logo General Electric Engineering Design Center

General Electric Engineering Design Center

Warszawa

Opinie o General Electric Engineering Design Center

inzynier 2017-02-10 08:21
Z dużym prawdopodobieństwem moge powiedziec ze nie wiesz o czym mowisz.
inzynier 2017-02-10 08:25
Casey Ryback, czyli kolejny troll internetowy:)
1) zaden normalny, stabilny emocjonalnie czlowiek, nie wypisuje w necie ile mu oferowali lub ile zarabia. W necie nic nie ginie.
2) nawet jesli ci tyle zaoferowali, Ryback, to znazy tylko ze jestes totalnym swiezakiem po studiach z zerowym doswiadczeniem. Tyle w temacie trollowania watku przez sfrustrowanych bylych pracownikow dorabiajacych w Rzeszy.
inzynier 2017-02-10 08:28
Predzej zobacze Lunapark Michaela Jacksona na Bemowie niz zamkna EDC. To po pierwsze.
Poza tym z tego co tu pisza ex-EDCowi trolle to przeciez czeka nas swietlana przyszlosc w Warszawie, nie? Juz Tucana inzyniering otwiera 500 miejsc pracy! Ludzie radujcie sie!
AlbertE 2017-02-10 13:35
Twoja głupota i pewność siebie mnie poraża. Trzeba ci przyklasnąć bo na konstruktywny dialog nie ma co liczyć: "Tak jest, EDC nie zamkną nigdy!! Nawet gdy Polska się skończy to EDC się nie skończy!!! EDC będzie do końca świata a nawet jeden dzień dłużej!!! Polska to też cudowny kraj przecież, a EDC to cud Polski i ósmy cud świata!!! Będą do Polski wracać z zachodu polacy, bo w Polsce nie będzie zamachów terrorystycznych - tak twierdzi " inzynier" więc można wziąć to za pewnik, że nigdy żaden zamach Polsce nie grozi. Tylko w Polsce trawa jest bardziej zielona niż wszędzie indziej!!! A wszyscy skruszeni emigranci na kolanach będą wracać do Polski i błagać w EDC o pracę nawet za stawkę jak na zmywaku w Anglii. Wtedy EDC chętnie ich przyjmie tak jak synów marnotrawnych. Pamiętajmy, że tak być musi bo takie są proroctwa "inzyniera" na najbliższą przyszłość!!"
2
inzynier 2017-02-10 21:32
Widzę włączył Ci się wolny strumień świadomości jak koledze kilka wątków wcześniej?
I tak jak wyżej: doradzam meliskę i uspokojenie oddechu, Einsteinie. Takie posty świadczą tylko o niestabilności emocjonalnej.
AlbertE 2017-02-11 00:32
"Wolny strumień , wolny strumień" - Kolejne powtarzane slogany forumowego trola. Taki z ciebie inżynier jak z wielu w tym EDC, więc pasujesz do tego cyrku tam.
Poza tym przypominam, że to jest forum na temat EDC a nie mnie.
Dalej nie komentuję, nie ma co karmić trola.
Adaś 2017-02-13 20:50
Co się stało z impreza karnawałową? Kol. Inżynier coś wie?
1
inzynier 2017-02-14 13:46
Odbywa sie w ta sobote. Z osobami towarzyszacymi tym razem. A co?
1
tATA 2017-02-14 14:04
A moge przyjsc z Mamom?
Srebro 2017-02-14 19:18
A gdzie ta impreza się odbywa?
3
inzynier 2017-02-15 13:54
Jeśli z nią sypiasz, to czemu nie. To tolerancyjna firma.
awiator 2017-02-16 20:31
będzie sprawdzane przy wejściu czy się sypia z osobą towarzyszącą ? czy wystarczy wcześniejsze zgłoszenie ? dowody trzeba mieć ?
edek 2017-02-18 20:25
Powiedzcie mi o jakim rzędzie zarobków można realnie mówić na rozmowie kwalifikacyjnej. Inżynier z 2 letnim doświadczeniem projektowanie SolidWorks. Studia budowa silników lotniczych. ~5k?
Powiem szczerze jestem trochę zaniepokojony negatywnymi opiniami na forum.
Adaś 2017-02-18 23:04
zaspiewaj 6.5k brutto choć doświadczenie bez szału.
inzynier 2017-02-21 11:04
Jak wiedze o potencjalnym pracodawcy bierzesz od hejterow z forum to raczej dorej roboty w zyciu nie znajdziesz.
Tomasz 2017-02-21 14:27
@edek Wystarczysz że pominiesz wszystkie posty i poczytasz posty inżyniera (Team Leader albo Manager) żeby wiedzieć z jakim podejściem i "szacunkiem" spotkasz się w tej firmie. Pozdro.
inzynier 2017-02-21 15:18
Po raz 3 powtarzam, ze nie mam nic wsplnego z zadnym kierownictwem. To, ze w waszych hejterskich umyslach ktos zaszczepil taka incepcje to juz nie moja wina. Natomiast co do szacunku to jak mowilem: 90% glosow tutaj to frustraci i hejterzy, ktorzy albo do EDC sie nie dostali albo ich stamtad wywalili bo byli za slabi, ewentualnie wyjechali za chlebem do Helmuta i po jakims czasie zderzyli sie z rzeczywistoscia. Wiec wylewaja tu swoja zolc i frustracje zamiast zajac sie czyms konstruktywnym w zyciu.
Nie podoba sie jednemu z drugim w EDC? Fajnie. Masz jeden z drugim prawo do wlasnej opinii. Tylko nie beczc tu jak baba, bo to nie przystoi facetowi.
Popracowalibyscie w tzw. polskim przemysle lotniczym 10-15 lat temu, to od razu by sie wam optyka zmienila. EDC to oaza cywilizacji. No, ale jak swiezak po studiach nie ma takich doswiadczen, to skad ma wiedziec jak zycie wyglada?
2
Adaś 2017-02-21 19:40
Przecież każdy rozumny inżynier wie że EDC jest jednym z lepszych pracodawców dla inzyniera w PL, ale z drugiej strony zaprzeczanie że EDC ma jakiekolwiek wady jest co najmniej śmieszne i rodzi podejrzenia że inżynier to wciąż nie wyleczony z "GE corporate attitude" manager niższego szczebla odpowiadający na każdą krytykę mantrą "nie podoba się to zmień pracę" :)
Po styczności z kilkoma takimi menagerami + wszechobecne brudy (nepotyzm - zatrudnianie współmałżonków, sprawa korupcyjna dyr Kajki, wieczne obiecanki, mobbing..) odechciało mi się użerać i po ponad 5 latach tutaj zmieniłem pracę na wrocławskiego konkurenta, nie dość że kasa na +++ to i atmosfera o niebo lepsza. Kilku moich kolegów także pracę zmieniło, zarówno na tę w kraju jak i za granicą i żaden nie tęskni za EDC. No ale jak się widzi tylko czubek własnego nosa i nie ma się żadnej innej realnej mozliwości zmiany pracy na lepiej płatną (bo np jest się po prostu cienkim) to się chwali co się ma i atakuje tych którzy widzą jakieś nieprawidłowości w EDC :)
12
Paulina 2017-03-01 12:16
Widzieliście nową ofertę pracy? Staż w zespole Travel & Living! Myślicie, że po stażu jest możliwość dalszej współpracy z firmą? ;)
Adaś 2017-03-01 18:19
Paulino, jeśli chodzi o podróże to największe doświadczenie będą mieli inżynierowie z Energy Connections bo obcnie są na wylocie ;)
16
Paulina 2017-03-02 10:00
@Adaś, skąd takie informacje?
I Know 2017-03-02 18:31
@Paulina z choinki sie urwalas czy nadal musisz naganiac jak to jest cudownie w EDC ?

Teraz czekamy jaka decyzja bedzie odnosnie Oil&Gas i chyba powoli niestety model biznesowy EDC bedzie musial sie zmienic w 1 wielkie centrum wypozyczania inzynierow do roznych projektow....
Niestety sytuacja w O&G raczej jest przesadzona tylko nikt tego nie chce oficjalnie potwierdzic tylko wieczne gadanie o potencjalnych projektach i nadzieja ze bedzie lepiej.
4
inzynier 2017-03-03 09:07
Taaak? A gdzie to niby wylatuja? Oswiec mnie ex-EDCowy trollu.
inzynier 2017-03-03 09:11
Widze ze znowu wrociles do swojej narracji 12-latka: a ja teraz zarabiam 30k, jezdze nowa Beemka7 i mam was w dupie. Super. Moze na Twoich kolegach na tym poziomie mentalnym takie teksty robia wrazenie. Pensje wieksze we Wroclawiu? Buachachacha:))) Dobre, naprawde.
inzynier 2017-03-03 09:13
I jeszcze jedno: nauczyles sie juz ukrainskiego? Bo konkurencja z Wroclawia juz w tym jezyku rekrutuje:)
Znaczy sie brakuje juz leszczy z Polski do zasuwana za grosze wiec rekrutuja za Bugiem. Mozna i tak.
To tak a propos twoich bajeczek o wyzszych pensjach we Wroclawiu:))))
Adaś 2017-03-03 17:15
jeśli dla ciebie ciekawsze projekty (NPI), przyjemniejsza atmosfera oraz konkurencyjne zarobki są historyjkami 12latka to rzeczywiście wciąż jest kiepsko z kadrą menadżerską w EDC :)
Oczywiście ciesze sie ze w EDC jest tak przyjemnie iż nie muszą nikogo nowego rekrutować, z nikim konkurować tylko dziwnym trafem jednak robota spływa do BEC, Turcji i Meksyku, tylko biedny EDC zawsze z tyłu.. nie wspominająco programie odbrowolnych odejść :)
5
Paulina 2017-03-06 12:17
@I know jestem redaktorem GoWork.pl, a moim zadaniem jest przedstawienie Wam informacji na temat firmy. Chętnie również poznaję Waszą opinię na temat pracy w General Electric Engineering Design Center. Nie jestem zatem 'naganiaczem'.
1
mięczysław 2017-03-06 23:11
projekty NPI są i w EDC, zarobki też dobre, może niekoniecznie dla początkujących. No ale takie są realia w Polsce gdzie jest duże zróżnicowanie wynagrodzeń względem umiejętności. I chyba dobrze.
co d o pracy w BEC, poczytaj sobie w necie ile to % redukcji tam jest w tym roku.
2
Paulina 2017-03-07 10:33
Jeżeli jesteście ciekawi 'nowinek' i tego, co dzieje się w firmie - zachęcam do odwiedzenia strony internetowej firmy - http://www.edc.pl/category/news/ ;)
salam alejkum 2017-03-07 20:24
Odniosłem wrażenie, że większość opinii dotyczy pracy inżyniera mechanika, może wypowie się jakiś programista? Jak wyglądają projekty, możliwości rozwoju, zarobki?
Paulina 2017-03-08 10:06
Kto odpowie na powyższe pytanie?
Jajcarz 2017-03-09 07:22
Czyzby EDC wynajelo moderatora ktory ma teraz pilnowac dyskusji ??
Dla potomnych, w EDC wlasnie zamykaja na 4 spusty biznes Energy Connection.
Ludzie maja propozycje kilkumiesiecznych odpraw albo przejscie do innych tbiznesow, niekoniecznie zwiazanych z dotychczasowym doswiadczeniem.
3
Nick1 2017-03-09 10:14
Tak dla porównania:
- W kanadzie pracownik fizyczny po paru latach pracy kupuje dom za gotówkę. Znajomy z Iranu przyjechał z rodziną do Kanady i nie miał gdzie spać. Po 4ech latach pracy jako operator maszyny w zakładzie produkcyjnym kupił sobie dom.
- inżynier w Polsce (nawet w takim przyzwoitym finansowo jak na warunki polskie EDC) może sobie pozwolić na kredyt na 30 lat, przy dobrych wiatrach na 20.
Podobnie wygląda porównanie z innymi krajami zachodu.
A teraz trole hejtujcie :) Prawda boli
7
Paulina 2017-03-09 11:11
@Jajcarz firma EDC nikogo nie wynajęło :) Tak jak wspominałam powyżej, jestem redaktorem Serwisu GoWork.pl, nie moderatorem. Dzięki, że podzieliłeś się swoją opinią.
Design 2017-03-10 21:46
EDC jest molochem, duże zróżnicowanie pomiędzy poszczególnymi projektami/zespołami powoduje skrajnie różne opinie. Moja praca nie jest dla ludzi lubiących wolne tempo, jest spora presja. To moja trzecia praca po studiach, wcześniej pracowałem w typowych Januszexach. EDC na ich tle wypada in plus pod każdym względem oprócz typowego dla korporacji rozwlekłego i rozbitego procesu decyzyjnego.
Wadą tej pracy jest też to, że nabytych tu umiejętności nie potrzebuje Polski rynek pracy. Ludzie, którzy przepracują tu 5 lat przeważnie zostają, Ci którym przeszkadza wąski horyzont zadań i brak możliwości wdrażania swoich pomysłów odchodzą szybciej.
7
Subsea 2017-03-13 16:19
I Know, mógłbyś dodać trochę więcej informacji na O&G. wiemy że nie jest kolorowo, ale z Twojego posta wynika jakby wszystko było już przesądzone i tylko jakis cud jest w stanie odmienic koleje losu
Paulina 2017-03-14 12:35
@Design, a co najbardziej Ci się podoba w Twojej pracy?
Design 2017-03-15 08:06
Elastyczny czas pracy
Paulina 2017-03-15 09:49
@Design, cieszę się. To bardzo ważna kwestia.
Janekk 2017-03-20 22:25
Pytanie, czy 10tys zł brutto, jako samodzielny inżynier w ge to dużo czy mało?:)
toro 2017-03-21 15:44
Co masz na myśli jako "samodzielny"? Lead Engineer?
Janekk 2017-03-21 19:21
Tak, Samodzielny inżynier=Lead eng, 5lat doświadczenia.
lead eng 2017-03-21 20:44
10k to mało
1
TDI 2017-03-27 11:41
Jak to z tymi zarobkami jest w GE? Warto aplikować? Czy ma ktoś z Was informacje jaki jest poziom wynagrodzeń na stanowisku inżyniera przy budowie bloków w Opolu?
eng 2017-03-29 12:00
10k to malo, to powiedz mi kto w EDC z 5letnim dosw zarabia 10k?? Widelki sa ustalone i raczej nikogo nie wywyzszaja....
lead eng 2017-03-29 19:32
1. pytanie było o lead eng, a nie o lead eng z 5 letnim doświadczeniem, 5 lat doświadczenia to minimum na to stanowisko. widać masz problem z czytaniem i mieszasz wypowiedzi.
2. zwykle jak ktoś dostaje pracę w edc na poziomie lead eng, to ma więcej niż 5 lat doświadczenia. dodatkowo do wynagrodzenia bierze się pod uwagę posiadane uprawnienia czy wykształcenie
3. ale, że nazwiska chcesz czy co ? boli cię że masz mniej ?
1
inzynier 2017-03-30 09:35
Bredzisz jak zwykle kompletnie bez sensu. To co splywa do BEC/GEIQ/TTC to starocie. EDC dostaje coraz wieksza odpowiedzialnosc i coraz powazniejsze tematy. No, ale skad Ty mozesz cos wiedziec na ten temat, nie?
bouwierze 2017-03-30 09:39
taa....w EDC 10k za lead'a...heheh.... chyba pod warunkiem, że ciągnie na dwa etaty, czytaj 80h/tydz. Niedługo usłyszę, że 20k bierze lead w EDC.... cyrk, wyobraźnia kogoś poniosła - chyba pomyliłeś z principal inżynierem. A tymczasem nawet senior inżynierowie w EDC mając nie 5 ale 15 lat doświadczenia wciąż spłacają hipotekę na mieszkanko na Białołęce czy Ursusie.
chce uciec z inzynierki !!! 2017-03-30 10:27
No to fajne wiesniaki tam musza pracowac, skoro przez 15 lat nie zdazyli splacic mieszkania na za..piu za pensje EDC. Szkoda gadac. Nie zakumplujesz sie nawet z takimi, bo beda cie probowali sprowadzic do ich poziomu przy kazdej okazji. Warszawa = WarSIAWA
Czyli to jednak nie Zachod oraz nie tak jak IT, ze zarobki sa 8-15k NETTO.
inzynier 2017-03-30 10:40
A co ma do tego hipoteka? Jak wzieli kredyt, to musza splacic niezaleznie od tego ile zarabiaja. Kolejny fantasta, ktory chce zarabiac w Polsce 20k na lape i kupowac dom za gotowke. Obudzcie sie, panowie.
Zostaw swoją opinię o General Electric Engineering Design Center - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie General Electric Engineering Design Center