Simio Polska Sp. z o.o.

Katowice

Opinie o Simio Polska Sp. z o.o.

Miśka 2014-09-04 14:59
Przepraszam bardzo... może SIMIO to nie praca na wypasie, ale jeżeli chodzi o konkursy to muszę się wypowiedzieć. Jeżeli jest ogłoszony konkurs dla pracowników to pracownicy jadą. W tamtym roku była Teneryfa i 3 osoby pojechały. Zapytajcie tych co jeszcze pracują w Katoicach.
pracownik 2014-09-29 16:53
Same brednie na tym forum. Może te 3 razy, w których zarabiasz te 1100-1300 to są jakoś z góry ustalone??? Brednia na bredni. Wszystko w firmie jest ok, masz 7,5 - 9 zł za godzinę i wszystko zależy ile godzin przepracujesz. Banalnie prosty rachunek !!!! A do tego premie i to dosyć wysokie, przynajmniej dla tych którzy wiedzą po co pracują, a nie tylko pretensje do wszystkich i o wszystko. Polecam z czystym sumieniem. Chcesz się przekonać, po prostu spróbuj !!!
1
yyyy 2014-09-29 18:39
To już się robi nudne , co jakąś dobra opinia to niby lider albo lizodup. Jak widać są ludzie którzy są zadowoleni z pracy w tej firmie, dobrze im się pracuje w miłej atmosferze, wypłaty tez dostają dobre i tak jest to możliwe a jak nie kumasz i Cię to boli, że ktoś potrafi a Ty nie no to już przykro .
A jeżeli chodzi o Simio polecam wszystkim pozytywnym ludzikom :)!
Smok 2014-09-29 19:09
I znowu lider. ...
abcde 2014-10-01 18:09
W takiej sytuacji należy zadać sobie pytanie dlaczego wybrales/las taka prace skoro jest to dla Ciebie taka udręka.. i nie denerwuj się już spokojnie :)
bart 2014-10-01 22:35
Kalambury są spoko przynajmniej jest luźna atmosfera ;) Normalna towarzyska gra która lubi większość osób. Widocznie jesteś mega wstydliwy skoro ta gra jest takim problemem dla Ciebie. Nawet na imprezach w gronie znajomych kalambury sa zajebiste :D
Karo 2014-10-02 17:51
Jak szukacie roboty sztywnej na warunkach od 8-16 siedzimy sztywno przy biurkach 5min przerwy na kawusie i fajke to zmiencie prace!!Wszyscy tak narzekacie to wynocha!! Nikt was nie trzyma na siłe w Simio.Sami wybraliscie taki rodzaj pracy. takich ludzi którzy tylko potrafia narzekac Simio nie potrzebuje prosta rada! nie podoba sie? to sie zwolnij !!
3
pracuj tak jak lubisz 2014-10-02 18:14
Wszystkie duże,znane i lubiane firmy właśnie w taki sposób podchodzą do swoich pracowników,dbają o ich dobry humor i nastawienie do pracy. Owszem są CC w których liczy sie tylko wynik, są fabryki w których nikt nie zaproponuje, aby wczasie pracy, zaznacze płatnym czasie pracy trochę się zrelaksować i odpocząć,a nawet powygłupiać.Jeśli komuś to nie odpowiada to pracy na produkcji, w marketach na kasach i przy sprzątaniu jest w brud.Zróbcie miejsce tym, którzy cenią pozytywną atmosferę w pracy. Czy osoba dorosła musi zachowywać sie jak by połkneła kij od szczotki????Czy o tym świadczy dorosłość i "normalność"?
Oby powstawalo coraz to więcej takich firm na rynku.Tego życze sobie i wszystkim innym
4
hahaha 2014-10-02 20:15
Jeżeli ktokolwiek kto zdecyddowal się na pracę w call center porównuje ja do pracy we fiacie np no to pozdro :D wszystko jasne
1
Edyta 2014-10-02 20:22
O co wy się wyklocacie? Mój chłopak pracuje w fiacie i nie rozumiem jakiegoś-cytuje to pozdro wszystko jasne. Czy tu już jest jakaś prywatna wojna czy jak.....
ona 2014-10-03 10:06
Praca w Simio jest fajna, super klimat, a gry są po to żeby było wesoło. I właśnie tak jest ;) Wy to chyba w innym Simio pracowaliście !
3
Jacek 2014-10-03 14:24
Zgadzam się, wszystko jest git.
3
Józek 2014-10-03 16:41
A o którym oddziale mówicie że taki git?
1
Pola 2014-10-09 18:47
Mam pytanie dotyczące Gliwic. Jest tam równie "ciekawie" jak w innych oddziałach?
Abc 2014-10-10 13:02
Nie podoba wam sie to odejdzcie proste zamiast obrazac wszystkich. Ja juz troche pracuje i nie ma tragedii. Wiadomo sa gorsze i lepsze dni ale nie wypisuje zali na necie. Tak to wszyscy najmadrzejsi a na zywo pewnie siedzicie cicho w kacie!!!
2
miki 2014-10-11 10:54
według mnie jest wporzo. atmosfera luzna, nikt na nas nie krzyczy. stawka 7,5zł nawet jak ma sie zero a jak więcej to ma sie 9zł i niski próg na dodatkowy hajs na koniec miesiąca. czesto też są jakies zabawy i konkursy. pod koniec miesiaca wkurza brak bazy ale poza tym git
1
fernando 2014-11-02 12:49
A co powiecie o Glwicach? Ktoś pracuje/pracował, jakieś opinie?
5
ona 2014-11-18 20:10
Ja pracuje w Raciborzu i nie narzekam robie swoje i nawet osiagam drugi próg wiec jest dobrze .Atmosfera w pracy jest super nie tak jak gdzieś indziej jebiesz jak murzyn .
F. 2014-11-27 08:53
Przyjdź i zapukaj,biorą każdego.
1
Malinowa 2014-11-29 11:41
Opinie są przesadne, nie wiem jak BB czy Gliwice, ale Racibórz jak najbardziej ok. Wiadomo wypłata nie jest jakaś ogromna, ale przecież siedzimy na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i dzwonimy! Polecam prace fizyczna każdego dnia po.14h, wtedy docenicie to co macie teraz. Jak się ktośstara i chodzi do pracy do na umowe zlecebie. bez większych problemów bedzie miał najniższą krajową plus jakiś grosz. Przychodzą ludzie młodzi, bez żadnego doświadczenia, praktycznie ledwo po szkole i oczekują nie wiadomo jakiej wypłaty. Nie oszukujmy się godziny pracy są ok, tryb pracy też, nie wiem czego wymagacie.
4
aa 2015-01-07 09:13
Znów ta nudna gadka z rana...cele,cele bla bla bla...
4
Angie 2015-01-29 02:04
Hejka, kiedyś obiecałam komuś, że napiszę tu swoją opinię, mimo, iż nigdy żadnej podobnej nie pisałam postanowiłam to zrobić. Pracowałam w BB 11 miesięcy(kto by pomyślał, że tyle wytrzymam?) a jednak. Simio to dla mnie nie była tylko praca, a raczej słowo "praca" dałabym na ostatnim miejscu. To była dla mnie przede wszystkim nauka. Nauczyłam się wiele rzeczy, o których co prawda wcześniej może i wiedziałam, ale nie chciałam bądź bałam się ich wykorzystać. Dzięki pomocy Menagera BB utwierdziłam się w przekonaniu, że takie rzeczy należy wykorzystywać. Nikt nigdy mnie tak wiele nie nauczył. Oprócz tego spędziłam cudowne 11 miesięcy w gronie wspaniałych osób, które sprawiały, że wstawanie o 8 rano było przyjemne. Meetingi dawały dużo do myślenia, a poranne zabawy łamały w okół każdego wstyd. Dla każdego kto chce spędzić czas w przyjaznej atmosferze, a dodatkowo zarobić pieniądze polecam SIMIO. To nie jest praca dla każdego od razu powiem. Trzeba mieć motywacje, albo po prostu chcieć i się dobrze bawić. Z mojej strony dziękuję za te 11 miesięcy i mam nadzieję, że jeszcze do Was wrócę :)
7
Mark 2015-02-23 10:49
W katowiach całkiem spoko, dobre dla studentów. Pozdrawiam
1
rafal 2015-03-30 13:17
(usunięte przez administratora) Sprobuj nic nie stracisz, a nóż się sprawdzisz, ale jeśli mogę ci coś doradzić to potraktuj robotę tam jako "przystanek". Szukaj czegos lepszego w międzyczasie.
1
bsc 2015-04-28 14:33
Pracuje w firmie od dawna i mogę powiedzieć jedno większość tych opinii to kompletna BZDURA. Atmosfera jest fajna, zarobki jak dla mnie też w porządku (1900-3200 brutto) często są prowadzone gry i konkursy. Ostatnio okazało się nawet że był prowadzony konkurs i dostaliśmy dodatkowe pieniądze ;)
1
andr 2015-04-30 11:24
jak sprzedaje lepiej to ma wiecej, a jak mniej to ma mniej - proste ;)
Paula 2015-08-19 11:25
Ja polecam pracę w Simio, pracuję już dość długo i zawsze zgarniam premię, wiadomo raz jest jest lepiej raz gorzej, ale zawsze kasa na koncie się zgadza, firma bardzo uczciwa i fajni przełożeni.
2
Tomuś 2015-08-22 00:55
Moja Niunia tam pracuje, może dużo $ nie zarabia ale zawsze na nowy dres mi coś kopsnie nieee...
ala 2015-09-08 18:41
Pracuje ktoś w oddziale w bielsku?
Baśka 2015-09-09 09:20
Idź i sama spróbuj - nic nie tracisz. Jak Ci się nie spodoba to się zwolnisz, ale będziesz miała swoje zdanie. Sugerować się zdaniem innych to nie najlepszy pomysł!
Saba 2015-09-13 23:37
Oddział w Bielsku jest w porządku. Fajny produkt do sprzedaży. Da się dobrze zarobić, trzeba tylko się przyłożyć. Pomocne szkolenia. Pozytywni ludzie. W porównaniu z moją poprzednią pracą w innym cc naprawdę doceniam.
1
karla 2015-12-04 12:44
a w którym oddziale pracujesz? i ile trzeba czekać na premie? czy na początku jest tylko podstawa? czy od razu można mieć podstawę + premia?
anonim 2015-12-04 22:25
Gdyby nie wynagrodzenie to było by super.. Niby to zależy od nas ile umów spiszemy ale połowa osób rezygnuje i nie mamy wpływu na decyzję ludzi nawet jak zrobimy 10 umów w ciągu dnia.. Jeżeli chodzi o Bielsko to atmosfera w firmie zajebista i ludzie też super
michall_1985 2015-12-06 13:10
Pracowałem w innej firmie na analogicznym stanowisku.Kierowniczka dzień w dzień na mnie się darła,że "nie dzwonię",jak miałem słabe czasy połączeń.Jak klient z tobą nie chce gadac,to go nie zmusisz,ale kierownik nie odsłucha rozmowy tylko wini pracownika za to,że się nie postarał i nie nabił czasu i nic nie sprzedał.
2
anonim 2016-01-18 15:46
Polecam oddział w Gliwicach! świetna atmosfera, ludzie zadowoleni ;) Pracowałam niecały miesiąc i bardzo mi się podobało lecz z prywatnych problemów musiałam zrezygnować. jeśli chodzi o kierowników to spoko a szczególnie jeden z najmłodszych liderów jest na prawdę fajny ;) świetnie dogaduje się z każdą osobą, i z tego co teraz wiem to od niego z grupy wybrano kolejna osobę na lidera więc w szczególności polecam pracę z Nim ;).
piotr 2016-03-17 10:16
Siedzę sztywno przy biurku, ale mam 4000 m-c i nie martwię się czy coś komuś wcisnę (bo sprzedażą tego się nie da nazwać)
1
piotr 2016-03-21 21:09
Nie pracuje jako konsultant T-Mobile. Z Simio uciekłem po 3 m-cach. Moim zdaniem praca tego typu to dobry przystanek by poszukać czegoś lepszego:) O
piotr 2016-03-31 11:30
Troszke się wszyscy pogubili... mój komentarz dotyczy postu zamiesczonego przez użytkownika Karo. Karo uważa że lepiej jest w Simio gdzie wszystko jest uzależnione od wyników, gdzie na wszystko trzeba sobie zapracować niż w pracy gdzie ma się stałe wynagrodzenie siedząc przy biurku przez 8 godzin.

Jak widać z powyższych postów jestem innego zdania i powiem jedno... da się!

Nie jestem i nigdy nie będe związany w żaden sposób z T-Mobile i Simio nawet gdyby checili mi dopłacać.

Parodiując delikatnie Cezarego Pazurę - Z Simio "nie chciałbym ubić nawet muchy w kiblu".

Czytajcie uwaznie:)
Pozdrawiam
1
Asu 2016-05-18 10:39
Pracowałem jakiś czas temu w tej firmie. Polecam ale nie na dłuższy okres.(bardziej praca dorywcza)
Z kim bym nie rozmawiał kto pracuje tam dłużej to nie jest zadowolony.
I kasa i atmosfera. Z plotek które tam wysłuchałem podobno wcześniej było lepiej i lepsza stała ekipa tam pracowała ale się posypało i większość się zwolniła.
3
JebacCzechow 2016-05-19 13:32
Jeżeli interesuje Cię praca jako telefoniczny naciągacz staruszek to polecam XD
sylwia 2016-05-24 17:10
Czy były jakieś problemy z wypowiedzeniem? Jaki powód Pani podała jeżeli można wiedzieć.
2
Nicole 2016-06-23 19:20
Jest to praca w której trzeba znaleźć w sobie dużo cierpliwości aby znaleźć idealnego klienta który ma zapotrzebowanie na to co mu proponujemy w świecie już przesyconym takimi usługami w innym przypadku jest to na zasadzie wciskania ludziom czegoś co już mają .

A zapomniałabym dodać że ludzie od konkurencji mają zdecydowanie korzystniejsze rozwiązania i to z jakimi usługami wychodziliśmy przypominało proponowanie krzemienia i krzesiwa to rozpalenia ognia komuś kto już posiada zapałki.



1
logika 2016-09-03 14:21
Sprzedawać
Staś 2016-10-11 22:49
No powiem Ci @Are że no w firmie jest dobrze, ale mnie takie opinie nie do końca przekonują, wiesz, jak jest za dobrze i się tak ładnie mówi, to też jestem dość nieufny, ogólnie ja nic do powiedzenia nie ma, ale jak ktoś wie więcej niż Ty, to powinien zabrac głos
Anna 2017-01-22 10:58
Hmmm czytam opinie i tak do głowy przyszło mi jedno........
Call center to nic innego jak praca dla ludzi,ktorzy:
-sa pozytywnie nastawieni do świata i ludzi
-wiedza,że tylko wtedy osiągnie sie sukces ,gdy nabierze się pokory i odwagi a
-ambitnoscią, sytematycznoscia i ochota do dalszej nauki mozna osiągnąc cel.Cel to nic innego jak walka o siebie.SKORO CALL CENTER TOBIE SIE NIE PODOBA ,TO POWIEDZ MI GDZIE TE TWOJE WARTOSCI BO JE MASZ LECZ LENISTWO I SUGEROWANIE SIE OPINIAMI INNYCH I ZYCIE WEDLE NICH A NIE WEDLE SIEBIE ,NIE POMOZE CI W NICZYM.
my_mp4 2017-03-09 10:26
Po 4 miesiącach pracy w Gliwicach trzeba było powiedzieć "wystarczy". Na początku wszystko ładnie pięknie, a po miesiącu zaczęły się schody. Ale o tym zaraz. Najpierw plusy: przerwy: 50 minut na 8h to naprawdę dużo, do tego gry prawie codziennie i drobne konkursy około raz na miesiąc. Godziny pracy myślę że też na plus 9-17 lub inny projekt 8-16 to taki standard i to chyba na tyle. Minusy: Soboty nie są dobrowolne, są WYMAGANE, jak się nie zobligujesz do co najmniej jednej soboty w miesiącu to musisz się gęsto tłumaczyć, nie ważne że masz zaoczną szkołę czy masz rodzinę czy coś ważnego do zrobienia w domu. Musisz być i koniec. Największy minus zostawię na koniec, kierownictwo to plus i minus jednocześnie, tylko jeden kierownik jest naprawdę ok i wszystko konkretnie wyjaśni, nie ważne o co zapytasz, czy jaki masz problem zawsze znajdzie rozwiązanie i chwała mu za to :) Ale pozostała dwójka kierowników pozostawia wiele do życzenia, nic nie wiedzą o formalnych stronach umów jakie sprzedajemy, nie potrafią odpowiedzieć na szczegółowe pytania klientów jeśli już się takie pojawiają co do ofert, przez co źle to wpływa na nasz wizerunek bo musimy improwizować i się domyślać. I klient w końcu rezygnuje. Nie można też mieć własnych pomysłów na sprzedaż (które działają!) musisz powielać schemat tylko swojego kierownika bo on wie lepiej (i nie to nie jest doradzanie jakie było w pierwszym miesiącu pracy gdzie twoje pomysły były akceptowane) i w końcu mimo dużej motywacji ją tracisz skoro kreatywność jest niemal zakazana. System vars na którym wprowadzamy dane klientów od kiedy go zaktualizowano jest kompletną porażką, wiesza się, psuje, nie łączy z klientem, często kontakty przez to są źle oznaczone i klientów krew zalewa jak są np za granicą i mówią o tym po raz 100, a słuchanie w co drugiej rozmowie czegoś takiego doprowadza do załamania, bo na tym zamówienia nie da się zrobić, a kierownictwu zależy tylko i wyłącznie na tym no i pracownikom również skoro od tego zależą ich pieniądze. Na salach i w szczególności w toaletach jest brudno, czasami nawet bardzo, co prawda firma nie zatrudnia sprzataczek więc sprzątamy sami, ale do niektórych rzeczy których nie da się wytrzeć ścierką i prontem są potrzebne specjalne środki czystości których firma nie zapewni i w końcu mamy klejącą podłogę w toalecie non stop, pająki i pajęczyny i plamy z długopisów na biurkach brud pod nimi, bo w końcu mamy mało czasu na sprzątanie i pracujemy w warunkach sprzyjającym alergenom, co też wpłynęło na wcześniejsze opuszczenie tej firmy przeze mnie. Pieniądze to ostatni i największy minus, już wyjaśniam dlaczego; najpierw były wypłaty co tydzień, jako tako się zgadzały, były premie i wydawało się wszystko ok, ale z rozmów między pracownikami, już byłymi jak również dalej tam pracującymi wynika że na początku też im się pieniądze zgadzały tak jak mi, ale po miesiącu pracy ewidentnie coś było nie tak, wypłaty były mniejsze niż być powinny nawet te premiowane od sprzedaży, zmieniono później tygodniowki na wypłaty comiesięczne do 20 dnia miesiąca (co spowodowało że niektórzy pracownicy zostali bez pieniędzy i brali zaliczki. Drugą sprawą było to że byliśmy podzieleni na dwie grupy gdzie jedna grupa dostała "szansę" na zarobienie naprawdę dużych pieniędzy bez większego wysiłku, na bazie specjalnej gdzie dostali bardzo dobry załącznik prowizyjny, a druga grupa tego nie miała.. Więc po "fali buntu" firma i drugiej grupie dała szansę i również dostali możliwość sprzedazy usługi która była atrakcyjniejsza i ludzie ją chętniej przyjmowali, wydawało się że druga grupa dobrze zarobi ponieważ nie zmieniono załącznika prowizyjnego, a sprzedawali zacznie więcej niż wcześniej. I tak by było gdyby nie dzień wypłaty gdzie powinny być po 500 a u niektórych nawet 1000zł wyższe, okazało się że jednak zmniejszyli załącznik prowizyjny nic nam o tym nie mówiąc! Tak więc przestrzegam przed tą firmą (oddział Gliwice) ponieważ na niemal każdym kroku można się rozczarować, szczególnie jeśli chodzi o pieniądze, a to bardzo ważne.
3
Maria 2017-03-10 08:01
Praca w telemarketingu to naprawdę ostateczność i rotacja jak w ulu
ano 2017-03-10 11:20
Słowo w słowo moje zdanie!
Ty 2017-03-16 21:42
Jedno wielkie mydlenie oczu. Jesteś dobry, póki pozwalasz robić z siebie kogoś głupszego. Cennik prowizyjny to śmiechu warte.
Aneta 2017-03-17 12:45
A co jako obecni pracownicy możecie powiedzieć na temat możliwości rozwoju w firmie? Czy są organizowane szkolenia dla pracowników?
Zostaw swoją opinię o Simio Polska Sp. z o.o. - Katowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Simio Polska Sp. z o.o.