brak logo

Gabriella

Łódź

Opinie o Gabriella

c+ 2010-06-29 21:47:55
Jutro iide na rozmowe kwalifikacyjna do firmy gabriella w lodzi czy ktos moze zna tą firme od strony pracodawcy??moze jkaies info na temat warunków i tp, pozdo300
anonim 2011-01-23 16:57:17
pogwałcenie kodeksu pracy.praca w godzinach nocnych bez dodatku,w soboty,niedziele,nie polecam.
aaaaaa 2011-11-04 15:41:12
a jak stawki? teraz szukaja specjalisty ds. marketingu i PR... wiecie moze jak wyglada praca na tym stanowisku i ile sie w ogole w tej firmie zarabia?
Clock 2012-03-13 21:36:17
Firma Gabriella, która obecnie ma swoją siedzibę przy ul. Brukowej w Łodzi to firma, ktora pogwałca kodeks pracy i prawa człowieka. Naruszane są wszelkie normy etyczne i moralne.
Praca w charakterze 3 zmianowym, gdzie stawka o każdej porze dnia jest taka sama (nawet w nocy). O kierownictwie to właściwie szkoda mówić, ponieważ są to ludzie pozbawieni kultury osobistej i przede wszystkim szacunku dla drugiego człowieka, traktują ludzi jak zwierzęta. Kiedy ktoś ma jakiś problem nie może liczyć na pomoc ani od współpracowników ani od kierownictwa. Współpracownicy boją się i dlatego 'siedzą cicho'. Na sygnalizację problemu lub zgłoszenie jakiejś sprawy (która jest nie na rękę tym 'wyżej postawionym' )odpowiedź szefowej jest jedna : "jeśli się nie podoba to może juz Pan/Pani tutaj nie pracować"
Jest jeszcze jedno- firma ta nie spełnia warunków pracy. Łatwo tu o wypadek (co już nieraz miało miejsce). Jednak w tej sprawie (było to złamanie obojczyka) kierowniczka kazała wracać do pracy osobie poszkodowanej i nie wezwała pogotowia!
O każdej kontroli (i wiadomo to nieoficjalnie) 'kierownictwo' przez 'układy' wie i mysle, ze to jest najwiekszym problemem. Gdyby niezapowiedziana ekipa weszła na kontrole zakład zamknęliby od razu.
A i jeszcze jedno- większość rajstop jest produkcji chińskiej bo taniej :)

Stanowczo odradzam pracy i kupna towaru w tej 'firmie'
xXx 2012-06-12 18:55:52
JEDYNE CZEGO MOŻNA SIĘ NAUCZYĆ W FIRMIE GABRIELLA TO JAK NIE STOSOWAĆ SIĘ DO ZASAD KODEKSU PRACY I PRAWA PRACOWNIKÓW. ZASADY I NAKAZY(usunięte pzez administratora)OKROIĆ PRACOWNIKÓW Z MARNYCH ZAROBKÓW (KARY PO 50ZŁ). W CZASIE SEZONU PRACA W SOBOTY I NIEDZIELE TO STANDARD, A JAK JEST MNIEJ PRACY TO WYGANIAJĄ NA WOLNE BEZPŁATNE I NIE INTERESUJĄ SIĘ CZY MA KTOŚ CO DO GARNKA WŁOŻYĆ I ZROBIĆ OPŁATY, NAWET PRACOWNICY NA UMOWACH NA CZAS NIEOKREŚLONY NIC NIE MAJĄ DO POWIEDZENIA, BO NIE MAJĄ PRAWA SIĘ ODEZWAĆ.JEDNYM SŁOWEM SKANDAL I HAŃBA, FIRMA GABRIELLA I CAŁY JEJ ZARZĄD WSTYDŹCIE SIĘ WY TEŻ KIEDYŚ MOŻECIE U KOGOŚ PRACOWAĆ I BĘDZIECIE TAK SAMO TRAKTOWANI. NIE POLECAM TEJ FIRMY NIKOMU.
3
********* 2012-08-23 22:52:37
Moim zdaniem te komentarze są zbędne gdyż zawsze się tak mówi o firmie w której się już nie pracuje (gdyż widocznie nie dostało się wyższego stanowiska np.kierowniczego:)) jak ktoś jest sumienny i pracowity napewno nie będzie miał problemów, wystarczy wziąść się za robote!!!:):) Z całą odpowiedzialnością polecam tą firmę.


Pozdrawiam:)
1
xyz 2012-08-26 15:59:00
Pozytywne zdanie o firmie mogą mieć tylko ludzie na kierowniczych stanowiskach, gdyż wiedzą za co pracują. Natomiast zatrudnieni na czarno (a jest ich mnóstwo) są wykorzystywani i pracują ponad siły ludzkie, za marne 5 zł/godz. Niepolecam zatrudniać się w tej firmie.
1
Pytsia 2012-10-25 00:06:22
a czy dają bony na święta?
1
kowal 2013-02-12 11:13:09
w zasadzie mile wspominam pracę w tej firmie i właścicieli - trzeba po prostu pracować i być dyspozycyjnym a to jest podstawa we wszystkich firmach - ludzie piszą o łamaniu praw pracownika - a gdzie ich nie łamią - w firmie za moich czasów nie było problemów z wypłatami a to duży plus dostawać na czas wynagrodzenie - co do kadry kierowniczej to wydaje mi sie to jest kwestia porozumienia sie miedzy ludzmi - faktem jest ze niektórym ( kierowniczkom) nieraz muchy wchodziły do nosa ale myślę ze wszyscy mamy lepsze i gorsze dni - jeśli macie chęc pracować to polecam ta firmę :) pozdrawiam (usunięte pzez administratora), mechaników i wszystkie fajne dziewczyny ciężko tam pracujące :)
ja 2013-03-05 12:28:53
Witam.Jestem zainteresowany pracą w firmie Gabriella na stanowisku handlowca.Proszę o informacje od osób,które pracują bądź pracowały na tym stanowisku czego mogę się spodziewac po tej firmie tzn.jak wygląda wynagrodzenie podstawa + prowizja,jakimi narzędziami dysponują handlowcy tzn.jakie auto itp.oraz jaka jest atmosfera w pracy.Proszę o opinie.Pozdrawiam.
Jopa 2014-03-10 22:17:06
Nadużycia? Do jakich rzeczy tam dochodzi jeśli wolno wiedzieć? Myślałem nad rozpoczęciem pracy w Gabriell, więc proszę o szybkie info!
Ania 2014-08-28 16:44:34
To niestety prawda.
ami 2014-09-14 11:08:57
wszystkie podane wyżej informacje na temat pracy są prawdziwe.Wykorzystywanie i straszenie pracowników jest na porządku dziennym,nie placenie za godz nocne też jest naruszeniem kodeksu pracy,ale kto się tam tym przejmuje?nikt.A tak prawdę mówiąc brak slów na to co się tam dzieje.Jedyna prawda to taka,że firma jest wyplacalna.A tak na marginesie zarobki na trzy zmiany są tam śmiesznie niskie.
Maria 2014-10-19 18:51:29
Witam,nieczęsto korzystam z internetu,ale jak córka pokazała mi opinię o firmie Gabriella ,w której przestałam pracować ponad 1,5 roku temu(przeszłam na emeryturę) to się bardzo zdenerwowałam,jak łatwo kogoś oczernić, a ten nie może nic z tym zrobić.W branży rajstopowej pracowałam ponad 35 lat (do 1990 w państwowym Feniksie),potem w 5 prywatnych firmach i mogę ,coś na ten temat powiedzieć.W Gabrielli pracowałam ostatnie 6 lat i uważam ,że jest to najlepsza firma ze wszystkich w jakich pracowałam (pomijam Feniks-jak to w komunie czy ktoś pracował ,czy się obijał,to tyle samo mu się należało).W Gabrielli ,wypłaty absolutnie zawsze były na czas,co nie jest regułą w prywatnych firmach,a w tej branży często,ze względu,na dużą sezonowość rajstop.Sama miałam dwukrotnie duże problemy finansowe i właściciele,udzielili mi pożyczek bez oprocentowania i wiem że nie tylko mnie jednej tak pomogli.Jak firma przeniosła się na ul.Brukową bardzo poprawiły się warunki socjalne dla pracowników.Jeśli chodzi o kierowniczki.,to po to są aby pilnować żeby była produkcja,a każdy ma lepszy i gorszy dzień.Jak komuś nie chce się pracować,to każdy kierownik będzie zły. Ktoś tu napisał ,oczerniając całą firmę , że 99 % produkcji,pochodzi z Chin,to od razu widać że nigdy nie pracował w Gabrielli,ANI JEDNEGO DNIA,może chciał ale był nie przyjęty-bo to są bzdury,ponieważ pracowałam w tej firmie na kilku stanowiskach,to wiem że produkcja w 95% produktów,jest na miejscu i tylko pare procent jest ściąganych z Włoch ,jako półsurowiec.Sama pracowałam 6 lat,ale są tam osoby które pracują od początku istnienia i są bardzo zadowolone.Pozdrawiam wszystkich wsółpracowników z produkcji i właścicieli.Maria
3
widzew1910 2014-12-12 13:45:24
Trzeba byc naprawde porabanym zeby takie bzdury pisac!
bialy 2015-04-20 12:40:26
praca w tej firmie jest tragiczna, w biurach jest zimno, bo od poczatku miesiaca nie dziala ogrzewanie - oszczednosci. szefostwo to despoci ktorzy humor maja adekwatny do stanow zamowien, wlascicielka wydziera sie jak tylko cos jest nie po jej mysli, wlasciciel nie dopuszcza krytyki, nawet jego denny pomysl musi byc zrealizowany, choc mozna zrobic cos 3x szybciej, ale musi byc po jego mysli. Wlasciciel jest mistrzem produkcji, mistrzem organizacji magazynu i wszystkim w jednym. A jak cos jest do wszystkiego, to jest do niczego! na produkcji i magazynie mozna sie zabic, choc i takiego zdarzenia nikt by tam nie zauwazyl. nie polecem nikomu, lepiej jest w lidlu na kasie, bo przynajmniej nie masz polowy pensji pod stolem.
2
drwal 2015-04-20 21:44:36
Buhahaha zobaczysz bon jak świnia niebo - w tym roku dawali bon ze zniżką do ccc -taki sam dostałem w tesco na drugi dzien
1
kozak 2015-04-22 11:45:42
Nie polecam, jesli chcecie miec szefa za plecami nawet w kiblu, to moze i sie odnajdziecie...
anna_73 2015-09-16 14:51:40
Byłam w Gabrielli ponad 5 lat. warunki pracy bardzo dobre, wypłata zawsze na czas!!! pracowałam wczesniej w innych firmach w tej branży, ale tutaj bez porównania lepiej. kierownictwo ok, gdy miałam jakiś problem (choroba dziecka) to szli mi na ręke. Ogólnie polecam.
3
KRIS 2015-10-07 22:24:46
Pracowałem w tej firmie Gabriella 3 lata ,poszedłem do innej bo zaproponowano mi lepsze warunki,jak się okazało ,tylko na chwilę (wysoki sezon)później było już tylko gorzej.Z perspektywy czasu żałuję ,że zostawiłem pracę w Gabrielli,uważam że to najbardziej stabilna firma w tej branży i praca jest cały rok.Pensja była zawsze na czas,w kolejnych dwóch firmach w których pracowałem nie było to oczywiste.
mawa66 2015-11-30 13:00:15
pracowałam w wielu miejscach, ale w Gabrielli jest najlepiej. czy to jesień, czy środek lata pensja zawsze na czas@!! polecam
NIKODEM210 2016-01-18 12:55:32
szefowa bez kultury to prawda.ale pieniądze zawsze na czas,a jeśli jest się dobrym handlowcem to można zarobić
1
alex7722 2016-02-03 20:42:19
praca w porządku. kasa też ok - ważne ze nigdy nie ma obsuwy.
xyz 2016-04-20 22:48:44
Witam.
W sprawie podwyżek w firmie Gabriella to nie ma takowych od paru lat.(jedynie obowiązków przybywa i osób rządzących) Dużo osób odeszło z pracy, właśnie z powodu braku podwyżek. Zobaczymy co będzie dalej i czy w końcu doczekamy się poprawy naszego wynagrodzenia nie tylko na papierze ale i w gotówce. Pozdrawiam.
3
xyz 2016-06-04 21:42:25
W każdej szanującej się dobrej firmie jeśli zarejestrowani pracownicy mają dzień wolny nie ze swojej winy tylko pracodawcy (który nie ma pracy dla niego) to pracodawca płaci postojowe. A tu w Gabrielli nie ma takiego czegoś. Człowiek albo musi wpisać urlop albo jest na bezpłatnym. Nie szanują tu podstawowych prac pracowniczych. Nie polecam.
1
ania 2016-06-27 14:45:32
Pracowałam jakis czas na wyspie handlowej Gabrielli. Kasa była w porządku (podstawa+procent od dprzedazy). Elastyczny czas pracy. Dopasowywali się do studiów i mojego urlopu. ok.
sw345 2016-09-06 14:39:55
generalnie jestem zadowolona. kase jest OK i zawsze na czas.
andzia34 2016-09-19 18:02:08
Pracuję w Gabrielli od wiosny.Trochę się obawiałam bo w poprzednich dwóch firmach z tej samej branży zawsze na sezon wiosenno-letni było krucho z pracą i były postoje.Tutaj jestem mile zaskoczona praca do urlopu w lipcu była cały czas i po urlopie choć do połowy września za oknami lato ,to pracy jest do oporu.,a koleżanki z mojej poprzedniej pracy znów miały postój.Fajne warunki socjalne,nowe budynki.Płaca zawsze na czas,to ważne bo w poprzednich firmach było z tym różnie.Ogólnie OK
2
PPK 2016-11-24 13:37:09
Śmieszy mnie to, że ludzie uważają, że wypłata na czas to wielkie WOW!! a to, że ludzie po studiach, na specjalistycznych stanowiskach są zatrudnieni na najniższą krajową a wypłatę dostają zawsze do ręki a nie na konto, żeby nic nie było do udowodnienia to też takie super? i to, że ma się stawkę godzinową i jeśli np. w weekend majowy firma jest zamknięta 3,4 czy 5 dni to dostaje się odpowiednio mniej wypłaty to też jest takie fajne? i to, że urlop jest narzucony odgórnie w szczycie sezonu kiedy wszystko jest najdroższe a gdy potrzebuje się chociaż jednego wolnego dnia z prywatnych powodów to najlepiej by w dupę zajrzeli po co... na co... i dlaczego i zawsze jest to wielkim problemem??? z pracy mogą być zadowolone tylko emerytki takie jak pani Marysia, której na rękę jest zarabiać na czarno żeby emerytury nie stracić. Właściciele to ludzie, z którymi najlepiej nie mieć nic do czynienia - prostaki dorobkiewicze nie szanujący drugiego człowieka.
2
Zostaw swoją opinię o Gabriella - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gabriella