brak logo

Cofresco

Brodnica

Opinie o Cofresco

caroline 2013-09-06 19:43:50
Witam szukam pracy jest szansa dostania się do firmy Cofresco?? Jakie są tam zarobki?? Czy pracuję się tam na zmiany??
3
llka 2015-04-21 15:41:01
Nie polecam. Praca na 3 zmiany. Fakt, nie jest ciężka (chociaż zależy na jakich maszynach) Obecnie pracy w Cofresco nie polecam. W Samindruku - TAK! Człowiek traktowany jest jak... pracownik obozu! Inwigilacja na wysokim poziomie! Tak wysokim, że aż przechodzącym granice moralności! Poza tym mydlenie oczu, obietnice, które i tak nie są realizowane. Zarobki? Na więcej niż najniższa krajową nie możesz liczyć, chyba, że chodzisz na nadgodziny, których i tak nie ma, więc możliwości większego zarobku nie masz. Poza tym "robolami" rządzą ludzie, którzy mają niższe wykształcenie, niż niektórzy pracownicy produkcji... I w magiczny sposób awansują na wyższe stanowiska. Przykre i nieetyczne.
9
Odzedłem 2015-07-11 17:47:26
To co się dzieje odkąd przejeli ludzi to jest porażka. Pieczarka razem ze swoim szefem rozwalą tą firmę. Za rządzenie wzięli się ludzie, którzy nigdy niczym nie zarządzali. Teraz dorwali się do władzy i rozwalają całą firmę. Ludzie zwalniają się na potęge. Zatrudniają przeważnie przez agencje. Płaca jedna z gorszych w CBR. I te podejście tych panów do ludzi. odradzam. Ja już odszedłem i nigdy tam nie wrócę.
4
Hamski 2015-07-20 22:23:26
J.E.B.A.C biede
konfidenci sami w cofresco
Pozdrowienia dla kierownika z fryzurka w stylu ogniem i mieczem wez sie chlopie lepiej za aktorstwo
3
xyz 2015-08-17 11:40:59
pracowałem w Cofresco przez kilka lat, zwolniłem się na własną prośbę z powodu wyjazdu, nie zgadzam się zupełnie z wasza opinią, w COfresco przynajmiej traktuje sie pracowników jak ludzi a nie niewolników.
1
do xyz 2015-08-17 16:54:57
Wtedy to pracowałeś w Samindruku, od 1 lipca to Cofresco, więc skąd możesz wiedzieć co sie teraz dzieje.
4
obserwator 2015-09-13 23:07:40
nie polecam. kadra kierownicza to ludzie bez wykształcenia co nigdy nie mieli pojęcia o kierowaniu przedsiębiorstwem a zwłaszcza tak dużym. inwigilacja na każdym kroku i wywoływanie presingu na ludziach. dodam jeszcze,że od początku roku było już siedem wypadków gdzie za czasów samindruku były trzy w ciągu pięciu lat.
2
fff 2015-09-29 15:45:47
@ jerzyk ale obserwator ma racje. Od lipca 2015 kadra kierownicza się zmienila i ta która jest teraz nie ma pojęcia o zarzadzaniu firma.ogolny syf i dezorganizacja, nie wspominając o braku BHP. wcześniej było dużo lepiej pod tym względem. obawiam się ze jeśli będzie tak dalej to cofresco sobie nie poradzi. na cale szczęście jest dużo dobrych firm w okolicy.
1
ula 2015-10-26 08:47:19
Szefostwo nastawione tylko na zysk . Od Nowego Roku mają wprowadzić system czterobrygadowy. Pytam gdzie rodzina,gdzie wartości chrześcijańskie. Kiedy i jak Ci rodzice mają pójść z dzieckiem do Kościoła . Jak w sobotę i niedzielę kiedy dzieci nie idą do szkoły rodzice mają poświęcić im swój czas, nadrobić zaległości szkolne !!!, gdzieś wyjechać ? .Wiecie co to jest czterobrygadówka to rozbicie rodziny!!!!!! Wiecie jak tam się traktuje ludzi - bez sumienia tylko tyle, ale to bardzo oględnie powiedziane.Tam tylko wykonuje się rozkazy Niemca nastawionego na kasę!!!!. W Polsce robi się koszty , a w Niemczech zyski. I podatek ginie. Polak ma te marne parę groszy i jeszcze musi być zadowolony, uczestniczyć w życiu firmy na dziwnych ( bo nie wiadomo- kto na tym zarabia) piknikach zakładowych. By lepiej pracownikom dali te parę groszy co by wyjechali gdzieś z rodziną.Przykre , że tak można traktować drugiego człowieka. Niech zarządzający odpowiedzą sobie na jedno pytanie. Czy chciałbyś być tak traktowany ?. I wiecie co jest najgorsze , to że robi to Polak Polakowi , żeby się wysłużyć Niemcowi!!!!.
3
gryzli 2015-11-13 22:21:04
Wszystko zmienilo sie jak przyszla nowa kadrowa ktora wczesniej pracowala w Manpowerze. Wszyscy nowi sa zatrudniani przez ta zjebana agencje a kadrowa pewnie ma z tego jeszcze dole. Zatrudniaja takich oszolomo ktorzy maja na wszystko wywalone bo nie ma zadnej premii i pakuja co sie da. Coraz wiecej reklamacji stale z jakosci przylaza i marudza uwazac co sie pakuje. A przeciez to nie my starzy pracownicy takiego bublu nie pakujem. Tylko Ci nowi. Ogolnie firma nastawiona na zysk. Za najnizsza coraz wieksze wymagania .Od pol roku szukam innej pracy i uciekam z tad. Tu tylko moze byc tylko gorzej. Nie polecam unikajcie tej firmy
2
ABCD 2015-11-15 19:08:52
Co fresco - firma jak każda inna, ile ludzi tyle opinii w każdej trochę prawdy.
Nastawieni na zysk tak jak inni, nic odkrywczego, ale w tym wszystkim są ludzie - pracownicy, te szare postacie uwijające się przy taśmie, pakujące w kartony, kartoniki, mające prawo do błędu, bo to tylko ludzie. Po miesiącu pracy następuje oczekiwany moment wypłaty 1450 zł.Droga kadro kierownicza proszę się zastanowić czy wasze wymagania są adekwatne do otrzymywanej zapłaty.Brak efektywności - brak podwyżki, 0 ile? 10 gr. , 20 gr. ? Praca nie jest zła, współpracownicy różni, są tacy przy których lepiej się nie odzywać, zapłata za prace delikatnie mówiąc marna.
4
Maniek 2015-11-15 19:51:19
Nowi pakuja bubel wyprodukowany przez starego pracownika który ma wszystko gdzieś.
5
mlody 2015-11-17 18:26:16
a Pani inspektor bhp ,daje rade?
5
marek 2015-11-26 13:29:59
Widzę że opinie są świeże , Urząd Pracy zbiera ludzi do pracy w tej firmie . Pan już w urzędzie pracy mydli oczy , mówi że będzie ktoś z firmy, nie z agencji . Jak przecież na skierowaniu jest jak BYK napisane MANPOWER ....
4
miro 2015-12-09 08:19:13
W Co fresco obecnie jest kilka rodzai pracowników- starzy pracownicy zatrudnieni przez zakład, pracownicy którzy przeszli z sami druku ,pracownicy zatrudnieni przez agencje MANPOWER. Ma się wrażenie że to rodzinny zakład , te osoby są faworyzowane przez zmianowych i liderów.Masa kobiet zgłasza się na operatorów maszyn bo to jedyna możliwość żeby dostać umowę przez zakład , a stawka nie całe 12 zł. brutto za godzinę.Umowę otrzymujesz na miesiąc i tak co miesiąc, nie jesteś pewny swojej sytuacji.
2
mara 2015-12-13 18:09:31
A na co ma być firma nastawiona jak nie na zysk? przecież o to chyba chodzi. Myślicie, że zatrudniają pracowników charytatywnie? jak się komuś nie podoba to może się zwolnić, nikt was na siłe nie trzyma. ja pracuje od kilku miesięcy przez agencję i jestem zadowolona. Robota nie ciężka, kasa też jest ok. i nie ma różnicy między ludźmi czy przez agencję czy przez Cofresco - ludzie jak ludzie, wszędzie się mogą różni trafić
mara 2015-12-13 18:10:04
A na co ma być firma nastawiona jak nie na zysk? przecież o to chyba chodzi. Myślicie, że zatrudniają pracowników charytatywnie? jak się komuś nie podoba to może się zwolnić, nikt was na siłe nie trzyma. ja pracuje od kilku miesięcy przez agencję i jestem zadowolona. Robota nie ciężka, kasa też jest ok. i nie ma różnicy między ludźmi czy przez agencję czy przez Cofresco - ludzie jak ludzie, wszędzie się mogą różni trafić
Minden 2016-01-03 17:06:06
Witam , jestem pracownikiem Cofresco, ale z drugiej strony Odry i interesuje mnie , jak daleko jest juz z budowa nowej hali produkcyjnej ? Moglby ktos napisac krotko na ten temat .Z gory dziekuje
3
scooby 2016-01-28 21:54:40
Powiem tak pracuje tam od 3 miesięcy , prędzej robiem w Volwerk-u.To jak porównać niebo i ziemię . za 2 tygodnie pracy za które dostałem w Volwerk-u (około 700zł w Cofresco miałem około 1500) Praca spokojna nikt nie goni i nikt nie wymaga od pracownka normy. Masz płacone za przeprcowane godziny.Po pełnymmiesicu możez liczyć na wypłate w granicach 2500zł. Stawka 12.00zł brutto plus dodtki da nocki 4 brygdówkę itp. Osobiścię polecam . Aktualnie jet potrzeba operatorow ponieważ jest przywieziona nowa maszyna.
2
scooby 2016-01-28 21:55:47
Nowa hala ma być oddana za 1.5 roku
1
myśliciel 2016-02-02 00:59:01
Scooby 2500zl chyba brutto??? Buehehehhe pracuje w tym zakładzie 5 lat i jeszcze takich pieniędzy nie widziałem ;-(
1
gosc 2016-02-03 21:24:46
a ta nowa hala to ma byc hala recyklingu ?
praca w HR 2016-02-28 21:58:11
A szefowa z HR jest teraz w ciąży, wiecie czy wraca do pracy czy wakat do wzięcia?
3
madinn19 2016-03-01 23:04:18
orientuje się ktoś może czy przyjmują do pracy w Cofresco?
jachu 2016-03-03 21:10:48
tak, przyjmują, coraz więcej nowych twarzy można zauważyć, podobno mają przyjąć wiele osób.
madinn19 2016-03-08 15:50:39
Zaniosłam cv z podaniem teraz czekam moze Bog da ze sie ktos odezwie w sprawie pracy ;)
pracownik@wp.pl 2016-03-19 19:11:54
normalnie lepszych bajek to nie widzialem
1
pracownik@wp.pl 2016-03-19 19:18:46
Po 1 zarobki sa podstawowe kobieta w normie godz ma te 1500zl a operator nie wiele wiecej. Praca ciezka nie jest atmosfera zalezy od ludzi bo czlowiek ktory przychodzi z podejsciem 'wyjebane mam' nigdy nie znajdzie wspolnego jezyka z kims komu zalezy Po 2 nie sadze aby jakakolwiek z wiekszych firm w naszym miescie miala rownie fajnego kierownika. Kierownik godny gosc szacunku mozna z nim porozmawiac na kazdy temat szczerze i lojalnie. Napisalbym ze praca jest idealna gdyby nie podejscie ludzi bo czasami jestem zaskoczony tym co slysze od miesiecznego pracownika typu wyjeb****mam BRAK SLOW Kobiety sa przyjmowane przez agencje ale maja mozliwosc przejscia na stanowisko operatora a wiec dostana umowe przez cofresco
pracownik@wp.pl 2016-03-19 19:26:44
Nie ma zadnych wyjatkow ze starzy pracownicy sa inaczej traktowani niz ludzie z agencji to jest juz szczyt hamstwa Po prostu 'starzy' stali sie samodzielni po miesiacu bo byl rygor a nie poblazanie jak teraz Teraz ktos robi rok i pyta sie gdzie jest magazyn albo co to sa zwroty szczyt lenistwa i tyle. Jedyne co moglbym powiedziec to po prostu brak jakiejs podzieki docenienie finansowo starych bo skoro ktos pracuje 5 lat i ma 1.50 zl wiecej niz ktos z ulicy to sa jaja Jka widac juz odchodza kilkuletni pracownicy zobaczymy co dalej. Nawiazujac do polityki firmy to czasem jest zaskakujaca ktos umie na 7 maszynach a ma stawke na godzine jak ktos kto bimba sie i wozi na 1 tej samej maszynie zenada
pracownik@wp.pl 2016-03-19 19:32:40
2500zl chyba bez dnia przerwy czlowieku co ty piszesz za bzdury naprawde po co taki baje pisac zapotrzebowanie ludzi jest bylo i bedzie bo hala z kazdym dniem preznie budowla wzrasta
1
pracownik@wp.pl 2016-03-19 19:39:05
Sa zmianowi ze swoimi pupilkami ktorzy po prostu woza sie gorzej niz kierownicy a pupilki zmianowych maja jak w raju ale jak mowilem kierownik jest super gosc i mozna na kazdy temat z nim porozmawiac po prostu z czasem moze ktos zrobi pozadek z tymi ukladami bo to nie fair. Przez 1 zmianowego juz wyleciala jedna pracownica z lat gdy Kucmin byl kierownikiem teraz sytuacja sie powiela mniejmy nadzieje ze beda te same porzadki JAK MOWILEM KIEROWNIK TO PRZEDE WSZYSTKIM CZLOWIEK I JUZ POWOLI ROBI PORZADKI CZEKAMY CO DALEJ
maly 2016-04-14 15:15:35
Nie polecam. Odkad przejeli firmy to jest coraz gorzej. Wszyscy madrzy odeszli. Reklamacji coraz więcej. A kierownik widać ze niczym nigdy nie zarzadzal.
pracownik@wp.pl ty to chyba jakims lizusem jesteś czy co ?
3
anka123@wp.pl 2016-04-16 18:59:54
zgadzam sie w pelni z wypowiedza pracownika Kierownik jest spoko gosciem ale tez pokazuje swoje ja gdy do pracy przychodza LENIWCE a nie ludzie Maly a kto byl madry drozd kucmin czy reszta mafii po zawodowce ? SMIESZNY JESTES
1
filipek@wp.pl 2016-04-16 19:03:36
- firma istnieje a wrecz rozwija sie a gdzie nie ma reklamacji ? w kazdej firmie sa
kinia2356 2016-04-16 19:07:34
apropo wypadkow ...kiedys to bylo utajnione bo byly kierownik macil wszedzie aby kasa kasa kasa SKoro byl taki madry i zajebisty dlaczego dzis ma pod soba sprzataczki tak jego uczciwosc wyszla
anna3333 2016-04-16 19:12:18
Uwazam ze praca jest swietna wszystko zalezy od czlowieka Dla leniwych nigdy dobrze nie bedzie - proste Nie interesuje mnie kierownictwo zmianowi czy ktokolwiek inny zamiast zajmowac sie wypowiedziami wzielibyscie sie za wykonywanie swoich obowiazkow wszystkiego byloby mniej wypadkow skarg a na pewno tych zabawnych wypowiedzi. Ja do tej firmy nic nie mam pracuje juz 4 miesiac jestem mega zadowolona
darek5546468 2016-04-16 19:17:38
a jaki z ciebie wrozbita ho ho ho ty zapewne po podstawowce zaocznej wiesz ze bedzie zle - wez sie zwolnij idz sie poloz nic nie rob i bedziesz zadowolony
oliwcia1212 2016-04-16 19:21:55
a prawda jest taka ze kiedys ciezko bylo dostac sie do tej firmy i kto sie juz dostal szanuje to do dzis a teraz nic tylko odpekac 8h przedluza to przedluza nie to nie ZYCIE ! a starzy musza sie meczyc z smierdzacymi i leniwymi pracownikami bo coraz wieksza zesza ludzi ma problem z wypraniem koszulek
2
ola121213 2016-04-16 19:25:08
gdziew Twoj system 4 brygadowy hahahha Wzystko mozna ugadac i przestan wypisywac pierdoly nie chcesz nie idziesz na inny system proste
Minden 2016-04-22 11:17:10
W najblizszym czasie Cofresco przybędzie tyle maszyn , że zabraknie wam ludzi do ich obsługi .
rutka 2016-05-07 09:25:45
Witam. Mam pytanie. Czy pracownicy, którzy są zatrudnieni przez agencje pracy mają do wyrobienia jakieś normy. ? Bo wiem ze maja płacone za godzinę i żadnej premi nie mają od wyrobienia normy. Dziękuję za odpowiedź.
gosc 2016-05-31 22:22:13
a wiadomo jakie to maszyny przyjda?
Lewy 2016-06-07 18:46:45
Treska - gdyby takie atrakcyjne warunki proponowali to by nie mieli problemu ze znalezieniem ludzi. Teraz nie moga znalezc a gdzie 300 osob na nowa hale??? Czuje ze ktos bedzie mial mokro jak przyjdzie uruchomic nowa hale....
Melo 2016-06-19 12:53:49
Jutro pierwszy dzień w cofresco...
rly 2016-06-22 13:09:59
Nie ma rotacji pracowników? na 4 brygadówce co chwile młodzi chłopacy odchodzą bo nie są to warunki zachęcające do dalszej kariery w tej firmie
3
Adrian 2016-06-28 15:51:12
Prawda jest taka @rly, że teraz są tylko 3 ogłoszenia na elektronika, kontrolera jakości i Key usera to chyba nie są zmianówki
Zostaw swoją opinię o Cofresco - Brodnica
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cofresco