brak logo

PREZZO ITALIAN RESTAURANT

London

Opinie o PREZZO ITALIAN RESTAURANT

izabelcia99 2009-10-07 01:20:23
Witam pracuje w Prezzo juz okolo pol roku i zeby byc szczera bardzo mi sie podoba. Jezeli umie sie dobrze obslugiwac klientow to napiwki sa bardzo dobre noi wynagrodzenie tez. POzatym bradoz szybko awansowalam bo juz po 4 miesiacach i teraz jestem supervisorem mimo swojego mlodego wieku. POlecala bym ta siec mimo ze nie sa idealni to mozna naprawde dobrze zarobic i to jeszcze w dobrym otoczeniu
1
JA 2009-11-14 13:52:31
Witam ;) rozwnież pracowalam dla Prezzo przez rok :D ogolnie spoko, ale trzeba sie nastawic na to ze pracuje sie wieczorami i weekendy non stop no i trzeba byc zwinnym, milym i znac angielski ;) i liczyc sie z tym, że Anglicy duzo jedza i caly czas jest ruch fakt, że sie szybko awansuje ale najlepiej byc kelnerka bo ma sie praktycznie takie same zarobki jak supervisor czy manager a nic nei jest na TWojej glowie
minus... tylko Panie sa mile widziane - szczegolnie POlki, Litwinki i Wegierki :D i do tego ladne :p
1
szczery 2010-10-01 15:39:12
Pracowalem w Prezzo,i co tam widzialem przeroslo moje wyobrazenie o pracy w Anglii,ciezka praca za grosze,pomiataja toba jak szczotka,non stop w Pracy nawet w weekendy i jak sie ma wolne dzwonia do ciebie masz przyjsc do roboty a jak nie to cie zwolnia. A polacy w Prezzo to juz jeden Horror tylko szukaja przetekstu zeby podlozyc ci swinie polak polakomi w Prezzo wilkiem. Wielkie Szambo.
red71 2010-11-02 15:17:07
Witam
Ja pracowalem 8 miesiecy na kuchni w Prezzo diokladnie w miejscowosci Pinner odradzam szczerze wszystkim tam prace slabe zarobki menager to istny Debil krzyczy straszy zwolnieniem jesli sie chce dluzej pracowac on specjalnie ucina godz a pracujacy Polacy tego nieda sie opowiedziec swoj swojego sprzedaje z 1 funa pamietajcie nigdy wiecej Prezzo
goska 2011-01-19 14:01:58
Ja tez pracowalam dla Prezzo niestety skonczylo sie bardzo zle po miesiacu zrezygnowalam nikt mnie tak nie traktowal jak tam ..byc pomiatamnym codziennie przez kogos tylko dla paru funtow na godzine? o ne! patrzec jak menagerowie okradaja cie z napiwkow? o nie! niewspomnajac o innych upokorzeniach przez osoby ktre dostaly stolek za pochodzenie z tego samego kraju co area menager ...serdecznie dziekuje za wspolprace
rozczarowana 2011-01-26 17:39:06
Prezzo w Leamington Spa to jedna wielka pomylka,ludzie tam sa inni, pracowalam w tym szambie okolo roku,kucharze to fluje co pluja do jedzenia,kichaja,i nie myja rak po powrocie z toalety,kelnerzy to juz inna bajka,ja sama nie wiedzialam kogo mam slychac? A menegarowie to istni debile? Nie polecam.
ja1 2011-01-30 01:31:44
Pracowalam w Prezzo w cheshire oaks pol roku. Nie polecam tej pracy nawet najgorszemu wrogowi. Manager oraz jego niby zastepca to popieprzeni ludzie. Patrza tylko jak wydymac cie na kase i wykorzystac na kazdym kroku. Pomiataja kelnerkami jak szmatami. Awansuja jedynie te co "dobrze robia" managerom. Ogolnie jedno wielkie gowno. Kasa tez nie jest jakas dobra bo w glupiej fabryce wiecej sie zarabia niz tam. Nie szanuja prywatnego zycia i na kazdym kroku groza zwolnieniami. A o polakach juz nie wspomne, kazdy na kazdego napierdala i sprzedaje, z napiwkow zreszta tez okradaja.Praca nie warta zdrowia, nerwow i kasy. Nigdy wiecej Prezzo, powinni ich w [usunięte przez administratora] pozamykac.
anonim 2011-02-15 00:58:18
Pracowałem w Prezzo w północnej anglii. Mówiąc krótko, management to sami nie dowartościowani debile (tak naprawdę to kobiety). Brak jakiejkolwiek współpracy, pomocy,..jedynie co to wzajemna zawiśc o zasranego funta, całodzienne bieganie z tacą i wmawianie na siłę klientom czy poraz enty!!! chcą zakichanych oliwek i chleba, aż w końcu patrzą na Ciebie jak na idiotę z targu arabskiego..szkoda słów. Generalnie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dla desperatów i ludzi bez jakiejkolwiek ambicji życiowej. DNO !!!
ps. pracowałem w wielu miejscach w UK stąd moja ocena jest bardzo obiektywna o tej sieci
szczera 2012 2012-05-26 13:37:16
NIE WYBIERAJCIE RESTAURACJI PREZZO ani do pracy ani nawet do miejsca do zjedzenia! kucharze nigdy tam nie jedza ..wiem to bo sama z nimi mieszkam, jedzenie ejst tam nie swieże a naklejki z datą świeżości przyklejają kilka razy nawet po paru dniach / tygodniach tą samą !!! pracoiwalam dwa tygodnie w malej dziurze Blandford Forum, i akurat mialam to nieszczescie ze menadzerka jest nijaka [usunięte przez administratora]....gorszej, niepozornej cwaniaczki w zyciu nie widziaalm ! raz jej jedna rzecz nie podpasowala i potem wyzywala sie na mnie do konca ....skracala mi godziny, obgadywala do gosci restauracji jak i do kolegow z pracy a nawet zalowala jedzenia ! podam banalny przyklad, nie moglam użyc keczupu ani majonezu do pizzy gdyz \'oni maja wszystko wyliczone, a pozniej bedzie jej tego brakowac w STOCKU--czyli w bilansie\'......poza tym kucharze wyżywają sie na kelnerkach, ja mialam sytuacje z HEAD SZEFEM ....prawie by mnie pobil gdyby nie ustal ktos w mojej ochronie za to iz zapytalam sie innego kucharza o jedna porcje zamowienia, a powinnam sie jego zapytac ....normalnie KABARET !!! [usunięte przez administratora], szantaz i dyskryminacja .....nie warto pracowac za marne 6.08/h w takich warunkach i w takim towarzystwie....powaznie sie zastanowcie zanim wybierzecie PREZZO jako Wasze źródlo dochodow , nawet jesli na poczatku mogloby sie Wam wydawac ze obiecuja GÓRY ;))) POZDRAWIAM WSZYSTKICH PREZZOWICZOW I ZYCZE SZCZESCIA
1
pomylka 2012-05-31 20:38:25
w prezzo jest tragedia,polak polakowi noz porafi wbic,wy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ac na kase,a w szczegolnosci kiedy polka jest managerem,mysli ze w piorka obrozla,niedosc ze brzydka jak kupa to udaje niewiadomo kogo,falszywa bladzina,tylko psuje atmosfere pomiedzy kelnerami a kuchnia itd,ma dwie twarze,zazdrosna ,oderwana od pluga wiesniara mysli ze jest niewiadomo kim,a jesli chodzi o napiwki to kradna rowno.manager dopisuje i odpisuje godziny komu chce.nie polecam,lepiej z angolami pracowac.
2
sloggi 2012-12-06 08:48:20
Ja tez pracowałem przez pol roku w PREZZO. menagerka prze pi*** !!! tak wykancza psychicznie ludzi ze masakra. masz offa a musisz przyjsc do pracy bo dzwonia za toba i obiecuja ekstra stawke!! a co do napiwkow to pewnie kradna choc nigdy nie zauwazylam ale zawsze w stosunku do ruchu , malo bylo kasy z tipsow!! i ten podzial z puli to jest bezsens! bo np dostalam 20 f od stolika a potem na koniec np tylko 15 bo kazdemu po rowno! [usunięte przez administratora] moj napiwek to moj!! ja serwis robilam a nie ktos za mnie ;/
1
ex employee 2013-07-31 19:51:09
Nie idzcie do Prezzo! Potwierdzam opinie kolegow pracowalam w Prezzo w Northampton przez kilka miesiecy.. zenada!! Syf okropny, serwuje sie przeterminowane jedzenie, kradna ci napiwki etc. Mimo mojego przykrego doswiadczenia mysle ze to jak odnajdziesz sie w pracy zalezy gdzie trafisz - jakiego masz managera, wspolpracownikow itp. Ja akurat mialam superwajzerke pchycholke (wegierke choc nie sadze zeby to mialo znaczenie) kobiete niezrownowazona psychicznie, sfrustrowana, zdepresowana, nieszczesliwa wariatke ktora wyzywala sie na pracownikach! Probowalam wytrzymac ale odeszlam po kilku miesiacach bo w takiej atmosferze praca nie jest warta zadnych pieniedzy! Teraz pracuje w innym miejscu mam mniej napiwkow ale atmosfera jest zdrowa i przez to praca niestresujaca wiec nie zaluje ze odeszlam. Pozdrawiam wszystkich ktorzy pracuja lub pracowali w Prezzo!! ps.Z tymi oliwkami to naprawde byly jaja.. ahah
Chefprezzo 2014-02-14 11:11:46
Ludzie, piszecie ze cieżko ze mało płaca, to jest praca w kuchni w miarę szanującego sie restauracji i to jest oczywiście zapierdziel, i nie ważne czy to jest prezzo czy jakaś inna restauracja, kto prędzej pracował na kuchni w jakimś spoko lokalu wie o czym mowię, osobiscie pracuje w prezzo jakiś czas i byłem najpierw na trial day w hertford na kuchni pracuje 3 wegrow headchef bardzo spoko tłumaczy wszystko mówi i stara sie tłumaczyć po angielsku powoli i wyraźnie teraz. Obecnie jestem w stamford gdzie managera jest Polka i jest bardzo spoko na kuchni pracują Słowacy jeden Węgier i Polak i także sa ok. (usunięte przez administratora)
1
prezzo Yeovil 2014-03-15 15:02:56
Pracowałam w prezzo przez prawie rok na stanowisku supervisora od razu.Z tym przeterminowanym jedzeniem to przesada,owszem daty sa przeklejane ale tylko jesli towar był zdatny do spozycia a nie smierdzacy no ludzie! taka siec nie pozwala sobie na zatrucia, opiniujecie żle tylko dlatego ze wam nie wyszło, ze nie wy dostaliscie awans czy kolezanka lub poprostu nie dawaliscie rady. Prezzo jest tylko dla mocnych charakterów i ciezko pracujących, ale nie oszukujmy się, łatwiej w firmie mają angielski i portugalce. Niestety, Polacy sa na samym koncu łańcucha pokarmowego.
Odeszłam z pracy na urlop macierzynski przed tym musiałam tez ciezko pracować, pod nieobecnosc menagerki wszystko na mojej głowie ale po co godzicie się na prace której nie umiecie/nie chcecie/olewacie??
Opinie są żle napisane bo widać w nich tylko jad tych zawiedzonych, ze za darmo nie dali zarobic. ja osobiscie rónież mam za złe prezzo to jak byłam wykorzystywana i to w zaawansowanej ciąży, ale tak musiało być jeśli chciało się zarobic. Ich największym grzechem jest kłamanie ze przyjmują pary do pracy- mój mąż popracował ze mną 2 tygodnie potem chcieli go przenieść do innego miasta. Nie zgodziłam się więc zrezygnował, wtedy wiedziałam już ze po macierzyńskim do nich nie wrócę. prawdą jest również iz menagerki są okropne. Jesli macie faceta menadzera- jestescie w niebie. Ja bardzo zle wspominam swoją menadzerkę ale robiłam swoje, bo tak się składa ze miałam gadane i twardy charakter więc 'góra' mnie lubiła więc nie mogła mi podłozyc świni.
Wiec resumując- praca jest ok, zarobi się ale cięzko trzeba pracować, atmosfere tworzą ludzie więc jak się trafi jakiś kwas to nic juz nie zrobicie. Klienci mili.Napiwki owszem rozdaje się po równo, nie bierze się tego co ci dany klient zostawi, bo tym sposobem i kuchnia cos dostanie. Pozdrawiam i życzę więcej facetów na stołkach menadzerskich (usunięte przez administratora)
1
zawiedziony 2015-01-11 23:33:22
to co piszą ludzie to czysta prawda ja próbowałem pracować w new brighton powiem krótko stanowczo odradzam jestes traktowany jako czarnuch za 6,5£ odradzam
zawiedziona 2015-01-16 16:52:33
Witam, pracowałam w Prezzo miesiąc w małej miejscowości w Essex. Potwierdzam opinie innych osób. Zastanówcie się poważnie jeśli chcecie pracować w tej sieci restauracji!!! Wynagrodzenie 6,50 brutto/godzinę pracy, umowę podpisujesz na minimum 15 godzin tygodniowo. W rzeczywistości miałam około 35 godzin w tygodniu. Wynajem mieszkania wynosi w tej okolicy około 350-400 funtów miesięcznie. Napiwki są zbierane do puszki przez każdego pracownika, a następnie całość dzielona przez liczbę godzin pracowników w danym dniu. Wychodzi mniej więcej 100-120 funtów tygodniowo. Wynagrodzenie nie należy do najlepszych. Praca jest ciężka, kuchnia znajduje się na piętrze, dlatego trzeba było biegać po schodach w dół i w górę z talerzami. Ponadto pracownicy to przede wszystkim Polacy, Słowacy, Czesi. Wszyscy dostają tutaj wyższe stanowiska jeśli jesteś z tej samej narodowości. Rotacja w tej pracy jest ogromna, w trakcie mojego miesiąca pracy odeszły 3 osoby. W dzień wolny dzwonią i proszą o przyjście do pracy. ZASTANÓWCIE się czy warto jest wyjechać i podjąć tutaj pracę. Szczerze odradzam!!
zawiedziona 2015-01-20 01:50:16
Chyba powinieneś przeczytać jeszcze raz wszystkie komentarze, które tutaj są napisane przez innych. Szczerze odradzam pracę w tym miejscu, ale jeśli chcesz to próbuj.. Może będziesz miał więcej szczęścia i tego Ci życzę :)

Moje doświadczenia nie są pozytywne z tą siecią restauracji. Pozdrawiam
xoxo 2015-02-21 00:48:42
6,5funta za godzine :D a na umowie masz napisane 10 godzin haha :D a robisz w tygodniu okolo 30 lub ponad ;)
ziom 2016-04-05 23:36:32
Pracowałem w Prezzo w stowmarket, ludzie nigdy nie idzcie tam do pracy wyzysk obcinanie godzin, mobing, fałyszywi menadzerowie. Nikomu nie zycze pracy w tym chorym miejscu. Moze ta opinia uratuje kogos od tego bagna.
1
fdsdfs 2016-04-10 01:30:36
umowę masz na 15 godzin tygodniowo, dzięki temu zabezpieczają sie aby nie dawac ci godzin gdy nie jest tłoczno składki za ciebie odprowadzaja wiec jakieś tam ubezpieczenie jest, zarobki kolo 200 z napiwkami, ogolnie nie warto chyba ze tako sie zachaczyc i cos na szybko ogarnac innego zresztą średnia pracy ludzi tam to miesiąc, nie warto dawac sie poniżać dla takich pieniędzy, w fabryce masz duzo wiecej i bez stresu, jak chcesz daj maila to sie skontaktujemy
1
dsad 2016-04-10 01:42:39
kolo 200 mieli ci co pracowali długo, ja mialem osobiscie 140 - 150 funtow tygodniowo i max 30 godzin pracy, w tygosniu w ktorym mial na gafiku 19 godzin a pod koniec tyg okazalo sie ze przeproacowalem 9 godzin to zrezygnowalem z tej pracy
1
pomidor 2016-04-15 18:40:11
Tez nie polecam pracy tam nawet najgorszemu wrogowi. Nie dajcie się nabrać na prace w tej sieci restauracji.
1
Przyszly 2016-04-27 19:01:42
Mam pytanie jak z jedzeniem podczas pracy? Można stołować się w pracy za darmo ?
X 2016-09-20 16:20:47
Słuchajcie ja pracuje w prezzo od jakiegos czasu i szczerze, jestem w szoku co tam się dzieje. Zmierzam się do złożenia wypowiedzenia. O umowę nie mogę się doprosić - MIMO ŻE JA PODPISALAM! Wysyłają mnie do pracy na cały tydzień 40 min tramwajem od miejsca w którym pracuje i mieszkam na co dzień. Day offy-dzwonienie czy przyjdę do pracy. Praca, wiadomo, do późnego wieczoru, nikogo nie obchodzi moj powrot;-) menager wykańcza psychicznie. ZERO organizacji! Kiedy jest busy, on - zamiast się cieszyć i mobilizować staff, wrzeszczy, przepycha i ma wy....... . każdy ma chodzić jak w zegarku, bo oczywiście my - Polacy, nie jesteśmy ludźmi a maszynami. Jedna osoba która ma zostać supervisorem oczywiście widzi ta prace w samych superlatywach ale mi to wszystko jakoś hmm.... śmierdzi ☺ place co tydzień, nie dostałam jeszcze ani grosza. Czy ktos miał podobna sytuacje z ta "firma"?
sumionka 2016-09-23 23:00:34
a za takiego dej offa gdzie nie ma roboty to jest jakieś postojowe wynagrodzenie może wypłacane pracownikom?
Zostaw swoją opinię o PREZZO ITALIAN RESTAURANT - London
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PREZZO ITALIAN RESTAURANT