nie brutto ale netto 3000.
Roman 2017-05-22 11:04
Czy to prawda że pracujący pod Belosem Ukraińcy dostali wyższe stawki niż Polacy ?
5
abc 2017-05-24 11:10
tak
1
fiona 2017-05-24 20:10
No to 3000 netto to świetny zarobek , nigdzie w BIELSKU TAK NIE PŁACĄ.
a 2017-05-25 08:35
tak ale z 4 sobotami , w sumie to w belosie zarząd uważa ze to normalny dzień pracy tak więc zarabia się :)
2
stokrotka 2017-05-27 09:17
Kto ci takich bajek naopowiadal zarobki w belosie to2300brutto na początek potem 50zl brutto co roku jak sa podwyżki masakra niepolecam nikomu
8
nowy 2017-05-29 18:15
Takich bajek naopowiadał mistrz W. po rozmowie kwalifikacyjnej .
1
Ggg 2017-05-29 23:20
Mistrz sciemy totalnej.Ja pracuje juz pare lat i mam 2500 brutto.
2
Iwona 2017-05-30 09:55
@Ggg na jakim stanowisku w BELOS-PLP S.A. pracujesz? Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak wygląda Twoja codzienna praca. Mógłbyś powiedzieć coś więcej o tym jak oceniasz firmę jako pracodawcę? Każda dodatkowa informacja będzie cenna dla osób, które rozważają dołączenie do firmy.
Arek1 2017-05-31 18:06
Ocena pracodawcy wygląda tak że coraz więcej pracowników składa wypowiedzenia , o czym to świadczy
,chyba nie o dobrych zarobkach i atmosferze w pracy .
6
123 2017-06-07 10:26
stawki brutto:
na początek 2300-2400
po 3 miesiącach 100 zl podwyżki do 2500
dobrzy samodzielni operatorzy mają po około 3000 brutto po paru latach
1
MŁODSZY PRACOWNIK 2017-06-07 17:09
Bardzo szczerze I prawdziwie napisane
1
związkowiec 2017-06-09 08:51
Podobno w tym roku mają wypłacić premię roczną w wysokości 75% wynagrodzenia brutto .
bbb 2017-06-10 15:05
podobno tak ma być, a dokladniej bedzie to 75% jednego pracownika podzielone na oddział w którym pracuje minus podatek czyli dostaniesz 75 zł ale już netto !!!
3
MŁODSZY PRACOWNIK 2017-06-10 16:03
Napiszcie z ta premia roczna jak będzie bo każdy ciekaw jak macie wieści tak na poważnie Ok
realista 2017-06-10 20:28
nie licz na wiecej niz w tamtym roku
1
pracownik biurowca 2017-06-11 10:36
Podobno premię roczną w tym roku jeżeli wypłacą to pracownicy fizyczni dostaną procentowo mniej niż umysłowi .Prezes wyszedł z prostego założenia : fizycznych stoi pełno pod bramą , inżynierów trzeba docenić finansowo bo odejdą .
1
Iwona 2017-06-12 11:13
@Arek1 rzeczywiście wysoka rotacja w firmie nie świadczy najlepiej. Chociaż często też są stanowiska, które wymagają odpowiednich umiejętności i predyspozycji i nie każdy się na nich sprawdzi. A jak jest w przypadku BELOS-PLP S.A.?Wspominasz o dużej liczbie odejść. Czy dotyczy ona konkretnego działu? Jak duża jest ich skala? Mógłbyś podać w przybliżeniu ile osób odeszło w ciągu ostatnich kilku miesięcy?
qwert 2017-06-12 20:29
na 100 zostaje 2
5
starszy pracownik 2017-06-16 10:38
Ja bym tym umysłowym nie dał ani gorsza jeden warzniejszy od drugiego mają kosmiczne stawki a to oni są odpowiedzialni żeby była robota i to oni doprowadzili do takiej sytuacji jaka jest w Belosie.
12
pracownik fizyczny 2017-06-18 21:50
To niech odchodzą .Takich inżynierów jak są w Belosie (kopiuj wklej )to nawet Ukraińcy zastąpią!!!
9
cis 2017-06-18 22:37
Dobrzy odeszli, zostały miernoty.
7
Arek 1 2017-06-23 10:44
Belos jak Titanic już uderzył w górę lodową zwaną rynek i zaczyna tonąć wraz z całą grupa PLP .
Tak więc szanowni koledzy do szalup i noga z tego gówna .
14
abc 2017-07-13 20:13
najlepsze w belosie są codzienne narady na mechanicznym siedzi ich w tym biurze więcej niż jest ludzi na hali świetnie to wygląda i pokazuje obraz produkcji
7
Andrew 2017-07-16 16:37
Siedzą tam same mądre głowy i myślą .Ponieważ większość z nich posiada wyższe wykształcenie to może coś ciekawego wymyślą .Czyli inaczej mówiąc to elita i awangarda umysłowa Belosu .
5
Arek1 2017-07-17 09:36
Audi, vide, tace, si vis vivere in pace .
Rudi 2017-07-20 10:56
Panie prezesie R. to co wyczyniacie wraz z całym zarządem z firma najlepiej świadczy o waszych kompetencjach menadżerskich . Niech Pan sobie powiesi na ścianie tabliczkę z taką sentencją :
Honos habet onus .
6
Jurek 2017-07-23 09:42
Czy to prawda że podwyżek w tym roku nie będzie .Podobno coraz więcej pracowników składa wypowiedzenia z pracy.
6
Były pracownik 2017-07-31 21:32
Przepracowalem tam ponad 20 lat i dziekuje dzisiaj Bogu że mnie stamtąd wyciągnął . Jak już napisałem po 20 - tu latach pracy miałem brutto 2150. Przeniosłem się niedaleko bo za białke i mam 6000 brutto. Jeżeli nie musicie nie pchajcie się do gowna jakim jest belis
8
Administrator 2017-08-08 19:18
Niedopuszczalne jest umieszczanie w Serwisie, przekazywanie za jego pośrednictwem w tym także w ramach Forum oraz Bloga, treści i materiałów tekstowych, graficznych, dźwiękowych sprzecznych z obowiązującym prawem i zasadami współżycia społecznego, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej czy też propagujących przemoc, nakłaniających do popełnienia przestępstwa, jak również treści wulgarnych, ordynarnych, uznanych powszechnie za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe, naruszających dobra osobiste, a także nieuprawnione korzystanie z cudzego wizerunku, naruszające dobre obyczaje i zasady netykiety. Wszelkiego rodzaju personalne (indywidualne) pomówienia, znieważenia mogą nieść za sobą konsekwencje prawne.
fil 2017-08-08 20:59
A które wpisy takie są?
2
Iwona 2017-08-10 09:58
@Jurek możesz powiedzieć coś więcej o obecnej sytuacji w pracy? Czy rzeczywiście wielu pracowników postanowiło złożyć wypowiedzenia? Czy oznacza to, że łatwiej będzie się do BELOS-PLP S.A. dostać?
Arek1 2017-08-18 12:03
Do Belosu nie jest łatwo się dostać . Na jedno wolne miejsce zgłasza się nawet 8 chętnych .
Nie ma w tym nic dziwnego ze względu na oferowane wysokie zarobki , doskonałą organizację pracy i miłą atmosferę w firmie . Każdy chętny niech szybko aplikuje do Belosu a nie pożałuje swojej decyzji .
1
viola 2017-08-20 20:07
ha ha ha dobry żart.
3
Ktoś 2017-08-22 23:08
Czy to prawda że 2-3 lata temu były dość duże zwolnienia?
wowa 2017-08-26 00:45
Święte słowa. Ta para nie nadaje się do niczego.
11
pracownik 2017-08-29 19:50
Jak jesteś taki mądry i oczerniasz innych na forach to bądz odważny i powiedz im to prosto w oczy CWANIAKU
1
Iwona 2017-09-01 14:19
Przypominam o obowiązującym wszystkich użytkowników regulaminie. Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak wygląda praca w BELOS-PLP S.A. i jak oceniacie tego pracodawcę. Nie jest to jednak miejsce na dyskutowanie indywidualnych pracowników firmy oraz pisanie obraźliwych treści na ich temat. Przed zamieszczeniem opinii należy zapoznać się z treścią regulaminu portalu.
Anonim 2017-09-05 22:15
Coś nie widać żeby pracownicy pchali się do firmy ,ponieważ na jednym oddziale To załoga jest coraz mniejsza i nikt się nie interesuje żeby ja wzmocnić
2
Arek1 2017-09-06 17:23
Jak pracownicy zobaczą wysokość podwyżek to na wielu oddziałach będzie wiało pustką .
2
Iwona 2017-09-12 12:21
@Arek1 wspominasz o podwyżkach. Możesz powiedzieć o nich coś więcej? Czy dotyczą one wszystkich działów firmy? Z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że nie są one do końca satysfakcjonujące.
Pracownik 2017-09-12 17:01
Dali cos bo musieli jednym wiecej a innym mniej,to zalezy jaka sie wykonuje prace.A propo Lidl poniosl pensje pracownikom do 3700 brutto.W Belosie to majster tyle ma.
1
Obserwator 2017-09-12 17:19
Np.w Nemak Poland pracownik na start dostaje 3200 netto ,2.000 premii na swieta ,i 800 na majowke.operator CNC A zarzad w Belosie niech sie lepiej zastanowi nad tym co robi bo pracownikow Ubywa.
4
OM 2017-09-22 11:13
A mi sie w Belosie podoba super ludzie praca przyjemna placa też.
4
Iwona 2017-09-27 11:39
@OM możesz powiedzieć co takiego podoba Ci się w tej pracy? Każda dodatkowa informacja może być pomocna dla osób, które zastanawiają się nad aplikacją.
fox 2017-10-06 13:39
Po twojej pisowni sądząc *(*a mi((( to może ci się podobać.
2
Gggg 2017-10-12 18:25
Kobiety niech sie nie wypowiadaja na forum dla fizycznych.
1
Administrator 2017-10-12 19:20
Niedopuszczalne jest umieszczanie w Serwisie, przekazywanie za jego pośrednictwem w tym także w ramach Forum oraz Bloga, treści i materiałów tekstowych, graficznych, dźwiękowych sprzecznych z obowiązującym prawem i zasadami współżycia społecznego, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej czy też propagujących przemoc, nakłaniających do popełnienia przestępstwa, jak również treści wulgarnych, ordynarnych, uznanych powszechnie za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe, naruszających dobra osobiste, a także nieuprawnione korzystanie z cudzego wizerunku, naruszające dobre obyczaje i zasady netykiety. Wszelkiego rodzaju personalne (indywidualne) pomówienia, znieważenia mogą nieść za sobą konsekwencje prawne.
Zostaw swoją opinię o BELOS-PLP S.A. - Bielsko-Biała
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BELOS-PLP S.A.