logo Olsa Poland Sp. z o.o.

Olsa Poland Sp. z o.o.

Kostrzyn nad Odrą

Opinie o Olsa Poland Sp. z o.o.

były pracownik 2017-05-11 02:26
Muszę przyznać że Olsa to jednak patola. Atmosfera jak za PRL-u, kierownicy jeden mądrzejszy od drugiego, nie wspominając że większość to koledzy albo przydupaski tzw. wybrancy, którzy nie odezwą się słowem w sumie co się dziwić taki nieudacznik tylko tu coś może osiągnąć za nic nie potrafienie. Jeszcze jedno zarobki oferowane przez Olse to istne kokosy dla nowych pracowników:-D
2150 zł brutto czyli do rączki jakieś 1560 zł za pracę na produkcji to jakieś jaja są xD praca z tymi pseudo brygadzistkami, koordynatorkami i kierwoniczkami to istna męczarnia. Dla wózkowych tez nie lepiej bo 2350 zł brutto to jakieś 1750 zł do ręki + 250 zł brutto (w najlepszym przypadku zarobisz 1850 zł za miesiąc) premii obecnościowej jeśli się nie spóźnisz ani nie opuścisz nawet dnia w pracy, w innym przypadku zapomnij. Osobiście wytrzymałem 4 miesiące, w poniedziałek wyjeżdżam do Niemiec. Wszystkim normalnym i ogarnietym radzę uciekać z tego patologicznego zakładu. Pozdrawiam Marcin.
11
Obecny 2017-05-11 16:05
Były pracowniku to i tak dużo dostaje nowy ja po 2 latach pracy mam na umowie 2250 zł brutto:-D
1
Totylkoja 2017-05-12 07:52
Płaci firma tylko muszą dać skierowanie na badania.
tak tak 2017-05-17 19:44
Według mnie zaczyna się demontaż trzeba robić dożo a z drugiej strony robią wszystko żeby to się nie udało pani kierowniczka z dolnej hali niczym z PiSu zamiast odradzić takie działanie to z panią z biura chcą zniszczyć ludzi i wykorzystać jak tylko się da..
1
żegnam 2017-05-17 20:09
Masz rację tak taku ale to już się ciagnie od dłuższego czasu,ale to moje chyba ostatnie dni wolę market..
3
niewolnica Olka 2017-05-18 14:32
No to sio,sio,sio
End 2017-05-26 08:32
takich ciemnych bab jak. ,, Ty,, właśnie tu trzeba. Twoja inteligencja jest poniżej dna o czym dobitnie świadczy twoja opinia. Bez odbioru.
maxymilian 2017-05-26 09:42
Jesli chodzi o wtrysk każdy popełnia błedy. Sa tu pracownicy lepsi i lepsiejsi.
Ci lepsiejsi są wyruznieni i zostali technologami natomiast lepsi też są dobrzy.
Każdy z nich robi tyle ile potrafi i robią to dobrze.
Nie ma ludzi niezastapionych więc przestańcie mi tu pier... że bez kogoś Olsa nie da rady.
Właśnie da radę bo nikt tu nikogo nie trzyma na siłę. Jeśli chce ktoś zmienić pracę to ma takie prawo i życzę im powodzenia.
Firma jest jak najbardziej w porządku, jeśli jest ktoś ustawiaczem i chciał by pracować w tak dobrze rozwinietej Firmie to powinien tu się zatrudnić.
Pracuję tu 2 lata i nie jest tak źle jak wszyscy piszą.
Zarobki zależne od umiejętności ale można się dogadać.
1
Maja 2017-05-26 10:01
Obecnie Olsa Poland poszukuje osób do pracy jako Ślusarz Narzędziowy. Co jako obecni pracownicy firmy możecie powiedzieć o tym co czeka osoby zatrudnione na tym stanowisku?Jak wygląda typowy dzień? Jakie są warunki pracy? Dodatkowe informacje będą cenne dla osób, które myślą nad aplikacją do firmy.
Pogoń Szczecin 2017-05-26 10:23
Z całym szacunkiem ale na wtrysku nie jest tak różowo jak piszesz. Każdy z nas zapierdziela jak murzyn, daje z siebie wszystko a i tak codziennie jest zje...... od kierownika ze nic nie robimy. Jeśli chodzi o wynagrodzenie to moim zdaniem jest kłamstwem to co piszesz. Wysokość zarobków nie zależy od tego kto ile potrafi. Chłopaki którzy pracują dłużej zarabiają więcej bo poprostu był inny kierownik.Przykladem może być to ze jest u nas technolog który jest najbardziej ogarnięty w całej olsie i zarabia dużo mniej od niektórych ustawiaczy,także zarobki napewno nie są adekwatne do umiejętności.
3
Ginter 2017-05-26 15:18
A o kim mówisz? Z tego co wiem jest ich chyba 4 a może więcej?
max 2017-05-26 18:54
Ktory technolog zarabia mało?
Wy myślicie ze prawdę wam powiedzą
Wszyscy sa dobrzy a opier... to tak musi być.
I nie piszcie ze jest zle bo nikt nie trzyma tu na siłę.
Zarobki sa ok. Większość z was pracuje w pierwszej firmie na wtrysku wiec nie piszcie ze malo zarabiacie z doświadczeniem w jednej firmie. Poprostu boicie sie ze ktos przyjdzie z wiekszym doświadczeniem i będzie lepszy
Ja nie narzekam bo daje rade i jest w porządku.
1
Pogoń Szczecin 2017-05-27 08:36
Juz przyszedł jeden z większym doświadczeniem.Asystentom do pięt nie dorasta. Inżyniera mu dali a nawet dobrze wody nie podepnie, wiec to może być drugi przykład ze pieniędzy nie dają za umiejetnosci a od tego jakie masz rzekome doświadczenie w cv a tam można napisać naprawdę wszystko
siostra wielokrotnie przełożona 2017-05-27 15:06
Piszcie,piszcie "ols-ioły" co jeszcze lezy wam na watrobie,piszcie.
Max 2017-05-28 08:52
Nie jeden z was wodę źle podpisać nawet doświadczeni.
Nie w tym sensie. Jak pójdziesz do innej firmy to gwarantuje Ci że po próbnym zweryfikuje twoje umiejętności.
Z tego co zauważyłem to dla was każdy nowy jest zły a dla tego bo wy znacie formy(i tez popełnianiacie bledy) i wyśmiewacie się z tych co je dopiero poznają.
Wy uważacie że jeden od drugiego jest lepszy i podstawiacie sobie kłody zamiast tworzyć team.
To was boli, wiele z was poraz pierwszy pracuje na wtrysku w jednej firmie i uważacie się za pępek świata. Jedna firma to nie doświadczenie więc życzę wam powodzenia.
Ale niezniechecajcie innych chcących tu pracować.
2
Ginter 2017-05-28 10:41
To prawda większość z was pozjadała rozumy i tyle, macie problem to wylewacie żale tutuaj a dlaczego jak Kierownik M... się pyta co jest nie tak to milczycie? Nikt nawet słowa nie piśnie nie nie jest przecież Okey. Macie dobra prace dobra kasa a wam ciągle mało... Osobiście dobrze mi się tam robi z małymi wyjątkami ale chce tam robić.
Pozdrawiam Ginter
2
Maja 2017-05-29 12:08
@Ginter czyli kierownicy firmy są otwarci na uwagi od pracowników? Mógłbyś powiedzieć coś więcej na ten temat?
Eryk 2017-05-30 14:40
Tak.
Więc jak jest na wtryskarkach
Pracuje u konkurencji ale chciałbym pracować w olsa..
Zastanawiam się wraz z kilkoma innymi ustawiaczami czy nie zatrudnimy sie i wybijemy z głowy przechwalanie się.
Pokażemy jak sie pracuje w Valeo.
Mam nadzieję że sa tam maszyny powyzej 1000t. oraz roboty 6osiowe.
1
Ginter 2017-05-30 23:25
Hehe byli już Kozacy z Valeo, wiedza ich ustawiaczy to tak jak wiedza naszych asystentów.
Tak że już wiemy jak u was się robi oby jak naj mniej się narobić...
1
Eryk 2017-05-31 07:26
Nie szalej tak bo z tego co wiem to u was tylko narzekanie.
Wy też nie najlepsza wiedzą dysponujące.
Nie o to chodzi ludzie chcą mieć doświadczenie a nie jak wy siedzicie w jednej firmie i uważacie się za najlepszych na świecie.
Na forum piszecie że jest źle to ja pytam się co wy tam robicie jeszcze. Może tacy jesteście dobrzy że niechcący was nigdzie przyjąć?
Wcale bym się nie zdziwił.
Przyjdziemy do was i nie kozacz ginter.
2
burda 2017-06-04 13:26
Firma dobrze prosperuje, solidna, płaci na czas socjal w porządku, autobusy na dojazd za grosze.
Praca na wtryskarkach jako ustawiacz bardzo fajna, wiele można poznać i coś nowego a niżeli na zwykłej u prywaciarza. Atmosfera jest różna ale to jak tu pisze Ginter samo przechwalanie się jacy to nie są najlepsi ale da się wytrzymać.
Dla chcącego nic trudnego a praca jak każda inna spoko.
3
mala 2017-06-06 10:11
Ciągle stoimy brak pracy a urlopy leca masakra postojowe by wprowadzilu
4
ten sam 2017-06-09 10:27
Krotko i na temat.
Byli tu i tacy ktorzy przyszli jako inzynierowie - szybka weryfikacja po dwoch dniach i wyszlo ze chyba wtryskarke pierwszy raz na oczy widzieli, jeden z mardzu spadl do rangi asystenta , drugi - z powodu brakow kadrowych do ustawiacza. Akurat natrafili na zmiany kadrowe kierownictwa wiec sie przechowali a u nowego wystartowali z czysta karta i latwiej bylo zatuszowac. Nie obijali sie przynamniej, cos tam probowali- ale jako inzynierowie dalej poszli w swiat - jeden z nich DO VALEO.!!!! Takze powodzenia !
klucz 2017-06-09 20:05
Nie godzić się na urlopy,obowiązkiem firmy jest /zapewnić prace,pracę zastępczą,postojowe.Urlop jest na wypoczynek a nie na nieudolnosci organizacyjne
10
meteorolog 2017-06-10 12:19
Każdy chce odejść i na razie nie odchodzi. Próbować można ale po co jak może być gorzej.
/nikt nie wie na co się trafi.
A wiedza jest różna i tyle ale pracować się da. Was to boli, każdy miał rozmowę i jak sobie wynegocjował to jest jego więc po co te dywagacje kto i jak. Tu was boli że ktoś lepiej negocjuje i tyle.
Wszyscy pracują jak się należy tylko teraz buntujecie się i jeden drugiemu dogryza a to nie o to chodzi.
Ten sam 2017-06-14 10:46
Brak zwiazku z wypowiedzia
Maja 2017-06-14 11:00
@klucz jak długo trwa przestój w firmie? Często one występują? Czy jest to coś co zdarza się okresowo?
mala 2017-06-20 23:32
Hej ludzie co się dzieje z ewangelista zwalnia ludzi za nic szaleje niedlugo sam stanie na montaż
3
chcemy wolne weekendy !!! 2017-06-21 20:39
albo niech zapewnią nam pracę albo niech zrobią 3 zmiany na wtrysku i metalizacji, a nie wysyłają kobiety na urlop , niektóre już nie mają urlopu. Co to z system ciągły, kiedy nie ma co robić ?
1
Ktoś tam 2017-06-22 11:58
TO CO SIĘ DZIEJE W TYM ZAKLADZIE PRZECHODZI LUDZKIE POJĘCIE. JAK MOŻNA TAK TRAKTOWAĆ LUDZI PYTAM JAK? CZŁOWIEK TRZY DNI Z RZĘDU JEDZIE DO PRACY PO CZYM SIĘ DOWIADUJE ZE LINI STOI I WOŃ DO DOMU BO MASZ DUŻO URLOPU...TO JEST CHORE...KUZWA PO CHOLERĘ SĄ CI PSEUDO KORDYNATORZY? PO CO KAŻDY PRACOWNIK PODAWAŁ NUMER TELEFONU? RZĄDZĄ NASZYMI URLOPAMI JAKIM PRAWEM? MY PRZYJEŻDŻAM DO PRACY NIE NASZA WINA ZE OSŁY NIE POTRAFIĄ ZAPEWNIĆ NAM PRACY. ŁASKAWIE PAN DEREKTOR PRZYZNA 10 MINUT DRUGIEJ PRZERWY W UPAŁY ALE NAJPIERW POBIEGAĆ Z TERMOMETREM PO CHALACH SPRAWDZIĆ TEMPERATURĘ ŻEBY CZASEM PÓŁ STOPNIA NIE BYŁO MNIEJ A MOŻE UDA SIĘ DZIŚ I NIE DOSTANĄ DRUGIEJ PRZERWY MASAKRA. A NIECH STANIE TAKI JEDEN PASOŻYT Z DRUGIM I NIECH ZAPIER.....DALA W TAKI UPAL NIECH ZOBACZĄ CO TO ZNACZY MOŻE ZACZNĄ DOCENIAĆ LUDZI WRESZCIE BO TO MY IM NABIJAMY KIESZENIE A DLA NAS SĄ OCHLAPY. PARODIA...A RZĄDZĄCY TO PAJACE. DUŻO BY PISAĆ ALE BEZ SENSU BO LITERKI NIC NIE ZMIENIA JEDYNIE MOŻE DADZĄ DO MYŚLENIA LUDZIĄ KTÓRZY BĘDĄ MIELI ZAMIAR TAM ZAWITAĆ. NIE POLECAM TEGO ZAKŁADU!!!!! PATOLOGIA I LEGALNY OBÓZ PRACY Z NIEWOLNIKAMI I RZADZACYMI-PAJAC AMI KTÓRZY NIE MAJĄ POJĘCIA JAK I PO CO SIĘ TAM ZNALEŹLI. NA SZCZĘŚCIE MÓJ CZAS DOBIEGA KOŃCA W TYM OBOZIE POZDRAWIAM :)
11
Olsa 2017-06-22 16:02
Dyrektor zwalnia z byle powodu. Przychodzisz do pracy i nagle wysyłają do domu bo nie ma pracy. Niech zlikwidują 4-brygadowke. Atmosfera jest straszna, człowiek ledwo wytrzymuje.
5
gnida 2017-06-22 18:45
Atmosfera jest straszna, człowiek ledwo wytrzymuje.
To niech popuści (w galoty)
2
Maja 2017-06-26 13:29
@Olsa wspominasz o tym, że w firmie obecnie trwają zwolnienia. Co jest ich powodem? Dużo osób zostało zwolnionych w ciągu ostatnich miesięcy?
Piszecie też, że w firmie nie ma pracy i przez to pracownicy są wysyłani do domu. Jednak obecnie trwają procesy rekrutacyjne na liczne stanowiska do firmy. Między innymi poszukiwani są inżynierzy jakości, magazynier, ustawiacz wtryskarek. Czego mogą spodziewać się osoby, które są zainteresowane którąś z tych ofert pracy?
Tomek 2017-06-28 22:06
Szukaja nastepny Magdziak.
Krycha 2017-06-29 23:30
Prawo pracy mówi ze, pracodawca ma prawo do dysponowania połową twojego urlopu. A jeśli nie chcesz iść do domu i tracić urlop,to się nie zgadzaj - to jest chyba proste, wystarczy się tylko odezwać. Ja nie raz miałam taką sytuację, że linia mi stanęła, a ludzie nie chcieli i wracać do domów. Pracodawca musi Ci zapewnić prace zastępczą, np. przeniesienie na inny dział, selekcję, przepakowanie, rework. Jest wiele możliwości. Wystarczy się tylko odezwać i powiedzieć nie. Jak pozwalacie tak macie.
koniec 2017-07-05 14:07
pracuje w ten firmie krótko ia za razem za długo. koniec mojej pracy tu. praca wykonanie super ale atmosfera z kadrą kierownicza to coś przeciętnego z pod dworcowej bramy. chaos brak wyrachowania .o szacunku do ludzi i samych siebie nie mają pojęcia. rywalizacja . nie do pomyślenia młode a głupie '
8
ONA 2017-07-06 11:50
Na twój temat już było tyle pisane że szkoda twoich słów .przykład :była taka koordynator madzia wszystkimi pomiatała wszystkich miała za nic czy starszy czy młodszychs wszyskich zwalniała aż wreszcie ją zwolnili i dopiero się przekonała co to jest szacunek do pracy a przede wszystkim do ludzi bo się sama przekonała jak to jest jak się kimś pomiata pani madzia zwolniła się po po dwóch miesiącach pracy w restauracjii uniwersyteckab bo nią drygowali i każda to czeka jak powypadają piórka powodzenia wytrwałym w tym kołchozie
4
Zofia 2017-07-06 13:42
ten inzynier co wody podpiąc nie umie to M.H?
ONA 2017-07-07 18:27
PRZEPRASZWAM PRACOWAŁA W RESTAURACJII PANORAMA
3
Krycza 2017-07-08 11:41
Zastanawiam się nad pracą w Olsie przez pośrednika PPT z Gorzowa. Oferują zatrudnienie na 3-brygadówce. Da się w miarę zarobić?
STORCZYK 2017-07-08 13:32
Poczytaj sobie fotum a zresztą jak masz silną psychikę to idz
Krycza 2017-07-08 15:50
@STORCZYK Dzięki za odpowiedź. Szukam pracy sezonowej, do końca września. Stąd moje pytanie jak to jest z płatnościami gdy umowa jest podpisywana u pośrednika. :)
były niebieski 2017-07-09 11:11
Widać życie czyimś życiem zawsze w modzie.
ONA 2017-07-09 13:14
Nie moda tylko żeczywislość której sama doznałam na tej osobie pozdrawiam
gnida 2017-07-13 20:30
walcie o-lse w rogi ile się da
3
bbb 2017-07-17 08:38
R.S
1
małpa z klatki schodowej 2017-07-20 17:56
przychodzę do pracy.. nie ma pracy

nic tylko bananem w łeb strzelić..
1
lubię schody 2017-07-20 19:42
dobre jak jest praca co norma norma
Ginter 2017-07-20 21:38
Jak nie masz co robić to zawsze znajdzie się Kiełbasa do obrobienia, powiedz tylko głośno!!!
ABC 2017-07-21 17:49
Czepki na metalizacji - nieporozumienie :/
1
Zostaw swoją opinię o Olsa Poland Sp. z o.o. - Kostrzyn nad Odrą
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Olsa Poland Sp. z o.o.