brak logo

Medwork24

Warszawa

Opinie o Medwork24

Anna Biernacka 2013-06-04 09:27:41
Witam
Firma rzetelna, miałam miłe odczucia po rozmowie z Panią, która odpowiadała na moje pytania niezmordowanie przez 35min przez telefon. ;) Jestem osobą dociekliwą, i nie znalazłam nic co by mnie zniechęciło, pojechałam na 3 miesiące, praca ciężka, słyszałam ,że można zarabiać więcej, ale ja i tak jestem zadowolona, jakieś karty A-1 były na ubezpieczenie, bez zakładania gwerbe. 17 tys ma polskie przywiozłam i zadowolona. W Polsce nie ma pracy, perspektyw, więc czemu nie korzystać?
Aginka 2013-07-19 09:24:15
(usunięte przez administratora) - 2013-06-04 09:27:41

Witam

Firma rzetelna, miałam miłe odczucia po rozmowie z Panią, która odpowiadała na moje pytania niezmordowanie przez 35min przez telefon. ;) Jestem osobą dociekliwą, i nie znalazłam nic co by mnie zniechęciło, pojechałam na 3 miesiące, praca ciężka, słyszałam ,że można zarabiać więcej, ale ja i tak jestem zadowolona, jakieś karty A-1 były na ubezpieczenie, bez zakładania gwerbe. 17 tys ma polskie przywiozłam i zadowolona. W Polsce nie ma pracy, perspektyw, więc czemu nie korzystać?
Ja jechałam z nimi, zjechałam 2 tyg temu. W sumie zadowolona jestem. Składki odprowadzają i to nie od 50 euro a od 1500 czy 1600zł , pytają na miejscu czy wszystko ok po przyjeździe, praca jak praca, agencja jak agencja. Ale obsługa wyjątkowo miła, ekuzy są i interesują się opiekunką po wyjeździe a to dużo, bo kilka razy jak z inną jechałam był całkowity brak kontaktu...
Basia 2013-07-19 09:30:26
Mam doświadczenie we współpracy z innymi firmami w Polsce, gdzie również pracowałam legalnie ale przykrych doświadczeniach z nieterminowymi wynagrodzeniami i nierzetelną, nie miłą obsługą odchodziłam. W Medwork24 po raz pierwszy zetknęłam się z zainteresowaniem biura, z pytaniem czy mam się dobrze w miejscu pracy. Pytaniem o zdrowię gdy zachorowałam i oferowaniem pomocy gdy miałam kłopot z dogadaniem się z rodziną podopiecznego na terenie Niemiec. To jest cenne. Gorąco polecam.
Barbara 44lata
Justyna 2013-07-23 10:04:02
A jak wygląda rekrutacja dokładnie??? ja się zgłosiłam akurat i dostałam ofertę, dość mi nawet odpowiada, ale jeszcze muszę czekać na akceptację rodziny:D
bb 2013-08-01 15:40:09
Spokojnie mogę polecić firmę. Przede wszystkim są wypłacalni. Dużym plusem jest też zainteresowanie i wsparcie ze strony firmy w czasie pobytu w Niemczech, zwłaszcza dla kogoś kto wyjeżdża do pracy za granicą pierwszy raz. Tak było w moim przypadku, obcy kraj, nowi ludzie, nowe otoczenie...było trochę stresu:) Jednak Panie z biura często się ze mną kontaktowały, pytały jak w pracy, udzielały odpowiedzi na wszystkie pytania, oferowały pomoc w razie gdybym jej potrzebowała. Dzięki temu stres szybko minął i teraz nawet całkiem miło wspominam pobyt u mojej podopiecznej:)
yrek 2013-08-09 13:25:21
Hej, ktoś wyjeżdżał ostatnio z Medwork24? Jak wygląda zakwaterowanie? załatwiają coś, ile jest płatne? Zwracają za dojazd?
Grazyna 2013-09-03 10:53:48
Tak, ja mieszkałam u podopiecznego. Miałam odzielny pokój , mialam informację, że jest internet więc wziełam laptoma do skypa:) za dojazd zwracane jest zawsze, alebo oni oddają opłacają albo rodzina na miejscu oddaje:)
Adam 2013-09-03 10:57:51
Wyjechałem, w porównaniu z innymi, nic szczególnego. W porządku, płacą w terminie chyba najistotnejesze. Nie dzwonią za często, ale też niby potrzeby nie było... może być.
Elka 2013-09-05 15:11:55
Grażyna, czyli za mieszkanie i posiłki nic nie płaciłaś? Czy jak to wygląda? Medwork24 daje coś na jedzenie, bo to głupio trochę objadać podopiecznych.
GRażynkaNi 2013-09-30 13:37:12
Nic nie płaciłam:) A ja miałam od rodziny na zakupy dostawałam określoną kasę na tydzień, na miesiąc, w tym też było na jedzenie dla mnie :) Wiadomo ulubiona kawa, słodycze przybory toaletowe kupiłam sobie wcześnie tak jak fajki w Polsce, bo na to kasy się nie bierze od rodziny:P
1
2013-09-30 20:50:44
GRażynkaNi, o to fajnie, zawsze jest tak, że dostaje sie pensję z medwork24 oraz kieszonkowe od rodziny? czy to wyjątkowa sytuacja?
KAtarzyna Borawska 2013-10-16 08:43:20
Sympatycznie, konkretnie, jak lubię.
1
Barbara 2013-10-30 16:34:36
zadowolona jestem, wypłata na czas, obsługa ok interwencje jak trzeba są z ich strony, ludzkie podejście do człowieka.
janina 2013-11-10 17:49:10
To może ktoś opisac proces rekrutacji do Medwork24? Trzeba wyrabiac zaswiadczenia o niekaralnosci? Ile etapów ma rekrutacja?
1
Maniek 2014-03-20 13:53:39
Polecam! pracowałam w 6 agencjach od tych bardziej znanych po mniej, i jakoś mi w Medwork24 najbardziej przypasowało. Naprawdę, konkretnie podchodzą do tematu.
Hanna Kościńska 2014-04-13 13:14:06
Wszystkie wpisy są chyba wirtualne, zdecydowanie nie polecam tej firmy. Nie istnieje ktoś taki jak konsultant i koordynator na terenie Niemiec. Sprawdzona oferta to chlew i brudasy. Brak wyżywienia i picia. Komórka do spania pełna brudu, kurzu i smrodu z kociego moczu. Zero warunków sanitarnych, zero zainteresowania ze strony firmy, dopiero po SMS-ie że powiadomiłam policje, zainteresowano się mną i zorganizowano mi powrót do Polski. W skutek tego doznałam uszczerbku na zdrowiu schudłam 6kg i jestem odwodniona, nie wiem jak długo będę dochodzić do siebie. Sprawę na pewno skieruje do sądu o odszkodowanie.
1
siwa480 2014-05-25 08:23:48
ja rownież nie polecam tej firmy,byłam od nich 2 razy ,za pierwszym razem 9tyg,ani raz nie raczyła sie odezwac koordynatorka,mieszkala bardzo blisko mojego miejsca pracy,w razie problemow kontaktowali sie tylko emailowo,ela nie kazdy posiada inetrnet i dostep do niego,teraz czekam juz 3 m-c na oferte,oczywiscie bylam sobie prywatnie,w Warszawie pancie tylko obiecuja i na tym sie konczy rozmowa,jeden plus kasa na czas,pozdrwaiam
2
mikołaj 2014-05-31 00:19:46
Akurat, to, że kasa jest na czas w medwork24 to o niczym takim nie świadczy, bo przewaznie kazda firma spełnia to kryterium, napiszcie cos więcej może.
halka0065 2014-06-30 08:52:33
nie polecam MEDWORK zero zainteresowania ze strony koordynatora na terenie niemiec,miejsce pracy nie zgadzalo sie z opisem przez firme,chociaz wiedziala o miejscu koordynatorka poniewaz mieszka w poblizu, jak wszystkie firmy chca sie dorabiac na nas,pancie tylko siedza w pseudo-firmach i praktycznie nic nie robia jezeli pojawi sie problem w rodzinie podopiecznych,nich zamykaja te firmy w cholere,(usunięte przez administratora)
mikołaj 2014-06-30 15:50:45
Ktos miał takie przygody jak halka0065? Co to w ogóle oznacza, że miejsce nie zgadzało sie z opisem, zamiast 5 gwiazdek hotel miał 4?
Albert 2014-07-03 11:53:59
No akurat Pani Haniu byłam PAni zmienniczką, to był Pani pierwszy wyjazd i liczyła Pani na 5 gwiazdkowy hotel... A nie na dom, gdzie podopieczny mieszka, a Pani ma swój Pokój:/ Ogólnie do sprzątania to nie łaska, a jedzenie to pani chciała minie z urlopu ściągała! ja tam u rodziny po 6 mscy siedzę o czymś to świadczy, rodzina jest wspaniała i nie dam złego słowa na nich powiedzieć medwork24 też to nie ich wina , że pojechała księżniczka!
Mariola1968 2014-07-03 11:56:33
Haha z tego co wiem to pojechała Pani na 5 dni i rodzina sie Pani pozbyła! :D
mikołaj 2014-07-03 21:33:47
Doprawdy ciekawi mnie ile prawdy jest w tych opiniach w takim razie, bo widac druga strona sporu tez ma swoje argumenty. chyba jednak medwork24 nie jest taką złą agencją.
kamila 2014-07-22 06:41:23
Firma nie rzetelna nie polecam dlugo sie czeka na wyjazd a po akceptacji umowy wstepnej groża kara 2000 zl za odmowe wyjazdu
marzena74 2014-08-05 13:26:42
moze ktos napisać od jakiej kwoty opłacaja składki ,zus itd, to mnie najbardziej interesuje,pozdr
hanna 2014-08-12 17:22:51
Dopiero teraz przeczytalam ten post od p Marioli zgadza sie ze tam tylko Pani siedzi w tym brudzie i nic wiecej prawie nie robi .Ja takiego brudu nigdy nie widzialam .Ja w przeciwienstwie do Pani to nie jestem opiekunka do siedzenia tylko jestem opiekunem medycznym dyplomowanym posiadam duzo kursow i duzo doswiadczenia a poniewaz nie bylo chorego w domu tylko w szpitalu to byloby nie logiczne tam siedziec i patrzec na ten niemiecki porzadek i wachac te smrody pozdrawiam
janka 2014-09-02 15:56:51
To ja może zacytuje jedna z opinii, jaką medwork24 przytacza na swojej stronie "Pracuje w firmie Medwork24 od dwóch miesięcy i muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolona ze współpracy! Pracuję we Frankfurcie gdzie opiekuję się starszą panią po zawale. Do moich obowiązków należą m.in. sprzątanie, przygotowywanie posiłków, stała opieka nad panią Rosie: pomoc w myciu, ubieraniu, zmiana pampersów. Każdy dzień jest inny. Najważniejsze jednak, że z moją podopieczną dobrze się rozumiemy. Także ze strony pracowników firmy Medwork24 jest stały kontakt i opieka. W razie jakichkolwiek pytań czy problemów – wiem, że mogę zadzwonić. To duży komfort psychiczny." Nie wiem ile jest w niej prawdy, ale pewnie sa i zadowolone osoby.
Barbara 2014-12-01 12:16:58
Zero kompetencji.... Dwie szczekaczki z Kalisz Pani , jak nie mogłam wyjechać to mnie najpierw zwyzywały, potem zastraszały a na końcu groziły... Powinny nie pracować z ludźmi takie osoby! zero szacunku do człowieka i wyrozumiałości co do zdarzeń losowch! Bezczelne i tyle!
2
Bagina 2015-01-16 11:16:21
Smiech na sali... Przedstawiają co innego, jedziesz i wogóle sie nie zgadza z tym co miało być! A by było zabawniej to jeszcze mi grozili karami, bo zjechać chciałam! Co sie nie zgadzało??
- podopieczny nie sprawny, dźwiganie było ( mówiłam, że mam chory kręgosłup!), opieka nocna, bo się budził ciągle w nocy, nie chodził do toalety tylko miał non stop zafajdane... i trzeba było przebierać, do tego podstawa niska bo to są rzadne pieniądze podstawa 1500zł i od tego składki odprowadzane. I OSZUSTWO, bo teraz jest minimalna płaca w niemczech i oni sie jej nie trzymają!! Jestem wykończona, fizycznie i psychicznie, i zastraszona, nie polecam! Te dziewuchy co tam siedzą, mają gdzieś że np rodzina żałuje na jedzenie, zakupy czy nawet środki czystości! Masz siedzieć i na nie zarabiać, no bo przecież na nie pracujemy!
1
PITA 2015-02-05 18:45:30
Znacie numer telefonu do księgowości firmy Medwork24?? Potrzebny mi jest pit. Czekam na odp
PITA 2015-02-10 08:52:49
Kto zna numer do księgowości firmy medwork24!! PILNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
leeli 2015-06-05 05:13:03
Na ich stronie internetowej w zakładce kontakt masz numery telefonów. Nie wiem o jakie miasto Ci chodzi. bo masz tam do wyboru Kalisz, Lubiniec i ogólnie numer telefonu. Zadzwoń na któryś z nich to na pewno Cię przekierują. JA nie chcę strzelać i podawać przypadkiem błędzny numer telefonu. Nie masz co się bać.
Marta 2015-08-02 18:00:47
Polecam tę firmę. BYłam u niemieckiej rodziny, która bardzo dobrze mnie traktowała. Niemiecki koordynator był skory do pomocy na miejscu, pomógł mi zainstalować internet. Polska koordynatorka dzwoniła pytać czy wszystko jest w porządku. Polecam Serdecznie
Ala 2015-08-02 23:24:05
Zastanawiam się nad podjęciem pracy za pośrednictwem Medwork24. @Marta to super, że koordynatorzy z tej firmy tak się Tobą "zajęli". Może mogłabyś napisać, co skłoniło Cię do rezygnacji z pracy. Kwestie osobiste, czy jednak coś tam nie pasowało. Może chodzi o wynagrodzenie. Szukam informacji na ten temat.
sarte 2016-02-05 14:14:08
jeśli chodzi o kwestie czysto finansowe to z tego co wiem to nie ma z nimi problemów bo opiekunki pracują w niemczech a chyba każdy wie jak wygląda tam wyngarodzenie
Mmm 2016-02-10 17:33:14
No wiadomo, zarobki na zachodzie o wiele lepsze niż w naszym kraju :) A Medwork24 to porządna firma i wiadomo, że nie zrobią człowieka w bambuko. Fajne jest to, że w ofercie jest dokładny opis osoby, którą się trzeba opiekować oraz jak taka opieka wygląda. Ważne jest jednak, by komunikatywnie znać język niemiecki.
fertin 2016-02-15 19:39:26
zwłaszcza, jak te zarobki zacznie się przeliczać z euro na złotówki :) dla mnie spoko też jest to, że Medwork24 zapewnia legalne zatrudnienie z normalną umową, no i że dbają o to, żeby mieć opiekę medyczną za granicą, co wiąże się z ubezpieczeniem pracownika :)
janka 2016-02-23 14:46:23
fertin, to racja warto zaufać Medwork24. Umowa o pracę tutaj świadczy o szacunku. Wymagania to wiadomo, najlepiej byc po pielęgniarstwie i konieczny jest bardzo dobry niemiecki, angielski tu się nie liczy.
Miger 2016-02-27 12:12:04
Janka, skoro jedziesz do niemiec to jak ma obowiazywac angielski :) Zastanwwiam sie czy wyjazdy ciagle sie oplacaja, bo ue zamierza wprowadzic jakies ograniczenia niestety.
ordon 2016-05-12 20:12:06
Jeśli jednak @Miger znasz ten niemiecki, to rzeczywiście niezłe pieniądze można zarobić. Od 1300 euro miesięcznie na rękę do nawet 5000, tylko w tym przypadku nie jestem pewien, czy jest to już w przeliczeniu na złotówki
Zostaw swoją opinię o Medwork24 - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Medwork24