logo BPO SPARROW

BPO SPARROW

Zabrze

Opinie o BPO SPARROW

ramzi 2013-04-24 20:34:27
Świetna atmosfera, mili i pomocni ludzie. Aż chce się rano wstawać i iść do pracy:) A po pracy każdy pracownik słyszy: dziękuję, do zobaczenia jutro. Naprawę rzadko się takie coś zadarza. Polecam z czystym sumieniem tą firmę !!!!!
3
2013 2013-07-14 19:04:24
W jakich godzinach pracuje firma ?
2013-09-18 09:20:00
firma pracuje od 7 45 do 21
2013-09-21 23:27:09
własciwie 7-21 zmiany
edyta 2013-10-29 18:58:37
Ta firma to jedna wielka sciema !! Wysylaja Ci sms w sprawie rozmowy rekrutacyjnej heh Tak sms ...Potem cieszysz sie ze znalazles prace ale nie na dlugo bo rzucaja Cie po projektach a potem jak nic nie sprzedasz to masz dzien wolnego za kare... Meksyk... Chcesz miec tam umowe o prace to musisz sie wykazac ale czyms innym...
5
cc 2013-10-30 17:18:10
Tak to jest jak przychodzi ktoś, kto myśli, że w call center może pracować każdy głupi i niewiadomo co sobie myśli. Jak ktoś się nie sprawdza i nie robi wyników to logiczne, że lepiej znaleźć inny projekt dla takiej osoby niż ją zwalniać. Nie wiem co miałaś na myśli pisząc, że "trzeba się wykazać czymś innym" chcąc mieć umowę o pracę, ale z tego co wiem, nawet osoby na zleceniu nie narzekają, tylko pracują na to żeby tą umowę o pracę dostać ZA SWOJE DOBRE WYNIKI. Podejrzewam, że jesteś osobą, która przepracowała tydzień, raczej nie więcej. Wystarczyła odrobina zaangażowania i CHĘCI, żeby przekonać się jaka naprawdę jest ta firma. A w dużym skrócie atmosfera jest naprawdę fajna, nikt nie traktuje nikogo z góry, kierownicy zawsze pomagają i można na nich liczyć. I jest to opinia osoby, która nie pracuje tutaj tydzień, lecz już dłuższy czas.
8
Żabcia 2013-11-30 08:18:10
Plany do zrobienia ustala klient. Sprzedaż, ankiety, badania. Premia na każdej akcji inne i różne. Teraz na jednym projekcie tablety jakieś rozdają za wynik ale nie wiem wszystkiego. Pracowałam w innym CC to tutaj atmosfera super i kasa zawsze na czas. Jestem 4 miesiąc :)
Anka 2013-11-30 13:57:51
Zarobki do 2 tys. Przyjdz i sam zobacz :) po nowym roku maja wejść projekty bankowe to wtedy już napewno coś podskoczy wyżej:) Ja pracowałam 1 miesiąc na umowie zleceniu, pracuję już 3 miesiąc na umowę o pracę, wszystko zależy od ciebie. Ja się starałam i mi umowę dali. Także nie jest prawdą to co pisze edyta bo umowę ma połowa ludzi, którzy tutaj pracują. Hiks nie patrz na opinie sam przyjdz i się przekonaj. W każdej firmie są różne minusy w tej też, ale mi się wydaje, że do tej pory nie pracowałam w takiej gdzie tak się szanuje pracowników (dobrych pracowników).
1
maria 2013-12-16 09:28:41
poproszę jakieś detale, bo nie wiem czy aplikować :)
jakie zarobki, tak z grubsza. czy wypłata na czas, normalnie do 10-tego. czy wolne weekendy. czy jest ciężko na początku.. ??
dzięki :)
3
Adam 2014-05-21 21:27:39
Tak to to samo ogłoszenie.
anonim 2014-05-26 18:19:57
Może ktoś napisać parę słów na temat tego, jak wygląda praca w BPO Sparrow? Kampanie wychodzące, sprzedaż danego produktu przez jakiś czas i kolejna rzecz, czy są jakieś "stałe" zlecenia? W jakie dni praca?
Arnika 2014-06-06 20:58:30
To o co pytasz należy do spraw wenętrznych firmy i nie każdy jest upoważniony do ich publicznego ujawniania. Co do "rzucania" po projektach to mi się to podoba. Zawsze jest coś nowego, zawsze można się wiele nauczyć. Pracuję niedługo ale poboba mi się tutaj. Praca od poniedziałku do piątku. Czasem jest robota na sobotę i można się zapisać.
Arnika 2014-06-22 19:24:30
Nie trzeba żadnego upowaznienia żeby napisać anonimową opinię o pracy.Jednak niektóre zapytania zahaczają o poufne sprawy handlowe. Atmosfera w pracy dobra. Specyfika firmy wymaga żeby wyrabiać progi i limity bo z tego wszyscy żyjemy. Szefostwo ok.
Arnika 2014-07-01 19:16:23
Na umowę-zlecenie masz płacone składki ZUS (zdrowotna, emerytalno-rentowa wypadkowa chyba też bo pracę świadczy się na terenie zakładu) Na umowę o pracę rozszerzony pełny pakiet ZUS (zdrowotna, emetyralno-rentowa, chorobowa,wypadkowa)wg Kodeksu Pracy. Co doświadczeń socjalnych to nie wiem bo jestem na umowie-zleceniu. Jeśli firma ma Fundusz Socjalny to w ramach tego funduszu mogą być rózne świadczenia (dotacje do wczasów,karnety na obiekty sportowe itd. itp. To musisz rozeznać.
Arnika 2014-07-04 23:55:37
To zależy od wewnętrznego regulaminu firmy.Jeśli firmę stać, to może przyznawac bonusy komu chce niezależnie od rodzaju umowy o pracę. Kodeks Pracy nie reguluje sprawy bonusów. W każdym zakładzie jest to traktowane indywidualnie.
Anka 2014-07-14 07:21:04
Poprostu przyjdz i zobacz. Przerwy jest wystarczajaca ilosc. Jeden je 5 minut, drugi 20. Jeden posiłek sie odgrzewa 2 minuty drugi 15. Przerwy mozesz wykorzystywac dowolnie. Pokaż mi firme co sie dzwoni, że obiad podaja.
Arnika 2014-07-14 20:47:56
Masz prawo do 5 minut przerwy po każdej godzinie przy komputerze. Przerwy możesz sobie kumulować i np. wziąć 20 minut po 4 godzinach. Wystarczy na obiad z deserem. W pobliżu nie ma żadnych jadłodajni ani sklepów. Do "Biedronki" i najbliższych sklepów na ul. Szczęść Boże trochę za daleko więc szkoda przerwy. Lepiej przynieść swoją wałówkę. Świetna jest herbata i "mocna" czekolada do picia a utomatu. Polecam.
Arnika 2014-10-09 22:55:34
TAK WARTO
Lena 2014-11-17 22:40:10
Firma wspaniała:)Warunki super...Jak się starasz to i oni się starają,żeby się było zadowolonym:)Pełen szacunek dla pracowników:) A jeżeli chodzi o szefostwo to są to młode osoby dlatego wiedzą jak jest w naszym kraju i podchodzą do człowieka tak jak sami by tego chcieli:) Jednym słowem pracownik dla nich niezależnie od wieku jest bardzo cenny:) A koordynatorzy bomba:):)Polecam w 100 %... Ktoś kto z góry myśli, że się nie nadaje myli się:) Najpierw trzeba spróbować:) Ja dzięki tym osobom odkryłam w końcu co to znaczy dobra praca:) Pozdrawiam całą załogę Bpo Sparrow:)
Rafik 2014-11-21 14:42:59
Ja pracowałem 6 lat temu w call center w Katowicach, ale cienko mi to szło. Odszedłem po miesiącu. Dostałem skierowanie z pośredniaka do tej firmy, i w sumie nie wiem, czy iść? Mam cykora przed powtórką z tamtej pracy. A umówmy się na jedno. Do pracy nie idzie się po to, by pracować tydzień, czy miesiąc, lecz po to, żeby być jak samochód na pełnym rozruchu, czyli jakiś dłuższy okres czasu.
Lena 2014-12-09 15:59:29
Site powiem ci że drugiej takiej firmy gdzie mają do ciebie taki szacunek nie znajdziesz...możesz mi wierzyć albo nie ale tak po prostu jest. A po drugie dopoki nie sprobujesz to bd gdybał :-) pozdrawiam
Katia 2014-12-16 07:17:13
Najwyższe jakie miałam a byłam w kilku firmach. Wynagrodzenie zależy od twojego wkładu tą takie tabelki do 16 zł na rękę za godzine.
Kaser 2015-01-28 23:24:34
Witam, właśnie trafiłem na tę firmę i ich ogłoszenie o pracę. Napisali, że w ich firmie jest miejsce dla osób niepełnosprawnych, studentów i 40+. Ja właśnie z tych 40 +, tylko piszecie, że tam pracują same młode osoby. Ktoś wie coś więcej o zatrudnieniach, czy przyjmują ludzi starszych, czy zależy im tylko na młodej kadrze?
manek 2015-03-11 11:03:11
Zastanawiam się czy aplikować do firmy Sparrow, chciałbym się zapytać czy warto, jak wygląda sprawa z umową?
S.P 2015-09-30 20:05:15
Osoby młodsze jak i starsze mogą pracować w firmie S8. Pozrawiam
Małgosia 2015-10-05 19:03:47
Witam. Chciałam napisać coś o firmie dla wszystkich którzy zastanawiają się czy aplikować ... Otóż pracuje w firmie dość długo lecz z przerwami musiałam zrezygnować z powodów osobistych - zdrowotnych ale kiedy wyszłam na prostą i chciałam wrócić byłam bardzo miło przyjęta.
Firma zajmuje się ogólnie telemarketingiem nie oszukujmy się lecz tak naprawdę mają dużo różnych projektów ... jeśli ktoś nie sprawdzi się na jednej kampani nie zwalniają dają szansę na innym projekcie ... podchodzą bardzo optymistycznie do pracownika, szanują pracownika ... koordynatorzy to młode, naprawdę fajne osoby, nie wywyższają się, można do ich iść z każdym problemem zawsze zrozumieją!
Wynagrodzenie jest uzależnione od wyników, nie masz wyników nie starasz się nie masz co liczyć na kokosy masz wtedy płatne same 7 zł na godzinę, starasz się, robisz wyniki twoje wynagrodzenie wzrasta jak dużo to zależy tylko od Ciebie.
Umowa zawsze na początek zlecenie, po jakimś czasie jeśli nie olewasz pracy, robisz jakieś wyniki, zależy Ci na pracy możesz dostać umowę o pracę.
Szukają nowych osób non stop dlatego jeśli się zastanawiasz śmiało aplikuj zawsze kogoś potrzebują ...
Teraz firma zmieniłą siedzibę jest jeszcze lepiej niż było w poprzedniej siedzibie naprawdę nowoczesne wnętrze jak w mało którym call center.
Co dla mnie bardzo ważne miła atmosfera kolegów, i dla mnie największym plusem jest muzyka która cały czas gdzieś w tle na salach leci.
Szkolenia - każde szkolenie masz płatne.
Jeśli sobie nie radzisz masz z czymś problem idziesz na spokojnie do koordynatora i wszystko Ci wytłumaczy poświęci Ci tyle czasu ile potrzebujesz.
Według mnie najlepsze call center jakie tylko może być, a pracowałam w kilku, i powiem wam akurat właśnie od dwóch miesięcy tam pracuje po przerwie, wracam już tam 3 raz i myślę że do 3 razy sztuka próbowałam gdzieś indziej ale jak widać zawsze wracam tam widać to mi pisane i cobrze mi z tym.
Czekamy właśnie na Ciebie, przyjdź, zobacz, zostań :)
oBezn@n@ 2016-02-24 15:37:38
Elo. Krótka ocena ode mnie:
-atmosfera pracy - 5/5
-współpraca z koordynatorami 5/5
-nowoczesny sprzęt


Teraz to co mnie rozczarowało:
-marne szanse na premie
-pojawiające się nowe wymagania odnośnie premii (także dla "starych" pracowników) i nie idące za tym podwyżki
-coraz to niższa podstawa do wypłaty
-mikro poślizgi z wypłatą
-trzeba pilnować godzin - chcą kiwać!
-pracowników z umów o pracę przerzucają na zlecenia bezpodstawnie
-rzucanie po projektach
-premia z ponad miesięcznym opóźnieniem względem wypłaty
-mało godzin (często poniżej 150, bez możliwości doboru godzin jak już to ktoś wcześniej wspomniał - nic nie masz - idź do domu)
-i te często sztuczne uśmieszki...

Płatne szkolenia? Może z 20% szkoleń jakie miałem i to w dodatku poniżej podstawy!
1
pytn 2016-02-25 17:36:12
otóż to - opóźnienia w płatnościach i długie oczekiwanie na premię, niestety. Ale atmosfera bardzo ok
Nowy 2016-09-27 16:29:51
Hej,

napiszesz gdzie obecnie znajduje się siedzibą, bo chcę sprawdzić jak będę miał z dojazdem
Am 2016-09-28 15:20:57
No i to jest rozsądna sprawa, z tego co wiem każdy interes to ryzyko, nie ma co rozmyślać, trzeba się zatrudniać
Zostaw swoją opinię o BPO SPARROW - Zabrze
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BPO SPARROW