brak logo

PPHU S.A GALMET

Głubczyce

Opinie o PPHU S.A GALMET

admin 2015-06-24 14:18
Witam wszystkich! Znacie aktualne informacje na temat firmy PPHU S.A GALMET? Podzielcie się z nimi – być może pomożecie komuś w podjęciu decyzji o zatrudnieniu!
9
Cezar Wielki Wspaniały 2016-04-30 09:39
moja opinia jest następująca robota cieżka i nie zapłacona w brudzie i syfie a jakby tego było mało to występują tam tak zwane pieski które nie maja pojęcia o robocie a wiedzą najwiecej np dyrektor Iwaniec, Konopka, Węgrzyn, Huras oni to to elita Galmetu odrazu by ich wszystkich wypierdzielił na pysk a ten ostatni to największy cwaniak pozdrawiam wszystkich i odradzam PPUH Galmet nie musisz nie idz tam!!!!!!
3
Pracowałem wiem co piszę ! 2016-10-03 11:10
Praca w katastrofalnych warunkach za żadne pieniądze. Jeśli zachorujesz i bierzesz L4 to potrącają Ci z pensji wynagrodzenie. Ludzie z produkcji pracująw katastrofalnym upale w lato. Nie można sie krzywo spojrzeć bo kierownik patrzy. Pracownicy kadry kierowniczej nie mają lżej. Dzień w dzień po 9 godzin dziennie (godzine dziennie pracuje się w imię tego że przecież wszyscy kochamy galmet). Wyzysk człowieka przez człowieka a jak sie nie podoba to kop w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na ulice. Robota katastrofa - typowy wczesnokapitalistyczny wyzysk !!!
1
oDDANY SŁUGA 2017-01-13 13:39
typowe korpo - tzn oni by chcieli być korporacja a są troche większą firmą rodzinna wyzyskujacą swoich pracowników i traktującą ich jak korporacja... pracownik to mięso które jak krzywo spojrzy i nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] od rana do nocy i sie nie uśmiecha że mu wspaniale to zawsze można zmienić na inne mięso... to dotyczy nie tylko ludzi na produkcji na których ta firma stoi ale też pracowników biurowych... potrącanie wynagrodzen za L4, skandaliczne warunki pracy, podobno w biurze rypią codziennie godzine więcej niż przewiduje prawo pracy (bo musisz kochać galmet), właściciele za nic mają szeregowego pracownika (tylko na wiecach Wódz przemawiając dziękuje swoim pracownikom ale w rzeczywistości ma ich w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] do wspomnianych wyżej nazwisk dodałbym jeszcze Zdzisia Bielesza.
Ludzie ja stamtąd uciekłem bardzo szybko.
PAMIĘTAJCIE ŻE PRACA KTÓRĄ WYKONUJECIE TO USŁUGA KTÓRĄ SPRZEDAJECIE PRACODAWCY I NALEŻY WAM SIE ZA TO GODZIWE WYNAGRODZENIE I SZACUNEK A NIE GŁODOWA PENSJA I POGARDA.
2
ODDANY SŁUGA 2017-01-13 13:44
A DODAM JESZCZE ŻE WIELOKROTNIE PISANE DONOSY DO PAŃSTWOWEJ INSPEKCJI PRACY, STAROSTWA POWIATOWEGO, URZĘDU WOJEWÓDZKIEGO, URZĄD MIASTA A NAWET WYŻEJ NIC NIE DAJĄ BO I TAK OSTATECZNIE NA INSPEKCJE PRZYJEŻDŻAJĄ MIEJSCOWI KTÓRYCH PAN GALARA TRZYMA W KIESZENI RAZ W ROKU ORGANIZUJĄC IM FESTYN Z DARMOWĄ KIEŁBASĄ Z GRILLA.
2
Pracownik 2017-02-01 13:01
Syf, dziadostwo, wyzysk i łamanie wszelkich przepisów na każdym kroku. Wszędzie jest brudno, prymitywne metody pracy, w ubikacji brak nawet sedesów tylko dziura w ziemi, na dworze mróz -15 a szatnia nie ogrzewana, "łazienka" w drugim budynku a i tak jest jedyną gdzie jest czasem ciepła woda o paście myjącej nie wspominajac. Młodzi chłopcy po 20 pare lat układają w pojedynkę na wysokości 2 metrów w magazynie baniaki ważące dobre 70kg albo pracownicy samodzielnie szarpiący wielkie np 500 litrowe zbiorniki. Na piecach to samo bardzo cięzkie baniaki są ściągane w pojedynke a kierownicy tylko z pretensjami że coś sie przy ich zadrapało. Nikt nie używa żadnych kasków ochronnych, sporo osób nie ma uprawnień do obsługi danych maszyn. Faworyzowani są pupilki kierowników, którzy donoszą na innych pracowników i za to dostają co chwilę podwyżki albo urlopy. Jak przychodzi inspekcja pracy to jest odgrywane przedstawienie, wszystko się sprząta, daje ludziom kaski, wywozi się leżące wszędzie śmieci, ludzi na przerwie wygania się do zimnej szatni żeby tam zjedli śniadanie, bo przecież na sali produkcyjnej nie można, nie pozwala się otwierać bram bo musi sie nagrzać zanim przyjdzie inspekcja, a że pracownicy zamarzają to już nie ważne. Liczy się tylko żeby wyszła kolejna sztuka na sprzedaż i nic więcej. Człowiek jest tu tylko narzędziem. Kierownicy są chamscy, wrzeszczą, wyzywają i klną jakby byli strażnikami w więzieniu albo poganiaczami niewolników. Jedynym plusem jest praca z na ogół sympatycznymi współpracownikami i że jeden drugiemu chętnie pomoże jak trzeba. Odradzam pracę w Galmecie bo moim zdaniem jest to zajęcie dla ludzi zdesperowanych, albo dla tych blisko emerytury, którym ciężko coś innego znaleźć tak jak mi żeby do niej doczekać.
3
minimalna krajowa i nawet nie myśl o podwyżce 2017-02-01 13:21
Jak masz kolesiowskie znajomki to jak najbardziej, a jak nie masz znajomków to możesz być inżynierem z 20 letnim stażem a i tak będziesz zwykłym śmieciem z poza układu do pomiatania. Panie Galara czy naprawdę w pańskiej wizji swego zakładu jest tyle chamstwa i obozu pracy?
1
Bambo 2017-02-02 12:04
DOKŁADNIE WIE CO SIĘ DZIEJE.,
I...
AKCEPTUJE TO ŚWIADOMIE
lolek 2017-02-14 08:42
Zakład który nie szanuje pracownika,wszystko to pozory.Atmosfera jak w Chińskiej fabryce.
Wystarczy zapytać o opinie kogoś z powiatu Głubczyckiego,co sądzi o galmecie.
Tragiczne warunki pracy,warunki socjalne,słabe wynagrodzenie.
Potencjalny poszukiwaczu pracy,nie ryzykuj szkoda Twojego cennego czasu
2
Syfilis, kiła i mogiła... 2017-02-20 22:12
chyba to oczywiste że zdaje sobie sprawę z tego co ma...

jakim trzeba być bezczelnym człowiekiem bez kszty empatii, żeby samemu żyć jak półbóg a swoim pracownikom kazać tak zapier..... ponad możliwości za byle co...

prawda o galmecie...

stare powiedzonko pracownicze "Nikt nie da Ci tyle ile obieca Ci Galmet" samo pokazuje, że oni nawet swoich klientów w dupala lubią robić...
1
pociotek galary 2017-02-21 12:18
tuman idiotą parobków pogania
Zostaw swoją opinię o PPHU S.A GALMET - Głubczyce
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PPHU S.A GALMET