Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Kordis Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie Kordis Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
alicja - 2014-02-06 18:02:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
niestety dziewczynki nie liczy nam się staż do emeryturki :)
zdjecie uzytkownika
Ewelina - 2014-02-19 14:40:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Potwierdzam, także wyjeżdżam z kordis do Niemiec, i tak jak pisze alicja pieniądze zawsze na czas, warunki rewelacyjne.
zdjecie uzytkownika
ewa - 2014-02-19 23:24:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja nie mam dobrej opini na temat tej firmy. Ale to zawsze sprawa indywidualna. Mój mąż musiał interweniować rok temu, bo pan stwierdził, że niemcy mu nie zapłacili. Ale kasa się znalazła, bo facet się przestraszył. Nie jeżdżę tam już. Jednak z tą rodziną niemiecką utrzymuję kontakt i do dziś pracuję. Nie ma pośrednika, który jak sie okazało pobierał niemal tyle co ja dostawałam. A tak ja mam dużo więcej a rodzina ma taniej. Polecam bez pośredników. Sama się ubezpieczam i mam gdzieś jakieś kiepskie tłumaczenia, że klient nie zapłacił, co jak się potem okazało było fikcją.
S t a n o w c z o n i e p o l e c a m !!!
zdjecie uzytkownika
Martyna - 2014-03-08 15:22:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja mam bardzo dobre wspomnienia z tą firmą przez dwa ostatnie lata byłam dwa razy w Niemczech na kontrakcie, bardzo dobre warunki, pieniadze na koncie na czas. Interesują się swoimi pracownikami, oferują swoją pomoc w razie potzreby.
zdjecie uzytkownika
alicia - 2014-03-28 09:06:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Potwierdzam, ja takze wyjeźdzałam kilka razy za pośrednictwem tej firmy i nigdy nie narzekałam, zawsze miałam świetne warunki, gdy raz musiałam szybciej wracać do Polski pomogi mi we wszystkich formalnościach.
zdjecie uzytkownika
Bartek - 2014-05-15 13:02:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moja znajoma poleciła mi abym zgłosił się do firmy Kordis gdzie potrzebują do pracy. Skorzystałem i zostałem zatrudniony. Jestem zadowolony ze współpracy. Polecam
zdjecie uzytkownika
EMI - 2014-05-15 21:15:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mozna pojeżdzić na początku... ale nie bez końca. Ja jeżdziłam ponad rok ale w końcu dogadałam sie z rodziną. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
roza - 2014-06-18 20:53:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie polecam tej firmy sa nie uczciwi nie wyplacaja kasy na czas potrafia oklamywac(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Alicja z krainy czarów - 2014-06-19 09:55:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) Smutne to strasznie! PRZESTRZEGAM!!!
zdjecie uzytkownika
roza - 2014-06-21 15:11:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora)nie polecam uwazajcie na firme
zdjecie uzytkownika
niunia - 2014-07-05 15:29:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo nie rzetelna firma, nie placa tyle ile jest w umowie tłumacząc sie tym ze za busa jednak trzeba zaplacic, że rodzina nie zadowolona dopiero gdy rodzina interweniowala pieniądze zostaly wyslane ale oczywiscie tez nie pelna suma wiec jesli ktos mysli że zarobi w tej firmie więcej niż u innych to czeka go smutne rozczarowanie. Ogólnie firma nie sprawdza rodzin, jedziesz praktycznie w ciemno nie wiesz kim masz sie opiekować i w jakich warunkach przyjdzie ci żyć a na koniecjeszcze jest problem z wyplata wiec jesli ktoś lubi ekstremalne wyjazdy to tutaj wszystkie atrakcje bedziemial zapewnione.
zdjecie uzytkownika
anna - 2014-07-05 20:46:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadzam sie z niunia ta firma to jedno wielkie klamstwo i oszustwo a pozytywne opinie pisza sobie sami ha ha
zdjecie uzytkownika
ala - 2014-07-05 21:03:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dziewczyny macie racje firma beznadzieja sami kretacze patrza aby jak najwiecej cie wykrecic z kasy a negatywne opinie sami usuwaja to szczyt bezszczelnosciF
zdjecie uzytkownika
iza - 2014-07-30 19:37:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja również nie polecam firmy kordis,wypłata powinna być do 15tego kazdego miesiąc a oni płacą kiedy chcą i to po interwecjach rodzin u których się pracuje po drugie nie odbierają telefonów w nagłych wypadkach nie moża na nich liczyć.szczerze odradzam z nimi współpracy ja juz przez tę firmę nie jezdzę.
zdjecie uzytkownika
Bea - 2014-09-03 00:33:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ala - 2014-07-05 21:03:39]:
Pan o dzieciecym glosiku, w butach na koturnach klamie szybciej niz oddycha. Ostrzegam. Oszusci na resorach.
zdjecie uzytkownika
praca w DE - 2014-09-16 18:10:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam serdecznie. widzialem na stronie kordisu ze sa pielegniarki - opiekunki z jezykiem niemieckim do pilnowania starszych osob za granica. napisane sa ze wyplaty od 1400 euro miesiecznie. to mnie interesuje jak najwiecej sie komus udalo wyciagnac i czy mimo wszystko dostali pieniadze na czas?
zdjecie uzytkownika
Zosia - 2014-09-20 03:08:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja nie miałam z nimi problemu , jechałam 2 razy .
zdjecie uzytkownika
M. - 2014-09-23 12:29:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [roza - 2014-06-21 15:11:47]:
Czy ktoś z wypowiadających się ( zarówno dobrych i złych opinii ) może swoje słowa jakoś potwierdzić ?
zdjecie uzytkownika
opiekunka - 2014-10-02 15:55:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak to jest w końcu z tą pracą? bo jedni narzekają a innii wychwalają. można się pogubić w tych opinia, ciężko sobie swoje zdanie wyrobić po przeczytaniu tego wszystkiego. jak na październik to jak oceniacie całą atmosfere i otoczkę związaną z kordisem? wiele od tego uzależniam, czy tam się zapisać.
zdjecie uzytkownika
Opiekunka453 - 2014-10-17 13:57:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na początku było ok, jeśli chodzi o zatrudnienie. Były problemy z transportem powrotnym do kraju, nie z godnie z umową (radź sobie sama)albo jedz tym co my damy. Telefon do biura kordis z zapytanie o transport ? tam nie wiedzą że wogule wracam do domu a umowa wygasa za 2 dni [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br />
Był problem ze zmienniczką na moje miejsce, firma kordis namawiała mnie do pracy na czarno bez umowy do czasu aż znajdą zmienniczkę. Jak się sądami postraszyło to zmienniczka się znalazła i transport na drugi dzień, ale na własną rękę trzeba było pokonać 40km do autokaru Sindbad, 2 miesiące pracy, za jeden zapłacono przyzwoicie a za drugi ? za mało okroili na 2 tyś zł, trzeba się sądzić .

Taka to dobra firma . . .
zdjecie uzytkownika
Firma Kordis - 2014-10-21 12:47:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jako że doskonale wiem która z Pań ma taki problem jak osoba o nicku Opiekunka453 , pozwolę więc sobie na to odpowiedzieć .
1. Dostała Pani informację że w dzień powrotu busy nie kursują konkretnie do Pani miejscowości . Firma dała Pani opcje - albo wraca Pani w dany dzień autokarem , albo dzień później busem . To że firma niby nie wiedziała że Pani wraca jest śmieszne po prostu ...
2. Kto Panią namawiał do pracy na czarno ? Wyraźnie miała Pani powiedziane że jeśli zostanie Pani ten jeden dzień to dostanie Pani ANEKS do umowy , oraz ten dzień będzie opłacony . Mam to potwierdzone w smsach do Pani , na które Pani odpowiadała w sposób bezczelny i chamski .
3. Na autokar zawiozła Panią RODZINA więc niech Pani nie wymyśla , też mam na to dowód .
4. Kto Panią okroił ? Dostała Pani rozliczenie za każdy dzień , dodatkowo jeszcze rozpisane !
Zrobiła Pani awanturę o jeden dzień w kwestii powrotu , gdzie jeszcze dodatkowo zostawiliśmy Pani odnośnie go wybór .
Łatwo się oczernia "anonimowo" , niestety akurat wiemy czyja to sprawka bo tylko z Panią takie problemy wynikły w ciągu dłuższego czasu .
Pani straszenie sądami nie robi na nas wrażenia bo nie mamy sobie nic do zarzucenia , Pani pogróżki ( bo inaczej tego nazwać nie mogę) nie mają żadnego uzasadnienia w rzeczywistości .
Pani zachowania i odzywek komentować nie będę bo chyba nie ma o czym w tej kwestii mówić .
Pozdrawiam .
zdjecie uzytkownika
fajnie - 2014-10-21 18:38:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiem szczerze, że nie do końca się spodziewałem czegokolwiek od samej firmy tutaj. Chcoiaż nie ma pewności, żę to akurat firma pisze chociaż dbanie o pozytywny wwizerunek dla mnie na prawdę jest na plus i robi dobry obraz w internecie. Szczerze to zbudza zaufanie. czy jest jeszcze jakaś osoba poszukiwana do opieki?
zdjecie uzytkownika
Rozczarowana wielce - 2014-10-31 07:30:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Riss - 2014-01-09 12:20:03]:
Zadowolona z tego,ze...pomogli zalatwic wszystkie formalnosci na czas??????
A to jakas łaska,ze wydrukuja ci pare swistkow i przesla do podpisu?
A mnie nie zalatwili wszystkiego na czas,nawet po 2 latach od skonczeniu przygody z nimi nie dostalam umowy i aneksu do umowy...
Podobno ja wyslali ,ale nie doszla ani przed wyjazdem ani 2 lata po nim...
Dodzwonic sie do nich nie mozna ,kompetentne osoby tam nie siedza..raczej zlewaja ludzi jak sie do nich dzwoni,malo uprzejme,zbywaja tylko niby to milymi slowami,a wyczuwa sie w nich wrecz drwiacy stosunek do ciebie i pogarde.
Pozbywaja tylko.
I ja tez pracowalam u nich bez umowy ,po czasie sie dowiedzialam ,ze nie bylam nawet ubezpieczona .
Karty nie dostalam ani razu,bo to..tak dlugo trwa,ze ja wroce -uslyszalam,zanim ona dojdzie,wiec nie ma to sensu ,zeby mi ja przeslali.
Serdecznie odradzam prace w tej firmie.
Zreszta to firma rodzinna krzak,tam sie wszyscy znaja jak lyse konie i wzajemnie pracuja na swoje zyski,za nic majac ludzi.
Tacy sami jak i inne firmy.
Do mnie nikt nie dzwonil ani razu od nich ,wiec wniosek jeden ,maja olewke totalna na panie opiekunki.
Ja zas dodzwonic sie nigdy nie moglam do nich,pewnie na lanczach byli albo akurat wolne mieli i urlopy albo na zakupach wydawali te grube prowizje zarobione na mnie i mnie podobnych.
Wiec na takich i dla ludzi nie warto pracowac.
zdjecie uzytkownika
Rozczarowana wielce - 2014-10-31 07:47:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Riss - 2014-01-09 12:20:03]:
SOBIE samej ROBISz REklame,czyzbys reprezentowala ta firme?
Klientow ci brak czy tez - jak mowi przyslowie"kazdy zyd swoj towar chwali"chesz go wten sposob jeszcze bardziej rozkrecic?
Nie zachwalaj czegos ,co nie istnieje.
Anawet jesli ktos jest dla ciebie niby to mily przez telefon to wcale nie jest to powod ,by byc mile zaskoczonym.
Mnie najmilsza ze wszystkich posredniczka wraz ze swym mezem najbardziej oszukala i i potraktowala jak smiecia na koniec pracy.
A jaka byla mila ,ze az szok.
Takich sie obawiajcie najbardziej.
A im bardziej sa mili,tym bardziej podejrzani,niegodni zaufania ,tzw.wilki w oczej skorze-bezwzgledne,podle i wyrachowane.
Chca zlowic swoja ofiare,bo oczy maja wytapetowane banknotami euro,takze łaski nie robia,ze sa mili.
zdjecie uzytkownika
Ola - 2014-11-14 07:48:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przecież Riss pisze o firmie Avanti Medic nie o Kordis ...
A kim jest to nie wiadomo ;)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kordis Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x