logo General Electric Engineering Design Center

General Electric Engineering Design Center

Warszawa

Opinie o General Electric Engineering Design Center

Wyluzuj 2016-11-04 15:45
... jeśli wrócą to dobrze przywiozą doświadczenie, oszczędności i poprawia demografie. Dodatkowo dostana większe pieniądze niż siedząc cały czas w jednej firmie, kolejny plus dla budżetu. Po co tyle złośliwości w dyskusji? EDC to dobra firma, zmiana firmy tez dobra decyzja, nowa firma Warszawie (Tucana) świetnie bo to oznacza wzrost plac.
3
AlbertE 2016-11-05 13:09
"Inżynier" jest widocznie nierozwiniętym emocjonalnie frustratem, który zazdrości innym, że potrafią zdobyć doświadczenie za granią a on nie. Zresztą jego znajomość języka polskiego - cytując: "poprubuje". Żal komentować. Taka wsza forumowa co pluje jadem już od paru dyskusji wstecz. Współczuję jego współpracownikom. Dziwne, że nawet EDC chce go zatrudniać.
2
Tomasz 2016-11-05 14:41
@AlbertE Czemu się dziwisz?

Po pierwsze to gostek który od dawna siedzi w tej firmie może był nawet pierwszym z 200 albo 500 i ma plecy.
Po drugie wychodzą najgorsze cechy. Trafia go że ktoś mógł wyjechać i zarabiać więcej niż on.
Po trzecie mówiąc Synów Marnotrawnych pokazuje że czuje się jak ojciec założyciel tej firmy ewntualnie pełni jakąś ważną funkcję.
Po czwarte podważanie oficjalnych informacji i sianie dezinformacji ku chwale korporacji. Gostek miał albo ma coś wspólnego z mediami może po części jest to jego stanowisko w tej firmie.

Dla bardziej kumaty dobrze to ktoś ujął wcześniej Poziom Kielecki... jesli wiecie kogo mam na myśli...
7
prawie_jak_inżynier 2016-11-06 18:53
Człowieku, nie opowiadaj bajek, bo do edecu wróciła bodajże jedna czy dwie (dosłownie) osoby (i jest to może z 1-2% z tych co odeszli) i to bynajmniej nie dlatego że to taka super firma, tylko ze względów osobistych. Fakt faktem - wygodnie teraz pisać że "ludzie wracają" i formalnie nie ma się do czego przyczepić, można nawet roztaczać wizje że można tam wrócić jakby co ... kolejna zagrywka typu "na sztukę" która jak sie przyjrzeć z bliska okazuje się ściemą (tak jak wszystkie "szkolenia" (ważne żeby powstała jakaś lista z podpisami), owoce dla pracowników (przy dużym szczęściu można się załapać nawet na pół mandarynki na tydzień), imprezy integracyjne, kalendarze na nowy rok (mail z administracji ze jeden kalendarz jest na dwie osoby powinien być opublikowany i dostępny dla wszystkich zainteresowanych) itp itd. Oczywiście najłatwiej i najbezpieczniej zrzucić winę za te krytyczne głosy na tych co już w edecu nie pracują (może to sama Magda N, pewnie i ona była "za kiepska" i "nie poradziła sobie" i "teraz wylewa frustracje"). A prawie wszyscy którzy odeszli na hasło "edec" tylko się uśmiechają. Wbrew pozorom i nachalnej propagandzie edecowych Goebblesów można znaleźć ciekawą i dobrze płatną pracę dla inżyniera nie tylko za granicą, nie tylko w odmóżdzającym korpo.
21
szczurek 2016-11-09 21:50
z tym jednym kalendarzem na dwie osoby to na szczescie nieprawda jesli idzie o kalendarze edc, wiele niestety takich plot jak ta wlasnie tu lata na tym forum.

a co do kalendarzy tzw starego ilotu sie nie wypowiadam sie bo nie wiem
1
does not matter 2016-11-11 12:34
Czas pokaze jak sobie poradzi Tucana, w koncu EDC na poczatku to tez bylo tylko kilka osob. Poki co plany maja ambitniejsze niz onegdaj mialo GE. Wiosna 2005 roku (gdy pracowalo tam ok 130 osob) uroczyscie obwieszczono pracownikom, ze dalszego wzrostu nie bedzie.
6
keep_calm 2016-11-14 12:40
Kolego Inżynierze, ale skąd tyle agresji i frustracji? Kolega Inżynier chyba kompletnie nie wie o czym pisze. Widać kompletny brak zrozumienia tematu kim był Syn Marnotrawny. Kolega wróci do "źródeł" i poczyta trochę, zamiast takie banialuki wypisywać na forum. Życzę więcej spokoju i opanowania Koledze.
19
inżynier 2016-11-14 18:08
Czy inżynierowie EDC uczestniczą w projektach General Electric realizowanych w Polsce, np. instalacje dla elektrociepłowni we Włocławku itp, różne generatory dla Elektrowni Opole itp? Czy współpracujecie z zakładami we Wrocławiu i Bielsku? Jeździcie na budowy, do fabryk produkcyjnych, robicie inspekcje i audyty?

Chciałbym dowiedzieć sie, czy pracując w EDC da sie wyjść zza biurka i pooglądać to co sie zaprojektowało.
4
inzynier 2016-11-30 14:34
Jaka Tucana, czlowieku prosze cie. To jest firma krzak, za 2 lata jej nie bedzie. Na rynku rzadza wielcy gracze, takie firemki zatrudniajace 10 osob nie maja racji bytu. Wszystkie szybko koncza.
inzynier 2016-11-30 14:38
Ja wiem, ze to boli jak sie opowiadalo kolesiom w EDC jak to sie rzuci kwitem w korporacji i zarobi kokosy za granica, a potem trzeba wracac z podkulonym ogonem. I czesto do tego samego menadzera, co? Tak to juz jest, ze trawa zawsze niby bardziej zielona u sasiada, ale potem jak sie samemu pojedzie i popracuje troche to inaczej to wyglada.
Sam przerobilem kilka innych firm przed EDC to wiem co mowie. Za granica tez pracowalem i jakos nie tesknie.
inzynier 2016-11-30 14:42
Widze czlowieku, ze znowu wlaczyl ci sie wolny strumien swiadomosci.
Nie sciemniaj tutaj chlopaczku, ja osobiscie znam 6 osob, ktore wrocily do EDC po roznych epizodach (glownie zagranicznych), a przeciez EDC to duza firma i takich osob jest znacznie wiecej. I tak jak powiedzialem: bajeczki o "ciekawej i dobrze płatnej pracy dla inżyniera nie tylko za granicą" (pewnie w Tucanie, co? he he) mozesz opowiadac gimbazie na necie.
inzynier 2016-11-30 14:49
Nie wiem jak Energy, ale w Aviation gdzie pracuje jezdzi sie sporo. Audyty, work outy, kwalifikacje dostawcow, zaklady remontowe itd. W roznych miejsach w USA i w Europie.
AlbertE 2016-12-03 12:34
Ogarnij temat. Nie zapomnij dodać, że w aviation jeżdżą głównie z design teamu na wyjazdy do fabryk. Life Management, Stress Team, MAE (nie wspominając o PDE) i ludzie tym się zajmujący nigdzie nie pojeżdżą raczej. A w designie robota też często odmóżdżająca. Twoja cała gadka to jedna wielka reklama (a właściwie antyreklama jeśli tacy tam pracują). Ja przepracowałem kilka lat w EDC, dostawałem tam nawet nagrody za pracę. Rzuciłem EDC, pracuję na zachodzie Europy w fizycznej, lekkiej , przyjemnej pracy. Odłożyć mogę tyle co w EDC, praca jest od ręki, nie muszę się głowić o deadline'y itp. Uświadomie cie zamknięta głowo, ze nie zamierzam absolutnie wrócić do EDC. Cieszę się, że w końcu ich rzuciłem, i gdybym mógł rzuciłbym EDC nie raz a 10 razy.
14
bublozator 2016-12-06 14:24
Czy ktos z Was juz byl na rozmowie u swiezo otwieranej konkurecji w stolicy ?
Zastanawiam sie ile mozna krzyknac na rozmowie z 8 letnim stazem jako designer i site engineer ?
prawie_jak_inzynier 2016-12-06 20:16
Nie podniecaj się tak, bo się spocisz i ci się majty przykleją do pupy :). Całe 6 (sześć) osób znasz ? Nie wiem - gratulować czy współczuć. Wyszła frustracja kierownika niższego szczebla który nigdy nie wejdzie na wyższy jak widzę..."Wolny strumień świadomości " powiadasz ? Przynajmniej mam (i nie tylko ja) świadomość tego co się dzieje poza edecem i to mimo nachalnie powtarzanej propagandy. Na temat zarobków też nie ściemniaj, bo ja akurat znam więcej niż 6 (sześć) osób z edecu które w Warszawie lub okolicach zarabiają porównywalnie lub lepiej mając duuużo ciekawszą pracę, bez bzdurnych nasiadówek, niepotrzebnych tabelek, raportów, pieczątek, tollgejtów, wysiadywania do późna w nocy i całej tej śmiesznej otoczki która ma na celu tylko sprawianie wrażenia profesjonalizmu. "Projekty" wykonywane w edecu w 20 osób zamiast trzech też raczej o profesjonalizmie nie świadczą, ale pokazują poziom tej "firmy" i większości jej pracowników. No ale jak jeden potrafi tylko skręcać w prawo a drugi w lewo, to żeby wejść do sali na końcu korytarza w drugim budynku na pietrze to faktycznie potrzeba sztabu specjalistów by trafić na miejsce.
O ludziach zza granicy i ich opiniach nie wspominam, bo samochodu nie porównuje się z furmanką.
Tych co wybrali wyjazd i nie wracają też jest więcej niż 6 (sześć) osób, wiesz o tym? Masz tego świadomość?
EDC wytwarza pracowników biurowych, nie inżynierów i po pewnym przepracowanym tam czasie przestaje się być inżynierem - taki ktoś nie znajdzie lepszego zajęcia i będzie się kurczowo trzymał edecu.
Niestety dobre czasy w tej firmie to już przeszłość i wiedzą o tym wszyscy zainteresowani. Dlaczego nic się już nie wspomina o O&G ? Miało być tak super, nawet reklamy w telewizji były, a teraz te biedne sieroty przytulone przez inne "biznesy" wykonują najprostsze prace biurowe (kto mógł ten uciekł za granicę).... niestety - przykręcenie kurka z kasą z US pokazało jak jest naprawdę i kto jest kim.

A email o "jednym kalendarzu na dwie osoby" autorstwa Małgorzaty M. z czasów gdy robiła karierę w administracji jest jeszcze w paru skrzynkach pocztowych jako "perełka" i żadna propaganda tego nie zmieni.
17
zejdz na ziemie 2016-12-06 20:22
Nie uczestniczą w żadnych odpowiedzialnych pracach, bo wykonują te najprostsze. decyzje zapadają poza EDC, tutaj tylko się wciska przyciski z napisem "wykonać". Zapomnij o inspekcjach i audytach, od tego są mądrzejsi, ale oni nie pracują w EDC.
11
zszedlem_na_ziemie_ 2016-12-08 13:09
najgorsze w waszych krzywdzaych opiniach o edc jest to - ze sa tu rozne biznesy i kazdy z nich ma inna specyfike pracy plus inna jest odpowiedzialnosc inzynierow w edc, wiec nie da sie powiedziec jednym zdaniem ze w kazdym biznesie ge w warszawie jest tak samo ...
5
anty 2016-12-18 20:46
tylko się nie poplacz, ze tak ludzie narzekaja
12
pw_grad 2017-01-07 23:30
Piszecie, że w EDC są różne działy/tematy. Czy według was jakiekolwiek z nich są w takim razie rozwojowe/warte uwagi? Pytam z perspektywy świeżego absolwenta :)
3
BOP 2017-01-13 18:45
Jak tam trzyma sie subsea w edcu ? nadal jest brajt fiuczec jak to mowil zawsze naczelny wodz ?
Ja zmienilem biznes bo nie moglem sluchac juz tych obietnic bez pokrycia.
7
Zolo 2017-01-24 21:00
Tez miałem kieys podobna sytuacje w jedej korpo. Gadalem z laską z agencji ktora chciała mnie nakrecic na tamtejszego programistę java. trochę już w kodzie posiedziałem wiec powiedzialem, ze chce isc w architekturę i tylko tym jestem zainteresowany. Ona na to, ze firma jest absolutnie elastyczna pod tym katem, ze takich tez szukają. przyjechałem na rozmowę i okazało się, że nie ma mowy o architekturze. Po 10 minutach wyszedłem wkurwiony na firme i HRy. 2dni później pilem ze znajomymi i opowiedziałem historię oczywiście nie oszczedzalem epitetów po kilku browcach. Nowa kobita kumpla jak się okazało od paru lat pracuje w HR. chyba wzięła do siebie i przez 2h musialem wysluchiwac jak to wewneetrzne dzialy hr musza sprzatac brudy po niekompetentnych rekruterach z agencj, którzy prowadza po 30 rekrutacji i kazdą do innej firmy. Wiadomo, ze nic nie wiedza i nie pamiętaja kto czego wymaga. Gadaja ludziom glupoty, żeby zwiększyc szanse na zarobek bo dostaja kase za zatrudnioną głowę. Nie zebym specjalnie lubił HRy ale zdarzylo mi się raz czy dwa być w rekrutacji i gadac z HRem bezsposrednio z firmy który wiedzial oczym mowi. A kumpel niedawno zaczal w edcu i na razie nie narzeka. Może trafiles na jakiegoś posrednika co nie ogarnal tematu.
3
Inz mech 2017-01-25 17:55
Panowie
Ogolny problem z inzynieria polega na tym ze jest po stronie kosztowej.Zgadzam sie tutaj z kolegami ze to jest zawod ktory nie prowadzi do nikad,nie jest to atrakcyjna kariera pod zadnym wzgledem.Inzynier niestety jest tylko wyksztalconym robotnikiem.Bardzo zaluje ze zaczolem pracowac jako inzynier,praca nudna,brak perspektyw,finansowo slabo,teraz bym poszedl na medycyne.
Mam nadzieje ze uda mi sie z tego uciec
7
stud 2017-01-27 12:26
Zamierzam składać CV do EDC jakoś na początku lipca, ale póki co nie widzę zbyt wielu ofert dla inżynierów mechaników na ich stronie. Czy rekrutacja jest teraz wstrzymana? Kiedyś była cały czas dostepna oferta pracy na ogólne stanowisko inżyniera w razie gdyby nie znalazło się nic odpowiedniego dla siebie. Warto tam składać CV? Czy lepiej przekwalifikować się np. na programistę Javy? (trochę działam w tzm kierunku)
Inz mech 2017-01-29 13:27
Z inzynieria daj sobie spokoj,programista jest znacznie lepszym zawodem
5
Nie chce byc juz Inzynierem !!! 2017-01-30 20:38
nie chce Cie nie-pocieszac i zniechecac, ale ja juz od roku szukam totalnej zmiany zawodu, wlasnie jako programista (nawet sie zwolnilem z pracy inzynierskiej) i dalej nic. Mam wrazenie, ze jednak co roku wychodzi kilkanascie tys nowych programistow i jak masz blizej / po 30tki to masz b male szanse. dodatkowo ci goscie z IT w ogole nie maja pojecia czym sie zajmuje taki inzynier automatyk powiedzmy, wiec totalnie leja na twoje doswiadczenie.
Ja jesli bym szukal kogos na programiste Javy, to moglby przyjsc kazdy. Posadzilbym przed kodem, kazalbym sie wgryzc i cos zmienic / dopisac funkcjonalnosc. Jestem przekonany, ze inzynier poradzilby sobie z tym szybciej, niz jakas panienka po socjologii / kulturoznawstwie, jednak te glaby z IT dalej mysla, ze jak ktos juz zostal inzynierem, to sie nie przekwalifikuje na programiste. Dla mnie osoba, ktora programuje np w 30letnim turbo pascalu (ale nie zna klas) stoi wyzej od osoby, ktora nic nie programuje, ale rynek jest taki, ze jest to za malo. Jest po prostu duza konkurencja. Trzeba walczyc dalej i sie uczyc.
1
inzynier 2017-01-31 09:02
Super. To zbieraj dalej truskawki/zmywaj gary jesli cie to kreci satysfakcjonuje. Kazdemu wele potrzeb. A do Polski i tak wrocisz po pierwszym zamachu w twoim rejonie. Albo jak ci dzieciak pojdzie do szkoly i okaze sie ze w klasie jest jedyny bialy.
inzynier 2017-01-31 09:11
Uspokoj sie synku, napij sie meliski albo policz do 10 na glebokim wdechu. Ja wiem, ze prawda w oczy kole. Co do zakresu odpowiedzialnosci (przynajmniej w Aviation) to widze ze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wiesz co sie w EDCu teraz dzieje. I w sumie to dobrze.
Natoamiast kierownikiem zadnym nie jestem/nie bylem i nie zamierzam raczej byc.
Tymczasem wbrew temu co wypisuja to frustraci-hejterzy EDC ma sie coraz lepiej. Tak samo GE w Polsce: wlasnie podpisali deal z Morawieckim (nota bene w EDCu) o rozszereniu wspolpracy.
A studentom i ludziom zainteresowanym praca przypominam, ze wlasnie otwierany jest zaklad remontowy silnikow w Srodzie Slaskiej pod Wroclawiem (600 miejsc pracy). Psy szczekaja, karawana jedzie dalej.,
inny inzynier 2017-01-31 09:50
ja za niego moge sie napic i wziac kilka glebokich wdechow, ale nie mydl ludziom oczu i nie okreslaj ich flustratami, nie wazne kto co z kim podpisze, EDC, pozostanie podrzedna kreslarka autsorsingowa grupka, gdzie pasterze/kelnerzy z zagranicy przyuczeni do zawodu Wami rzadza.
1
Stud 2017-02-01 18:12
Odnośnie tej inwestycji w Środzie Śląskiej wiadomo czy będą tam jakieś stanowiska związane z MES? Widziałem, że póki co szukają kandydatów na asystenta mechanika lotniczego.
AlbertE 2017-02-01 20:33
Jesteś bezmyślnym trolem. Obyś ty nie przeprosił się z zachodem gdy zamkną EDC. Szefostwa stare (Magda, Rafał) już pożegnało się ze stołkami. Ewentualnie dobrze jest tobie mieć w Polsce znajomości w pośredniaku.
steal 2017-02-01 21:35
W Środzie Śląskiej będzie zakład remontowy, więc z dużym prawdopodobieństwem jedyni inżynierowie tam obecni będą zajmowali się nadzorem hamowania wyremontowanych silników.
2
c.ryback 2017-02-09 18:55
Byłem na rozmowie, HR miły, technicza też niczego sobie. Wcześniej krótka telefoniczna, zero odzewu po rozmowie; myślałem że się nie udało a tu telefon że chcą zacząć współprace od zaraz, 3k net. Podziękowałem, może innym razem ☺
5
inzynier 2017-02-10 08:21
Z dużym prawdopodobieństwem moge powiedziec ze nie wiesz o czym mowisz.
inzynier 2017-02-10 08:25
Casey Ryback, czyli kolejny troll internetowy:)
1) zaden normalny, stabilny emocjonalnie czlowiek, nie wypisuje w necie ile mu oferowali lub ile zarabia. W necie nic nie ginie.
2) nawet jesli ci tyle zaoferowali, Ryback, to znazy tylko ze jestes totalnym swiezakiem po studiach z zerowym doswiadczeniem. Tyle w temacie trollowania watku przez sfrustrowanych bylych pracownikow dorabiajacych w Rzeszy.
inzynier 2017-02-10 08:28
Predzej zobacze Lunapark Michaela Jacksona na Bemowie niz zamkna EDC. To po pierwsze.
Poza tym z tego co tu pisza ex-EDCowi trolle to przeciez czeka nas swietlana przyszlosc w Warszawie, nie? Juz Tucana inzyniering otwiera 500 miejsc pracy! Ludzie radujcie sie!
AlbertE 2017-02-10 13:35
Twoja głupota i pewność siebie mnie poraża. Trzeba ci przyklasnąć bo na konstruktywny dialog nie ma co liczyć: "Tak jest, EDC nie zamkną nigdy!! Nawet gdy Polska się skończy to EDC się nie skończy!!! EDC będzie do końca świata a nawet jeden dzień dłużej!!! Polska to też cudowny kraj przecież, a EDC to cud Polski i ósmy cud świata!!! Będą do Polski wracać z zachodu polacy, bo w Polsce nie będzie zamachów terrorystycznych - tak twierdzi " inzynier" więc można wziąć to za pewnik, że nigdy żaden zamach Polsce nie grozi. Tylko w Polsce trawa jest bardziej zielona niż wszędzie indziej!!! A wszyscy skruszeni emigranci na kolanach będą wracać do Polski i błagać w EDC o pracę nawet za stawkę jak na zmywaku w Anglii. Wtedy EDC chętnie ich przyjmie tak jak synów marnotrawnych. Pamiętajmy, że tak być musi bo takie są proroctwa "inzyniera" na najbliższą przyszłość!!"
2
inzynier 2017-02-10 21:32
Widzę włączył Ci się wolny strumień świadomości jak koledze kilka wątków wcześniej?
I tak jak wyżej: doradzam meliskę i uspokojenie oddechu, Einsteinie. Takie posty świadczą tylko o niestabilności emocjonalnej.
AlbertE 2017-02-11 00:32
"Wolny strumień , wolny strumień" - Kolejne powtarzane slogany forumowego trola. Taki z ciebie inżynier jak z wielu w tym EDC, więc pasujesz do tego cyrku tam.
Poza tym przypominam, że to jest forum na temat EDC a nie mnie.
Dalej nie komentuję, nie ma co karmić trola.
Adaś 2017-02-13 20:50
Co się stało z impreza karnawałową? Kol. Inżynier coś wie?
1
inzynier 2017-02-14 13:46
Odbywa sie w ta sobote. Z osobami towarzyszacymi tym razem. A co?
1
tATA 2017-02-14 14:04
A moge przyjsc z Mamom?
Srebro 2017-02-14 19:18
A gdzie ta impreza się odbywa?
3
inzynier 2017-02-15 13:54
Jeśli z nią sypiasz, to czemu nie. To tolerancyjna firma.
awiator 2017-02-16 20:31
będzie sprawdzane przy wejściu czy się sypia z osobą towarzyszącą ? czy wystarczy wcześniejsze zgłoszenie ? dowody trzeba mieć ?
edek 2017-02-18 20:25
Powiedzcie mi o jakim rzędzie zarobków można realnie mówić na rozmowie kwalifikacyjnej. Inżynier z 2 letnim doświadczeniem projektowanie SolidWorks. Studia budowa silników lotniczych. ~5k?
Powiem szczerze jestem trochę zaniepokojony negatywnymi opiniami na forum.
Adaś 2017-02-18 23:04
zaspiewaj 6.5k brutto choć doświadczenie bez szału.
inzynier 2017-02-21 11:04
Jak wiedze o potencjalnym pracodawcy bierzesz od hejterow z forum to raczej dorej roboty w zyciu nie znajdziesz.
Tomasz 2017-02-21 14:27
@edek Wystarczysz że pominiesz wszystkie posty i poczytasz posty inżyniera (Team Leader albo Manager) żeby wiedzieć z jakim podejściem i "szacunkiem" spotkasz się w tej firmie. Pozdro.
inzynier 2017-02-21 15:18
Po raz 3 powtarzam, ze nie mam nic wsplnego z zadnym kierownictwem. To, ze w waszych hejterskich umyslach ktos zaszczepil taka incepcje to juz nie moja wina. Natomiast co do szacunku to jak mowilem: 90% glosow tutaj to frustraci i hejterzy, ktorzy albo do EDC sie nie dostali albo ich stamtad wywalili bo byli za slabi, ewentualnie wyjechali za chlebem do Helmuta i po jakims czasie zderzyli sie z rzeczywistoscia. Wiec wylewaja tu swoja zolc i frustracje zamiast zajac sie czyms konstruktywnym w zyciu.
Nie podoba sie jednemu z drugim w EDC? Fajnie. Masz jeden z drugim prawo do wlasnej opinii. Tylko nie beczc tu jak baba, bo to nie przystoi facetowi.
Popracowalibyscie w tzw. polskim przemysle lotniczym 10-15 lat temu, to od razu by sie wam optyka zmienila. EDC to oaza cywilizacji. No, ale jak swiezak po studiach nie ma takich doswiadczen, to skad ma wiedziec jak zycie wyglada?
1
Adaś 2017-02-21 19:40
Przecież każdy rozumny inżynier wie że EDC jest jednym z lepszych pracodawców dla inzyniera w PL, ale z drugiej strony zaprzeczanie że EDC ma jakiekolwiek wady jest co najmniej śmieszne i rodzi podejrzenia że inżynier to wciąż nie wyleczony z "GE corporate attitude" manager niższego szczebla odpowiadający na każdą krytykę mantrą "nie podoba się to zmień pracę" :)
Po styczności z kilkoma takimi menagerami + wszechobecne brudy (nepotyzm - zatrudnianie współmałżonków, sprawa korupcyjna dyr Kajki, wieczne obiecanki, mobbing..) odechciało mi się użerać i po ponad 5 latach tutaj zmieniłem pracę na wrocławskiego konkurenta, nie dość że kasa na +++ to i atmosfera o niebo lepsza. Kilku moich kolegów także pracę zmieniło, zarówno na tę w kraju jak i za granicą i żaden nie tęskni za EDC. No ale jak się widzi tylko czubek własnego nosa i nie ma się żadnej innej realnej mozliwości zmiany pracy na lepiej płatną (bo np jest się po prostu cienkim) to się chwali co się ma i atakuje tych którzy widzą jakieś nieprawidłowości w EDC :)
9
Zostaw swoją opinię o General Electric Engineering Design Center - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie General Electric Engineering Design Center