logo GALTON

GALTON

Kraków

Opinie o GALTON

Janusz 2014-11-18 15:38
Agenci zawsze uśmiechnięci i profesjonalni. Korzystałem już z ich usług, dobrze znali prezentowane mieszkanie, oferta była pełna i wiarygodna, na miejscu wszystko się zgadzało. Jeśli jeszcze kiedyś będę potrzebował pomocy, na pewno się do nich zgłoszę. Polecam :)
4
eM 2015-01-20 18:39
Firma GALTON to jeden wielki oszust!!! Umowy są knstruowane w taki sposób że ledwo wyciągniesz chociaż grosz! Straszą sądem, klientów traktują jak szmaty, pracowników zresztą też. Wiem bo sam pracowałem. W 100% NIE POLECAM TEGO CHŁAMU!!!
11
Pracownik w Galton 2015-03-29 17:52
Jestem pracownikiem Galton i nie mogę się zgodzić z przedmówcą ponieważ ja klientów jak szmat nie traktuję i są zadowoleni i mnie polecają. Zastanawia mnie jedna sprawa dlaczego ktoś komu nie wyszło w takiej branży jak nieruchomości zwala winę na wszystko inne tylko nie na siebie...? To jest praca w sprzedaży i nie każdy się do niej nadaje, może najpierw trzeba się zastanowić co się chce robić...? Ja natomiast zapraszam osoby chcące się rozwinąć w tej branży, choć nie ukrywam że jest trudna i trzeba najwięcej dać od siebie.
3
Po rozmowie Asia 2015-04-24 20:29
Pytacie o tą firmę, byłam ostatnio na rozmowie kwalifikacyjnej w firmie Galton, oferta pracy bardzo ciekawa, jednak stanowisko dość wymagające, czasowo nie dla mnie ze względu na studia ale może na wakacje się skusze!
Jak dla mnie SUPER! POLECAM!

1
DB 2015-06-04 09:44
Pisanie oceny po odbyciu rozmowy nie jest zbyt obiektywne- przecież to oczywiste że jak w każdej firmie sprzedażowej wciskają kit rekrutom.

Jaka jest atmosfera? Liczy się tylko kasa, to czy zarabiasz, czyli ile mieszkań wciśniesz ludziom i za jakie pieniądze.

Wieczne pretensje o wszystko, ciągłe straszenie obcięciem wypłaty, nerwowa atmosfera, szefostwo wiecznie niezadowolone...

Praca teoretycznie po 8h, w rzeczywistości po 12h dziennie, 2 soboty pracujące, w praktyce zwykle 4 soboty, bo się poumawia spotkania i trzeba na nie iść.I nikogo nie obchodzi że pracujesz 6 dni po 12h. Masz wyciągnąć pieniądze od klienta i tyle!

Pracowałam tam w zeszłym roku i do dzisiaj mam traumę. Myślę że wszystkie dobre opinie zostały napisane przez tą firmę a nie pracowników ( nie ma takiej opcji)
11
Klient 2015-06-16 20:51
Klientom biura Galton polecam przyjrzeć się dokładnie podpisywanej umowie pośrednictwa, biuro oczekuje pełnej prowizji nawet w przypadku gdy klient zrezygnuje z danego lokalu. Odradzam zdecydowanie.
7
GALTON 2015-06-22 18:49
Dziękujemy za opinię na nasz temat, jeśli zaszła jakaś sytuacja nie komfortowa dla naszego klienta to bardzo prosimy o bezpośredni kontakt z naszą firmą w celu wyjaśnienia problematycznej kwestii.
GALTON 2015-06-22 18:57
Bardzo ciekawe jest to co zostało napisane, natomiast w zeszłym roku żadna kobieta nie świadczyła dla nas usług.
PS. Odpisuje pracownik firmy, który jest za to odpowiedzialny.
Marta Klientka 2015-08-11 13:45
Witam, chętnie podzielę się moją opinią na temat firmy Galton oraz jej pracownika. Z polecenia trafiłam do tej firmy, bezpośrednio zajmował się mną właściciel i nadzorował cały proces sprzedaży mojego mieszkania. Chciałam polecić firmę w 100%, do sprzedaży mojego mieszkania podeszli bardzo profesjonalnie, całość transakcji trwała 2 miesiące, włącznie z załatwieniem kredytu dla klienta kupującego moje mieszkanie. Agencja zadbała o wszystko, kontakt był nawet w bardzo późnych godzinach wieczornych jak i w niedziele. Chciałam podkreślić, że zaangażowanie oraz podejście do mnie jako klientki było bardzo profesjonalne.
Opinie zawsze o firmach mogą być różne, polecam zadzwonić w pierwszej kolejności aby porozmawiać z pracownikiem firmy i dowiedzieć się wszystkiego.
2
Oskar 2015-08-21 11:01
Byłem obsługiwany przez agenta, którego oddział mieści się przy ul Lea, bardzo szybko i bardzo sprawnie przeszedłem z agencją przez proces najmu mieszkania. Zostałem poinformowany o wszystkim i widać było że z właścicielem się znali co też było na plus. Ja mogę polecić.
1
Student 2015-09-02 14:57
Polecam firmę! Studiuję w Krakowie i korzystałem z tego biura. Dziewczyna, która mi pokazywała mieszkania była zawsze dostępna i załatwiła wszystko o czym rozmawialiśmy.
1
Kupujący-Kraków 2015-12-14 12:34
Określę firmę Galton jako firmę, która zna się na tym co robi. Kupowałem przez nich mieszkanie i chętnie zostawiam opinię. Bardzo dobra obsługa, szybkość z doprowadzeniem do zakupy, wszystko to czego taki klient jak ja potrzebował. Dzięki!
1
Monika 2016-01-22 09:40
Chciałabym poinformować i podziękować Państwa firmie za obsługę naszego mieszkania, spotkania z Państwa pracownikiem były na najwyższym poziomie jego kompetencji!To Państwa pracownik zdjął ze mnie wszystkie obowiązki dotyczące zawarcia umowy, wielokrotnego pokazywania oraz poprowadził rozmowę w języku obcym i przygotował umowę z klientami którzy sie zdecydowali! Po zakończeniu całego procesu miałam wrażenie że właśnie tak ma wyglądać pośrednictwo. Życzę wszystkiego dobrego!
Właściciel Jurek 2016-02-09 16:08
Jestem zadowolony z obsługi mojego mieszkania przez Galton.
Mogę polecić ich innym właścicielom. Znają się na tym co robią. Miła i szybka współpraca już przy niejednym mieszkaniu.
1
MartinP 2016-02-17 08:51
Oprócz tego, że szybko znaleźli klienta na zbycie mojej nieruchomości to do tego fachowa wiedza agenta i doświadczenie było duże co wydaje mi się przyspieszyło cały proces. Polecam!
UKR 2016-03-22 12:21
Polecam współpracę, z firmą. Znaleźli szybko mieszkanie do zakupu, wszystko sprawdzili i w 1 tydzień to się wszystko odbyło.
1
Arek K 2016-04-05 10:57
Współpraca z Galtonem była bardzo udana. Mam nadzieje, że kolejna pozytywna opinia dla Państwa firmy przyniesie kolejnych klientów.
GALTON 2016-04-11 12:22
Bardzo dziękujemy za komentarze i oczywiście zapraszamy do dalszej współpracy.
Praktycznie w każdym miesiącu spotykamy się z nowymi kandydatami, którzy chcą do nas dołączyć. Dlatego wszystkie zainteresowane osoby prosimy o wysyłanie CV na adres biuro@galton.pl.
Dziękujemy TEAM GALTON!
Andrew 2016-05-03 16:19
Polecam usługi Galton, sam bardzo byłem zadowolony z pracy jaką wykonała dla mnie ta firma.
coś tu śmierdzi... 2016-05-23 02:44
Te dobre opinie wyglądają jak by pisała je jedna osoba...
9
GALTON 2016-06-15 16:17
Wszystko jest możliwe. Pewne jest jednak jedno - ta ewentualna osoba nie jest pracownikiem naszego biura i nie robi tego na nasze polecenie ani za naszą wiedzą. Pozdrawiamy ;)
Bartek 2016-06-22 11:14
Na pewno mogę polecić ( usunięte przez administratora ) , bardzo dobrze mi się z nim współpracowało. Co do reszty agentów to nie wiem.
Lena 2016-09-22 00:25
Bardzo polecam agencje, zwłaszcza Agentke nieruchomości Pani Marceline Gudzele! Działają bardzo profesjonalnie, niesamowicie szybko ( klienta udało się znaleźć w ciągu 2 dni :), staly kontakt, robią bardzo dobra reklamę nieruchomości, opis, profesjonalne zdjęcia, dokladnie i szczegolowo przygotowana umowa! Jestem bardzo zadowolona z usług i serdecznie polecam!
2
tito ortiz 2016-09-22 10:19
szczerze? szeptanka i to niezbyt udana - opinie pisane tym samym stylem, w równych odstepach czasu. Każdy post poprawiony w autokorekcie, idealny bez żadnych błędów stylistycznych i interpunkcyjnych. Nierealne...
9
olij 2016-09-22 12:07
Ja to chętnie na tego specjalistę sprzedaży bym się załapał, bo oprócz narzędzi pracy, jest tutaj szansa na odpowiednie zatrudnienei w ramach umowy o pracę. W końcu o taką stabilność jest teraz dość trudno.
2
Krzysztof od działki 2017-01-14 12:46
Dziękuję za porady i pomoc podczas sprzedaży domu i działki pod Krakowem. Polecam Krzysztof.
Pracownik Galton 2017-02-18 08:45
Pracowałem w GALTON SZYMON BENDA i potem tak: jak nie lubisz rozczarowań to nawet CV tam nie wysyłaj. Właściciel opowiada ile to zarabiają agenci nieruchomości a następnie z uśmiechem na twarzy wciska Ci umowę niewolnictwa- jak chcesz się zwolnić to masz płacić 3000zł TRZY TYSIĄCE ZŁOTYCH za szkolenie na którym dostałeś 2 kartki i się dowiedziałeś że masz dzwonić do ludzi i kłamać że masz klienta na ich mieszkanie.... ŻENADA. Zastraszają sądem więc ludzie płacą, i nie wystawił mi faktury tylko na kartce wypisał potwierdzenie co już zgłosiłem do urzędu skarbowego. Mam nadzieję że wyjaśnią sprawę.
16
Agnieszka 2017-03-09 14:20
@Pracownik Galton powiedz proszę coś więcej na temat przebiegu tego szkolenia.
1
Gdzie ciemno jest i ślisko - blisko jest urwisko. 2017-03-28 14:19
Bardzo NIE POLECAM!
Szef - totalnie nieszczery, kłamca i wyzyskiwacz. Z wiecznym, fałszywym uśmiechem na twarzy.
Nie dziwię się że z końcem roku 2016 odeszło z biura kilku najlepszych agentów z największym doświadczeniem. Ich miejsce zajmują teraz studenci, którzy zmieniają się co chwilę, a szef dalej opowiada ze pracują agenci z wieloletnim doswiadczeniem.
Najnowsze aparaty szerokokątne? Drony? Tablety? Umowa o pracę? Nadgodziny do odbioru? Karty rabatowe i atrakcyjne nagrody? Pierwsze slyszę, a o takich nowinach mozna dowiedziec się z wywiadu.
17
Agnieszka 2017-05-16 13:31
@Gdzie ciemno jest i ślisko - blisko jest urwisko. byłeś zatrudniony w GALTON? Co więcej możesz napisać o swoich doświadczeniach? Piszesz, że nie polecasz powyższej firmy. Co w takim razie według Ciebie w GALTON wymaga zmiany?
Gdzie ciemno jest i ślisko - blisko jest urwisko. 2017-05-25 14:51
Tak, byłam/em zatrudniona/y w galton. Moje doświadczenia? Mało pozytywne. Szef mający ciągłe, nieuzasadnione pretensje, pani manager chcąca robić szkolenia doświadczonej już kadrze, gdy sama była bez jakiejkolwiek wiedzy o nieruchomościach, a wystawienie FV zajmowało jej 2 godziny i 10 telefonów do księgowej czy też ciągłe narzucanie durnych ideologii, nic nie wnoszących do relacji z Klientem, a wręcz go odstraszających.
Czy coś się tam da zmienić? Patrząc na chore podejście i ambicje szefa - nie. Miał kapitalny, rozumiejący się i doświadczony, budowany od 3 lat zespół, który poprzez swoją postawę, zachowanie i dziwne decyzje rozwalił w 2 miesiące.
Czy da się zbudować coś trwałego na chorych ambicjach, gdy nie ma się ku temu odpowiednich narzędzi?
Odpowiedzcie sobie sami.

8
Zostaw swoją opinię o GALTON - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GALTON