Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Medwork24

Pracowałeś w firmie Medwork24 i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Basia - 2013-07-19 09:30:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam doświadczenie we współpracy z innymi firmami w Polsce, gdzie również pracowałam legalnie ale przykrych doświadczeniach z nieterminowymi wynagrodzeniami i nierzetelną, nie miłą obsługą odchodziłam. W Medwork24 po raz pierwszy zetknęłam się z zainteresowaniem biura, z pytaniem czy mam się dobrze w miejscu pracy. Pytaniem o zdrowię gdy zachorowałam i oferowaniem pomocy gdy miałam kłopot z dogadaniem się z rodziną podopiecznego na terenie Niemiec. To jest cenne. Gorąco polecam.
Barbara 44lata
zdjecie uzytkownika
Justyna - 2013-07-23 10:04:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak wygląda rekrutacja dokładnie??? ja się zgłosiłam akurat i dostałam ofertę, dość mi nawet odpowiada, ale jeszcze muszę czekać na akceptację rodziny:D
zdjecie uzytkownika
bb - 2013-08-01 15:40:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Spokojnie mogę polecić firmę. Przede wszystkim są wypłacalni. Dużym plusem jest też zainteresowanie i wsparcie ze strony firmy w czasie pobytu w Niemczech, zwłaszcza dla kogoś kto wyjeżdża do pracy za granicą pierwszy raz. Tak było w moim przypadku, obcy kraj, nowi ludzie, nowe otoczenie...było trochę stresu:) Jednak Panie z biura często się ze mną kontaktowały, pytały jak w pracy, udzielały odpowiedzi na wszystkie pytania, oferowały pomoc w razie gdybym jej potrzebowała. Dzięki temu stres szybko minął i teraz nawet całkiem miło wspominam pobyt u mojej podopiecznej:)
zdjecie uzytkownika
yrek - 2013-08-09 13:25:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, ktoś wyjeżdżał ostatnio z Medwork24? Jak wygląda zakwaterowanie? załatwiają coś, ile jest płatne? Zwracają za dojazd?
zdjecie uzytkownika
Grazyna - 2013-09-03 10:53:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak, ja mieszkałam u podopiecznego. Miałam odzielny pokój , mialam informację, że jest internet więc wziełam laptoma do skypa:) za dojazd zwracane jest zawsze, alebo oni oddają opłacają albo rodzina na miejscu oddaje:)
zdjecie uzytkownika
Adam - 2013-09-03 10:57:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wyjechałem, w porównaniu z innymi, nic szczególnego. W porządku, płacą w terminie chyba najistotnejesze. Nie dzwonią za często, ale też niby potrzeby nie było... może być.
zdjecie uzytkownika
Elka - 2013-09-05 15:11:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Grażyna, czyli za mieszkanie i posiłki nic nie płaciłaś? Czy jak to wygląda? Medwork24 daje coś na jedzenie, bo to głupio trochę objadać podopiecznych.
zdjecie uzytkownika
GRażynkaNi - 2013-09-30 13:37:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nic nie płaciłam:) A ja miałam od rodziny na zakupy dostawałam określoną kasę na tydzień, na miesiąc, w tym też było na jedzenie dla mnie :) Wiadomo ulubiona kawa, słodycze przybory toaletowe kupiłam sobie wcześnie tak jak fajki w Polsce, bo na to kasy się nie bierze od rodziny:P
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-30 20:50:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
GRażynkaNi, o to fajnie, zawsze jest tak, że dostaje sie pensję z medwork24 oraz kieszonkowe od rodziny? czy to wyjątkowa sytuacja?
zdjecie uzytkownika
KAtarzyna Borawska - 2013-10-16 08:43:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sympatycznie, konkretnie, jak lubię.
zdjecie uzytkownika
Barbara - 2013-10-30 16:34:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zadowolona jestem, wypłata na czas, obsługa ok interwencje jak trzeba są z ich strony, ludzkie podejście do człowieka.
zdjecie uzytkownika
janina - 2013-11-10 17:49:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To może ktoś opisac proces rekrutacji do Medwork24? Trzeba wyrabiac zaswiadczenia o niekaralnosci? Ile etapów ma rekrutacja?
zdjecie uzytkownika
Maniek - 2014-03-20 13:53:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Polecam! pracowałam w 6 agencjach od tych bardziej znanych po mniej, i jakoś mi w Medwork24 najbardziej przypasowało. Naprawdę, konkretnie podchodzą do tematu.
zdjecie uzytkownika
Hanna Kościńska - 2014-04-13 13:14:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wszystkie wpisy są chyba wirtualne, zdecydowanie nie polecam tej firmy. Nie istnieje ktoś taki jak konsultant i koordynator na terenie Niemiec. Sprawdzona oferta to chlew i brudasy. Brak wyżywienia i picia. Komórka do spania pełna brudu, kurzu i smrodu z kociego moczu. Zero warunków sanitarnych, zero zainteresowania ze strony firmy, dopiero po SMS-ie że powiadomiłam policje, zainteresowano się mną i zorganizowano mi powrót do Polski. W skutek tego doznałam uszczerbku na zdrowiu schudłam 6kg i jestem odwodniona, nie wiem jak długo będę dochodzić do siebie. Sprawę na pewno skieruje do sądu o odszkodowanie.
zdjecie uzytkownika
siwa480 - 2014-05-25 08:23:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Hanna Kościńska - 2014-04-13 13:14:06]:
ja rownież nie polecam tej firmy,byłam od nich 2 razy ,za pierwszym razem 9tyg,ani raz nie raczyła sie odezwac koordynatorka,mieszkala bardzo blisko mojego miejsca pracy,w razie problemow kontaktowali sie tylko emailowo,ela nie kazdy posiada inetrnet i dostep do niego,teraz czekam juz 3 m-c na oferte,oczywiscie bylam sobie prywatnie,w Warszawie pancie tylko obiecuja i na tym sie konczy rozmowa,jeden plus kasa na czas,pozdrwaiam
zdjecie uzytkownika
mikołaj - 2014-05-31 00:19:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Akurat, to, że kasa jest na czas w medwork24 to o niczym takim nie świadczy, bo przewaznie kazda firma spełnia to kryterium, napiszcie cos więcej może.
zdjecie uzytkownika
halka0065 - 2014-06-30 08:52:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie polecam MEDWORK zero zainteresowania ze strony koordynatora na terenie niemiec,miejsce pracy nie zgadzalo sie z opisem przez firme,chociaz wiedziala o miejscu koordynatorka poniewaz mieszka w poblizu, jak wszystkie firmy chca sie dorabiac na nas,pancie tylko siedza w pseudo-firmach i praktycznie nic nie robia jezeli pojawi sie problem w rodzinie podopiecznych,nich zamykaja te firmy w cholere,(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
mikołaj - 2014-06-30 15:50:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktos miał takie przygody jak halka0065? Co to w ogóle oznacza, że miejsce nie zgadzało sie z opisem, zamiast 5 gwiazdek hotel miał 4?
zdjecie uzytkownika
Albert - 2014-07-03 11:53:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No akurat Pani Haniu byłam PAni zmienniczką, to był Pani pierwszy wyjazd i liczyła Pani na 5 gwiazdkowy hotel... A nie na dom, gdzie podopieczny mieszka, a Pani ma swój Pokój:/ Ogólnie do sprzątania to nie łaska, a jedzenie to pani chciała minie z urlopu ściągała! ja tam u rodziny po 6 mscy siedzę o czymś to świadczy, rodzina jest wspaniała i nie dam złego słowa na nich powiedzieć medwork24 też to nie ich wina , że pojechała księżniczka!
zdjecie uzytkownika
Mariola1968 - 2014-07-03 11:56:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mikołaj - 2014-05-31 00:19:46]:
Haha z tego co wiem to pojechała Pani na 5 dni i rodzina sie Pani pozbyła! :D
zdjecie uzytkownika
mikołaj - 2014-07-03 21:33:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Doprawdy ciekawi mnie ile prawdy jest w tych opiniach w takim razie, bo widac druga strona sporu tez ma swoje argumenty. chyba jednak medwork24 nie jest taką złą agencją.
zdjecie uzytkownika
kamila - 2014-07-22 06:41:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma nie rzetelna nie polecam dlugo sie czeka na wyjazd a po akceptacji umowy wstepnej groża kara 2000 zl za odmowe wyjazdu
zdjecie uzytkownika
marzena74 - 2014-08-05 13:26:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
moze ktos napisać od jakiej kwoty opłacaja składki ,zus itd, to mnie najbardziej interesuje,pozdr
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-10-20
Żródło: Gowork.pl
Dortmund
( )
Młoda Opiekunka dla 20-letniej dziewczyny i jej rocznego dziecka – NIEMCY.     Dziewczyna cierpi na słabość mięśni (wózek inwalidzki) ale poza tym jest zdrowa, dziecko jest zdrowe. Praca bez okresu świątecznego.     Wymagania: - min. komunikatywna znajomość języka niemieckiego - doświadczenie w opiece nad dzieckiem oraz osobą chorą - gotowość od wyjazdu od zaraz - do 30 roku życia     tel: 22 490 37 04
zdjecie uzytkownika
hanna - 2014-08-12 17:22:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dopiero teraz przeczytalam ten post od p Marioli zgadza sie ze tam tylko Pani siedzi w tym brudzie i nic wiecej prawie nie robi .Ja takiego brudu nigdy nie widzialam .Ja w przeciwienstwie do Pani to nie jestem opiekunka do siedzenia tylko jestem opiekunem medycznym dyplomowanym posiadam duzo kursow i duzo doswiadczenia a poniewaz nie bylo chorego w domu tylko w szpitalu to byloby nie logiczne tam siedziec i patrzec na ten niemiecki porzadek i wachac te smrody pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
janka - 2014-09-02 15:56:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To ja może zacytuje jedna z opinii, jaką medwork24 przytacza na swojej stronie "Pracuje w firmie Medwork24 od dwóch miesięcy i muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolona ze współpracy! Pracuję we Frankfurcie gdzie opiekuję się starszą panią po zawale. Do moich obowiązków należą m.in. sprzątanie, przygotowywanie posiłków, stała opieka nad panią Rosie: pomoc w myciu, ubieraniu, zmiana pampersów. Każdy dzień jest inny. Najważniejsze jednak, że z moją podopieczną dobrze się rozumiemy. Także ze strony pracowników firmy Medwork24 jest stały kontakt i opieka. W razie jakichkolwiek pytań czy problemów – wiem, że mogę zadzwonić. To duży komfort psychiczny." Nie wiem ile jest w niej prawdy, ale pewnie sa i zadowolone osoby.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Medwork24
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x