brak logo

BELOS-PLP S.A.

Bielsko-Biała

Opinie o BELOS-PLP S.A.

józek 2017-02-28 11:57
Na tych Ukraińcach podobnie jak i na flexie jakiś cwaniaczek robi dobrą kasę . Amerykanie z PLP powinni
się wreszcie temu przyjrzeć .
1
Arek 2017-03-02 10:14
Czytając informacje z KRS wszystko staje się jasne .
1
Jan 2017-03-06 17:15

FLEX WORK SP Z O O (KRS: 0000127643, NIP: 5482184974, REGON: 008456060)
FLEX WORK SP Z O O
REGON: 008456060
NIP: 5482184974
KRS: 0000127643
Członkowie reprezentacji:
Nazwisko i imię
Funkcja lub stanowisko
Wolska Kasprzyk Jolanta Ewa Prezes Zarządu
Rozwadowska Agnieszka Helena Wiceprezes Zarządu
były pracownik 2017-03-06 18:11
Kolejna sieć podnosi pensje swoim pracownikom. Na podwyżki zdecydował się niemiecki Kaufland. Od marca wynagrodzenie zasadnicze wzrośnie tam do 2,6 tys. zł. Po 6 miesiącach pracownicy będą mogli liczyć na 2,7 tys. zł, po roku na 2,8 tys. zł, a po dwóch latach pracy na 2,9 tys. zł – poinformował dlahandlu.pl.
I co na to powiedzą pracownicy Belos -PLP pracujący za śmieszne wynagrodzenia .Gratulacje dla zarządu i właściciela firmy za doprowadzenie do takiej sytuacji i upodlenia roboli .
5
pracownik 2017-03-13 17:29
Zostawcie Panią M w spokoju to jedna z niewielu w Belosie z którą można wszystko załatwić a to że pierwsze ją słychać a dopiero później widać to nic a jeżeli chodzi o liderów to muszą trochę kapować i podpiepszać żeby dostać brygadę roku .Pozdrawiam Wszystkich Pracowników.
2
Iwona 2017-03-14 15:07
@pracownik długo pracujesz w firmie? Możesz powiedzieć coś na temat warunków zatrudnienia oferowanych przez firmę?
pracownik OM 2017-03-19 15:38
Kolejny dobry pracownik oddał wypowiedzenie.Może w końcu nasi szefowie zaczną doceniać pracowników ktuży coś potrafią i zaczną godnie płacić.Bo jak będzie tak dalej to w belosie zostaną tylko Ukraińcy i biurowiec .
4
pracownik biurowca 2017-03-21 17:13
Pracowników fizycznych takich jak operatorzy CNC można zawsze zatrudnić z ulicy , więc nie ma nad czym płakać .Najważniejsi są inżynierowie pracujący jako konstruktorzy i technolodzy których należy bezwzględnie doceniać finansowo na pierwszym miejscu .
1
gwiazda 2017-03-23 11:51
No pewno, wszystkich pracowników biurowca należy docenić podwyżkami i premiami. W końcu to najważniejszy człon zakładu.
pracownik fizyczny 2017-03-24 00:19
Ale macie o sobie mniemanie
Naszych technologów i konstruktorów chyba też zatrudnili prosto z ulicy bo są na niskim poziomie a zarabiają od 5000 w górę (nawet pożądnej technologi nieumieją opracować ).Jest ich na ulicy na pewno więcej niż operatorów CNC.
4
robert 2017-03-24 10:09
Technologom i konstruktorom można podnieść pensje nawet powyżej 5000 PLN a produkcję przenieść na Białoruś lub Ukrainę gdzie koszty pracy są mniejsze . Wtedy operatorzy cnc i inni fizyczni w Polsce nie są potrzebni .
1
pracownik fizyczny 2017-03-24 16:16
Ale z ciebie idiota
3
Lolo 2017-03-31 18:48
Patrząc tylko na Twoj sposob wypowiadania sie i znajomosc j.polskiego nie dziwie sie że robisz to co robisz (i tyle samo zarabiasz). Wiecej praktyki, mniej rozgladania sie, to moze w koncu sie czegos nauczysz a tym samym bedzie za co Ci płacić
1
Iwona 2017-04-03 10:10
@Lolo a Ty pracujesz w firmie? Chętnie poznamy bliżej również Twoją opinię.
nocny jastrząb 2017-04-04 14:03
nie polecam ci tej firmy sam już tu trochę lat pracuje i powiem ci że to masakra totalne dno .Wieczny kryzys brak pieniędzy na podwyżki i premie to wizytówka tej firmy,poza tym to totalny chaos i brak organizacji pracy. kadra kierownicza która się nie nadaje do niczego tylko do brania wysokich premii za nic oraz zerowy fundusz socjalny dla pracowników. dobrze że na rynku pracy jest w czym wybierać za dużo lepsze pieniądze i warunki pracy. W tym zakładzie nie polecam pracować nawet swojemu największemu wrogowi .
7
motylek 2017-04-04 14:12
Widać że musisz pracować w biurowcu bo już na odległość czuć od ciebie smród z biura. Cieszę się że coś w życiu potrafisz a nie tylko chodzić jak pies z podkulonym ogonem i brać pieniądze za nic . Pamiętaj że ktoś musi na ciebie ciężko pracować podczas gdy ty się obijasz i nie robisz kompletnie nic
6
Ewcia 2017-04-05 10:53
A moze zaczna obnizac pensje.
1
motylek 2017-04-05 13:17
Obniżyć już nie mogą bo nie bardzo mają z czego została goła stawka i to wszystko. To przykre że by za coś żyć trzeba przychodzić w weekendy bo praca od poniedziałku do piątku to marne grosze i ciężko jest wyżyć. Już nawet kobiety w kauflandzie czy lidlu zarabiają więcej a w tej firmie wiecznie na wszystko brakuje pieniędzy przede wszystkim na podwyższenie pensji pracownikom, chodź na nowe auta pieniądze się znalazły .Nie dziwię się że ludzie zaczynają masowo uciekać za niedługo zostaną tam sami Ukraińcy plus biurowiec tylko czy taki układ jest w stanie długo wytrzymać?
3
Romek 2017-04-05 18:41
W tej firmie zostaną chyba tylko tacy idioci jak ten Pan A. który na OM gotował jajka w czajniku .Podobno przeszedł z montażu strach pomyśleć co tam wyczyniał .Dopiero tam musza pracować myślący inaczej .
1
kolumb 2017-04-11 17:40
jutro jade na zakupy swiateczne postanowilem zaszalec i przeznaczyc na to cala premie swiateczna brawo ja
6
MŁODSZY PRACOWNIK 2017-04-11 20:54
Ile było tej premii jak jedziesz szaleć
1
Iwona 2017-04-12 09:35
@kolumb to dobrze, że firma daje pracownikom dodatkowe premie na święta. Czy dotyczy to wszystkich świąt?
1
kolumb 2017-04-12 20:03
cale 69 pln
1
MŁODSZY PRACOWNIK 2017-04-12 22:07
Jajka kupisz ale co do Jajek może być problem?
1
mcplus 2017-04-17 17:24
No to niezłe jaja, premia po byku.Pozdrawiamy Zarząd i życzymy obfitych prezentów od zajączka.
1
Iwona 2017-04-21 09:28
Przypominam, że komentarze muszą spełniać wymogi Regulaminu forum. Nie mogą dotyczyć konkretnych osób, ani zawierać pomówień.
Komet 2017-04-23 18:44
Podwyżki odwolane w tym roku nic nie dostaniecie He He
cot 2017-04-24 13:00
A w zeszłym roku były-_-
Iwona 2017-04-24 13:53
@Komet mógłbyś powiedzieć coś więcej o obecnej sytuacji w firmie?
Tomasz 2017-04-25 11:11
Belos w tym roku obchodzi 70-lecie istnienia czyli wszedł w wiek geriatryczny . Podobnie jak u ludzi w podeszłym wieku wszystko w tej firmie zaczyna szwankować a amerykanie nie usiłują temu zaradzić w żaden sposób . Zatem jeżeli ktoś chce pracować w firmie oferującej : niskie zarobki , złe zarządzanie , słabą organizację pracy i ciągle podnoszone normy wydajności , brak perspektyw rozwoju zawodowego to może aplikować na wolne miejsca których jest coraz więcej .
2
Arek 2017-04-25 11:52
Gdyby głupota mogła unosić to pewne osoby z tej firmy już dawno wzniosłyby się na wysokość linii Karmana .
1
Xman 2017-04-25 11:54
Pracuję w tej firmie już 6 lat i z przykrością podzielam opinie kolegi .
1
Iwona 2017-04-25 12:03
@Tomasz piszesz, że w firmie rak perspektyw rozwoju zawodowego. Czy przez to rozumiesz?
Nocny Jastrząb 2017-04-25 14:11
To co się dzieje w tej firmie to jest masakra. Dziwię się że to w ogóle jeszcze jakoś prosperuje .Dookoła wszędzie firmy się rozwijają zatrudniają nowych ludzi podnoszą pensję a w Belosie kryzys nadal trwa niskie płace zero socjalu oraz premii o podwyżkach już nie wspomnę dobrzy fachowcy uciekają a na dodatek to chyba jedyna firma która straszy zwolnieniami Moim zdaniem cały zarząd powinien się podać do dymisji razem ze swoimi marionetkami mistrzami i kierownikami gdyż nie potrafi zapewnić ludziom pracy a co najważniejsze godziwej zapłaty. Na związki zawodowe nie ma co liczyć bo są pod butami prezesa i się go boją a amerykanie traktują Belos jako dojną krowę i nie mieszają się w to dla nich liczy się tylko zysk. Panie R czas wziąć się do ostrej pracy bo ta firma za niedługo przestanie istnieć
6
Arek 1 2017-04-26 12:00
A może w Belos-PL Praktykują metodę zarządzania przez kryzys .
Zarządzanie przez kryzys (ang. Management by crisis) – wywoływanie sytuacji kryzysowych w celu osiągnięcia pożądanych reakcji w określonych grupach społecznych.
Jeśli trudno uzyskać poparcie dla pewnych pomysłów, można wywołać kryzys. Wywołujący kryzys powinien być do tego dobrze przygotowany, powinien umieć kontrolować wydarzenia i mieć opracowany plan powrotu do sytuacji stabilnej. Istotne jest też, aby (dla przeciętnego obserwatora) przyczyny i źródło kryzysu były niejasne, zakamuflowane. Jeśli plan się powiedzie ten, kto (wywołał kryzys, a następnie) zapanował nad sytuacją zyskuje autorytet wybawiciela, oponenci zaś tracą wiarygodność i zaufanie społeczne.

2
Komet 2017-04-27 20:30
Jeszcze troche i ksiazke napiszecie dyplomatyczne p._.y
Zbig 2017-04-28 12:14
A co tam słychać z podwyżkami wynagrodzeń w 2017 . Podobno te matołki ze związków nic nie załatwiły .
Zatem aby samemu zwiększyć sobie pensję należy wypisać się z tych daremnych związków i zaoszczędzić na płaconej na nie składce .
3
lujek 2017-04-28 14:40
Moglby ktos uczciwie napisac jak wygladaa miesieczne wynagrodzenie w tej firmie dla pracownikow produkcyjnych/fizycznych? Chodzi mi o podstawe + premie miesieczne o ile sa. Z gory dzieki
robi 2017-05-07 08:48
Dramat
2
panama 2017-05-07 20:22
Nie wierzę że jest aż tak żle, to była dobra fima. A co na to zw.zaw. A biurowiec jak się ma. ilu jes biurowych a ilu fizycznych.
1
NOCNY JASTRZĄB 2017-05-08 18:24
W tej firmie faktycznie kiedyś może i było dobrze dopóki nie pojawili się pewnie ludzi z zarządu i działu kadr którzy swoimi poglądami i działaniami doprowadzili do takiej sytuacji. Niestety z roku na rok jest coraz gorzej w innych firmach starają się przyciągnąć pracownika zachęcić go poprzez różne pakiety socjalne premie w Belosie możesz liczyć na gołą stawkę i pracę w weekend żeby zarobić na rodzinę. Zero socjalu zero premii zero podwyżek. Na związki zawodowe nie można liczyć bo się boją zarządu nie umieją się postawić panu R a przecież po to są związki aby bronić pracownika walczyć dla nich o lepszą place niestety w tej firmie związki pożera strach na samą myśl o spotkaniu z zarządem a co dopiero walka o wynagrodzenia to ponad ich siły . oni tylko kalendarz i bona na święta potrafią dać z naszych składek.co do liczby pracowników umysłowych i fizycznych to ciężko powiedzieć jaka jest proporcja jedno jest pewne że nie których umysłowych wypadałoby usunąć gdyż nie nadają się do powierzonych im zadań i szkoda na nich etatu .
5
Kali1 2017-05-08 21:11
Ciesze sie że niepracuje już w tym bajzlu
3
Arek 1 2017-05-14 11:21
Czy chodzi znaczenie bajzel : jako dom publiczny lub nieporządek .
2
adam 2017-05-21 09:50
wynagrodzenie miesięczne ok. 3000 PLN + premie jeżeli są ok. 20% od podstawy .
Gggg 2017-05-21 13:14
Adam co ty pieprzysz jakie 3000tys.Na jakim oddziale
1
MŁODSZY PRACOWNIK 2017-05-21 13:58
Ale Cię poniosło o dobry 1000
1
Tadek 2017-05-21 16:28
Na mechanicznym i odlewni . Na cynkowni też jednostki mają więcej .
karol 2017-05-21 21:23
A to 3000 brutto rozumiem na stanowisku fizycznym czyli netto 2000.
adam 2017-05-22 10:40
Nie brutto ale netto 3000.
Roman 2017-05-22 11:04
Czy to prawda że pracujący pod Belosem Ukraińcy dostali wyższe stawki niż Polacy ?
1
Zostaw swoją opinię o BELOS-PLP S.A. - Bielsko-Biała
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BELOS-PLP S.A.