brak logo

Drukarnia „Samindruk”

Brodnica

Opinie o Drukarnia „Samindruk”

anonim 2011-01-26 23:31:24
nasze pisanie niczego nie zmieni niestety
zawsze znajdą się osoby którym wszystko "pasuje" lub są ślepi choćby było im źle i pozwalają na takie traktowanie
nawet rozumiem niektórych skoro maja rodziny na utrzymaniu ...
młodym i wolnego stanu cywilnego doradzałbym szybka ucieczke z tej firmy,
w tej firmie nie będzie juz lepiej,jak wyżej jest napisane,firma popłynęła i to daleko a zarządzający nie wiedza teraz jak z tego wyjść i zwalaja wine na pracowników wmawiajac im że są mało wydajni
powiem tylko tyle
mamy 21 wiek a w firmie można tylko muzeum otworzyć
anonim 2011-02-15 21:25:31
czytam wasze opinie i jestem w szoku, osobiście nie pracuje w Samindruku, złożyłam tam CV i czekam. Mam wielu znajomych pracujących tam i od wszystkich słyszałam same dobre opinie, że spoko robota, że lekka i zbyt wiele sie człowiek nie narobi, oczywiscie w zależności od tego kto na jakiej maszynie pracuje, bo są maszyny że trzeba sie natyrać.
Stary robol 2011-02-18 15:29:06
Robota spoko niekiedy ale traktowanie i wyzysk jak nigdzie indziej za takie grosze praca kobiet jest chętnych mnóstwo i raczej by potrzebne były znajomości jak np rodzina w biurze :D
kolega 2011-03-06 11:40:09
ja tam pracowałem i jest do bani nie polecam tego szajstwa
anonim 2011-03-06 18:19:42
zastanów się koleżanko nad znajomymi może źle Ci życzą i dlatego mówią że jest OK ... praca nie jest zła,ale podejście kierowników i innych do pracownika samo mówi za siebie,nie potrzeba tu komentarzy oby jak najdalej od tej firmy
Stary 2011-03-09 19:17:42
Tak jest gdy niekompetentni zostją awansowani na stanowiska kierownicze i są marionetkami syna szefa pogoń i szczucie ludzi wychodzi bokiem i życze tak dalej to może ktoś wreszcie skończy z idiotyzmem i zwolni niektórych idotów i zamieni na ludzi wykształconych z pomysłem,
zdesperowana 2011-03-10 13:40:55
Witam wszystkich! Ja też składam tam CV i na razie cisza, mam wielką nadzieję, że w końcu się odezwą. Znajomości tam niestety nie mam, a szkoda bo już bym pracowała. Jeśli ktoś z forumowiczów wie o jakiejkolwiek pracy, to proszę pisac na e-mail: [usuniete przez moderatora]. będę wdzięczna. Pozdrawiam wszystkich serdecznie
anonim 2011-05-27 11:55:48
Zakład idący w stronę mobbingu za sprawa szui i człowieka bez wykształcenia pana [usuniete przez moderatora].
ano 2012-04-24 19:40:13
dziadostwo, kierownictwo za nic nie bierze odpowiedzialności, oraz ma powarzny problem z podejmowaniem decyzji
1
dawny pracownik 2012-07-25 09:36:06
spokojna praca, to niestety jedyny plus pracy w tej firmie. szkoda mi ludzi tam pracujących, którzy na prawdę znają się na tym co robią a mimo to nie są doceniani za swoją pracę przez kierownictwo.
yyy 2012-08-18 20:56:09
Brawo pan [usuniete przez moderatora].. nie da zarobić doświadczonym pracownikom a zatrudnia ,, zielonego niby drukarza z [usuniete przez moderatora]. za ..... zł\".
NIE POLECAM WYZYSK i UŁADY DLA ZNAJOMYCH !!!!
neo 2012-08-29 10:54:39
A co z dzialem Mitsubishi?
1
Byly pracownik ktory odszedl 2012-10-10 19:46:00
Nie polecam firmy bo jest bez perspektyw i nawet przy tym jak czlowiek odchodzi to kierownik produkcji nie potrafi sie zachowac zwykly bu...
maras 2012-10-15 15:47:43
ano - 2012-04-24 19:40:13

dziadostwo, kierownictwo za nic nie bierze odpowiedzialności, oraz ma powarzny problem z podejmowaniem decyzji
zgadzam sie w 100 procentach
miles 2012-10-15 19:56:34
A mnie sie tam podoba w druku - pracuje juz xxx lat, kasa jest dobra, robota smieszna, nikt nad glowa nie stoi, kawke mozna wypic i papieroski palic, nikt cie nie pogania, zmianowi to kumple, a kierownikow nie widac, [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ista robota. czego chciec wiecej ???
anonim 2012-10-15 20:18:21
anonim - 2011-05-27 11:55:48

Zakład idący w stronę mobbingu za sprawa szui i człowieka bez wykształcenia pana [usuniete przez moderatora].
[usuniete przez moderatora]. z dalekich mazur jeszcze tam pracuje? no tak jeszcze w saminexie dał sie poznać jako po...lacz na dziale extruderów, no ta.... za coś trzeba samin, niskiebrodno finansować.... czytam w pomorskiej o 550 pracownikach - ilu to figuranci pobierający tylko kasę z kasy firmy?
mario 2012-11-20 13:07:26
nie przesadzajcie, nie jest tak zle w druku;-)
ktos 2012-11-21 07:12:26
jest wrecz \"idealnie\",płace mizerne,podwyżki bez znajomości i włażenia w ... jeszcze bardziej,a obowiązków i odpowiedzialności dużo bo po co ma ktoś odpowiadać wystawiając zlecenie skoro pracownik ma premie i jemu mozna zabrać jeśli jest pomyłka w opisie zlecenia?! a jeśli nie tak można zabrać premię to można np za otwarty pojemnik ze środkiem zmywającym dostać bonus lub za ubranie które akurat nie wróciło z pralni i założysz prywatny ciuch tu bhp mandatami sypie
pracownik nie może się mylic jeśli chce miec premie,a panie z biur które wystawiają zlecenia owszem moga i jeszcze pada komentarz\"tyle czasu pracujesz i nie wiesz?\" a skąd niby pracownik ma wiedziec co chciał klient ?!
nadgodziny...
jest lista dla chętnych oczywiście to jest robione w ukryciu przed inspektorem pracy
masz dostać pieniadze w premii,a na drugi dzień dowiadujesz się że nie dostaniesz pieniedzy tylko mozesz sobie wziąc wolny dzień który tez nie zawsze pasuje kierownikowi,a spróbuj nie przyjśc do masz już mniejsza premie bo przeciez już jesteś chcetny i produkcja jest zaplanowana a ty robisz przestój...
jak najdalej od tej firmy
podwyżki 20-30 gr to sukces bywały i takie po 11 gr
żeby nie było nie domówień brutto na godz
pol 2012-11-25 14:58:04
to dużo ja dwa lata temu dostałem 3gr i na tym koniec!
Jacek 2013-02-24 22:23:08
miles - 2012-10-15 19:56:34

A mnie sie tam podoba w druku - pracuje juz xxx lat, kasa jest dobra, robota smieszna, nikt nad glowa nie stoi, kawke mozna wypic i papieroski palic, nikt cie nie pogania, zmianowi to kumple, a kierownikow nie widac, [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ista robota. czego chciec wiecej ???
Tak a pewnie za Ciebie pomocnik zasuwa i wszystko robi !! Majster bez pomocnika jest niczym i tego nie potrafią co niektórzy uszanować, w życiu sam by nie wyrobił normy
andrew 2013-07-11 09:31:02
Do Anonim. Proszę o kontakt [usuniete przez moderatora].
pytający 2013-11-16 22:47:49
witam. jak ma się sytuacja w firmie na dzień dzisiejszy?
do pytajacego 2013-11-18 16:38:43
tak jak wyzej :),przyjmuja co prawda nowe osoby ale nie liczyłbym na kokosy ... wiecej na wejście daja w innych firmach w b-cy
zależy jakie kto ma wymagania co do wynagrodzenia,tu napewno nie zrobi sie kariery i nie dorobi sie pieniedzy,chyba ze jest jakies pokrewieństwo krwi z kierownictwem
koko 2014-03-31 21:43:21
(usunięte przez administratora)płace smieszne podwyżki jak są to tylko dla rodziny lub pokrewieństwa z panami kierownikami a ty robolu rób za grosze i się ciesz
BURACZEK 2014-03-31 21:51:23
wyleciałem bo tak się chciało panom zmianowym i panom z ochrony cudakom z kierownictwa ale nie żałuje mam nadzieje że sobie coś znajde.POZDRAWIAM ICH PRZEZ KUPE KAMIENI
4
niki 2014-05-29 23:26:06
A jak jest na Mitsubishi?
1
Vincent R 2014-12-03 18:25:36
Praca nie jest ciężka, kierownictwo w porządku (chociaż widać że wszystko idzie po znajomościach) lecz niektóre osoby sprawiają że praca jest żmudna i nieprzyjemna, co z tego że jeden cwaniak wyrabia normę i świeci oczkami do administracji jak w ogóle nie szanuje swoich pomocników a sam przeważnie siedzi. Zarobki, nie powiem kiepskie, bo przeciętne - żyjemy w kraju mataczy i jako pracownicy produkcji wszędzie jesteśmy skazani na jedno. Jednakże firma, praca i obowiązki, to całe zorganizowanie zasługuje na pochwałę. Pracuje tam od ponad dwóch lat i jestem zadowolony, z wyjątkami..
Walo 2015-01-31 01:07:12
Drukarnia Samindruk ma naprawdę bogatą ofertę sprzedażową - formularze, rolki, koperty PIN, broszury, bilety lotnicze... wygląda to okazale. Oczywiście konkurencja na rynku warszawskim jest spora, ale zatrudniając odpowiednich ludzi myślę, że firma może liczyć na spory sukces. O ile oczywiście wykwalifikowani pracownicy zechcą dołączyć.
drukarz 2015-02-13 09:19:21
zastanawiamy się nad kilkoma wariantami bo u nas w tych laskowicach robi się kupawto jesteśmy dobrze wykwalifikowanymi drukarzami mamy duzą wiedze... ma dość niepewności i oszukiwania nas przez ludzi trzymających się kurczowo stołków drukowania na zarzniętych maszynach, jeśli tak to ma dalej wyglądać
abc 2015-02-23 21:30:27
tu też trafiła ta zaraza co dzieje się z tą branżą?
mgd 2015-05-07 10:57:10
Miles? To pochwal sie ile zarabiasz.
Le kin 2015-12-19 00:28:58
Nie jest tak źle w samindruku, można nawet powiedzieć że lubię swoją pracę.
Pracownik 2015-12-19 00:34:45
Moim zdaniem firma powinna dawać regularne podwyżki pracownikom, zmniejszyłoby to nakłady związane z wykwalifikowaniem nowej kadry robotniczej, firma nie ponosiłaby z tego tytułu większych strat, zalety to przede wszystkim lepiej wykwalifikowani pracownicy i co za tym idzie lepszy produkt i zadowoleni klienci. Zamiast skupiać się na obiegu człowieka w zakładzie administracja powinna się zastanowić jak zachęcić pracowników do zostania, bo obserwuje że większość traktuje to jako przejściową pracę, a szkoda bo praca jest na prawdę w porządku.
ht 2016-05-17 19:01:54
Nie rozwalaj mnie,w takim ,,archeo" roboty???!!!
1
lucek 2016-06-16 14:00:48
no nie do końca to jest prawdą, bo jednak roboty nie zastąpią w 100% człowieka wydaje mi sie, a do tego moża sobie zarobić jeśli chodzi o premie, bo one są już bezpośrednio powiązane z tym ile uda nam się zarobić wydaje mi się, ze na penwo warto jest próbować.
Zostaw swoją opinię o Drukarnia „Samindruk” - Brodnica
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Drukarnia „Samindruk”