Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Medwork24

Pracowałeś w firmie Medwork24 i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Anna Biernacka - 2013-06-04 09:27:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Firma rzetelna, miałam miłe odczucia po rozmowie z Panią, która odpowiadała na moje pytania niezmordowanie przez 35min przez telefon. ;) Jestem osobą dociekliwą, i nie znalazłam nic co by mnie zniechęciło, pojechałam na 3 miesiące, praca ciężka, słyszałam ,że można zarabiać więcej, ale ja i tak jestem zadowolona, jakieś karty A-1 były na ubezpieczenie, bez zakładania gwerbe. 17 tys ma polskie przywiozłam i zadowolona. W Polsce nie ma pracy, perspektyw, więc czemu nie korzystać?
zdjecie uzytkownika
Aginka - 2013-07-19 09:24:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) - 2013-06-04 09:27:41

Witam

Firma rzetelna, miałam miłe odczucia po rozmowie z Panią, która odpowiadała na moje pytania niezmordowanie przez 35min przez telefon. ;) Jestem osobą dociekliwą, i nie znalazłam nic co by mnie zniechęciło, pojechałam na 3 miesiące, praca ciężka, słyszałam ,że można zarabiać więcej, ale ja i tak jestem zadowolona, jakieś karty A-1 były na ubezpieczenie, bez zakładania gwerbe. 17 tys ma polskie przywiozłam i zadowolona. W Polsce nie ma pracy, perspektyw, więc czemu nie korzystać?
Ja jechałam z nimi, zjechałam 2 tyg temu. W sumie zadowolona jestem. Składki odprowadzają i to nie od 50 euro a od 1500 czy 1600zł , pytają na miejscu czy wszystko ok po przyjeździe, praca jak praca, agencja jak agencja. Ale obsługa wyjątkowo miła, ekuzy są i interesują się opiekunką po wyjeździe a to dużo, bo kilka razy jak z inną jechałam był całkowity brak kontaktu...
zdjecie uzytkownika
Basia - 2013-07-19 09:30:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam doświadczenie we współpracy z innymi firmami w Polsce, gdzie również pracowałam legalnie ale przykrych doświadczeniach z nieterminowymi wynagrodzeniami i nierzetelną, nie miłą obsługą odchodziłam. W Medwork24 po raz pierwszy zetknęłam się z zainteresowaniem biura, z pytaniem czy mam się dobrze w miejscu pracy. Pytaniem o zdrowię gdy zachorowałam i oferowaniem pomocy gdy miałam kłopot z dogadaniem się z rodziną podopiecznego na terenie Niemiec. To jest cenne. Gorąco polecam.
Barbara 44lata
zdjecie uzytkownika
Justyna - 2013-07-23 10:04:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak wygląda rekrutacja dokładnie??? ja się zgłosiłam akurat i dostałam ofertę, dość mi nawet odpowiada, ale jeszcze muszę czekać na akceptację rodziny:D
zdjecie uzytkownika
bb - 2013-08-01 15:40:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Spokojnie mogę polecić firmę. Przede wszystkim są wypłacalni. Dużym plusem jest też zainteresowanie i wsparcie ze strony firmy w czasie pobytu w Niemczech, zwłaszcza dla kogoś kto wyjeżdża do pracy za granicą pierwszy raz. Tak było w moim przypadku, obcy kraj, nowi ludzie, nowe otoczenie...było trochę stresu:) Jednak Panie z biura często się ze mną kontaktowały, pytały jak w pracy, udzielały odpowiedzi na wszystkie pytania, oferowały pomoc w razie gdybym jej potrzebowała. Dzięki temu stres szybko minął i teraz nawet całkiem miło wspominam pobyt u mojej podopiecznej:)
zdjecie uzytkownika
yrek - 2013-08-09 13:25:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, ktoś wyjeżdżał ostatnio z Medwork24? Jak wygląda zakwaterowanie? załatwiają coś, ile jest płatne? Zwracają za dojazd?
zdjecie uzytkownika
Grazyna - 2013-09-03 10:53:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak, ja mieszkałam u podopiecznego. Miałam odzielny pokój , mialam informację, że jest internet więc wziełam laptoma do skypa:) za dojazd zwracane jest zawsze, alebo oni oddają opłacają albo rodzina na miejscu oddaje:)
zdjecie uzytkownika
Adam - 2013-09-03 10:57:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wyjechałem, w porównaniu z innymi, nic szczególnego. W porządku, płacą w terminie chyba najistotnejesze. Nie dzwonią za często, ale też niby potrzeby nie było... może być.
zdjecie uzytkownika
Elka - 2013-09-05 15:11:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Grażyna, czyli za mieszkanie i posiłki nic nie płaciłaś? Czy jak to wygląda? Medwork24 daje coś na jedzenie, bo to głupio trochę objadać podopiecznych.
zdjecie uzytkownika
GRażynkaNi - 2013-09-30 13:37:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nic nie płaciłam:) A ja miałam od rodziny na zakupy dostawałam określoną kasę na tydzień, na miesiąc, w tym też było na jedzenie dla mnie :) Wiadomo ulubiona kawa, słodycze przybory toaletowe kupiłam sobie wcześnie tak jak fajki w Polsce, bo na to kasy się nie bierze od rodziny:P
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-30 20:50:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
GRażynkaNi, o to fajnie, zawsze jest tak, że dostaje sie pensję z medwork24 oraz kieszonkowe od rodziny? czy to wyjątkowa sytuacja?
zdjecie uzytkownika
KAtarzyna Borawska - 2013-10-16 08:43:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sympatycznie, konkretnie, jak lubię.
zdjecie uzytkownika
Barbara - 2013-10-30 16:34:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zadowolona jestem, wypłata na czas, obsługa ok interwencje jak trzeba są z ich strony, ludzkie podejście do człowieka.
zdjecie uzytkownika
janina - 2013-11-10 17:49:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To może ktoś opisac proces rekrutacji do Medwork24? Trzeba wyrabiac zaswiadczenia o niekaralnosci? Ile etapów ma rekrutacja?
zdjecie uzytkownika
Maniek - 2014-03-20 13:53:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Polecam! pracowałam w 6 agencjach od tych bardziej znanych po mniej, i jakoś mi w Medwork24 najbardziej przypasowało. Naprawdę, konkretnie podchodzą do tematu.
zdjecie uzytkownika
Hanna Kościńska - 2014-04-13 13:14:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wszystkie wpisy są chyba wirtualne, zdecydowanie nie polecam tej firmy. Nie istnieje ktoś taki jak konsultant i koordynator na terenie Niemiec. Sprawdzona oferta to chlew i brudasy. Brak wyżywienia i picia. Komórka do spania pełna brudu, kurzu i smrodu z kociego moczu. Zero warunków sanitarnych, zero zainteresowania ze strony firmy, dopiero po SMS-ie że powiadomiłam policje, zainteresowano się mną i zorganizowano mi powrót do Polski. W skutek tego doznałam uszczerbku na zdrowiu schudłam 6kg i jestem odwodniona, nie wiem jak długo będę dochodzić do siebie. Sprawę na pewno skieruje do sądu o odszkodowanie.
zdjecie uzytkownika
siwa480 - 2014-05-25 08:23:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Hanna Kościńska - 2014-04-13 13:14:06]:
ja rownież nie polecam tej firmy,byłam od nich 2 razy ,za pierwszym razem 9tyg,ani raz nie raczyła sie odezwac koordynatorka,mieszkala bardzo blisko mojego miejsca pracy,w razie problemow kontaktowali sie tylko emailowo,ela nie kazdy posiada inetrnet i dostep do niego,teraz czekam juz 3 m-c na oferte,oczywiscie bylam sobie prywatnie,w Warszawie pancie tylko obiecuja i na tym sie konczy rozmowa,jeden plus kasa na czas,pozdrwaiam
zdjecie uzytkownika
mikołaj - 2014-05-31 00:19:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Akurat, to, że kasa jest na czas w medwork24 to o niczym takim nie świadczy, bo przewaznie kazda firma spełnia to kryterium, napiszcie cos więcej może.
zdjecie uzytkownika
halka0065 - 2014-06-30 08:52:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie polecam MEDWORK zero zainteresowania ze strony koordynatora na terenie niemiec,miejsce pracy nie zgadzalo sie z opisem przez firme,chociaz wiedziala o miejscu koordynatorka poniewaz mieszka w poblizu, jak wszystkie firmy chca sie dorabiac na nas,pancie tylko siedza w pseudo-firmach i praktycznie nic nie robia jezeli pojawi sie problem w rodzinie podopiecznych,nich zamykaja te firmy w cholere,(usunięte przez administratora)
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-11
Żródło: nuzle.pl
Kościerzyna
(Pomorskie)
Znaszkomunikatywnie język niemiecki? Zostań opiekunką osób starszych!Miejscepracy:Bonn, Berlin, Lipsk, Kolonia, Monachium i inneSzansadla pielęgniarek, fizjoterapeutów, osób z doświadczeniem przyrodzinie . Medwork24 Sp. z o.o. poszukuje osób zainteresowanychpracą na stanowisku Opiekunka Osób Starszych w Niemczech (posiadamyoferty z różnych rejonach Niemiec). Poszukujemy osób cierpliwych,empatycznych, z doświadczeniem w opiece. Jeśli jesteś taką o
zdjecie uzytkownika
mikołaj - 2014-06-30 15:50:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktos miał takie przygody jak halka0065? Co to w ogóle oznacza, że miejsce nie zgadzało sie z opisem, zamiast 5 gwiazdek hotel miał 4?
zdjecie uzytkownika
Albert - 2014-07-03 11:53:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No akurat Pani Haniu byłam PAni zmienniczką, to był Pani pierwszy wyjazd i liczyła Pani na 5 gwiazdkowy hotel... A nie na dom, gdzie podopieczny mieszka, a Pani ma swój Pokój:/ Ogólnie do sprzątania to nie łaska, a jedzenie to pani chciała minie z urlopu ściągała! ja tam u rodziny po 6 mscy siedzę o czymś to świadczy, rodzina jest wspaniała i nie dam złego słowa na nich powiedzieć medwork24 też to nie ich wina , że pojechała księżniczka!
zdjecie uzytkownika
Mariola1968 - 2014-07-03 11:56:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mikołaj - 2014-05-31 00:19:46]:
Haha z tego co wiem to pojechała Pani na 5 dni i rodzina sie Pani pozbyła! :D
zdjecie uzytkownika
mikołaj - 2014-07-03 21:33:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Doprawdy ciekawi mnie ile prawdy jest w tych opiniach w takim razie, bo widac druga strona sporu tez ma swoje argumenty. chyba jednak medwork24 nie jest taką złą agencją.
zdjecie uzytkownika
kamila - 2014-07-22 06:41:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma nie rzetelna nie polecam dlugo sie czeka na wyjazd a po akceptacji umowy wstepnej groża kara 2000 zl za odmowe wyjazdu
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Medwork24
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x