logo DK MARKETING

DK MARKETING

Wrocław

Opinie o DK MARKETING

ASD123 2016-01-21 00:43:01
Pracowałem w DK Marketing niecały rok. Firma skupia się niemal wyłącznie na współpracy z siecią Play (przez jakiś czas był aktywny inny projekt, ale pracowały na nim raptem dwie osoby, więc nie będę o tym szerzej pisał). Prawda jest taka, że da się w niej zarobić, ale trzeba się sporo naharować i obecnie jest o to trudniej niż np. rok temu. Ale po kolei.

Podstawowa stawka godzinowa w firmie (stan na pierwszą połowę 2015 roku) to niemal 9 zł netto (bez kilku groszy). Ta jednak, w zależności od sprzedaży, może się zwiększyć. W firmie istnieją trzy progi sprzedażowe. Aby uzyskać jakąkolwiek premię - trzeba osiągnąć co najmniej pierwszy z nich. W przeciwnym razie otrzymuje się jedynie pieniądze za przepracowane godziny i wówczas jest słabo (większość konsultantów pracuje po 6 godzin dziennie). Prosty przykład - 6 godzin x 9 zł = 54 zł. 54 zł x 22 dni pracujące w miesiącu = 1188. Do tego należy pamiętać, że w DK pracuje się na umowę zlecenie, więc w razie opuszczenia jakiegoś dnia czy dni stawka jeszcze spada.

Wróćmy jednak do wspomnianych progów. Osiągając pierwszy otrzymuje się najniższą premię, a trzeci najwyższą. Kolejne progi można pokonywać dzięki zdobytym punktom. Te zbiera się dzięki sprzedaży produktów (abonament, mix, internet itd.). Tutaj warto podkreślić dość oczywisty fakt - im droższa usługa, tym więcej punktów. Np. za najniższy abonament indywidualny otrzymywało się 1 punkt, a za najwyższy 4. Punkty te potem są odpowiednio przeliczane na kasę. Im wyższy próg, tym przelicznik korzystniejszy. Tych dokładnie nie pamiętam, ale nawet na najniższym progu można było coś tam ugrać. Drugi i trzeci dawały już naprawdę konkretną kasę. Jednak ten ostatni osiągało mało osób, nawet gdy oferta Playa była naprawdę fajna. Śmiałbym zaryzykować tezę, że zdarzały się w firmie miesiące, gdy nikt go nie osiągnął (choć ręki bym sobie za to nie dał uciąć).

Idąc dalej, oprócz premii za zdobyte punkty można otrzymać także dodatkowy bonus. Tutaj było podobnie, jak w poprzednim wypadku. Im wyższy próg, tym większa kasa. Przy każdym z nich było to kilkaset złotych. Dokładnych przedziałów już nie pamiętam, ale coś w stylu 200-500. Tutaj trzeba podkreślić jednak jedną, dość przykrą rzecz - aby otrzymać tą kasę, trzeba było być pracownikiem firmy w momencie otrzymywania premii, a te zawsze były przyznawane za miesiąc poprzedni. Przykładowo - Jasiek w kwietniu osiągnął drugi próg i powinien otrzymać 350 zł dodatku (kwota orientacyjna). W normalnym wypadku otrzymałby ją wraz z wypłatą za maj, czyli na początku czerwca. Jednakże Jasiek w połowie maja odszedł z firmy. To sprawiło, że 350 zł przeszło mu koło nosa, mimo że na wynik uczciwie zapracował. W moim odczuciu wyjątkowo perfidne zachowanie szefostwa.

W dwóch zdaniach wspomnę jeszcze, że był próg zerowy. Jednak na nim ewentualny zarobek był tak mały, że nie warto o tym dłużej się rozwodzić.

Kolejną premię przyznaje już sam Play. Jest to tzw. jagoda. Otrzymuje się ją po trzech miesiącach pracy. Jest ją osiągnąć łatwo, ponieważ wystarczy sprzedać jakieś 9-11 umów w miesiącu, a taki wynik czasem udaje się zrobić w tydzień, więc luz. Kasa różna. Teraz jest bodaj 16 zł za każdą umowę.

O ile sprzedaż np. półtora roku temu nie była dużym problemem, bo oferta Playa była dobra, to jakiś czas temu wszystko zaczęło się walić, bo fioletowa sieć została przebita przez konkurencję. Sprzedaż spadła u zdecydowanej większości konsultantów. Główną reakcją kadry zarządzającej nie było dostosowanie progów do obecnych możliwości sprzedażowych Playa, a dość słabe gadanie o tym, że ten produkt da się sprzedać, mimo że np. Oragne taką samą usługę oferowało 20 zł taniej. Ale to tak na marginesie, bo jak się komuś nie podoba, to zawsze może odejść. Nikt na siłę nikogo w DK nie trzyma.

Pisałem wcześniej, że firmie pracuje się na umowie zlecenie. Podczas rozmów kwalifikacyjnych oraz szkoleń można usłyszeć, że z czasem spokojnie można liczyć na umowę o pracę. Rzeczywistość jest jednak zupełnie inna. Podczas mojej obecności w DK przewinęło się jakiś 200-220 konsultantów. Tylko garstka z nich otrzymała umowę o pracę. Reszta była zwodzona, bądź słyszała o niej w momencie składania wypowiedzenia. Ot, próba zatrzymania solidnego pracownika. Słaba zagrywka.

Idziemy dalej. Może kilka słów o atmosferze w firmie. Ta jest, w moim odczuciu dobra, i można to odczuć już od samego początku na szkoleniach. Te przeprowadzane są w naprawdę fachowy sposób i myślę, że osoby, które nigdy nie pracowały w sprzedaży po 5-6 dniach są spokojnie gotowe do pracy. Na przerwach można pograć w piłkarzyki, rzutki, a także być może na Play Station 3. Piszę "być może", ponieważ już jakiś czas temu rozpadały się oba pady. Właściciel przybytku twierdził jednak, że są one zbyt drogie i nie kupi nowych, więc konsola stała i się kurzyła. Jednak jego prawo, to w końcu miejsce pracy, a nie zabawy.

W D
ASD123 2016-01-21 00:44:35
część druga, ponieważ w pierwszej mi ucięło

W DK są organizowane także rozmaite konkursy. Nagrody są różnorodne - rzeczowe, pieniężne czy np. dodatkowe minuty przerwy. Jeśli już przy przerwach jesteśmy, to przysługuje 5 minut na każdą godzinę przy pracy. A więc wszystko zgodnie z ustawą - 5 minut przerwy na godzinę pracy przy komputerze. Kiedyś szef wspominał, że daje jej więcej niż wymaga ustawa (mówił bodaj o koniecznych 20 minutach), ale zwyczajnie mijał się z prawdą. W moim odczuciu świadomie. Te pilnowane są dość restrykcyjnie. Menedżerowie potrafią się fultać o przerwę przekroczoną o kilkadziesiąt sekund. Czym to grozi? Stratą kasy. Jeśli przekroczy się przerwę, to traci się kasę za całe jej 30 minut oraz dodatkowy czas przekroczony. Przykładowo, Jasiek przekroczył przerwę o 2 minuty. W tym dniu z jego czasu pracy obcięto 32 minuty. Karę (50 zł) można także dostać za korzystanie z komórki przy stanowisku pracy, ale na to kadra zazwyczaj przymykała oko. Kary mogły się pojawić dopiero, gdy ktoś nagminnie był łapany lub akurat była wizytacja z Playa.

Osoby w kadrze niektóre na plus, niektóre neutralnie, niektóre na minus. Nie chcę tutaj nikogo wymieniać z imienia, bo ten portal nie temu służy. Każdy oceni sobie indywidualnie. Sam tylko wspomnę, że w moim odczuciu najgorszą osobą jest szef całego dobytku. Praktycznie każdy wydatek (wymiana krzeseł, myszek czy innych rzeczy, które się zwyczajnie zużywają) bardzo lubił wypominać i wspominać o nim na zebraniach. Cóż, może nie rozumie, że robiąc biznes, trzeba w niego czasem zainwestować i że czasem są miesiące, które przynoszą straty.

To chyba na tyle. Jak będziecie mieli pytania, walcie śmiało. Jak sam nie będę mógł pomóc, poproszę znajomych związanych z DK, na pewno zgodzą się pomóc. Ogólna ocena 3/6. Na chwilę fajna opcja, ale na dłużej na pewno nie.
kolo 2016-02-01 20:19:13
Czyli polecacie tą firmę.Albo ktoś może polecić jakieś cc lub windykacje na umowę na zlecenie.
Pozdro
1
kolo 2016-02-02 18:28:35
Czyli na pewno nie ma co szukać dalej?interesuje mnie żeby było w miarę dobrze płatne(ty podałeś w brutto),czytam rózne opinie i cięzko stwierdzić gdzie w końcu aplikować.Może jest tu ktoś kto ma porównanie do innych cc lub windykacji i polecił by coś :)
Pozdrawiam
1
kolo 2016-02-04 13:37:31
Dziekuje za odpowiedzi.Mógłby się jeszcze ktoś wypowiedzieć ile tak na zlecenie można wyciągnąć lub na umowę(nie jako student)?
Pozdrawiam
1
Sandrina 2016-02-24 01:23:14
Ja pracuję w dk od roku i 8 miesięcy ,mam umowę o pracę ,pracuję 4 dni we własnym domu i tylko raz w tygodniu do Wrocka jeżdzę,zarobki są super ,wygrałam wiele konkursów ,w tamtym roku we wrześniu zgarnęłam ponad 4 tys,a tak z premią i jagodą,to zwykle mam 2500 na rękę ,bardzo mili menadżerowie,świetna atmosfera i rewelacyjny szef,każdy mówi sobie po imieniu,niedawno awansowałam z młodszego konsultanta ds,obsługi klienta play,na starszego specjalistę ds,obsługi klienta play,byłam też w tamtym roku w październiku na wyjeździe integracyjno szkoleniowym ,który wygrałam,ogólnie powiem każdemu ,że warto pracować w dk ,a jeżeli chodzi o to sprzedaże,to tak szczerze dużo osób chce być w play,najfajniejsze to to,że jest baza i łączy automatycznie,ale też można ręcznie zadzwonić z telefonu nawet do znajomego,który chce być w play,dla mnie to jest cudowna praca :)Polecam gorąco,aplikujcie :) i pracujcie:)
Piter 2016-03-22 18:52:23
Super miejsce pracy! 1500 spokojnie idzie wyciągnąc.
kondziu 2016-03-23 13:00:49
Praca w miare ok. Mozna stracic sporo nerwow na rozmowy z klientami, poza tym niektóre osoby z kadr są zbyt surowe. Idąc tam do pracy i chcac wyzywic rodzine musisz miec na uwadze fakt iz gdy nie zrobisz odpowiedniej ilosci umow nie zarobisz tak jak bys chcial wiec wtedy kolo 1000 zł na ręke. Robiac z 14 umow miesiecznie kolo 2000 wyciagniesz ( w tym jagoda po trzecim miesiacu. Kolezanka wyzej slusznie zauwazyla panujacy powszechnie brud w firmie chociaz bardzo czesto jest sprzatana przez pania Ele
Maciek89 2016-03-26 16:40:29
Pracowałem w DK teraz pracuje w CCIG i jest o stokroć lepiej!
kolo 2016-03-26 16:42:42
Porównywalnie.
Milord 2016-03-30 12:39:22
Przepracowałem prawie rok w DK. Współpraca z tą firmą była ciekawym i owocnym doświadczeniem.
Wiele przez ten okres się nauczyłem i nie mówię tutaj o produkcie który się sprzedaje - mówię o samym marketingu i sile perswazji.
TONA!! Dosłownie tona szkoleń dla pracowników, które pozwalają na szybki rozwój, od szkoleń z perswazji po szkolenia sprzedażowo-marketingowe. Sam wiele z nich wyciągnąłem.
Stawka godzinowa jest atrakcyjna pod wieloma względami.
Jednym z nich jest to, że jest motywująca do pracy (oraz szlifowania swoich umiejętności) -> chętniej zaczynasz używać tego czego się nauczyłeś na szkoleniach bo widzisz, że działa -> skoro działa sam zaczynasz używać i trenować przy rozmowach teorie ze szkoleń co raz to częściej -> bo właśnie ta praktyka pozwala Ci na zarabianie większych pieniędzy.
Atmosfera w pracy jest epicka - można się pośmiać, pożartować, wyjść na fajkę w towarzystwie każdego członka firmy, pogadać na luzie.

Jeżeli którykolwiek z czytających opinie na temat DK zastanawia się nad złożeniem CV. Chce się rozwijać a tym bardziej czegoś nauczyć.. Śmiało ;) ludzie tam nie gryzą (no nie wszyscy :D)


kamil 2016-04-30 19:58:47
Ta firma jest smieszna. Zwolnili mnie, po czym dzwonili z prosbą abym wrócił. Iwona która jest tam ''dyrektorem'' psuje całą pozytywną atmosfere, radzę omijać tą kobietę szerokim łukiem jeśli chcesz w spokoju bez nerwow pracować. Kasa słaba, rozmawianie w kółko o tym samym przez telefon też nie jest zbyt łatwym dla mózgu zajęciem. Poza tym każde spóźnienie jest surowo karane, powiem więcej nawet za 4 minuty spóźnienia wcześniej wspomniana kobieta potrafiła wyciągnąc kalkulator i przeliczyć karę, nigdy nie zapomne tej smiesznej sytuacji :D Zabierają telefony gdy chcesz w trakcie dzwonienia napisac smsa, zeby wyciagnac telefon trzeba właczyc w komputerze przerwe i wyjsc :)
1
DK 2016-05-04 10:48:11
Kamilu,
jesteśmy bardzo zaskoczeni Twoją opinią,ponieważ w naszej ocenie sytuacja wyglądała całkiem inaczej. Nie zostałeś zwolniony, ale sam zdecydowałeś się zakończyć z nami współpracę. Zadzwoniliśmy do Ciebie, aby dowiedzieć się, co wpłynęło na tę decyzję, ponieważ pracowałeś w DK dłuższy czas. Sam wyszedłeś z propozycją powrotu, na co przystaliśmy. Po czym nie pojawiłeś się w pracy i nie dałeś znać, co się z Tobą dzieje.

Nie możemy również tolerować nagminnych spóźnień, czy obsługiwania prywatnego telefonu podczas rozmowy z klientami z racji ochrony danych osobowych. Dobrze o tym wiedziałeś i wie o tym każdy z naszych konsultantów- zasady były znane od samego początku.

Mimo wszystko życzymy Ci sukcesów i znalezienia takiej pracy, jakiej oczekujesz.
1
szybki 2016-05-06 16:13:25
Po ponad roku wspolpracy z DK moge z czystym sumieniem stwierdzic ze zdobylem
duze doswiadczenie w sprzedazy jak i nauczylem sie masy rzeczy na temat relacji sprzedawca - klient. Polecam ta firme kazdemu kto potrzebuje wyzwan i rywalizacji.
pracownik 2016-05-06 18:59:38
PRACOWAŁEM W DK W OSTATNIM CZASIE I WYGLĄDA TO TAK: ATMOSFERA STWORZONA PRZEZ KADRĘ NA NAPRAWDĘ DUŻY PLUS. MIĘDZY KONSULTANTAMI TEŻ NAPRAWDĘ SPOKO TYLKO JEDEN MINUS - A MIANOWICIE NIE PODOBAŁO MI SIĘ TO, ŻE DWIE CZY TRZY DZIEWCZYNY, KTÓRYCH WYNIK JEST ZNIKOMY ( A WŁAŚCIWIE WCALE GO NIE MA, BO 2-3 UMOWY W MIESIĄCU TO NIE JEST WYNIK) SĄ TRAKTOWANE PRZEZ KADRĘ JAKO " ŚWIĘTE KROWY". ANI SIĘ ICH NIE ZWALNIA (MIMO, ŻE NIE WIDAĆ ŻADNYCH SZANS NA POPRAWĘ WYNIKU) ANI NAWET ZA BARDZO SIĘ TYM KTOŚ PRZEJMUJE, BO WYSTARCZY, ŻE DZIEWCZYNY DOBRZE WYGLĄDAJĄ. TAK TO JEST WIDZIANE NIE TYLKO PRZEZE MNIE - BYŁEGO PRACOWNIKA, ALE JAK I RÓWNIEŻ PRZEZ OBECNYCH PRACOWNIKÓW, KTÓRZY MAJĄ MYŚLENIE, ŻE PO CO WYNIK, SKORO SIĘ DOBRZE WYGLĄDA
x-demon 2016-05-06 19:16:41
do pracownika który napisał notkę przede mną - zgadzam się w 110 %. Też to zauważyłem i najlepsza jest chyba koleżanka O.. która myśli, że jak się pomaca z kadrą, to nikt nie zauważy, że laska ma marne 3 umowy ( O ile jej jeszcze coś nie spadło :D) Dziewczyna pracuje tam nie wiele dłużej ode mnie ja jakoś tak od stycznia - lutego ona też jakoś tak i ja z racji, że jestem facetem i nie pomacam się z kadra musze dawac z siebie 120 % nie mam jednego z najlepszych wyników ale przynajmniej jakis mam ale ona.... szkoda słów. Najlepsze, że innych by odrazu zwolinili za taki wynik
pracownik 2016-05-19 19:03:14
na szczescie juz tam nie pracuje. co to za firma w ktorej pracownikow traktuje sie po tym jak sobie radza ale w innej sferze niz praca. dziwia się czemu ostatnio osoby sie zwalniaja a odpowiedz jest prosta - kto chce pracowac gdzies gdzie trzeba wszyscy musza harowac a niektorzy dobrze sie ustawili z kim trzeba. atmosfera w firmie na chwile obecna na wielki minus. i co najlepsze zwalniaja cały czas nie tych co trzeba
Wojtek. 2016-06-08 16:16:03
Mimo, że pracowałem krótko (około 6 miesięcy) to bez zastanowienia polecam tą firmę, dlaczego? To proste.
1.Ludzie, których tam poznałem i którzy pomagali mi w pracy, nie dość, że dzięki nim rozwinąłem się pod kontem nawiązywania relacji z klientem, jak i samej sprzedaży to robili to na prawdę profesjonalnie i mega sympatycznym podejściem :)
2. Właśnie ludzie o których wspomniałem wcześniej tworzą super atmosferę w tej firmie (nie ma to nic wspólnego z tzw ''corpo'') więc nie ma się czego obawiać

Jeśli dalej masz wątpliwości czy chcesz tam pracować, to się dziwie :)
Jeszcze raz, jak najbardziej polecam i pozdrawiam wszystkich z DK :)
przyszły pracownik ? 2016-06-10 19:17:04
właśnie się zastanawiam, czy nie aplikować, jednak odstrasza mnie fakt tej laski, o której mowa powyżej ? czy dalej tak to wygląda, czy nastąpiła zmiana ?
HR 2016-06-13 08:52:34
Drodzy kandydaci, jeśli jesteście zainteresowani naszą ofertą pracy, to zapraszamy do aplikowania. Chętnie odpowiemy na Wasze pytania i wątpliwości :)
były pracownik 2016-06-15 13:00:43
do przyszłego pracownika - tak problem dalej jest i kadra udaje że go nie widzi a raczej że jej nie widzi. Dalej ten problem nie ma wyniku ogólnie nic nie robi a prace dalej ma
DK Marketing 2016-06-16 08:59:42
Witamy ala
Stawka to 10,5 - 15 zł/h brutto zależnie od wyników. Czyli 9 - 13 zł na rękę. Do tego dochodzą prowizje.
Dla najlepszych bezpłatna prywatna opieka medyczna oraz pakiet ok system.
W razie pytań można kontaktować się pod numerem 530 245 829
Pozdrawiamy!
dfddv 2016-06-17 12:28:22
pracowałam tam dłuższy czas zwolnili mnie bo nie miałam wyniku i ok zrozumiałabym to gdyby wszystkich zwalniali na tej zasadzie. to co pisza inni to niestety prawda. trzeba dobrze sie zakrecic koło trzeba. jedna w firmie sie dobrze ustawila z kim trzeba no bo ani wyniku ani niczego. zrobi sobie 8 umow w miesiacu i niby jest ok prace dalej ma i w firmie czuje sie pewniej od osob ktore sa lepsze od niej a o to nie trudno. dobrze ze sypia z kim trzeba a typa mi szkoda bo firma z niego leje ze z kims takim....oprocz tej jednej sprawy ogolnie mozna powiedziec ze dk to naprawde fajna firma
Boles 2016-06-21 15:15:32
Mam wrażenie, że zwolnili Cię bo jesteś analfabeką, a wynik był tylko pretekstem...
Stasia 2016-06-23 23:46:05
Nie ma tam swojskiej atmosfery tak jak piszą w ogłoszeniach, raczej pseudo corpo atmosfera i pseudo dyrektor. Niedawno się zwolniłam i wcale nie żałuje. Daje ocene trzy, zawsze mogło być gorzej.
Konsultantka 2016-07-15 21:18:54
Pracowałam w oddziale w Wałbrzychu jako konsultantka Play tylko 4 miesiące, niestety sytuacja mnie zmusiła do wyjazdu za granicę. Firmę oceniam bardzo dobrze, szczególnie atmosferę, która w 200% rekompensowała to, że czasami mógł trafić się jakiś chamski klient, no ale wiadomo jak to czasami bywa na obsłudze klienta. Tutaj chociaż mogłam się rozłączyć. :)
Jeśli chodzi o zarobki to proponują jako podstawę 10,5zł/h, którą to kwotę można podnieść maksymalnie do 15zł. Przyznam szczerze, że 15zł to bardzo ciężko osiągnąć, choć niektórym jakoś się udawało. Dla mnie realna stawka, którą wyrabiałam to 13-13,5zł/h. No i oprócz tego prowizja + różne konkursy, które różniły się mocno z miesiąca na miesiąc. W sumie średnio przez te kilka miesięcy jak pracowałam wychodziło mi ponad 2 tyś., więc jak na Wałbrzyskie warunki całkiem nieźle. :)
Jeśli chodzi o warunki pracy to oferują sporo coachingów i różnego rodzaju szkoleń. Nie ma tak wielkiej presji na wynik jak w innych CC, w których pracowałam. Jak nie masz wyniku, a się starasz to Ci zawsze pomogą. Co do projektów to oddział Wałbrzyski miał narazie tylko Play i pod jego szyldem prowadził przedłużenia umów, kontakty z klientami, którzy zostawiali numery na stronce Play, kontakty do klientów, którzy wysłali sms-a z zainteresowaniem jakąś konkretną usługą, no i pozyskanie klienta z innej sieci.
Podsumowując mam nadzieję, że komuś pomogę w wyborze pracy i jeśli masz gadane to ja jak najbardziej polecam DK. :)
1
Mikie 2016-08-10 17:56:49
hej:) miałem okazję pracować w DK Wałbrzych przez pewien okres czasu, jednak ze względów prywatnych musiałem zrezygnować. Uważam, że w tej firmie najlepsza jest luźna atmosfera, a to chyba jedna z najważniejszych rzeczy. Menager jest w stanie zrozumieć wiele życiowych sytuacji i pójść Ci na rękę. Rownież z grafikiem nie robią problemów, praca jest na dwie zmiany a w weekend tylko w sobotę do 15:00. Co do samej pracy tak jak w branży call center wiadomo są różni klienci i mili i Ci chamscy :). Jeśli chodzi o zarobki to patrząc na to jakie oferują możliwości w Wałbrzychu... naprawdę jest OK ! Tylko trzeba mieć dużo motywacji i trzymać wynik, a wtedy premią dodatkowo można zyskać drugie tyle co podstawa.
swk 2016-08-10 19:10:50
Niedawno skonczylem swoja przygode z DK, wszystko bylo zrozumiale az do dzis kiedy to moj byly szef z gory uznal ze dalem jakis dziwny komentarz na tej stronie i uznal ze da mi wyplate za 5 dni, gdzie doskonale wiedzial ze potrzebuje wyplaty na czas do max 11 dnia miesiaca na rachunki, a takze wiedzial ze gdy nie dotrzymam terminu czeka mnie kara 4000zł, jaka firma na takie cos pozwala? Kto cos takiego wymyslił i gdzie oni patrza na ludzi? Dzieki tej firmie jedyne co teraz bede mial to ostre problemy... pierwszy raz pisze na tym serwisie i szkoda tylko ze ten pierwszy raz musi byc taki negatywny... zdecydowanie na nie i odradzam... podpadnij raz i badz dreczony caly czas. Pozdrawiam z Wch.
DK 2016-08-10 20:22:40
W DK wypłata jest wypłacana do 10. dnia każdego miesiąca jeśli do 9. zostanie podpisane rozliczenie (potwierdzenie składników wynagrodzenia), natomiast jeśli pracownik podpisze rozliczenie po 9. dniu miesiąca wtedy przelew robiony jest w przeciągu 5-ciu dni roboczych. Związane jest to z tym, że ciężko technicznie robić przelew każdej osobie z osobna.
swk 2016-08-11 00:41:02
@DK, do mnie należy kwestia dania mi fiszki na czas, czy do Was? NO OCZYWIŚCIE że do Was! Byłem w poniedziałem 8 sierpnia? Byłem, to czemu jej nie dostałem? Rozumiem że powinienem pilnować własnych spraw, ale jeszcze kogoś mam pilnować do jego obowiązków? Sam siebie nie wkopałem w takie problemy, tylko firma DK mnie wkopała w taki problem, gdyby to byłby drobny problem to pół biedy że wypłata na czas nie potrafi być... ale to jest już poważny problem i nie wyobrażam sobie pracy, która narzuca na mnie takie bardzo poważne zagrożenie. Tyle w temacie... I wybaczcie moje rozgoryczenie, lecz jest ono w pełni zasadne i nie zamierzam tego ukrywać, nie uważacie?
DK 2016-08-11 10:44:56
Niestety nie piszesz całej prawdy, przyszedłeś 8 sierpnia i zostałeś zwolniony za nie przyjście do pracy i brak jakiejkolwiek informacji co się z Tobą dzieje. Czy nie uważasz, że to jest nieodpowiedzialne podejście? Mimo wszystko po dyscyplinarnym zakończeniu z Tobą współpracy w ten sam dzień dostałeś sms-owe przypomnienie o konieczności podpisania rozliczenia. Przypomnienie poszłoby znacznie wcześniej, jeśli tylko byłby z Tobą kontakt, a jak doskonale wiesz przed urlopem przez kilka dni zapadłeś się pod ziemię. Więc bardzo prosimy, ale nie przeinaczaj rzeczywistości, bo wygląda to zupełnie inaczej, niż piszesz.
DK 2016-08-11 11:17:28
Firma jest otwierana o 8:50, a zamykana o 21:00. Grafik jest ustalany w każdym tygodniu na podstawie preferencji konsultantów. Pracujemy również w soboty, ale nie są one obowiązkowe.
Minona 2016-08-16 20:33:18
Konkretny etat, praca w szczegolnosci dla studentow, oczywiscie umowa zlecenie, czyli pieniadze marne i nic pewnego. "Nabrany" i "swk" niemal wyczerpali temat od tej drugiej strony medalu (to co napisali niekoniecznie mija sie z celem), nie nabierzcie sie na manipulacje, akurat jest to ta strona kariery w ktorej jest ona najwazniejsza, takze glowa na karku! Obyscie nie mieli nieprzyjemnosci!
Minona 2016-08-16 20:33:40
Konkretny etat, praca w szczegolnosci dla studentow, oczywiscie umowa zlecenie, czyli pieniadze marne i nic pewnego. "Nabrany" i "swk" niemal wyczerpali temat od tej drugiej strony medalu (to co napisali niekoniecznie mija sie z celem), nie nabierzcie sie na manipulacje, akurat jest to ta strona kariery w ktorej jest ona najwazniejsza, takze glowa na karku! Obyscie nie mieli nieprzyjemnosci!
Stokrotka 2016-09-21 01:25:51
Trzymajcie sie jak najdalej od tej firmy, szczegolnie oddziału Wałbrzyskiego!
DK 2016-09-21 11:25:48
Otwieramy firmę o godzinie 8:50, a zamykamy o 21:00. Może Pani pracować na 1 zmianę, może Pani na 2. To zależy od Pani, bo to Pani ustala sobie grafik z menadżerem.
Pozdrawiamy
Nick 2016-09-28 11:35:57
Ja polecam prace W Dk z czystym sumieniem. Fajni ludzie , atmosfera bezstresowa, wyniki są do zrobienia i na wypłatę nie narzekam.
Kryha92 2016-09-29 11:11:52
Mi tam się podoba, bardzo spoko kadra. Dużo umieją więc dużo się nauczyłam.
Polecam szczerze. Ja długo pracowałam i moje wynagrodzenie dochodziło nawet do 3000 -3500
zł. No i są piłkarzyki także beka..:)
Pomocna 2016-09-30 09:04:24
W Wałbrzychu jest tak, że w większości nie ma problemów z grafikiem i macie tak jak chcecie, ale czasami są sytuacje, w których nie ma miejsc i trzeba się dostosować, ale to raczej rzadko. Z resztą ja powiedziałam o swojej dyspozycyjności na rozmowie kwalifikacyjnej i nie było żadnych problemów.
Jeśli ktoś mówi podczas rozmowy, że jest w pełni dyspozycyjny to niech się nie dziwi potem, że jego grafik jest trochę mniej elastyczny.
DK 2016-09-30 09:09:06
Stokrotka - elastyczny grafik jest u nas czymś naturalnym i powszechnie stosowanym. Każdy ustala sobie grafik na przyszły tydzień według swoich preferencji. Oczywiście menadżer może zasugerować jakąś zmianę, czy godziny - musi przecież ustalić plan zagrafikowania na całą salę. Natomiast nie mamy problemu, aby ktoś pracował tylko na 1 zmianę. Jeśli masz wątpliwości to zapraszamy do bezpośredniego kontaktu.
Pozdrawiamy
DK 2016-09-30 15:18:13
rde - nie mamy biura w Jaworznie. Pracę można u nas podjąć we Wrocławiu, Wałbrzychu oraz Brzegu.
Pozdrawiamy
Zadowolona 2016-10-12 13:37:18
Po maturze chciałam sobie dorobić, więc zaaplikowałam do DK w Wałbrzychu. Przyjęli Mnie, ale nie wiedziałam zbytnio czy to dobry pomysł, bo call center nie mają zbyt dobrych opinii. Mile Mnie zaskoczono. Dbają tu o konsultantów - miałam możliwość uczestniczyć w dodatkowych coachingach i szkoleniach. Z każdym problem śmiało mogłam zgłosić się do managera, który potrafi zrozumieć i pomaga jak tylko może. Tyczy się to również grafiku - ustalany jest z tygodniowym wyprzedzeniem, dlatego wiem jak mogę zaplanować sobie czas, szczególnie, że teraz będę studentką zaoczną. Dodatkowe integracje i konkursy motywują, a wypłata jest naprawdę ok, bo nie tylko podstawa, ale i prowizje pomagają odebrać godne wynagrodzenie! :)

Szczerze polecam! :D
Siema 2016-10-18 01:30:44
Przyjmuja byle kogo i byle za co wyrzucaja i byle co wyplacaja. Pozdrawiam Wch.
DK 2016-10-18 11:15:53
Oczywiście, grafik każdy ustala sobie elastycznie.

Zapraszamy do kontaktu.
DK 2016-10-18 11:26:04
Siema - przyjmujemy tylko kandydatów, którzy odpowiadają naszemu profilowi - są to osoby komunikatywne, otwarte na klienta, mające doświadczenie w obsłudze klienta, lub z predyspozycjami do takiej pracy.
Nie jest w naszym interesie przyjąć kandydata, przeszkolić go i następnie jak to określiłeś "wyrzucić za byle co".
"Wypłacamy byleco?" - wynagrodzenie jest oparte o rosnącą podstawę oraz premie. Finalne wynagrodzenie zależy od indywidualnych wyników, zaangażowania oraz dobrego kontaktu z klientem. Nie wiemy jaka kwota jest w Twoim odczuciu "byleczym", ale wiemy, że będąc zaangażowanym pracownikiem można uzyskać naprawdę dobrą wypłatę.
Pozdrawiamy
olo 2016-11-09 09:55:11
takie PIER.OLamento dzwonisz wciskasz coś co można dostać w każdym salonie... Nacisk na zadawanie pytań DLACZEGO? A Z CZEGO TO WYNIKA ? ktoś czegoś nie chce a ty masz to wcisnąć... DRAMAT!! Słuchawy na uszach połączenie za połączeniem OGÓLNIE to słabo...
30 min przerwy prywatnej której jest mało... wrap godzinny niby do notatek ale jak ma się np z45min to stoją za uchem...
1
(Y) 2016-11-10 21:13:52
NIE POLECAM PRACĘ W TYM CALL CENTER. LEPIEJ PÓJŚĆ DO CCIG I MIEĆ TYGODNIÓWKI, NIEPEWNE ZAROBKI I ZWALNIAJĄ O MAŁE BLAHOSTKI, DYMAJA NA KASE
Xxxxxc 2016-11-20 18:56:13
Czy ktoś orientuje się jak wygląda kwestia płatności za szkolenia w DK kiedy jednak po szkoleniu , podejmujemy decyzję ze to nie jest jednak to czego szukaliśmy?
DK 2016-11-21 08:57:03
Witamy,
płatność za szkolenie następuje w momencie osiągnięcia założonego celu.
Podczas rozmowy kwalifikacyjnej dokładnie omawiamy na czym polega praca, więc mamy nadzieję, że jeśli zatrudniamy nowego pracownika, to już podczas szkolenia jest zdecydowany na rozpoczęcie współpracy.
W razie pytań zapraszamy do kontaktu.
JasseJain 2016-11-29 00:37:39
Zwolniłam się ostatnio z tej firmy, Pani Iwona jest nie do zniesienia.
Zostaw swoją opinię o DK MARKETING - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DK MARKETING