brak logo

Metal Expert

Elbląg

Opinie o Metal Expert

Podpisany 2013-09-11 20:03:50
To przedsiębiorstwo wykorzystuje bezrobocie i zastój na rynku pracy. Zarobki to najniższa krajowa, po kilku latach trochę więcej. Za pensję 2500 na łapę po dobrych latach pracy należałoby według opinii niektórych całować po nogach. Zarobki tej firmy są świetne, co sie kompletnie nie przekłada na pensje, jednak można się wiele nauczyć jak się chce. Jeśli ktoś chce tam zaczać pracę niestety musi się liczyć z tym, ze juz nigdzie indziej go nie przyjmą. Firmy z podobnej branzy jak ta mają między sobą niepisaną umowę o tym by nie zabierać pracowników. Więc gdy ktoś liczy na to, ze trochę popracuje i przeniesie się do Alstomu gdzie poziom pracy jest nieporównywalnie lepszy, to może się zdziwić. Trzeba też uwazać na wilczy bilet jaki można dostać nawet jak sie z tej firmy zwolni. Podsumowując wszystko uważam, ze nie warto wiązać się na lata z pracą bardzo kiepsko płatną i bardzo wiążącą niestety.
Rysiu 2014-02-26 21:54:40
Super firma i super zarobki dla dobrych inżynierów - pracuje 10 lat i jakies 5 tysiaków na reke mam, kolega z działu pracuje 5 lat i zarabia ponad 4 tysie. Czego chciec więcej? Naprawdę polecam!
inzhnierrr 2014-03-13 22:50:55
Iiii tylko tyle? Ja na wjazd dostalem 10 tys netto a teraz po roku pracy mam 25 tys na łapę.
2
Zainteresowany 2014-04-08 14:42:58
Czy mógłby mi ktos odpowiedzieć jakie są teraz klimaty w Metal Expert, bo zastanawiam się nad pójściem na rozmowę? Interesuje mnie biuro konstrukcyjne, ewentualnie handlowe.
Dziękuję z góry za wyczerpujace odpowiedzi.
metal expertówa 2014-04-08 18:57:46
Jeżeli posiadasz pięcioledzdoświadczenie , znasz perfekcyjnie język angielski i odpowiada Ci najniższa krajowa to startuj do metal expert. Handel to tylko zasłona dymna ,ładny obrazek.Jak by ktoś widzial kadr z Dynastii , Krystal z Aleksis. Wrzaski ,kłótnie zero pracytylko plotki. Panie inżynier które nie opanowały prostej matmy ale histerie i głupote do perfekcji.( usunięte przez administratora ). Wstyd ze dyrektor handlowa zna tylko j.polski i to srednio. WIEC POLECAM DLA MAŁO AMBITNYCH I KUMATYCH.
zainteresowany 2014-04-08 19:34:13
A napisz cos o dziale technicznym bo o handlowym to slyszalem to samo ale myslalem ze tak ktos gada ale widac ze sie potwierdzilo.
metal expertówa 2014-04-08 20:08:53
W technologicznym nedza. Nowy kierownik dba tylko o swoj interes. Wiekszosc dnia kabluje do prezesa na swoich ludzi i lansuje sie na jedynego co ma tam wiedze. Jak chcesz pracowac na nieroba co na ciebie donosi to sie decyduj. Chyba tylko w logistyce jest porzadek, szef ostry ale konkretny i o pracownikow dba.
2
Pracownik ME 2014-05-06 08:43:57
Metal Expertówa czyżbyś pracował w dziale technologicznym że tak oczerniasz kierownika?? Bo jeśli tak to przypomnij sobie że dzięki tej pracy masz na chleb a jak sie nie podoba to szukaj czegoś innego..ciesz sie że masz tą robotę..A jak nie pracujesz to nie oczerniaj ludzi których nie znasz. Kierownik jest w porządku i na pewno nie jest donosicielem. A w dziale jak ktoś nie chce sie rozwijac i nic z siebie dać to nie powinien oczekiwać niewiadomo jakiej kasy... Jak ktoś 8 czy 10 lat robi to samo cały czas i w nic nowego nie chce sie angażować bo tak jest wygodniej to już jego problem...nie oczekuj że dostaniesz kase za "zero zaangażownaia"...
.... 2014-05-12 20:48:08
Dajcie sobie spokój, nie warto tu pisać, to i tak niczego nie zmieni w waszej sytuacji. Nienawiść i frustracja spala, więc trzeba nauczyć się mieć dystans do tego wszystkiego. Na świecie zawsze byli ludzie i świnie. Pan Bóg nierychliwy ale sprawiedliwy i ja się tego trzymam. Piszecie tu różne rzeczy na tego człowieka o brzydkiej twarzy i duszy, a przecież jego już życie pokarało. To jest ktoś kto oprócz zer na koncie nie posiada niczego cennego. Ta osoba wzbudza we mnie współczucie bo jest
samotna i nieszczęśliwa. Nie ma przyjaciół, kupuje sobie fałszywą wierność a tak naprawdę każdy wsadziłby mu nóż w plecy i on dobrze o tym wie. A do czego wraca po tej pracy? Do ciepłego rodzinnego domu? Do dzieci, wnuków? Jaki sens ma życie, które nic po sobie nie pozostawia? Pieniądze są wartością nabytą, raz są, a raz ich nie ma, ale to rodzina jest czymś najwazniejszym, czymś co daje spełnienie i żadne pieniadze tego nie zastąpią ani nie kupią. Tak jak i za dobra materialne nie kupi się
szacunku i poważania. On sprzedał twarz i godność za mamonę i pozycję, a i tak za plecami jest obśmiewany, a słoma z butów ciągnie się na kilometr. Świnia z koroną na głowie, wciąz jest świnią, a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] chociaż wyperfumowane dalej będzie śmierdzieć. Nie wiem w jakim domu trzeba się wychować by być tak pozbawionym wartości i zasad i co dobrego można przekazać potomstwu? Myślę,że Boski plan był taki, że ten ród wymrze zapomniany. Wszystko w życiu wraca, i zło i dobro, a często wraca już nie do
nas a do naszych dzieci i to one pokutują za nasze grzechy. Pamietaj o tym, ty wiesz, ze piszę o Tobie. Pamiętaj gdy kiedys będziesz mieć żal do losu i do Boga, przypomnij wszystkie swoje kłamstwa, wyrządzone krzywdy, intrygi, manipulacje, niespełnione obietnice i twarze ludzi, których zraniłeś i nie dziw się niczemu. Niechaj Pan Bóg Tobie wybaczy.
8
Duży 2014-06-23 01:17:06
Przy tylu negatywach chyba nie ma sensu pytać o to. Niby pracownicy zawsze są niezadowoleni, ale żadna firma w Elb nie ma tak kieskich opinii jak ta. Zresztą jak się tam zna ludzi, to okropnie narzekają i właśnie mniej na zarobi a na atmosferę chorą.
aaaaaaa 2014-06-26 11:29:31
Dla mnie firma super. Pracuje prawie 2 lata jest ok. Atmosfera super, kierownik bardzo w porządku. Ze wszystkim można się dogadać. Polecam.
ten uczciwy 2014-09-02 09:55:36
w tej firmie sa rowni i rowniejsi. jak ktos ma meza w alstomie to moze sobie pozwolic na olewanie roboty i na zwolnieniu siedziec bo np. ciaza zagrozona a po miescie sobie chodzic z usmiechem i telefony odbierać z rewelacjami z firmy, kiedy inni uczciwie chcą na chleb zarobić i muszą rodzinę utrzymać, bo nie każdy ma dobrze zarabijaącego męża. niefajne jak ktos musi odwalac po godzinach robote za kogoś. mniej plotkowania, więcej pracy, szanować sie.
4
wasz wielbiciel 2014-09-12 22:23:56
Zazdrość Cię zrzera to też trzeba sobie zrobić dziecko. Zamiast plotkami to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] do roboty by się wzielo. Ciekawe co Wasz szef na to. Czy wie ile tak naprawdę się pracuje ? Jak się traktuje klientów ? A posłuchy chodzą :-) pozdrawiam cały ME
3
pie...e nie robie 2014-09-15 13:45:00
Widac juz czemu ta firma nie ma najlepszej opinii bo zamiast zajmowac sie dbaniem o jakosc produktu woli zyc plotkami, obmawianiem i kablowaniem. W jednym z dzialow to w ogole zenada. Zamiast pracy allegro, ile dostalam lajkow na fejsie, kto ma lepsza tapete na gebie. Najgorzej ze szef pozwala na to, przez co innym ludziom nie chce sie pracowac i starac.
1
klient 2014-09-19 22:13:06
Ogólnie nie polecam. Zarobki bardzo słabe . Premii zero. Wogóle jakość wykonania niby detali do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Trzeba być totalnym XXX żeby tam pracować, a już wogóle chwalić się tym. Sam Toldi daje przykład swoim zachowaniem. Więc sami postawcie ocenę i zbadajcie sobie pytanie . Czy warto?
1
pracownik 2014-09-20 12:31:21
wszystkie te negatywne komentarze piszą zawistni koleżanki i koledzy z Alst. zazdroszczą nam pracy tutaj a prawda jest taka ze gdyby nie ME to Alst dawno by padł bo kto by robote dla nich robił jak nie my. zreszta jeszcze troche i sie uniezaleznimy od nich i jeszcze beda sie prosic co poniektórzy o prace tutaj.
1
do samuel 2014-10-01 16:18:45
Wpływa negatywnie, ponieważ szef nic z tym nie robi, nie wnika czy ten kablujący kłamie czy nie, jesteś na straconej pozycji od zaraz, bo kabel to zazwyczaj jakiś pupil szefa, zresztą tak tam sie właśnie zostaje oblubieńcem. wystarczy spojrzeć jak kariere zrobił tam pewien wieprz, przemielił się i ulepił na nowo i kabluje chyba nawet to ile razy jego pracownik robi siusiu i ile zużył papieru. sam 1000 razy dziennie dzwoni i wciąz o ten sam wyraz się pyta jak jest po angielsku albo po polsku, mój pies już by się nauczył 100 razy, na niczym sie nie zna tylko na siedzeniu w tyłeczku u szefuńcia. na takie coś nie ma polemiki. albo jedna gwiazda, co to wie komu na kolankach siąść, spódniczkę zadrzeć, żeby stare capy popatrzyły, głupio się pochichrać i pokiwać mądrze główką jak to się na turbinach znam, co to się nie szkoliłam, jak się interesuję choć mi w główce halny wieje, donieść na szefowa, koleżanki z działu, przy okazji na współpracowników z innych działów, co ma szef nie byc zachwycony? ewentualnie można być jeszcze rodziną kogoś ważnego albo rodziną samego szefa, ale to już inna bajka, bo teraz jak ktoś ma możliwość to korzysta z pleców, chodzi o to by być w porzadku wobec innych i nie donosic. żenada, długo tam nikt normalny miejsca nie zagrzeje, bo tego sie psychicznie nie da znieść. chyba najbardziej demoblizujące jest jak sie ma przełożonego kretyna i ma sie tego pełną świadomość. z szefem nie ma o czym gadać, choc ciągle mówi o tym, ze drzwi u niego otwarte, ale kto skorzystał ten do tej pory żaluje. chyba ten szef pogubił sie już w tym wszystkim, takimi pieskami się otoczył jak na przykład wspomniany wieprz, który godzinami cierpliwie się łasi i wylizuje co może, donosi aż się poci mu to tłuste cielsko a potem przy wódeczce obrabia szefuńcia i narzeka :-) a gdyby go szefuńcio nie wyciągnęło ze śmietnika to zamiatałby w zieleni miejskiej liscie, takie to ma umiejętności. można pisać i pisać...moze sie szef kiedyś opamięta i weźmie za to towarzystwo bo zostaną mu w końcu same takie przygłupy, co nic poza lizusostwem nie potrafią. taka to jest właśnie atmosferka i zlać się tego po prostu nie da, za to przy najlepszej okazji należy zmienic miejsce pracy.
2
marian 2014-11-11 13:01:00
Chciałbym wysłać CV to na jaki adres mogę?
Saracen 2015-01-06 02:22:24
Moi drodzy poprzednicy, tak sie składa, że po przeczytaniu waszych komentarzy byc może mam strasznie mieszane uczucia do ww firmy. Jednakże ja osobiscie nie szukam pracy lecz pracowników lub wykonawców projektów, dlatego zainteresowałem sie M.Expert. Pochodzę z Elbląga lecz na stale mieszkam i pracuję w UK (konkretnie w Szkocji, Aberden) w firmie o podobnym profilu produkcji. Bolączką na wyspach jest niedosyt doświadczonej kadry ktora naprawde zna sie na robocie. Chcialbym podkreślić, że to pracowitość, wiedza plus doświadczenie a nie dyplomy i certyfikaty(nie dotyczy spawaczy) liczą się w firmie dla której pracuję. Jezeli są miedzy wami osoby które charakteryzują się powyższymi cechami a chciały by rozpocząć pracę za godne wynagrodzenie, nie obawiają sie zawodowych(i życiowych) wyzwań i wykazują chęć rozwoju to myślę iz zdecydowanie jestem w stanie takim ludziom pomóc w spełnieniu ich ambicji.
Stale poszukujemy:
Monterów Konstrukcji Stalowych
Monterów Rurociągów
Spawaczy-im więcej certyfikatów i doświadczenia tym lepiej
Inżynierów Projektów
Komunikatywna znajomość angielskiego jest niestety dzisiaj już wymagana, a w pszypadku inżynierów projektów musi byc już bardzo dobra. Umiejętność czytania rysunków technicznych jest czyms absolutnie niezbędnym.
Jeżeli znajdą sie chetni by dzięki własnym umiejętnościom zmienic swoje dotychczasowe życie, prosze o kontakt telefoniczny na numer (usunięte przez administratora)
Dziękuję i pozdrawiam wszystkich sfrustrowanych polskimi realiami.
1
marian 2015-01-07 20:16:25
Do mail ,,, dostałem się do lepszej firmy, maila nie wyslalem po tylu negatywnych komentarzach nie było sensu. Fajne jest to , ze ta moja firma współpracuje z tu obecna firma Metal Expert i powiem szczerze co się o jej słyszy to naprawdę koszmar. Wiec nie pracowalem ale nie polecam.
Coobs 2015-01-09 00:08:11
Nie wiem na co narzekacie, w metal expercie to są luzy jak nigdzie, załatwiam sobie sprawy na mieście a tam pan X.,jeden z włazod u p ó w wieprza podjeżdża służbowym Kangoo pod pewien salon i robi sobie fryz a'la jego mentor, o nazwie "parówa on the bitch".. Morale wśród pracowników rośnie ;-), bo jeśli jedni są rozliczani za to, ze wychodzą przepisowo o 15, to chyba tym po stylizacji włosia powinno być to nadliczone? Chyba, ze inni mogą więcej? No to jak to jest Panowie prezesi i dyrektorzy. Nie panujecie nad kadrą? No bo szczerze, to zamierzam od dziś dawać z siebie minimum porównywalne z zerem wg skali kelvina. A wszystkich zainteresowanych odświeżonym lookiem lizirowa zapraszam do biura przy hartowni :-) Od razu zapytajcie czy to z kasy firmowej :-)
3
chinka czikulinka 2015-01-09 21:32:50
z tą hartownią to chyba zmyła, bo wiadomo kto tego dnia u fryzjera się strzygł :-) reszta się zgadza, i kangur i dział i włazodup też :-)
chinka czikulinka 2 2015-01-10 11:33:05
a Wam tylko to pozostało. steki wyzwisk i nic więcej, jak dobrze że już Was nie ma, a morale jest znakomite,,,, tak na marginesie wiadomo, że tajne portale typu ten służą tylko do pisania tekstów powyżej, dla ludzi nieudaczników i każdy kto się tym opiniuje należy widocznie do tego samego grona...tak więc lepiej rzeczywiście szukajcie gdzie indziej
chinka chikulinka 3 2015-01-10 23:22:24
Do Saracena : |To co piszesz to sama prawda. Każdy , szczególnie mody człowiek , który ma jakąkolwiek wiedzę , a potem odwagę, to swoje życie powinien poświęcić za granicą. W Polsce, w woj warm-maz, a szczególnie w E-g o pacę jest trudno. MetalExpert oferuje młodym ludziom naukę. Naukę życia, starych maszyn , średnich technologii, , średni wyższych zaawansowanych technologii itd Jeżeli chcesz poznać tajniki początkowe techniki, produkcji , technologi wytwarzania itd... to ME jest dobrym początkiem ! Jeżeli masz JAJA to powinieneś wykorzystać wszystko co wiesz. i wszystkiego co się nauczyłeś w ME i UCIEKAĆ ! albo do koncernu typu ALSTOM, albo za granicę jak proponuje SARACEN . Chyba że potrzebujesz do życia elbląskiego minimum, ale potrafisz się odnaleźć wśród trudnej rzeszy pracowników. itd.....itd
chinka chikulinka 2015-01-10 23:28:52
Do mariana : Dziękujemy że nie wysłałeś do nas maila, kierując się opiniami szczególnie na gowork. Ulżyło nam. A jak pracujesz w firmie współpracującej z ME i masz taka opinię to nie wróżę Ci przyszłości, gdyż trafiłeś albo do biedy, lub konkurencji, albo do firmy która myśli że może dużo a tak naprawdę, walczy o przetrwanie więc szykuj nowe |CV, tylko nie pisz pseudo "marian" ;-)
1
chinka chikulinka 2015-01-10 23:45:16
No i do Coobsa. vel Króla Zasrańca pseudo Zdrowa Zapiekanka, a może Królowej "Nienagannej Polszczyzny wg Jej rodziny, tylko i wyłącznie": i Tajna Agentka ME ( już nie długo ) . Nie trudno się domyślić kto to pisze, szczególnie z takimi szczegółami. Obserwujemy to już od kilku miesięcy..Nasza piękna firma i wspaniali zarządzający wyraźnie powiedzieli na wielu spotkaniach. Zawsze każdy pracownik może skorzystać z telefonu ala alkohole poniedziałek itd . pomocy samochodu transportowego, oraz każdej pomocy w transporcie za zgodą przełożonego. Oczywiście zawsze można skorzystać z tego typu prywatnych przywilejów ala, fryzjer, jeżeli jest się lojalnym a szczególnie godzinowym pracownikiem Oczywiście godziny pracy muszą się zgadzać.
Jakim trzeba być człowiekiem żeby wytykać takie rzeczy samemu wcześniej z tego korzystać ???
Wieprz jest wieprzem ale przynajmniej z dużymi jajami, ze potrafił wypierd.... "zajebistych" pracowników wg ich i ich rodzin mniemania :-) ale im zostały wyzwiska, a nam praca w super atmosferze ..... i jak to mówi nasz vice żecye jest piękne beż wrzodów na tyłku :-)
1
Tajna Zasrana Kròlowa 2015-01-11 21:56:59
Ha ha ha zaśmieje Ci się jutro w twarz...
1
Bóg 2015-01-12 09:57:08
Chodź spróbuj, jakoś wątpię internetowy napinaczu :D
1
pracownik-cy 2015-01-20 09:52:25
Brawo pracownico! Napisalas glosno to co kazdy mysli. Szacunek dla ciebie! Jedna z nielicznych osob ktora nie donosila. Moze do kogos w koncu dotrze ze dzieje sie coraz gorzej i nie chodzi tu o pensje. Mysle ze kazdy szef chce byc zapamietany w przyszlosci jako ten "wporzadku" wiec jest jeszcze czas na to zeby pokazac co poniektorym gdzie ich miejsce bo moze ich morale ma sie dobrze ale sa tu ludzie co pracuja uczciwie a nie maja specjalnych wzgledow i tez przyzwoitosc bo wyjazd do salonu samchodem firmy nie jest niczym pilnym co nie mozna byloby zrobic po godzinach i jest to bezczelne pokazanie srodkowego palca innym przez tego kogos. majac wiedze ze co sie nie zrobi to na drugi dzien wszyscy wiedza juz o 6 rano, pracownikow godziowych jest mnostwo i nikt nie ma pozwolenia na rozrywki i lans w pracy. za to powinna byc nagana. To opinia ogolna pracownikow nie tylko biurowych ktorzy boja sie mowic o tym wprost ale ich to boli a o tym wlasnie rozmawiamy i ciesze sie ze tu mozna napisac bo moze ktos przeczyta i pomysli a jesli nie obchodzi nikogo nasze niezadowolenie z promowania kolezkow i rodziny to nikomu tez sie nie bedzie chcialo pracowac dobrze. pozdrawiam.
4
Konig 2015-01-20 14:21:59
Ależ jesteście dziwni ludzie. Człowiek wchodzić dowiedzieć się opinii o firmie i pracy, a Wy tutaj wylewacie jakieś gorzkie żale i prowadzicie prywatne wojenki, bo ktoś komuś nadepnął na odcisk albo jest zazdrosny. Gorzej niż dzieci w przedszkolu, brawo za inteligencję. Administrator powinien jednak wywalać głupie teksty i zachować te merytoryczne, bo nic o tej firmie tak naprawdę z tego wylewania żali i plucia swoją żółcią nie wynika. Radzę co niektórym zastanowić się nad sobą, bo w internecie może i jest się anonimowym, ale odwagę to trzeba mieć w życiu i na co dzień,a nie za plecami obgadywać i wbijać noże.
3
o.n.a. 2015-01-20 18:06:02
do pracownik-cy : godzinowi czyli nie godzina 7:00 - 15:00 jak to ktoś wcześniej napisał "bo jeśli jedni są rozliczani za to, że wychodzą przepisowo o 15" - PRZEPISOWO o 15:00, dobre! :) Gdybyś zostawał dłużej to pewnie byś widział kto zostaje w pracy do 18, 19! Kto przychodzi w soboty na 7 i zostaje tyle ile potrzeba. Niestety nie zostajesz po godzinach, więc myślisz że wszyscy pracują tak jak Ty :) pozdrawiam
1
hu hu ha 2015-01-20 20:39:41
zainteresował mnie ten tajemniczy pracownik godzinowy i po wygooglowaniu okazało się że taki termin nie istnieje! Jednak po wnikliwym śledztwie okazało się, że pojęcie pracownika godzinowego jest ladnie wytlumaczone w Wielkiej Encyklopedii PRL-u :-) Otóż pracownik godzinowy to pracownik, który godzi sie za godziwe pieniądze wykonywać różne usługi (często niegodzi(no)we) niekoniecznie też związane z jego wyuczoną profesją (o ile ją posiada). Po latach praktyki można awansować na pracownika należytego, cytuje za ww encyklopedią: "pracownik należyty: czy się stoi czy się leży to 100 zł się należy".
8
.... 2015-01-20 23:04:08
A ja poprosze telefon ala alkohole na jutro!!!! Bede miec kacyka i miloby bylo zgrzewke piwka do biureczka. Dziekuje!!!
o.n.a. 2015-01-21 07:51:41
|Hu hu ha| - Posługujemy się terminami encyklopedycznymi czy mówimy o tym o co chodziło w wypowiedzi, do której się odniosłam? Bo jak się okazuje są to dwie różne sprawy. Może podsumuję firmę dla osób zainteresowanych, bo przecież o to tutaj chodzi: jeśli pracujesz, a właściwie harujesz, jeśli lubisz to co robisz, a tutaj jest to związane z ciągłymi problemami i codziennymi wyzwaniami, jest dużo stresów, czasami musisz siedzieć po godzinach (czego większość wypowiadających się tutaj osób nie wie, bo ucieka do domu równo o 15:00) - JEŚLI jesteś gotowy na taką pracę to ME to bardzo dobry start, dobra lekcja. Pozdrawiam.
2
mFcm 2015-01-21 11:13:30
Reasumując tematy i zamykając te śmieszne dyskusje, znajomość specyfiki tej firmy i pracy w niej jest taka sama jak była praca jej byłych pracowników. Przecież nikt nikomu nie każe pracować na siłę. Zwalniajcie się i znajdźcie sobie lepsza a nie narzekacie zza ściany. Ciekawe jak Wam się powiedzie ....Czytając Waszą mentalność tam też wszyscy będą bebe...
A. 2015-01-21 12:22:23
Ja sledze rynek w celu polepszenia obecnej sytuacji ale szczerze to wy wszyscy jestescie tam nienormalni. Dostaje powiadomienia z go work i wchodze z nadzieja ze sie czegos dowiem ale widze ze nie ma sensu. Z jednej strony wielce poszkodowani pracownicy z drugiej cudowny zarzad i szefowie..jak juz ktos pisze wspaniali zarzadzajacy i cudowna firma to nalezy brac nogi za pas. Wydaje mi sie ze u was nikt tak naprawde nie pracuje. Ci co narzekaja to pewnie siedza i nic nie robia czekajac az im skapnie a ci co 'haruja' do 19 to na logike nie musieliby harowac tak dlugo gdyby nie zalatwiali prywatnych spraw w czasie godzin pracy :) Nie wierze w taka wydajnosc. W pracy obowiazuja terminy i z doswiadczenia wiem ze ci co siedza to siedza na pokaz a czesto ci wychodzacy o 15 pracuja sumiennie te 8 h i sa poszkodowani bo ich realny czas pracy jest po prostu dluzszy, bo te 8 h pracuja! a nie sciemniaja prace wloczac sie po miescie, z 12 h przepracowujac rzeczywiste 2 h. Ale wiadome, ze dla oka szefa ladniej wyglada jak sie siedzi po godzinach i przejdzie po produkcji 20 razy i popozoruje. A soboty sa platne wiec znam kombinacje gdy tak sie rozklada prace zeby miec uzasadnione przyjscia w weekendy i dodatkowa kase. Znam to wszystko z autopsji bo pracuje w jednej firmie na Dolnej i myslalem ze ME duza firma i moze nie ma kwasow i glebokiej komuny ale widac to samo, narzekacze i sciemniacze a nikt tak naprawde nie robi nic.Dlatego tez opinia w srodowisku branzowym o was jest mocno slaba. Szkoda tylko tych solidnych, ktorzy gina w morzu bijacego sie motlochu, bo tacy zazwyczaj sie nie chwala ze nocuja w pracy i haruja, ani nie narzekaja ze ktos na nich donosi albo nie docenil tylko robia swoje! I dokładnie jak sie komus nie podoba to nikt nie trzyma na sile a 'pracusie' niech sie naucza organizowac swoja robote i mniej prywaty w tym. Tak to wyglada z boku. Smutne tez ze go work nie czysci tych nic nie wnoszacych i zenujacych przepychanek pracusiow z frustratami, bo przez to czytac sie tego nie da a tym bardziej mija ochota by skladac tam swoje papiery.
5
MhRP 2015-01-23 23:18:18
I nie składaj ! Jeżeli polegasz na opinii branżowej ? to Twoja wiedza jest taka sama jak tej branży, bo jak byś znał realia to byś nie pisał głupot. Nikt nie pisze że tu są kokosy, ale jak czytasz wypociny ludzi, którzy myśleli że za 2h pracy zarobią 10 tysia to itd.....Polecam Ci nieoficjalny słownik branżowy " firma serwisowa" " firma działająca na zapalenia płuc z powodu potrzeb klienta ". Wiem nie znasz. Jak to ??? Tak to jest ......ale trzeba otworzyć umysł..i oczy...
Europa 2015-02-03 14:21:31
O co Wam chodzi? Firma na prawdę ok. Dobrze płacą i nie katują pracownika. Do pracy możesz przychodzić najebany jak bomba i w niej się doprawić. Oczywiście na terenie Alstomu trochę trudniej, ale na Modrzewinie!!! Bajka. Mój kolega bardzo sobie chwali i kasę i atmosferę. Musi być zadowolony bo nie widziałem go jeszcze wracającego po trzeźwemu z pracy, zresztą idącego po trzeźwemu też nie. Podobno tam większość pije, bo tak było za Zamechu i już. Cytuję " dobry fachowiec musi pić " Skoro szef na to przyzwala to w czym problem? Ważne, że ludzie sobie chwalą. A ci co im pijący przeszkadzają niech nie składają papierów. Ja w poniedziałek wysyłam !!!
6
pod buda 2015-02-03 19:55:06
No ba! Nawet ukrasc mozna i jeszcze potem premie lyknac a w uzasadnieniu powiedziec ze sie nie mialo na picie, a wiadomo nie ma picia, nie ma pracy :) wiwat 3 zmiana!
2
PFFFFFFFFFF 2015-02-03 23:19:56
No jasna sprawa ze wszyscy wiedza co i jak, mogą sobie wazeliniarze pisac ile wlezie ale wystarczy popatrzec na te komentarze, przecież widać gołym okiem, że pisane pod wpływem, bo zrozumieć sie tego nie da! powiedzcie mi tylko metal expert czemu macie ponad 100 opinii negatywnych i czemu kogo sie nie zapyta to mowią co mówią, zaraz ten podpity bełkot napisze, ze jak się sugeruje tym co mówią, to bla bla bla, ale chyba kazdy wie, że we wszystkim jest ziarno prawdy.. co, może zazdroszcza wam? Wszyscy jak jeden mąz marzą by pracować w Met-ex i z zawiści pytani mówią o was jak najgorzej? I żeby nie było nie pisze o poszczególnych ludziach ale o firmie jako o ogóle, a opinii dobrej choćbyście tu siali propagande jak chcecie, to Me nie ma i mieć nie będzie. Firma serwisowa działa na zawał ale zapewnia też jakość :-) Każdy wie jak jest :-) Pozdrawiam!
6
Pracownik 2015-02-04 06:51:24
Pracuję w ME pięć lat i jest wiele z tego co tu piszecie, ale... Dyrektor R otoczył się ludźmi z którymi wypił za czasów Zamechu morze wódki. Dla Nas te zapijaczone duchy to wazeliniarze a tak po prawdzie kumple dyrektora, którzy wiele razem przeszli. Dlatego jest tak, że gość wynosi miedź a policja ją ze złomowca przynosi z powrotem z nazwiskiem delikwenta jubilera a góra to aprobuje. Dlatego nie zepsuci jeszcze ludzie z obrabiarek, czy hartowni, montażu rozważają oferty z innych firm. Niestety dla ME na przełomie marca i kwietnia dwie firmy zaczną robić nabór. Jedna z E-ga, druga (silny gracz z Pasłęka) Pracownicy nie pijący bez protekcji nie mogąc liczyć zbytnio na rozwój finansowy odejdą. A szkoda bo mimo, że nie mają tak dużego doświadczenia mają podejście, kulturę pracy i trzeźwe myślenie. W ME naprawdę nie jest źle dla pracowników. Najgorsze to te zapijaczone złodziejskie mordy denerwują. A co się dzieje na Modrzewinie kiedy wpada tam oddelegowana brygada z 13tki to brak słów. I RS i DK to widzą i mają wywalone. Ale to ich firma, ich zasady. Ogólnie polecam ME jako pracodawcę. A jak wywalili Cię za picie z innego zakładu to tu Cię na pewno przyjmą. Jeszcze jak przyjdziesz naje...ny na rozmowę kwalifikacyjną pod szlabanem Alstomu startujesz od naprawdę dobrej stawki.
10
xyz1122 2015-02-10 18:45:13
wiec posluchaj Szanowny Panie jutro jestem w pracy i tak Ci zapierdole kopacza w dupacza ,ze na modrzewine juz rowerkiem nie przyjedziesz.... i chyba bedziesz musial zainwetowac w stomatologa bo Ci gowno zeby wybije . Serdeczne pozdrowienia
Jola 2015-02-18 23:36:36
Uwielbiam Was
1
xyz122 2015-02-19 19:57:48
jak uwielbiasz to nastaw
1
satuk 2015-02-19 20:00:39
uważajcie na małego - kapusta
1
afda 2015-03-03 18:36:17
osobiście odradzam.
Jeżeli macie inną alternatywę, to nawet nad Metal Expertem się nie zastanawiajcie. Nie będziecie rozliczani z pracy a z donosów.
pozdrawiam
5
ciach pach 2015-03-06 22:14:26
Ooooo my tu gadu gadu a menel ekspert ma jubileusz! Ponad 100 ocen negatywnych! BRAWO! czy cos jeszce trzeba dodac?
4
Nauczyciel 2015-07-22 21:16:36
Kolejny wpis durnia o podobnym profilu z zachwiana osobowością. Już mi ręce opadają, bo się czyta takich mazgai, którzy myślą że trafia do Królestwa a Tu jeb prawdziwe życie, , jakaś straszna lipa. Martwi mnie to, że tak wiele osób czyta negatywne komentarze i wierzy ludziom, piszącym swoje wypociny ,którzy oczerniają wszystko i wszystkich bo sobie nie poradzili ( lub nie potrafili się dostosować ), nie chce mi się wierzyć, że wszyscy są tacy durni. Jak żyć się pytam ??? Może Irej zepnij poślady i spróbuj, niech firma zweryfikuje Cię "life" co potrafisz, a nie polegasz na opiniach frustratów ?? Coś mi się wydaję, że Ty po prostu pracować nie chcesz ....
a kysz 2015-08-26 19:04:33
malo ci lizod....pie ze firma zdrowie z ciebie wyssala i ze kiedys fajny byl z ciebie gosc a teraz zalosna rysiowa wydmuszka? warte to dla okruchow ze stolu pana? jeszcze nie skumales ze wyssie wszystko z ciebie i nawet ta odrobina godnosci nie pozostanie. naprawde nie.masz dla.kogo tylka nadstawiac. przypomnij sobie kolego tredera i swoje idealy sprzed lat. zwiazek z ta kreatura upodli cie tak.ze juz z tego.gnoju sie nie domyjesz.
1
Dominik 2016-05-15 13:01:14
@3456 nie wiem, czy w dłużej perspektywie nie najważniejszy. Nawet jeśli warunki zatrudnienia są wybitnie dobre, ale na myśl o przyjściu do pracy zaczynasz się denerwować, to w końcu chcesz pracę zmienić. Tutaj nie ma żadnej rotacji wśród pracowników, więc można wyciągnąć odpowiednie wnioski.
Zostaw swoją opinię o Metal Expert - Elbląg
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Metal Expert