Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Olsa Poland Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie Olsa Poland Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Aaaaaa - 2015-11-24 19:45:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
od miesiąca pracuje w Olsie na czterobrygadówce i nie jest źle, lepsze to niż 5 nocek. Zarobki OK, brygadzista spoko, nawet można usłyszeć słowo pochwały :)
zdjecie uzytkownika
NNN - 2015-11-24 21:31:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
NO I CO ŻE BĘDZIE CZTEROBRYGADÓWKA, JESTEM ZA. JAK KTOŚ NIE CHCE TO NIE BĘDZIE PRACOWAĆ, NIE WE WSZYSTKICH DZIAŁACH TO ZROBIĄ A NA LINI TO BY SIĘ PRZYDAŁO BO TAM JEST WIECZNIE PROBLEM. METALIZACJA MA NO I DOBRZE BO TAM TO CAŁKOWITY SYF I NYGUSTWO I SAM KIERO ICH MÓWI ŻE JEST TAM HAOS KTÓRY ZABURZA PRACE INNYM DZIAŁOM.
PRACA JEST OK
zdjecie uzytkownika
bbbbbb - 2015-11-26 09:20:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pytanie do a...? : masz jakiekolwiek profity z 4brygad. ?
Jak nie dokładają Ci z 1/4 do wypłaty to nie ma sensu ...
Chyba że lubisz mieć wyeliminowane życie towarzyskie bez żadnego zysku.
zdjecie uzytkownika
realista - 2015-11-29 19:04:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [NNN - 2015-11-24 21:31:14]:
Do NNN i Aaaa.
Wasza błyskotliwość nie zna granic...
Po co mieć wolne weekendy i święta skoro można iść do pracy a w zamian za nie otrzymać wolny Poniedziałek i Wtorek.
Po co pracować w weekend ze stawką jak za nadgodziny skoro można - zwyczajnie!
Po co w ogóle się odzywacie nie mając pojęcia o rozliczaniu Ruchu Ciągłego Pracy "4-brygadowym".
Wiecie gamonie, że w tym systemie możecie być zmuszeni co miesiąc o 12h dłużej?!
Takim jak Wy... każdy pracownik zamiast płacić będzie dawał "pochwały".
zdjecie uzytkownika
sams - 2015-12-01 20:30:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
olsa tylko do końca roku już nie ma ratunku dla tej firmy, wszyscy klienci z górnej półki mają wątpliwości co do tej firmy, po nowym roku będzie koniec olsy i 1700 osób pójdzie z torbami, to nie żart tylko realia tej firmy, włosi jak zawsze przeliczyli się z produkcją i niestety polegli wszystkie projekty zjeżdżające z Włoch mają po parę tysięcy produkcji w plecy i co oni myślą że Polacy to robole jak Chińczycy będą robić 7 dni w tygodniu bez przerwy, do czasu. Powoli ta łódź tonie, teraz już jest za późno las się pali a teraz próbują go ugasić niestety to koniec olsy, radze wam szukać fachowcy bo są tam tacy co potrafią dobrze pracować, czegoś stabilniejszego bo to nie żart toniecie
nie warto już tam składać podań bo firma plajtuje. Ja wiem że łudzicie się jeszcze ale bez szans dopuki są tam Włoskie gęby
zdjecie uzytkownika
czy - 2015-12-02 16:16:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy wie ktoś coś na temat paczek dla pracowników, które miały być odbierane rzekomo w Tesco? Nie mam na myśli 50-ciu zł dla dzieci.
zdjecie uzytkownika
kajko - 2015-12-03 19:30:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moim zdaniem głównym atutem który można wymienić w tej firmie jest atmosfera. Sam tu nie pracuje jednak z pracownikami miałem już nie raz możliwość się spotkać.
zdjecie uzytkownika
arafatek - 2015-12-05 20:09:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jaki upadek Olsy co ty pleciesz? ludzie nie beda pracowac 7 dni w tygodniu? a myslisz ze teraz ile pracuja? gdzie tyle zarobisz jak nie w olsie? w styczniu rusza oddział olsy w Dębnie wiec o jakim upadku ty mowisz gosciu? przestancie pieprzyc i sie wezcie za robote bo jak widac w olsie niektorzy za dobrze maja i nie potrafia uszanowac pracy. Zawsze mozecie isc na kase za 1200zł bez zadnych dodatkow za dni swiateczne, bez bonow i paczek. Co za nygusy! Są ludzie co robią po 12 godzin caly tydzien ba nawet po 16! i zarabiają i żyją......
zdjecie uzytkownika
Gość - 2015-12-07 13:57:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobrze gada, polać mu.
zdjecie uzytkownika
mzks - 2015-12-07 23:26:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanko Krystian dalej jest kierownikiem logistyki ?
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2015-12-08 11:32:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [czy - 2015-12-02 16:16:34]:
Za za bzdura...Olsa klepie kase na potęgę!!! Nie doczekasz się końca, w przyszłym roku jedyne co jest planowane to budowa nowej hali produkcyjnej...nie wiem kto pisze takie komentarze, ale wyglada na to że inna firma której Olsa zabiera pracowników...na pewno ktoś kto zupełnie niema pojęcia o stanie faktycznym finansów tej firmy.
Co do osób które szukają pracy:
Praca w Olsie nie jest łatwa...jest dużo stresu. Wymagania są wysokie ponieważ produkowane są tu tylne lampy do aut klasy premium, które są często głównym ozdobnikiem!! montaż jest trudny a estetyka zmorą. Jeśli ktoś nie boi się wyzwań niech próbuje, na pewno bardzo dużo się nauczy!! Takiej kasy nie zarobicie w naszym regionie chyba nigdzie! A z Gorzowa codziennie dojeżdżają autobusy! Pozdrawiam!
zdjecie uzytkownika
mzks - 2015-12-11 13:38:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanko Krystian dalej jest kierownikiem logistyki ?
zdjecie uzytkownika
kolo - 2015-12-12 15:36:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mzks - 2015-12-11 13:38:10]:
Tak jest.
zdjecie uzytkownika
jatyon - 2015-12-13 20:09:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca jak praca, miodów niema ,szacunek dla drugiego człowieka raczej średni na wypłatach co jakiś czas robią przekręty nie wypłacając w danym miesiącu całości wyrównuja na następnu miesiąc ale jeszcze później i to tylko jak się człowiek o swoje dobrze upomni.Jedyne co mnie zastanawia to czym się kierują wybierając na brygadzistki tak młode osoby .
zdjecie uzytkownika
Zdzisiu - 2015-12-13 22:45:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy jest tutaj jakiś aktywny pracownik, np. @kolo czy mi odpowiesz na pytanie, ile zarabia magazynier, byłem kiedyś u konkurencji (2 lata temu) ale nie wiem czy się coś zmieniło, miałem tam też umowę o prace, a tutaj jak jest?
zdjecie uzytkownika
Gość - 2015-12-14 10:39:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ktoś tu usuwa komentarze !!!
zdjecie uzytkownika
max demejdż - 2015-12-14 18:25:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na 3 zmianach + weekendy monter/montażystka zarobi 3k netto. Na 4ro brygadowce, tez z weekendami może 2.5k brutto.

To, że ktoś nie umie pracować i nie chcą go na weekendy brać, to już problem tych nieumiejętnych.

Nauczcie sie liczyć.

PS. Zatrudnieni przez posrednika zarobia i tak 20% mniej ;)
zdjecie uzytkownika
kot - 2015-12-21 23:55:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zależy jaki Krystian ? Dubczyński pracuje . Leszke kończy karierę . Dobrze może nowy który przyjdzie nie będzie takim patałachem .
zdjecie uzytkownika
Kfzh - 2015-12-22 15:21:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A kto za Leszke będzie a jego brat dalej jest ma wysyłkach ?
zdjecie uzytkownika
kimirsen - 2015-12-24 11:59:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Za K. Leszke jest ktoś z zewnątrz. Jego brat dalej jest koordynatorem na Wysyłkach.
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-12-29 00:11:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A dlaczego K. Leszke kończy karierę?
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-12-29 17:51:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bo był pazerny :)
zdjecie uzytkownika
uloa - 2015-12-30 01:07:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a teraz ktoś coś wie o pracy magazyniera? Podobno ciezko jest fizycznie, ale w sumie nie ma najgorszej pracy jeśli chodzi o typy zmian u nich, wszystko jest ustalane od razu.
zdjecie uzytkownika
gość - 2016-01-01 16:40:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
K. Leszke wyglada jak ćpun i do tego ma gadke jakby byl niedorobiony hahahahahaha
zdjecie uzytkownika
kimirsen - 2016-01-02 13:13:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca magazyniera ciężka? Zależy gdzie trafisz. Tu nie dźwigasz, więcej chodzisz. Bardziej sporadycznie jakąś skrzynkę max. 20 kg. Presja czasu, brak porządku, spychologia i kur..ca krzyczących brygadzistek u handler-ów. "Spinający" muszą wiązać palety - trochę klękania i schylania. Na wyładunkach zimą też różnie. Reszta nie ma tak źle.
zdjecie uzytkownika
zegoś - 2016-01-02 21:33:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czasem praca jako magazynier jest ciężka, no ale w przypadku gdzie możesz sobie pojeździć wózkiem to już jest lepiej, jest to pewne urozmaicenie podczas pracy.
zdjecie uzytkownika
kot - 2016-01-03 22:11:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
słyszałem ze teraz jak odszedł Leszke , to nowy gość ma usunąć 50 magazynierów bo góra twierdzi ze jest za dużo. Jak uda mu się ustalić cały nowy przepływ materiału to automatycznie będzie redukował ludność . Tak że Leszke był pajacem ale zobaczmy co ten nowy pokaże
zdjecie uzytkownika
ramzes - 2016-01-05 00:41:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wychodzi na to, że osoba która do tej pory firmą zarządzała, nie miała pojęcia o tym, jak powinien wyglądać skład pracowników. Szkoda ludzi, oj szkoda..
zdjecie uzytkownika
siwy - 2016-01-05 14:54:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co sie dzieje na tym magazynie?
zdjecie uzytkownika
miron - 2016-01-07 11:20:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tez jestem ciekawy @siwy bo krązyły opinie ze praca tam nie jest za cięzka, gorzej było z nerwową atmosferą. szukali kogoś w połowie grudnia, próbowałeś swoich sił?
zdjecie uzytkownika
kzks1 - 2016-01-10 00:20:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mam pytanie jak nazywa się ta brygadzistka co filimik o niej krąży po zakładzie ?
zdjecie uzytkownika
leszek - 2016-01-10 18:34:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Co ciekawe nadal szukają magazynierów, do pracy wystarczy tutaj gotowość do pracy w systemie 3-zmianowym i kurs wózków widłowych UDT WJ1. W sumie niskie wymagania, a umowa o pracę jest.
zdjecie uzytkownika
Gość - 2016-01-12 23:55:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jaki filmik?
zdjecie uzytkownika
but - 2016-01-13 14:45:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Gość, widzę, że ploteczki najwazniejsze :) Podziwiam, bo sądziłem, że w Olsie pracuje się dość ciężko (choć dobrze płacą) i szkoda czasu na zaglądanie na fora.
zdjecie uzytkownika
Zuzzzzik - 2016-01-16 20:49:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Plotki, ploteczki, plotunie... Utopić się można w nadmiarze wiadomości niektórych osób... Aż czasami żal jest to wszystko komentować...
zdjecie uzytkownika
212 - 2016-01-17 01:16:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiadomo, że praca nie należy do tej z cyklu najłatwiejszych, ale jest, a wypłaty przychodzą na czas, na co też nie można narzekać, ponieważ uwierzcie, że można gorzej trafić, a tutaj zatrudniają też na umowę o pracę
zdjecie uzytkownika
mmmmm - 2016-01-22 14:09:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co z pracą w biurze? Są tam jakieś przyjęcia? No i najważniejsze czy trzeba mieć plecy?
zdjecie uzytkownika
Bubu - 2016-01-22 14:34:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@mmmmm mają sporo ofert na tą chwilę, ale nie widzę nic, by szukali pracownika na stanowisko biurowe. Trochę głupie pytanie odnośnie tego czy trzeba mieć plecy. Nie, nie trzeba. Liczy się doświadczenie i kwalifikacje. Bo z tego co wiem stawiają na rozwój swojej firmy i dobrych pracowników, a nie na to, by znajomych zatrudniać.
zdjecie uzytkownika
wtryskarki - 2016-01-30 22:16:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ile zarabiają operatorki na wtryskarkach? Max ile można wyciągnąć
zdjecie uzytkownika
tak - 2016-02-02 00:34:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bubu - 2016-01-22 14:34:15]:
Proszę Cię nie kłam ok. W olsie kolesiostwo na pierwszym miejscu było i jest. Idź na magazyn do Pana Łukasz M. Brygadziści,specjaliści i kto go tam wie co jeszcze to jego kolesie. Reszta rzucana jest do najgorszej roboty chociaż mają więcej pojęcia o tej pracy od niego. Jedno jest pewne że na każdego nieudacznika przyjdzie czas;) ogólnie firma schodzi na psy chcą ciąć kasę za wszystko, to cie z wypłatą oszukają to co innego. Prawda jest taka że nikt kto ma troszkę oleju nie będzie robił za psi grosz a uwierz mi ze tak za jakiś czas będzie. pzdr
zdjecie uzytkownika
miruś - 2016-02-02 12:49:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@tak chyba trochę przesadzasz że zakład chyli się ku upadkowi. Jest on częścią wielkiej firmy która nie pozwoli na upadek. Poza tym szukają wielu osób do pracy, automatyków, elektromechaników i innych
zdjecie uzytkownika
Rrrrr - 2016-02-03 15:35:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Popieram ze olsa spada na psy i jest bankrutem. Dzieje się tam coraz gorzej ze przyjmuja do pracy bo nie ktorzy nie wytrzumuja tam presji od brygadzistek.
zdjecie uzytkownika
Rrrrr - 2016-02-03 15:35:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Popieram ze olsa spada na psy i jest bankrutem. Dzieje się tam coraz gorzej ze przyjmuja do pracy bo nie ktorzy nie wytrzumuja tam presji od brygadzistek.
zdjecie uzytkownika
uloa - 2016-02-04 14:59:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
presja jest zawsze z tego co wiem i wydaje mi sie, że spokojnie można z tym sobie poradzić, a nie rozpaczać. Też jako Technik narzędziowni masz całkiem spore premie jak widziałem.
zdjecie uzytkownika
czech - 2016-02-07 21:07:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ewelina z 58,,poszła na koordynatorke nowa brygadzistka juz jest,,ale będzie jeszcze jedna wioleta z masekponoć współ żądziła z eweliną
zdjecie uzytkownika
alosz - 2016-02-07 21:43:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [czech - 2016-02-07 21:07:21]:
a kto to jest ta wioletta?
zdjecie uzytkownika
Nnnn - 2016-02-08 06:09:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zapewne kolejny dupojad i lizus czrtoryjskiego jak kazda z kordynatorek czlowiek w miare dobrze pracuje a one podpierdzielaja zeby awansowac a szczegolnie uwazajcie na pania Karoline Ż z 55 dla kariery zrobi wszystko
zdjecie uzytkownika
Zuzzzik - 2016-02-08 16:18:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę, że niektórym osobom się bardzo nudzi skoro ciekawym zajęciem jest rozstrzyganiem na forum kto kiedy pójdzie na koordynatorkę. Jesteś bardzo bystra. Wykaż się swoją pracowitością na montażu to też Cię docenią. Nie jesteś trudno... Nie komentuj czegoś, o czym nie masz zielonego pojęcia i nie gdybaj co biorą pod uwagę żeby dana osoba awansowała. No chyba, że jesteś "Big brotherem" to już co innego :D
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: kilka małych rzeczy do zmontowania, kilka pytań i do pracy na drugi dzień
Pytania:
zdjecie uzytkownika
Dddd - 2016-02-09 11:23:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowalem w olsie to wiem jakie sa warunki a jak inne brygadziski robia i jak sie zachowuja pod zwgledem pracownikow na montazu i nie tylko tam. Jedna drugiej to by mogla noz w plecy bic zeby awansowac
zdjecie uzytkownika
mmmm - 2016-02-11 10:54:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w olsie pracuje juz msc i szczeze mowiac nie podoba mi sie tam. od paru dni mamy taki zapierdol ze szkoda adac i jak zwyke sama musze sobie z tym radzic

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Olsa Poland Sp. z o.o.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Olsa Poland Sp. z o.o.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert