logo Olsa Poland Sp. z o.o.

Olsa Poland Sp. z o.o.

Kostrzyn nad Odrą

Opinie o Olsa Poland Sp. z o.o.

Tuiteraz 2017-03-10 12:33
Chyba jesteś jedną z tych,że tak je bronisz.Nie mówię że wszystkie są złe,ale są tzw.ś.... które decydują o tym czy pracujesz czy nie .Nie próbują rozmawiać wyjaśniać tylko dowiadujesz się telefonicznie i nie ma dyskusji. Nie ważne ,że dobrze pracujesz.Jak karaluch cię nie lubi to wylecisz.
Ale jak mówią KARMA WRACA
Balcerek 2017-03-10 20:09
Mrówczaku niestety dokładnie to tak wygląda ,warto zadać sobie pytanie dlaczego tak sie dzieje i dlaczego Włosi pozwalaja sobie na takie straty...no dlaczego? Czy po to inwestowali w Polsce by tracic kase raczej nie ,nie o to chodzi w biznesie przecież. Wystarczy zastanowić sie przez chwile a doskonale widac gdzie tkwi przyczyna i kto odpowiada za taki stan rzeczy bo napewno nie szeregowy pracownik firmy który wykonuje swoja prace ,napewno nie brygadzistki którym odgórnie wydaje sie polecenia i są tylko narzedziem wykonawczym ...niewiele mogą same decydować i choć widzą bezsens niektorych zarządzeń robią co się da by wykonać niewykonalne bo z ich opinią i zdaniem góra sie nie liczy ...były przykłady starasz się by było lepiej ,masz pomysły by realnie coś zmienić ....degradacja lub odejscie. Chcąc zarobić pare groszy wiecej i nie narazić sie górze siedza cicho ...Teraz od góry Włosi gdyby znali faktyczny stan rzeczy szybko by starali sie to zmienic dla nich straty to zaden biznes...Nowy dyrektor? Zdecydowanie nie, do niego też niewiele realnych faktów trafia ale że ma głowę na karku nie da się zrobić jak jego poprzednik ,sam wychodzi do ludzi,rozmawia,chce znac zdanie zwykłego pracownika który widzi co się dzieje najlepiej....zauważyliście że spotkać go można nawet na nockach ,samego bez asysty prawdziwych "szkodników" którzy mydlą mu oczy że wszystko jest dobrze tylko ludzie to nieroby....Ludzie przez dwa lata sie zmienili bo rotacja duża a odpowiedzialni za stan rzeczy dalej siedza na ciepłych stołkach kłamiąc jak z nut i pozbywają się każdego kto próbuje to zmienic majac dobre pomysły i ambicje. Współczucia dla kierowników zmianowych i koordynatorek ...choćby chcieli nie są w stanie nic zmienic ,smutne bo nie brak im ambicji. Wiec kto odpowiada za taki stan ? Macie odpowiedz ;)
6
Top five 2017-03-10 21:46
Sa ludzie i ludziska. Niektóre koordynatorki sa takie że staną za człowiekiem jak mur. Pracowałam z Baska i kaska nie kiedy gębę darly ale krzywdy nie zrobiły. Szkoda że z nimi nie pracujemy już l 56. Ludzie z L 55 i 64 podpinacie się pod moja opinia. Siema kierowniczki
2
Balcerek 2017-03-10 21:56
Masz racje absolutnie nie mozna wrzucic wszystkich do jednego worka,sa ludzie i ludziska ;)
2
Ciekawski 2017-03-11 21:57
Zmienmy temat..... Cos ktos o jakis premiach swiatecznych moze wie???
spoko 2017-03-12 09:16
Zapomniałeś/aś/ o Ewelinie B.
1
kolega 2017-03-12 09:26
Mózg mu wpadł do wora z niby jajami.
1
tak tak. 2017-03-12 09:35
To nie do PIPu ale trzeba się zwrócić do NIKu..
1
tak tak. 2017-03-12 09:59
To jest z forum Teleskopu.
Mrówka 2017-03-12 15:43
Przecież nie mówiłam, że to moje tylko z netu, ale do Olsy pasuje idealnie.Moze w Teleskopie jest podobnie.Pozdrawiam.
3
Olsanka 2017-03-12 21:26
Hej a jak się podoba wam Kordynatorka ta ruda tez kawał s....
Bylu 2017-03-12 21:35
Ruda jest ok. Jest wymagajaca ale ma pojecie. Nie to co aniolki slawka
2
Mrówka 2017-03-13 18:43
Kto jest teraz dyrektorem OLSY?
Donat 2017-03-13 18:45
Niwy derwktor ????jak narazie tojest ten był a ruda jest ok
Tak tak 2017-03-14 07:29
Chodzi o czarna wydziarana .jest wredna jak pies.
Tak tak 2017-03-14 07:30
Chodzi o czarna wydziarana .jest wredna jak pies.
Tak tak 2017-03-14 07:33
Chodzi o czarna wydziarana .jest wredna jak pies.
Tak tak 2017-03-14 07:41
jest ok.narazie bardzo fajna ..i od Natalki wara .
wasz pan 2017-03-14 14:25
Piszcie,piszcie nieroby co jeszcze lezy wam na wątrobie,piszcie nieroby piszcie.
1
Ola 2017-03-14 15:36
Czy ty gamoniu nic nie potrafisz napisać ??? Powtarzasz się jadno i to samo piszesz
wasz pan 2017-03-14 16:55
małczać sobaki do roboty do roboty psia wasza na nasza.
1
Ola 2017-03-14 19:29
No widzidz jaki jesteś pustak wasz panie
Nowa 2017-03-14 19:46
UWAGA!!! Chcem się przyjąć do Olsy. PYTANIE: Czy przyjmują tam tylko przez agencje, czy przez firmę odrazu też? Ile się zarabia netto przy 3 zmianach i czy są overtime dostępne? Jeśli tak to jak płatne? MĄDRE ODPOWIEDZI PROSZĘ BO I TAK SIĘ PRZYJMĘ.
Balcerek 2017-03-15 04:47
Teraz p.Edward M. łaskawie nam panuje
2
wasz pan 2017-03-15 12:25
Podaj namiary i wymiary bo to wszystko ma znaczenie.
1
Mily 2017-03-15 14:01
Czy ktos mi moze wytłumaczyć jak to jest biore opieke na dziecko od lekarza zabieraja 250zlbiore chorobowe 2dni zabieraja 250zl biore chorobowe na 4dni to kur...a zabieraja 700zl wydawalo mi sie ze za 2 lub 1 dzien nic ci nie zabiorą a tu zonk to lepiej ciagnac do 3 tyg zwolnienie bo zus wiecej zaplaci
Mily 2017-03-15 14:07
Nie jest zle mogły by wrzucić czasy gdy za soboty i niedziele nam płacili fajnie na 3zmiany hm slabo ale 2000 mozesz wyciągnąć ale lepiej na 4 miany sie oplaca
Jack 2017-03-15 14:41
Możesz być Panem, co najwyżej własnej kuwety haha !!!
6
Marze_nka 2017-03-15 15:59
Robicie z nich bohaterki, a wcale takie nie są... Tzw. "aniołki Sławka" są też dobre i też mają duże pojęcie o tym co robią. Gdyby tak nie było to by dalej tam nie robiły. Ciekawe kiedy atomówkom z góry się nóżka powinie i wyjdzie klapa z ich bohaterstwa. Kwestia czasu... Narazie jest jeden wielki syf...
3
Zyta 2017-03-15 17:30
Koszmar nie firma
1
Marze_nka 2017-03-15 18:56
Dokładnie. Jeden kierownik ogarniał wszystko razem z 3 zmianowymi + koordynatorki. A teraz tak polepszyli, że jest jeden wielki syf. Za dużo ludzi od rządzenia i każdy ma dosyć tam robić. Czyż nie lepiej było bez zmian? Lepiej. Teraz jedno wielkie zamieszanie i nic pozatym.
2
Balcerek 2017-03-15 22:28
Oj to dopiero początki zamieszania wierz mi ,taki przerost pseudo kierownictwa i pokrewnych im 'luzaków' snujących sie po zakładzie bez celu i sprecyzowanych zadań wiąże się z szukaniem oszczędności ,bo z czegoś trzeba upierniczyć by starczyło na ich wypłaty...Czterobrygadówka na magazynie ...bedzie oszczędność? Oczywiscie zwlaszcza ze ludzie po pierwszych wyplatach sami sie zredukują :|
2
Marze_nka 2017-03-16 19:08
Jakoś na starej hali są dwaj kierownicy, bez dodatkowych "piesków" donoszącym im na innych i jest jakiś ład i porządek. A na nowej jest masakra.... Kombinują czterobrygadówki, dwie zmiany żeby tylko pseudo kierownicy mieli wiekszą wypłatę.
2
Mrówka 2017-03-19 15:13
Niedługo to zostaną tylko kierownicy. he he !!!
1
Lilka 2017-03-22 11:26
Czesc ,mam zamiar pojsc do pracy do olsy . Możecie mi napisac , jak wam się tam pracuje?
gnida 2017-03-22 15:52
Chcesz strzelić sobie samobója? Dziewczyno zgnębia cie tam zazdrosne babsztyle.
1
Aleksandr 2017-03-22 16:14
Witam, jak dostać się do ciebie do pracy w Olsa , prosze pisać prawdziwe kontakty agencja pracy lub zatrudnienia. Jakie są warunki pracy i pracowników? Czy też lepiej poszukać innego zakładu pracy w Polsce ? dzięki za odpowiedzi
Aleksandr 2017-03-22 16:16
Wpisz swój adres e-mail
Tuiteraz 2017-03-22 18:23
Żeby dostać się do pracy w Olsie, najlepiej przez agencje pracy znajdziesz na OLX sie.
I wygląda to tak że zadzwonią do ciebie po ok. tygodnia.Przejdziesz jednodniowe szkolenie Bhp , wizyta u lekarza pracy i już jesteś gotowa do pracy .Podpisujesz umowę na czas określony / 2 tygodnie/Na umowie masz 2150 zł brutto dochodzi 250 zł obecnościówka/ pod warunkiem że nie opuścisz ani jednego dnia w miesiącu L4.Za pracę w sobotę i niedzielę też dochodzi.Cały miesiąc plus 2 soboty plus 2 niedziele.Jak ci karaluch pozwoli na innej linii .To wyciągniesz 2700zł.
Aleksandr 2017-03-22 19:47
dzięki za odpowiedzi
Aleksandr 2017-03-23 12:21
Dzień dobry, olx nie odpowiada )) Może ktoś z was wie, agencja pośrednictwa kontaktów za pośrednictwem którego możliwe jest dostać pracę lub poczty elektronicznej HR Olsa ? Prośba o przesłanie mi maila jssdfgg@gmail.com , dziękuję bardzo
Lilka 2017-03-23 13:18
Z tego co widze większość tu opinii to caraz bardziej zniecheca mnie ta propozycja pracy tam :o
Tuiteraz 2017-03-23 17:24
Wpisz w google nazwę PPT spółka z oo Gorzów ul Młyńska1 tam znajdziesz nr tel. zadzwoń lub na ich stronie też jest oferta pracy w Olsie.
1
Tuiteraz 2017-03-23 17:34
Nie czytaj opinii. Jeśli szukasz pracy, jesteś w stanie i możesz pracować na 3 zmiany ,cały tydzień nocki pierwsze lub 2 zmiany to spróbuj.Jeśli ci będzie odpowiadało zostaniesz , jeśli nie idziesz dalej szukać. Olsa jest alternatywą dla wielu ludzi z poza Kostrzyna gdyż w okolicznych miejscowościach nie ma pracy.Każda opinia jest opinią subiektywną, czyli każdy pisze o swoich problemach i przykrościach jakich doświadcza w Olsie , ale wcale nie jest powiedziane że one Ciebie też spotkają.Fakt, że brygadzistki nie pozwalają rozmawiać i często słyszy się komendy typu: NIE ROZMAWIAMY! PRACUJEMY!!!Trochę to przypomina [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] no ale jesli nie masz nic innego to próbuj w Olsie.Powodzenia
1
niewolnica Olka 2017-03-23 18:26
"Obóz pr acy" trafne określenie i śmieszno i straszno bu ha ha ha
2
kotwica 2017-03-25 09:39
Witam
Olsa tylko na chwilę, jednak wolę być na kasie np. lidl gdzie płacą 3500 zł brutto i nie jest tak źle.
Ofert pracy w naszym mieście jest sporo, zależne kto w czym się czuje najlepiej tam szuka, ale Olsa
to nie to przy obecnej sytuacji gdzie kierownictwo nie ma pojęcia o zarobkach a szczególnie HR.
Wolą zwolnić specjalistów których i tak jest garstka, a niżeli dać ludziom jakieś pieniądze.
Obecnie mają cięcia kosztów i też będą zwalniać na nie których działach ludzi.
Zarobić tak jak piszę można więcej w takiej biedronce czy lidlu niż w Olsie dla tego tylko traktujcie ich jako przystań.
Powodzenia.
2
Górol 2017-03-25 23:57
Uwaga na brygadzistki na metalizacji k...y j....ne nie dopieszczone i nie dowartościowane mobbing stosują dawno ch..a w d..ie nie miały
2
Meti 2017-03-26 12:02
Nie demonizuj i nie przesadzaj, nie uogólniaj i nie pakuj wszystkich brygadzistek do jednego worka. Na metalizacji łącznie jest ich 10, skoro jedna zalazła tobie za skórę daj spokój pozostałym.
Puk puk 2017-03-26 13:10
Co słychać z premią na święta
Była lalunia 2017-03-26 15:43
Szczególnie na Aśka Sucz jedna tylko ludzi wyzywać potrafi nic nie robi laser i gamon . Ale przejdzie ktoś i ryja jej obije
Zostaw swoją opinię o Olsa Poland Sp. z o.o. - Kostrzyn nad Odrą
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Olsa Poland Sp. z o.o.