Simio Polska Sp. z o.o.

Katowice

Opinie o Simio Polska Sp. z o.o.

Ewa K. 2014-07-17 17:02:56
Moja opinia na temat Simio w B-B. Mam nadzieję, że będzie pomocna dla osób, które chcą podjąć taką pracę.
Nie miałam wcześniej doświadczenia z telemarketingiem, już tam nie pracuję, natomiast pracowałam 3 miesiące. Osoby z którymi pracowałam na pewno mnie skojarzą, a i ja nie chcę i nie mam powodów, by chować się za jakimś zmyślonym nickiem.
Uważam,że atmosfera jest OK, ludzie w porządku. Jak każda firma nastawiona na sprzedaż są wymagania odnośnie wyników sprzedażowych. W oddziale w B-B wymagano 2 umów dziennie punktowanych po 2 by mieć stawkę. Gdy nie udało się tego zrobić stawka była niższa, ale już od czerwca wynosiła więcej niż 3 złote brutto za godzinę pracy. Nie każdy się nadaje do tej pracy, więc rotacja jest spora. Gdy się chce można się wiele nauczyć i wykorzystać zdobytą tu wiedzę w późniejszym życiu i karierze zawodowej. Osobiście nie uważam czasu jaki spędziłam w Simio za czas stracony, a wręcz cieszę się, że podjęłam tę pracę.(usunięte przez administratora) Według mnie warto przynajmniej spróbować. Za kursy skutecznej sprzedaży trzeba sporo zapłacić, tu uczysz się tego w praktyce, pod okiem kogoś kto wie jak to robić. Pozdrawiam załogę z Simio:)
1
Filip 2014-07-18 15:15:27
I prawidłowo. Podziel się później z nami twoją opinią. Powodzenia
Rafciu 2014-07-21 22:08:54
Proponuje byś przeczytała raz jeszcze co napisałaś i poszła się leczyć na głowę
2
Asia 2014-08-03 22:04:54
A w Gliwicach jest super:) Polecam prace!Miła i przyjazna atmosfera;)
1
GNIEĆ MI JĄDRA 2014-08-09 13:04:57
Bzdury piszecie. Wasze oczekiwania nijak nie pokrywają się z rzeczywistością. Jeżeli myślicie ,że praca w call center jest gwarantem dużych zarobków ,to niestety muszę Was rozczarować... System prowizyjny jest jaki jest... na bazach zewnętrznych może być bardzo cięzko o premię... Co do podstawy, jeżeli sumiennie przechodzisz 20 dni roboczych to możesz liczyć na +/- 900 zł. Dupy nie urywa, ale jeżeli potraficie czytać ze zrozumieniem i nie jesteście analfabetami to powinniscie wiedziec co podpisujecie. Kierownictwo jest ok, jeżeli Ty również jesteś wobec nich uczciwy -prosta zależność... Co do błędów - wydaje Mi się ,że udowodnienie winy spoczywa na oskarżycielu, więc jeżeli czujecie się na tyle pewni tego ,że jesteście bezbłędni to raczej możecie walczyć o swoje premie. Atmosfera jak i sam charakter pracy jest jak najbardziej OK. Wydaje Mi się ,że macie zbyt wysokie wymagania, mając na uwadze charakter tej pracy... pozdrawiam Racibórz :O
3
GNIEĆ MI STOPY 2014-08-09 16:34:01
Czasami mam wrażenie ,że Wam trzeba wręcz dziękować za to ,że łaskawie przychodzicie do pracy...
Miśka 2014-09-04 14:59:51
Przepraszam bardzo... może SIMIO to nie praca na wypasie, ale jeżeli chodzi o konkursy to muszę się wypowiedzieć. Jeżeli jest ogłoszony konkurs dla pracowników to pracownicy jadą. W tamtym roku była Teneryfa i 3 osoby pojechały. Zapytajcie tych co jeszcze pracują w Katoicach.
pracownik 2014-09-29 16:53:40
Same brednie na tym forum. Może te 3 razy, w których zarabiasz te 1100-1300 to są jakoś z góry ustalone??? Brednia na bredni. Wszystko w firmie jest ok, masz 7,5 - 9 zł za godzinę i wszystko zależy ile godzin przepracujesz. Banalnie prosty rachunek !!!! A do tego premie i to dosyć wysokie, przynajmniej dla tych którzy wiedzą po co pracują, a nie tylko pretensje do wszystkich i o wszystko. Polecam z czystym sumieniem. Chcesz się przekonać, po prostu spróbuj !!!
1
yyyy 2014-09-29 18:39:20
To już się robi nudne , co jakąś dobra opinia to niby lider albo lizodup. Jak widać są ludzie którzy są zadowoleni z pracy w tej firmie, dobrze im się pracuje w miłej atmosferze, wypłaty tez dostają dobre i tak jest to możliwe a jak nie kumasz i Cię to boli, że ktoś potrafi a Ty nie no to już przykro .
A jeżeli chodzi o Simio polecam wszystkim pozytywnym ludzikom :)!
Smok 2014-09-29 19:09:52
I znowu lider. ...
abcde 2014-10-01 18:09:59
W takiej sytuacji należy zadać sobie pytanie dlaczego wybrales/las taka prace skoro jest to dla Ciebie taka udręka.. i nie denerwuj się już spokojnie :)
bart 2014-10-01 22:35:13
Kalambury są spoko przynajmniej jest luźna atmosfera ;) Normalna towarzyska gra która lubi większość osób. Widocznie jesteś mega wstydliwy skoro ta gra jest takim problemem dla Ciebie. Nawet na imprezach w gronie znajomych kalambury sa zajebiste :D
Karo 2014-10-02 17:51:47
Jak szukacie roboty sztywnej na warunkach od 8-16 siedzimy sztywno przy biurkach 5min przerwy na kawusie i fajke to zmiencie prace!!Wszyscy tak narzekacie to wynocha!! Nikt was nie trzyma na siłe w Simio.Sami wybraliscie taki rodzaj pracy. takich ludzi którzy tylko potrafia narzekac Simio nie potrzebuje prosta rada! nie podoba sie? to sie zwolnij !!
3
pracuj tak jak lubisz 2014-10-02 18:14:06
Wszystkie duże,znane i lubiane firmy właśnie w taki sposób podchodzą do swoich pracowników,dbają o ich dobry humor i nastawienie do pracy. Owszem są CC w których liczy sie tylko wynik, są fabryki w których nikt nie zaproponuje, aby wczasie pracy, zaznacze płatnym czasie pracy trochę się zrelaksować i odpocząć,a nawet powygłupiać.Jeśli komuś to nie odpowiada to pracy na produkcji, w marketach na kasach i przy sprzątaniu jest w brud.Zróbcie miejsce tym, którzy cenią pozytywną atmosferę w pracy. Czy osoba dorosła musi zachowywać sie jak by połkneła kij od szczotki????Czy o tym świadczy dorosłość i "normalność"?
Oby powstawalo coraz to więcej takich firm na rynku.Tego życze sobie i wszystkim innym
4
hahaha 2014-10-02 20:15:23
Jeżeli ktokolwiek kto zdecyddowal się na pracę w call center porównuje ja do pracy we fiacie np no to pozdro :D wszystko jasne
1
Edyta 2014-10-02 20:22:05
O co wy się wyklocacie? Mój chłopak pracuje w fiacie i nie rozumiem jakiegoś-cytuje to pozdro wszystko jasne. Czy tu już jest jakaś prywatna wojna czy jak.....
ona 2014-10-03 10:06:33
Praca w Simio jest fajna, super klimat, a gry są po to żeby było wesoło. I właśnie tak jest ;) Wy to chyba w innym Simio pracowaliście !
3
Jacek 2014-10-03 14:24:59
Zgadzam się, wszystko jest git.
3
Józek 2014-10-03 16:41:50
A o którym oddziale mówicie że taki git?
1
Pola 2014-10-09 18:47:33
Mam pytanie dotyczące Gliwic. Jest tam równie "ciekawie" jak w innych oddziałach?
Abc 2014-10-10 13:02:01
Nie podoba wam sie to odejdzcie proste zamiast obrazac wszystkich. Ja juz troche pracuje i nie ma tragedii. Wiadomo sa gorsze i lepsze dni ale nie wypisuje zali na necie. Tak to wszyscy najmadrzejsi a na zywo pewnie siedzicie cicho w kacie!!!
2
miki 2014-10-11 10:54:04
według mnie jest wporzo. atmosfera luzna, nikt na nas nie krzyczy. stawka 7,5zł nawet jak ma sie zero a jak więcej to ma sie 9zł i niski próg na dodatkowy hajs na koniec miesiąca. czesto też są jakies zabawy i konkursy. pod koniec miesiaca wkurza brak bazy ale poza tym git
1
fernando 2014-11-02 12:49:07
A co powiecie o Glwicach? Ktoś pracuje/pracował, jakieś opinie?
5
ona 2014-11-18 20:10:03
Ja pracuje w Raciborzu i nie narzekam robie swoje i nawet osiagam drugi próg wiec jest dobrze .Atmosfera w pracy jest super nie tak jak gdzieś indziej jebiesz jak murzyn .
F. 2014-11-27 08:53:02
Przyjdź i zapukaj,biorą każdego.
1
Malinowa 2014-11-29 11:41:26
Opinie są przesadne, nie wiem jak BB czy Gliwice, ale Racibórz jak najbardziej ok. Wiadomo wypłata nie jest jakaś ogromna, ale przecież siedzimy na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i dzwonimy! Polecam prace fizyczna każdego dnia po.14h, wtedy docenicie to co macie teraz. Jak się ktośstara i chodzi do pracy do na umowe zlecebie. bez większych problemów bedzie miał najniższą krajową plus jakiś grosz. Przychodzą ludzie młodzi, bez żadnego doświadczenia, praktycznie ledwo po szkole i oczekują nie wiadomo jakiej wypłaty. Nie oszukujmy się godziny pracy są ok, tryb pracy też, nie wiem czego wymagacie.
4
aa 2015-01-07 09:13:09
Znów ta nudna gadka z rana...cele,cele bla bla bla...
4
Angie 2015-01-29 02:04:12
Hejka, kiedyś obiecałam komuś, że napiszę tu swoją opinię, mimo, iż nigdy żadnej podobnej nie pisałam postanowiłam to zrobić. Pracowałam w BB 11 miesięcy(kto by pomyślał, że tyle wytrzymam?) a jednak. Simio to dla mnie nie była tylko praca, a raczej słowo "praca" dałabym na ostatnim miejscu. To była dla mnie przede wszystkim nauka. Nauczyłam się wiele rzeczy, o których co prawda wcześniej może i wiedziałam, ale nie chciałam bądź bałam się ich wykorzystać. Dzięki pomocy Menagera BB utwierdziłam się w przekonaniu, że takie rzeczy należy wykorzystywać. Nikt nigdy mnie tak wiele nie nauczył. Oprócz tego spędziłam cudowne 11 miesięcy w gronie wspaniałych osób, które sprawiały, że wstawanie o 8 rano było przyjemne. Meetingi dawały dużo do myślenia, a poranne zabawy łamały w okół każdego wstyd. Dla każdego kto chce spędzić czas w przyjaznej atmosferze, a dodatkowo zarobić pieniądze polecam SIMIO. To nie jest praca dla każdego od razu powiem. Trzeba mieć motywacje, albo po prostu chcieć i się dobrze bawić. Z mojej strony dziękuję za te 11 miesięcy i mam nadzieję, że jeszcze do Was wrócę :)
7
Mark 2015-02-23 10:49:38
W katowiach całkiem spoko, dobre dla studentów. Pozdrawiam
1
rafal 2015-03-30 13:17:50
(usunięte przez administratora) Sprobuj nic nie stracisz, a nóż się sprawdzisz, ale jeśli mogę ci coś doradzić to potraktuj robotę tam jako "przystanek". Szukaj czegos lepszego w międzyczasie.
bsc 2015-04-28 14:33:34
Pracuje w firmie od dawna i mogę powiedzieć jedno większość tych opinii to kompletna BZDURA. Atmosfera jest fajna, zarobki jak dla mnie też w porządku (1900-3200 brutto) często są prowadzone gry i konkursy. Ostatnio okazało się nawet że był prowadzony konkurs i dostaliśmy dodatkowe pieniądze ;)
1
andr 2015-04-30 11:24:21
jak sprzedaje lepiej to ma wiecej, a jak mniej to ma mniej - proste ;)
Paula 2015-08-19 11:25:42
Ja polecam pracę w Simio, pracuję już dość długo i zawsze zgarniam premię, wiadomo raz jest jest lepiej raz gorzej, ale zawsze kasa na koncie się zgadza, firma bardzo uczciwa i fajni przełożeni.
2
Tomuś 2015-08-22 00:55:44
Moja Niunia tam pracuje, może dużo $ nie zarabia ale zawsze na nowy dres mi coś kopsnie nieee...
ala 2015-09-08 18:41:11
Pracuje ktoś w oddziale w bielsku?
Baśka 2015-09-09 09:20:14
Idź i sama spróbuj - nic nie tracisz. Jak Ci się nie spodoba to się zwolnisz, ale będziesz miała swoje zdanie. Sugerować się zdaniem innych to nie najlepszy pomysł!
Saba 2015-09-13 23:37:19
Oddział w Bielsku jest w porządku. Fajny produkt do sprzedaży. Da się dobrze zarobić, trzeba tylko się przyłożyć. Pomocne szkolenia. Pozytywni ludzie. W porównaniu z moją poprzednią pracą w innym cc naprawdę doceniam.
1
karla 2015-12-04 12:44:23
a w którym oddziale pracujesz? i ile trzeba czekać na premie? czy na początku jest tylko podstawa? czy od razu można mieć podstawę + premia?
anonim 2015-12-04 22:25:29
Gdyby nie wynagrodzenie to było by super.. Niby to zależy od nas ile umów spiszemy ale połowa osób rezygnuje i nie mamy wpływu na decyzję ludzi nawet jak zrobimy 10 umów w ciągu dnia.. Jeżeli chodzi o Bielsko to atmosfera w firmie zajebista i ludzie też super
michall_1985 2015-12-06 13:10:57
Pracowałem w innej firmie na analogicznym stanowisku.Kierowniczka dzień w dzień na mnie się darła,że "nie dzwonię",jak miałem słabe czasy połączeń.Jak klient z tobą nie chce gadac,to go nie zmusisz,ale kierownik nie odsłucha rozmowy tylko wini pracownika za to,że się nie postarał i nie nabił czasu i nic nie sprzedał.
1
anonim 2016-01-18 15:46:43
Polecam oddział w Gliwicach! świetna atmosfera, ludzie zadowoleni ;) Pracowałam niecały miesiąc i bardzo mi się podobało lecz z prywatnych problemów musiałam zrezygnować. jeśli chodzi o kierowników to spoko a szczególnie jeden z najmłodszych liderów jest na prawdę fajny ;) świetnie dogaduje się z każdą osobą, i z tego co teraz wiem to od niego z grupy wybrano kolejna osobę na lidera więc w szczególności polecam pracę z Nim ;).
piotr 2016-03-17 10:16:16
Siedzę sztywno przy biurku, ale mam 4000 m-c i nie martwię się czy coś komuś wcisnę (bo sprzedażą tego się nie da nazwać)
piotr 2016-03-21 21:09:31
Nie pracuje jako konsultant T-Mobile. Z Simio uciekłem po 3 m-cach. Moim zdaniem praca tego typu to dobry przystanek by poszukać czegoś lepszego:) O
piotr 2016-03-31 11:30:57
Troszke się wszyscy pogubili... mój komentarz dotyczy postu zamiesczonego przez użytkownika Karo. Karo uważa że lepiej jest w Simio gdzie wszystko jest uzależnione od wyników, gdzie na wszystko trzeba sobie zapracować niż w pracy gdzie ma się stałe wynagrodzenie siedząc przy biurku przez 8 godzin.

Jak widać z powyższych postów jestem innego zdania i powiem jedno... da się!

Nie jestem i nigdy nie będe związany w żaden sposób z T-Mobile i Simio nawet gdyby checili mi dopłacać.

Parodiując delikatnie Cezarego Pazurę - Z Simio "nie chciałbym ubić nawet muchy w kiblu".

Czytajcie uwaznie:)
Pozdrawiam
1
Asu 2016-05-18 10:39:12
Pracowałem jakiś czas temu w tej firmie. Polecam ale nie na dłuższy okres.(bardziej praca dorywcza)
Z kim bym nie rozmawiał kto pracuje tam dłużej to nie jest zadowolony.
I kasa i atmosfera. Z plotek które tam wysłuchałem podobno wcześniej było lepiej i lepsza stała ekipa tam pracowała ale się posypało i większość się zwolniła.
3
JebacCzechow 2016-05-19 13:32:53
Jeżeli interesuje Cię praca jako telefoniczny naciągacz staruszek to polecam XD
sylwia 2016-05-24 17:10:42
Czy były jakieś problemy z wypowiedzeniem? Jaki powód Pani podała jeżeli można wiedzieć.
1
Nicole 2016-06-23 19:20:54
Jest to praca w której trzeba znaleźć w sobie dużo cierpliwości aby znaleźć idealnego klienta który ma zapotrzebowanie na to co mu proponujemy w świecie już przesyconym takimi usługami w innym przypadku jest to na zasadzie wciskania ludziom czegoś co już mają .

A zapomniałabym dodać że ludzie od konkurencji mają zdecydowanie korzystniejsze rozwiązania i to z jakimi usługami wychodziliśmy przypominało proponowanie krzemienia i krzesiwa to rozpalenia ognia komuś kto już posiada zapałki.



logika 2016-09-03 14:21:32
Sprzedawać
Staś 2016-10-11 22:49:35
No powiem Ci @Are że no w firmie jest dobrze, ale mnie takie opinie nie do końca przekonują, wiesz, jak jest za dobrze i się tak ładnie mówi, to też jestem dość nieufny, ogólnie ja nic do powiedzenia nie ma, ale jak ktoś wie więcej niż Ty, to powinien zabrac głos
Zostaw swoją opinię o Simio Polska Sp. z o.o. - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Simio Polska Sp. z o.o.