brak logo

BELOS-PLP S.A.

Bielsko-Biała

Opinie o BELOS-PLP S.A.

Arek 2017-04-25 11:52
Gdyby głupota mogła unosić to pewne osoby z tej firmy już dawno wzniosłyby się na wysokość linii Karmana .
1
Xman 2017-04-25 11:54
Pracuję w tej firmie już 6 lat i z przykrością podzielam opinie kolegi .
1
Iwona 2017-04-25 12:03
@Tomasz piszesz, że w firmie rak perspektyw rozwoju zawodowego. Czy przez to rozumiesz?
Nocny Jastrząb 2017-04-25 14:11
To co się dzieje w tej firmie to jest masakra. Dziwię się że to w ogóle jeszcze jakoś prosperuje .Dookoła wszędzie firmy się rozwijają zatrudniają nowych ludzi podnoszą pensję a w Belosie kryzys nadal trwa niskie płace zero socjalu oraz premii o podwyżkach już nie wspomnę dobrzy fachowcy uciekają a na dodatek to chyba jedyna firma która straszy zwolnieniami Moim zdaniem cały zarząd powinien się podać do dymisji razem ze swoimi marionetkami mistrzami i kierownikami gdyż nie potrafi zapewnić ludziom pracy a co najważniejsze godziwej zapłaty. Na związki zawodowe nie ma co liczyć bo są pod butami prezesa i się go boją a amerykanie traktują Belos jako dojną krowę i nie mieszają się w to dla nich liczy się tylko zysk. Panie R czas wziąć się do ostrej pracy bo ta firma za niedługo przestanie istnieć
11
Arek 1 2017-04-26 12:00
A może w Belos-PL Praktykują metodę zarządzania przez kryzys .
Zarządzanie przez kryzys (ang. Management by crisis) – wywoływanie sytuacji kryzysowych w celu osiągnięcia pożądanych reakcji w określonych grupach społecznych.
Jeśli trudno uzyskać poparcie dla pewnych pomysłów, można wywołać kryzys. Wywołujący kryzys powinien być do tego dobrze przygotowany, powinien umieć kontrolować wydarzenia i mieć opracowany plan powrotu do sytuacji stabilnej. Istotne jest też, aby (dla przeciętnego obserwatora) przyczyny i źródło kryzysu były niejasne, zakamuflowane. Jeśli plan się powiedzie ten, kto (wywołał kryzys, a następnie) zapanował nad sytuacją zyskuje autorytet wybawiciela, oponenci zaś tracą wiarygodność i zaufanie społeczne.

3
Komet 2017-04-27 20:30
Jeszcze troche i ksiazke napiszecie dyplomatyczne p._.y
Zbig 2017-04-28 12:14
A co tam słychać z podwyżkami wynagrodzeń w 2017 . Podobno te matołki ze związków nic nie załatwiły .
Zatem aby samemu zwiększyć sobie pensję należy wypisać się z tych daremnych związków i zaoszczędzić na płaconej na nie składce .
3
lujek 2017-04-28 14:40
Moglby ktos uczciwie napisac jak wygladaa miesieczne wynagrodzenie w tej firmie dla pracownikow produkcyjnych/fizycznych? Chodzi mi o podstawe + premie miesieczne o ile sa. Z gory dzieki
robi 2017-05-07 08:48
Dramat
2
panama 2017-05-07 20:22
Nie wierzę że jest aż tak żle, to była dobra fima. A co na to zw.zaw. A biurowiec jak się ma. ilu jes biurowych a ilu fizycznych.
1
NOCNY JASTRZĄB 2017-05-08 18:24
W tej firmie faktycznie kiedyś może i było dobrze dopóki nie pojawili się pewnie ludzi z zarządu i działu kadr którzy swoimi poglądami i działaniami doprowadzili do takiej sytuacji. Niestety z roku na rok jest coraz gorzej w innych firmach starają się przyciągnąć pracownika zachęcić go poprzez różne pakiety socjalne premie w Belosie możesz liczyć na gołą stawkę i pracę w weekend żeby zarobić na rodzinę. Zero socjalu zero premii zero podwyżek. Na związki zawodowe nie można liczyć bo się boją zarządu nie umieją się postawić panu R a przecież po to są związki aby bronić pracownika walczyć dla nich o lepszą place niestety w tej firmie związki pożera strach na samą myśl o spotkaniu z zarządem a co dopiero walka o wynagrodzenia to ponad ich siły . oni tylko kalendarz i bona na święta potrafią dać z naszych składek.co do liczby pracowników umysłowych i fizycznych to ciężko powiedzieć jaka jest proporcja jedno jest pewne że nie których umysłowych wypadałoby usunąć gdyż nie nadają się do powierzonych im zadań i szkoda na nich etatu .
9
Kali1 2017-05-08 21:11
Ciesze sie że niepracuje już w tym bajzlu
5
Arek 1 2017-05-14 11:21
Czy chodzi znaczenie bajzel : jako dom publiczny lub nieporządek .
2
adam 2017-05-21 09:50
wynagrodzenie miesięczne ok. 3000 PLN + premie jeżeli są ok. 20% od podstawy .
Gggg 2017-05-21 13:14
Adam co ty pieprzysz jakie 3000tys.Na jakim oddziale
2
MŁODSZY PRACOWNIK 2017-05-21 13:58
Ale Cię poniosło o dobry 1000
2
Tadek 2017-05-21 16:28
Na mechanicznym i odlewni . Na cynkowni też jednostki mają więcej .
karol 2017-05-21 21:23
A to 3000 brutto rozumiem na stanowisku fizycznym czyli netto 2000.
adam 2017-05-22 10:40
Nie brutto ale netto 3000.
Roman 2017-05-22 11:04
Czy to prawda że pracujący pod Belosem Ukraińcy dostali wyższe stawki niż Polacy ?
4
abc 2017-05-24 11:10
tak
fiona 2017-05-24 20:10
No to 3000 netto to świetny zarobek , nigdzie w BIELSKU TAK NIE PŁACĄ.
a 2017-05-25 08:35
tak ale z 4 sobotami , w sumie to w belosie zarząd uważa ze to normalny dzień pracy tak więc zarabia się :)
2
stokrotka 2017-05-27 09:17
Kto ci takich bajek naopowiadal zarobki w belosie to2300brutto na początek potem 50zl brutto co roku jak sa podwyżki masakra niepolecam nikomu
6
nowy 2017-05-29 18:15
Takich bajek naopowiadał mistrz W. po rozmowie kwalifikacyjnej .
1
Ggg 2017-05-29 23:20
Mistrz sciemy totalnej.Ja pracuje juz pare lat i mam 2500 brutto.
2
Iwona 2017-05-30 09:55
@Ggg na jakim stanowisku w BELOS-PLP S.A. pracujesz? Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak wygląda Twoja codzienna praca. Mógłbyś powiedzieć coś więcej o tym jak oceniasz firmę jako pracodawcę? Każda dodatkowa informacja będzie cenna dla osób, które rozważają dołączenie do firmy.
Arek1 2017-05-31 18:06
Ocena pracodawcy wygląda tak że coraz więcej pracowników składa wypowiedzenia , o czym to świadczy
,chyba nie o dobrych zarobkach i atmosferze w pracy .
6
123 2017-06-07 10:26
stawki brutto:
na początek 2300-2400
po 3 miesiącach 100 zl podwyżki do 2500
dobrzy samodzielni operatorzy mają po około 3000 brutto po paru latach
1
MŁODSZY PRACOWNIK 2017-06-07 17:09
Bardzo szczerze I prawdziwie napisane
1
związkowiec 2017-06-09 08:51
Podobno w tym roku mają wypłacić premię roczną w wysokości 75% wynagrodzenia brutto .
bbb 2017-06-10 15:05
podobno tak ma być, a dokladniej bedzie to 75% jednego pracownika podzielone na oddział w którym pracuje minus podatek czyli dostaniesz 75 zł ale już netto !!!
3
MŁODSZY PRACOWNIK 2017-06-10 16:03
Napiszcie z ta premia roczna jak będzie bo każdy ciekaw jak macie wieści tak na poważnie Ok
realista 2017-06-10 20:28
nie licz na wiecej niz w tamtym roku
1
pracownik biurowca 2017-06-11 10:36
Podobno premię roczną w tym roku jeżeli wypłacą to pracownicy fizyczni dostaną procentowo mniej niż umysłowi .Prezes wyszedł z prostego założenia : fizycznych stoi pełno pod bramą , inżynierów trzeba docenić finansowo bo odejdą .
1
Iwona 2017-06-12 11:13
@Arek1 rzeczywiście wysoka rotacja w firmie nie świadczy najlepiej. Chociaż często też są stanowiska, które wymagają odpowiednich umiejętności i predyspozycji i nie każdy się na nich sprawdzi. A jak jest w przypadku BELOS-PLP S.A.?Wspominasz o dużej liczbie odejść. Czy dotyczy ona konkretnego działu? Jak duża jest ich skala? Mógłbyś podać w przybliżeniu ile osób odeszło w ciągu ostatnich kilku miesięcy?
qwert 2017-06-12 20:29
na 100 zostaje 2
5
starszy pracownik 2017-06-16 10:38
Ja bym tym umysłowym nie dał ani gorsza jeden warzniejszy od drugiego mają kosmiczne stawki a to oni są odpowiedzialni żeby była robota i to oni doprowadzili do takiej sytuacji jaka jest w Belosie.
11
pracownik fizyczny 2017-06-18 21:50
To niech odchodzą .Takich inżynierów jak są w Belosie (kopiuj wklej )to nawet Ukraińcy zastąpią!!!
8
cis 2017-06-18 22:37
Dobrzy odeszli, zostały miernoty.
6
Arek 1 2017-06-23 10:44
Belos jak Titanic już uderzył w górę lodową zwaną rynek i zaczyna tonąć wraz z całą grupa PLP .
Tak więc szanowni koledzy do szalup i noga z tego gówna .
12
abc 2017-07-13 20:13
najlepsze w belosie są codzienne narady na mechanicznym siedzi ich w tym biurze więcej niż jest ludzi na hali świetnie to wygląda i pokazuje obraz produkcji
5
Andrew 2017-07-16 16:37
Siedzą tam same mądre głowy i myślą .Ponieważ większość z nich posiada wyższe wykształcenie to może coś ciekawego wymyślą .Czyli inaczej mówiąc to elita i awangarda umysłowa Belosu .
4
Arek1 2017-07-17 09:36
Audi, vide, tace, si vis vivere in pace .
Rudi 2017-07-20 10:56
Panie prezesie R. to co wyczyniacie wraz z całym zarządem z firma najlepiej świadczy o waszych kompetencjach menadżerskich . Niech Pan sobie powiesi na ścianie tabliczkę z taką sentencją :
Honos habet onus .
5
Jurek 2017-07-23 09:42
Czy to prawda że podwyżek w tym roku nie będzie .Podobno coraz więcej pracowników składa wypowiedzenia z pracy.
6
Były pracownik 2017-07-31 21:32
Przepracowalem tam ponad 20 lat i dziekuje dzisiaj Bogu że mnie stamtąd wyciągnął . Jak już napisałem po 20 - tu latach pracy miałem brutto 2150. Przeniosłem się niedaleko bo za białke i mam 6000 brutto. Jeżeli nie musicie nie pchajcie się do gowna jakim jest belis
6
Administrator 2017-08-08 19:18
Niedopuszczalne jest umieszczanie w Serwisie, przekazywanie za jego pośrednictwem w tym także w ramach Forum oraz Bloga, treści i materiałów tekstowych, graficznych, dźwiękowych sprzecznych z obowiązującym prawem i zasadami współżycia społecznego, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej czy też propagujących przemoc, nakłaniających do popełnienia przestępstwa, jak również treści wulgarnych, ordynarnych, uznanych powszechnie za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe, naruszających dobra osobiste, a także nieuprawnione korzystanie z cudzego wizerunku, naruszające dobre obyczaje i zasady netykiety. Wszelkiego rodzaju personalne (indywidualne) pomówienia, znieważenia mogą nieść za sobą konsekwencje prawne.
fil 2017-08-08 20:59
A które wpisy takie są?
2
Iwona 2017-08-10 09:58
@Jurek możesz powiedzieć coś więcej o obecnej sytuacji w pracy? Czy rzeczywiście wielu pracowników postanowiło złożyć wypowiedzenia? Czy oznacza to, że łatwiej będzie się do BELOS-PLP S.A. dostać?
Zostaw swoją opinię o BELOS-PLP S.A. - Bielsko-Biała
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BELOS-PLP S.A.