brak logo

Linter

Wolbrom

Opinie o Linter

grot123 2017-05-10 18:02
Zgadzam się firma w miare ok tylko emerytów wywalić przyjąć młodych i pokarzą ze są dobrymi pracownikami a te brygady starych pierdzieli co też popijają na Boryni wywalić w cholerę nieroby jedne czy Pan Prezes tego nie czyta że nic z tym nie robi i pozwala psuć opinię firmy która jest Ok
5
kawuka 2017-05-11 09:18
Dzieki za opinie fajnie ze napisaliście
pracownik 66 2017-05-11 15:06
Firma w miarę ok lecz zarobki to niezbyt za pracę na dole 1700zl i kartki za 30zl troche by się wstydzili no cóż wiedzą ze i tak ludzie przyjdą bo co mają siedzieć na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w domu lepiej coś robić lecz niech pamiętają że dzieki ludziom istnieją i jeśli tak będą płacić to może ludzie się zbiorą i nie zjadą to wtedy na kopalniach dostawy stać będą i firma pójdzie na zielona trawkę i co wtedy ktoś się nad tym zastanawia ze ludzie zjednoczeni mogą wywalczyć leprze warunki plac dla siebie a nie tylko dla wybranych pracownicy pomyślcie nad tym i zróbcie coś z tym a będziecie godnie place i tak można nawet firmę postawić pod mur by było lepiej my pracownicy albo oni co nas nie doceniają wiec to moja opinia i nie piszcie tak czy siak tylko dbajcie o swoje co więcej dodac co do firmy pozbędzie się emerytów może ktos jeszcze sie znajdzie odważny co nie będzie tylko plakala i powie jaka jest prawda !!
4
Wilst 2017-05-15 11:29
Witam chce sie przyjac na brzeszcze ??oplaca.sie czy raczej uciekac?
1
Olek 2017-05-16 19:53
Firma do bani pod wpływem plac to naprawde jakaś kpina a te kartki to banal dają po dwóch albo po tygodniu
2
xyz 2017-05-19 10:42
Trzeba mieć 21+ lat żeby zjechać na dół (Brzeszcze)?
1
Luki 2017-05-20 19:46
Witam
Jakie zarobki w przodku? 3500 da rade wyciagnac? Po ile sa kartki?
1
dsacxz 2017-06-03 01:13
Kiedys to się do 4500 dobijało, nie wiadomo jak teraz kartki po 34 zł chyba na przodku, na odstawie chyba 20.
pracownik 2017-06-11 11:14
To ja dodam swoje. Dzień po wypłacie myślałem że mnie ktoś okradł bo to było nie możliwe.
Sprawdziłem i jednak się stało. Cały miesiąc na 18/nocke i dodatkowo 4 weekendy i wypłata
2100 pe el en ów. Nic dodać nic ująć
6
Linterowiec nowy pniówek 2017-06-12 19:00
Pracownik na której kopalni pracujesz? I przodek czy odstawa główna? ja po 2 miesiącu 2860zł i 720kartek z 3 sobotami na odstawie.
RadM 2017-06-16 14:53
Zofiówka !!! No to teraz oświecę co nie których TIKO - Tajny Informator Kierownika Oddziały tzn. kalfaktor Pan Przemysław Stokłosa 1400,00 PLN samej premii konfident KPP tzn pajaca Borkowskiego który jest na warunkowym zwolnieniu z ZK na każdą zmianę podesłał swoje konfidenta płacami skłóca załogę chłopali po 4ry soboty robią i po 30,00 zł premii mają za cały msc pracy a ten pajac płaci tylko takim szmatom jak Pan Stokłosa który patrzy przy wyjściu z szybu kto wyjechał z temperaturą omijajcie Zofiówkę szerokim łukiem dopóki nie zrobimy porządku z tą hołotą czyli Borkowskim i Stokłosom kalfaktorem który w kupił się w łaski przywłaszczając sobie cudze mienie tzn innej firmy 3BKS 6t na nic potrzebne na odstawie... tyle ułamka prawdy o firmie Linter na Zofiówce ,a co najlepsze Pan Prezes na w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wszystkich jak i cały Maj bo mają nas za idiotów do robienia pieniędzy i zarabiania na premie szmat i pociotków
4
IreK 2017-07-02 12:36
GPS chcesz coś napisać to wytęż ten pusty łeb konfidencie Linterowski !!!
TDI 2017-07-07 22:52
GPS napisał , co tu tak śmierdzi ON to Ja się pytam wy złodzieje Linterowskie czym tak śmierdzi morze pani G z kroku tak wali
1
A4 2017-07-07 22:57
Dobrze mówisz TDI złodzieje i jeszcze raz złodzieje
GPS 2017-07-07 23:05
To już koniec, nie mamy nic, pozakładali GPS-y musimy isć HaHa dupo włazy
1
KMI 2017-07-09 11:28
Ale się dzieje, Gosia kó..a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wszystkich powiedział GÓROL czyli pan Leszek . Macie za swoje wy złodzieje Linterowskie
Rob 2017-07-12 15:14
Koledzy wiadomo każdy chce pracować ,a jak już podejmie się tą pracę to chce za tą prace mieć godnie zapłacone normalne logiczne podejście pracownik oczekuje od pracodawcy ,a pracodawca od pracownika.Niestety nie w tej firmie za cały msc pracy na zmianach z dodatkiem nocnym bez siedzenia na obsłudze czyli na konkretnych robotach 1690, zł bez dniówek świątecznych czy to jest normalne wynagrodzenie pracownika dołowego i teraz jak ktoś ma się motywować takim zarobkiem do normalnego podejścia do pracy ? Praca z weekendami to też wielka porażka 4ry week i zero premii a jak jest to max 40zł czego nie można powiedzieć o świętych krowach pociotkach na których się pracuje i którzy mają min 1000 zł premii znam ten problem z autopsji. Nastał czas rozglądania się za nową pracą.Pozdrawiam tych co nadal pracują w firmie Linter Mining i życzę im odwagi w poszukiwaniu nowej pracy a osobą którzy mają chęć podjęcia pracy ww. firmie odradzam bo będziecie żałować jak się opamiętacie po paru może latach w jakiej firmie pracujecie i jakie w tym czasie były min składki odprowadzone do króla ZUS-u ;)
3
Gor 2017-07-13 05:14
Dajcie sobie spokoj z ta firma. Na boryni urlopy wrzucaja bo polowa odstaw jest zatrzymana.
2
Fffff 2017-07-17 17:02
Jestem właśnie po rozmowie w Brzeszcze. Chyba się zdecyduje. Obiecali że poniżej 2500 nie zejde oczywiście plus kartki to nie powinno być tak źle co myślicie?????
Iza 2017-07-23 12:12
@Fffff jak wyglądał w twoim przypadku proces rekrutacji, który przeszedłeś w Linter? Możesz dokładniej opisać, czego się można spodziewać? Inne osoby poszukujące zatrudnienia na pewni skorzystają z każdej praktycznej porady.
Luki 2017-07-25 17:26
Witam. Jak wygladaja obecnie zarobki na brzeszczach ?Ile mozna zarobic w przodku? Sa teraz przyjecia?
pozdrawiam
1
brzeszczeslkg 2017-07-27 10:11
Z tego co jest wywieszone w ich kantorku to dalej poszukują pracowników. Z paroma osobami z lintera gadałem i rzadko kiedy poniżej 3000 schodzą( bez bonów).
Luki 2017-07-27 17:17
A powiedz mi gdzie trzeba jechac skladac CV ? Do siedziby czy lepiej bezposrednio na kopalnie brzeszcze do tego ich kantorka?
pozdro
pracownik1986-86 2017-07-27 18:24
Knurów !!! pracownicy otrzymują wynagrodzenie miesięczne średnio 2 000 zł trzeba liczyć się z tym aby przepracować min. 4 - 5 weekendów tak zapewnia KPP - PS.
Gdzie czas wolny dla rodziny?
4
Kombajnista23l 2017-07-28 13:34
moje pytanie dla pracownikow na Brzeszczach ile idzie wyciagnac w przodku lub na kombajnie kartki premie itp ktos obeznany a nie info wyssane z du...
Paweł 2017-07-28 22:26
Tu są opinie o Linter Wolbrom a nie o RYLACH nie robach
Adi 2017-08-01 04:38
Gdzie ma siedzibe linter?
alwaro 2017-08-01 09:10
Dajcie spokoj na pniowki kpp tylko kabluja uwala premie jak tylko moze jeden sztygar jest tylko normalny pelen szacunek dla goscia dla sztygara majdy reszta to chamy i ten kierowniczek J.W syf i smrod
Do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z tym linter mining 2 czysty gnojok
alwaro 2017-08-01 12:19
Wodzislaw slaski 1 maja 16f ale daruj se adi choc do azis na czechy pracuje tam w havirov juz rok wyplaty ponad 3 tys niebjest zle
Młody górnik 2017-08-02 12:23
Witam, mam zamiar się przyjąć do Lintera, mam propozycję na główną odstawę na Pniówku lub Borynia, orientuję się jak tam z zarobkami i czy warto, jak atmosfera itd
Przodkowiec zofiowka 2017-08-08 14:00
Panowie czytam opinie mądre mniej mądre głupie bardzo głupie .. co do pracy .. hm to zalezy czy Odstawy czy Przodki ..
na zofiowce faktycznie jest lipa lekka jesli chodzi o zarobki ludzi z odstawy ..robie z Nimi i wiem jak mowia ... rozbierznosc jest ogromna od 1800-3500 zależy kto !!! !! !!! i ile świątecznych zrobia
sa tacy co zorbia 3 swieta i maja 2100 sa tacy co zrobia i 7 swiat maja 3000.. i ta ich premia .. po 30-60 zł miesiecznie no masakra ale tez za taka robote co robia .... nie wnikam
co do przodka ..... inna bajka tak robi sie na metry metry sa sa pieniadze !!!! !!! i to nie male !!!! przodowi kombajnisi moga podejsc pod 4.800 nie ma poblemu + kartki po 34 !!!
przodkowcy poza przodkiem zalezny od roboty co maja zadane ale tak slusznie maja od 2800-3800 mga zarobic ale jak mowie sa metry jest kasa metrow brak kasy brak
młody 2017-08-12 16:18
Ile trzeba mieć lat zeby iść na dół 21 bo znam takich co mają po 19 i pracują pod kopalnią kampania weglowa
Iza 2017-08-13 22:15
W takim razie od czego zależą te premie @przodkowieczofiowka, od doświadczenia, umiejętności czy może stażu pracy w firmie? Rozbieżności, które podałeś są dość duże, więc na pewno przyda się wyjaśnienie w tej sprawie.
luki 2017-08-23 15:47
Są przyjecia na Janine, potrzebuja sporo osób. Najlepiej zadzwonic i umowic sie na rozmowe, ja byłem na rozmowie w Jaworznie, maja swoje biuro na Piłsudskim
Iza 2017-08-24 06:56
@luki a o przyjęciach na jakie stanowiska mówisz? Jaką ofertę przedstawiono Tobie?
Luki 2017-08-24 16:24
Górnik, ślusarz, elektryk, górnik kombajnista, strzałowy. Kartki 37 zł za zjazd i 3000 netto, a jak bedzie to sie okaze 10 - tego na koncie :)
szybki 2017-08-25 11:45
przerobilem w linterze miesiac w tym 7 czerwonych dostalem 2900plus kartki niema szalu ale jak do tej pory to najlepsza firma na knurowie
Iza 2017-09-02 18:33
A czy oprócz zarobków Linter daje coś dodatkowo, jakiś socjal, dopłaty, bony, itp. @luki, @szybki? Wynagrodzenie może rzeczywiście nie jest aż tak adekwatne do obowiązków ale może w tych dodatkowych rzeczach firma nadrabia?
pracownik1986-86 2017-09-05 21:57
@kawuka - może i najlepsza firma na Knurowie ale aby zarobić trzeba się naj.... warto dodać, że pracują weekendy na okrąglo min. 4-5 świąt.
Pracowałem na Knurowie w Linterze, Nadsztygar konkretny ale zmierzły o wszystko się czepia, min. 4-5 świąt czerwonych wtedy może da zarobić w przeciwnym razie bez szału.
ODRADZAM PRACĘ W LINTERZE NA KNUROWIE
Luki 2017-09-08 04:41
Iza
Wybierasz sie na kopanie ze sie tak dopytujesz?
Z tego co mi wiadomo są tylko kartki, ale jak sie myle to mnie poprawcie
Iza 2017-09-10 19:56
@Luki, jestem na forum moderatorem i dlatego dopytuję o takie rzeczy, które mogą umożliwić innym podjęcie pracy w Linterze. Rzeczywiście przydałyby się na forum inne opinie dotyczące benefitów skoro nie masz pewności co do ich ilości.
Luki 2017-09-18 10:59
Napiszcie jakie sa jeszcze dodatki w Linterze?
Kruger 2017-09-19 11:46
dodatki ? jakie dodatki !!! człowiek ma tyrać tyrać i jeszcze raz tyrać najlepiej wszystkie weekendy, a i tak się nie doliczy wypłaty brak wszystkiego nawet ubrania robocze to śmiech na sali taki szajs. Premie zapomnijcie tylko dla przydupasów dozór zniewieściały wypadku najlepiej nie głosić bo już nie zarobisz zresztą i tak nie zarobisz wypłaty na poziome najniższej krajowej , a z weekendami nie wiele lepiej tragedia nie polecam tej firmy na szczęście są przyjęcia do PGG i firma ta zostanie w skarpetach ze swoimi młodzieniaszkami co są już z 15lat na emeryturze ,a dalej udają sprawnych łezka w oku się kręci ,ale co tam jak kopalni płaci firmie za sztukę ,a nie za fachowca dlatego przyjmują kogo popadnie stary,młody,ślepy,kulawy,alkocholik,narkoman,bezdomny jeden wielki tygiel i szacunek za odwagę lekarzowi który daje takim starym piernikom zdolność do pracy na dole kopalni...
Luki 2017-09-21 10:09
Kruger, a na jakiej kopalnia teraz pracujesz?
Kruger 2017-09-21 15:38
do Luki już na szczęście nie pracuje w tej firmie szkoda tylko tych lat przepracowanych w Linterze , a pracowałem na Borynii i Zofiówce obecnie PGG ;)
luki 2017-09-21 16:16
Ja zaczynam na Janinie, zobaczymy jak bedzie. Jakie zarobki w PGG ?
Kruger 2017-09-21 16:21
zarobki no jak na kopalni niebo a ziemia to nie jest firma ;)
Luki 2017-09-21 16:33
Pochwal sie ile mozna zarobic? Jakie sa dodatki?
1
Iza 2017-09-28 13:20
Też starałam się o to dopytać @Luki, ale opinie są na ten temat strasznie skrajne. Niektórzy twierdzą, że nie ma tak naprawdę nic, a inni, że po przepracowaniu jakiegoś czasu można liczyć na jakieś dodatki. Czy ktoś pracujący w Linterze może to potwierdzić?
1
WWW... 2017-10-12 20:33
MÓŁY do roboty się wezcie a nie dodatki
1
Zostaw swoją opinię o Linter - Wolbrom
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Linter