Małopolskie Centrum Profilaktyki

Kraków

Opinie o Małopolskie Centrum Profilaktyki

Wadowicka 12, Kraków 2013-06-21 13:23:38
Małopolskie Centrum Profilaktyki, ul. Wadowicka 12, Kraków, prowadziło (lub prowadzi nadal) nabór na stanowisko: telefoniczny konsultant sprzedaży szkoleń. Rozmowy kwalifikacyjne prowadzone są przez telefon (1. etap) oraz osobiście w oddziale firmy (2. etap).

Przez telefon badane są zdolności sprzedażowe (trzeba coś sprzedać i pytają o motywację do pracy w telesprzedaży), w sumie rozmowa trwa 10 minut.

Na drugim etapie wypełnia się test osobowości (czy jest się ekstra- czy introwertykiem) oraz wykonuje się telefoniczne rozmowy sprzedażowe z kierownikami MOPSów i GOPSów, próbując sprzedać szkolenia. Rozmowy są jak najbardziej prawdziwe, a kierownicy MOPSów nic nie wiedzą o tym że ktoś będzie do nich dzwonił.

Słowem, jest to zwykła telesprzedaż, a rekrutacja jak na stanowisko kierownicze/managerskie.
9
anonim 2014-07-23 19:30:14
aktualnie rekrutacja jest inna... bezstresowa rozmowa ...nie ma się co spinać.a co do charakteru pracy to napewno nie jest to zwykła telesprzedaż.owszem praca głownie na telefonie ale poza dzwonieniem dużo spraw organizacyjnych i pracy "papierkowej". Duży plus to świetna ekipa i dobra atmosfera.
5
misza 2014-09-24 21:12:53
nie polecam nikomu!
aneta 2014-10-17 20:54:09
Może ktoś coś więcej powiedzieć
Monika 2015-04-16 14:44:20
Czy może ktoś powiedzieć coś o stanowisku Konsultant edukacyjny / sprzedawca / organizator? Jakie są warunki pracy, jaki długi okres próbbny na zleceniu? Itp.
3
Małgorzata 2015-08-21 20:43:37
Po drugim spotkaniu (piątek) - wstępne szkolenie plus dzwonienie do Urzędów Gmin i MOPS/GOPS - otrzymałam zaproszenie do przyjścia do pracy od poniedziałku. Gdy dotarłam do domu, zadzwoniła do mnie pani, że jednak się rozmyślili, że szukają czegoś innego. Są niepoważni.
3
work 2015-09-23 11:58:22
Nie polecam! a wręcz odradzam
ania 2015-10-28 09:37:25
@alek sama byłam ostatnio na takim dniu próbnym i szczerze to poza obserwacją pracy innych nie robisz nic, więc nie ma "obrabiania roboty za innych pracowników". Rzeczywiście więcej papierkowej roboty niż samo dzwonienie. Jestem już tydzień i jestem zadowolona, zespół jest bardzo przyjacielski i pomaga we wszystkim
konsultantka 2015-11-10 12:53:02
Pracuję tu kilka tygodni. Miałam okazję uczestniczyć w przeprowadzce do nowej siedziby na Zakopiańskiej. Nowoczesne biuro, bardzo dobre warunki pracy. Sama rozmowa przebiegła w przyjaznej atmosferze, klarownie zostały przedstawione warunki i w rzeczywistości się one pokrywają. To nie jest tak, że oni zwalniają, raczej pracownicy rezygnują bo brak wyników demotywuje. Praca polega w prawdzie na dzwonieniu ale także dużo pracy papierkowej i organizacyjnej jest. Atmosfera na plus, spotkania, zadania integracyjne dla pracowników. Nie zarabiam kokosów ale dla atmosfery warto tu pracować
pracownik 2015-11-13 14:52:25
Chyba żartujesz!!!!!! Nikt nie czuje się tam w pracy pewnie. Każdego dnia przychodzisz z obawą czy na koniec przepracowanego dnia nie karzą spakować Ci swoich rzeczy i spadać "bo nie wierzysz w projekt". To o czym napisała Małgorzata to klasyka u nich.
niedoszły pracownik 2015-11-13 19:42:29
Nie polecam. Firma, która zaprasza na rozmowę kwalifikacyjną i każde kandydatowi całować klamkę biura na 5 minut przed rozmową - zero profesjonalizmu. Przez telefon - bo sama zadzwoniłam na numer kontaktowy - dowiedziałam się, że ''zaszła nieprzyjemna sytuacja" bo nie ma kto przeprowadzić ze mną rozmowy, ponieważ Pani od rekrutacji została dzień wcześniej zwolniona. Jawne kpiny. Wystarczyło zawdzonić w ten sam dzień albo rano a nie fatygować kogoś na drugi koniec Krakowa, żeby marnował swój cenny czas. Cenię samą siebie jako pracownika i wymagam tego samego od potencjalnego pracodawcy. Z takim podejściem wizerunek firmy ma małe szanse na bycie profesjonalnym i dobrym. Odradzam bo skoro taki wstęp do pracy to ciekawe co w jej trakcie oferują...
2
Paulina 2015-12-12 10:24:53
Pracowniku, wylewanie frustracji na portalu jest bardzo nieprofesjonalne, a Małgorzata została potraktowana nieprofesjonalnie nie przez firmę, ale przez nieprofesjonalnego rekrutera. Rozumiem, że złość, agresja i rządza zemsty nie pozwala Ci na uczciwe i trzeźwe spojrzenie na sytuację, ale tak właśnie jest. Nic nie masz sobie do zarzucenia? Ani Ty, ani rekruterka z żenującej wypowiedzi powyżej?
1
nil 2015-12-18 20:15:26
a @dominika nie myslalam zeby z przelozonym porozmawiac o podwyzce, w koncu doswiadczneie miala duzo wnioslas i mysle ze toraczje by zaowocowalo, a wymagania no coz rosly skoro bylas w tym na prawde dobra wic wymagali wiecej
Trenerka 2015-12-29 21:55:12
Witam!

Czy jest tutaj ktoś na forum, kto miał doczynienia z ubiegłoroczną edycją dla trenerów w MCP? Zastanawia mnie kilka faktów i chciałabym rozwiać swoje wątpliwości.

Pozdrawiam
5
ania 2016-01-02 18:50:36
Zgadza się Alek. Ale jak ktoś nie ma jaj, to swoje żale wylewa anonimowo na forum :)
GONIA 2016-01-06 12:39:47
"Chłopcom prezesom"? Załóż firmę, skoro Cię tak boli, że oni są prezesami, a nie Ty. Cóż, nie sprawdziłaś się. Pora przestać wylewać frustracje i wziąć się za szukanie pracy.
GONIA 2016-01-06 18:54:26
Oczywiście, że warto.
byly pracownik 2016-01-07 13:26:50
Nie polecam i przestrzegam innych. Jeżeli ktoś chce pracować za trzy osoby i bardzo marną pensję to proszę. Pracowałem w różnych firmach ale w tej jest zero profesjonalizmu(usunięte przez administratora) po prostu przedszkole...
Branżówka ;) 2016-01-07 18:42:11
Chyba przesadzasz, firma jak firma. Znam branżę i nawet widziałam na ich FB że działają już 10 lat. No to chyba coś wiedzą ;)
1
Monika 2016-01-10 23:33:49
Obrzydza mnie takie zachowanie gombek. Tylko tyle.
Benek 2016-01-14 18:27:47
Zgadza sie, masz całkowitą rację. Ja pracuję tu kilka miesięcy i na razie jestem zadowolony. Fajni ludzie. A jak ktoś odchodzi? Cóż. Widać to nie dla niego miejsce a smarowanie na szefów w necie jest obrzydliwe.
Benek 2016-01-27 20:54:54
@Błażej, jak się komu robić nie chce, to po zwolnieniu leci w net nasmarować na szefów.
domi 2016-02-09 05:51:09
Od tego ten portal jest by przestrzegać przed nieuczciwymi pracodawcami lub też i polecać tych u których warto pracować. Każdy ma swoje odczucia, ja w tej firmie miałam właśnie takie i nie mijam się z prawdą. I mam nadzieje, że nie jest Pani jedną z Paulin, które tam pracują.
gość 2016-02-09 14:01:48
Domi wpisy o 6 rano! Nie masz życia dziewczyno? Masakra, postawiłaś sobie taki punkt honoru, żeby dodać ostatni wpis w tym temacie - haha

To jeszcze napisz że Cię okradli, zmuszali do niewolniczej pracy 8 dni w tyg., był mobbing, obrażano uczucia religijne, mniejszości i nie szanowano praw zwierząt.

No ośmieszasz się już! Napisałaś swoje żale, okazuje się że mało kto się z tym zgadza i ból (usunięte przez administratora) cię zjada :)))))))
1
Benek 2016-02-10 22:25:05
Domi jest naładowana negatywnymi emocjami od rana :))))))) Domi, a powiedziałaś Państwu, bo nie doczytałem wśród twojego bełkotu, że twoim sportem zawodowym jest kłapanie buzią na prawo i lewo? Który pracodawca sobie pozwoli na takie zachowanie? Znajdż sobie jakieś zajęcie i przestań wylewać żale w necie i innych obsmarowywać. Już sie skompromitowałaś. Daj sobie spokój, bo przykro czytać. W tej firmie dobrzy zostają, a cieniasy wylatują. Cała filozofia.
Benek 2016-02-18 19:54:03
Małgorzata, idź wylewać swoje frustracje gdzie indziej. Najlepiej razem z rekruterką Domi i nie obrażaj pracowników, którzy tam pracują i dobrze sobie radzą.
1
Asia 2016-02-28 09:31:14
Ej frustraci, zajmijcie się czymś pozytecznym :) Może sobie pracę znajdźcie? :))))
1
doświadczona 2016-03-16 08:31:28
Po tych dyrdymałach powyżej ciekawa jestem jak jest naprawdę w tej firmie, jak to mówią nie ważne co piszą, ważne żeby pisali. Bo jeśli panuje powszechna cisza pod jakąś firmą to oznacza że nie jest warta zachodu. A tak to aż mnie korci żeby sprawdzić - powszechnie wiadomo: NAJWAŻNIEJSZA W ŻYCIU JEST WŁASNA OPINIA. Pozdro dla wszystkich odezwę się jak sprawdzę tą firmę.
1
zadowolona 2016-03-16 18:50:42
Osobiście polecam sprawdzenie osobiście. Pracuję w mcp koło ponad 1,5 roku i widziałam już wiele osób, które przychodziły i... nie chciało im się pracowac. Ściemniały, udawały, że dzwonią do klientów... Potem zwykle były zdziwione, że ktoś nie zamierza im płacić za siedzenie na facebooku :)))
W firmie jest baaaardzo spoko. A narzekający, cóż, Polak lubi ponarzekać, najwięcej ten, któremu się nie chce pracować :))))
2
doświadczona 2016-04-11 19:09:09
Rozmowa kwalifikacyjna ok wręcz profesjonalna, ludzie zaangażowani więc na start np. dla studentów super praca wręcz rewelacja, jednak nie dla mnie za mało możliwości, za niskie wynagrodzenie, zbyt zawężone pole widzenia, ale polecam wyglądają i pokazują że im zależy na pracowniku.
zadowolona 2016-04-19 22:17:51
A co stoi na przeszkodzie? :D
Ania 2016-04-19 22:19:48
Żenua? Czyżby Domi?
nilelum 2016-04-21 22:08:13
nil, błagam ona nic nie wniosła. Jaka podwyżka?? Za co? za błękitne powieki?
3
Zainteresowana pracą 2016-08-27 00:05:02
Dużo było sprzecznych opinii, czy ktoś kto tam pracuje dłużej i przyszedł ze zwykłego ogłoszenia, mógłby powiedzieć jak się pracuje, czy z pensji idzie wyżyć i jak to wygląda po dłuższym czasie?
michał 2016-09-09 22:49:21
poniosło cie z tymi awansami ;))))))
ssdf 2016-09-09 22:51:19
@ 3er - masz zdecydowanie racje, tylko teraz pytanie, komu wierzyc, kto ma racje, a kto nie? opinie sa różne, ale czasem są naprawde skrajne wiec nie wiem jak podejśc do tematu...... A poszukuja teraz koordynatorów do różnych miejscowości
Zostaw swoją opinię o Małopolskie Centrum Profilaktyki - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Małopolskie Centrum Profilaktyki