logo Eurobook

Eurobook

Wrocław

Opinie o Eurobook

ona 2014-11-18 21:42
Do byłej pracownicy - tak wiem, ja też tam pracowałam bardzo długo i pamiętam stare czasy tak bardzo odległe od tego co z firmą zaczęło się dziać jakieś dwa lata temu. Właśnie problem tkwił w tym, że Michał jakby nie interesował się do końca firmą, nie było z nim kontaktu nawet w bardzo ważnych kwestiach. Ogólnie brak odpowiedzialności, a poza tym nieustanny brak porozumienia między poszczególnymi działami i brak konsekwentnych działań co następnie odbijało się na klientach, a przecież to oni stanowią o być albo nie być tej firmy. Marnowały się jednocześnie osoby, które naprawdę poważnie chciały traktować tę pracę i jednocześnie niepotrzebne były osoby, w które inwestowało się bezsensownie kasę, bo nic nie robiły. Ogólnie mogło być obecnie naprawdę nieźle, a tak jest wielki żal, niesmak i mnóstwo ludzi którzy być może nigdy nie odzyskają swoich należności i firma chyba już na skraju bankructwa. A niestety być może nie za Twoich czasów- ale niegdyś były pewne osoby na kierowniczych stanowiskach, które w dużej mierze przyczyniły się do położenia tej firmy a pieniądze brały - kiedyś w terminie. Generalnie współczuję i Michałowi i jego byłym pracownikom - nikt nie chciałby się znaleźć w skórze ani jednego ani tych drugich.
xxx 2014-11-20 12:14
Ja też współczuje M w tym roku nie będzie wakacji w Grecji i nowego motoru.
była pracownica 2014-11-20 16:08
Wy mu współczujecie? A nam już nie? Nie mamy za co opłacić czynszu,kupić dziecku butów na zime . Chyba nie wiecie jak to jest. Jest nam winien grube tysiące!
3
niezadowolony 2014-12-03 16:34
Hej czy macie może jakieś wieści na temat tego jak obecnie działa firma MS, bowiem mam problem ze ściągnięciem zaległego wynagrodzenia i nie wiem co dalej robić
1
była pracownica 2014-12-06 11:12
DO niezadowolony: nie tylko Ty masz problem z nim , nam również kasy nie wypłacił... Prokuratura myślę,że coś działa,bo już jakiś czas temu zgłosiłyśmy to tam. Zobaczymy,ale wiem co się z nim dzieje przynajmniej w jednym z odziałów,ale nie chce na forum takich rzeczy pisać.
1
niezadowolony 2014-12-10 13:56
ok, bo widzę że bez przymusu to dobrowolnie nie zapłacą nam, wiem że pip także podziałał ale na razie za bardzo nic z tego nie wynika bo ja i tak nie mam wypłaconego
2
była pracownica 2014-12-12 10:10
Dokładnie - trzeba działać... ja jestem bliżej niż dalej otrzymałam w tym tygodniu pisma z pip-u i już mniej więcej wiem co i jak. Pozdrawiam
2
Life 2015-01-27 20:51
ha ha ha Bzdura!!! Nie płacą pensji!!!!
2
Pik 2015-01-27 21:10
Ja też jestem oszukany. Krótko na szczęście pracowałem u M.ale zdążyłem się przekonać o tym że ważniejsze są samochody i motocykle niż zapłata pracownikom. Także otrzymałem list z PIPu. Czekam na sprawę w sądzie. Nie odpuszczę. Są jeszcze 2 inne osoby.
4
była pracownica 2015-01-30 11:30
Nam PIP pomógł...Oczywiście trwało to kilka miesięcy,ale udało się. Nie dawno odzyskałyśmy wszystkie nasze pieniądze. Reszcie życze powodzenia...
3
była 2015-02-17 11:34
czy eurobook jeszcze istnieje? kto tam teraz panuje, sęk i podstawione ludki którymi sie wysługuje ?
były pracownik 2015-03-07 12:41
no to ogłaszam koniec eurobooka !
1
klik 2015-03-17 20:45
Koniec czyzby seku zamknal swoj interes???
1
była pracownica 2015-03-18 12:03
jak to?? jednak koniec czy to tylko plotki? ktos coś wie?? jak tak to się wcale nie dziwie... :)
1
klik 2015-04-04 20:12
potrzebuję nowego adresu tej firemki, czy ktoś wie gdzie się wynieśli ?
była pracownica 2015-04-05 11:20
Główna siedziba jest w Poznaniu na ul.Trójpole 7a o to Ci chodzi?
klik 2015-04-05 17:57
już ich tam nie ma.
była pracownica 2015-04-08 11:25
Jestem w szoku... co się to porobiło... Sequ zawsze wychodził z "kłopotów" i to nie małych,ale że teraz się nie udało... hmm. Pozostaje dużo do myślenia teraz.
1
pika pika 2015-04-09 07:58
A na starołęckiej w poznaniu?
1
bjb 2015-04-09 10:59
dawno już ich tam nie ma ...zalegali z czynszem za biuro
1
była pracownica 2015-04-10 09:51
Obiło mi się o uszy,że przeprowadzili do Bydgoszczy... tzn nie wiem konkretnie czy do tego miasta.
(usunięte przez administratora)
1
była pracownica 2015-04-11 10:23
Administrator usunął link. wejdźcie sobie na eurobook.pl w zakładce praca po prawej stronie są wymienione miasta.(Bydgoszczy wcześniej nie było).
1
gyt 2015-04-12 07:49
była Bydgoszcz , miało tam powstac kolejne biuro ale jak to w eurobooku super ambitne plany przerosły nadęte ego seka
1
klik 2015-04-18 14:54
tyle lat siedzieli na trójpolu i podobno robili remont jakiegoś biura i tak nagle teraz by sie przeniesli? czy to tylko sciema i się likwidują?
1
uiyg 2015-04-27 10:19
klik ...co Ty wypisujesz ...ile lat na trujpolu ..raptem z 2 lata
generalnie siedziba była na starołęckiej i kościelnej , na trujpolu eurobook dogorywał
pika pika 2015-05-05 12:40
I co dalej nikt nic nie wie o eurobooku? Dzwonil tam ktos? Podobno firma dalej funkcjonuje ale to wszystko dziwnie smierdzi
była pracownica 2015-05-05 17:42
Ładne rzeczy... Ktoś wie coś konkretnego i pewnego?
vans 2015-06-25 19:38
nowa firma - stara lokalizacja starołęcka 18 poznań
była pracownica 2015-07-06 20:27
W firmie poza zmianą nazwy z Eurobook na PharmaBridge nic się nie zmieniło, ten sam syf i chroniczny brak pieniędzy na wypłatę dla pracowników, nie polecam!!
1
nghx 2015-07-07 22:55
nie polecam nawet przychodzić na rozmowę kwalifikacyjną. Obiecują jedno a robią drugie, nie ma znaczenia czy chodzi o sprzedaż, ankiety czy apteki.
2
sfs 2015-07-08 15:17
Sequ się nawet teraz chwyta aptek:D taaa dobre,powodzenia...Chociaż słyszałam,że jakiś nowy prezesik jest.
1
kju 2015-07-15 10:16
tragedią jest pracować u Sęka!
kessler 2015-08-11 15:39
Nie tylko u seqa, KK i MR są należą też do zarządu spółki, są takie same jak Pan MS
ktoś 2015-08-30 20:24
niedługo miast na mapie Polski zabraknie. kolejne biuro kolejna porażka. tylko kto zarobi na ludzkiej naiwności ?
1
unikajEB 2015-08-31 14:55
Niezależnie od tego czy będzie to Poznań, Sopot, Wrocław, Łódź, Oświęcim, Skórzewo, Plewiska czy Dąbrowa Górnicza nic z tego nie będzie. Polecam omijać tą firmę dużym łukiem.
1
dnototal 2015-09-17 17:17
ale na wakacje na morzem śródziemnym to stać prezesostwo
1
dromader 2015-10-05 00:21
kanclerz czytam Twoj komentarz kolejny raz i ni cholery nie rozumiem o czym Ty piszesz, co ma pomysł na biznes z oszukiwaniem pracowników ? no chyba że to jest własnie pomysł na biznes?
logoska 2015-10-19 20:20
Dokładnie, ich pomysł na biznes to dokładnie to o czym pisze dromader, dotyczy to też klientów eb
Kejt 2015-10-22 15:22
W Poznaniu na Ul. Trójpole 7A dawno ich tam nie ma.
Mało tego, przedwczoraj przyszła mi faktura do zapłaty wystawiona w czerwcu br,( pomijam fakt, ze ja zadnej umowy na reklame z ta firma nie zawierałam) w ciagu tygodnia Pani z rzekomego Eurobook dzwoniła do mnie 3 razy nakazując natychmiast zapłacic fakture. Na fakturze nie ma żadnego nr telefonu, imienia, nazwiska jest tylko numer Konta w Banku oraz email, który tak naprawde nie istnieje. Na Częśc numerów eurobook zanelezione w internecie nikt nie odpowiada, a na częsc wybija, ze nie ma takiego nr!
To jakas Parodia!
2
jaaaa 2015-10-27 10:32
do KESSLER : Chyba z Tobą jest coś nie tak,pracowałam tam i wiem ze jest masakra sądy inspekcje pracy itd. Więc się nie wypowiadaj co słyszałeś,bo przez takich ludzi jak oni czyli zarządzik my pracownicy nie mielismy za co przyjechac do pracy czy wykarmic rodziny.
1
wizazu 2015-11-12 09:30
kessler, w odpowiedzi na Twoje zapytanie - warunki zatrudnienia całkiem dobre, ale szkoda że tylko na rozmowie, jak dostajesz umowę to wszystko się zmienia. Możesz dowiedzieć się ciekawych rzeczy - to jakie masz zainteresowania, np. jak nie wiesz jak wygląda kontrola z PIP. Tak na prawde jest to dobre miejsce aby się zadłużyć.
pracownik 2015-11-17 10:01
hahahahaha premie dużą!?!?!? hahahaha nawet jeśli jakąś dostanie to w co najmniej 10 ratach!!! podstawę to samo więc pensja na 20 rat! Wiem co mówię pracowałam tam!! Co z tego ze zarabiałam 2tys-3 tys jak nigdy nie miałam normalnej wypłaty!! zawsze tylko " nie ma wpłat " ( a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] były) i do reki 200 zł żeby mi gębę zamknąć . LUDZIE DAJCIE SPOKÓJ MAJĄ W CHOLERĘ DŁUGÓW I NIE SPŁACAJĄ ZALEGŁOŚCI WIEC ODSETKI ROSNĄ!!!
wizazu 2015-11-21 22:30
@bingu - trochę źle się rozumiemy, chodziło mi o to że na umowie masz pięknie napisane wszystko, natomiast nikt poza tobą z niej (umowy) się nie wywiązuje. Stąd czytać ją możesz milion razy, jednak to nie zmieni podejścia zarządu, który czeka na okazje żeby Cię wykorzystać.
Odnosząc się do reszty komentarzy.... zaangażowanie, determinacja w dążeniu do celu i praca na premii, tak! wszystko to jest ważne i cenne, ale wtedy kiedy dostajesz cokolwiek w zamian (mówię o szacunku do pracownika, dotrzymywaniu słowa i oczywiście przelewach). Niestety w tej firmie tego nie ma.
kunta kinte 2015-11-22 08:21
ja też lubić eurobooka , oni czasami dawać wypłatę ... tak raz na kilka miesięcy
1
ńiwz 2015-12-10 15:38
"wicja" zdecydowanie, nigdzie nie jesteś w stanie nauczyć się takiego obycia z klientem jak tutaj. Nie wiem skąd takie wnioski, ale chyba firmę mylisz. W mojej opinii nie ma co nawet na rozmowę kwalifikacyjną iść.
ktoś 2016-01-19 11:17
a szukali tak przez ostatnie kilka lat kogoś innego niż telemarketera? o czym to świadczy ?
liam-e 2016-01-25 14:49
pod pojęciem "telemarketer" w przypadku tej firmy kryje się sporo rzeczy, oprócz sprzedaży również windykacja klientów, robienie z siebie głupa jak dzwonią instytucje szukające szefa itp. szczerze odradzam aplikowanie do tej firmy.
fenkuł 2016-03-29 20:47
powiem wam, że oferta nie wygląda mi zachęcająco.. Pisane ciurkiem, słowo po słowie, trzeba się nieźle wczytać. Podobno te produkty łatwo się sprzedają, taki plus :)
kiedyś tam pracowałem 2017-03-08 01:12
Czy udało się Wam wyegzekwować jakieś należności od Eurobook/Pharma Brigde? Czy prezesi tych firm jeszcze działają? Mam nakaz ale zastanawiam się jakie są możliwosci odzyskania zaległego wynagrodzenia
agawu 2017-03-17 22:01
Po pierwsze - wpisy dotyczą w większości oddziału firmy w Poznaniu! (lokalizacje były 3: ul. Starołęcka 18, później ul. Poznańska, kolejne to ul. Trójpole 7a, ostatnio byli ponownie na Starołęckiej 18 - tak jak z poprzednich lokalizacji prawdopodobnie zostali wyeksmitowani...)

do "kiedyś tam pracowałem" - niestety mam podobnie, obawiam się że nie ma szans na wyegzekwowanie zaległego wynagrodzenia... znają się na rzeczy, wiedzą jak się ukrywać. Aktualnie figurują pod marką PharmaBridge i kto wie czy jeszcze nie jakąś nową...

Dla osób poszukujących pracy: dobrze wczytajcie się w opinie na tej stronie. Ja bardzo żałuję że nie widziałam ich wcześniej, nie popełniłabym błędu rozpoczęcia u nich pracy.
Zostaw swoją opinię o Eurobook - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eurobook