brak logo

Ekoland Sp. z o. o.

Tychy

Opinie o Ekoland Sp. z o. o.

koro 2016-07-30 18:00
Jak będziesz robił wszystko co trzeba to przedłuża bo i ludzi nie maja!!!
1
Miki 2016-07-31 11:50
Z lavoro? Jeżeli masz grupę inwalidzka, to nawet jesli jestes wolny czyli wolno pracujesz i nawet jezeli popelnisz jakies bledy i tak umowę przedluza. Wszystkim prZedluzaja, no chyba ze nic nie robisz albo zrezygnujesz z pracy/nie bedziesz chodzil do pracy
1
Miki 2016-07-31 13:08
Źle się wyraziłem. Jeżeli masz grupę inwalidzka, to ci umowę przedluza, jeśli tylko bedziesz chodzić do pracy. Inwalidów z otwartymi rękami przyjmują, bo dostają za nich kasę.
4
Wrrr 2016-08-01 12:09
AbduKwasDabar za dużo już tych inwalidów w zakładzie, pozatym Eko zlazi na psy, skoro zatrudniają upośledzonych umysłowo. Chciałbyś by z Tobą na linni pracowal czlowiek z Downem?lepiej wziąść ukraincow niz niepelnosprawnych.
2
Mięso 2016-08-02 07:07
Sama prawda, ten zakład się cofa co z nowych liń jak coraz mniej rąk do pracy, chcą oszczędzać na pracownikach to się przyjadą juz niedługo, nie tędy droga chyba!
4
sorjo 2016-08-02 22:59
Hehe Ekoland
2
Cinu 2016-08-07 17:56
@Pracownik jeżeli tylko nie zrezygnujesz z pracy i nie narazisz zakładu na szkodę i bedziesz przychodził trzeźwy do roboty to umowa zostanie przedłużona, nawet jeżeli popelnisz jakies błędy. A jak do tego masz grupę inwalidzka to masz przedluzona umowę na 100%. Teraz nawet lewusom przedłużają. Każdy pracownik na wagę złota.
2
J 2016-08-08 13:48
@Cinu i inni możecie nie pisać bzdur?wcale nie przedłużają umów wszystkim. To, że nie ma ludzi, nie znaczy, że lewus zostanie w firmie. A teraz jakby trochę więcej tych ludzi.
J 2016-08-08 13:48
@Cinu i inni możecie nie pisać bzdur?wcale nie przedłużają umów wszystkim. To, że nie ma ludzi, nie znaczy, że lewus zostanie w firmie. A teraz jakby trochę więcej tych ludzi.
Haha 2016-10-06 20:49
Chyba sami nieudacznicy tu pisza,praca lajtowa ze szympans po tygodniu by mogl sam pracowac tyle w temacie
1
Nowy 2016-10-07 16:49
Haha, praca lajtowa zależy na jakiej linii. Nie polecam A2, B1 czy A3. Tam się trzeba narobić po łokcie.
4
Sylwia 2016-10-08 08:53
Nie. To zaklad przypisuje do konkretnej linii
byłam tam 2016-10-08 16:51
W Ekolandzie praca lajtowa???!!! Taaaa ciekawe na jakim stanowisku!? LITOŚCI!
1
Ogar 2016-10-08 19:14
To w takim razie jestes jednym z tych nieudaczników, w takim razie musisz liczyc na MOPS
2
Artur 2016-10-09 10:22
Pracowalem jakiś czas... Robota lajtowa ?chyba na przebieraniu, C4 czy tetrapack. B1 masakra, kręgosłup mi padal.....byłem też kiedyś na korkach i linii na A2, tam to jest zapier.... Osoby z B1 czy A2 muszą mieć końskie zdrowie i nie miec wyboru lepszej pracy, skoro tam pracuja. Teraz robię gdzie indziej i mam lzejsza pracę i kase wieksza. Nie polecam Ekolandu, harowa za grosze...
3
byłam tam 2016-10-10 04:26
MOPS?
1
byłam tam 2016-10-10 12:34
To według ciebie Ogar jedynym zakładem dającym pracę w Tychach jest Ekoland? Prosze cie! Rozejrzyj sie w okolicy i drugiego takiego zakładu z takim chorym systemem nie znajdziesz! a MOPS to chyba tobie zostanie jak dostaniesz papiery na łopacie
4
Wkurzony 2016-10-10 20:42
@byłam tam. Co masz na myśli pisząc o chorym systemie w Ekolandzie?
Jestem wkurzony!!! Pracownicy zakładowi dostali podwyżki, a my agencyjni?! Oczywiście gó..o!
Zapierniczam w tej firmie kilka miesięcy i co?! Dalej mam za 1600 robić, a pracownik Ekolandu robi to samo co ja i ma kilka stow wiecej?Koniec zwalniam się jak tak dalej będzie :-!
2
byłam tam 2016-10-11 00:39
Hehe właśnie sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. A myślisz czemu tam nie pracuje? Nie chodzi o kasę ale o właśnie CHORY SYSTEM jaki tam panuje!
mam dość 2016-10-11 21:17
Mam zamiar się zwolnić, jak kolega wcześniej. Jestem przez agencję i zarabiam grosze....bo co to jest 1700 zł netto za ciężką pracę.....Pracownicy zakładowi dostali podwyżki, a ja tak samo jak kolega robię to samo co ludzie zatrudnieni przez Ekoland i zarabiam sporo mniej. Co to za gówniana firma, jednych się zatrudnia przez agencje inni od razu pod firmę przechodzą. Pracuję pół roku i ani widu ani słychu bym przeszła pod zakład. Porobię do końca roku i goodbye. Pracownicy agencyjni, nie bądzcie nawini! Zapier......e, wyrabiacie progi i ch.j z tego macie, a pracownicy firmy zgarniają premie i dodatki. I co mnie irytuje mocno, to to, że osoby z grupą, których coraz więcej zarabiają tyle co my zdrowi. Zaklad nieszanujący się, bo zatrudnia odpady, których w innych firmach nikt nie chce zatrudnić, czyli niepełnosprawnych, nawet wyglądających na uposledzonych umysłowo. ludzie z wyglądem downa, z chorymi nogami, astmą, cukrzycą, kręgosłupem, niedowidzący....To mają byc pracownicy? żenada Do tego niektórzy skretyniali, bo przez kilka miesięcy nie umieją się nauczyc obsługi jednej maszyny..... Ci, co wyglądaja na konkretnych i kumatych, po miesiącu, dwóch odchodzą, a zostaja ci, którzy nigdzie indziej roboty nie dostaną. ja mam dosyć i odchodzę.....Narzekałam na Maflow, ale nawet tam szło lepiej zarobić. Ekoland to oboz pracy
8
Ogar 2016-10-18 05:37
Pewnie ze tak,polecam
1
Ogar 2016-10-18 05:42
Co chcialbys od razu 3tysie dostac na dzien dobry za tak prosta prace? No nie zartuj wykaz sie ze jestes dobry a kaska jak i umowa cie znajdzie.przychodza nieudaczniki zyciowe do zakladu i wymagaja od razu bóg wie czego.
2
ahoj 2016-10-19 22:36
ax, ogar błagam! Nie mydlijcie ludziom oczu! od lat jedna stawka i zero podwyżek, szkoleń,możliwości rozwoju pracowników,awansu itp. Teraz jakąś złotówkę podnieśli na stawce i tyle przez wszystkie lata! PORAŻKA i WSTYD dla tak dużego i z wieloletnim doświadczeniem zakładu.
Osoba która pracuje 15lat zarabia mniej niż ten co 2-3lata! Przyczyn jest wiele ale głównie to : bycie blisko mistrza, kierownika, donoszenie im wszystkiego i o wszystkich, trzymanie języka za zębami, akceptacja wszystkiego, mówienie tylko TAK i BĘDĘ i jeszcze kilka innych rzeczy ma to wpływ ale kto tam pracuje/cował wie o co kaman
9
Wrrr 2016-10-20 12:02
@mam dość, to dopiero początek. Przygotuj się na inwazję niepełnosprawnych, bo z tego co wiem Lavoro chce w najbliższym czasie zatrudnić ich ponad 40, a w nowym roku ponad 50. DOSTANĄ umowę na rok to zaden nie zrezygnuje...A porzadni pracownicy z powerjobs beda dalej miec miesieczne umowy, co bedzie ich zniechecac do pracy i porezygnuja .Z tak dobrego zakladu kiedys zrobi się całkiem zakład pracy chronionej, żenada. Teraz to dopiero buble będą lecieć.
3
FCB 2016-10-20 13:37
Czemu pisząc Lavoro masz na myśli tylko niepełnosprawnych? z tego co wiem zatrudniają tez pełnosprawnych z tej firmy i czy tylko dlatego że pracuję przez Lavoro to jestem z gorszej kategorii komu przeszkadzają umowy miesięczne niech przeniesie się tam gdzie dają umowę o pracę np. n rok jaki problem. Chciałem pracować w ekolandzie trafiłem na Lavoro mam umowę o pracę na rok ale widząc wpisy na forum trafiłem źle powinienem pracować w power i narzekać na śmieciowe umowy?
Worker 2016-11-08 11:05
Ten zakład to kpina. Pracuję prawie rok przez agencję, byłam na kilku liniach, umiem obsługiwać paletyzator i strecharke i co?Dalej robię przez agencję...a dwie moje znajome pracujace krócej niż ja, z czego jedna tylko na jednym stanowisku wkrótce mają przejść pod firmę.....A ja nie. Dlatego tak jak kilka osob wcześniej piszących zwalniam się. Chamstwo i kłamstwo - oto Ekoland! I do tego kiepskie wynagrodzenia! I wredni, złośliwi ludzie! Skurwysynstwem jest też, to, co piszecie o osobach niepełnosprawnych. Nie jestem niepełnosprawna, ale smutno mi, jak czytam co o nich piszecie i jak ich traktujecie w zakładzie, jakie głupoty gadacie na ich temat do kierownictwa. Niektóre osoby z grupą są bardzo pracowite a i tak nikt tego nie docenia, no i jest mi ich żal, bo przez to, ze są niepełnosprawne, nie maja szans na przejście pod firmę. Mnie zdrowej i pracowitej też nie doceniają. ACHA i jeszcze coś - Gratuluję Ekolandowi, wkrótce jak tak dalej będzie stracicie klientów na te wasze soki. Dobrze wiecie, dlaczego. Przebieranie nic nie daje. No, ale to już nie moja sprawa, bo się zwalniam. Nie mam zamiaru dalej robić pod agencją, skoro innych po 3 miesiacach bierze się pod firmę.
2
Worker 2016-11-08 11:13
FCB tylko, że jeżeli masz grupę inwalidzka, to po zakonczeniu umowy Ekoland Ci podziekuje, bo teraz wg kodeksu pracy nie mozna mieć dwóch umów na czas określony, a niepełnosprawnych Maspex nie bierze pod siebie. No chyba, że jesteś zdrowy, wtedy tak.
Mięso 2016-11-10 12:57
Chyba jesteś z przebierania heh
2
Mięso 2016-11-10 13:09
Podwyżka o 1 zł. Jest wymuszona nową ustawą a nie z dobrej woli władz je..landu, no ale w zamian musieli oczywiście uciąć premie o połowe. Podwyżka taka że będzie mniejsza wypłata, coraz gorzej. Żenada!
2
Mięso 2016-11-10 13:16
Tu sie zrobił taki przemiał ludzi,im wiecej chwilowych pracowników tym szybciej się rozejdzie jaki syf trafia do sklepów, soki które przeważnie kupuje sie dzieciom z pleśnią itp.itd hehe jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
3
Worker 2016-11-12 08:35
Mięso, wy firmowi pracownicy dostaliscie podwyżkę, a my worki nic, zero. Pracujemy za 1355 plus premia. W grudniu święta, dostaniecie kasę, a my jedynie soki.....wiec nie narzekajcie!
Mięso 2016-11-15 00:52
Co za porównanie, ja pracuje w tej firmie 10 lat. Podwyżka na 12 pln. najniższa krajowa tak? A bonus na święta 250 zł. to żenada. Ludzie w jakich czasach żyjecie?! A jak bym zarabiał w takim zakładzie 1300 pln. (I jeszcze na 4b) to lepiej sprzedawać warzywa na targu.
7
Operatorka z pewnej linii 2016-11-19 13:05
Szanowni nowi pracownicy!
Pracuję w Ekolandzie kilka miesięcy.
Gdy przyszłam do pracy w wakacje na hali, na której odbywa się przebieranie soków panowal względny porządek. Owszem, zdarzały się nieopisane zaczete i niedokończone nieprzebrane palety, ale to co teraz ostatnio ma miejsce woła o pomstę do nieba. Odkąd pojawiła się konieczność większego przebierania wyprodukowanych soków na hali zapanował syf i okropny bałagan. Tak mniej więcej od końca września po każdej zmianie jest nie sprzatniete. Pełno śmieci zatknietych między palety, nośniki nie zaniesione do technologów, niedopite badz puste zostawione butelki, papiery, folie itp. Jednym słowem chaos! Ostatnimi czasy moja linia stała, więc przebieralam z wami i co dzień miałam dość tego bałaganu i trafiał mnie szlag, ale nie sprzatalam po was, gdyż z jakiej racji mam to robić? Druga sprawa - jesteście nowi i uważacie, że pozjadaliscie rozumy. Gdy się wam zwroci uwagę, to się wymadrzacie, a prawda jest taka, że robicie źle pewne rzeczy, a później pracownicy pracujacy po kilka miesięcy za was obrywaja, bo na nich zwalacie winę za swoje błędy.
Sprawa trzecia - w piątek pani dyrektor zwróciła wam uwagę na to wszystko i przy okazji dostało się za wasz szeroko pojęty stosunek do pracy również nam, pracownikom pracującym tu już od jakiegoś czasu. No, trudno, było minęło, ale po tej reprymendzie wysprzatalismy halę i mam nadzieję, że jak czasem z jakiegoś powodu przyjdę przebierać to bedzie tak czysto jak po piątkowym sprzątaniu. I oświadczam wam, że jeśli zostaniecie przydzieleni na moją linię i nie będziecie po sobie sprzątać bedzie to zgłaszane kierownictwu.
1
NIEkryta krytyczka 2016-11-20 22:16
Opertorko pewnej linii,nam właśnie niesłusznie w piątek była zwrócona uwaga ,gdyż my jako druga wtedy zmiana chyba jako jedyni po sobie ogarnialiśmy.Jeżeli ktoś zostawia bałagan to albo nocka albo pierwsza zmiana
Jack 2016-11-22 18:23
Najwiecej mają do powiedzenia nowi jak widzę heh
4
Nowy robol 2016-12-28 22:06
Nie ma to jak ustawiać osoby z grupą inwalidzka na najgorsze linie.....
ogarnijcie się 2017-01-07 01:27
Co tam szukają osoby z gr.inwalidzką? Przeciez tam sa same maszyny i praca w ciągłym ruchu!
1
Pracuś 2017-01-29 09:59
Racja. W ogóle Ci z grupą z Lavoro sa do niczego.Niepelnosprawni na produkcję?hahaha, kto to wymyślił :-D Na szczęście nie sa i mam nadzieję że nie będą pracownikami naszej firmy,tylko pozostana w Lavoro. Co chwilę ja i znajomi szkolimy co rósz to nowe osoby z Lavoro, masakra, nieogarnieci ze hej. Ktos tu kiedyś chyba pisal, że lepiej wziąć Ukraińców
Szukajaca pracy 2017-02-08 11:05
Witam. Chcę się przyjąć pod Lavoro do Ekolandu na 4B.Mam lekki stopień niepełnosprawności.Podoba mi się,że umowa bedzie na rok,super :-* Mam pytanie,czy praca u Was jest ciężka i czy mozna spod Lavoro przejsc do Ekolandu?
Mas 2017-02-08 14:22
Jak to na produkcji dla jednych ciężka dla innych lekka, są u nas tacy co pracowali przez pośrednika i teraz pracują u nas ale nie wiem jak jest konkretnie z Lavoro. A co do stopnia to zastanów się czy możesz pracować na produkcji 2 razy zanim się zdecydujesz produkcja to produkcja ogólnie mamy tu takich co się stopniem zasłaniają i twierdzą że tego albo tamtego nie mogą ale to trzeba było się określić przy przyjmowaniu chyba każdy wie jakie zdrowie ma i czy da rade a jak nie to się szuka innej roboty a nie potem biadoli, że ma grupe to ma być inaczej traktowany
Jack 2017-02-16 18:14
Zakład spada na psy, absurdy prl'u. Mobbing, mistrzowie straszą kierownikiem a kierownicy myślą, że są bogami. Prostacy bez kultury, choćby prosto z pola, po urlop trzeba chodzić po 5 razy i się prosic, tłumaczyć i może zaraz stopy całować. Żenada. Widać, że muszą kogoś zgnoić żeby podnieść swoje ego. Tylko co to za satysfakcja w pokazywaniu, że "ja tu rządzę" kiedy nie ma równi personalnej? Kierownikowi, który szanuje pracownika pracownik sie tym samym odwdzieczy i współpraca by lepiej wyglądała, ale tu nie ma takiego kierownika i takiego podejścia. No chyba, że liżesz mu d..e i może coś jeszcze to masz dobrze i premie nawet nawet
3
Z lavoro 2017-02-17 14:05
@Szukajaca pracy, jeżeli masz grupę np. na kręgosłup to radzę dobrze, odpuść sobie pracę dla Ekolandu. Jest tu ciężko, za ciężko dla osoby z grupą. Ja pracuję pod Lavoro i mam grupę i wogole nie jestem z tego zadowolona. Praca ciezka, sa tu takie linie, na ktore wolałabym nigdy nie trafić. Lavoro oszukuje nas na rozmowie, ze praca lekka, a to nieprawda, bo ciezka, a do tego smierdzi. Co jeszcze?Pracownicy firmy zle nastawieni do osob niepełnosprawnych. Ja pracuję pod Lavoro, bo nie mam innego wyjścia. Jestem w srednim wieku i z moimi chorobami nie znajde nigdzie indziej pracy, ale jesli jestes mloda to szukaj pracy w innym zakladzie. Tu jest za ciezko.
Ps. Zapomnij o przejsciu pod Ekoland, jesli masz grupę - osoby niepełnosprawne pracuja tylko dla Lavoro.
1
M. 2017-02-27 13:10
Witam serdecznie,
Kiedyś pracowałam tu przez Lavoro, po jakimś czasie się zwolnilam (w tamtym roku).
Czy jest jakaś możliwość powrotu do Ekolandu ,bo od Lavoro ciężko się dowiedzieć, koordynator mowi,ze tak, z kolei pani z biura,ze nie.
To jak to jest, ktos wie?
sos 2017-03-09 18:23
Witam czy warto wogóle tam składać papiery?patrząc na opinie?
Ptysio 2017-03-15 10:32
Jak czytam komentarze typu "po co zatrudniać osoby niepełnosprawne albo tzw odpadki" to mi się nóż w kieszeni otwiera ... Jak można mówić tako drugim człowieku??! No i co że niepełnosprawny czasami te osoby są lepsze niż ludzie zdrowi! A gdzie mają iść takie osoby bez pieniędzy bo państwo nie da ?? Pod most?? Ogarnijcie się, trochę kultury i zrozumienia dla drugiego człowieka. Czy to naprawdę tak dużo? ?
Ptysio 2017-03-15 10:33
Jak czytam komentarze typu "po co zatrudniać osoby niepełnosprawne albo tzw odpadki" to mi się nóż w kieszeni otwiera ... Jak można mówić tako drugim człowieku??! No i co że niepełnosprawny czasami te osoby są lepsze niż ludzie zdrowi! A gdzie mają iść takie osoby bez pieniędzy bo państwo nie da ?? Pod most?? Ogarnijcie się, trochę kultury i zrozumienia dla drugiego człowieka. Czy to naprawdę tak dużo? ?
obecny 2017-03-15 10:46
Pewnie pisała to osoba z biura napiszcie lepiej prawde!czemu ludzie uciekają.....
Znudzony 2017-03-15 16:54
Widzieliście co daje SPM w swoich ogłoszeniach!
Warunki płacowe:
Stawka godzinowa 13,77 pln brutto
15 pln netto dodatku za każdy dzień pracy
300 pln brutto premii miesięcznej
31 pln netto na miesiąc dodatku na pranie odzieży
100% do stawki godzinowej za pracę w weekendy
Danone, Żabka i Dayco też podgonili
Robi się ciekawie
1
Iwona 2017-04-04 10:27
@Znudzony jesteś pracownikiem Ekoland ? Chętnie dowiemy się więcej na temat warunków zatrudnienia w firmie. Na jakie benefity mogą liczyć pracownicy obecnie?
....... 2017-04-27 20:05
Też jestem tego zdania niema to jak robić z siebie najlepszego pracownika a na innych cisnąć
7
Zostaw swoją opinię o Ekoland Sp. z o. o. - Tychy
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ekoland Sp. z o. o.