brak logo

Linter

Wolbrom

Opinie o Linter

jacek 2016-03-14 08:43
Jak na zarobki to przodek mało zarobił. Niby zarobki skoczyły ale zabrali kartki jedno wchodzi w drugie więc wypłata bardzo słaba.
linter 2016-03-15 21:24
Nie przedłużam umowy z nimi z kolegą . Bardzo słaba wypłata.
1
klefel 2016-03-23 10:16
Ludzi w tej firmie mają za nic sponiewiera cię I wyrzuci jak mokrą szmatę.
2
zozol 2016-05-10 20:00
<got> ty jestes jeb*nięty, ja zakończyłem współprace z tą firmą w pażdzierniku 2015 i nie żałuję poznałem "świat podziami".ale pod koniec pracy czyli od września 15' była wypłata =1800 zł. ewentualnie jakis dodatek za nocki. a słuszałem że teraz tylko najniższa krajowa, a reszta "do łapy"(300-400zl)"

Ps.
wcześniej ok. 2600-3400 zarobki
jak_poznać_prawdę 2016-05-11 09:39
Zwracam się ze szczerą prośbą do osób które mają prawdziwe informacje na temat firmy, oraz informacji na temat możliwości zatrudnienia, jak również informacji na temat możliwości zarobkowych.
2
Zenek 2016-06-14 10:30
Widzę że każdy pisze o innym linterze. To jest holding wiec piszcie że chodzi o LinterS.A. , Linter Tour, Linter Mining, Linter kwadro czy PRG Linter ?
kaki 2016-06-27 13:42
Jak wygląda aktualnie sprawa zarobków na zakładzie w Łobzowie?
1
Rr 2016-07-06 16:40
Z czego warto się przygotować idąc na rozmowę o prace do Linteru ? Ma ktoś własne przeżycia? Nie chodzi mi tu o prace dołową na przodku etc.
Pozdrawiam
buba 2016-07-08 15:08
na start umowa 3 miesiące i 1850 brutto + 100zł premii, potem umowa na dłuższy okres i 2200/2300 brutto + 200zł premii
2
Normalny 2016-07-17 15:56
Nie wiem jak na odstawach, ale na przodkach w Linterze można nieźle zarobić. Sam pracuję ładnych kilka lat i nie narzekam. Na przykład na Staszicu w ostatnich miesiącach zarobić można w przodku ponad 4-tysiace .Jak na obecne czasy całkiem nieźle. Z tego co wiem firma poszukuje ludzi do roboty, bo wygrali przetargi w Jaworznie i na Brzeszczach.
1
Kandydat 2016-08-03 22:03
Prawda to, że za niedługo zaczną się przodki na Brzeszczach i Piłsudskim? Będzie można liczyć na przyjęcie za fajne pieniądze.. Słyszałem, że jak na dzisiejsze realia nawet dobrze tam płacą... Ktoś potwierdzi? Rejon Libiąża, Brzeszcz, ewentualnie Jaworzna??
Bzugol 2016-08-07 19:42
a jak sytuacja na staszicu dozor zarobki i atmosfera bo w piatek mialem telefon i niewiem czy przenosic sie z BZUGU ??? dzieki za kazde info
alkohq 2016-08-19 17:24
Podobno Linter będzie wracał na Sobieski więc...
1
agro 2016-08-21 10:50
A co ze staszicem ? Zarobki, bo ponoc tam robota do konca roku warto się przenosić ?
alkohq 2016-08-23 15:26
nie powiem ci, sory...
cru9l 2016-09-21 15:15
a co w bzugu jakie sa zarobki bo sie zastanawiam zeby się zatrudnić?
b,sk 2016-09-24 10:41
morwa ta oferta wisi w sieci ale lest sprzed dwóch lat niestety
1
kozik 2016-10-27 21:53
No oto konkretna odpowiedź i zgodna w 100% aczkolwiek do jednego sie doczepie do atmosfery mi tam jest dobrze mamy swoją paczkę i jest spoko, faktycznie te pedałkarzyki są nie do ruszenia a tempaki że głowa boli pozdrawiam.
Piter 2016-12-12 09:56
Linter Mining omijać szerokim łukiem człowiek robi za 1700 zł plus 90 zł za sobote czy niedziele bonów za październik i listopad do dziś nie ma premie tylko dla pociotków i konfidentów dziś jest 12sty i nadal przelewu nie ma tak to prężna i stabilna firma nie ma tygodnia żeby ktoś się nie zwolnił .Sami chcemy zgłosić to firmę do PIP mobbing ,brak środków ochrony osobistej tzn. stopery ,maski tragedia.
To się dzieje na Boryni i Zofiówce ,ale co tam jak na Zofiówce jest KPP idiotą który spędził wakacje w ZK ;)
9
SUGowiec 2016-12-21 10:01
Witam.
Jak obecnie wygląda sytuacja w Waszej firmie na kopalni Brzeszcze? Jakie zarobki? Do kiedy macie umowy? Czy to prawda, że będziecie wykonywać "aż" dwa przodki? Pytam, ponieważ zastanawiam się nad przejściem do Was z SUG-u, w którym szanse na przejście pod Tauron wynoszą jakieś 1%.
2
zbuta 2016-12-23 16:57
Piter masz 100% racji ta firma tj Linter Mining to dno kartki dali tuż przed świętami, ale za październik pawulony do dzisiaj nie dostali kasy za listopad ale to inna sprawa z nimi. Firma powróciła na Jaworzno i ma debiut na Brzeszczach a raczej porażkę jest podwykonawcą Famuru i KPRGiSZ, wygrali przetarg na Staszicu, są przyjęcia jakby co ale to co proponuje KPP a rzeczywistość to dwie różne sprawy chodzi im tylko aby nałapać pracowników Na Brzeszczach KPP naobiecywał, że będzie kasa a wyszło jak wyszło sobota jak pisze Piter po 90 zeta, jak się ktoś chce uj.....bać za taką kasę jak w Biedronce to zapraszamy.
12
addk 2017-01-16 10:26
co sądzicie o Linter Mining bo planuje się tam przyjąć ?
mineralny 2017-01-26 00:10
jak wyzej , dno i omijac szerokim lukiem jeszcze jakie pytania z Pana strony ?
7
mod 2017-01-26 12:06
Linter Mining ta firma,ktora ma roboty na kopalniach JSW? Odstawe na Pniówku, chodniki i rozdzielnie na Boryni ? BO wyżej w kom byla mowa o jeszcze o jakims innym Linterze z robotami na Bogdane. Może to ktoś wyjaśnic ?
1
Gość77 2017-02-21 20:57
Firma to jedno wielkie bagno, zgłosić firmę gdzie tylko się da i dążyć aby zgłosili upadłość.
8
Foltyn 2017-03-14 13:37
Ja pracowałem 2014 oraz 2015 roku zarobki okej załoga i Pan Prezes w porządku wszędzie trzeba robić
chętnie bym wrócił z powrotem może mi się uda.
knurów 2017-03-20 14:43
wypłata w jednym kąsku umowa normalna kartki po 30 zł jak przerobisz miesiac bez chorobowego i bumel to zarobisz dobrze praca nie dla lebrów bo ich tepią firma jedna z lepszych w górnictwie ;)
1
kpp 2017-03-21 05:50
Tez tak słyszałem ze jedna z lepszych ale jak się człowiek nie przekona to nie bedzie wiedział aha jwdna z lepszych ale kiedyś dzis ponoć bieda z nedza ... Tak wynika z opowieść kolegów moich i was tu !
Gosc 2017-03-24 11:22
Czy są przyjęcia do serwisu ? Chodzi mi o wykonywanie złącz na taśmach .
Gdzie najczęściej są delegacje ? Dużo pracy w weekendy ? Jakie zarobki ?
zofiowek 2017-03-29 15:58
Dobrze to znaczy ile 3k i kartki bo dla mnie tyle to jest dobrze bez sobot ...
tomgór 2017-03-31 15:57
pracuje w linterze na brzeszczach od listopada jeszcze poniżej 3500 nie dostałem a to sa pieniadze po tyłach pięknego i kartki po 34 zł jeszcze z taką firma się nie spotkałem atmosfera tez w porządku jak dla mnie firma na 10/10
Polecam ją z czystym sumieniem
Pniówek Linter 2017-04-06 19:38
Witam omijajcie Linter mining z daleka! Oszuści i złodzieje proponowali 2200 + kartki(600zł). A przy pierwszym zjezdzie kierownik powiedział że dostaniemy 2200 z kartkami czyli pracujemy za 1600zł. Za te pieniądze nie opłaca się zjeżdżać na dół i jebać jak głupi. Sam pracuje ale zwalniam się jutro.
6
kawuka 2017-04-13 05:11
Jedna firma wiele oddziałów wiele opinii z przewaga na nie planuje sie tam zatrudnic na knurów właśnie wiec niewiem czy to dobry wybor ....
Pniówek Linter 2017-04-16 18:47
Zależy jako kto się przyjmujesz czy masz jaki kolwiek staż pod ziemią i jaki odział?
kawuka 2017-04-18 23:04
Jako górnik do przodka póki co ale głównie chciałbym dostać sie na kolejki podwieszane bo mam papier na to 3lata dolu .. Boje sie tego co tu piszą ze po 2,2 dostaja i to z kartkami w tym po 30 zl ...
kawuka 2017-05-05 15:18
Zagladam tu dziennie ale odpowiedzi brak dlatego sie wstrzymalem i zostaje w bzugu mialem iść na knurów ale ciezko żeby się wdupi!c w jeszcze większy syf .
Linterowiec nowy pniówek 2017-05-10 16:20
Witaj pierwszy miesiąc przerobiony w linterze 4 dni szkolenie 2 urlopy jeden płatny drugi nie. 2 dni wolne (święta). 2250+kartki 2640zł bez sobót itp... Także powinno być w drugim miesiącu o wiele lepiej z 4 sobotami :). Umowa na 2200brutto
kozik12 2017-05-10 16:23
Ludzie omijajcie z daleka tylko kable i lizusy jakos maja cala chmara ich tam jest chodzą se na rano i w kolki grają pija na dole każdy o tym wie ale są nie do ruszenia ciebie po zmianach ciepia jak szmata i nic nie załatwisz bo nie kablujesz a jak byś chcial z tempom wyjechać to wielka laska ci lizusy dziwnie chodzą i może być a ty się nie będziesz liczyć bo ktos musi na tych lebrow robic choc i są fajni ludzie to malo a emerytów to juz dawno powini wywalić i dać młodym się wykazać by firma mogla miec fajna opinie a nie takich buraków co tylko kasę biera za nic!
1
Linterowiec nowy pniówek 2017-05-10 16:31
Nikt cię nie zakabluje jak nie ma za co... Chyba że leżysz i chuja robisz. Robię na zmiany i jest mi lepiej jak tylko na ranki. A co tu więcej załatwiać? Nie masz temperatury to robisz proste. Emerytów wyjebać. :D
grot123 2017-05-10 18:02
Zgadzam się firma w miare ok tylko emerytów wywalić przyjąć młodych i pokarzą ze są dobrymi pracownikami a te brygady starych pierdzieli co też popijają na Boryni wywalić w cholerę nieroby jedne czy Pan Prezes tego nie czyta że nic z tym nie robi i pozwala psuć opinię firmy która jest Ok
3
kawuka 2017-05-11 09:18
Dzieki za opinie fajnie ze napisaliście
pracownik 66 2017-05-11 15:06
Firma w miarę ok lecz zarobki to niezbyt za pracę na dole 1700zl i kartki za 30zl troche by się wstydzili no cóż wiedzą ze i tak ludzie przyjdą bo co mają siedzieć na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w domu lepiej coś robić lecz niech pamiętają że dzieki ludziom istnieją i jeśli tak będą płacić to może ludzie się zbiorą i nie zjadą to wtedy na kopalniach dostawy stać będą i firma pójdzie na zielona trawkę i co wtedy ktoś się nad tym zastanawia ze ludzie zjednoczeni mogą wywalczyć leprze warunki plac dla siebie a nie tylko dla wybranych pracownicy pomyślcie nad tym i zróbcie coś z tym a będziecie godnie place i tak można nawet firmę postawić pod mur by było lepiej my pracownicy albo oni co nas nie doceniają wiec to moja opinia i nie piszcie tak czy siak tylko dbajcie o swoje co więcej dodac co do firmy pozbędzie się emerytów może ktos jeszcze sie znajdzie odważny co nie będzie tylko plakala i powie jaka jest prawda !!
2
Wilst 2017-05-15 11:29
Witam chce sie przyjac na brzeszcze ??oplaca.sie czy raczej uciekac?
1
Olek 2017-05-16 19:53
Firma do bani pod wpływem plac to naprawde jakaś kpina a te kartki to banal dają po dwóch albo po tygodniu
1
xyz 2017-05-19 10:42
Trzeba mieć 21+ lat żeby zjechać na dół (Brzeszcze)?
Luki 2017-05-20 19:46
Witam
Jakie zarobki w przodku? 3500 da rade wyciagnac? Po ile sa kartki?
dsacxz 2017-06-03 01:13
Kiedys to się do 4500 dobijało, nie wiadomo jak teraz kartki po 34 zł chyba na przodku, na odstawie chyba 20.
pracownik 2017-06-11 11:14
To ja dodam swoje. Dzień po wypłacie myślałem że mnie ktoś okradł bo to było nie możliwe.
Sprawdziłem i jednak się stało. Cały miesiąc na 18/nocke i dodatkowo 4 weekendy i wypłata
2100 pe el en ów. Nic dodać nic ująć
3
Linterowiec nowy pniówek 2017-06-12 19:00
Pracownik na której kopalni pracujesz? I przodek czy odstawa główna? ja po 2 miesiącu 2860zł i 720kartek z 3 sobotami na odstawie.
RadM 2017-06-16 14:53
Zofiówka !!! No to teraz oświecę co nie których TIKO - Tajny Informator Kierownika Oddziały tzn. kalfaktor Pan Przemysław Stokłosa 1400,00 PLN samej premii konfident KPP tzn pajaca Borkowskiego który jest na warunkowym zwolnieniu z ZK na każdą zmianę podesłał swoje konfidenta płacami skłóca załogę chłopali po 4ry soboty robią i po 30,00 zł premii mają za cały msc pracy a ten pajac płaci tylko takim szmatom jak Pan Stokłosa który patrzy przy wyjściu z szybu kto wyjechał z temperaturą omijajcie Zofiówkę szerokim łukiem dopóki nie zrobimy porządku z tą hołotą czyli Borkowskim i Stokłosom kalfaktorem który w kupił się w łaski przywłaszczając sobie cudze mienie tzn innej firmy 3BKS 6t na nic potrzebne na odstawie... tyle ułamka prawdy o firmie Linter na Zofiówce ,a co najlepsze Pan Prezes na w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wszystkich jak i cały Maj bo mają nas za idiotów do robienia pieniędzy i zarabiania na premie szmat i pociotków
1
Zostaw swoją opinię o Linter - Wolbrom
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Linter