Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo DBT Świat

Opinie o DBT Świat

Pracowałeś w firmie DBT Świat i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
emerdzensi - 2013-09-27 12:57:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Polecam!! pracuję w tej firmie od tygodnia i jestem bardzo zadowolona. Szefowie są mili, profesjonalni, pomocni. Ludzie tam pracujący też. Świetna, pozytywna atmosfera. I bardzo dobre zarobki. Polecam :D
zdjecie uzytkownika
pracodawca - 2013-10-14 15:42:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
oferują ci suuuuper pracę
zdjecie uzytkownika
/// - 2013-10-16 16:32:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (12)
A na czym polega ta suuuuper praca? Bo to trochę nie brzmi jednoznacznie... Proszę o odpowiedź.
zdjecie uzytkownika
absolwentka - 2013-11-04 17:38:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Hej jestem po zarządzaniu i marketingu, właśnie rozpoczęłam podyplomówkę menadżerską. Myślicie że mam szansę się dostać? Marzę o pracy w marketingu. Mam wysłać swoje CV? Zanieść osobiście? Do kogo się zgłosić?
zdjecie uzytkownika
vianne - 2013-11-09 21:52:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jestem właśnie po dniu próbnym. Od poniedziałku rozpoczynam współpracę. Jak wrażenia po dniu próbnym ? napewno atmofera bardzo sympatyczna. Praca oczywiście do łatwych nie należy, ale zarobki adekwatne do wkładu własnego no i oczywiście szansa na normalną umowe, a nie ciągle śmieciówki.

Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
sprzwdzilam - 2013-11-12 11:35:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [/// - 2013-10-16 16:32:20]:
ta praca to marketing bezpośredni "face to face" z klientem indywidualnym:) a żeby się przekonać na czym konkretnie praca polega to trzeba spróbować!
zdjecie uzytkownika
Aniab@988 - 2014-01-07 20:18:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A skladka chorobowa? Co jeśli zachoruje?
zdjecie uzytkownika
Lindita - 2014-01-09 20:01:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Aniab@988 - 2014-01-07 20:18:37]:
To masz pecha wtedy. Sorry, ale tak jest w tego typu firmach.
zdjecie uzytkownika
Marcinos - 2014-01-10 00:26:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Są ogłoszenia różne z tej firmy, ja pracuje od niedawna i jest zadowolony z możliwości szybkiego rozwoju kariery
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-01-11 12:54:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
( usunięte przez administratora );/fakt menadżerowie bardzo sympatyczni i ogólnie atmosfera w firmie bardzo luźna:)
zdjecie uzytkownika
ogarnij sie - 2014-01-13 18:18:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [anonim - 2013-06-29 09:08:25]:
marketing bezposredni to jakas zbitka słów, która nic nie znaczy... Jak coś jest bezpośrednie to jest to już sprzedaż, a więc akwizycja. Uczą tego w każdej szkole reklamowej.
zdjecie uzytkownika
Ciekawa - 2014-01-28 20:36:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich serdecznie.Wszystko ładnie,pięknie...ale może ktoś mi powiedzieć,na czym praca w tej firmie polega?Czy to telemarketing,czy akwizycja?Z waszych wypowiedzi nic nie wynika. Czy to praca w terenie,czy na miejscu w Firmie?Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
obywatel - 2014-01-29 10:57:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Odpowiedź na: [Ciekawa - 2014-01-28 20:36:21]:
Jest to akwyzicja, praca w terenie, chodzenie po domach
zdjecie uzytkownika
Lolek - 2014-01-29 13:26:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podoba mi sie w tej firmie mozliwosc etapowego rozwoju kariery i awansu, wogole swietni ludzie tam pracuja, panuje bardzo pozytywna atmosfera
zdjecie uzytkownika
Agat - 2014-01-29 13:32:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta firma dokladnie wie co robi, bylam na rozmowie kwalifikacyjnej, byla krotka ale mialam szanse pokazac sie z jak najlepszej strony, opowiedziec o swoich celach, oczekiwaniach wobec pracy. Rzeczywiscie firma wie jakich ludzi poszukuje i daje ogromne szanse rozwoju
zdjecie uzytkownika
kasi - 2014-01-29 13:58:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiadomo ze jak w kazdej pracy trzeba od czegos zaczac , ale jak sie wytrzyma ten krotki trudny poczatek to potem mozna byc menagerem, bardzo dobrze zarabiac i miec prace ktora moim zdaniem teraz jest jak najbardziej na czasie, bo wiekszosc firm teraz sie zmienia i poszukuje sie ludzi otwartych i chetnych do pracy
zdjecie uzytkownika
Sara - 2014-01-30 00:22:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Uwielbiam tam pracować.. Dzięki Nim człowiek czuje się lepszy niż wszyscy... Kocham to bo wiem, że robię coś ważnego... Czuje że po to właśnie się urodziłam!
zdjecie uzytkownika
adamssros - 2014-02-06 08:29:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no jak ja po rozmowie z menagerem to cus za szybko zostalem przyjety. czy to dobry czy zly znak??
zdjecie uzytkownika
adamssros - 2014-02-06 08:33:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ola24 - 2013-08-27 17:29:25]:
nie jest straszny na pierwsze oko menager nie gryzie ale lepiej zebys miala jakies doswiadczenie robocze i jakis obcy jezyk bo naj prawdopodobniej tak na mnie patrzyl.
zdjecie uzytkownika
silver - 2014-02-10 22:03:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mogby mi ktos powiedzieć jakie tam sa godziny pracy?
zdjecie uzytkownika
ona25 - 2014-03-07 15:45:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Na czym polega ten dzien probny?Jakas praca w grupie czy pisanie jakis testow? Z gory dziekuje za odpowiedz
zdjecie uzytkownika
Dawid - 2014-04-16 16:29:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ona25 - 2014-03-07 15:45:46]:
polega na akwizycji - chodzeniu po mieszkaniach. (usunięte przez administratora
zdjecie uzytkownika
ktos - 2014-04-24 11:48:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A nie mowilam :P
zdjecie uzytkownika
Lolek - 2014-05-07 22:30:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hasłem DBT świat jest Kto nie idzie do przodu ten się cofa, szkoda, że nie pomyśleli, że można stac w miejscu hehe.
zdjecie uzytkownika
dor - 2014-05-20 13:54:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@mddd, jak to nie zobaczysz kasy? Przecież podpisuje się umowę, więc wiesz. To nie jest Bangladesz :) Odpowiedz, co wiesz o tych umowach.
zdjecie uzytkownika
ppp - 2014-06-09 21:04:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [adamssros - 2014-02-06 08:29:57]:
ZŁY !!! naprawde !!
zdjecie uzytkownika
dor - 2014-06-10 09:10:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bylypracownik: ale te wszyskie informacje, gwiazdki i tak dalej były na dokumentach? nie bylo takiej sytuacji, że mówisz klientowi w drzwiach jedno, a z papierów wychodzi drugie? bo jak tak to normalna sytuacja. przyzwyczaj się.
zdjecie uzytkownika
robotnik - 2014-07-03 13:00:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szukam pracy jako magazynier - mam 15 lat doswiadczenia, z czego 2 w Wielkiej Brytanii. Mam nadzieje, ze na magazynie pracuje sie u Was lepiej niz w innych dzialach o ktorych tu piszecie
zdjecie uzytkownika
Były - 2014-08-09 15:32:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ludzie chcecie się dowiedzieć coś na temat tej firmy??? poświęćcie sobie 1 minute wpiszcie nazwe tej firmy w internecie, przełączcie na grafike i znajdziecie odpowiedz gwarantuje......
zdjecie uzytkownika
robotnik - 2014-08-21 16:59:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Były - 2014-08-09 15:32:22]:
@były: wpisałem i nie wiem, same logotypy firmy tam są. O co chodziło z tą sztuczką? Wytłumacz bo chciałbym uwierzyć, że śnię.
zdjecie uzytkownika
Były - 2014-09-23 22:54:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Co tu tłumaczyć Robotnik... po prostu sobie poczytaj wnikliwie fora internetowe a się dowiesz wzzystkiego ja sie dowiedziałem w 5 minut. Omijać szerokim łukiem tą Firmę .....
zdjecie uzytkownika
boski - 2014-10-21 03:07:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Były - 2014-08-09 15:32:22]:
oj to , że ktoś się bawi w memy to nie znaczy , że z nich trzeba brać całą swoją wiedzę na temat danej firmy. Choć fakt , że na forach internetowych z których jednak już można czerpać informacje na temat tego co w firmie dzieje się od środka to DBT Świat nie ma ... że tak powiem zbyt dobrej oceny internautów...
zdjecie uzytkownika
rewert - 2014-11-15 22:15:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dajcie sposób na tych forach to też każdy wylewa żale i nie wiadomo czy mówi prawde czy to czyste emocje lub zemsta za to że kogoś zwolnili. najlepiej to iśc na rozmowe kwalifikacyjną i bacznie obserwować. Z tego można wynieść najwięcej i wtedy samemu ocenić kto na forum ma racje. niestety najlepiej sie zawsze sprawdza wlasne doswiadczenie
zdjecie uzytkownika
Bruk - 2014-11-30 01:41:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oczywiście, że można iść na rozmowę rekrutacyjną. Ale dlaczego nie zasugerować się tym, co pisze ktoś, kto niby już na tej rozmowie był. Podejrzewam, że odpowiednio wcześniej można się przygotować i wywrzeć lepsze wrażenie swoją osobą. Ciekaw właśnie jestem tego jak wygląda cały proces rekrutacji, mógłby ktoś powiedzieć?
zdjecie uzytkownika
Były - 2014-12-16 20:18:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [rewert - 2014-11-15 22:15:42]:
Ja byłem... dlatego pisze żeby omijać szerokim łukiem... pewnie jesteś jedną z tych sekretarek które obsługują kandydatów na tą pseudo prace.. Dzięki jej nieudolności ukrywania kłamstw szybko się zorientowałem jaka ta firma jest... Mówisz pójść na rozmowe (śmiech) kwalifikacyjna? jak żyje nigdy nie widziałem tak głupich pytań zadanych kandydatowi brak w ogóle logiki w tych pytaniach. Rozmowa ma na celu tylko ci wpoić do gołowy że masz przyjść UWAGA na drugi dzien rekrutacji..... LUDZIE SZKODA WASZEGO CZASU! Pisze bo chce oszczędzić czasu ludziom którzy w desperacji bedą chcieli poświecić czas na tą firmę. A po jakimś czasie nawet się nie zorientują ile stracili tak jak ja.....
zdjecie uzytkownika
szumi - 2015-02-27 03:18:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Były - 2014-12-16 20:18:14]:
no dobrze to jak już było Ci naprawdęaż tak źle i nie dobrze w DBT Świat to czy możesz przytoczyć szczegóły swojej historii bo zaczyna to być ciekawe... Nie wierzę , że firma wyrządziła Ci tak wiele krzywdy. Mam znajomych stąd którzy specjalnie nie narzekają na to co dzieje się w firmie stąd dziwi mnie Twój wpis
zdjecie uzytkownika
Oburzona - 2015-02-27 09:48:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta firma to przecież tragedia. Nie ma podstawy więc dostaję tylko tyle wypłaty ile sobie wypracuję. Czyli jak postanowię sobie pochorować to nie dostanę nic! Albo jak zrobię sobie dzień lenia, czyli całą moją uwagę poświęcam Facebookowi i Pudelkowi jednocześnie też mi za to nie zapłacą! Omijać szerokim łukiem. Kto to widział żeby na prowizji pracować.
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-03-23 13:20:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale co to znaczy, że nie masz podstawy @Oburzona, to w takim razie jak wygląda Twoja umowa, masz okresloną stawkę na miesiąc czy za godzinę jaką masz kwotę brutto lub netto? kurcze, teraz to sam nie wiem czego moge się podziewać po pracy u nich, kolega mówił, ż epraca raczej cisza i spokojna jest w miare.
zdjecie uzytkownika
Bartek - 2015-04-08 13:31:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prawda jest taka że działając z klientami przy oferowaniu produktów czy przy sprzedaży, prezentowaniu technik outsourcingowych w Katowicach czy generalnie w całej Polsce trzeba nastawić się na to, że istotą całej pracy jest wynik. Mnie jakoś specjalnie nie dziwi, że liczeni jesteście tylko z efektu swojej pracy. Pytanie czy jest to możliwe i w jakiej wielkości.
zdjecie uzytkownika
kammy - 2015-04-25 16:42:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O jakim stanowisku w ogóle mowa, czy sprzedawca ma sama prowizję tutaj, czy jednak ma się szanse na jakąś solidną podstawe, by mieć pewność, że starczy na rachunki.
zdjecie uzytkownika
Sławek - 2015-08-13 00:19:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Oburzona czy mogłabyś napisać ile w takim razie tam przepracowałaś. Bo jeśli więcej niż 1 miesiąc, to będę w ciężkim szoku, bo ja po pierwszej wypłacie od razu bym z takiej pracy zrezygnował. Nie rozumiem jak można pracować na samej prowizji. Jednak swój czas poświęcasz, więc i za to powinni płacić.
zdjecie uzytkownika
it - 2016-01-20 20:27:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
-kammy, nie widziałem żeby sprzedawcy poszukiwali. Tak naprawdę to bardzo długo do nich nie rekrutowali, a zastanawiam się czy oprócz wynagrodzenia zasadniczego są jakieś premie ?
zdjecie uzytkownika
weeiki - 2016-01-24 21:43:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak są premie uznaniowe jak najbardziej i chyba kwartalne z tego co się orientuję, poza tym cały czas szukają kogoś na pełen etat do pracy w poznaniu - a mnie szczerze przekonują te wolne weekendy :)
zdjecie uzytkownika
uygtf - 2016-02-15 11:14:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej hej a nie wiecie moze czy jest szansa na to zeby byly tu jakies oferty pracy? bylbym zainteresowanyt tutaj praca jako specjalsita do dzialu Social Media
zdjecie uzytkownika
blizne - 2016-02-19 18:26:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ostatnie ogłoszenie bylo jakoś pod koniec tamtego roku. wiem, bo sam regularnie zaglądam na stronę szukając ich ofert ponieważ pracowity człowiek możne tam fajnie zarobić.
zdjecie uzytkownika
Anna - 2016-02-22 12:00:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak się tam dostać?
zdjecie uzytkownika
wilga62 - 2016-02-22 12:04:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no nie wątpię, jednak podstawowe pytanie - gdzie mogę o nich cokolwiek więcej poczytać? niby firma światowa jednak nie posiadają swojej strony internetowej
zdjecie uzytkownika
melody - 2016-03-03 21:08:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przecież brak ofert pracy świadczy o tym, że stabilne zatrudnienie jest u nich możliwe. Jeśli wszystkim odpowiadają warunki pracy i zarobki to nie rezygnują.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Mówiąc w skrócie pierdu pierdu nie na temat. Nie trzeba się przygotowywać ponieważ "manager" i tak nie czyta CV. Aplikowałem na administratora, a "manager" i tak chciał mnie wciągnąć do swojego stada idiotów, którzy będą na niego zarabiać. Strata czasu.
Pytania: Pytania o pogodę:D
zdjecie uzytkownika
Murd - 2016-03-20 20:28:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No owszem, oferty pojawiają się tylko raz na jakiś czas i to właśnie dzięki temu, że mała rotacja, ludzi enie odchodzą, nie są też wyrzucani, więc siedża latami
zdjecie uzytkownika
boski - 2016-05-08 10:52:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Murd - 2016-03-20 20:28:10]:
@murd to dobrze świadczy o firmie skoro ludzie nie odchodzą

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie DBT Świat!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DBT Świat
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert