Propuro AS

bergen

Opinie o Propuro AS

.....Ktoś... 2013-06-19 15:06
Pracuję w tej firmie dość długo, nie mogę nic złego powiedzieć na Pracodawcę, pieniądze zawsze na czas, narzędzia, ubrania, szefostwo dba o pracownika. Co do ludzi pracujących... to prawda [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale szef sobie z nich nie robi nic. Każdy indywidualnie pracuje na własną ocenę. Jeśli chodzi o firmę to Polecam a kolegów można zawsze szukać gdzie indziej
12
K. 2013-06-20 10:40
Ooo a mnie właśnie interesuje praca w Propuor, możesz napisac coś wiecej jakie jest wynagrodzenie cyz jakis pakiet socjalny? A może wiesz coś o przyjeciach czy bedą? Pozdrawiam
nie z jasła 2014-08-09 12:07
miałem okazje pracować w propuro pod koniec zeszłego roku. 90% pracowników to ludzie z Jasła i okolic. Prawda jest taka że wciągają do pracy tylko "swoich", chyba że naprawdę nie mają kogo wziąć ze swojego terenu, wtedy jest szansa na załapanie się. Poza tym: pieniądze na czas, dają mieszkanie, ciuchy, narzędzia.
5
bob 2014-09-13 12:35
a jakie było niecenzuralne słowo???:D
Pan z miasta 2014-09-16 19:19
Niedługo o firmie bedzie głośno w mediach... Odradzam
3
worker 2014-09-20 14:09
Pewnie chodzi o ten wypadek w pracy
aleksy 2014-09-23 00:47
Ciekawe, może napiszcie coś o Propuro więcej,bo jak o nich czytałem, to firma jest częścią Grupy Joa, składa się z osob z wieloletnim doświadczeniem w branży budowlanej oraz nieruchomości. Od momentu powstania w 2007 roku firma notuje rozwój i dodatni bilans przychodów. Pisali tez, że firma kładzie silny nacisk na przepisy BHP, poprzez systematyczne udoskonalanie wewnętrznych norm, przeprowadzanie szkoleń BHP oraz regulacje dotyczące przedstawicieli pracowników do spraw bezpieczeństwa jak również reprezentantów pracowników.
painter 2014-11-05 19:41
Zmiana nazwy firmy na PRO-JASŁO
Tomaja 2015-02-09 16:16
Witam , ja też nie zbyt dobrze mogę się wypowiedzieć. Nie pracowałem tam ale moj brat pracował i zawsze był oszukiwany na nadgodziny. Na jednej budowie pracownicy z innych agencji robiących te same zlecenia zostając dłużej dostawali posiłki i mieli płacone nadgodziny w przypadku gdy trzeba było zostać a ludzie z propuro na deszczu bez żarcia i płatnych nadgodzin. Warunki mieszkaniowe też nie za fajne ale czego się spodziewać po agencji w sumie.
józek 2015-02-12 11:53
Ludzie powiedzcie kiedy polacy psudo pracodawcy przestana wykorzystywac swojaków- rodaków dymać w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pedały nieważne jaka firma,przyjeżdżają do kraju i w kościele kładli by sie plackiem przed ołtarzem,włażą w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] proboszczom i pokazują jacy święci,a wyjdą z koscioła to drugiego utopili by w łyżeczce wody,dorabiają sie na ludzkiej krzywdzie buraki z słomą w rozdartych butach!?
1
MirXXX 2015-02-16 17:15
Tragedia ta firma , uciekac jak najdalej . Sciągneli mnie z Polski , rzuciłem prace a okazało sie że zamiast kontraktu na pol roku dostałem na 2 tygodnie a pozniej drugie dwa w domu. Ledwo zarobiłem na powrót !
3
egonnowicz 2015-03-01 16:13
A czemu nikt nie napisze nic o słynnym pożarze domu tej agencji gdzie zginęło kilku polaków mieszkających tam. Propuro nawet palcem nie ruszyło żeby pomóc rodzinie zmarłych . Szczerze odradzam ta agencję , zwalniają z byle powodu , zachorujesz i nie możesz iść do pracy , na drugi dzień zostaniesz zwolniony , a i jeszcze umowa na czas nieokreślony
5
Genas 2015-03-05 16:28
Odradzam...
6
UL77 2015-03-09 13:51
Nie ma tu miejsca dla nierobów !! Dzieki propuro założyłem szambo hej
goral 2015-04-13 23:23
miałem okazje współpracować z tą firmą, szczerze to nie interesuje mnie to kto z kąd jest i co potrafi najważniejsze jest to jaki jest kontrakt za ile i za jaką prace + obiecane warunki mieszkaniowe.Jeżeli chodzi o pracę to namawiają oby tylko zgodzić się i podpisać kontrakt jak potrzebują a potem mają głęboko w (usunięte przez administratora)mieszkania stare,zniszczone,smierdzące,brudne,zagrzybiałe,zawilgocone i DROGO
NIE POLECAM lepiej iść i poszukać sobie pracy w innych agencjach.
4
bergen 2015-04-17 23:15
witam
Jeżeli ktoś chce rzetelnej informacji o wiarygodności firmy to powiem z ręką na sercu że ta firma nie jest warta ani jednej korony zarobionej w tym kraju,obiecują wszystko oby tylko przyjechać do pracy dla nich ale jak kontrakt skonczy się to mają głęboko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i rób co chcesz człowieku
2
EDEK 2015-09-23 09:46
PONOĆ NIE PŁACĄ CHOROBOWEGO JEŚLI ZDARZY CI SIĘ ZACHOROWAĆ
oaa 2015-09-23 13:29
jak masz papiery na to, ze masz chorobowe to przecież od razu płacą, nie słyszałem, żeby był z tym jakiś większy problem jednak. Poza tym jak masz umowe o prace to wszytko Ci normalnie przysługuje, z tym tez nie ma żadnego problemu z tego co wiem. No i jak jest premie też to nie zabierają całej tylko czesc.
3
ślązak 2015-10-12 22:30
zgadzam się z tobą w 1000-cu %
gronostaj 2016-02-01 13:02
felop, powiedz czy firmie zależy na wykształconych ludzi ? Przecież oni potrzebują stolarzy, tu nie trzeba mieć magistra tylko fach w ręku - to według mnie powinno mieć największe znaczenie.
rjs 2016-02-05 15:23
Pleciesz głupoty.propuro to sami fachowcy z fagbrevem .i jak to Polacy "umie wszystko".a potem się okazuje że masarz-pracownik ochrony z polski jest bardzo dobrym zbrojarzem lub cieślą w Bergen i z uśmiechem twierdzi: Yes I fix!!
1
Wlodek 2016-02-06 21:26
Czy Propuro potrzebuje operatorów zurawia wiezowego?????
felop 2016-02-07 13:40
ochywiscie ze chodzi o wykształecie i doswiadczenie w branży budowlanej, drewnianej,elektrycznej,monatzowej, tym zajmuje się firma, musisz posiadac dyplom czeladniczy w zawodzie stolarza z udokumentowanym 3 letnim stażem pracy.
boniek 2016-02-21 10:33
@tupij teraz szukaja stolarza/cieślę do Bergen i rzeczywiście pomagaja w uzyskaniu norweskiego pozwolenia na pracę oraz numeru podatkowego oraz oferuja pełne ubezpieczenie zdrowotne,odprowadzanie składek emerytalnych, zasiłek na dzieci
what a memory 2016-02-28 19:49
Dobrze, że są w stanie zapewnić nawet zasiłek dla dzieci @boniek. Pracownicy doceniają takie socjale, zwłaszcza jak zatrudnienie w ramach umowy o pracę.
1
rjs 2016-02-29 21:11
zasiłki i umowa należą się w norge sie jak psu buda!!!
chyba Kitel wam płaci za klepanie takich opini jak powyżej...żenada
2
oki 2016-04-13 00:20
A czy to prawda ze przyjmuja do tej firmy ludzi znajacych jezyk angielski albo norweski?
Kiko2 2016-04-13 18:22
Tak, tylko biegła znajomość Języka Norweskiego. Najlepiej po filologii norweskiej na Uniwersytecie SWPS, do tego wymagany jest dyplom czeladniczy lub udokumentowane min. 3 letnie doświadczenie zawodowe na stanowisku Dyrektora Naczelnego. Padam ze śmiechu, hahaha
3
kajtek 2016-05-10 21:32
Chłopaki chcac miec dobrze płatna pracę za granica i negocjować warunki pracy, język topodstawa za granicą wiec mnie to wcale nie dziwi. Norweski jest potrzebny bo z agnielskim sie raczej nie dogadasz oni nie suzkaja ludzi z angielskim gdzie pracuja sami norwedzy.
1
jerry 2017-01-18 21:30
Jeśli ktoś jedzie do Norwegii i spodziewa się że to raj na ziemi to muszę go rozczarowań, jeszcze trochę brakuje. Ale jak ktoś pracował u nas to, to co proponuje propuro to jak raj. Pracowałem przez kilka miesięcy, kasa zawsze na czas albo przed czasem, skrzynka z narzędziami z serii profesjonalnej, do tego sprzet dewalta i ciuchy na każdą pogodę. Pokoiku taki sobie, zadnej grozy nie było. Towarzystwo - zależy jak trafisz, ja nie narzekałem. Trzeba wziąć tylko żarełko, minimum ciuchów, kosmetyki i chęci do roboty. Jak ktoś liczy że bez doświadczenia jakoś to będzie to niestety długo nie powiedzie - potem wypłacie się na forum. Jaki to Kitel zły, wszyscy chleją, mieszkanie ch.... a inni będą glupieli czytając te pierdoly. No ale wiadomo trzeba się zemścić. Zasada jest jedna - pracujesz normalnie, to normalnie cię traktują, walisz głupia, to nie licz na szczęście.
2
xyz 2017-01-21 09:41
tak hm piękny sen....
2
Patrycja 2017-08-08 09:52
Rekrutacja do pracy w Norwegii ciągle trwa https://secure.webtemp.no/WebtempCVPortal/default.aspx?k=95&langset=44, czy ktoś może był na spotkaniu w marcu z firmą Propuro AS i chciałby powiedzieć innym użytkownikom jak wyglądała? Czego można się spodziewać i jak się przygotować?
Propuro AS 2017-08-24 15:37 [pracodawca]

Zapraszamy na rozmowe rekrutacyjna w Krakowie.

W dniach 12 i 13 wrzesien w Hotelu Legend w Krakowie bedziemy do Waszej dyspozycji.

Osoby z kwalifikacjami i doswiadczeniem w zawodach:

- ciesla konstrukcyjny / stolarz budowlany

- ciesla szalunkowy / zbrojarz

- ciesla dachowy / dekarz

- blacharz dachowy / dekarz

 - monter fasad

- monter wykladzin podlogowych PVC i linoleum

- malarz

- plytkarz
prosimy o przesylanie swojego CV na adres aneta@propuro.no lub kontakt telefoniczny +47 46 86 19 16 w celu ustalenia indywidualnego spotkania.                           

Patrycja 2017-09-26 11:32
Czemu pracownicy Propuro AS nie wypowiadają się na temat firmy? Czy może jednak znajdzie się jakaś osoba, która z chęcią odpowie na moje pytania. Pamiętajcie, że odpowiadając możecie pomóc osobom zainteresowanym pracą.
rjs 2017-09-26 13:24
Odpowiadaja ale tu trafiają tylko pozytywne opinie;)
Patrycja 2017-10-04 11:54
@rjs jeżeli uważasz inaczej możesz napisać opinię, bo trafia tu każda. Ale jeśli jakieś posty naruszały dobra osobiste firmy Propuro AS albo pracowników to serwis gowork miał prawo je usunąć, ponieważ naruszały regulamin serwisu. Dostępny tutaj: www.gowork.pl/regulamin. Inne komentarze, również te o negatywnej treści na forum pozostają.
Zostaw swoją opinię o Propuro AS - bergen
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Propuro AS