logo KAN Sp. z o. o.

KAN Sp. z o. o.

Białystok

Opinie o KAN Sp. z o. o.

Mela 2017-01-16 16:41
Czy KAN ma jakieś nowe oferty pracy? Nigdzie nie mogę ich namierzyć a chciałbym tu pracować. Jeśli ktoś wie ile można obecnie zarobić i jakie są pozostałe warunki?
falenta 2017-01-24 08:58
przy takiej rotacji na pewno spokojnie możesz złożyć swoją aplikację do kadr, prędzej czy później coś będzie, nawet prędzej
3
Olunia 2017-01-24 18:22
Super firma a złośliwych ludzi zawsze będzie dużo!!
Maikelelele 2017-01-28 15:13
Oby cie ta super firma nie rozdeptała miła Oluniu :)
2
baltazar 2017-02-02 15:27
szkoda by było dzieciaka w sumie. Poza tym tym wszystkie negatywne opinie nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości i wynikają z ludzkiej zawiści przecież, zawiści i zazdrości, bo ludzie to wilki...
2
to ja 2017-02-03 09:02
Kurcze wy się chyba nudzicie...jak tak was czytam, to ręce opadają. To takie nowe hobby? - A wejdę sobie na Go Worka i trochę poopluwam innych...ŻENADA!
MM 2017-02-05 16:12
Miałam wątpliwą przyjemność pracować i nie polecam. Dużo niepłatnych nadgodzin, fałszywa kadra zarządzająca. Jak ktoś lubi te klimaty to niech się zatrudnia. Normalnym ludziom proponuję poszukać firmy, która pracowników szanuje.
5
gargamel 2017-02-06 12:57
na czym Twoim zdaniem polega wyrażanie opinii nt. pracodawcy? same peany pochwalne lub w ogóle? widocznie ludzie mają o czym pisać, trochę się tych spostrzeżeń nazbierało przez lata....

P.S. wszedłeś tu, żeby poczytać jak jest naprawdę, czy może interesują Cię tylko materiały propagandowe pracodawcy tego czy innego? jakieś pomieszanie pojęć...
Berta 2017-02-07 18:29
Fajna firma, mam takie info od znajomego, który tu pracuje i chce mnie ściągnąć do pracy. Opinie są zawsze rózne.
1
Maja 2017-02-28 14:10
Widziałeś już aktualne oferty pracy w firmie KAN Sp. z o. o.?
Możesz je znaleźć na stronie firmy: http://pl.kan-therm.com/about/kariera/oferty_pracy.html
Jeśli zdecydujesz się na aplikację daj znać jak przebiegła rozmowa kwalifikacyjna! Było trudno? O co pytali rekruterzy?
Kanalizator 2017-03-23 06:39
a co myślisz jak dodali ex to juz będzie innaczej? Czy siostra czy teściowa, jak uprawiaja ten sam zawód to będą miały taką samą opinię.
2
Zamiatacz 2017-03-23 06:44
Tyle ile sprzątaczka w Auchan
2
Ubijacz Śmietany 2017-03-23 06:58
No cóż ten kometarz powalił mnie z nóg, napewno był napisany przez pewnego osobnika z Niemiec który nosi tylko Premium garnitury i włada co najmniej siedmioma językami mając tylko jeden ale rozdwojony....
2
Dr. Kanciasty 2017-03-23 07:05
Baw sie dobrze Olunia, odwiedzimy cię w Choroszczy jak będziesz tam na urlopie
3
Natalia 2017-03-23 09:40
Co nowego słychać w KAN ? Dawno nikt nie robił wpisów? Miałam chęć złożyć swoje cv do firmy ale ostatnio nie znalazłam żadnych nowych ofert pracy. Słyszałam, że to fajna firma i pewnie dlatego nikt nie pisze!
brzęczyk 2017-04-06 19:23
jeśli po przeczytaniu tylu wpisów w dalszym ciągu nie jesteś w stanie wyciągnąć wniosków, to aplikuj śmiało, wkrótce sama będziesz w stanie dopisać swoją historię w tym miejscu
1
Prawda was wyzwoli. 2017-04-12 17:07
Ta firma to sztandarowy przykład korpofaszyzmu...
1
Maja 2017-04-13 08:31
@Prawda was wyzwoli. co przez to rozumiesz? Masz na myśli konkretne sytuacje?
Truth 2017-04-13 12:18
A chociażby, słynny numer z umową o zakazie konkurencji, szczegóły raczej dla prokuratora niż na forum, ale jeśli aplikujesz bądź czujna...
3
Truth 2017-04-13 16:58
Że nie wspomnę o departamencie powołanym do permanentnej inwigilacji, śledzenia i podsłuchiwania pracowników. "Kontrola najwyższą formą zaufania" W. Lenin
3
Owen 2017-04-13 22:53
Schiza jaką mają w tej firmie na punkcie CRM trąci sektą.
5
Maja 2017-04-14 09:09
@Truth Pracodawcy mają prawo kontrolować, w jaki sposób ich pracownicy wywiązują się ze swoich obowiązków.
Truth 2017-04-14 19:39
@Maja Używanie słowa "prawo" - w kontekście tej firmy, jest co najmniej nie na miejscu.
4
Gucio 2017-04-14 21:17
A Ty kochana Maju co myślisz o pracy w tej firmie?
Owen 2017-04-14 23:31
Ludzi w tej firmie cechuje patologiczny brak empatii.
5
Liza 2017-04-19 10:26
W 2016 Systemy KAN został nagrodzony godłem Teraz Polska 2016 i jest sześciokrotnym zdobywcą Złotego Instalatora, super ocena dla firmy.
kajtek 2017-04-20 11:57
to faktycznie dowód na doskonałe środowisko pracy oraz pozytywne relacje w firmie, pozdro dla osób odpowiedzialnych za PR :)
1
kajtek 2017-04-20 11:58
to faktycznie dowód na doskonałe środowisko pracy oraz pozytywne relacje w firmie, pozdro dla osób odpowiedzialnych za PR :)
2
Maja 2017-04-21 08:47
@Owen czym przejawia się brak empatii, o którym wspominasz?
Nick 2017-04-21 08:54
Pracowałem tam ponad 3 lata, takiego kierownika ciężko spotkać, nawet nie wiem jakich złych słów użyć. Prostak, pracował na produkcji kiedyś, pijak. Teraz szczyci się stanowiskiem, na każdego przyjedzie czas. Przynosi te cukierki na urodziny, to śmiech, niech sobie wsadzi, ludzie mają go dość. Taka prawda, kto nie poznał, nie zrozumie... Praca bardzo przyjemna gdyby nie ten człowiek.
8
Owen 2017-04-21 21:16
@Maja PATOLOGICZNY BRAK EMAPTII w tej f-mie przejawia się m.in. jako prześladowanie, poniżanie przez podwładnego lub współpracownika w miejscu pracy. Obraźliwe, mściwe, okrutne, złośliwe lub upokarzające usiłowanie zaszkodzenia jednostce lub grupie pracowników. Obejmuje ono sprzysięganie się przeciwko wybranemu pracownikowi, który staje się przedmiotem psychicznego dręczenia. Zachowanie takie charakteryzuje się stałymi, negatywnymi uwagami lub krytyką, społecznym izolowaniem danej osoby, plotkowaniem lub rozprzestrzenianiem fałszywych informacji.
9
Melania 2017-05-05 09:55
KAN nie otrzymałby nagrody Teraz Polska 2016 bez zasług.
1
Pipek 2017-05-10 10:31
A ile razy był tam PIP to nikt nie podaje....
Justyna 2017-05-10 22:37
@Pipek Myślę, że nie powinieneś uogólniać wszystkiego. Kontrole PIP to jest jeden temat, organy Państwowe sprawdzają firmy pod kontem bezpieczeństwa oraz różnych spraw pracowników. Taką nagrodę jak TERAZ POLSKA nie dostaje się nie spełniając pewnych warunków.
Teraz Wolska 2017-05-11 15:03
Rozmawiamy tu o pracodawcy nie o nagrodach jakie zdobywa. Ocena pracodawcy jest zdecydowanie negatywna. Dziękuję za uwagę.
5
Pracownica 2017-05-12 11:52
Tak, zawsze o czasie.
Maja 2017-05-15 08:59
@Teraz Wolska wspominanie o dokonaniach firmy oraz o nagrodach jakie otrzymuje również jest istotne. Pokazuje to, że firma ma pozycje w branży i jej praca, w tym również wysiłek pracowników jest doceniany. Rozumiem, że Twoja opinia jest negatywna. Dlaczego? Co według Ciebie należałoby w KAN Sp. z o. o. zmienić w podejściu do pracownika?
Wojtuś 2017-05-15 16:52
Kobieto. Mylisz pojęcia. To jak firma jest oceniana za produkty to jedno, a to co się dzieje w środku firmy, jak traktowani są pracownicy to drugie. Dużo Ci płacą za ocieplanie wizerunku KAN? ;)
6
Maja 2017-05-16 09:02
@Wojtuś nie jestem związana z firmą KAN. Po prostu chcę poznać Waszą opinię na temat firmy. Produkty też są wynikiem pracy pracowników firmy. Jest to według mnie informacja, która może być istotna dla osób szukających informacji na temat firmy. Oczywiście każdy ma prawo do zostawienia swojej opinii.
1
Egon 2017-05-17 14:56
Plusy pracy w KAN: niezłe zarobki, nowoczesne rozwiązania w zarządzaniu, robią dobre produkty, teoretycznie całkiem spore są możliwości rozwoju zawodowego.

Minusy pracy w KAN: DUŻY mobbing ze strony kadry kierowniczej: obrażanie, poniżanie, zastraszanie (pracownikom KAN proponuję nie bać się i zgłaszać to odpowiednim służbom); brak stabilności zawodowej (nigdy nie wiesz kiedy Cię zwolnią), ciągła inwigilacja pracowników (traktowani są jako potencjalni złodzieje i oszuści, a nie jako wartość dla firmy), no i słynne 8,5 h dziennie dla pracowników biurowych, z czego ostatnie 30 min. pracy jest niepłatne (w rzeczywistości jest nacisk na pracę jeszcze dłużej za free pod zarzutem lenistwa).

Generalnie więcej minusów niż plusów. Raczej nie polecam pracy tam, chociaż aż tak tragicznie tam nie jest jak niektórzy piszą. Najlepiej się tam sprawdzają osoby z osobowością karierowicza, donosiciela po trupach dążących do celu. Jeżeli jesteś zwolennikiem wok & lifestyle balance i przeciwnikiem korpo klimatów, to poszukaj pracy w innej firmie.

Pozdro :)
8
Melania 2017-05-21 09:39
Każdy ma prawo do wyrażania swojej opinii o firmie nawet jeśli nie podoba się ona innym. Uważam, że to jest dobra firma!.
1
freiter Kania Kaniowski 2017-07-07 11:28
O co chodzi z tą biegunką ogłoszeniową na bialystokonline? Czy to jakieś zwarcie w komputerze, który codziennie sam z siebie wysyła ten sam pakiet ogłoszeń, czy firma naprawdę odczuwa rozpaczliwe braki kadrwe w każdym praktycznie obszarze produkcji? Czyli co, zabrakło kandydatów na beduinów z zaciśniętymi ustami wykonujących zadane czasy jednostkowe? W pozycji "ruki pa szwam" wysłuchujących mądrości kierownika z wydziału pogiętych blach? Bo nie nadążam
2
Norbi 2017-07-10 11:36
Tu można dobrze zarobić, są możliwości rozwoju i ciągle są nieszczęśliwi ludzie?
xxxxx 2017-07-10 11:39
Zgadzam się. Byłem na szkoleniu BHP i to co zaprezentował facet , który to prowadził to totalna porażka. Antyreklama firmy skuteczna. Następna sprawa-Młody praktykant w pierwszy dzień pracy przyszedł na 14 i jakiś zastępca kierownika czy coś takiego , mówi- Pana nie ma na liście, proszę przyjść jutro na 8. Małolat zbaraniał - chciał zacząć pracę i od razu odbił się od ściany . Tutaj chyba czas zatrzymał się w miejscu, a jedyny znak nowych czasów to monitory , bo nie ludzie siedzący naprzeciw nich i mający oczy błądzące w poszukiwaniu rozumu.
2
Kalina 2017-07-16 09:20
A kto powiedział, że każdy pracownik jest wspaniały? Niestety w dobrej firmie pracują różni ludzie.
konserwator 2017-07-16 10:09
Witam!
Takie info - Moja przygoda z KAN na stanowisko "konserwatora" /umowa zlecenie/zaczęła się od:
- rozmowy rekrutacyjnej(standard) (usunięte przez administratora) na której dowiedziałem się, że muszę zrobić badania lekarskie na swój koszt, na początek pracy będę pomykał w swoich ubraniach roboczych i obuwiu. Wszystkie koszty zostaną mi zwrócone - także spoko, bez obaw.
- zrobiłem badania lekarskie / wywaliłem 150 zł.- wysokościowe + pojazd stąd taka cena/, które dostarczyłem do kadr firmy KAN z nadzieją iż kasa będzie mi zwrócona - w/w dyrektorek stwierdził że kasę zwrócą mi później. :(
- debet na koncie bankowym coraz bardziej doskwierał, więc prosiłem (usunięte przez administratora) o zwrot za badania i ekwiwalent za prywatne ubrania i obuwie robocze /pomykałem dla kontrastu w czerwonych ciuchach/. Odpowiedź, że kasa będzie później, a przepracowałem już 3 miesiące rozliczeniowe. Za upominanie się o swoje zostałem zwolniony tzn. nie przedłużono mi umowy zlecenia i cześć. :((
- w brygadzie remontowej największy obibok ale pupilek kierownika dostał podwyżkę , a reszta załogi też ale obowiązków. Z tego co wiem to mój przypadek był chyba jednostkowy.
Wypowiadam się tylko co do przebiegu swojej kariery w KAN.
Ogólnie Firma super, załoga też ale jak w życiu zawsze zdarzy się jakiś cierń który kładzie cieniem na cały wizerunek firmy.
Pozdrawiam
1
Feder 2017-07-19 23:04
KAN to spoko firma ale nikt nie mówi, że jest idealna. Nieprawidłowe sytuacje mogą się zdarzyć nawet najlepszym.
1
konserwator 2017-07-20 13:04
I takie stwierdzenie ma być "rozgrzeszeniem" KAN-u??? Naciąganie na koszty nowo zatrudnianych pracowników w zamian za śmieciowe zatrudnienie 13-14 zł. brutto (zlecenie). Mamienie pracownika, że może kiedyś przejdzie się na umowę o pracę!!! Tak postępuje firma w walizce"krzak" ale nie renomowana firma jaką jest KAN.
FEDER - mówisz tak jakbyś był kierownikiem brygady remontowej??? Brak jasnych procedur zatrudnienia, wynagradzania, premiowania dla wszystkich pracowników skutkuje właśnie takimi nadużyciami, a w konsekwencji jest odczuciem dyskryminacji ze względu na formę zatrudnienia. To właśnie odczułem pracując w brygadzie remontowej na um. zlecenie ze strony kierownictwa.
Pozostał niesmak, gorycz wykorzystania i strata finansowa (następny frajer który dał się "wydymać" w ramach oszczędności firmy)- bym pośmiał się gdyby nie było to takie żałosne.
2
Iza 2017-07-23 21:56
Bardzo dużo firm zatrudnia tak jak przepisy pozwalają. Firmy szukają oszczędności i nie zgadzam się z takimi oskarżeniami. Jeśli ktoś nie widzi dla siebie miejsca w firmie to łatwiej ja zmienić niż się męczyć.
Kanek 2017-07-24 19:48
Szukanie oszczędności kosztem szeregowych pracowników - tych którzy i tak mają śmieciowe zarobki?
Ludzie godzą się na takie warunki bo muszą wykarmić i utrzymać rodzinę. Utrzymaj rodzinę 4-os. za 1600zł. na zleceniu. Takie oszczędności są z okresu dzikiego kapitalizmu, gdzie pracownik był nikim, a liczył się tylko zysk na koncie wodza firmy.
1
Zostaw swoją opinię o KAN Sp. z o. o. - Białystok
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KAN Sp. z o. o.